Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > heel veel lipomen
Auteur Onderwerp: heel veel lipomen
DercumEva
BerichtGeplaatst: 03-02-2018 21:15 Reageer met quote

Hallo iedereen,
Ik ben hier nieuw. Ik ben nog aan het bekomen van de diagnose en heb toch ook wel veel vragen. Binnen een 10tal dagen (15/2) onderga ik een chirurgische ingreep om een lipoom te laten verwijderen. De lipoom is 7cm groot en heeft zich genesteld op de grote rugspier. Eind november werd die gediagnosticeerd als "spierbult ten gevolge van een discushernia op D6-D7". Wel eigenaardig dacht ik aangezien de bult zich absoluut niet op de zelfde hoogte bevond (eerder D8-D9?). Gelukkig had ik een kinesist die pienter genoeg was om me aan te raden verder onderzoek te laten doen wegens onmogelijk een spierbult. Ik neem contact op met mijn geneesheer om een voorschrift voor echografie te bekomen. De volgende dag ga ik op consultatie op de dienst echografie. Wat blijkt. Een groot lipoom die drukt op omliggend spier-en zenuwweefsel. Een week later mag ik op visite bij de chirurg om een datum vast te leggen voor de verwijdering ervan. Ondertussen stel ik mij opnieuw vragen bij de pijnlijke bulten op mijn benen en armen. Ik kan ze niet tellen wegens te veel. Eind oktober ben ik hiervoor wandelen gestuurd door de Reumatologe (tevens is zij professor aan een universiteit) met de woorden. "Je denkt toch niet dat een huid glad moet aanvoelen? Dat je hierbij pijn ervaart is op te lossen met ruimerzittende broeken en een cursus Yoga!' Dan hoeft u voortaan niet zo te focussen op jezelf en kan je genoeg afstand nemen van je lichaam om de pijn die er meer dan waarschijnlijk niet is ook niet te ervaren" Ik stond aan de grond genageld. Ik heb verward haar kabinet verlaten en gprobeerd om me er niet op te fixeren. Maar de vermoeidheid ging niet weg en de pijn en krachtverlies in armen en benen ook niet. En de pijn... die nam alleen maar toe. Door de diagnose van de lipoom in de rug ging er een belletje rinkelen bij de huisarts. Hij gaf me een voorschrift om ook die andere bolletjes onder de loep te nemen. Diagnose "lipomatose dolorosa" oftewel ziekte van Dercum. Aangezien ik de afgelopen maanden zowat alle ontstekingsremmers en pijnstillers achter de kiezen heb zonder enige baat ben ik vandaag hoopvol begonnen met Escitalopram.
Lieve groeten
Tettje
BerichtGeplaatst: 29-04-2018 11:27 Reageer met quote

jennydelany schreef:
Ik heb me in deze probleem verdiept omdat mijn dochter onder de lipomen zit.
Omdat het vermoeden bestaat dat het met de vet stofwisseling te maken heeft kwam ik op het volgende. Ik mag geen merknaam noemen , maar ik heb in duitsland een middel gevonden met als grootste bestandeel artishocke, dit werkt gunstig voor de vetstofwisseling. Mijn dochter gebruikt dit nu 2 weken en op haar benen zijn er al een aantal verdwenen en de grotere bulten kleiner geworden.
Ik hoop dat dit voor anderen ook wat kan betekenenIk hoop dat je met mij in contact zou willen komen over dit middel.
Dít zou fantastisch zijn, want ik heb me suf gezocht maar kom niet verder.
Alvast bedankt!
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 30-04-2018 0:32 Reageer met quote

@Tettje, bij lipomen zou ik zorgen voor een algehele goede gezondheid. Zorgen voor volwaardige voeding. Ook zorgen voor oplosbare vezels. Verder omega 3. Artisjok kan helpen je lever te ondersteunen. Kan je bij een vitaminewinkel of op internet wel vinden. Er zijn nog wel meer middelen die je lever kunnen helpen ontgiften.
Je kan nog advies omtrent de gehele aanpaak vragen aan een natuurgeneeskundige of weer in die vitaminezaak.
Index > Huidaandoeningen > heel veel lipomen
Pagina 7 van 7  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring