Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > tampon kan er niet uit
Auteur Onderwerp: tampon kan er niet uit
Loonn
BerichtGeplaatst: 20-11-2008 18:36 Reageer met quote

hee dat velletje heb ik ook inderdaad.. lijkt wel een soort spiertje die door het midden van je vagina loopt. maar bij mij werkte het als je je tampon er weer terug erin doet en proberen om dat velletje niet in het midden van je tampon te krijgen en hem er dan uit te halen. en met die inbrenghulzen van tampax gaat het altijd gewoon in 1 keer goed. die dingen werken echt goed. die zou ik dan maar eens proberen. dat velletje gaat inderdaad ook niet meer weg(ook niet na sex)
groetjes
snoepje23
BerichtGeplaatst: 19-02-2009 0:39 Reageer met quote

hmm, heb et zelf doorgeknipt. Deed even zeer, maar kon in ieder geval normaal sex hebben.
k haat dokters. lukt me zelf wel (al zou k het niet aanraden:P)
jessica349
BerichtGeplaatst: 13-07-2009 13:23 Reageer met quote

ik ben 14 jaar , en ik heb precies het zelfde probleem.
Omdat als ik de tampon eruit wil halen dat er een stukje vel omheen zit.
Ik krijg hem der dan wel uit , maar wel met veel moeite.
een paar keer is het ook gewoon gelukt zonder dat het veletje er omheen zit.
ik vind het heel erg raar ?
en ik weet ook eigenlijk niet wat ik er mee moet.
Ik gebruik nog steeds tampons.
omdat ik het met tampons fijner vind.
Maar het eruit halen is een groot probleem.
ik ben nog nooit naar de dokter gegaan hiervoor.
maar gaat het ook vanzelf weg ?
bijvoorbeeld na de eerste keer seks ?
als dat zo is lijkt zo een medische ingreep , niet nodig?
of wel ?
ik heb echt geen idee wat ik hiermee moet ?
jessica349
BerichtGeplaatst: 13-07-2009 13:25 Reageer met quote

snoepje23 schreef:
hmm, heb et zelf doorgeknipt. Deed even zeer, maar kon in ieder geval normaal sex hebben.
k haat dokters. lukt me zelf wel (al zou k het niet aanraden:P)Heb je hem zelf door geknipt ?
en kan je daarna gewoon tampons gebruiken?
deed het veel zeer , ?
of bloedde het heel erg ?
Joje
BerichtGeplaatst: 21-08-2009 16:47 Reageer met quote

Heey, ik heb me aangemeld op deze site omdatik ook probleempjes heb als ik mijn tampon eruit moet halen.
Ik moet zondag gaan kajakken maar ik heb ng steeds mijn regels:(
Ik probeerde al eens een tampon tijdens het zwemmen,maar ik kon niet zwemmen:((!
Nu ben ik bang om ng een te gebruiken,omdat het pijnlijk aanvoelt, ook tijdens het wandelen ofzo.
Confused
Maar als de kajak omkantelt, en ik draag gewoon maandverband,dan is die helemaal nat,en dat wil ik niet

Ik zal een tampon gebruiken(denk ik)maar hoe komt het,dat het zo'n pijnlijk gevoel geeft???
plzz,help me zo vlug mogelijk;
alvast bedankt!!
grtz Joje
Heleen
BerichtGeplaatst: 21-08-2009 18:17 Reageer met quote

als een tampon pijn doet of je voelt 'm zitten, dan zit ie niet diep genoeg. als hij diep genoeg zit, hoor je niet te merken dat je er een draagt. dus probeer 'm voorzichtig wat verder te duwen. en als het niet lukt, gewoon een schone broek meenemen zondag. niemand zal het vreemd vinden dat je een schone broek aandoet als je nat bent geworden.
Joje
BerichtGeplaatst: 21-08-2009 18:24 Reageer met quote

Heleen schreef:
als een tampon pijn doet of je voelt 'm zitten, dan zit ie niet diep genoeg. als hij diep genoeg zit, hoor je niet te merken dat je er een draagt. dus probeer 'm voorzichtig wat verder te duwen. en als het niet lukt, gewoon een schone broek meenemen zondag. niemand zal het vreemd vinden dat je een schone broek aandoet als je nat bent geworden.


Bedankt!
Maar het is de bedoeling dat we in bikini of zwempak gaan
Dus zal ik in bikini met zwempak erboven gaan en een 5tal reserve tampons meenemen.
Je bent bedankt dat je me hielp!


Hoe oud ben jij???
Ik ben er slechts 12 en heb mijn maandstonden voor de 2de keer.
Velen geloven me niet dat ik ze al heb, omdat ik ng ma 12 ben.
stom, niet?
Grtz Joje
van een moeder
BerichtGeplaatst: 16-09-2009 14:32 Reageer met quote

Beste meiden,

Ik was zo blij met deze ene pagina op de website te vinden is met het probleem van de tampon. Mijn dochter van inmiddels 15 heeft vorig jaar ook het probleem ondervonden dat ze wel een tampon in kon brengen maar er niet kon uithalen omdat er een dik stuk vel in de weg zat. Het was voor haar uiterst genant maar na lang proberen kreeg ze zelf het touwtje van de tampon naar de andere opening en lukte het haar om de tampon er uit te trekken.
In dit medisch forum lazen we dat er meer meiden zijn met dit probleem.
Inmiddels weten we van de gynaecoloog dat dit een zeer zeldzame aandoening is. Het heet hymen bifenstrotus, een aangeboren afwijking van het maagdenvlies. Dat houdt in dat het maagdenvlies stugger is dan anders (en ook niet zal scheuren tijdens het hebben van sex, het is dan alleen maar enorm pijnlijk) Bovendien heeft het maagdenvlies nog een extra verbinding (vel) van boven naar onder waardoor er twee openingen zijn.
Inmiddels is mijn dochter eraan geholpen (dat heet medisch ontmaagden)en kan zij zonder problemen tampons dragen. Van de gynaecoloog weten we ook dat niet veel artsen hier van weten omdat meiden in de pubertijd het uiterst genant vinden om hier over te praten (en ook niet snel naar een arts zullen gaan)en ook omdat de aandoening zo zeldzaam is dat er nauwelijks literatuur over te vinden is.
Ga met je moeder naar je huisarts en laat je doorverwijzen naar een (vrouwelijke) gynaecoloog! Zij zijn specialisten en weten waar je het over hebt als je je verhaal vertelt! En tot die tijd geen tampons gebruiken. Succes!
nu volwassen
BerichtGeplaatst: 25-01-2010 22:25 Reageer met quote

Toen ik een jaar of 15 was, had ik dit ook. De tampon bleef haken achter een stukje vel.
Als ik m terugduwde en dan met mijn vinger ertegen weer uithaalde, ging het wel goed. Maar voordat ik dat ontdekte heb ik nogal pijn gehad, geprobeerd te trekken enz.
Nadat ik ontmaagd was, ging het wel goed. Het stukje vel is toen ws geknapt en daarna heb ik nooit meer last gehad gelukkig.
Wel fijn om na al die jaren te lezen dat het een 'bekend' probleem is; ik durfde er toen niet mee naar mn moeder of de dokter, enne tja, er was nog geen internet Rolling Eyes ...
Wat de moeder hierboven schrijft, dat het een zeldzame aandoening is, lijkt me wel mee te vallen. Er staan er hier zoveel die het herkennen! Ik denk dat de medici het nog niet zo lang kennen, omdat veel mensen net als ik destijds, er niet mee naar de dokter wilden/durfden.
lizzaaa
BerichtGeplaatst: 25-01-2010 23:55 Reageer met quote

jeetje wat ben ik blij dat ik dit ging lezen.. ik heb een dochtertje van anderhalf en vlak na de geboorte zag de kraamhulp tijdens haar luier verschonen een extra stukje vel zitten bij haar onderkantje! de verloskundige zei dat het niks was maar ik wilde toch naar de dokter en hij zei dat er wel een opening zit maar dat het extra vel is..
ik ben blij dat ik al deze reacties gelezen heb, nu hoef ik me minder zorgen te maken en heb ik een beetje een idee van wat het is. en kan ik het haar straks ook makkelijker uit gaan leggen over heel wat jaaarenn!!
succes allemaal nog en je hoeft je echt niet te schamen om naar een dokter te gaan ze zijn er
voor om je te helpen

groetjes
Joey89
BerichtGeplaatst: 11-02-2010 17:11 Reageer met quote

Ik ben 20 en ik heb tot nu toe eigelijk altijd maandverband gedragen, omdat tampons eruit halen zo'n pijn deed. Ik heb altijd het gevoel alsof ik wat mee trok. Nu heb ik net ook 3 kwartier gedaan over het verwijderen van een tampon (wilde het toch proberen!) Maar als die dan uit het gat komt zegmaar, zit er aan de achterkant een stuk vel en er zat een heel klein lijntje schuin over de tampon, waardoor ik niet kon doortrekken. Met een pincet heb ik deze aan de kant geschoven (na lang pijnlijden) en is het me uiteindelijk gelukt om hem eruit te krijgen. Is dit hetzelfde als jullie beschrijven met dat vel? Het zit bij mij echt aan de achterkant en dus een klein lijntje dat schuin over een puntje liep. Ik heb ook nog nooit seks gehad, maar ben nu als de dood dat dat niet gaat lukken of vreselijke pijn doet:O
Naomi_1
BerichtGeplaatst: 11-02-2010 23:34 Reageer met quote

Hoi Joey89,

Dat had ik ook. Ik heb uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en ben naar de huisarts gegaan. Deze heeft mij doorverwezen naar de gyneacoloog en dat stukje vel is weggehaald bij mij onder plaatselijke verdoving. Verder geen last meer van gehad. Seks gaat prima en ik kan ook gewoon tampons gebruiken nu. Dus ik zou zeggen, ga er mee naar je huisarts. Ik wou dat ik het veel eerder had gedaan. Maar uit schaamte deed ik dat niet.
LauraaKe
BerichtGeplaatst: 16-06-2010 20:37 Reageer met quote

Voordat ik zwanger was heb ik dat ook gehad . maar ze hadden gezegt zoals ze hier zeggen een maatje kleiner en het hielp goed !! dus gewoon een maatje minder . dan is alles terug goed Wink probeer maar Wink succes x
xKusje-Babex
BerichtGeplaatst: 26-06-2010 10:02 Reageer met quote

Ik heb dat ook, bij mij zit er een soort draadje van vel voor de opening waar je tampon in moet, als je de tampon erin doet dan is er niks aan de hand. Maar zodra je hem eruit moet halen blijft hij haken door dat stukje vel en dat is heeel vervelend. Ik wil niet naar de huisarts want dat vind ik eng Embarassed Ik ga volgende week aan de pil, maar deze week wil ik zwemmen en hoe moet ik dat nou doen? ik heb dit al 3 keer meegemaakt en steeds het zelfde probleem Embarassed
Bruin
BerichtGeplaatst: 11-07-2010 20:49 Reageer met quote

Hallo Meiden,

Misschien heeft het te maken met je bekkenbodemspier als die heel erg gepannen is dan kun je er ook niks in en uit krijgen.
Je moet je bekkenbodemspier goed kunnen ontspannen heb hier zelf ook hulp bij gehad van een bekkenbodemtherapeut en kan nu mijn bekkenbodemspier goed aan en ontspannen en heb ook geen problemen met het inbrengen en uithalen van de tampon. Tip gebruik wat glijmiddel met het inbrengen glijd die een stuk gemakkelijker.
Succes hopelijk heb je hier iets aan.
Groetjes Bruin
Fem4ever
BerichtGeplaatst: 29-09-2010 13:17 Reageer met quote

Heey,
ik ben een meisje van 14, en ik heb dit ook gehad.. het heet hymen bifenstrotus. Ik kon ook heel moeilijk mijn tampon eruit halen en het deed ook heel erg zeer, maar hij was kapot gegaan toen ik sex had. Het bloede bij mij echt heel erg en ik viel er zelfs vlauw door! Ik zou dit echt niet zelf doorknippen! Ik moest het van mijn vriendje (hij is 16) perse tegen me moeder vertellen.. Ze vond het niet er en we gingen gwn naar de dokter. Daar heb ik geen spijt van, want de dokter heeft me doorgestuurd naar een gynacoloog, daar werd ik geopereerd onder narcose, ik durfde eerst ook niet hoor, want ik ben bang voor dokters Embarassed
xxx ik hoop dat ik jullie heb geholpen
Moes
BerichtGeplaatst: 07-01-2011 19:59 Reageer met quote

Ik heb hetzelfde maar ik durf er echt niet mee naar de dokter. Zou ik het niet gewoon zelf door kunnen knippen, of gaat het dan heel erg bloeden?
marjan27
BerichtGeplaatst: 07-01-2011 23:12 Reageer met quote

Wacht even hoor moes,wat wil je gaan knippen???
Ik neem aan toch niet in je zelf{van onderen} dat is wel het domste wat je kunt doen en ja dat gaat heel erg bloeden en wat als de boel gaat ontstekken,dan ben je verder van huis!

Ga gewoon naar de huisarts die beste man of vrouw heeft dit al wel 1000x gedaan en gehoord echt nergens om je voor te schamen,nogmaals NOOIT ZELF GAAN KNIPPEN.
niania
BerichtGeplaatst: 20-03-2011 17:34 Reageer met quote

Ik heb dat ook gehad vorig jaar, ik ben nu 15.
De dokter had eerst zelf gevoeld en die voelde eerst niks maar daarna wel. toen moest ik een paar maanden wachten en daarna kon ik naar de gynacoloog, ik wilde een vrouw maar die vrouw die ik had kon dat niet doen ofzo dus zou ze er een man bijroepen, eerst ging ze nog met een eendenbek ofzo erin om het open te doen, maar dat deed heel veel pijn. toen kwam die man en heeft me plaatselijk verdoofd en ging dat vlees toen wegsnijden, het deed alsnog heel veel pijn omdat hij aan het vlees trok. nu kan ik wel gewoon tampon indoen maar het doet nog steeds erg pijn. als ik de tampon er induw, dan krijg ik erge last van mijn buik en hij gaat niet zo ver dus ik voel de tampon altijd. kan het zijn dat er nog zo'n draadje ergens zit? want de gynacoloog zei dat dat misschien wel zou kunnen. het is zo irritant dat ik die tampon gewoon altijd voel, en ik bloed altijd heel erg dus ik wil wel graag een tampon in.
jolijn98
BerichtGeplaatst: 23-05-2011 20:19 Reageer met quote

Help me hoe verwijder ik dit bericht? of kan de eigenaar van ditforum dit bericht verwijderen van mij?
ik wil echt héel graag dat dit bericht verwijderdword Question .

groetjes
Index > Gynaecologie > tampon kan er niet uit
Pagina 6 van 7  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring