Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > heel veel lipomen
Auteur Onderwerp: heel veel lipomen
Arcturus
BerichtGeplaatst: 17-12-2013 22:04 Reageer met quote

Hallo iedereen,

Ik heb een sterk vermoeden dat mijn lipomen (op mijn bovenbeen en rond mijn ellebogen) te maken hebben met mijn voetschimmel.
Aan beide voeten heb ik een hardnekkige schimmelinfectie bij mijn kleine tenen.
Als ik regelmatig smeer (combinatie crème + poeder) minimaliseer ik de schimmel.
Hierdoor neemt de grootte van de lipomen af.
Helemaal weg gaan ze nog niet, maar ze worden gereduceerd tot platte schijfjes.
Ik ben benieuwd of iemand dit herkent.

Groeten,
Hans
jennydelany
BerichtGeplaatst: 01-01-2014 11:45 Reageer met quote

jeanet5 schreef:
momenteel ben ik de wanhoop nabij. Ik heb me suf gezocht naar een mogelijke oorzaak van lipomen.

had al op jonge leeftijd 1 lipoompje, maar nu poppen ze op als paddestoelen. Mijn hele lichaam zit onder de bulten en ze groeien uit tot grote walnoten. Heb er ongeveer 10 weglaten snijden, maar door de littekens wordt het er ook niet mooier op.

Gisteren 1 uit mijn elleboog, want die drukte tegen een bloedvat..

alleen eronder zit nog een kleintje en zo zitten ze overal in rijtjes van 3..

ik zoek naar een oplossing, want dit is niet meer te doen.. snijden heeft geen zin, want ze komen net zo leuk weer terug en laten zitten kan ook niet, want dan gaan mensen vragen of je een ernstig gezwel hebt..

hoe dan ook je wordt er altijd mee geconfronteerd...

zou het iets met hormonen kunnen zijn?
zou het aan mijn voeding kunnen liggen?
zou het met de leeftijd nu te maken hebben?
kom ik een vitamine tekort?

help ik weet het nu niet meer, mocht er iemand een advies hebben.. graag...
jennydelany
BerichtGeplaatst: 01-01-2014 11:54 Reageer met quote

Ik heb me in deze probleem verdiept omdat mijn dochter onder de lipomen zit.
Omdat het vermoeden bestaat dat het met de vet stofwisseling te maken heeft kwam ik op het volgende. Ik mag geen merknaam noemen , maar ik heb in duitsland een middel gevonden met als grootste bestandeel artishocke, dit werkt gunstig voor de vetstofwisseling. Mijn dochter gebruikt dit nu 2 weken en op haar benen zijn er al een aantal verdwenen en de grotere bulten kleiner geworden.
Ik hoop dat dit voor anderen ook wat kan betekenen
Pietje95
BerichtGeplaatst: 10-01-2014 13:14 Reageer met quote

jennydelany schreef:
Ik heb me in deze probleem verdiept omdat mijn dochter onder de lipomen zit.
Omdat het vermoeden bestaat dat het met de vet stofwisseling te maken heeft kwam ik op het volgende. Ik mag geen merknaam noemen , maar ik heb in duitsland een middel gevonden met als grootste bestandeel artishocke, dit werkt gunstig voor de vetstofwisseling. Mijn dochter gebruikt dit nu 2 weken en op haar benen zijn er al een aantal verdwenen en de grotere bulten kleiner geworden.
Ik hoop dat dit voor anderen ook wat kan betekenen


Mocht je dit bericht ooit nog eens zien zou je me dan het middel willen vertellen via de mail.

Mijn mail is: **************

Ik ben je erg dankbaar voor als je dit zou willen doen voor mij want ik ken het probleem de lipomen. Niemand heeft het in de Familie dus erfelijk is het bij ons niet. toch krijg ik die bulten en het gekke is alleen op mijn armen. Heb gisteren een operatie weer gehad de 3 keer al. zijn er 6 weggehaald. heb nu er nog 6 kleintjes maar die zie je nog niet goed.

in totaal 10 littekens op mijn arm. zeg het maar waar ligt het aan die Lipomen? ben een dunne jongen veel vet heb ik niet. ik beweeg voldoende ga 3 x in de week sporten. volgens mij ligt het niet aan voeding of wat dan ook. volgens mij is het pure pech dat je ze krijgt.

    Moderator opmerking:
    Het is niet toegestaan om (email)adressen in berichten te plaatsen.
    Zie de forum regels.
    U kunt wel uw emailadres in een gebruikersprofiel plaatsen.
MYRAVANES
BerichtGeplaatst: 21-02-2014 12:23 Reageer met quote

Ook ik barst van de lipomen. Vooral heel veel kleintjes die gigantisch pijnlijk zijn na inspanning, bv na het lopen van een hardloopwedstrijd. Toen ik de eerste ontdekte, dacht ik meteen aan een ernstige ziekte, maar de huisarts vertelde dat het net zoiets is als het krijgen van grijze haren: er komen er steeds meer bij. In de loop der jaren heb ik de meest in het oog springende weg laten halen. Dit jaar 12 van mijn onderarmen en 7 van mijn maagwand. Dat laatste is net gebeurd en daar heb ik wel last gehad. Rond mijn navel is het zo'n beetje zwart! Dinsdag worden de hechtingen verwijderd. Bij mij zit het in de familie. Ik hoop dat het mijn (klein)kinderen bespaard blijft.Mijn man heeft een gigantische in zijn nek (ik noem het altijd een handvat) maar die kan alleen onder narcose verwijderd worden en daar begint hij niet aan. Hij wacht op een minder belastende oplossing.
ccrfn
BerichtGeplaatst: 07-03-2014 18:21 Reageer met quote

Hoi allen,

Ik heb er zelf ook veel. Worden er steeds meer en inmiddels (laatste half jaar) in rap tempo. Ben nu 29. Ze zitten eigenlijk alleen op bovenbenen, gehele armen en onderrug.

Mijn moeder en een broer hebben er ook last van. Of het erfelijk is blijft de vraag.. Mijn moeder heeft er pas een paar jaar last van terwijl ikzelf al vanaf mijn 13-14e er in ieder geval 1 heb. Gek genoeg is juist die ene er niet groter op geworden, maar lijkt zelfs kleiner te worden.. Degene die ik heb lijken niet meer te groeien. Echter nieuwe groeien tot grote x en dan stoppen ze daar.

Dus als ik de youtube video kijk van 'Mystery Diagnosis - The Man With 100 Lumps' zoals iemand eerder in dit forum aangaf, lijkt het er mij op dat het lichaam deze vetbultjes (in elk geval de vorming ervan) nodig heeft vanwege een andere oorzaak. Echter wat die dan mogen zijn lijkt onbekend. Daarom denk ik dat als je ze laat weghalen ze net zo snel weer terugkomen, mogelijk zelfs sneller en harder..

Oplossingen voor de onbekende oorzaak zullen gevonden moeten worden. Tot die tijd heeft weghalen volgens mij niet zoveel zin Sad Wie o wie gaat zich hier mee bezig houden?!
Ingrid C
BerichtGeplaatst: 02-05-2014 22:11 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben blij dit forum gevonden te hebben, alles is zo herkenbaar. Heb zelf al zoveel jaren last van deze verschrikkelijke ziekte! Heel mijn lichaam, bovenbenen, armen, rug staan vol met deze bulten, heb er al een behoorlijk aantal laten verwijderen, maar dan zit je idd met die littekens, maar deze verkies ik dan toch nog boven die bulten. Maar waar houdt het op?
Ik begrijp niet dat men er zo weinig onderzoek naar doet en dat er nog steeds geen echte oorzaak voor is gevonden. Het beheerst gewoon heel mijn leven, ben alleen en durf ook geen relatie aan te gaan, bang voor afwijzing door die bulten.
Jennydelany zou je mij de naam van dat product kunnen doorgeven aub, wil gewoon alles proberen wat er maar te proberen valt. Stel dat het met artisjokken lukt Smile verder denk ik veel kurkuma te nemen, de beste natuurlijke ontstekingsremmer.
Bestaat er zo niets als een bijeenkomst voor mensen met deze ziekte?
Hoor het graag.
Sterkte voor iedereen!
rudiVV
BerichtGeplaatst: 09-10-2014 15:54 Reageer met quote

Goedemiddag
Ook ik ben blij dit forum gevonden te hebben. Inderdaad herkenbaar. Al meer dan 20 jaar heb ik last van lipomen (een beetje overal op het lichaam). 9 jaar geleden heb ik er een heel aantal operatief laten verwijderen. Ondertussen zijn er weer een heel aantal bijgekomen. Vooral om esthetische redenen wil ik er weer een aantal laten weghalen. Alleen, inderdaad waar houd het op ?
Jennydelany ik las jouw artikel. Zou je ook mij de naam van dat product(met artichoc) kunnen doorgeven. Ook ik wil gewoon alles proberen.
Heeft iemand anders nog suggesties/oplossingen ?
Alvast bedankt !
E.R
BerichtGeplaatst: 10-11-2014 2:31 Reageer met quote

Goeden avond , ik lees dit forum nu al een paar jaar mee maar de laatste tijd word er jammer genoeg steeds minder gepost,ik was even bang dat het zou "doodbloeden"

Ik heb ook al jaren last van lipomen er het worden er met het jaar meer, het begon sinds mn 15e ben nu 31 en heb er nu een stuk of 60.
Mijn moeder heeft het ook maar in veel mindere mate mischien 3 of 4 stuks, heb er nu 6 laten weg halen in het ziekenhuis een paar jaar geleden maar die zijn gewoon terug gekomen dus dat wegsnijden werkt ook niet.

Is er al iemand die iets meer weet van deze afschuwelijke aandoening? ik krijg er steeds meer en weet niet hoeveel ik er zal hebben over 20 jaar pfff.

Ik heb mn schilklier laten onderzoeken even als mn lever maar die waren in orde, ik deed regelmatig aan kracht training en heb gemerkt dat door t sporten de lipomen juist sneller "groeide:

Ik hoop dat er inmiddels al wat meer info is over deze aandoening want ik ben nog steeds geen stap verder gekomen,

Meneer de medicijn student, hoop dat je dit nog leest maar weet jij nou al wat meer? en het zelfde voor jennydelany jammer dat we niet weten over welk product je het hebt !!
Denk dat we het allemaal graag willen proberen!
PoePoe
BerichtGeplaatst: 06-03-2015 2:35 Reageer met quote

Nou, ik hoop ook wel dat er hier nog gelezen en gepost wordt, aangezien ik ook op zoek ben naar informatie voor een lipoom in mijn hals-/schoudergebied, die er al minstens 15 jaar zit. maar nu toch voor continue hinder lijkt te zorgen.
Dus, wat moet je dan? Destijds is al gezegd dat operatief verwijderen kan, maar wel onder algehele narcose en ook dat het risicovol is, omdat het in een gebied zit met veel spierweefsel en zenuwen. Ik zit daar niet echt op te wachten uiteraard, maar continu pijn is ook niet fijn. Ook ik heb gemerkt dat het door sporten groter wordt
Tevens heb ik ziekte van Pfeiffer gehad (2x) waardoor mijn lichaam flink ontregeld is (lever, lymfewerking, afvalstof verwerking), ik heb dan ook altijd langer last van mijn lijf na inspanning dan een gemiddeld persoon. Dus het klinkt mij best aannemelijk dat die stomme lipomen iets te maken kunnen hebben met de afvalstofwisseling, dan wel leverwerking.
Hopelijk komen er reakties.
Ben benieuwd naar recentelijke ervaringen.

Groetjes!
Libera
BerichtGeplaatst: 06-03-2015 10:44 Reageer met quote

Hallo PoePoe,

Bij mij zijn ook al meerdere lipomen verwijderd. Ik had ook een grote in mijn hals. Die is door een prof (KNO) onder algehele narcose verwijderd. Het is heel netjes onderhuids gehecht. Als je het niet weet is het niet te zien. Iedere ingreep, hoe klein ook, brengt risico's met zich mee.
Behalve de lipomen heb ik ook veel andere goedaardige gezwellen en cysten (hoofd, lever, borst, huid, mond, eierstokken).

Groetjes.
PoePoe
BerichtGeplaatst: 06-03-2015 14:43 Reageer met quote

Hoi Libera,

Dank voor jouw antwoord. Ik ben heel benieuwd naar hoe het bij jou allemaal gegaan is.

Waarom, waar en hoe. Viel het mee of tegen. Hoe lang duurde het herstel. Nu nooit meer last van diezelfde plek?

En waarom kiezen veel mensen voor een privé kliniek boven een ziekenhuis?
Libera
BerichtGeplaatst: 06-03-2015 15:26 Reageer met quote

Hoi PoePoe,

geen dank, hoor.
Bij mij is dus een grote lipoom in mijn hals verwijderd onder algehele narcose. Verder een grote in mijn bovenarm, zat door het spierweefsel. In mijn knieholte en op de knie. Die zijn onder plaatselijke verdoving op het dagcentrum verwijderd. Ik heb er nog 1 in mijn zij maar daar heb ik geen last van. Na de verwijdering van het lipoom uit mijn hals heb ik een tijdje een doof gevoel gehad. Dat is gelukkig na verloop van tijd weer hersteld. Ik heb op die plek ook nooit last meer gehad, ook niet op de andere plaatsen waar lipomen verwijderd zijn. Ik ben bij diverse specialisten in een academisch ziekenhuis onder behandeling dus de keuze om hier de lipomen te verwijderen was gauw gemaakt.
De oorzaak van al mijn gezwellen is niet bekend, daarvoor loopt een genetisch onderzoek.

Groetjes
PoePoe
BerichtGeplaatst: 06-03-2015 16:05 Reageer met quote

Hoi Libera,

Het lipoom in je hals, zat dat niet verweven met spierweefsel of zenuwweefsel? Bij mij zit de bult boven mijn sleutelbeen tot op mijn schouder en ik voel wel dat daar nu gewoon echt geen ruimte meer over is.
Maar ik ben echt panisch voor ziekenhuizen en het idee aan een algehele narcose doet mij al knock-out geraken Confused Rolling Eyes
Ik weet dus ook echt niet waar ik op moet letten en naar wie ik moet vragen bijvoorbeeld. Geen idee ook welke afdeling dit soort dingen zal gaan doen.
Maar bij jou dus een KNO arts?
Dat dove gevoel, dat is dan vast wat ze zeggen over het beschadigen van zenuwen...
(of wellicht omdat ze vetweefsel van de zenuwen moesten afschrapen).
Mocht je dezelfde dag weer naar huis, bij het verwijderen van de halslipoom? Of hoe werkt dat? Pffff, ik zou het liefst mijn kop heeeeeeel diep onder het zand steken Sad
En herken jij iets van wat hier gezegd wordt als mogelijke oorzaak? Slecht werkend lymfesysteem en/of afvalstofverwerking? Leverwerking? Kortom...een wat haperend systeem als het gaat om de verwerking van voeding en inspanning...
Rolling Eyes
Libera
BerichtGeplaatst: 06-03-2015 19:33 Reageer met quote

Hoi PoePoe,

Ik ben door een KNO-arts geopereerd. Of het verweven zat met spier- en/of bindweefsel weet ik niet. Waarschijnlijk is er toen een zenuwtje geraakt waardoor ik een tijdje een dof gevoel het gehad. Ik ben al vaak geopereerd, heb ook grote operaties gehad. Persoonlijk ga ik liever helemaal onder zeil dan dat ik een ruggenprik krijg. Ik ben altijd snel in dromenland, ben ook altijd rustig. Je wordt zo goed bewaakt.
De oorzaak van de lipomen is onbekend, ik herken niets in de mogelijke oorzaken. Ik kan me niet voorstellen dat voeding invloed heeft op de groei van lipomen. Bij mij is er ook sprake van fibrosering (vorming van bindweefsel) in mijn hart. Fibro-adenomen in mijn borst en in mijn mond. Een meningeoom in mijn hoofd. Het is dan wel goedaardig maar blij ben ik er niet mee. Ik hoop dat er ooit iets uit het genetisch onderzoek gaat komen. De specialisten zijn ervan overtuigd dat er een onderliggende oorzaak moet zijn maar welke??
Als je zoveel last van het lipoom hebt dan zou ik je door laten verwijzen naar een chirurg (kno) om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Succes.
jeanet5
BerichtGeplaatst: 19-02-2016 22:39 Reageer met quote

Nu 6 jaar verder en nog steeds blij dat ik toen 50 lipomen door liposuctie heb laten verwijderen, maar is gewoonweg teveel geld om het weer te laten doen.

Helaas heb ik in 1 arm een aantal grote lipomen en op mijn rug.

Ik ga nu maar weer naar het ziekenhuis en vraag of deze ze kan verwijderen.

Het blijft een strijd.
rudiVV
BerichtGeplaatst: 22-03-2016 14:19 Reageer met quote

Hallo Jeanet

Zoals je weet heb ik in december een hele partij lipomen laten verwijderen, verspreidt over mijn lichaam. Van liposuctie wilde de geraadpleegde chirurgen niet weten. De behandeling in Nederland via deze techniek zou me meer dan 5000,00 € kosten omdat de Belgische ziekteverzekering niet tussenkomt. Dus werd het via een gewone operatie verwijderen. Ze hebben er een 50-tal verwijderd (weggesneden). Het heeft hen met 3 in totaal 3,5 u. gekost. Doordat het zolang duurde hebben ze jammer genoeg niet alles kunnen verwijderen. Zie wel of en wanneer ik dit opnieuw laat done. Na de oeratie heb ik niet al te veel pijn gehad en de littekens vallen zeer goed mee. Degene die de operatie uitvoerde was een plastisch chirurg die, omdat het ging om lipomen, geen supplementen aanrekent. Ik moet zeggen de littekens bij deze plastisch chirurg zijn veel mooier en properder dan toen ik het 12 jaar geleden liet doen door een algemeen chirurg. Ik heb reeds een factuur van het ziekenhuis ontvangen (komt er nog een bijkomende van de chirurg dat weet ik niet ?). Alle kosten werden me terugbetaald door ziekenfonds en/of hospitalisatieverzekering. Financieel dus echt een meevaller. Nu maar hopen dat er de volgende tijd niet al te veel lipomen bijkomen. Hoop doet leven zeggen ze. Zoals je zegt : het blijft inderdaad een strijd. Veel succes in ieder geval bij het verwijderen !!
rudiVV
BerichtGeplaatst: 22-03-2016 14:19 Reageer met quote

Hallo Jeanet

Zoals je weet heb ik in december een hele partij lipomen laten verwijderen, verspreidt over mijn lichaam. Van liposuctie wilde de geraadpleegde chirurgen niet weten. De behandeling in Nederland via deze techniek zou me meer dan 5000,00 € kosten omdat de Belgische ziekteverzekering niet tussenkomt. Dus werd het via een gewone operatie verwijderen. Ze hebben er een 50-tal verwijderd (weggesneden). Het heeft hen met 3 in totaal 3,5 u. gekost. Doordat het zolang duurde hebben ze jammer genoeg niet alles kunnen verwijderen. Zie wel of en wanneer ik dit opnieuw laat done. Na de oeratie heb ik niet al te veel pijn gehad en de littekens vallen zeer goed mee. Degene die de operatie uitvoerde was een plastisch chirurg die, omdat het ging om lipomen, geen supplementen aanrekent. Ik moet zeggen de littekens bij deze plastisch chirurg zijn veel mooier en properder dan toen ik het 12 jaar geleden liet doen door een algemeen chirurg. Ik heb reeds een factuur van het ziekenhuis ontvangen (komt er nog een bijkomende van de chirurg dat weet ik niet ?). Alle kosten werden me terugbetaald door ziekenfonds en/of hospitalisatieverzekering. Financieel dus echt een meevaller. Nu maar hopen dat er de volgende tijd niet al te veel lipomen bijkomen. Hoop doet leven zeggen ze. Zoals je zegt : het blijft inderdaad een strijd. Veel succes in ieder geval bij het verwijderen !!
james goossens
BerichtGeplaatst: 29-07-2016 0:28 Reageer met quote

Dag Lipoomlijders,

Ikzelf ben nu 32j en heb ook last van lipomen. Vooral op mijn bovenbenen en enkele op mijn bovenarm en borst. Ik heb altijd intensief gesport tot mijn 30j (wielrennen en atletiek) en had er een stuk 4 a 5 die ik heb laten verwijderen.

De laatste 2 jaar ben ik wat bijgekomen, heb ik onwaarschijnlijk veel gewerkt, amper gesport en ongezonde voeding (hamburgers, te veel pasta's, frieten massa's vet en koolhydraten... Als ik nu mijn lipomen tel kom ik aan 70 a 80 stuks.Dus intensief sporten heeft er volgens mij weinig invloed op, noch schimmelinfecties. Volgens mij is het ergens een spijsverteringsstoornis, een vertraagde werking van één of andere stof die verantwoordelijk is voor verbranden van een type vetweefsel.

Mijn galblaas is 4 jaar geleden verwijderd omdat ik galstenen aanmaakte, kan er misschien ook mee te maken hebben.

Aan de wetenschappers vraag ik initiatief te nemen om dit probleem te wereld uit de wereld te helpen.
Barchunez
BerichtGeplaatst: 22-10-2016 23:18 Reageer met quote

Ik heb een aantal jaar geleden wat lipomen laten weghalen via de chirurg, daarna een 40 a 50 tal in Vlijmen bij een kliniek. Het mooie was dat de al gemaakte littekens gebruikt werden om andere lipomen te verwijderen.

Die ingreep dateert van een jaar of 8 geleden maar inmiddels is de groei van oude en nieuwe lipomen vrolijk doorgegaan. Mijn armen zijn terug op het oude peil, mij borst, rug, billen en benen zijn vergeven van de bobbels.

Ik heb er zelf niet zoveel last van, behalve dat het niet altijd even comfortabel is, maar blijf wel ongelooflijk benieuwd naar mogelijke oorzaken. Via mijn huisarts kom ik niet verder dan de erfelijke oorzaak, die ken ik inmiddels wel. Dat is trouwens ook wat ze in de kliniek aangaven.

Ik hoop dat dit forum levend blijft en mensen hun ervaringen blijven delen.
Index > Huidaandoeningen > heel veel lipomen
Pagina 5 van 7  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring