Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > herpes genitalis
Auteur Onderwerp: herpes genitalis
Katrien1980
BerichtGeplaatst: 11-03-2014 23:08 Reageer met quote

Dan is die kans ehhh, minimaal, op andere soa's Wink

Oh, de zalf kun je met douchen wel eraf wassen natuurlijk. Ik dacht dat je het anders bedoelde. Ik moest de zalf 5 a 6 maal daags toepassen. Op een frisse huid is dat wel zo prettig.

Heb je wijde broeken die je thuis eventueel kunt dragen? Waardoor het toch wat comfortabeler voor je word?

Als de jeuk en het prikken echt heel erg is (vooral in de avonden) dan kun je je huisarts eventueel ook vragen om Lidicaine oral gel. Dat is een plaatselijk verdovende gel. Helpt tegen jeuk en de steken, maar ook zeer heilzaam als je dit 5 a 10 minuten voor het plassen op de plekken smeert. Ik kon zonder Lidocaïne gel en zonder zware pijnstillers namelijk niet meer plassen.

De afscheiding schijnt na de primaire infectie wel een tijdje aanwezig te zijn. Wat ik heb gelezen zeker gedurende de eerste maanden, omdat je lichaam vecht tegen de infectie en anti-stoffen aanmaakt tegen het virus. Uiteindelijk zal alles zich stabiliseren. maar ik lees hierover ook zeer veel verschillende dingen!

Bij mij was dat bijtende en trekkende gevoel vooral merkbaar in het heetst van de infectie, dus echt open zweertjes ipv blaasjes. Ik zat er midden in op dat moment.

Ook kan jeuk, een tintelent of trekkend gevoel betekenen dat je nog meer plekjes of blaasjes krijgt. Bij mij breidde het daarmee ook uit. Hou je lichaam goed in de gaten, maar probeer jezelf ook niet gek te maken. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk.
anoniemd
BerichtGeplaatst: 13-03-2014 16:46 Reageer met quote

Hoi,
Ik heb zelf ook zo'n 5 keer per dag ppnieuw moeten smeren en het helpt wel, alleen gaat heel langzaam. Gelukkig kon ik wel redelijk plassen, maar twee dagen echt onder de douche moeten plassen. Ik kan nu plassen zonder pijn, want ik heb alleen nog open plekjes helemaal achterin en door naar voren te hangen op de wc kan ik zorgen dat de plas er niet langsloopt. Mijn arts belde vandaag met de uitslag en ik ben positief getest, dat was niet echt een verassing, maar toch wel een realisatie momentje. Ik ben nu al twee dagen van de ergste pijn af, dus nu ben ik vooral heel emotioneel door het hele gebeuren. Heeft iemand nog tips hoe je ermee om kan gaan?
Verder ben ik van plan om aan mijn weerstand te werken, zodat het de eerste maanden niet meteen terugkomt. Weet iemand hoe dat zit met l-lysine pillen, ik ben van plan om die te gaan slikken voor een beetje extra vitamine en verder gezond eten en bewegen. Zijn er nog andere dingen die ik kan doen?
Mona90
BerichtGeplaatst: 10-04-2014 15:27 Reageer met quote

Ik ben sinds gister aan de valaciclovir en heb net mn zalf kunnen ophalen (hadden ze gister nog niet helaas..). Ik heb ook die vaselinecreme dmb met 3% lidocaine. Kan ik dat wel gewoon overal aanbrengen? Ook op de binnenste lippen? Zou zo geweldig zijn als ik weer een beetje normaal zou kunnen plassen! De douche helpt me totaal niet, de pijn is ondraaglijk en lekkerlijk om te janken. Wil het dus niet erger maken door ergens te smeren waar ik beter niet kan smeren
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 11-04-2014 16:06 Reageer met quote

Hoi Mona,

Die vaselinecreme dmb met 3% lidocaine kun je ook op je binnenste schaamlippen aanbrengen. Het is in feite gewoon vette crème met een verdovende stof. Lidocaine wordt in allerlei middelen verwerkt voor allerlei soorten plaatselijke pijn. Je kunt ook vloeibare lidocaine krijgen in een soort spuitjes. Dat wordt onder andere gebruikt ter verdoving van de plasbuis bij het plaatsen van een catheter, dus het kan geen kwaad en kan zelfs tot in de plasbuis verdoven.
Sterkte de komende dagen. Het gaat echt minder worden, al kun je je dat nu nog niet voorstellen.
piekeraartje
BerichtGeplaatst: 12-04-2014 18:00 Reageer met quote

Hoi,
Wat fijn dat we hier ons verhaal kwijt kunnen!
Ik heb twee weken geleden een uitgebreide soatest laten doen omdat ik onveilige sex heb gehad. Ik heb geen enkele klacht maar wilde zekerheid dat er niks aan de hand is. Er is alleen een uitstrijkje gemaakt, geen bloedonderzoek. Nu zegt de huisarts dat ik herpes heb maar ik heb geen enkel symptoom, ook niet gehad!!
Ben zo fit als t maar kan!
Ik lees hier overal dat je alleen herpes kunt constateren als je een uitbraak hebt?Of via een bloedonderzoek.
Ik hoor heel graag jullie mening, want ik ben behoorlijk geschrokken en ga maandag ook de huisarts bellen of het wel klopt.
piekeraartje
BerichtGeplaatst: 12-04-2014 19:21 Reageer met quote

Ik vergat nog in mn vorige bericht erbij te vermelden dat mn onveilige contact twee maanden geleden was. Achteraf hoorde ik verhalen en besloot ik me te laten testen. Nu lees ik dat er een incubatietijd van ong. 2-12 dagen is. Die is dus allang voorbij en ik heb helemaal nergens last van. Kan de diagnose herpes dan toch nog kloppen??
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 12-04-2014 22:50 Reageer met quote

Hoi Piekeraartje,
Ik vind het maar een raar verhaal. Herpes wordt los van uiterlijke symptomen ( het klinisch beeld) gediagnosticeerd via een kweek en eventueel in een later stadium een bloedonderzoek. Een kweek kan alleen genomen worden van vocht uit een zweertje of blaasje van herpes, dus als je nergens last van hebt, kan dat dus niet zijn gebeurd. Een bloedonderzoek heeft alleen maar zin na langere tijd (als je antistoffen hebt aangemaakt) en geeft daarbij absoluut geen 100% zekerheid.
Je zegt dat je arts een uitstrijkje heeft gemaakt ( dat gebeurt van de slijmvliescellen rond je baarmoedermond. Ik heb niet eerder gehoord dat op die manier herpes werd geconstateerd, maar ik weet er ook niet alles van.
Ik zou zeker maandag je HA bellen en om opheldering vragen, want dit is allemaal wel erg vreemd. Succes en laat je het even weten? Fijn weekend
piekeraartje
BerichtGeplaatst: 13-04-2014 0:08 Reageer met quote

Dankjewel Fruitvliegje voor je snelle reactie!
Ik vind het fijn de mening van anderen hierover te horen want tot afgelopen vrijdag wist ik niks van herpes..Er is gelukkig wel heel veel info hier te vinden, dat helpt me ook! Gelukkig vind jij het dus ook vreemd.Ik zal zeker laten weten hoe het
gesprek met de huisarts is gegaan maandag.
Fijn weekend!
piekeraartje
BerichtGeplaatst: 15-04-2014 14:02 Reageer met quote

Ondertussen ben ik iets wijzer, maar vraag me ook dingen af. De huisarts zei dat in de uitgebreide soa test ook getest wordt op herpes. Dat kan dus blijkbaar toch via een uitstrijkje, ook al heb ik geen enkel symptoom..ik heb een nieuwe afspraak bij haar gemaakt, ik ga samen met mijn moeder. Mijn moeder heeft met de Soa aids info lijn gebeld en daar mijn verhaal verteld. Die mevrouw vond het ook vreemd om op herpes te testen als je geen symptomen hebt. Zoals ze zei: 70/80% van de bevolking heeft het virus maar zolang er geen symptomen zijn heb je niets aan die wetenschap. En dus is het een loze test denk ik dan.
Ook zei die soa mevrouw dat bij een volgende test de uitslag best negatief kan zijn,dat er nu enkele cellen actief waren maar dan weer tot rust zijn gekomen. Dus ook nog een onbetrouwbare test. nou, ik weet niet echt wat ik met deze wetenschap moet. Ik weet dat ik me gelukkiger mag prijzen dan de meesten hier op het forum, want ik vind het echt heel erg wat ik hier allemaal lees. Ik zal nog laten horen hoe het nieuwe gesprek met de huisarts is gegaan.
Staartje
BerichtGeplaatst: 12-05-2014 18:09 Reageer met quote

Hallo!
Ik ben net een maand geleden ook besmet met herpes, mijn vriend had geen uiterlijke kenmerken toen hij me besmette. De dag erna vertelde hij me dat hij heel ziek werd en dat zijn mond overdreven vol met koortsblaren stond. Toen vreesde ik al voor het ergste. 5 dagen erna kreeg ik aan mijn vagina ook een pijnlijk buldje, ik dacht dat het een puistje was dus had er aan geplukt en het opengetrokken, mijn klieren in mijn lies deden verschrikkelijk pijn. Toch naar de dokter gegaan maar ze dacht niet dat ik herpes had aangezien het kleine blaasje al een korstje had en alleen was. Ze had herpes wel vernoemd. 2 dagen erna kon ik niet meer wandelen heel mijn vagina stond vol. Ik wilde mijn ouders niets zeggen en gelukkig had ik een week vrij op school zodat ik veel in bed kon liggen. Ik lag altijd zonder onderbroek dat ging het beste. Ben terug naar de dokter gegaan en ze schreef me onmiddellijk pillen voor. Ik heb heel dit forum toen gelezen en ik was zo blij dat ik dit gevonden had, het heeft me op een of andere manier veel steun gegeven. Ook tips! Nu heb ik nog een tip die ik hier denk ik nog niet ben tegen gekomen, als je toch weg moet en je hebt nog steeds pijn. Doe een maandverband nat maken en leg deze in de vriezer, als je weggaat heb je dus telkens een koud verkoelend gevoel!
Mijn dokter vond het ook een goede tip. Ik wens het niemand toe ik ben een paar keer flauwgevallen van de pijn!
Mijn moeder is verpleegster en is er nu toch achter gekomen aangezien ze mijn pillen had gevonden..
Ook heb ik nu nog geen terugval meer gehad! Gelukkig!
Ik wou dit verhaal even delen. Dit heeft me veel steun geboden en ik hoop dat er nog meerdere mensen iets aan deze verhalen hebben.
Ook trok ik dagelijks foto's om het proces in de gaten te houden, het is gruwelijk maar zalf smeren deed al massa's pijn dus vandaar dat ik altijd foto's trok.
Dank je wel voor al jullie verhalen!
tessefles
BerichtGeplaatst: 14-10-2014 11:00 Reageer met quote

Hallo lieve mensen,

Wat een vervelende verhalen allemaal! Zelf heb ik sinds december 2013 herpes genitalis, en al heel wat uitbraken mogen meemaken. Lang niet allemaal zo pijnlijk gelukkig.
Wat wel een beetje jammer is, is dat ik als vrijgezel meisje in een studentenstad me graag wil vermaken, ook op seksueel gebied. En een keer een relatie is ook leuk.
Nu merk ik dat er veel schaamte zit bij velen om dit te moeten vermelden aan een partner, en dat sommige mensen daarom ook afzien van seksueel contact of een relatie aangaan. Zonde!

Ik ga binnenkort een website openen waarbij mensen met een soa met elkaar in contact kunnen komen. Ook zonder soa ben je welkom natuurlijk. Maar de intentie ervan is dat je misschien wel een leuke vrouw of man aan de haak slaat. Weg ongemakkelijke gesprekje en je weet precies wat je doormaakt van elkaar. Wanneer het zover is, geef ik de site hier door. Ik ben benieuwd naar jullie meningen hierover.

Groetjes! Tessefles
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 14-10-2014 15:00 Reageer met quote

Hallo Tessefles,
Wat een super goed initiatief om een soort ontmoetingssite op te zetten voor mensen met een soa. Er bestaat wel zo'n site, maar die is gericht op de VS, dus daar heb je hier niet zo veel aan.
Ik wacht met spanning op de "opening" en hoop dat ik m niet ga "mislopen".
Misschien kun je als het zover is, hier een nieuwe topic openen, met als titel de aankondiging van de site.
Succes!
tessefles
BerichtGeplaatst: 14-10-2014 16:32 Reageer met quote

He Fruitvliegje,

Wat goed, zo'n positieve eerste reactie Smile Ik ga deze week een opzetje maken. Tips zijn welkom, en een leuke naam voor de site ook!

Groetjes
Leonidas
BerichtGeplaatst: 18-10-2014 13:29 Reageer met quote

Nog een lotgenoot hier, helaas heb ik dit zeer waarschijnlijk opgelopen omdat mn ex-vriendin wel eens last had van een koorstlip en blijkbaar is het ook besmettelijk zonder uitbraak. Wat ik trouwens niet wist. De uitslag krijg ik nog maar dit staat zo goed als vast. Het zou ook kunnen dat ik dit al jaren bij me draag en door een verzwakt immuunsysteem mijn lichaam het virus niet meer de baas kon. Ik sportte namelijk altijd veel, at heel gezond etc...dit was de laatste tijd niet meer en ik merkte aan m'n lichaam dat alles wat futlozer aanvoelde etc.

De klachten die ik hier voorbij zie komen, sommige echt heel ernstig en wat vervelend! Gelukkig heb ik dit niet in deze mate.

De reden dat ik hier reageer is het initiatief van tessefles. Na het vernemen van mijn klachten en de 99% zekere diagnose die volgende week volgt zou ik hier waar mogelijk mijn steentje aan bij willen dragen. Waar je normaal een leuk praatje met iemand houdt en op date ga zal dit altijd in je achterhoofd meespelen.

Zelf ben ik iemand die zoiets wel direct kenbaar zou maken, maar het is vervelend om ineens een nee te horen wat normaal niet het geval zou zijn. Ook vervalt door zo'n ontmoetingsplek hierdoor de schaamtedrempel om te vertellen dat je Herpes hebt. Er heerst nou eenmaal een taboe op terwijl de reclamespotjes voor de koortslip de normaalste zaak van de wereld zijn en het eigenlijk om hetzelfde gaat.

Wat ik nog wel even kwijt wil, hoe overbodig het ook is. Ik ben van mening dat goede voeding en beweging heel erg bij zal dragen aan het onderdrukken dan wel verkorten van een herpes uitbraak. Een sterk en gezond lichaam is denk ik de oplossing voor vele aandoeningen/ziektes. Doktoren bestrijden vooral de symptomen maar niet de echte bron (waar je lichaam wel toe in staat kan zijn). Uiteraard is bij sommige uitbraken de medicatie hard nodig. De 1 zit helemaal onder en de ander heeft zelden tot nooit ergens last van. Maar Herpes komt voornamelijk opzetten wanneer je immuunsysteem verzwakt is en eenmaal opgelopen dan kom je er nooit meer vanaf. Dus je kan het al raden, hoe sterker je immuunsysteem hoe kleiner de kans wordt op een uitbraak.

Ik ga dan ook per direct mijn oude levensstijl weer oppakken (dagelijks bewegen, gezond eten) om deze nare aandoening na mijn eerste klachten op dit moment niet meer terug te laten komen! Je word dagelijks overspoelt met teveel suikers/zouten en verkeerde vetten. Iedereen weet dat het niet goed is maar het is lekker makkelijk. Met de diagnose Herpes heb je in mijn ogen geen excuus meer om een ongezonde levensstijl voort te zetten (niet dat ik er vanuit ga dat iedereen hier ongezond leeft).

Dus laat de McDonalds/wit brood/pasta e.d. staan en ruil dit in voor Broccoli/Volkoren of Spelt pasta & brood. Het zal in het begin lastig zijn, ook voor mij maar ik ga er 200% voor. Dus wie doet er mee.....Wink.

Waarom ik eigenlijk altijd op mijn voeding lette is omdat mijn moeder in een rolstoel zit en zeer veel medicatie slikte. Ze deed mee aan proefmedicijnen etc.. Ze werd alleen maar zieker. Ze heeft haar leven totaal omgegooid, ja met voeding. Resultaat: geen medicijnen meer, de ziekte gaat niet tot amper verder achteruit en is kilo's afgevallen.

Uiteraard is een gezonde levensstijl geen garantie maar voor mij wel een motivatie en slecht kan het nooit zijn. Zo weet je in ieder geval dat je er alles aan doet om erger te voorkomen.

Dit is een wat andere reactie dan de meeste hier, maar ik probeer het positief in te zien en mensen aan te sporen er alles aan te doen om een Herpes uitbraak te voorkomen ipv te genezen.
clover
BerichtGeplaatst: 27-10-2014 0:06 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb deze week ontdenkt dat ook ik herpes heb. Ik ben dit weekend al naar de dokter geweest voor een eerste onderzoek. Maar ik moet morgen terug voor een bloed en urine test. (Om te bevestigen dat het om herpes gaat en om andere soa uit te sluiten)

Ik heb iets meer dan een week sex gehad met een 'nieuwe' bedpartner. Voordien had ik een vaste relatie van 7 jaar. En daarvoor ook nog 3 bedpartners.
Nooit heb ik last gehad van koortslip of blaasjes of andere duidelijke symptomen van herpes.
Sinds woensdag heb ik alles. Koorts, spierpijn, hoofdpijn, blaasjes, ... noem maar op. Ik heb na de diagnose dus ook onmiddelijk mijn laatste bedpartner verwittigd. 1 probleem, hij had hier nog nooit last van en betwijfeld dus ook dat ik het van hem kreeg. (Hij is ondertussen ook al naar de dokter geweest om zich te laten testen).

Ik heb ondertussen veel gelezen op internet en ik vraag me nu toch een aantal dingen af.
Geen enkele van al mijn (ex) partners heeft of had symptomen. Voor mijzelf is dit ook de eerste keer.
Is het mogelijk dat ik dit al 8 of 9 jaar heb en dit nu pas merk?
Al lijkt het me wel sterk dat ik net 1 week geleden sex heb gehad met iemand nieuw (en ja ook pijpen dus) en nu heb ik genitale herpes en ook men keel en mond zittenvol witte vlekken die heel pijnlijk zijn.

Waar heb ik dit opgelopen? Ik begin aan alles te twijfelen.
Ilse7
BerichtGeplaatst: 29-10-2014 17:48 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Ik ben nu bijna 2 jaar geleden gediagnostiseerd met Herpes Genitalis. Mijn eerst aanvallen waren heel mak en mild, ik had niet veel last lichamelijk. Emotioneel daarintegen was het rampzalig.
Nu bijna 2 jaar later vind ik het uiteraard nog steeds niet prettig dat ik het heb maar weet ik dat er prima mee te leven is. Ik slik een onderhoudsdosering van valacyclovir, slik monlaurine pillen en gebruik veel kokosolie (ook smeer ik dat regelmatig down under). Ik heb een paar keer het idee gehad dat er een uitbraak aankwam. Direct met kokosolie gaan smeren en het is nooit meer tot een echte aanval gekomen. Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen en dat dit voor jullie ook zou kunnen helpen!
just_me_1981
BerichtGeplaatst: 10-11-2014 23:03 Reageer met quote

3 jaar loop ik rond met herpes. Altijd met condoom sex gehad en toch die pech hebben. En ja besmet door een bekende die het mij niet vertelde. Na talloze doktersbezoeken en onwetenheid van verschillende dokters, uiteindelijk bij de juiste terecht gekomen. Mij laten testen en sinds enkele maanden Herpes als diagnose. Ook al wist ik dit 3 jaar geleden al door zelf op onderzoek te gaan, maar de schaamte was groot. Ergens ben je opgelucht door de diagnose en ergens heb je afkeer van jezelf. Heb zo'n 10-tal aanvallen gehad waarvan de eerste hevig waren. Het begint steeds met last in de liesstreek. Mijn verhaal kan ik nergens kwijt. Ben 33j man hetero, mensen die in contact willen komen of ervaringen willen delen, ik ben je luisterend oor.
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 12-11-2014 22:56 Reageer met quote

Hoi Ilse,

Even een vraagje: waarom slik jij een onderhoudsdosis valacyclovir als jouw aanvallen sowieso mak en mild waren? Of ben je gewoon nooit opgehouden met slikken sinds de eerste diagnose? Ik dacht altijd dat een onderhoudsdosis werd voorgeschreven aan mensen die heel veel heftige aanvallen kregen?
Zelf heb ik nu anderhalf jaar herpes genitalis, ik heb alleen de eerste tien dagen een kuur gehad, daarna nooit meer, maar volgens mij heb ik ook nooit meer een echte aanval gehad die leek op herpes. ( trouwens de eerste aanval leek ook niet echt op herpes zoals dat werd beschreven, maar de kweek wees het wel uit en ik was goed ziek. Ik werk goed aan het sterk houden van mijn weerstand d.m.v. 1000mg vitamine C, Echineaforce en L-Lisine 500 te slikken.
Van Monlaurine pillen had ik nog niet gehoord. Lijkt me wel een goede tip. Voel jij je nog net zo fit doorgaans als vóór de herpes infectie? Ik heb zelf het idee dat ik iets eerder moe ben en eerder last heb van me gewoon niet zo lekker voelen.Voor de rest is er niet zo veel veranderd, behalve psychisch, het blijft namelijk een tamelijk onverteerbaar gegeven, al ben ik er lang niet zo vaak meer mee bezig. Hoe is dat voor jou?
Ilse7
BerichtGeplaatst: 29-01-2015 13:27 Reageer met quote

Fruitvliegje, sorry voor het late reageren. Was deze site vergeten Smile
De eerste aanvallen waren mak en mild inderdaad maar psychisch vond ik het vreselijk. Ik heb destijds veel op internet gespeurd en las dat je ook een onderhoudskuur kan krijgen mits je vaak een uitbraak hebt. In de eerste maanden dat ik het wist had ik ongeveer 6-7 x een uitbraak, allemaal mild geen pijn alleen werd ik er zo gestressed van. Ben toen naar de huisarts gegaan en gevraagd om een onderhoudskuur en die slik ik nog steeds. Ik kan niet goed beoordelen hoe m'n energielevel is in vergelijking met voordat ik wist dat ik HG heb. Voel me doorgaans prima. (behalve dat ik nu behoefte aan zon heb!)
Ik heb momenteel een vaste partner en hij heeft er nooit een probleem van gemaakt en heeft ook nooit last van symptomen gehad. Heb het altijd eerlijk tegen bedpartners verteld en ook al vond ik dat erg moeilijk, op 2 na, maakte niemand problemen. Groeten!
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 09-03-2015 23:59 Reageer met quote

Hoi Ilse7,
Ik kijk ook niet meer zo vaak naar deze site, i.t.t. toen ik net had ontdekt dat ik herpes genitalis had. Maar in ieder geval, bedankt voor je reactie!
Ik had nog een vraagje. Je vertelde dat je nu een vaste partner hebt, die er geen probleem van maakt dat je het herpes virus bij je draagt en die zelf nergens last van heeft. Mijn vraag is of jullie altijd een condoom gebruiken? En hoe doe je dat met voorspel of met elkaar oraal bevredigen? Ik bedoel, gebruik je dan zoiets als beflapjes of van die enge dingen of nemen jullie gewoon het risico en zijn jullie weer onbevangen?
Ik ben daar best wel benieuwd naar. Zou je me dat willen vertellen?
Alvast bedankt
Groetjes
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > herpes genitalis
Pagina 7 van 8  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring