Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Hypermobiliteit
Auteur Onderwerp: Hypermobiliteit
Burdie
BerichtGeplaatst: 07-03-2013 16:29 Reageer met quote

Hallo Sandy!

Ik heb je bericht gelezen en herken mij heel erg in het koppige!

Doordat ik vroeger nooit praatte over wat ik voelde (pijn etc.) wist niemand wat er mis was met mij. Ik ging door totdat ik flauw viel of in het ziekenhuis belande! (hierdoor al een zware enkeloperatie moeten ondergaan toen ik 14 was!).

Ze zijn er bij mij pas achter gekomen dat ik hypermobiel was toen ik 18 was (ik ben nu 19 dus dat is pas een jaar geleden). En het is niet doordat ik zelf pijn aangaf! Ik kwam ik er achter toen ik 15 was dat ik mijn schouder uit de kom kon halen door röntgenfoto's die gemaakt werden nadat ik een lange aanhoudende schouderblessure had!
Ook kreeg ME (chronisch vermoeidheids syndroom)toen ik 17 was en moest hierdoor heel erg vaak naar het ziekenhuis, hier kwam de fysio er achter dat ik erg lenig was en ze ging er naar vragen.

Toen ze hier naar vroeg gaf ik zelf al wel aan dat ik al mijn hele leven te lenig was (ik kon als klein kind letterlijk naar achter kijken, benen in de nek dat soort dingen) mijn ouders werden erbij gehaald en na hun gesprek moest ik naar de reumatoloog. Die schrok erg van de ernst van hoe ik alles kon overstrekken etc.

En zoals jij ook al zegt mensen begrijpen niet wat jij voelt en dat is heel erg zwaar! Ik probeer zo duidelijk mogelijk te zijn maar zodra ik vermeld dat ik mijn rechter schouder, heupen en rechter knie kan laten wegschieten van mijn plek doen mensen hun oren dicht en willen ze er niks van weten. Zelfs leraren begrijpen niet dat ik het soms niet red om 7 dikke boeken en een laptop mee te nemen naar school.

Zelf ben ik ook op zoek naar iemand die begrijpt hoe moeilijk het is en dat je probeert om alles als een 'normaal' mens te doen, maar dat zelfs de boodschappen dragen soms al te lastig is! Ik ben ook naar forums gegaan en het helpt echt om met mensen te praten die jou begrijpen, want mensen in je omgeving kunnen het wel aanvoelen maar zullen nooit echt begrijpen wat jij mee maakt en hoe rot het is om telkens maar weer naar het ziekenhuis gestuurd te worden (dat heb ik erg vaak!).
loonje801
BerichtGeplaatst: 24-05-2013 19:33 Reageer met quote

hallo na 33 jaar vraag ik me af hypermobilitiet heb .. pink makkelijk in 90 gr .duim na arm.. van 3 van de 5 vingers bovenste kootje na buiten buigen ook in 90 gr armen binnen en buiten om om kunnen draaien.. vroeger zo in split spagaat benen in nek bruggetje flik vlak kunnen doen... benen nooit op tafel kunnen leggen knieen zakken na beneden.. vaak last van rug nek en knieen.. is dit hms Question
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 25-05-2013 23:26 Reageer met quote

Hallo Loonje,
Ja, dit zou zomaar hms kunnen zijn...
Ben je al bij de huisarts of een fysiotherapeut langs geweest? Die zou je vermoeden kunnen bevestigen.
Groet, Musje.
MickeyKoe
BerichtGeplaatst: 17-07-2013 12:51 Reageer met quote

Hallo mensen,

Ik heb op mijn 12de een aantal keer een paar dagen last van mijn rug gekregen. Tijdens een trainingskamp (ik doe aan wedstrijdzwemmen) is dit zo erg geworden dat ik door mijn trainers naar een fysiotherapeut ben gestuurd. Deze vertelde mij dat ik hypermobiel ben en vooral heel erg n mijn rug. Na een aantal weken thuis oefeningen doen en het niks beter ging ben ik bij de fysio gaan fitnissen en oefeningen gaan doen om de spieren sterker te krijgen . Ik ben nu 14 jaar en ga na de zomervakantie het 3de jaar fitnissen. Volgens de fysio is er niks anders aan te doen en heeft mij naar ziekenhuizen sturen geen nut. Ik merk wel dat de spieren in mijn rug sterker zijn geworden, dit heeft de fysio pas ook getest en ik merk wel een veel groter verschil met eerst, maar de pijn blijft. Als ik dit forum lees en ik zie dat jullie ook naar ziekenhuizen zijn geweest, vraag ik mij af wat jullie daar gedaan hebben? En heeft dit voor jullie geholpen? Heeft ook 1 van.jullie gefitnisst en verschil gemerkt op langer termijn dan 2/3 jaar?

Verder heb ik vaak moeite met hetbegrip van mensen, ze begrijpen gewoon niet wat je voelt en denken vaak dat het alleen maar leuk is dat ik zo lenigen hen. Ook met trainingen als ik een uur niet vol kan houden wegens pijn, vinden zowel de
trainers als de zwemmeiden dat ik gewoon door moet gaan om mijzelf te bewijzen. Maken jullie dit ook mee? En hebben jullie wel eens geprobeerd uit te leggen hoe het voelt? Zoja, hielp dit?
Marielle82
BerichtGeplaatst: 10-12-2014 0:25 Reageer met quote

Beste leden

Ik heb me hier aangemeld om met mede mensen te kunnen praten die dezelfde klachten en problemen met de gewrichten hebben als ik,
Ik ben een jonge vrouw van 32 jaar
Ik denk dat ik een hms heb maar mijn huisarts wil er geen onderzoek naar doen ik ben in 10 jaar tijd al 2 keer geopereerd aan mijn schouder omdat die dagelijks uit de kom ging en ik ben al 4 keer geopereerd aan mijn knieën opdat deze ook luxeerde

Nu begint het euvel weer op nieuw en luxeert mijn schouder rechts weer opnieuw mijn huisarts wil geen verwensing schrijven voor een orthopeed
Wat kan ik hierin nou nog betekenen
Ik ben radeloos Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 10-12-2014 1:40 Reageer met quote

Hai Marielle,
Als je door een orthopeed geopereerd bent, zou je daar waarschijnlijk zonder verwijzing naar terug kunnen gaan...

Het is wel belangrijk om de spieren rondom de te beweeglijke gewrichten te trainen om luxaties zoveel mogelijk tegen te gaan. Sinds ik op aanraden van m'n huisarts extra oefeningen doe voor m'n schouders, heb ik geen subluxaties meer gehad.

Ik heb een instabiel bekken en onderrug, schouders en voetgewricht. Met heel veel pijn in bekken en onderrug, en af en toe strompelen omdat m'n voetgewricht scheef schiet. Soms krijg ik m'n voet zelf weer goed en anders moet m'n fysiotherapeut 'm weer losmaken.

Sterkte en groetjes, Musje.
Marielle82
BerichtGeplaatst: 10-12-2014 14:50 Reageer met quote

MUSJE2 schreef:
Hai Marielle,
Als je door een orthopeed geopereerd bent, zou je daar waarschijnlijk zonder verwijzing naar terug kunnen gaan...

Het is wel belangrijk om de spieren rondom de te beweeglijke gewrichten te trainen om luxaties zoveel mogelijk tegen te gaan. Sinds ik op aanraden van m'n huisarts extra oefeningen doe voor m'n schouders, heb ik geen subluxaties meer gehad.

Ik heb een instabiel bekken en onderrug, schouders en voetgewricht. Met heel veel pijn in bekken en onderrug, en af en toe strompelen omdat m'n voetgewricht scheef schiet. Soms krijg ik m'n voet zelf weer goed en anders moet m'n fysiotherapeut 'm weer losmaken.

Sterkte en groetjes, Musje.


Maakt dat niet uit dan hoe lang dat geleden is?
Vandaag weer de huisarts gebekt omdat mijn schouder zowat een paar keer per dag luxeert hij wil niks doen hij zegt leer er maar mee leven
Ik kan mijnarm niet gebruiken en optillen en is erg pijnlijk

Jou verhaal is ook niet mis
Sterkte Crying or Very sad Crying or Very sad
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 11-12-2014 1:13 Reageer met quote

Hoi Marielle,
Gewoon de polikliniek van de orthopeed bellen, dan weet je 't. Hoe lang is 't dan geleden dat je daar geweest bent?

Ik ben vorig jaar (met een verwijzing van de huisarts) voor onderzoek naar 't Spine & Joint Centrum in Rotterdam geweest. Chronische rug- en bekkenklachten (door instabiliteit) zeiden ze en ik mocht in m'n eigen woonplaats trainen bij een fysiotherapeut die bij hen een cursus had gevolgd om die training te mogen geven.
De instabiliteit verergerde door die oefeningen! Confused Half januari ben ik begonnen met 't trainen van de diepere rugspieren die volgens 't S&J niet sterk genoeg waren. Dit heeft gelukkig op den duur wèl wat resultaat...

Hopelijk is er voor jou ook een oplossing om minder klachten te krijgen.
Heel veel sterkte en groetjes, Musje.
laura.27
BerichtGeplaatst: 15-04-2015 15:33 Reageer met quote

heey,
ik ben nu 22 jaar en heb al hipperlaxe gevrichten van men 15 jaar ben altijd naar de kinesist en dokters geweest en speelde voetbal.
ik ben nu ondertussen al een paar jaar afgestudeerd de dokters zeiden me altijd het zelvde en deed wat ze me zeiden maar nu kan ik zevfs niet meer sporten en men gevrichten ontsteken na ik een maand aan het werk men ik kan nog amper iets doen en krijg als maar meer pijn ondanks ik men oefeningen doe en ben nu ook gestart men een spesjaal dieet ik zit wat vast nu en weet niet meer wat doen want ben egt iemand dat graag sport en werkt wat kan ik nu nog doen om het te verhelpen?
Neyura
BerichtGeplaatst: 06-09-2017 9:26 Reageer met quote

Hoi allemaal,
Ondanks ik zie dat de laatste post meer dan 3 jaar terug is wil ik toch even reageren.
Ik denk namelijk dat ik ook HMS heb en weet niet zo goed wat ik nu moet. Ik zal mijn verhaal vertellen.

Ik ben geboren in 1990 met doorknakknieen (officiele naam weet ik niet haha) maar die buigen dus ruim de verkeerde kant op. Als kind was ik altijd erg klunzig, vaak me voeten verzwikken dus vaak gekneusde enkels,polsen door vallen en noem maar op. Als een een "vreugde" sprongetje maakte had ik me voet weer verzwikt. Verder vond de schoolarts dat me rug in de gaten gehouden moest worden reden weet ik niet. Uiteindelijk bleek daar geen gevaar meer te zitten heb er verder niks meer van gehoord of gemerkt. We moest ik rond mijn 8e naar de kaakarts omdat mijn Kaakgewricht steeds uit de kom schoot. Daar heb ik omdat ik zowat stikte in de aangemeten nachtbeugel mee leren leven. kan nog steeds op commando me kaak laten knappen. Op me 14e had ik een Hernia te pakken had. MRI scan gehad en daaruit is gebleken dat ook mijn kraakbeen tussen mijn wervels verdund zijn waardoor ik snel klachten zou krijgen vergelijkbaar als iemand met Atrose. Sinds dien veel medicatie en aan te horen gekregen dat ik altijd wel een pijnlijke rug zou houden. Tot +/- mijn 16e was het vrij rustig vanwege het leren omgaan met verschillende kleine pijntjes. In de Periode naar mijn 18e Ben ik enorm aangekomen, Ik kon niet zonder pijn sporten en als ik een dag had gewandeld moest ik 2 dagen bijkomen van de pijn in mijn knieën, benen, heupen en rug. Ook knakken mijn voeten bij elke stap die ik zet (nog steeds) wat behoorlijk wat hoofdpijn veroorzaakt omdat het knakkende geluid behoorlijk doordreund in me hoofd (ja ik weet het klinkt super raar) Ik moest stoppen met mijn hobby paardrijden omdat elke keer als ik gereden had een ontsteking in me knieën triggerde. Tussen mijn 18e en mijn 25e vaak accute ontstekingen in gewrichten en wervels. Toen kreeg ik mijn eigen huis en ben ik daar aan de slag in geweest. Dit veroorzaakte een over belasting aan mijn duim en duimbasis. Na een jaar behandeld voor me duim te zijn met therapie en braces hebben ze besloten me rechter duim te stabiliseren, tijdens de operatie was het duidelijk hoe ernstig de instabiliteit was en hebben ze nieuwe banden moeten maken van een pees in me arm. Het grappige (lees niet grappige) hiervan is, is dat mijn linkerduim precies dezelfde pijnklachten geven. Maargoed. Bij de test die je kan doen scoor ik nu een 8. (geen 9 vanwege me nieuwe banden in me rechterduim). Ik Ben de laatste paar maanden zo moe.. Begin klachten te krijgen van de moeheid. Ook word ik dagelijks wakker met een soort tintelende spierpijn in me hele lichaam maar de zeerste plekken zijn toch wel me knieën heupen en rug. Ik weet eigenlijk niet zo zeer wat ik nu moet. Zit een beetje in de fase van wel naar de huisarts/ niet naar de huisarts. Ben al zo lang bezig met arts bezoekjes dat ik het eigenlijk wel gehad heb.. en wat kunnen ze eraan doen. Ze stellen het vast en dan? Nog meer operaties om bandjes vast te zetten? nog meer dingen waarbij ik op me werk moet zeggen van ja Sorry ik wil wel maar kan niet? Ik wacht eigenlijk op iemand die me kan vertellen wat zijn weg geweest is en me over de streep kan helpen of me juist niet eroverheen trekt.

Maar dit was dus Mijn verhaal.
Erwin Douwes
BerichtGeplaatst: 08-09-2017 18:41 Reageer met quote

Hallo Neyura,
Overstrekbare gewrichten kunnen voorkomen als losstaand verschijnsel. Ze kunnen echter ook onderdeel zijn van een aandoening. Er zijn nogal wat aandoeningen die een dergelijke 'hypermobiliteit' of 'hyperlaxiteit' kunnen geven. Kijk voor een overzicht hiervan op de webpagina hierover op Simpto.nl: https://www.simpto.nl/diagnose/hypermobiliteitssyndroom/
Omdat jij ook andere klachten hebt kan het zinvol zijn om te laten onderzoeken of je misschien aan een dergelijke ziekte lijdt. Als dat het geval is kan mogelijk ook meer gericht behandeld worden.
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 16-09-2017 10:51 Reageer met quote

Hypermobiliteit wordt wel in verband gebracht met HPU, een stofwisselingsziekte, die gepaard gaat met allerlei tekorten, zoals mangaan. Veel vrouwen slikken eerst jarenlang de pil, voordat ze kinderen krijgen. Pilgebruik zorgt voor tekorten aan allerlei belangrijke stoffen in je lichaam. Denk dat het een factor kan zijn in het geheel.
Het kan handig zijn om eens goed naar de biochemie van je lichaam te laten kijken. Een bloedtest bij de dokter zegt wat dat betreft niet zoveel omdat dat vooral wat zegt over wat er in je bloed zit. Dus eerder op orthomoleculair gebied, iemand die er echt verstand van heeft.
Voor spieren en gewrichten kan het zinvol zijn om bottenbouillon te nuttige of gelatine te gebruiken.
Iemand over de streep trekken is nooit zo zinvol. je moet je eigen grenzen goed bewaken en je eigen weg gaan. Soms kan je wat met goed advies welke weg te bewandelen maar dat moet je altijd zelf doen.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Hypermobiliteit
Pagina 27 van 27  

Vorige  1, 2, 3 ... 25, 26, 27

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring