Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > altijd duizelig!!!
Auteur Onderwerp: altijd duizelig!!!
dizzy
BerichtGeplaatst: 28-07-2006 18:37 Reageer met quote

hey mensen
ik ben een meisje van 17 jaar en heb zeker al 4 jaar last van duizeligheid!!
ik doe nie veel meer zoals uitgaan,naar de winkel,feestjes,school kortom ik kan nie veel meer.
dit komt door de duizeligheid ik heb het de hele dag door behalve thuis en op het werk heb ik het minder,dus ook wel maar dan let ik er nie op omdat ik bezig ben.
word er nie goed van voel me heel min heb geen vrienden en vriendinnen meer,omdat ik geen leuke dingen kan doen en ook dingen ga vermijden omdat ik me er toch nie goed voel.
ik weet precies s'morgens wat ik wel en niet kan doen die dag of het een betere dag is of slechte dag.
ben sávonds 9 van de 10 x uitgeput omdat het zoveel energie kost om door te gaan..
heb ook al zoveel geprobeert psygo, fysio, nou echt alles helpt geen flikker zelf pillen om rustig te woorden :S mensen het is nie leuk meer!!!
mensen die dit ook hebben mogen reageren zou het leuk vinden om met lot genoten te praten en niet het gevoel hebben dat je de enigste bent snap je??
groetjes melissa
ria1950
BerichtGeplaatst: 31-07-2006 11:25 Reageer met quote

hai ik raat je aan om met de huis arts te praaten .
hij kan jouw het beste efen onderzoeken . groeten ria1950
dizzy
BerichtGeplaatst: 31-07-2006 11:34 Reageer met quote

jah daar ben ik geweest maar dat heeft geen zin het enigste wat ze zegd je moet ermee leren leven \!!!
Gast
BerichtGeplaatst: 31-07-2006 13:23 Reageer met quote

misscien wel bloedarmoede
ria 1950
GastBerichtGeplaatst: 31-07-2006 13:38 Reageer met quote

hai ik weet dat er wel wat aan te doen is. ik heb er zelf jaren last van gehat .en interdaat het kan bloedarmde zijn . ga toch naar de arts toe.ria1950 Shocked
Remy
BerichtGeplaatst: 01-08-2006 15:08 Reageer met quote

Hoi Dizzy,
vind het belachelijk dat jou huisarts je zo maar 4 jaar laat aan modderen,dit klopt van geen kanten.Dit zo zeker eerst eens goed onderzocht moeten worden,desnoods met een uitgebreid bloedonderzoek,en daarna als daar niets uitkomt een doorverwijzing naar de neuroloog.

Laat je niet afschepen meis,en probeer het nogmaals bij je huisarts,je kan rustig zeggen dat je er op staat dat er verder naar word gekeken,zo niet zou ik overwegen om een andere huisarts te zoeken.
Kijk een keer duizelig is niet zo,n ramp,maar al 4 jaar lang kan gewoon niet.

Zelf zou je misschien multivitamine kunnen gebruiken,goed eten en minstens 2 liter water per dag drinken.Als dit niet helpt zou ik er zeker nu werk van gaan maken,
succes..groetjes Remy
trippelke
BerichtGeplaatst: 29-08-2006 21:44 Reageer met quote

Ik wil geen zwartkijker zijn,maar ik ben al meer als 20 jaar duizelig,zelfs regelmatig onderuit gegaan,reden?
Heb allerlei onderzoeken gehad,men weet het nog niet
hallo daar
GastBerichtGeplaatst: 01-09-2006 15:48 Reageer met quote

b12 laten prikken!!!!!
Arnold
GastBerichtGeplaatst: 02-09-2006 15:54 Reageer met quote

Beste Dizzy,

Het kan verkeerd ademhalen zijn.

Hiernaast kan het ook b.v. een onsteking aan je sluimvliezen zijn, heb ikzelf gehad, en slikte daarvoor Schutzler-zout op advies van een homeopaat.

Als je een homeopatisch arts wilt, moet je even je email achterlaten op dit forum. Dan mail ik je even.
Arnold
GastBerichtGeplaatst: 02-09-2006 15:55 Reageer met quote

en welke provincie... ik weet iemand bovenin noord holland, dus weet niet of dit nut heeft.
Onne
GastBerichtGeplaatst: 02-09-2006 17:06 Reageer met quote

Het Lucas ziekenhuis in Apeldoorn heeft een heel goed duizeligheids centrum. Kijk eens op http://www.duizeligheidscentrum.nl/ Mijn vrouw heeft hier erg veel baat bij gehad. Zij had los zwevend gruis in het vocht in haar evenwichts orgaan. Hierdoor had ze regelmatig last van draai duizeligheid.
trippelke
BerichtGeplaatst: 24-09-2006 12:45 Reageer met quote

Onne bedankt,ik wist niet dat dit bestond,ik krijg zelfs weer een beetje hoop
sjaq
GastBerichtGeplaatst: 30-05-2007 9:23 Reageer met quote

HOI,
Ik ben in maastricht geweest bij professor kingma.
Hij is de hoogste op het gebied van duizeligheid.
Alle onderzoeken zoals het bloed en mri scan waren goed ik had wel last van het evenwichtsstelsel.
Ik zit er nu nog steeds mee. Dus je ziet ik ben bij het hoogste geweest ja ik weet nu wel wat er is maar verholpen kan het niet worden
blondje
GastBerichtGeplaatst: 31-05-2007 15:13 Reageer met quote

Kingma?
Laat me niet lachen,die klojo,ben ik al jaren geleden geweest voor een e.n.g.onderzoek,dat was afwijkend,verder is er niks gebeurd,zelfs geen officiele uitslag,vaag briefje over bloeddruk waar huisarts niks mee kon
3 keer een afspraak voor de uitslag van het onderzoek,geen kingma gezien,en assistenten mochten schijnbaar geen uitslag geven
Na maanden boos bellen uiteindelijk een vaag telefoontje namens kingma,dat ik naar de huisarts terug moest voor verder onderzoek,maar die mag geen mri aanvragen en dat soort dingen
Kingma en het azm?
Wegblijven echt waar,log ziekenhuis,maanden wachten,en ik bedoel maandan,7 maanden voor de uitslag van e.n.g vind ik niet normaal
evdbeek
BerichtGeplaatst: 19-10-2007 8:06 Reageer met quote

3 weken lang ben ik ook erg duizelig geweest. Het begon bij mij met een draaiduizeligheid. Ik kon niet meer lopen op mijn benen en ging tegen de vlakte.

De huisarts kon geen aanleiding voor mijn duizeligheid vinden. Na wat zoeken op het internet kwam ik de volgende oefeningen tegen.

http://www.mtchuizen.com/bppv.php

Nadat ik deze oefeningen 2 dagen had gedaan is mijn duizeligheid compleet verdwenen. Maar ik vermoed dat je deze oefeningen al kent.

Het heeft mij in iedergeval goed geholpen.
Wendi
BerichtGeplaatst: 20-01-2008 15:55 Reageer met quote

Hoj.
Eind september zat ik eens te wiebelen op mijn stoel met mijn hoofd van links naar rechts. En kreeg plots zo een duizelige draaiing, ben zelf gaan liggen.
Dan twee weken later ik liep over het zebrapad en ik wou naar beneden kijken en kreeg weer zo een draaiing.
Dan een paar maand niets, en nu tussen kerst en nieuwjaar, kreeg ik op een dag hevige hoofdpijn en ik werd misselijk en heb hele dag moeten overgeven, en de dag erna was dit volledig over.
Dan twee weken later kreeg ik weer hevige hoofdpijn en moest ik weer zoveel overgeven, de dag erna was alles weer beter, dan de week daarop waren het drie dagen dat ik moest overgeven (maar dit kon eventueel griep zijn) en nu ong een goede week later kreeg ik terug last van draaiingen in mijn hoofd (precies dezelfde zoals in september), al een week aan een stuk, alle dagen, precies of ik mijn evenwicht ga verliezen, maar als ik stil zit is dat beter, maar van zodra ik mijn hoofd beweeg, dit is zeer lastig.
Ik ben nu informatie aan het opzoeken, het deed mij denken aan de ziekte van Meniere. Want velen hebben mij gezegd dat ik precies niet meer zo goed hoor zoals vroeger, en dit is ook zo, ik moet mij soms concentreren om tussen het lawaai iemand te verstaan. En soms heb ik zo een ambetant lawaai in mijn oor, enkel s avonds, precies dat de wasmachine beneden hele tijd draait, dan steek ik mijn muziek in en zo val ik in slaap. Ik heb vroeger wel verschillende operaties gehad aan de oren, ik heb veel diabolo's gehad (buisjes zoals ze zeggen), en hoofdpijn heb ik wel dikwijls last van maar nog nooit zo erg geweest. En het laatste jaar ben ik wel snel vermoeid ook. Maar dan lees ik ook dat de ziekte van Meniere meestal maar voorkomt bij mensen tussen de 30 en 45jaar. En ik ben namelijk maar 19. Ik maak mij een beetje zorgen, heb een afspraak gemaakt bij de neuroloog op 8februari.
Het is wel ambetant, ik doe nu stage in het ziekenhuis ik studeer verpleegkunde, en als ik zo draaiierig wordt ben ik blij dat ik zit, het hindert me wel.

Heeft iemand een idee of heeft iemand het zelfde probleem?
bristvdheijden
BerichtGeplaatst: 28-01-2008 12:19 Reageer met quote

Hallo iedereen
Ik zou wel eens willen weten wie mij kan helpen.
Ik ben sinds een week duizelig en als je je ogen sluit lijkt het wel of ik goed dronken ben. je kent dat gevoel wel. Als je een keer te veel gedronken hebt en je sluit dan je ogen dan s het net of alles draait. nu heb ik dit ook dit gevoel en ik word er gek van. Wat zou dit nu zijn en hoe kom ik er van af. Help Idea
-farmaceut-
BerichtGeplaatst: 28-01-2008 16:46 Reageer met quote

Denk er eens aan om je ogen te testen... vaak worden jonge mensen duizelig en krijgen hoofdpijn omdat ze gewoon een bril nodig hebben.

Wat is je bloeddruk?

maar idd hier kunnen wij slechts gissen. Bezoek een arts.
Selinde
BerichtGeplaatst: 13-08-2008 14:47 Reageer met quote

Hi dizzy,

Ik heb een beetje hetzelfde probleem, nu ook zo'n vier à vijf jaar. Uitgaan kan niet (terwijl ik 16 ben...) en naar een disco of feest gaan lukt al helemaal niet. Ik stap binnen en voel me meteen helemaal licht in mijn hoofd en val soms flauw. De huisarts heeft allerlei testjes gedaan (o.a. voor bloedarmoede etc) en heeft me uiteindelijk doorgestuurd naar een fysiotherapeut die gespecialiseerd was in lichamelijke klachten met psychologische oorzaak.

Bij mij bleek dat ik in een soort onderbewuste paniek raak wanneer ik een drukke (onbekende) ruimte binnenstap. Zeker met de harde muziek, de flitsende lichten, de vele mensen om me heen waarvan de helft dronken is, verlies ik het overzicht en de controle.

Inmiddels ben ik alweer weg bij die fysiotherapeut, ze kon niet veel meer voor me doen, mijn probleem is nog niet weg, maar wel minder geworden. Om een lang verhaal kort te maken, ik heb wel een aantal tips voor je voor het moment van een duizeligheidsaanval:
- billen aanspannen en weer ontspannen, en dat een paar keer herhalen. Dit zorgt dat het bloed weer even wat harder door je lichaam pompt en ook goed bij je hersenen terechtkomt.
- concentreren op je voeten, druk ze de grond in. Hierdoor sta je even letterlijk steviger in je schoenen.

Verder nog een soort 'oefening' voor als je 's avonds in je bed ligt, of gewoon tussendoor overdag op een stoel:
Ga ontspannen liggen/zitten met je ogen dicht, en zorg dat je nergens mee bezig bent en dat je de tijd neemt. Je gaat één voor één langs je lichaamsdelen en bepaalt hoe ze voelen. Je begint bij je vingertoppen en gaat via je vingers, handen, armen, ellebogen, schouders, nek, hoofd, rug, borst, buik, billen, bovenbenen, knieën, scheenbenen, kuiten, enkels, hiel en voet naar je tenen. (belangrijk is dat je eindigt bij je voeten/tenen, ik weet niet waarom). Bij elk lichaamsdeel sta je even stil en constateert (heb er verder geen mening over en probeer er niet iets aan te veranderen, je constateert het gewoon) hoe ze voelen: zijn ze warm of koud, hard of zacht, gespannen of ontspannen, droog of vochtig, liggen ze op een zachte ondergrond, voel je het bloed erdoor kloppen, etc etc.

Dat laatste oefeningetje leert je om goed te voelen en wat meer 'één te zijn' met je lichaam. Ik merkte bijvoorbeeld dat ik onder mijn knieën bijna niks voelde, omdat ik te veel in mijn hoofd bezig was. Door die oefening leerde ik meer aandacht te geven aan de rest van mijn lichaam.

Het klinkt nogal zweverig, maar voor mij hielp het al na een week of wat. Je kan het allicht proberen.
Morris
BerichtGeplaatst: 12-09-2008 12:46 Reageer met quote

Hee melissa, ik heb precies hetzelfde.. heb er nu een weekje of 9 last van, ik moet ook dingen laten omdat het simpelweg niet gaat! Rolling Eyes


dizzy schreef:
hey mensen
ik ben een meisje van 17 jaar en heb zeker al 4 jaar last van duizeligheid!!
ik doe nie veel meer zoals uitgaan,naar de winkel,feestjes,school kortom ik kan nie veel meer.
dit komt door de duizeligheid ik heb het de hele dag door behalve thuis en op het werk heb ik het minder,dus ook wel maar dan let ik er nie op omdat ik bezig ben.
word er nie goed van voel me heel min heb geen vrienden en vriendinnen meer,omdat ik geen leuke dingen kan doen en ook dingen ga vermijden omdat ik me er toch nie goed voel.
ik weet precies s'morgens wat ik wel en niet kan doen die dag of het een betere dag is of slechte dag.
ben sávonds 9 van de 10 x uitgeput omdat het zoveel energie kost om door te gaan..
heb ook al zoveel geprobeert psygo, fysio, nou echt alles helpt geen flikker zelf pillen om rustig te woorden :S mensen het is nie leuk meer!!!
mensen die dit ook hebben mogen reageren zou het leuk vinden om met lot genoten te praten en niet het gevoel hebben dat je de enigste bent snap je??
groetjes melissa
Index > Een gezonde levensstijl > altijd duizelig!!!
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring