Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > herpes genitalis
Auteur Onderwerp: herpes genitalis
Sorrynotsorry
BerichtGeplaatst: 04-02-2014 17:31 Reageer met quote

Beste lezers,

Ik heb sinds vrijdag last van een branderig gevoel, bultjes(lijken totaal niet op blaasjes) pijn bij plassen etc.
Maandag heb ik alle moed bij elkaar geraapt en ben ik naar de dokter gegaan.
Daar werd mij door een arts in opleiding(!) verteld dat het een schimmelinfectie is en de bultjes wratjes zijn.
Nu ik dit alles lees denk ik zelf dat het herpes is..
Toen ik vanochtend wakker werd had ik ook opeens 2 wondjes op m'n lippen. Nu ben ik dus bang dat ik en koortslip en herpes tegelijk heb.
Ik heb nu alleen medicijnen voor een schimmelinfectie, zal ik afwachten of die werken of zal ik meteen terug naar de dokter gaan?

Hopelijk weten jullie raad!
Groetjes
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 04-02-2014 18:12 Reageer met quote

Hoi Sorrynotsorry ( mooie nickname trouwens)

Je vraagt je af of je nu een koortslip èn herpes tegelijk hebt. Een koortslip IS herpes en strikt genomen kun je dat wel gelijktijdig genitaal als op je lip krijgen, misschien ben je in een zelfde seksuele handeling besmet door iemand met een actieve koortslip? Een koortslip wordt veroorzaakt door Herpes simplex type 1 en kan ook via orale seks worden overgebracht op de genitaliën.Andersom kan genitale herpes (HSV2) het virus ook overdragen op de lippen.
Het kan natuurlijk dat de arts in opleiding het bij het rechte eind heeft en je zowel een schimmelinfectie hebt als genitale wratten, maar ik zou daar niet zonder meer vanuit gaan, want als het wel een primaire besmetting met herpes simplex betreft, is het belangrijk dat je snel start met medicatie, om de uitbraak minder heftig te laten zijn en minder lang te laten duren. Sterkte!
Sorrynotsorry
BerichtGeplaatst: 04-02-2014 18:18 Reageer met quote

Fruitvliegje schreef:
Hoi Sorrynotsorry ( mooie nickname trouwens)

Je vraagt je af of je nu een koortslip èn herpes tegelijk hebt. Een koortslip IS herpes en strikt genomen kun je dat wel gelijktijdig genitaal als op je lip krijgen, misschien ben je in een zelfde seksuele handeling besmet door iemand met een actieve koortslip? Een koortslip wordt veroorzaakt door Herpes simplex type 1 en kan ook via orale seks worden overgebracht op de genitaliën.Andersom kan genitale herpes (HSV2) het virus ook overdragen op de lippen.
Het kan natuurlijk dat de arts in opleiding het bij het rechte eind heeft en je zowel een schimmelinfectie hebt als genitale wratten, maar ik zou daar niet zonder meer vanuit gaan, want als het wel een primaire besmetting met herpes simplex betreft, is het belangrijk dat je snel start met medicatie, om de uitbraak minder heftig te laten zijn en minder lang te laten duren. Sterkte!


Hoihoi
Bedankt voor je reactie!
Ik twijfel nu erg of ik terug ga of m'n 3daagse kuur afwacht ( alleen vanavond en morgen avond nog) om te zien of het verbeterd. Ik geloofde eerst wel wat ze zei maar na die wondjes op m'n lip ben ik er minder zeker van..

Groetjes!
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 05-02-2014 13:43 Reageer met quote

Hi SnSorry,
Hoe is het inmiddels? Vanavond je laatste capsule tegen schimmelinfectie? Merk je al verbetering? En hoe gaat het met de wondjes op je lip? Breiden die zich niet uit? En de plekjes ( bultjes) op je vagina? Ook nog hetzelfde?
Ben erg benieuwd,laat je het even weten?
groetjes Fruitvliegje
Sorrynotsorry
BerichtGeplaatst: 05-02-2014 13:49 Reageer met quote

Hoihoi!

Capsules zijn drama, het 'spul' komt er s'nachts allemaal uit en het brand super erg!
M'n lip is zeker een koortslip en daar heb ik nu zalf voor, het zijn al korstjes dus hopen dat die er snel af gaan!
Op m'n vagina zitten ook korstjes, dus dat is voor mijn gevoel ook herpes en geen schimmel.. Het gaat gelukkig wat beter en zolang ik er niks opsmeer is de pijn uit te houden!
Ik vraag me alleen af hoelang het duurt voordat de korstjes los laten, jij enig idee?

Bedankt voor je berichtje lief dat je nog wat terug stuurde!

Groetjes
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 05-02-2014 17:23 Reageer met quote

Hoi Sorry,
Het begint er inderdaad op te lijken dat je een herpes infectie hebt bij je vagina, zeker nu je duidelijk een koortslip hebt. Enig idee hoe je eraan bent gekomen?Kun je het herleiden? Nooit eerder een koortslip gehad?
Zelf heb ik nooit een koortslip gehad, maar ben ik deze zomer besmet met HSV-2, Genitale herpes dus. Ik ben ontzettend ziek geweest, maar had vrij weinig "blaasjes" , leken eigenlijk meer op aften ( zoals je wel eens in je mond kunt hebben, slechts een stuk of drie.Ze deden helse pijn, vooral bij plassen, maar verdwenen na een dag of tien, zonder iets na te laten, ook geen korstjes dus. Het zag er helemaal niet uit zoals op foto's op internet. Ik twijfel nog steeds of het wel echt herpes was, maar de kweek heeft het uitgewezen en die zijn redelijk betrouwbaar.( maar ja...wie weet is er een vergissing gemaakt? Wink Toen ik begon met die irritatie bij mijn vagina, heb ik ook zo'n inbreng ei gebruikt tegen schimmelinfectie (dactarin), maar al snel had ik door dat het geen schimmel was. Dan brandt het inderdaad als een gek, als het eruit komt lopen.Ga je nu morgen terug naar je arts? Sterkte! groetjes
Sorrynotsorry
BerichtGeplaatst: 05-02-2014 17:36 Reageer met quote

Hoihoi!

Ja ik baal er heel erg van !
Ik heb geen idee hoe het komt.. Ik ben al meer dan een half jaar samen met m'n vriend en we hebben er beiden nog nooit last van gehad..
Maar op internet staat dat je een stille drager kunt zijn en aangezien mijn weerstand erg laag is omdat m'n maag en darmen niet goed meer werken is er een kans dat ik nu pas een uitbraak heb gekregen.
Raar is dat dat het er zoveel anders uit kan zien dan op de foto's..
Bij mij deed het plassen ook vreselijk pijn maar dat is al iets minder.
Ik ga het laatste 'ei' niet gebruiken want het doet zo'n pijn dat ik er niet van slaap, en da is ook niet echt bevorderlijk voor het herstel!
Ik hoop dat ik er snel van af ben want je wordt er fysiek en emotioneel echt heel moe van.

Heb jij er nog veel vaker laat van gehad?

Groetjes!
Sammie1009
BerichtGeplaatst: 14-02-2014 18:48 Reageer met quote

Hoi allemaal!
Helaas nog een slachtoffertje/lotgenootje erbij! Ik wilde ook mijn verhaal nog even kwijt en evt tips voor je eerste uitbraak of herkening..

Bij mij begon het pijn doen eigenlijk direct na de seks al maar aangezien ik vaker last had gehad van candida (schimmelinfectie) dacht ik dat dit het was dus heb daar gelijk medicijnen voor genomen. Helaas was het de volgende dag niet minder maar meer pijn maar niet goed nagedacht dat het iets anders zou kunnen zijn en door blijven smeren en pillen genomen voor de infectie. Helaas na 4 dagen na de seks (donderdag seks, zaterdag zo veel pijn) ik niet meer kon plassen geen raad wist en wist dat het mis was naar de huisartsenpost gegaan. Dit raad ik echt iedereen aan met klachten want vaak weet je zelf ook wel of iets echt mis is of niet..! Dus echt ga altijd naar de huisarts ook al ben je jong artsen hebben zo veel rare dingen gezien en je hebt gewoon hulp nodig!

De huisarts in het ziekenhuis dacht bij mij aanvankelijk eerst aan een blaasontsteking en toch de candida infectie, maar gelukkig net voordat ze me wegstuurde vroeg ze of het toch niet mogelijk een soa zou kunnen zijn waarnaar ze nog een keer ging onderzoeken en blaasjes vond. Opgelucht was ik dat ik nu tenminste wist waar mijn pijn vandaan kwam, angst vervolgens voor het feit dat je het virus je hele leven bij je draagt en de terugkomende aanvallen..

Ik was ook erg boos omdat ik dacht dat het wel van degene met wie ik seks had gehad moest zijn, maar nu weet ik dat dat niet hoeft en bovendien heb ik een maand geleden ook seks met hem gehad zonder enige symptomen of iets had.. Dus mijn grote vraag is nu: heb ik het van hem (laatste bedpartner) of van iemand daarvoor?
(Heb vaker onveilige seks gehad heel slecht ook nooit over de gevolgen nagedacht dacht altijd oh dat overkomt mij niet en als je niets ziet.. Heel naief maar eigenlijk ook slecht voorgelicht voornamelijk thuis was het ook een beetje een taboe, zal ik later zelf zeker anders doen!)

Ik ben trouwens 19 dus nog jong helaas en vertelde het in de auto gelijk aan mijn moeder dat het herpes zou kunnen zijn, waarna ze boos werd en zei doe je het dan niet met condoom waarop ik zei nee en ze boos werd en zei je gaat gelijk condooms kopen en je weet het nu je moet condooms gebruiken blablabla! Nou op dat moment kon ik haar wel wurgen.. Je hoort dat je herpes hebt en dit is de reactie die je krijgt.. Later zou ik dat zeker anders aan pakken maarja! (Nu denk ik ze schrok misschien ook en wist er weinig van behalve dat je het altijd bij je draagt dus vandaar de reactie misschien maar denk dan wel lieve mama had dan ooit eerder iets over condoom gebruik gezegd of een pakje gekocht haha maar goed! )

Bij de nachtapotheek:
Gelijk een 7 daagse valaciclovir (500 mg) kuur gekregen 3x per dag 2 tabletten die na 4 dagen echt goed begint te werken eindelijk en nu kan ik weer plassen en zitten en alles doen! Plassen was trouwens een hel en raad ik iedereen aan om in een teiltje of bak met water zittend voorover te doen.. Dit hielp voor mij echt het beste onder de douche prikte het nog zo erg dat dat niet fijn was. Ben heel blij met de medicijnen nu want ze helpen echt Smile en heb ook lidocaine vaseline maar pas sinds 2 dagen want moest naar school en dacht dat dat zou verdoven met normaal wc gebruik, gelukkig ging het vanaf gebruik uberhaupt al veel beter dus dat is fijn!

Heb vandaag de resultaten van de dokter ontvangen en heb gelukkig geen andere soa's Smile en heb hsv type 1 dus hoop dat het klopt dat dit minder snel terug komt maar heb de wisselende verhalen gelezen!

Aangezien ik las dat ongesteld zijn het weer kan uitlokken ben ik zaterdag ook gestopt met de pil zodat ik ook nu in de kuur ongesteld zou worden ik dacht dat is beter dan over twee weken weer door de hel gaan vanwege ongesteld zijn en dan slik ik nu gewoon even twee maanden door ofzo.. Weet niet of dat ook aan het snelle genezen heeft bijgeholpen maar ben blij dat ik er na dit weekend hopelijk allebei vanaf ben!

Ik wisselde ook 2x per dag ondergoed en ik vond zonder ondergoed slapen etc juist minder fijn, kreeg dan jeuk en zou er sneller aan gaan zitten dus dat is persoonlijk qua zalf heb ik nestosil gebruikt maar alleen in het hevige begin en had niet het gevoel dat de blaasjes hierdoor sneller weg zouden gaan toen ben ik de blaasjes op mijn buitenste schaamlippen aan gaan stippen met sterilon op wattenstaafje wat wel heel goed werkte, kon even heel erg prikken en bijten maar er was de volgende dag meteen verschil kon dit alleen niet op het rode of binnenste schaamlippen aanbrengen aangezien deze zo rood en pijnlijk waren en met sneetjes dat ik die juist helemaal heb gelaten. Ik had ook last van wit/gele afscheiding die zorgde voor pijn en jeuk vandaar het vake verschonen. Uit eindelijk denk ik dat de kuur het meeste heeft geholpen dus die raadt ik iedereen aan! Ondanks de bijwerkingen moe, koorts, depressief of heel vrolijk etc!

Sorry voor het algehele lange bericht als je nog vragen of opmerkingen hebt kun je altijd reageren!

Oja en hoe ik er nu mee om ga is dat ik zie het gewoon als een persoonlijk dingetje dat je hebt.. De 1 heeft adhd, de ander diabetis en weer een andere afte ofzo je moet ermee leven en het toch accepteren dus dat doe ik maar! Ben wel benieuw of seks nu anders voelt maar dat zien we wel sowieso altijd met condoom nu en in een relatie eerlijk zijn.. Want had dat zelf ook liever eerlijk willen weten dan ondervinden!

Vond het heel fijn al jullie verhalen en tips trouwens te lezen en als er nog mensen willen mailen pb me dan ofzo! &Sorry voor de schrijf fouten heb het snel getypt en hoop nog op een reactie! Wink

Groetjes
cbeers
BerichtGeplaatst: 19-02-2014 20:55 Reageer met quote

Ik heb vandaag te horen gekregen dat ik herpes heb.

Donderdag 2 weken terug begon de jeuk. Weekend af gewacht maar was af en toe vreselijk! Maandag meteen de huisarts gebeld en kreeg capsules en crème voor een schimmel infectie. Zo een capsule Brand idd als de hel als de resten er uit lopen. Dinsdag was het nog niet te harden en had blaren (leken meer op zweertjes of aften).weer huisarts gebeld en kon woensdag terecht. Had ondertussen ook griep verschijnselen en zere liezen. De huisarts zag het meteen. Evengoed test gedaan en medicijnen meegekregen. Valaciclovir 500 gram voor 5 dgn 10 pillen. Gelukkig sloegen deze pillen snel aan.

Emotioneel vind ik het best lastig. Ben al 14 jaar met mn man en opeens een soa. Ik moet het van hem hebben want het is echt een primo uitbraak van de herpes geweest. Zijn ouders hebben beide koortslippen. Kan hij daardoor zijn besmet maar geen klachten hebben gehad? En mij op moment van lage weerstand hebben besmet?

Ik ben als de dood voor een nieuwe uitbraak. Wat doen jullie allemaal om ervoor te zorgen dat die kans zo klein mogelijk te houden?

Il vind het fijn om dit forum te lezen!
cbeers
BerichtGeplaatst: 19-02-2014 22:05 Reageer met quote

En wat zeggen jullie eigenlijk tegen je omgeving (mensen die het niet weten) als je weer last/uitbraak hebt???? Bv op je werk of tegen vrienden?
vraagtekentje
BerichtGeplaatst: 20-02-2014 0:02 Reageer met quote

Balen dat je herpes hebt. Je hoort echt vaak dat artsen eerst denken aan een schimmelinfectie en dat het dan herpes blijkt te zijn. Vervelend!

Je weet niet welk type je hebt dus je kunt ook niet weten of het misschien van een koortslip kan zijn. Heeft je man daar ook wel een last van? Anders is hij waarschijnlijk stille drager en heeft hij het virus ooit tijdens seks met een vorige partner opgelopen.
Je zult het nooit zeker weten hoe je eraan komt.

Ik zeg meestal tegen mensen dat ik de griep. Sommige vrienden weten en daar ben ik dan ook eerlijk tegen. Ik zou het alleen op mijn werk vertellen als het mijn werk gaat belemmeren omdat ik vaak ziek ben ofzo. Maar dat is bij nog niet geval geweest.

Het belangrijkste wat je kan doen is aan je weerstand werken. Stress menstruatie en een lage weerstand kunnen een uitbraak veroorzaken. Eet gezond, op tijd slapen, sport. Je kunt extra vitamines slikken, vitamine C is met name van belang. En l-lysine is een voedingssupplement dat kan helpen. Drink niet te veel alcohol.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust! Beterschap!
cbeers
BerichtGeplaatst: 21-02-2014 12:50 Reageer met quote

Bedankt voor je reactie. Ik vind het lastig hoe ik hier mee om moet gaan. Liegen kan ik eigenlijk niet zo goed, maar wil ook niet aan iedereen de waarheid vertellen..... hopelijk volgen er niet te veel uitbraken meer...ik ga wel mn leidinggevende in vertrouwen nemen.

De enige theorie dat ik het nu heb is dat mn man het van zijn ouders heeft (die hebben koortslip) en alleen drager is. Hij heeft nog nooit klachten of symptomen gehad. Blijf het vreemd vinden dat het nu, na 13 jaar, opeens opvlamt!! Hij had wel hele lage weerstand want de dag nadat ik besmet ben kreeg hij keelontsteking!

Hadden jullie het ook dat je het moeilijk los kan laten? Ik heb nu weer een pijnlijk gevoel in mn liezen en ben als de dood dat het weer terugkomt (of dat het eigenlijk nog niet over is)
Zucht.....

Slik jij altijd die l lysine? Of soms?
whynot
BerichtGeplaatst: 22-02-2014 14:19 Reageer met quote

Fase 2 is reeds een succes wordt afgesloten half 2014 ik verwacht een vaccin op de markt tegen half 2015 !

Laatst aangepast door whynot op 22-02-2014 15:16, in totaal 1 keer bewerkt
whynot
BerichtGeplaatst: 22-02-2014 14:32 Reageer met quote

Dag meid, ik heb je verhaal gelezen. Met schuldgevoelens moet je niet rondlopen weet dat circa 80% van de mensen met Herpes leven ! Een uitbraak kan je soms jaren en jaren later merken. Het kan dus goed zijn dat je minaar het nog niet eens weet. Bij mij was het reeds op erg jong leeftijd een jaar of 20 toen mijn vrindin een koortsblaasje had en mij snoepte we waren jong en wat wist ik toen van herpes Sad . Ik heb wel een goed nieuws voor iedereen zeer binnen kort komt een vaccin tegen herpes momenteel is men bezig met fase 2 van de testen en de resultaten zijn zeer positief !!! Geniet dus nog even van die rotblaasjes want tegen 2015 kunnen wij dit probleem vaarwel zeggen. Enkele tips: Eet zoveel mogelijk appels, vitamine C houdend groeten en fruit: look, citroen, peterselie, kiwi. Bij warme dagen vermijd alcohol en lig niet te lang onder de zon ! Vitamine C-will is een uitstekende kuur geloof me voor de vrouw een week voor je maandstonden neem elke dag een C-will werkt prima !
whynot
BerichtGeplaatst: 22-02-2014 15:07 Reageer met quote

[quote="groen_draakje"]Ik heb goed nieuws voor jou en iedereen hier: zeer binnen kort is er een vaccin tegen Herpes !
NLD1995
BerichtGeplaatst: 05-03-2014 16:28 Reageer met quote

Hallo mensen,

Ik ben een jongen van 18 en heb sinds vorige week donderdag Herpes genitalis. Het is begonnen met pijn bij het plassen en maandag kwamen er blaasjes op mijn penis, ik ben naar de huisarts gegaan en heb valaciclovir voorgeschreven gekregen. Het plassen doet me erg veel pijn, heeft iemand een idee hoe ik dit kan verminderen? Ik word echt gek van de pijn.

Groetjes
Katrien1980
BerichtGeplaatst: 05-03-2014 21:56 Reageer met quote

Velen hebben goede ervaring met plassen in een bad met water rond de eigen lichaamstemperatuur of onder de douche en de straal erop te houden.

Ik heb 3,5 week geleden de 1e aanval gekregen en plassen onder de douche of in bad was nog steeds een hel. Ik kon weer enigszins plassen zonder jankend en nog net niet schreeuwend op de wc te zitten, met de hoogst mogelijke dosering diclofenac. Zonder diclofenac ging het helemaal niet. Met diclofenac was het nog steeds pijnlijk, maar niet pijnlijker dan een zware blaasontsteking. Tevens 5 a 10 minuten voor het plassen de vagina behandeld met lodocaine gel (normaal voor oraal gebruik) Verdoofde goed, maar uiteraard niet de pijn in de urinebuis zelf.

Ik heb er nu 10 dagen valaciclovir op zitten: 2 x daags 2 x 500 mg. Dus 2000 mg per dag en ik ga morgen de verlenging in voor nog 3 dagen. Omdat ik een chronische huidaandoening heb, Hidradenitis, ook acne inversa genoemd. (imuun-aandoening en erfelijk in mijn geval, helaas ook in hetzelfde genitale gebied) schijnt het bij mij moeilijker te behandelen te zijn en langer te duren. Bijkomend nadeel is dat ik nu de zalven en cremes voor mijn huidaandoening niet kan gebruiken, wegens gevaar op zelfbesmetting. Dus ook mijn huidaandoening begint nu de kop op te steken. Leuk cirkeltje. Schijnbaar is de afweer van mijn huid daardoor al zwakker, waardoor het dus ook doorgebroken is op de plekken waar normaal de HS ontstekingen zitten.

Morgen ga ik de verlenging in met de valaciclovir en morgen zal de eerste dag zonder diclofenac zijn.
Sinds een dag of 3 kan ik zonder lidocaïne gel

Ik weet dat iedereen zweert bij zinkzalf om de blaasjes uit te drogen, maar dit vond ik zo pijnlijk dat ik ben teruggevallen op een middeltje uit de oude doos die mijn vader gebruikte: dermatol poeder. Tegenwoordig heet het Dutimon poeder. Droogt snel uit en houd de huid droog, wat de herpes minder prettig vind en vooral...het doet niet zo ongelooflijk veel zeer als zinkzalf. Niet pijnlijke en snelle uitdroging van de blaasjes geconstateerd.
anoniemd
BerichtGeplaatst: 11-03-2014 20:40 Reageer met quote

Hoi,
Ik weet sinds enkele dagen ook dat ik waarschijnlijk genitale herpes heb. Mijn vriend heeft vaak last van koortslip maar we wisten allebei niet dat dat zo besmettelijk was. Bij mij begon het met pijn bij het plassen, dus ik dacht dat ik een blaasontsteking had, hier heb ik een paar dagen mee rondgelopen. De pijn werd steeds erger, dus naar de huisarts gegaan, die zei dat het wss herpes is. Ik schrok me dood, want ik ben 16 en ik ben nog niet eens zolang seksueel actief. Er zijn nu al een paar blaasjes dichgegroeid en het lijkt beter te worden, dit duurde ongeveer anderhalve week. Ik heb een paar vraagjes, want ik heb ook veel last van geelgroene afscheiding, deze loopt door naar mijn kont, waar ik nu allemaal jeukende bultjes heb. Ik vroeg me af of er meer mensen zijn die dit hebben? En weet iemand wat ik er tegen kan doen. Verder heb ik van mn arts de tip gekregen om zinkolie op de blaasjes te smeren, maar ik weet niet of ik deze moet laten opdrogen en hard worden, of eraf wassen? Nu zit er een soort van mengeling van het vocht en de zalf, die hard wordt en prikt in mijn huid. Verder heb ik nu twee dagen zo min mogelijk bewogen want iedere keer als ik dit doe heb ik t gevoel dat het weer helemaal opentrekt, heeft iemand hier tips voor? En als laatste heb ik steeds als ik een onderbroek aan heb, dat het heel erg schuurt, maar hierdoor kan ik dus geen normale broeken aan, heeft iemand hier tips voor?
En verder weet iemand wat je ertegen kan doen om zo min mogelijk uitbraken te krijgen? Ik wil dit het liefst nooit meer hebben, maar ik verwacht het ergste. Mijn vriend ontdekte vandaag ook al rode plekjes en had een geïrriteerd gevoel, maar later verdween dit weer en hij had geen pijn bij het plassen, is dat bij mannen ook zo dat ze pijn krijgen bij plassen?
Ik heb zelf twee dagen onder de douche moeten plassen en nu lukt het met een bakje water erover heen gooien op de wc.
Een koud washandje vond ik ook erg fijn om het branderige gevoel te minderen.
Katrien1980
BerichtGeplaatst: 11-03-2014 20:56 Reageer met quote

Troost je. Herpes kun je ook krijgen met minimaal seksueel of veilig contact. Ik heb tot aan nu maar 3 bedpartners gehad. Lange relaties, alles veilig begonnen met veilige seks. Onveilige seks altijd pas als beide getest waren. Ook bij het verbreken van relaties heb ik me altijd op soa's laten testen. Nooit werd er iets gevonden. Ondanks al het veilige en zorgvuldige gedoe, toch herpes. En geen idee wanneer ooit opgelopen, of hoe lang ik het al heb. Ook met mijn huidige partner eerst veilig gevreeën en pas na testen onveilig. Herpes word echter niet getest in de standaard SOA testen.

Feit is dat ik het heb en ik en mijn partner ermee moeten zullen leren leven. Mijn huidige partner heeft een jaar of 15 geleden wel een soort van ontsteking aan de urinebuis gehad. We denken nu zelf dat dit mogelijk herpes is geweest en dat de herpes bij hem vandaan komt. Maar feit is dat we dit nooit zullen weten. Ik kan het ook al jaren gehad hebben. Tot op heden ben ik de enige met klachten en de primo infectie begon bij mij 28 dagen geleden. Mijn partner heeft gelukkig nog niets. En dit terwijl we tijdens de eerste dagen van de primo infectie nog wel seks gehad hebben.

De geel/groene afscheiding is herkenbaar en hoort bij de herpes. Ik heb verder geen andere soa's. Ben je ook op andere soa's getest? Ook andere soa's geven dergelijke afscheiding. Belangrijk is ook om andere soa's uit te sluiten.

Ik heb een tijdje zinkzalf geprobeerd, maar ik vond dit zelf te pijnlijk. Bij blaasjes die niet in de vagina zitten gebruik ik Dutimon poeder. Droogt uit en doet geen pijn. Je kan dit krijgen bij de Etos of bij de apotheek. In de vagina heb ik wel zinkzalf gebruikt zonder problemen.
Je moet de zinkolie laten zitten en er niet afwassen.

Herpes komt, net als een koortslip, over het algemeen op bij een verminderde weerstand. Je weerstand van binnen uit aanpakken is dus wel belangrijk. Zaken die je weerstand verlagen zijn onder andere ook drinken en roken. Eet gezond, slaap voldoende. Neem eventueel extra vitamine C, L-lysine en een vitamine preparaat.

Voor wat betreft kleding: de enige tip die ik je mee kan geven is draag niet teveel strakke broeken of ondergoed. Daar waar mogelijk thuis zoveel mogelijk zonder broek aan zitten.

Om de blaasjes uit te drogen neem ik ook baden in Epsom zout (bitterzout) Goed voor de huid en draagt bij aan het uitdrogen.

Sommige mensen hebben bijna geen last, andere meerdere uitbraken per jaar. Hoe moeilijk ook, probeer het los te laten en probeer het emotioneel gezien een plekje te geven. Stress draagt bij aan herpes-uitbraken.

Ook mannen kunnen pijn krijgen bij het plassen. Het schijnt wel dat vrouwen vaker symptomen hebben en dat de primaire infectie erger verloopt bij ons vrouwen dan bij mannen.
anoniemd
BerichtGeplaatst: 11-03-2014 22:59 Reageer met quote

Hoi,
Heel erg bedankt voor je reactie,
Ik heb me niet laten testen voor andere soa's, maar dat lijkt me niet nodig, want mijn vriend en ik waren elkaars eerste en dan zou het toch niet mogelijk zijn om een soa te krijgen?
De zinkzalf heb ik er tot nu toe steeds afgewassen onder de douche, ik zal dat vanaf nu niet meer doen dan, alleen met plassen gaat het ook voor een deel weg.
Wat broeken betreft, is het een beetjemoeilijk, want ik woon nog thuis en mijn moeder en zus weten het wel, maar de rest niet en dat wil ik oook liever zo houden, sowieso komt de zalf/afscheiding dan overal te zitten. Ik heb nu een best wel bijtend en jeukerig gevoel en het voelt alsof alles bij elkaar getrokken wordt. Weet iemand wat dat betekent? Of het heelt of dat het juist erger wordt?
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > herpes genitalis
Pagina 6 van 8  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring