Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Lyrica tegen zenuwpijnen - wie heeft hier ervaring mee?
Auteur Onderwerp: Lyrica tegen zenuwpijnen - wie heeft hier ervaring mee?
Kaichey
BerichtGeplaatst: 12-12-2011 13:44 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben 2 jaar geleden geopereerd aan een nekhernia, daarvoor een jaar lang lyrica en oramorph geslikt.
Door de lyrica was ik elke dag duizelig, droge mond en kwam ik echt veel kilo's aan.
Ik ben met veel moeite afgekickt van de medicatie omdat het goed ging.
Sinds vorige week zit ik weer aan de lyrica, ook heb ik nortrilen gekregen voor de zenuwpijn.

Ik heb een ruggemergbeschadiging opgelopen, en waarschijnlijk komt de pijn hiervan.

Als ik fouten schrijf, mijn excuses want ik zie de lettertjes een beetje dansen Confused

Ik ben er niet blij mee, Lyrica helpt goed tegen de zenuwpijn, maar de bijwerkingen daar word je echt niet vrolijk van!
Maltezer
BerichtGeplaatst: 12-12-2011 15:42 Reageer met quote

Hoi Kaichey,
Ik gebruik ook lyrica. Nu al weer 2 maanden. Ik zit nu op 2 pillen van 150 per dag. Dit voor de zenuwpijnen in mijn buik. Helaas merk ik nog niet veel verbetering.
Ik heb ook wel een beetje last van bijwerkingen, maar dan vooral in het verward zijn..niet op woorden kunnen komen en allemaal gekke ongelukjes ivm trillen wat ik doe.
Ik herken wel wat je zegt..alleen bij mij is de werking nog niet echt super...(hoop dat dat nog komt)
Groetjes Inge
Tannetje
BerichtGeplaatst: 19-01-2012 16:54 Reageer met quote

Gebruik nu ruim 7 weken lyrica 2 x 75in combinatie met oxycontin 30 mg en naproxen ivm crps.
Vandaag naar pijnpoli geweest en er amitriptyline 25 mg bijgekregen.
Heb de eerste drie weken enorm veel bijwerkingen gehad van de lyrica. suf, concentratiestoornissen en evenwichtstoornis.
Roeltje
BerichtGeplaatst: 25-05-2012 4:09 Reageer met quote

Ik gebruik nu 12 maanden Lyrica 2 x 150 mg per dag.
Bij mij zijn 2 lipomen in de nek verwijderd en sindsdien heb ik zenuwpijnen. Eerst in mijn linkerarm maar daarna zowat overal.
Doktoren kunnen geen oorzaak vinden Sad
De lyrica hielp pas na 2 weken. het werkt best goed tegen de pijn maar na verloop van tijd kwam de pijn er toch langzaam weer doorheen. Als ik mijn dosering oversla dan merk ik het direkt want dan wordt de pijn echt ondraaglijk. Ik woog altijd 65 kilo maar zit nu op 80.
Wat ik altijd heel fijn vond van lyrica is dat ik eindelijk kon slapen. Nu heb ik hier echter toch weer problemen mee. Ik weet niet of ik de dosering nog kan verhogen of naar een ander medicijn moet gaan kijken.
Heb hiervoor Amitritypline geslikt maar dat hielp niet goed tegen de pijn.
Het heeft wat bijwerkingen maar ik kan echt niet zonder Lyrica.

Allemaal veel sterkte gewenst,
Groetjes Roeltje
lyricajan
BerichtGeplaatst: 27-06-2012 20:36 Reageer met quote

Hallo,
3 jaar geleden is mijn aorta gesprongen van mijn hart tot aan mijn lies. Een dwarslaesie met heel , heel veel pijn was het gevolg. Mijn gevoel is weg van tepelhoogte tot en met voeten. En dus een rolstoel. En dus verhuizen. En dus : weg met je baan.
Wat ervoor in de plaats komt is: proberen het te accepteren, revalideren, veel praten met psychologen en psychiaters, je leven opbouwen in een activiteitencentrum.
Ik was op het moment 55 jaar.
Even nu terug naar de pijn. Allerlei medicijnen heb ik geprobeerd, ook het alternatieve circuit, morfine, Ook ter sprake is gekomen het liften van de schedel om via de hersenen een zenuw uit te schakelen.
Maar nu komt het: sinds 3 weken gebruik ik 2x75 mg lyrici en ben ik pijnvrij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik voel me dolgelukkig en heel erg blij. De staatsloterij met de hoofdprijs van 10 miljoen mag mijn deur voorbij gaan.
Een zorg heb ik nog: blijft die pijn ook daadwerkelijk weg????Nou ja , ik moet het positief blijven inzien.
Lyrica: er is geen betere........
Marleen1991
BerichtGeplaatst: 09-07-2012 18:41 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier vandaag en wat een bijwerkingen zie ik voorbij komen zeg !

Ik heb zelf 3 a 4 maanden amitrypteline geslikt alleen ik kreeg last van mijn hart (hartkloppingen en een té snelle hartslag) daarom moest ik stoppen om te kijken of dat die klachten weg gingen en gelukkig ging dat weg !
Helaas kreeg ik toch wel al mijn klachten terug, (ik heb fibromyalgie in mijn handen, ellebogen, rug{met brandende uitstraling naar mijn heupen en benen} en dan nog mijn knieën en enkels, elk gewrichtje dus !)

Daarom heeft mijn arts me nu Lyrica voor geschreven en ben net begonnen met deze tabletten 1 x daags 75mg, alleen er wordt gezegd dat ik niet mag autorijden... dat is een beetje lastig want ik zit de hele dag door in mijn auto werk als pakketdienst..

Nou ben ik heel benieuwd om te horen of er mensen veel last hebben met auto rijden en hoelang dat duurt aan het begin met slikken van deze medicijnen ????

Hopelijk kan ik snel rijden !!

GRoeten allemaal Marleen
gmewmaria
BerichtGeplaatst: 11-07-2012 18:13 Reageer met quote

hallo
ik ben ook nieuw hier
en gebruik sinds 1 week lyrica ,van daag ben ik met de opbouw begonnen van 2x1 naar 2x2 per dag ,tot nu toe voel ik geen verbetering en kan amper lopen van de pijn ,morgen moet ik de tens uit gaan proberen en na 3 x als die aanslaat krijg ik n tens voor thuis
mijn vraag , hoe lang duurt het eer er verbetering van de pijn optreed door het slikken van de lyrica , ik krijg hier n moedeloos gevoel van eerst dacht ik yeah ik kan weer gaan lopen maar nu zit ik n beetje in de put
groetjes ikkus
storex
BerichtGeplaatst: 11-07-2012 21:06 Reageer met quote

hoi,

Ik ben nu aan mijn 2jaar lyrica bezig 2x150mg per dag en ook nog 2x100mg contramal(retard)per dag.

Dit voor mijn rug en zenuwpijn door zenuw klem op l5-l4 en rugpijn door operatie plif op s1-l5-l4-l3

de bijwerkingen vallen goed mee buiten het suf zijn soms meer dan andere dagen en soms niet direkt op je woorden komen.

Ook opgebouwd eerst 2 x 75 mg dan waren de bijwerkingen heviger.

Maar is zoal al veel gezegd iedere persoon reageerd er anders op en heeft andere bijwerkeingen.

grtz
dodi
BerichtGeplaatst: 21-08-2012 11:24 Reageer met quote

Lyrica helpt inderdaad tegen zenuwpijnen, het is een medicijn dat ook gebruikt wordt bij patiënten die epilepsie hebben.
Ik gebruik nu bijna 1 jaar de lyrica, en ja ik ben 13 killo op 1 jaar aangegroeid. Het is ook noodzakelijk om deze op te bouwen, en in de beginstadia ben je misschien wat suffer, maar ook na die periode behoud je die sufheid. Ik spreek natuurlijk wat mezelf betreft. Nu neem ik dagelijks 150mg+75 mg 's morgens en 150 mg+ 75 mg 's avonds, en slik nu in beperkte mate zaldiar erbij. De pijn steekt de kop op als ik wat teveel gedaan heb (relatief)dan heb ik ook meer sufheid, dat varieert van dag tot dag.Als je lichaam moe is, voel je ook de sufheid, verwardheid, dubbele tong spreken,niet op woorden kunnen komen... opsteken.
Ik hoop de lyrica kwijt te geraken, want 11 september wordt ik opgenomen in het ziekenhuis om een neurostimulator te implanteren.
Ik heb bekkenbodempijnen en uitstralingspijn naar mijn linkerbeen (dit na een mislukte gynaecologische ingreep, en de daarop 3 herstelingrepen)
De dosis is heel afhankelijk van patiënt tot patiënt, de ene kan zich behelpen met 150 mg per dag en de andere neemt de maximum dosis van 600 mg.
Wat zit ons lijf toch speciaal in mekaar!
groetjes
Dora
gmewmaria
BerichtGeplaatst: 28-08-2012 11:54 Reageer met quote

hai dodi mij helpen ze helemaal niks ,ik loop nu met n thuis tens rond en verga nog van de pijn ,maar wat is n neurostimulator en hoe gaat dat werken ?? wens je heel veel geluk en minder pijn
mijn volgende afspraak met de specialist is 1 hele maand verschoven door hem dat is ook iets wat mij behoorlijk stoord ,hun doen maar en wij vergaan van de pijn
grtjs gerry
Maaike T
BerichtGeplaatst: 14-05-2013 21:10 Reageer met quote

Zijn hier nog mensen actief die hier al eerder hebben gereageerd? De laatste reactie is van aug. vorig jaar. Ik ben heel benieuwd (nadat ruim 10 pagina''s hebben gelezen) hoe het met iedereen gaat en of mensen nog steeds aan de lyrica zitten of juist zijn gestopt.
dodi
BerichtGeplaatst: 15-05-2013 23:26 Reageer met quote

Beste Maaike, Ik heb sinds oktober 2012 een neurostimulator en mijn gebruik van Lyrica is daardoor teruggedrongen tot één derde, ik neem slechts 150 mg per dag. Ik voel me daardoor veel helderder, en de pijn is heel goed onder controle nu. ik kan de pijnlijke plaatsen stimuleren naar behoefte. S 'nachts zet ik het lager dan overdag.
Extra pijnstillers nemen is ook veel vermindert, nog zelden moet ik zaldiar bijnemen. ik ben blij deze weloverwogen stap, genomen te hebben.
Maaike T
BerichtGeplaatst: 16-05-2013 8:42 Reageer met quote

Joh dat is super. Ik ben net deze week begonnen met met een verhoging van 75 naar 150 mg 's morgens ('s avonds heb ik 75 mg) Ik ben na 3 dagen weer van de bijverschijnselen af en hoop dat ik binnenkort ook merkbaar resultaat heb. Ik heb gelukkig nog geen constante pijn. Heb in beide voeten pijn als ik ze in een bepaalde stand heb. Zolang ik schoenen aan heb en maar niet met mijn benen op een voetenbankje leg gaat het goed. Als de verhoging niet helpt, ga ik vermoedelijk nog een keer hoger: 2 x 150 mg. Dan toch maar voor een mri. De kans is zeer groot dat er een zenuw in mijn rug klem komt te zitten (n.a.v. een gebroken ruggenwervel). Ik hou mijn gewicht hier goed in de gaten, want ik was net 17 kg afgevallen. Ik moet nog 5 kg, maar het lukt me niet de laatste kg weg te krijgen. Dit weekend nog weg, maar daarna ga ik weer me weer helemaal strak aan het dieet houden om te kijken of het aan de lyrica ligt of aan mijn eetgedrag van de laatste maanden. Ik ben blij voor jou in ieder geval dat die neurostimulator zulke goede resultaten geett. Gefeliciteerd!
Door al deze ervaringen te lezen merk je dat geen enkel mens hetzelfde heeft, maar ook dat je niet alle bijverschijnselen hoeft te krijgen en dat het soms ook goed gaat. En vaak is het natuurlijk zo dat de mensen met goede verhalen vaak niet op dit soort forums te vinden zijn.
Cati
BerichtGeplaatst: 02-09-2013 17:30 Reageer met quote

Weinig beweging op het forum. Maar ik heb toch een vraag. Hoe lang duurt het tot Lyrica gaat werken? Ik heb nu 2 x 75 g. sinds 4 dagen en merk er niets van. De pijnpoli wil dat ik na 2 x 150 ga, maar ik ben bang voor de bijwerkingen. Volgens de pijnpoli zijn het zenuwpijnen vanuit mijn nek, ontstaan na een val. Wel vind ik het vreemd dat die pijnen een jaar na de val gekomen zijn. Na hoeveel tijd kan ik merken dat Lyrica wat gaat doen?
De pijnpoli heeft het ook over zenuwblokkades zetten. Dat lijkt me erg eng.
Rayman
BerichtGeplaatst: 12-10-2013 9:29 Reageer met quote

Ik gebruik zelf gabapentine (neurotrin), 1600 mg per dag. Op den duur is mij geadviseerd door de neuroloog om lyrica te gaan proberen. De eerste uren geen probleem. Echter toen ik de volgende dag wakker werd, werd ik wakker van helse pijnen.
Neuroloog gebelt en weer terug naar de gabapentine en de pijn was weer weg.

Lang verhaal kort, ik merkte het binnen een dag dat lyrica niet het juiste medicijn voor mij was.
Maris77
BerichtGeplaatst: 28-07-2015 10:22 Reageer met quote

dodi schreef:
Beste Maaike, Ik heb sinds oktober 2012 een neurostimulator en mijn gebruik van Lyrica is daardoor teruggedrongen tot één derde, ik neem slechts 150 mg per dag. Ik voel me daardoor veel helderder, en de pijn is heel goed onder controle nu. ik kan de pijnlijke plaatsen stimuleren naar behoefte. S 'nachts zet ik het lager dan overdag.
Extra pijnstillers nemen is ook veel vermindert, nog zelden moet ik zaldiar bijnemen. ik ben blij deze weloverwogen stap, genomen te hebben.


Ik vind de neurostimulator echt een uitvinding en helpt ontzettend goed! Maar door de operatie voor mijn rechterarm is mijn rug beschadigd! Omdat je de eerste operatie bij moet blijven om te voelen of de prikkels op de goede plek zitten en in mijn geval ook in mijn vingers! Maar ik was niet goed verdoofd en dan voel je ze snijden dus bijspuiten en die spuiten zijn niet misselijk! Tot 5x toe ben ik bijgespoten maar daardoor maak je mini bewegingen en daardoor heb ik nu ook crps in mijn bovenrug! Ik heb nu 13 jaar crps en moet steeds elke dag alles op alles zetten om er wat van te maken! Mijn arm is top, ik moet snachts de stimulator uitzetten anders slaap ik slecht, maar dat is voor iedereen anders! Maar moet lyrica 150 mg 3x pd slikken met morfine en een ander ritueel van medicijnen, bloeddruk, kalium en zo kan ik nog even door gaan om mijn dag goed te starten. Ik wil aan mijn pijn niet toegeven dus ik werk nig steeds zolang ik dat volhou in de thuiszorg en dan begin ik 7uur. Ik moet dan om 5 uur opstaan om dan om 7 uur te kunnen beginnen. Ik werk dan 4 uurtjes maximaal en doe niks bijzonders, gelukkig hoef ik voornamelijk wonden te verzorgen en insuline of vitaminespuiten te geven! Dus aardig vol te houden! Maar sporten wat ik graag deed heb ik moeten opgeven, ik heb 3 kinderen maar die moet ik veel nee verkopen! Ik ben 33 jaar en gelukkig heb ik een heel leven voor me, maar het is een heel gedoe! En dat alles door de mevrouw in het ziekenhuis waar ik 7keer nieuw gips moest krijgen omdat mw het te strak deed of zo dat mijn hand kapot ging en het wonden veroorzaakte! Daarna 13 artsen gezien ongeveer en na 2 jaar kreeg ik fysio en die zag de eerste keer wat ik had! En ik kreeg een stempel inmijn dossier en hoefde niet meer terug te komen! Na jaren verschillende zh gezien te hebben kreeg ik de stimulator. Ben er heel blij mee hoor maar die eerste operatie was echt een hel voor mij, dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn want ik ken zat mensen die dat niet zo ervaarde maar voor mij was de proefperiode niet fijn. De tweede operatie mag je natuurlijk onder narcose en die is verder prima verlopen! Dus ga er niet vanuit dat het net als bij mij gaat want het is voor de pijn echt meer dan prima! En ook zoals iedereen jan lezen hier op de site gaat het altijd goed!!!!
Index > Neurologie > Lyrica tegen zenuwpijnen - wie heeft hier ervaring mee?
Pagina 11 van 11  

Vorige  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring