Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Hypermobiliteit
Auteur Onderwerp: Hypermobiliteit
moongem
BerichtGeplaatst: 11-02-2009 12:30 Reageer met quote

Hallo, ik ben 51, kon altijd mijn handen plat op de grond zetten met gestrekte benen, mijn voeten onder mijn oksel stoppen en meer van die kunstjes. Tijdens mijn zwangerschappen erg veel last gehad van bekkenistabiliteit, heb hiervoor bekkenbanden ed gehad. RSI klachten (ik heb een volledig aangepaste werkplek), veel hoofdpijn/migraine en met de regelmaat van de klok ontstekingen die volgens de geleerden slijmbeurs, kapsel of aanhechtingsontstekingen van de pezen kunnen zijn. Dit varieert van vingers, heupen tot schouders en enkels. Ben gecontroleerd op reuma en het syndroom van marfan maar heb dit niet. Wel heb ik geleerd erg goed naar mijn lichaam te luisteren en dat helpt. De ontstekingen gaan er niet van weg, maar ik kan er nu wel goed mee omgaan.
blommie1
BerichtGeplaatst: 12-03-2009 19:42 Reageer met quote

Hallo,
Ik ben 27 en heb sinds een jaar last van overbelaste schouders en is hypermobiliteit vastgesteld. Bijna 10 jaar geleden heb ik de banden in een knie ingescheurd en is me ook al verteld dat de niet-beschadigde knie wel heel ver 'de verkeerde kant op kan' is, de beschadigde kan ik nu knakken (stukje uit de kom) maar in mijn werk loop ik veel en daarmee train ik die blijkbaar want heb er eigenlijk geen last meer van.
De schouder echter wel. Ik ben schilder van beroep en mijn werk is dus zeer schouderbelastend. Nu had ik ook als sport sloeproeien waarmee de klachten begonnen 'net de druppel' blijkbaar. Nu ben ik gestopt met roeien en begonnen met fitness krachttraining oefeningen voorgeschreven door een fysiotherapeut. De klachten houden echter aan, ik hoef maar een keer te veel te doen op mijn werk en ik zit 's avonds met een zeurende stekende schouder. Tijdens het werk heb ik er geen last van, maar in rust dus wel. Ook ben ik op advies van de fysio gestopt met rekken en strekken omdat dit volgens haar de boel alleen nog maar meer zou oprekken. Nu heb ik steeds het idee dat mn schouders 'vast' zitten. Ik denk eraan om yoga te gaan doen omdat volgens mij gecontroleerde rekoefeningen juist goed zijn. Wat denken jullie hierover?
Skoonheid
BerichtGeplaatst: 11-05-2009 9:22 Reageer met quote

Hallo

Ik heb een tweeling van vijf waarvan er een last heeft van hypermobiliteit. Ik vind dit heel vervelend voor haar want ze heeft het in haar schouders knieen ellebogen schouders heupen vingers pols. Ze heeft elke week fysio therapie maar de laatste tijd klaagt ze veel over pijn in haar boven benen en scheenbenen.Ze is ook erg gauw moe. We zijn wel heel trots want het is een doorzettertje herkent iemand dit bij zijn of haar kind.
Sanderr31
BerichtGeplaatst: 11-06-2009 15:01 Reageer met quote

Ik heb ook hypermobiliteit, maar niemand uit mijn familie heeft het. Ik ben net 17 en als het bij mij zo doorgaat kan ik niks meer met mijn benen.

Doordat ik hypermobiel ben zijn ook mijn meniskesbanden te straks, als ik nu ga rennen en ik stop, scheuren ze in.
Fysio helpt niet bij mij, ik ben begonnen met oefeningen, maar doordat kreeg ik steeds meer last.
Ik krijg nu Chockwave op mijn kniën, maar ik zie geen verbetering!

Ik loop nu ook al op speciaal gemaakte zolen, ook geen verbetering!

Ik weet niet wat ik nu nog moet/kan proberen, ik heb al moeten stoppen met mijn sport, Basketbal.

Als iemand iets weet hoor ik dat graag!
Heleen
BerichtGeplaatst: 11-06-2009 17:09 Reageer met quote

Wat zijn je klachten zoal?

En ben je onderzocht op oorzaken voor je hypermobiliteit? Je kunt 'gewoon' hypermobiel zijn, dan is er niks aan de hand behalve dat je misschien wat sneller overbelast bent bij bijv. sporten. Maar als je hypermobiliteit veroorzaakt wordt door een bindweefselafwijking, kan het verhaal ineens heel anders worden. Ben je bij een specialist geweest vanwege je klachten?
Heksmaajj
BerichtGeplaatst: 16-06-2009 21:27 Reageer met quote

Ik zit al een tijdje bij mijn fysio voor mijn schouder, ik heb een tijdje verkeerd bewogen waardoor mijn schouder vastzit en door een blessure ben ik terug gegaan. Ze hebben vastgesteld dat ik Hypermobiel ben. Ik kan verschillende gewrichten verder belasten dan de gemiddelde mens. Ik heb nu oefeningen meegekregen voor mijn spieren, als je gewrichten het niet meer op kunnen vangen moeten je spieren het op gaan vangen. Ik kan dus door blijven volleyballen zolang mijn spieren het maar op kunnen vangen. Wat kan ik er verder nog aan doen?
Harkje
BerichtGeplaatst: 03-07-2009 17:57 Reageer met quote

Sinds 10 juni weet ik dat ik HMS/EDSIII heb. De diagnose is officieel gesteld door een klinisch geneticus in Utrecht. Ze wou toch nog verder onderzoek doen omdat mijn moeder en ik beide ook nog een aantal andere symptomen hadden die bij het "larsen Syndroom" zouden kunnen horen. Hiervoor is ons bloed opgstuurd naar Amerika en zijn er een hele batterij röntgenfoto's gemaakt die ook nog eens nauwkeurig bekeken gaan worden. Het wachten op die uitslag duurt nog wel even dus. Maar al met al neemt hier uiteraard de pijn niet van af. Vorige week vrijdag heb ik een hele avond op krukken moeten lopen omdat ik vreselijk veel pijn in mijn linkerbeen had. Krukken zijn voor mij eigenlijk not-done, maar omdat mijn moeder de rolstoel al in gebruik had, kon het niet anders. Ik heb veel klachten. Twee keer subluxatie in mijn rechterschouder, vingers regelmatig uit de kom gehad, heel veel pijn in mijn onderrug, zwakke enkels, bij iedere stap luxerende knieschijven, heupdysplasie... En zo kan ik nog wel even doorgaan. Mijn arts heeft de pijn altijd op stress geschoven en wilde nooit een verwijzing schrijven voor een specialist. Uiteindelijk ben ik 10 juni maar gewoon met mijn moeder meegegaan naar Utrecht in de hoop dat ik ook gelijk onderzocht kon worden. Dit heeft me dus direct een diagnose opgeleverd. EINDELIJK ERKENNING...

Maar hoe nu verder? Vanmorgen heb ik mijn laatste behandeling voor fysiotherapie voor mijn rug gehad omdat ik de afgelopen tijd alleen maar achteruit ben gegaan. Had geen zin meer dus en de pijn was het ook niet waard. 10 minuten staan is een hel, en langer dan een kwartiertje lopen hoef ik ook niet meer te proberen. Zoveel fysiotherapeuten hebben al aan me lopen knoeien, drukken en trekken dat ik daar ook niet veel heil meer in zie en mijn grootste hobby (zwemmen) heb ik op moeten geven vanwege mijn schouder(sub)luxaties. Ik ben op het moment aan het wachten op de officiele brief met de diagnose zodat ik stappen kan gaan ondernemen voor verdere behandeling. Misschien revalidatieproces in? Ik ben al aan het kijken voor een rolstoel... Allemaal dingen waar ik redelijk tegenop kijk, maar waar ik wel de functie van inzie.

Zijn er hier ook mensen die binnen een kort tijdsbestek veel dagelijkse dingen bijna niet meer kunnen uitvoeren? Is dit typerend voor HMS/EDS? En wat voor hulpmiddelen gebruiken jullie bij lopen/zitten/staan en schrijven e.d.?

Groetjes Harkje
greet84
BerichtGeplaatst: 16-09-2009 21:45 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Ik heb ook HMS en daarnaast heupdysplasie. Ik ben nog maar 25 en heb er erg veel last van in het dagelijks leven. Vermoeidheidsklachten staan bovenaan, daarnaast heup, rug en hoofdpijn.

Ook heb ik overgewicht, wat erg vervelend is omdat ik maar niet de energie heb om een dieet te volgen of fanatiek te gaan sporten.

Daarnaast kan je je voorstellen dat je om heupdysplasie op te vangen stevige spieren nodig bent, wat dus bepaald niet het geval is bij HMS.

Vanaf ong. mijn 15e vang ik alles op met mijn rugspieren, die daardoor dus keihard en erg pijnlijk zijn, en niet kan ontspannen. Van mijn fysio moet leren om die spieren te ontspannen, ofwel mij bewust te worden van mijn lichaam.
Maar hoe doe je dit in godsnaam? Ik zat zelf aan yoga of meditatie ofzo te denken, heeft 1 van jullie hier ervaring mee? En zijn er nog meer mensen die dit herkennen?

Groetjes! Very Happy Confused
Lisalotte
BerichtGeplaatst: 09-11-2009 22:10 Reageer met quote

ik ben zelf hypermobiel ik ben 13 jaar en sinds 4 jaar weet ik dat ik hypermobiel ben, ik heb elke dag wel ergens last van k zal je vertellen het is geen pretje!! Idea
WiebeL
BerichtGeplaatst: 14-11-2009 13:19 Reageer met quote

Gisteren ging ik toch maar eens uitzoeken waarom ik het topje van mijn duim meer dan 90 graden naar achteren kan buigen. Erg veel klachten/verschijnselen die ik heb zijn symptomen van Hypermobiliteit. Een opsomming: Duim buigen dus, pink ver naar achteren buigen, redelijk vaak last van onderrug (bij lang staan altijd en soms ook zonder reden), doorgezakte voeten (behoorlijk doorgezakt), last van knieën als ik een stukje moet fietsen (ik stop nooit omdat ik moe ben of mijn benen zeer doen, maar omdat mijn knieën niet meer meewerken), ik ben lang en mager (1,88m 64kg), ik heb best vaak last van vermoeidheid en heb ook redelijk vaak last van mijn nek. Oja, ik weet niet of dat er ook me te maken kan hebben, mijn voeten staan naar buiten, of mijn knieën naar binnen, het is maar net hoe je het bekijkt Razz en mijn vader kan zijn duim ook zo buigen, dus zou iets erfelijks kunnen zijn.

Groten kans dat ik hypermobiliteit heb?
Ilona1990
BerichtGeplaatst: 23-11-2009 14:12 Reageer met quote

Hallo allemaal.
Ik ben Ilona, 19 jaar.
Bij mij is recent voorzichting het woord Hypermobiel vast gesteld.
Vanaf mijn 14e ging ik vaak door mijn enkels, fysio voor gehad, ander half jaar. En dat is toen beter gegaan. Daarna kreeg ik knieklachten. Geïrriteerd kraakbeen zei me huisarts, en pijnstillers voor gekregen, en van die kniebraces bij de drogist voor gehaald. Het maakte allemaal niets uit. De pijn bleef en de brace deed niets. Vele foto's zijn er van gemaakt maar niets gevonden. Bij mijn 3e huisarts kreeg ik er doorverwijzing voor mijn knie voor een fysiotherapeut, zij had het over starterspijn ( reuma ) en ze vond het maar raar dat ik me knie zo ver kon buigen. Zo doende wilde ze ook weten hoever ik mijn pink kon buigen. Maar ze wilde het niet erkennen.
Nu zit ik al op mijn 4e huisarts ( Door verhuizingen etc ) en had ik aantal weken terug last van me pols ineens, er stond een botje verkeerd. Door verwezen naar een manueel therapeut. En die liet voorzichtig weten dat ik het had. En dat het ook meteen mijn vermoeiheid en knieklachten veroorzaakte. Ze raadde me aan om wat lichte fitness of op zwemmen te gaan.
Nu ik jullie verhalen lees, krijg ik steeds meer het idee, he dat heb ik ook!
Tanjaxxx
BerichtGeplaatst: 22-12-2009 16:09 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik ben 20 jaar en een paar maanden geleden geopereerd aan mijn schouder.Luxatie in schouder, viel altijd uit de kom. Bicepsspier was naar de onderkant van het schouder gewricht vergroeid en verkleefd in mijn andere spieren. En wat scheurtjes in de spieren.
Dit gaat nu goed voor uit.
Ik heb alleen ook veel pijn in mijn heup, knieen en hielen. Hier gaan ze nu foto's van maken. De arts denkt zelf aan een bindweefsel afwijking, maar stuurt mij door naar iemand die hierin gespecialiceert is. Knieen schieten vaak op slot, kan soms niet meer bukken omdat mijn heup dan geblokkeerd is. Heb soms het gevoel dat ik door mijn knieen zak. Pijn boven en onder in mijn rug en nek. Herkend iemand deze symptomen? Zou dit ook tot HMS horen?
De arts kon ook nog niet zeggen of het gevolgen heeft in de toekomst, maar dit word nu uitgezocht.
Ik hoop dat iemand dit ook herkend??

Groetjes
Pan
BerichtGeplaatst: 28-01-2010 13:20 Reageer met quote

hoi allemaal,


Ik ben 43 en ben ook 43 jaar moe en uitgeput. Al zo'n 20 jaar geleden heeft een fysiotherapeut me gezegd dat ik hypermobiel ben. Zijn advies: niks aan de hand, goed blijven sporten zodat je spieren de functie over kunnen nemen van de te slappe gewrichtsbanden.

Ik heb redelijk gesport, maar altijd gevoeld dat ik geen topsportster zou worden (wat ik ook niet ambieer).

Weekendje weg met de mountainbike: ik fiets achterop en zeg dat ik waarschijnlijk een griepje heb en daardoor verzuurde spieren.
Een dagje klussen in huis: de volgende dag wakker worden met een gevoel alsof ik een marathon gelopen heb. Koortsuitslag vanwege uitputting, twee dagen ziek op bed.
Een kast naar de tweede verdieping van mijn huis getild: 's avonds uitgeteld op de bank en afspraak afzeggen.

Als de temperatuur daalt: dode vingers (Rynaud).

Zo kan ik nog wel doorgaan. Het lijkt mij duidelijk dat er iets helemaal niet goed is.

Toch krijg ik telkens te horen dat het tussen mijn oren zit. Ik heb geen idee hoe gelukkig ik moet zijn zonder deze klachten.

Mijn vraag?

Bij welke arts moet ik zijn om mijn klachten in kaart te brengen om een duidelijke diagnose te krijgen?


groeten,
Pan
mb
BerichtGeplaatst: 28-01-2010 14:00 Reageer met quote

Hoi Pan,
Het beste kan je naar een Klinisch Geneticus gaan, maar er zijn ook reumatologen die er verstand van hebben.
Ik heb zelf jaren moeten zoeken totdat ik eindelijk een reumatoloog vond die er verstand van had.
Later hoorde ik dat ik beter naar een Klinisch Geneticus had kunnen gaan, maar daar ben ik uiteindelijk niet meer naartoe gegaan. Ik had mijn diagnose HMS en vond het verder wel goed zo.
De klachten die je omschrijft passen inderdaad wel in het HMS plaatje, maar er kan natuurlijk ook iets anders aan de hand zijn. Dus het is inderdaad wel verstandig om het te laten onderzoeken.
Informeer van te voren in het ziekenhuis van de specialist of die wel verstand heeft van HMS, want zoals ik al zei hebben niet alle artsen er verstand van.
Succes!
Pan
BerichtGeplaatst: 28-01-2010 14:32 Reageer met quote

Dank je mb, je hebt me nu al enorm geholpen. Ik ga een afspraak maken met mn huisarts, in de hoop dat ze een verwijzing wil schrijven.


Thanks!

Pan
Mi
BerichtGeplaatst: 22-06-2010 10:49 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik zie dat de laatste post een tijdje terug is, maar misschien wil iemand reageren. Wink
Vorige week kwam ik erachter dat ik hypermobiel ben. Ik was eerst naar de huisarts geweest, maar die stelde een andere diagnose. Nu ben ik twee keer naar oefentherapie Cesar geweest. Zij vertelde dat ik een hypermobieltje ben.
Sinds jongs af aan heb ik vaak last van hoofdpijn, maar de dokter zei toen dat het van een beetje spanning kwam. Ik heb er nu nog steeds last van (ben nu 18 ), maar niet zo erg als mijn arm. Die kan me namelijk behoorlijk belemmeren. Verder heb ik een paar keer mijn kaken op slot gehad, maar die kon ik zelf goed terug plaatsen.
Nu weet ik niet of het nodig is of ik me nog laat onderzoeken om officieel de diagnose hm te krijgen. Levert het me voordelen (in hulp, vergoeding)op, of heb je dan alleen een naam waar je eigenlijk niks mee kunt? Hebben jullie ervaring met diagnoses en van die dokterbezoekjes? Ik zou graag willen dat mijn klachten over gaan :p

groetjes, Mi
Termeulen
BerichtGeplaatst: 30-10-2010 23:49 Reageer met quote

ik heb er al sinds mijn geboorte last van, ik kon als klein kind mijn rechter arm zonder problemen op me rug draaien in een houding die niet normaal was.
en ben nu 22, zit al jaren bij de fysio en heb alleen nog maar ergere klachten.
polsen,ellebogen.knieén,nek,rug,rechterheup,enkels.
ben al langs 3 verschillende fysio's geweest en mag aankomende dinsdag de 4de ontmoeten, deze schijnt een stap verder te gaan in de zorg dan die andere 3.
voor zover ik weet heb je geen enkel voordeel bij de diagnose van Hypermobiel zijn.

elke fysio zegt hetzelfde... oefenen oefenen en nog meer oefenen.
zit nu met een pijnlijke knie waar ik al 3 dagen niet meer mee kan lopen, rechterpols is overbelast na het zagen van 1 plank... Confused
en ik kan niet autorijden omdat me enkel te veel pijn gaat doen bij het houden van de voet op de pedalen.
ik wil je niet bang maken hiermee, alleen maar bewust maken van hoe het kan lopen.
ga naar een goed aangeschreven fysiotherapeut bij jou in de buurt en die kan je hiermee helpen.
succes!
Elin1985
BerichtGeplaatst: 20-11-2010 12:15 Reageer met quote

Hier ook een gevalletje HMS!
Heb hierdoor vaak pijn in mijn knieen en heupen.
Maar al met al kan ik er goed mee leven.
Wel schieten er regelmatig vingers, knieschijfen en ook wel eens een schouder uit de kom.

En over die maat van de voeten, dat heb ik ook!!
Haha, wist nooit dat het daardoor zou kunnen komen!
Heb altijd in een 37/38 rondgelopen en nu pas ik maat 35/36!
Ik dacht dat ik gek was geworden!
Kevin Kerver
BerichtGeplaatst: 26-01-2011 18:00 Reageer met quote

Hallo iedereen,

Ik ben Kevin en ben 14 jaar. Ik heb al zo lang ik mij kan herinneren Hypermobiliteit en heb hier ook fysio voor gehad, maar dat is al ff een tijdje geleden.
Maar sinds 2 weken heb ik het probleem dat mijn polsen raar doen. Ze knakken op een rare manier naar boven als ik met mijn handen op een bepaalde manier iets vast houd (zoals het stuur van mijn fiets). Het lijkt wel alsof mijn pols uit de kom schiet, maar dan elke keer net niet helemaal. Dit doet opzich niet zo'n pijn maar later gaat dit toch echt zeer doen .

Herkent iemand dit en weet u misschien een oplossing of waardoor dit voorkomen kan worden? Reageer dan Alstublieft!
Termeulen
BerichtGeplaatst: 27-01-2011 16:56 Reageer met quote

hallo kevin.

ik heb ook het rare kraken van de polsen, het is niet schadelijk volgens de revalidatie arts.
er is niet veel wat je er aan kunt doen, je kan je spierkracht trainen en het zou volgens de arts minder moeten worden.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Hypermobiliteit
Pagina 25 van 27  

Vorige  1, 2, 3 ... 24, 25, 26, 27  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring