Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > extrasystoles, angst en hitte
Auteur Onderwerp: extrasystoles, angst en hitte
BJ
BerichtGeplaatst: 17-07-2006 15:46 Reageer met quote

Heb al 15 jaar last van extra systoles. Vaak duizenden op een dag. Zijn bij mij venticulair extrasystole die ook in bigemini (na elke sinusslag een ventrikel-extrasystole en trigemini (na elke sinusslag 2 ventrikelextrasystolen) optreden.

Heb alleen nu extra last van die hitte en de extra slagen voelen anders aan. Vervelender. Hebben meer mensen een ander gevoel bij sommige extra slagen?

Begon vroeger met een harde boem (slag) en dan langere rustpaze, soms een soort van fladderen (aantal achter elkaar) maar nu een hele vervelende moeilijk te omschrijven korte extra slag zonder langepauze.

Angst er over neemt ook toe: red mijn hart het nog wel. Al die extra slagen dat kan toch niet goed zijn en zeker niet met die hitte.......
Kan je hart ook niet door al die extra slagen in zo'n ritme komen dan er een hartstilstand optreedt?
Elvirna
BerichtGeplaatst: 17-07-2006 16:47 Reageer met quote

Het aantal slagen dat je hart maakt bepaald de leeftijd van je hart. De gemiddelde Nederlander heeft qua hart al een hogere leeftijd dan ze daadwerkelijk hebben. Een hartaanval kan natuurlijk altijd optreden, maar ik denk dat je je er niet te veel zorgen om moet maken. Zo lang je sinusknoop doorgaat met signalen geven aan je hart blijft het kloppen, ook al is het dan vaker dan één keer. Wel heb je natuurlijk meer kans op andere hart en vaatziekten. Door het warme weer en de benauwde lucht kan het zijn dat je wat kortademig bent en dat heeft invloed op het ritme van je hart. Doe het vooral rustig aan en als je je zorgen maakt, breng dan een bezoekje aan de huisarts of de cardioloog!
Gast
BerichtGeplaatst: 07-08-2006 12:39 Reageer met quote

Beste BJ,

Ik heb zelf ook al 80 jaar last gehad van extra systoles, zo`n 200 tot 400 keer per uur. Soms ook hartritmeversnellingen tot ongeveer 180 per uur.

De laatste 3 jaar eindelijk een cardioloog gevonden die mij de volgende geneesmiddelen gaf; Flecainide,Lisinopril,Acenocoumarol en Mono-cedocard retard. Met als gevolg dat de laatste 3 jaar vrijwel geen extra systoles zijn opgetreden en geen hartritmeversnellingen. De medicijnen waren dus een succes, mogelijk heeft u iets aan deze mededeling.

(ik ben inmiddels 86 jaar)

J.T Miltenburg

Tel. nr: 030-6962758
Email: milte251@planet.nl
mickie
GastBerichtGeplaatst: 07-08-2006 22:26 Reageer met quote

Ik heb ook al jaren last van extraslagen.
vaak die pauze-boem overslagen ,maar ook soms dat het secondenlang""blijft hangen"" in extraslagen. Soms ook zijn de extraslagen alleen maar zwak voelbaar. Het is en blijft een rotkwaal,ondanks geruststellingen van cardiologen.
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 14:47 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Hart- en vaatziekten > extrasystoles, angst en hitte
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring