Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > heel veel lipomen
Auteur Onderwerp: heel veel lipomen
jeanet5
BerichtGeplaatst: 28-06-2010 15:53 Reageer met quote

Ik heb een trieste mededeling. Mijn zorgverzekeraar stuurt nu weer brieven dat het niet vergoed wordt. Ook niet het bedrag wat in december werd toegezegd.

De operatie is niet doorgegaan, omdat er wat anders tussenkwam en duurder uitviel dan men dacht.

Ik baal verschrikkelijk.


Weten jullie mij te vertellen welke zorgverzekering deze 90% vergoed?
Ik zit bij het Trias. Eerst in december kreeg ik voor 2000 euro een vergoeding van 80%. Nu blijkt dat de operatie totaal 4200 euro gaat kosten krijg ik na nieuwe aanvraag niets meer vergoed.

Kijkt er niemand op hyves?
cd
BerichtGeplaatst: 30-06-2010 16:12 Reageer met quote

Bij mij komen ze ook in grote getalen voor in mijn buik, rug, armen en benen. Verschillend in grootte.

Ik vermoed ook dat het te maken zou kunnen hebben met het niet goed functioneren van organen(lever) in combinatie met alcoholgebruik. Ik drink niet alledaags alcohol en ben geen alcoholist, maar drink in gezelschap regelmatig een pilsje.

Tevens heb ik het idee dat intensieve training (zoals bijv. krachttraining) de vorming van lipomen stimuleert.

Ook heb ik last van schimmelinfectie's (teennagel, vingernagel en huid), maar weet bij god niet of dit er iets mee te maken zou kunnen hebben. (wel iets over gelezen dat het met darmkanaal te maken zou kunnen hebben).

Hopelijk wordt er op termijn iets voor gevonden, want het is erfelijk en zou niet willen dat een van mijn kinderen later ook lipomen gaan krijgen.
jeanet5
BerichtGeplaatst: 30-07-2010 14:19 Reageer met quote

Mijn dochter heeft ook al een bultje. Wij moeten hier ook duimen draaien.

Zorgverzekeraar gaat nu accoord met 1600 euro vergoeding. Behandeling kost 4800, maar als ik het nog in augustus laat doen een korting en dan komt het op 3500 euro.

Heel gedoe om het voor elkaar te krijgen, maar ik heb het er nu wel voor over. Lees goede berichten hier ook uit de kliniek in vlijmen.
jeanet5
BerichtGeplaatst: 20-08-2010 12:17 Reageer met quote

Maandag is het zover. Dan wordt ik geholpen in de kliniek te Vlijmen.
Ziekenfonds vergoed 1/3 , helaas niet meer.
Nu duimen draaien en hopen dat het mee gaat vallen.
Ik hou jullie op de hoogte.
Vergeet ook de hyves niet die is aangemaakt. Gewoon zoeken op lipomen Smile
jeanet5
BerichtGeplaatst: 28-08-2010 22:15 Reageer met quote

Inmiddels geopereerd aan armen , benen, rug en buik.
De narcose viel mee. Na de operatie heb ik een pak aangekregen en dat heb ik nu nog aan. De zwellingen vallen mee. Op benen wat grote blauwe plekken.
Volgens arts zijn er ongeveer 50 verwijderd. Toch voel ik op mijn arm er nog 2. Ik hoop dat dit geen lipomen zijn.
De behandeling in Vlijmen is zeer vriendeilijk. Ik ben dankbaar dat ik dit forum gelezen heb.
sem2
BerichtGeplaatst: 29-08-2010 19:01 Reageer met quote

Hoi,

Ik lees dit topic nu pas ben ook pas lid Smile maar ik wilde je even heel veel sterkte wensen en ik hoop van harte dat de operatie succes vol is.Want het lijkt me echt vreselijk om zoiets te hebben.

Groetjes Sem
tijntijn
BerichtGeplaatst: 25-09-2010 12:42 Reageer met quote

Hallo, ik heb er ook veel last van. Ik heb alleen bemerkt dat het erger wordt als ik kaas eet. Blijkbaar heeft mijn lever moeite om deze vetten om te zetten. Ik was altijd een groot liefhebber van kaas, maar bemerkte activiteit in de lipomen na het eten ervan (alsof ze gegroeid zijn en ergens tegen aan drukken). Hier ben ik proef ondervinderlijk achter gekomen na het tijdelijk uitsluiten van verschillende soorten voedsel. Als ik nu kaas eet voel ik het weer...

Heeft iemand hier ook ervaring mee?
mdevroome
BerichtGeplaatst: 29-10-2010 21:17 Reageer met quote

Beste allemaal,

Ook ik (vrouw van 32) zit onder de lipomen. Het begon in de rug ( vanaf puberteit) nu ook steeds meer in de bovenbenen, onderarmen en zelfs al in de buik. Heb er verder meestal geen last van, maar vind ze wel lelijk en maak me zorgen over de toekomst(hoeveel zullen er nog bijkomen). Ik geloof zeker dat dit erfelijk is, want mijn moeder heeft ze ook.Ik merk ook dat het erger is geworden tijdens mijn zwangerschappen/tijd dat ik veel in gewicht aankwam. Heb gelezen over Dercum's disease, maar dan moeten ze echt pijnlijk zijn en dat zijn ze niet. Heb ook gekeken naar schildklierafwijkingen en Men1 syndroom, maar dat is ook niet echt van toepassing. Die alcoholverklaring kan ik me ook niet in vinden, want lust echt wel een borrel, maar bij mij is het erger geworden tijdens mijn zwangerschappen en toen dronk ik niet.Al met al nog steeds geen idee wat nou de oorzaak is. Worden ze over het algemeen groter als je dikker wordt? Heeft voedsel invloed?Behandeling kan dus bij de chirurg, maar als ik het goed begrijp krijg je dan littekens. En ik las iets over liposuctie bij een kliniek in Vlijmen. Maar kunnen ze je rug of onderarmen dan ook doen? Kan iemand uitleggen wat dat inhoudt?
Alvast bedankt!
Tammietam
BerichtGeplaatst: 29-12-2010 2:36 Reageer met quote

Beste mensen,

Ik leef met jullie allemaal mee. Ik heb zelf geen last van lipomen maar mijn partner heeft er veel last van. Ze worden nu ook erg pijnlijk en ze groeien steeds meer en groter. Ik ben al een tijd bezig met informatie verzamelen over mogelijke oorzaken en geneesmogelijkheden maar helaas is er niet veel over te vinden.
Op het moment zijn we voornamelijk op zoek naar een goede oplossing om de ergste te laten verwijderen.
Ik hoor positieve berichten over de kliniek in vlijmen en ben daarom erg benieuwd naar ervaringen va mensen. Jeanet, jij bent recentelijk daar geholpen, hoe is dit verlopen, zijn ze allemaal verwijderd? Zijn ze goed verwijderd of komen ze weer terug?

Ook zijn wij nu op het punt van overstappen van verzekering en willen we op basis van de plastische chirurgie een verzekering kiezen. Iemand ervaring met een goede verzekering, die een dergelijke plastische chirurgie behandeling volledig vergoed?

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw reactie.

Groeten Tamara
aldon
BerichtGeplaatst: 18-01-2011 22:10 Reageer met quote

Hallo allemaal,

ben nieuw hier en mijn eerste keer dat ik dit deel met anderen.
vind het ook vreemd dat er tot nu toe nog geen oplossing en oorzaken voor lipoom zijn gevonden.
heb al 4 lipooms laten weghalen en door de lelijke litteken was ik gestopt om weer nare littekens te hebben,totdat ik in turkije naar ziekenhuis ben gaan binnenwandelen.6 lipooms laten weghalen ,3 door ene chirurg de rest 3 door een andere weer. maar de tweede chirurg die was super chirurg en bijna zonder litteken ben ik er vanaf.
mijn ervaring voorheen is dat het op zelfde plek weer terugkomt.oorzaak is denk ik dat het lipoom vet uitgesneden word,doordat er wat achter blijft.mijn tweede chirurg die deed het zonder insnijden.hij popde het op een bepaalde manier eruit.compleet met vlies en al.
ben 3 jaar verder en ben erg tevreden en hoop dat ik de rest wanneer ik in de buurt ben weer door hem laat doen.

trouwens ik heb al 30 jaren lang lipomen

ik ben van mening dat het door eten komt

Groeten Aldon
patrickperu
BerichtGeplaatst: 28-09-2011 3:08 Reageer met quote

Hoi,

Eindelijk een forum gevonden over dit onderwerp...ik heb er ook veel last van en heb ze ook al een paar keer laten weghalen..enkele jaren geleden !Nu is het weer vandat ,pfff ik ben dat kotsbeu die bulten..maar er is geen preventie mogelijk denk ik....Ik ga niet teveel schrijven nu..want deze topic is al oud ..en misschien kijkt er hier niemand nog naar !
Zijn er al medische oplossingen voor dit probleem ..zonder snijwerk?
groetjes
patrick
tona
BerichtGeplaatst: 07-11-2012 0:04 Reageer met quote

Ook ik heb veel lipomen,ook al heel wat weg laten halen en donderdag ga ik weer onder het mes, dagverpleging in het ziekenhuis wordt er èèn uit mijn bovenarm weggehaald die is 8 bij 8 cm en misschien daarbij nog twee uit mijn rug.Heb een erfelijke afwijking aan de lever, die maakt veel te veel cholestorol aan, heb daar 9 pillen voor per dag.Ben nu 52 en volgens mij groeien ze nu met de minuut, krijg er erg veel,soms pijnlijk soms niet ligt eraan waar ze zitten.Wordt er moedeoos van, want komt geen eind aan,heb niet steeds zin in die operaties.
ronniedw
BerichtGeplaatst: 16-11-2012 19:33 Reageer met quote

Ook ik, man 40 jaar, heb lipomen. Ze begonnen mij op te vallen een jaar of 5 geleden. Dit jaar zijn er in het ziekenhuis 5 lipomen op mijn bovenarmen en 2 op mijn borstkast operatief verwijderd. Ik heb nog veel meer lipomen zitten op mijn beide onderarmen en bovenarmen, rug en beide bovenbenen. Ik had een tweede afspraak voor een operatie maar die had ik afgezegd omdat ik niet meer onder algehel narcose durfde maar zit er de laatst week aan te denken om toch maar weer een afspraak te maken want mijn lipomen groeien gewoon door en er lijken steeds meer bij te komen.

Ik wordt er bang en moedeloos van en weet niet wat ik moet doen, behalve dan naar het ziekenhuis gaan, De littekens vindt ik op zich niet zo erg maar het wordt toch al gauw een ander verhaal als ik straks een stuk of 20 littekens heb.

@Aldon, volgens mij komt het ook door voeding. Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik denk dat het door gluten komt. Op de een of andere manier als ik gluten eet krijg ik last van mijn maag (boeren laten enzo, opgeblazen gevoel etc) Ik ben een week gestopt met gluten eten en een glutenvrij dieet gevolgd en het opgeblazen gevoel en boeren laten was direct over. Ik voelde mij een heel ander mens!

Ik ben daarna naar mijn huisarts geweest en ze zei dat het niet zeker was of het door gluten komt omdat er algemeen weinig over bekend is wat de oorzaak is.(kan ook iets met mijn maag of darmen zijn) Door een bloedonderzoek kan de dokter (hopelijk) zien wat er met mij aan de hand is. Dit is best wel eng, want dit kan iets aan het licht brengen natuurlijk dat ik nog niet weet en misschien totaal niks met lipomen te maken heeft, maarja, ik moet toch iets doen. Dus ik ben op dit moment weer begonnen met " normaal" voedsel en hopelijk weet ik over twee weken meer.

Ik ben begonnen met sporten en probeer 3 x in de week heen te gaan, maarja, voor de rest weet ik het ook niet. Als het door te weinig beweging komt en verkeerde voeding dan zal ik het resultaat pas zien over een aantal jaar, maar aan de andere kan, misschien zijn de lipomen straks over een paar jaar wel zo in veel grote getalen aanwezig en helpt gezonde (gluutvrije) voeding en veel bewegen helemaal niet eens. Ik durf niet meer naar mijn lichaam te kijken in de spiegel. Ik ben een slanke man, 80 kg, geen buik en zo, maar wel allemaal bobbels op mijn benen en armen en dat ziet er echt niet aantrekkelijk uit....... Sad Sad Sad

oh oh.. Hopeloos... Kan het iets te maken hebben met een slechte levensstijl van vroeger? Ik heb vroeger jarenlang te veel gedronken en veel gerookt en onregelmatig (slecht, soms helemaal niet) gegeten. Ik ben absoluut niet trots op die periode,en heb er ook veel spijt van en ik praat er niet graag over, maarja het is wel een hoofdstuk uit mijn leven geweest, welke ik gelukkig al een tijd heb gesloten.
Herkent iemand dit misschien?

Groetjes Ron
rayman678
BerichtGeplaatst: 19-11-2012 12:29 Reageer met quote

beste ik herken heelveel in wat je daar schrijft ik ben 44 jaar en heb ook last van deze rot dingen op m,n borstbeen onderarmen bovenbenen ik ook ik word er gek van maar maak jezelf niet gek dat het iets anders is je word er niet beter van en ga vooral niet op zoek naar die doom verhalen op internet ik spreek uit ervaring ben zelf een jaar geleden naar het ziekenhuis geweest om een lipoom van 4 cm uit mijn achterbovenbeen te laten verwijderen en toen zij de arts oooo das niet goed ff echotje mri scan en punctie voor dat je dan verder bent ben je al weer 3 maanden verder die 3 maanden zijn voor mij een hell geweest en ik dacht dat het laatste uur had geslagen simpel omdat ze je het idee geven dat je kanker hebt wat dus niet zo is
helaas is er nog geen onderzoek gedaan naar lipomen en werkt het ziekenfonds ook niet echt mee
maar in iedergeval heb ik nog altijd mijn lipoom in mijn achterbeen zitten omdat de laaste arts gewoon tegen mij zij ga lekker naar huis je hebt gewoon een lipoom
dus eigen risco is op vetbult zit er nog altijd en ben nog steeds aan het wachten op het telefoontje van de bereffende art die toen oooo zij
mijn tip laat ze zitten als je er geen last van hebt
belangrijk is dat jij jezelf niet gek maakt gebeurt het wel denk dan even hoe jij je voelde voor dat je naar de doctor ging prima dus
ik weet ook niet of dit iets met je wilde verleden of alcohol of vet en of kaas te maken heeft
mijn tip gewoon genieten kerel en laat je niet gek maken
groet ray
Medstud
BerichtGeplaatst: 12-01-2013 2:12 Reageer met quote

Beste lotgenoten,

Ik ben een 4e jaars geneeskunde student. Zelf heb ik zo'n tien jaar last van lipomen, vooral in mijn linker-onderarm en bovenbenen. Ik heb er vijf jaar geleden twee weg laten halen, maar deze zijn weer langzaam terug gegroeid. Inmiddels heb ik er ook veel meer gekregen, maar de meeste zijn nog klein (ongeveer 20 in totaal). Ik denk wel dat het een kwestie van tijd is voordat deze ook vervelende grootte zullen krijgen. Eentje in mijn bovenarm is nu soms wel pijnlijk, de anderen zijn pijnloos.
Als medisch student ben ik inmiddels op zoek gegaan nieuwsgierig naar wetenschappelijke informatie dat bij mijn verschijnselen zou kunnen passen.
De meeste relevante informatie heb ik kunnen vinden bij Dr. Herbst uit San Diego.

Ik wil van te voren nog wel benadrukken dat ik haar onderstaande theorie nog niet heb kunnen terugvinden in de artikelen waar ik zelf toegang tot heb. Ik zal mij de komende weken hier verder in verdiepen.

Zij legt in het filmpje "Mystery Diagnosis - The Man With 100 Lumps" op youtube vanaf 13:30 minuten uit hoe lipomen zouden kunnen ontstaan. Het komt erop neer dat afvalstoffen uit de bloedvaten niet goed door de lichaamsvloeistoffen worden afgevoerd. Hierdoor blijven de giftige stoffen op 1 plek en moeten er speciale 'schoonmaak-cellen' (macrofagen) worden aangetrokken. Omdat deze cellen het afval actief opruimen gebruiken ze energie en daarom wordt er op die plek vet opgebouwd en ontstaat er een lipoom.
Een (familiaire) gen-mutatie zou een rol kunnen spelen bij bovenstaand proces. De patient in het filmpje had extreem zwaar gesport wat zijn lipomen deed toenemen (volgens de arts zou dat kunnen omdat er extra melkzuur wordt geproduceerd tijdens sporten en dat zou dus niet goed worden opgeruimd). De patient wordt uiteindelijk geadviseerd om fysieke activiteit te beperken en een minder stressvol bestaan te leiden.

Bovenstaand principe zou kunnen verklaren waarom een lipoom weer terugkomt na operatieve verwijdering, want daarmee wordt lokaal weer een gebied met ontsteking veroorzaakt waarin bovenstaand proces kan optreden en je dus in een soort vicieuze cirkel komt.

De oorzaken en remedies die ik tot nu toe heb gezien variëren van eetgewoontes tot geestelijke gesteldheid en alle bijbehorende dieten, supplementen en therapieën. Voor de een lijkt gluten de boosdoener, voor de ander zuivel en bij een ander komt het weer familiair voor.

Zijn er nieuwe verbanden te vinden in de zaken die wel zijn aangetoond tot nu toe? Gaat het hier om een lichaam uit balans door verstoord metabolisme, een genetisch defect, dieet, stress, leefgewoonten, leefomgeving etc?

Ik zal mij dus niet alleen richten op Dercum maar ook op diagnoses zoals Lipomatosis, Benign Symmetric Lipomatosis, Familiaire multiple lipomatosis.

Ik weet dat sommigen van u al jaren mee bezig zijn om duidelijk te scheppen rondom deze ziektes. Voor zover ik het terug kan vinden zal ik contact met deze personen zoeken zodat wij elkaar kunnen helpen en uiteindelijk weer een stapje zetten voor alle mensen die problemen ondervinden door (pijnlijke) lipomen.

Van uw reacties krijg ik een melding, dus graag reacties!
Groet, Jochem
Maven
BerichtGeplaatst: 14-01-2013 2:08 Reageer met quote

De ontstekingsreactie hypothese, vind ik in beginsel gevoelsmatig aannemelijk.
De afvalstoffen uitleg kan een richting zijn.

Ik zelf weet inmiddels door persoonlijke ervaring, veel over allergie.
Nu weet ik inmiddels dat sommige soorten hoofdpijnen het gevolg kunnen zijn van ontstekingsreacties in o.a. het hersenvlies. Deze reacties vinden feitelijk plaats in het gehele lichaam. In mijn geval, moet ik vele soorten kruiden helaas overslaan om genoemde reactie te voorkomen.

Hierdoor voorkom ik verder diverse maag, darm, hoofdpijn en algemene allergie klachten.

Maar.... Wat mij nu opvalt, is dat de lipomen, minder gevoelig zijn geworden, ze steken minder. En dat is gekomen nadat ik mijn voedingspatroon heb aangepast in overleg met een allergie specialist.

Mijn thesis is nu dat lipomen inderdaad ontstekingsreacties zouden kunnen zijn, maar eenvoudig weg t.g.v. een bepaalde allergie of allergien. In theorie zouden ze dan na verloop van tijd m.i. moeten kunnen slinken.

@Medstud
Ben benieuwd Jochem, danheb je alvast materiaal voor jouw thesis.

Zijn er andere mensen die wellicht dit verband denken te herkennen?
Medstud
BerichtGeplaatst: 21-01-2013 13:34 Reageer met quote

Beste Maven,

Bedankt voor je ervaringen. Ik hoop uit de verschillende verhalen en onderzoeken een grote lijn te ontdekken waardoor we meer te weten komen over de ontstaanswijze en mogelijk ook het slinken van de omvang of afnemen van de gevoeligheid van de reeds bestaande lipomen.

Ik kan me voorstellen dat er uiteindelijk wel een bepaald 'basis leefstijl protocol' kan worden gemaakt, waarbij er ook nog voor iedere patient zal moeten worden uitgezocht wat zijn/haar specifieke overgevoeligheidsfactoren zijn.

Zodra ik concrete informatie heb zal ik dat hier delen.

Groet, Jochem
anjaclement
BerichtGeplaatst: 22-02-2013 12:20 Reageer met quote

ook ik (vrouw van 55) moet al lang dealen met veel lipomen op armen, bovenbenen, maar nu ook rug en buik.
Heb natuurlijk wel wat laten wegsnijden in het stadium dat het nog overzichtelijk was. Daar is nu geen beginnen meer aan. Soms baal ik er zo van dat ik toch weer ga zoeken naar oplossingen en zo kwam ik op dit forum. Ook altijd de uitleg gehad dat er geen oorzaak is. Voor verder onderzoek misschien relevant:
-mijn twee dochters hebben beiden een auto-immuun ziekte (weliswaar niet dit, maar de ene alopetea totalis en de andere vervroegde overgang op 27 jarige leeftijd) Ook dit is stoornis in het auto-immuunsysteem
-ik heb altijd gedacht dat mijn 'verstoorde'afvoer van de lymfeklieren te maken had met stress. Het niet gelukkig zijn, en niet kunnen uiten van frustratie. Ik lees het nu terug in de reactie van Jochem. Nu ben ik gescheiden en heel gelukkig met een nieuwe partner, maar de lipomen blijven komen.
-heb een tijdje intensief gesport, fitness en krachttraining. Lipomen gingen er zeker niet van weg, in tegendeel.......
-in mijn eetpatroon heb ik nog niets kunnen ontdekken. Hoeveelheid vet eten maakt niet uit. Ik lijn regelmatig om op gewicht te blijven, maar het maakt allemaal niks uit. Ook wel/geen alcohol merk ik niks van. Maar als de lever er iets mee te maken heeft is dat wel interessant. Dan uitzoeken hoe je de lever kunt ontlasten.
-ik heb ook gedacht over acupunctuur. Dat bevordert toch ook het stromen van je lichaam? zou dat de afvoer verbeteren?
-is de info over de kliniek in Vlijmen nog up to date, of is dat na een aantal jaren toch niet wat men er van hoopte? Crying or Very sad
Jacques2
BerichtGeplaatst: 03-05-2013 23:09 Reageer met quote

Goede avond beste mensen,
Ik weet niet waarom maar na 58 jaar besloot ik om eens wat meer te gaan informeren over deze vetbultziekte.
Zelf heb ik al van mijn 13e last van multiple lipomen en tot heden heb ik er zo'n 360 laten wegsnijden.
Net als vele anderen (gezien hun reacties) wordt het alleen maar erger. Het lijkt wel alsof het lichaam reageert/protesteert op het weghalen. Ik heb een plastisch chirurg die zeer betrokken is en zijn best doet maar het is water naar de zee brengen. Op dit moment ben ik ook moe van die operaties en ben geneigd het op te geven. Ook het gezeur met de verzekeringen die net doen alsof het alleen een plastische schoonheidsoperatie is vind ik onbegrijpelijk. Natuurlijk zijn die bulten niet om aan te zien maar de grootte van de bulten levert tevens overlast en pijn op zeker als ze op bepaalde plaatsen zitten zoals op de rug. Wanneer je ergens tegen leunt dan is het soms zeer gevoelig, ook het vastpakken is gevoelig. Door de artsen wordt er gezegd dat het goedaardige gezwellen zijn en tot op heden is dit mij ook zo geweest. Bij iedere operatie worden er twee bulten onderzocht . Zeker de bulten waar bloed in zit of die iets afwijken van de standaard vetbulten. Je kunt er 100 mee worden maar hoe je er dan nog uitziet . Ik wil het niet weten. Zo'n 20 jaar geleden heb ik enkele vetbulten laten inspuiten met een middel in het OLVG ziekenhuis in Amsterdam. Het resultaat laat zich raden. Alleen een verkleuring van de huid op die plekken( wat er niet uitzag) maar geen afname van de bultgrootte. Later is de verkleuring weer weggetrokken.
Ik ben geboren met dauwworm en heb in mijn jeugd veel last gehad van astmatische bronchitus. Ik bleek allergisch voor schimmels, vetten en (huis) pollen. Ik kreeg cocktail injecties en groeide hier over heen. Jaren lang heb ik geen last gehad van bronchitus maar langzaam aan komt het weer terug. Ik ben een sportieve man en heb o.a. veel aan loopsporten gedaan. Nog steeds doe ik dit. Ik ben kwa lengte aan mijn juiste gewicht (slank) en ben zeker geen alcohol drinker. Ik houd wel van melkproducten en volkorengranen. Ik ben vroeger ook bij een homeopaat geweest en die zei dat ik geen koffie meer moest drinken?? Ik drink redelijk veel koffie, maar zie niet in wat dit zou doen mbt mijn vetbulten. Ik had vroeger voornamelijk vetbulten op mijn armen en benen. Thans zitten ze bijna overal met uitzondering van mijn onderbenen, voeten en handen. Drie jaar geleden heb ik vanwege de kracht afname van het ouder worden en het op gewicht blijven aan fitness gedaan. Ook veel borstspieroefeningen. Thans heb ik ook veel bulten op mijn borst. Lekker dat sporten. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat dit samen gaat. Er is een oorzakelijk gevolg. Bij deze wil ik een beroep doen op de zorgverzekeraars en de medisch specialisten. In al die jaren dat ik al behept ben met vetbulten is er nog steeds niet bereikt en rest alleen de acceptatie of operatie. Doe er eens wat aan want je zult er maar mee behept zijn en ik en ook al die andere mensen op deze site kunnen hier over meepraten.
Dennis189
BerichtGeplaatst: 16-05-2013 11:07 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik ben 26 jaar en heb al een lange tijd last van lipomen. Het begon met 1 kleine lipoom op de onderbuik. Nu zijn het er echt zoveel dat ik ze niet meer kan tellen. Ik heb ook last van de lipomen die in mijn zij zitten. Ze geven een soort prikkelend gevoel. Ik heb wel het geluk dat ze nog niet echt zichtbaar zijn(veel kleine lipomen). Maar als ik er al op druk dan voelt het op zijn zachts gezegd niet prettig.

Ik ben nu een aantal keer naar de huisarts gegaan en die doet er heel makkelijk over en komt bijna geïrriteerd over. Ik weet me er geen raad mee en elke keer als er weer een bult bij komt en pijn veroorzaakt denk ik aan het ergste.

Ik lees over mensen die een bepaald dieet volgen en dat zou dan de pijn kunnen verminderen. Ik denk dat ik vanaf nu bepaalde dingen laat staan waaronder alcohol en bepaalde zuivelproducten.

Ik hoop dat er ooit een oplossing voor komt want het weg snijden heeft gewoon geen zin.
Index > Huidaandoeningen > heel veel lipomen
Pagina 4 van 7  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring