Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Lyrica tegen zenuwpijnen - wie heeft hier ervaring mee?
Auteur Onderwerp: Lyrica tegen zenuwpijnen - wie heeft hier ervaring mee?
lexvanweert
BerichtGeplaatst: 08-09-2010 17:58 Reageer met quote

In 2006 heb ik de diagnose Lunatomalacie (Ziekte van Kienböck) gekregen. Dit is een chronische, progressieve botaandoening in de pols. Deze aandoening veroorzaakt chronische pijn en die word met elke nieuwe fase in de aandoening (er zijn 3 -4 fasen) erger. Na driekwart jaar alle mogelijke pijnmedicatie te hebben geprobeerd kwam ik per toeval bij Lyrica uit. Dit werkte geweldig tegen de pijn maar de bijwerkingen waren dusdanig heftig dat ik er zombie-achtig van werd. Dat kostte me uiteindelijk mijn baan. Via mijn schoonzus kwam ik bij Amitriptyline terecht (mag niet samen met Lyrica volgens mijn arts!!). Ik begon met 25 mg per dag en dat maakte de pijn acceptabel (pijnvrij zal ik nooit zijn). Het stelde me in staat om dagelijkse dingen als aankleden e.d. te doen. Nu ik een fase ben opgeschoven slik ik 50mg (gereguleerde afgifte capsules met de naam Sarotex). Dit werkt vooralsnog prima. Voor als ik uitschieters in de pijn krijg ( en die komen elke x maanden) krijg ik dan een injectie direct in het polsgewricht met een cocktail van pijnstiller & ontstekingsremmer. Deze prik kan echter niet altijd en niet te vaak omdat het kraakbeen in de pols er week van word. De enige nadelige bijwerkingen die ik nu nog ondervind van Amitriptyline zijn ; droge mond, overmatig zweten, soms hartkloppingen, soms slecht slapen en behoorlijke gewichtstoename. Maar ja, het is een kwestie van keuzes maken, en voor iedereen uiteraard persoonlijk. Persoonlijk heb ik liever de bijwerkingen dan de pijn. De bijwerkingen "wennen"/ je weet wat de bijwerkingen veroorzaakt. Ik hoop dat iemand iets aan mijn ervaring heeft, en dat hoor ik graag
Laurina
BerichtGeplaatst: 19-09-2010 14:05 Reageer met quote

Ik heb een week Lyrica gebruikt. Ik heb een zenuw/bloedvat beklemming tussen een borstspier en een rib.
Ik was de eerste dag doodziek van de lyrica en kon nauwelijks nog praten. De misselijkheid en duizeligheid vedwenen na een dag, maar het praten bleef moeilijk en ik bleef behoorlijk suf.
Na een week ben ik terug naar de huisarts gegaan en die heeft me nu gabapentine voorgeschreven. Ik moet het per dag met 100 mg opbouwen en mag tot 2700 mg per dag gaan. Bij 1800 mg begint de pijnbestrijdende werking, maar óók de bijwerkingen en daar moet ik een weg in zien te vinden.
Het praten, de bijwerking van de lyrica, gaat nog steeds moeilijk. Ik wacht af wat het medicijn Gabapentine voor me gaat doen en ik hoop dat ik heel snel m'n babbel weer terug heb. Wink
online1964
BerichtGeplaatst: 30-09-2010 23:49 Reageer met quote

Goeiedag, ben nieuw hier dus weet nog niet helemaal hoe het werkt. Ik weet in elk geval wel zeggen dat ik pijn in de rug heb met uitstraling naar linkerbeen. tijdje fysio en dan begint het hele gedoe weer opnieuw. Maar goed, dit gaat over lyrica. Ik vind het geen aanrader. Ik ben enorm gegroeid, heb constant een opgeztte buik, hyperactief, high gevoel. Maar de pijn is wel beter maar misschien komt dit doordat je constant high bent en het daardoor niet zo voelt. Maar goed, niet iedereen heeft natuurlijk dezelfde bijwerkingen. Voor mij in elk geval geen aanrader.
redkrabby
BerichtGeplaatst: 19-10-2010 20:34 Reageer met quote

Hallo allen,
Ik gebruik sinds 3 maanden nu Lyrica (daarvoor 3 maanden Tramadol)en op zich bevalt het goed. Het haalt de scherpe kantjes eraf met 4 x daags 75mg. De bijwerkingen zijn minder leuk. Door het suf worden,duizelig zijn,onstabiel op je benen,praten en denken in slow motion,wordt je erg beperkt.
Ik zit nu al gedwongen 6 maanden thuis, kom alleen de deur uit met mn man erbij want ik kan en mag door de medicatie geen auto rijden. Ik vul mn tijd met dutjes doen,spelletjes op mn laptop en films kijken op dvd.
Ik was taxichauffeur maar heb mn pak in moeten leveren.
En dat allemaal door een val op mn elleboog vorig jaar mei. Ben akelig gevallen en een zenuwbeschadiging in mn elleboog opgelopen.De pijn begint in mn bovenarm en eindigt in mn pink en ringvinger.Ook mn duim verkrampt erg vaak. Ze hebben me geopereerd in mei dit jaar en ook dat heeft geen effect gehad.
Nu loop ik kans dat ik wordt afgekeurd.......
Krijg binnenkort gesprek met arbeidsdeskundige. Niet om zielig te doen maar ik voel me zo beperkt in alles. Het autorijden was mn lust en mn leven. Heerlijk al die mensen in de auto die toch allen een eigen verhaal en bestemming hebben.
Sorry maar moest t ff kwijt. Mn ervaring met lyrica is beter dan met Tramadol. Ik hoop op een goede alternatieve arts... Maar vind die maar eens.
Iris12
BerichtGeplaatst: 26-10-2010 19:09 Reageer met quote

Hai redkrabby

Ik gebruik al 7 jaar 2 maal daags 300 mg Lyrica, dit is de hoogste dosis die je mag hebben.
Ik heb natuurlijk ook veel last van bijwerkingen, maar ben niet duizelig of suf. Ook ik kon niet tegen tramadol.
Heb toch nog veel pijn. Ben per toeval gestuit op neuraal teraphie en stukje bij beetje gaat het vooruit . Ik heb door een kennis een adres gekregen van een hele goede die al vele jaren hier ervaring mee heeft en waar er patienten uit het hele land naar toe gaan.
Voor ons is het 95 km rijden maar we hebben het er graag voor over. Als je mij je email adres geeft kan ik je zijn adres en tel.nr geven.
priscilla1973
BerichtGeplaatst: 11-11-2010 23:12 Reageer met quote

ook ik slik 2 x 300 mg lyrica sinds eind juli dit jaar. als ik het niet slik dan kan ik niet veel andes dan liggen het zelfde eigenlijk als jij. Ook ik heb als bij werking gewichtstoename en korte termijn geheugen en niet op woorden kunnen komen. De Lyrica neemt niet heel de pijn weg.Ik heb ook hele slechte dagen en heb nog altijd elke dag pijn en uitsraling vooral in mijn vingertoppen. Ik ben blij met dit medicijn. In het begin ook rond gelopen als een zombie , maar dat is al weer verdwenen/

Iris12 schreef:
Hoi allemaal
Ik gebruik nu al 5 jaar Lyrica 600 mg. per dag en s avons een amytiptiline 25 mg.
Ik heb 3 jaar op bed gelegen met vreselijke zenuwpijnen. Ben geopereerd aan een hernia en een half jaar later weer op dezelfde plaats.
Maar ik kwam er na 3 dagen achter dat ik nog steeds dezelfde zenuwpijnen had.
Na vele onderzoeken en medicijnen terecht gekomen bij de pijnpolie en mijn vermoedens werden bevestigd . onherstelbaar beschadigde zenuwen. Slnds ik Lyrica gebruik kan ik weer de dagelijkse dingen doen in bepekte mate.
Heb ook 2 maal per week hydro teraphie die ik ook echt niet kan missen.
De pijn is niet helemaal weg en ik heb ook echt wel slechte dagen,
De bijwerkingen die ik van Lyrica hebzijn: gewichtstoename, droge mond, slecht kort geheugen, moeilijk op woorden kunnen komen. Maar dat weegt niet op tegen de pijn.
zenuwpilletje
BerichtGeplaatst: 14-01-2011 23:40 Reageer met quote

Ik slik al een half jaar de Lyrica 600mg bij de Tramadol. Ik moet zeggen het bevalt wel goed. Wel veel bijwerkingen,maar daar wen je aan. Ik ben in juli geopereerd aan mijn hand dat was een reumageval. Maar na de operatie ging het niet goed en men constateerde dat ik dystrofie had. Diverse keren bij de fysio en de ergo geweest maar niets hielp. Als ik behandeld werd ging het redelijk maar een uurtje laten had ik weer de pech dat ik mijn vingers heel weinig kon bewegen. Nu afgelopen week heb ik een injectie in een zenuwknoop via de hals gehad. In eerste instantie is het wel een beetje eng maar achteraf viel het mee. Het is nu vrijdagavond en 1 1/2 dag na die prik en moet eerlijk zeggen dat ik heel weinig last heb gehad zenuwpijnen. Die pijnen waren af en toe zo erg dat je niet weet waar het zoeken moet. Ik werd er emotioneel van en zat dan te janken tot de pijn weer weg was. ALs het goed gaat heb ik over 2 weken weer een afspraak met de pijnpoli en krijg ik weer een zwaardere prik, en dan de Lyrica afbouwen.
Jefex
BerichtGeplaatst: 04-02-2011 15:23 Reageer met quote

anita- schreef:
Ik zou graag van jullie horen wat jullie ervaringen zijn met Lyrica. Mijn man heeft zodanig pijn dat hij geen andere keuze heeft (behalve dan die operatie) dan dat medicijn te nemen, maar hij ondervindt daarvan zoveel bijwerkingen dat men zijn leven ook niet meer meteen "normaal" kan noemen.
Valt geregeld, duizelt, heeft willekeurige bewegingen van zijn handen in extreme mate, lijkt wel constant dronken.
Met de auto rijden enz is uitgesloten.
Hij lijkt wel gedrogeerd te zijn en de pijn is er nog steeds.
Weet iemand raad? Alles wat kan helpen, is echt zeer welkom, want op deze manier heeft noch hij noch ik echt een vrolijk leven. We lijden daar allebei onder.
zenuwpilletje
BerichtGeplaatst: 04-02-2011 21:38 Reageer met quote

Ik gebruik al een paar maanden de Liryca 150 mg,maar dat hielp niet toen ben aan de 600 mg (2 x 300) per dag, daar was ik net een zombie die 's morgens zijn bed uitkwam. maar ook ik was af en toe de kluts kwijt. Droge mond dubbele tong praten, dingen anderom zeggen en nog veel meer van dat alles. Nu heb ik samenspraak met de pijnarts 2 x 150 gr maar dat is te licht. nu 's avonds 1 x 300 mg en overdag 225 mg dat werk beter. Ik ben onder behandeling van een pijnarts in het ziekenhuis. Ook ik ben duizelig. en mag geen autorijden, ik gebruik ook nog Tramadol. op het moment gaat het redelijk. 's middags val ik geregeld in slaap (10 minuten) en daarna gaat het weer. Dus hoop houden en sterkte.
Debby1905
BerichtGeplaatst: 08-04-2011 15:32 Reageer met quote

Hallo Allemaal,

Vorig jaar heb ik lyrica gebruikt, maar in combinatie met morfine pillen, paracetamol met codeine, diazepam en de rest ben ik eigenlijk een beetje vergeten. SORRY.
Ik wist dus niet waar mijn vreemde gedrag, zoals warrig zijn,het gevoel van dronken zijn, wegvallen, veel vergeten en het belangrijkste... ik kon niet meer voor mijn zoontje zorgen van toen 5 jaar.
Uiteindelijk ben ik in het revalidatiecentrum terecht gekomen en heb daar bijna al mijn medicatie afgebouwd.
Het is goed gegaan met alleen diazepam en antidepressieva tot 2 januari.
Ik ben in Meppel geweest, daarna naar het UMC groningen waar ik te horen kreeg dat ik te complex was voor hun programma.
Ik hebin de periode tot gisteren fentanyl, diazepam, plaspillen,lactulose, paracetamol met codeine en antidepressiva gebruikt.
Ik werd helemaalgek van om die fentanyl te gebruiken, de pleisters lieten zo vaa los, waardoor ik gewoon een cold turley kreeg en bleef overgeven. Hup weer nieuwe pleisters plakken waardoor ik ook een zwaar geiriteerde huid kreeg en heel veel jeuk over mijn hele lichaam.
Ik ben dus gister gaan afbouwen en gaan opbouwen met Lyrica...... Wat een hel.
Ik benzo stoned als een kanarie, duizelig, geen trek, plas moeilijk, en ik val half om als ik opsta.
Dus eigenlijk weer de zelfde situatie als vorig jaar.
Even doorzetten en hopelijk ga ik me beter voelen. Over een paar weken moet ik naar het pijncentrum in Zwolle, hopelijk wordt ik daar verder geholpen worden.
Oh... helemaal vergeten wat mijn klachten zijn.
Ik heb chronische pijn, een whiplash, bekkeninstabiliteit, fibromyalgie, vitamine B12 tekort, dubbele hernia, continu ontstekingen in mijn pols. Ach een heel dossier dus.
Ik hoop dat de bijwerkingen van de lyrica snel verminderen, anders ga ik terug naar de huisarts voor een ander middel.
Het enige probleem is dat ik niet tegen ontstekingsremmers kan vamwege mijn maag. Zelfs maagbeschermers helpen niet.

Heel veel succes en sterkte allemaal en ik hoop dat jullie op mijn verhaal reageren
groet debby
zenuwpilletje
BerichtGeplaatst: 10-04-2011 18:34 Reageer met quote

IK ben aan het afbouwen van de Liryca. De Tramadol heb ik in overleg met de pijnpoli van het Slotervaartziekehuis afgebouwd en nu bezig met de Lyrica. Ik slik nog 2x 75 mg 's morgens en 2 x 's avonds. Morgen wil ik 1 x erafgooien, zodat ik binnenkort weer de auto kan besturen.IK heb minder pijn maar aan mijn distrofie kan men niets meer doen. Dus daar heb ik vrede mee.
missmohjo
BerichtGeplaatst: 02-05-2011 15:36 Reageer met quote

Hallo,

Ik slik ook lyrica, 150 mg per dag. Ik kan zeggen dat ik geen bijwerkingen ervaar, ik ervaar alleen maar opluchting dat ik mijn zenuwpijn nu niet meer voel.
Succes met de medicatie, laat je vooral niet gek maken.
Groetjes
Peer77
BerichtGeplaatst: 17-05-2011 15:31 Reageer met quote

Ik leef al ruim 6 jaar met een donorhart. Tegen afstoting gebruik ik al die tijd Prograft en Celcept.
De laatste jaren word ik, in toenemende mate, geconfronteerd met polineuropathie in beide benen.
Een neuroloog die ik consulteerde zei met stelligheid dat de oorzaak zou kunnen liggen in het gebruik van tacrolimus (prograft).
Is dit bekend ?
Zou een ander middel b.v. in plaats van prograft neoral te gaan gebruiken mijn mobiliteit kunnen verbeteren ?
Ben benieuwd.
Peer77
thomas41
BerichtGeplaatst: 10-06-2011 14:53 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Ik ben nieuw hier en heb een beetje doorgekeken wat de ervaringen zijn met de lyrica.
Ik heb zelf een pds in me rechterbeen en een beknelde zenuw in me lies, voor de pds heb ik lyrica gekregen en die heb ik 2x 150 mg per dag, verder heb ik daarbij 3xdaags 2 zaldiar en uiteraard de nodige pillen voor bijwerkingen waaronder een bloedruk verlager en maagbeschermer.
Door de combinatie lyrica en zaldiar leef ik nu als een zombie, mijn leven bestaat nu uit liggen zitten tv kijken lezen lukt niet, en twee x per week naar het revalidatiecentrum.
Komende dinsdag mag ik weer langs het pijnteam voor de 3de pijnblok in me lies(helaas kan die niet geopereerd worden door de pds) pijnblok helpt niet echt maar ze hoppen die zenuw op deze manier uit te schakelen.
groetjes
girl198520
BerichtGeplaatst: 14-06-2011 21:41 Reageer met quote

Ik heb vorig weekend voor de eerste keer lyrica gebruikt
was 6 januari geholpen voor cts nu zijn ze erachter gekomen dat alle drie mijn zenuwen bekneld zitten pijn is niet uit te houden
nu vandaag van de huisarts toch weer lyrica gekregen voor langere tijd werking zou pas echt na een week merkbaar zijn ben benieuwd of het gaat werken lukt dit niet dan aan de morfine Confused
Wilna en Leo
BerichtGeplaatst: 12-10-2011 15:26 Reageer met quote

Wij zijn Wilna en Leo.

Wilna heeft een vrij zeldzame ziekte Neurofibromatose geheten!
Dít veroorzaakt veel neuropatische pijnen waarvoor al een hele geschiedenis aan pijnmedicatie voorbij is gekomen, waaronder Lyrica.
Op dit moment gebruikt Wilna al Diclofenac , Butranspleisters, Paracetamol/codeïne en Rivotril.

Leo heeft sinds vandaag Lyrica en daarnaast ook al een tijdje Paracetamol/codeïne, en Tramadol tegen de pijn vanwege Diabetes.
De Lyrica mag nu worden opgebouwd van twee maal 1 tablet van 75mg naar naar twee maal twee tabletten per dag en na de eerste tablet neemt de pijn al af!

Hoe dit verder zal gaan en óf er bij-effecten zullen optreden ... Dat wordt afwachten!

Groet Wilna en Leo.
ingegerd
BerichtGeplaatst: 01-11-2011 10:59 Reageer met quote

Ik gebruik Lyrica 4x per dag en ben 15 kilo aangekomen.Na 2 maal zenuevenblokkade kon ik tijdelijk stoppen met Lyrica maar helaas was ik noodzakelijk veer te beginnen met Lyrica maar vel alleen zo af en toe.
Cicatrix
BerichtGeplaatst: 01-11-2011 12:24 Reageer met quote

Heb de verhalen zitten lezen en ja ik gebruik lyrica naast een combi van morfine (onynorm) plastabletten en een hele farmaseurische winkel ernaast. De lyrica heb ik in 2 dosis, ´s ochtends 150 mg. en ´s avonds 225 mg. Gewichtstoename komt door lyrica omdat je lichaam meer vocht vast houd, daarom vaak de combi met plastabletten. Zelf ben ik op kruidenbasis bezig om meer vocht te verliezen zonder dat ik dus minder dan 2,5 liter per dag drink. De werking komt inderdaaad pas na een goede week en opiaten in het algemeen hebben geen nadelige invloed op dit middel. Wil je liever wat anders wat de zenuwen even tot rust brengt.... probeer dan emla creme eens.
bridger
BerichtGeplaatst: 23-11-2011 16:52 Reageer met quote

Ben sinds kort aan de Cimbalta in combinatie met Liryca tegen zenuwpijn ( fantoom pijn ) en dat bevalt prima, geen bijwerkingen en bijna geheel pijnvrij, weet niet wat me overkomt, iedereen aan te raden, de dosis is s'morgen 1x Liryca 500 mg, s,middags 1x Cimbalta 30 mg en sávonds 1x Liryca 500 mg.
luna-faye
BerichtGeplaatst: 25-11-2011 14:30 Reageer met quote

hallo

Ik heb een Forse hernia en CTS maar de neurochirurg wil nog niet gaan opereren.
Beide geven flink zenuwpijn.
Ik slik nu 2x 10mg Oxycontin 2x 75mg diclofenac en dan paracetamol.

dit werkt helaas niet voldoende dus had ik gevraagd om de Oxycontin te verhogen. Mijn huisarts was bang dat ik teveel last zou krijgen van bijwerkingen.
(die heb ik nu niet alleen moeheid)
Maar in plaats daarvan heb ik vandaag Lyrica voorgeschreven gekregen 2x 75 mg en volgende week 2x 150mg.

en pas over 4 weken worden de rest van de medicijnen afgebouwd of gestopt.
De oxycontin word niet helemaal gestopt ivm de gewone lage rugpijn die ik heb door de Hernia.

Maar nu word ik wel een beetje bang van jullie reacties.Kennelijk heeft die Lyrica meer en heftigere bijwerkingen dan de Oxycontin had bij mij.
Ik heb 2 kinderen van 2,5 en 6,5....En ben alleenstaand....

Begin nu al te twijfelen of ik wel wil beginnen....
Index > Neurologie > Lyrica tegen zenuwpijnen - wie heeft hier ervaring mee?
Pagina 10 van 11  

Vorige  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring