Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > tampon kan er niet uit
Auteur Onderwerp: tampon kan er niet uit
Gast
BerichtGeplaatst: 18-07-2006 13:01 Reageer met quote

hoi,ik ben 14 en ik gebruik tampons, maar ik durf t eigenlijk niet meer want ik kan ze er niet uithalen...erin gaat goed ma dan moeten ze eruit en dan lukt het niet want er zit een stuk vel voor ik probeerde te kijken wat het was en zag de tampon en dan midden er over heen een heel stuk vel, het deed veel pijn en moest het vel aan de kant trekken en toen snel te tampon eruit trekken. zit de tampon niet goed ofzo het is heel vervelend...
x-gwen-xx
BerichtGeplaatst: 18-07-2006 22:44 Reageer met quote

Hee gast.
Bij iedereen is het weer net iets anders. Misschien moet je het proberen met een maatje kleiner. Ik weet niet hoe het bij de andere meiden/vrouwen onder ons gaat, maar bij mij doet het ook altijd wel een beetje zeer hoor. We zullen maar eens wachten op verdere reacties.
groetjes gwen
Njoy
GastBerichtGeplaatst: 19-07-2006 7:27 Reageer met quote

Vaak doet het erg pijn als je m te vroeg er uit haalt...je weet dat je m er uit moet halen doordat er een soort druk ontstaat in je onderlijf...dan zit ie wat voller zeg maar en lijkt t of ie er uit wil...
Succes !
Niki
BerichtGeplaatst: 24-07-2006 9:42 Reageer met quote

Je moet inderdaad niet een te grote tampon gebruiken en wachten tot hij vol is. Dan gaat het allemaal gemakkelijker.
En probeer te vooral te ontspannen!
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 24-07-2006 11:09 Reageer met quote

Dit onderwerp is verplaatst naar de categorie gynaecologie
liesj
BerichtGeplaatst: 26-07-2006 20:28 Reageer met quote

Hoi,
Ik ben ook 14 en snap helemaal wat je bedoelt! Ik heb precies hetzelfde! Iedereen zegt van probeer kleiner enzo, maar dat heeft allemaal geen zin! Ik heb het 4 keer geprobeerd en al die keren kreeg ik hem er niet uit. 3 keer is het uiteindelijk toch zelf gelukt maar de laatste keer lukte het echt niet. en het deed zo vreselijk zeer! Ik ben toen met mijn moeder naar de huisartsenpost gegaan en de arts daar heeft hem verwijderd. Toen was het nog wel heel pijnlijk maar het ging natuurlijk veel sneller. De arts zei dat dat vel wat ervoor zit het maagdenvlies is en dat is bij sommigen te smal of in ieder geval niet helemaal goed. Hij verwees me door naar de gyneacoloog, maar ik heb nog niet de moed gehad om er echt naar toe te gaan. Die gaat dan onder verdoving of misschien zelfs onder narcose dat maagdenvlies doorknippen ofzo (ik weet ook niet precies) De arts zei in ieder geval dat ik geen tampons meer moest gebruiken dus dat raad ik jou ook aan! Veel succes en ik ben 'blij' dat ik eindelijk iemand gevonden heb die hetzelfde probleem heeft als mij!
liesj
BerichtGeplaatst: 26-07-2006 20:55 Reageer met quote

O ja, ik wilde ook nog even vragen: heeft er iemand ervaring met het 'doorknippen van het maagdenvlies' (zoals de arts het bij mij noemde) ik ben namelijk nogal bang voor die ingreep en weet totaal niet wat ik moet verwachten, heeft iemand hier ervaring mee?
x-gwen-xx
BerichtGeplaatst: 26-07-2006 21:01 Reageer met quote

Hee leisj.. mij is altijd geleerd dat er helemaal niks bestaad zoals een maagdenvlies.. En dat gaat ook niet weg bij de eerste x vrijen. Het gene wat mensen onder maagdenvlies verstaan en wat dus kapot zou moeten gaan bij de 1e keer vrijen is gewoon de bovenste laag cellen waar wat vanaf 'geschraapt' worden.
groetjes gwen
liesj
BerichtGeplaatst: 26-07-2006 21:05 Reageer met quote

De dokter noemde het maagdenvlies, maar het maakt eigenlijk niet uit hoe het heet. Het is echt een soort velletje wat ervoor zit. Heeeel lastig!
x-gwen-xx
BerichtGeplaatst: 26-07-2006 22:15 Reageer met quote

Hee liesje..
jaa het klopt dat er zon velletje zit, heb ik ook.. en is inderdaad nogal eens vervelend en pijnlijk met tampons.. Ik bedoelde alleen dat dat fabeltje van het 'maagden vlies' niet klopt.. Maar dat velletje zit er inderdaad wel hoor, maar die blijft er ook nadat je sex hebt gehad. Ik wens je heel veel succes met alles en veel geluk!
groetjes gwen
Gewoonikke
BerichtGeplaatst: 01-08-2006 13:42 Reageer met quote

ik gebruik ze alleen maar als ik een feest ofzo heb... dus meestal gewoon inlegkruisjes.. want zoveel menstrueer ik niet..
Caty
GastBerichtGeplaatst: 04-08-2006 16:21 Reageer met quote

Hoi meiden met 't zelfde probleem,.. ik ben toevallig ook 14 en werd laatst voor de eerste keer ongesteld ,. er was toen net 'n hittegolf dus ik wilde echt wel gaan zwemmen,. gauw naar de winkel de kleinste maat tampons gehaald en geprobeerd. er in was dus geen probleem,.. maar eruit! ik heb op de grond 'n spiegel voor me gezet en met een nagelvijl heb ik aan 't eind (waar dat vlies/vel dus de opening in 2e deelt) de tampon naar links geduwd zodat ik het vlies/vel er naar rechts kon duwen zodat ik de tampon er uit kreeg ,.. als iemand toch 'n tampon in moet/wil dan is dit 'n oplossing maar ik doe 't na mijn 2 keer liever niet meer ,.. ;t blijft zeer doen

Sterkte/succes
discogirl
GastBerichtGeplaatst: 08-08-2006 0:17 Reageer met quote

huuuuuuuuuuuuuuh??
ik ben ook 14 en gebruik dus ook tampons eigenlijk.. maar soms gaat het super goed en dan soms echt niet.. want.. jullie krijgen hem er allemaal goed in en niet goed uit.. bij mij is dat juist omgekeerd.. niet goed erin.. en eruit.. valt altijd goed mee.. maarjaaaa.. komt wel hé denk ik.. liever wat pijn dan met zo'n lappen rondlopen echt.. :p dat haat ik..
maar vraagje: gebruiken jullie tampax of ob? ik tampax.. gaat makkelijker vind ik..
anoniem18
GastBerichtGeplaatst: 08-08-2006 0:24 Reageer met quote

Trekken jullie het touwtje wel een beetje scheef naar voren aan?!!
liesj
BerichtGeplaatst: 18-08-2006 15:03 Reageer met quote

anoniem18, tis heel fijn dat je mee wilt denken, maar je snapt toch ook wel dat als ik ervoor naar de dokter geweest ben het toch een serieus probleem is en niet een kwestie van het touwtje een beetje scheef naar voren trekken?? voor zoiets ga je niet voor je lol naar de dokter!!
niem1
GastBerichtGeplaatst: 18-08-2006 23:56 Reageer met quote

Als tampons niet lukken, of dat nu erin of eruit is, heeft te maken met hoe nauw je bent geschapen. Gebruik in ieder geval (super)minicomfort en alleen op momenten dat er veel bloedverlies is. Eruit gaat meestal het gemakkelijkst als de tampon goed volgezogen is. Trek aan het draadje op een plek zo dicht mogelijk bij de tampon.
Als het moeilijk blijft is het verstandig om een (vrouwen)arts te raadplegen, zodat dit wellicht verholpen kan worden via een kleine operatie. Er is in andere onderwerpen op dit forum al geschreven over zo'n operatie. Dit hoef je natuurlijk niet als 14-jarige al te doen. Houd het alleen in je achterhoofd voor later. Als het echt niet lukt toch maar gewone maandverbanden gebruiken. Zwemmen met tampons lukt trouwens ook niet altijd. Zie ook hiervoor andere discussies op deze site.
........
GastBerichtGeplaatst: 19-08-2006 17:59 Reageer met quote

Neem inderdaad altijd de kleinste tampon om mee te beginnen. Sommige tampons hebben een inbrenghuls das lekker makkelijk in te brengen (bv tampax). Met het eruit halen is het belangrijk dat je goed ontspant en dat je het touwtje schuin naar voren trekt (richting je plasbuis), en absoluut niet recht naar beneden trekt...
probeer anders met een natte vinger het "gangetje" naar de tampon toe wat vochtig te maken, dan glijd het makkelijker...sterkte allemaal..
UnKnOwN
BerichtGeplaatst: 21-08-2006 0:15 Reageer met quote

Hallo meiden,

even een tip voor jullie, zodra je de tampon vast hebt eerst het touwtje goed aantrekken en dan schijnt niet echt super goed te zijn, maar een beetje vaseline of iets waar geen parfum in zit op de tampon te smeren, als het goed is glijdt het makkelijk naar binnen de tampon vult zich ook gewoon, en je kunt hem er makkelijker uittrekken, je voelt het dan even, maar omdat het gladder is en niet droog zou het makkelijker moeten gaan, toen ik de eerste keer een tampon gebruikte deed het ook enorm zeer, omdat ik hem er droog in deed.
Toen kreeg ik de tip om er wat Vaseline op te smeren, zodat het wat makkelijker glijdt.

Als het tijd is voor een nieuwe, je voet op de rand van de bril zetten zodat de binnenkant wat verwijd, en hem erdan uittrekken.

Hoop dat jullie hier iets aan hebben.

Succes!!

Groetjes UnKnOwN
liesj
BerichtGeplaatst: 21-08-2006 18:35 Reageer met quote

srry, maar dat zijn echt allemaal dingen waar je niks aan hebt. Ik weet niet of jullie alle verhalen hier gelezen hebben, maar ik zal het nog een keer herhalen: zelfs de dokter kreeg de tampon er zonder hulpmiddelen niet uit!! dus dan is het geen kwestie van te droog, of goed ontspannen, of niet vol genoeg ofzo, er zit iets voor! als er anderen zijn die datzelfde hebben of hadden, zou je dan alsjeblieft willen reageren? Ik zou graag met iemand praten die hetzelfde heeft, of die er ook aan geholpen moet worden...
UnKnOwN
BerichtGeplaatst: 21-08-2006 18:49 Reageer met quote

liesj schreef:
srry, maar dat zijn echt allemaal dingen waar je niks aan hebt. Ik weet niet of jullie alle verhalen hier gelezen hebben, maar ik zal het nog een keer herhalen: zelfs de dokter kreeg de tampon er zonder hulpmiddelen niet uit!! dus dan is het geen kwestie van te droog, of goed ontspannen, of niet vol genoeg ofzo, er zit iets voor! als er anderen zijn die datzelfde hebben of hadden, zou je dan alsjeblieft willen reageren? Ik zou graag met iemand praten die hetzelfde heeft, of die er ook aan geholpen moet worden...


Wees dan duidelijke muts!!
En wees dankbaar voor de degene die je WILLEN helpen!!
Gebruik maandverband heb je ook geen last van je velletje of hoe je het ook wilt noemen!!

Gebruik dan gewoon geen tampons, zo goed genoeg antwoord????
Index > Gynaecologie > tampon kan er niet uit
Pagina 1 van 7  

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring