Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > heel veel lipomen
Auteur Onderwerp: heel veel lipomen
Barchunez
BerichtGeplaatst: 22-10-2016 23:24 Reageer met quote

james goossens schreef:
Dag Lipoomlijders,

De laatste 2 jaar ben ik wat bijgekomen, heb ik onwaarschijnlijk veel gewerkt, amper gesport en ongezonde voeding (hamburgers, te veel pasta's, frieten massa's vet en koolhydraten... Als ik nu mijn lipomen tel kom ik aan 70 a 80 stuks.Dus intensief sporten heeft er volgens mij weinig invloed op, noch schimmelinfecties. Volgens mij is het ergens een spijsverteringsstoornis, een vertraagde werking van één of andere stof die verantwoordelijk is voor verbranden van een type vetweefsel.

.


James, zou de groei van het aantal lipomen niet te maken kunnen hebben met je veranderde levensstijl. Je geeft aan dat intensief sporten geen invloed kan hebben maar ik ben benieuwd hoe je tot die conclusie komt.
Het lijkt mij ook een stofwisselingsstoornis te zijn waardoor vet op een afwijkende manier wordt opgeslagen. Ik hoop net als jij op een wetenschapper die de handschoen oppakt.
rudiVV
BerichtGeplaatst: 02-11-2016 17:40 Reageer met quote

De eerste keer dat ik operatief een hele hoop lipomen liet weghalen is nu ruim 10 jaar geleden. De post-operatieve naweeën hebben toen extra kopzorgen met zich meegebracht. In die tijd had ik me dan ook voorgenomen dit nooit meer te laten doen. En toch, nu 11 maanden geleden heb ikin een ziekenhuis te Hasselt een 50-tal lipomen laten weghalen door een andere, plastisch chirurg. Hij maakte zich sterk dat hij alles zou kunnen weghalen. Na de operatie wist hij me te vertellen met 3 personen 3 uur nodig gehad te hebben om een 50-tal lipomen te verwijderen. Ondertussen zijn er weer een paar bijgekomen en zitten er nog een heel aantal verspreidt over mijn lichaam. Wel zijn de meest pijnlijke (tussen mijn ribben)toen weggehaald. Omdat niemand van de eerder bezochte dermatologen en dokters kon vertellen wat de oorzaak is van het krijgen van deze lipomen heb ik ten einde raad via mail contact opgenomen met de dienst Dermatologie van de Universiteiten Antwerpen, Leuven en Gent en met de Orde van Dermatologen in België. UZ Antwerpen liet niets weten. UZ Leuven stuurde me een mail terug dat ze me geen bijkomende info konden bezorgen omdat er nog te weinig onderzoek naar is gedaan. UZ Gent vond het wenselijk om me te zien. Of ik iets nieuw te weten kom valt af te wachten maar eind van deze maand heb ik daar met Professor Ongenae een afspraak. Ook een aantal alternatieve dokters heb ik reeds geraadpleegd. De één zegt dat voeding, drank en leefpatroon er mee te maken zou hebben, de andere zegt van niet. Een aantal dingen werden aangehaald als MOGELIJKE factoren : drinken van bruin bier, teveel zuivelproducten, teveel rauwkost, teveel zoet, sporten met (te veel) gewichten (door te veel gewicht te gebruiken zou dit trauma's op de spieren kunnen veroorzaken en daar zouden dan lipomen kunnen ontstaan. Ik fitness wel wat maar niet met overdreven gewicht. Verder drink ik zelden bruin bier, gebruik ik geen overdreven hoeveelheid zuivelproducten of rauwkost en veel zoet eet ik ook niet. Het voorgaande lijkt dus ook geen steek te houden. Heeft iemand andere info over het ontstaan van lipomen ????
jeanet5
BerichtGeplaatst: 24-06-2017 18:55 Reageer met quote

Hallo Rudi,

Eindelijk dan weer eens een bericht van mij. Nee, ik drink geen bruin bier, dus inderdaad niet steekhoudend. Al vanaf mijn 14e ontstonden er lipomen en liet toen de eerste in onderarm weghalen. Ik dronk toen nog niets en had geen overgewicht. Een aantal jaren later op dezelfde plek op mijn andere onderarm weer een lipoom. Moet je voorstellen dat het lijkt alsof je jezelf gesneden hebt als puber. Die vragen kreeg ik dan ook. In de loop der jaren heb ik steeds 3 weg laten halen. Meestal in armen. De chirurgen waren net slagers en littekens bleven zichtbaar. Ik moest niet zeuren. Na mijn 40e werd het zo erg dat mijn hele lijf vol zat met deze monstertjes. Ik dronk wel zo nu en dan rode wijn, maar verder geen gekke dingen. Ook toen nog geen overgewicht, dus daar kon het niet aan liggen.
Ik ben nog steeds niet voor de lipomen naar chirurg gegaan en ze worden nu toch echt heel groot. Zichtbaar op de armen, zeker in de zomer.
Een aantal jaren geleden heb ik mij verdiept en kwam uit bij de ziekte van Dercum. In Amerika is dit een erkende ziekte. Helaas in Nederland en dus ook Belgie denkt men hier vooralsnog anders over. Bij de ziekte van Dercum zijn de lipomen ook pijnlijk. Gelukkig heb ik daar geen last van, behalve als ze tegen een bot of zenuw drukken.
Als we het voor elkaar konden krijgen dat het onder de noemer ziekte zou vallen, dan zou het ons heel veel ellende en kosten besparen. Kunnen we niet iets organiseren? Kijk allemaal even op het bekende gezichtenboek Smile Er is een groep aangemaakt genaamd Lipomen.
jeanet5
BerichtGeplaatst: 24-06-2017 19:57 Reageer met quote

Medstud schreef:
Beste lotgenoten,

Ik ben een 4e jaars geneeskunde student. Zelf heb ik zo'n tien jaar last van lipomen, vooral in mijn linker-onderarm en bovenbenen. Ik heb er vijf jaar geleden twee weg laten halen, maar deze zijn weer langzaam terug gegroeid. Inmiddels heb ik er ook veel meer gekregen, maar de meeste zijn nog klein (ongeveer 20 in totaal). Ik denk wel dat het een kwestie van tijd is voordat deze ook vervelende grootte zullen krijgen. Eentje in mijn bovenarm is nu soms wel pijnlijk, de anderen zijn pijnloos.
Als medisch student ben ik inmiddels op zoek gegaan nieuwsgierig naar wetenschappelijke informatie dat bij mijn verschijnselen zou kunnen passen.
De meeste relevante informatie heb ik kunnen vinden bij Dr. Herbst uit San Diego.

Ik wil van te voren nog wel benadrukken dat ik haar onderstaande theorie nog niet heb kunnen terugvinden in de artikelen waar ik zelf toegang tot heb. Ik zal mij de komende weken hier verder in verdiepen.

Zij legt in het filmpje "Mystery Diagnosis - The Man With 100 Lumps" op youtube vanaf 13:30 minuten uit hoe lipomen zouden kunnen ontstaan. Het komt erop neer dat afvalstoffen uit de bloedvaten niet goed door de lichaamsvloeistoffen worden afgevoerd. Hierdoor blijven de giftige stoffen op 1 plek en moeten er speciale 'schoonmaak-cellen' (macrofagen) worden aangetrokken. Omdat deze cellen het afval actief opruimen gebruiken ze energie en daarom wordt er op die plek vet opgebouwd en ontstaat er een lipoom.
Een (familiaire) gen-mutatie zou een rol kunnen spelen bij bovenstaand proces. De patient in het filmpje had extreem zwaar gesport wat zijn lipomen deed toenemen (volgens de arts zou dat kunnen omdat er extra melkzuur wordt geproduceerd tijdens sporten en dat zou dus niet goed worden opgeruimd). De patient wordt uiteindelijk geadviseerd om fysieke activiteit te beperken en een minder stressvol bestaan te leiden.

Bovenstaand principe zou kunnen verklaren waarom een lipoom weer terugkomt na operatieve verwijdering, want daarmee wordt lokaal weer een gebied met ontsteking veroorzaakt waarin bovenstaand proces kan optreden en je dus in een soort vicieuze cirkel komt.

De oorzaken en remedies die ik tot nu toe heb gezien variëren van eetgewoontes tot geestelijke gesteldheid en alle bijbehorende dieten, supplementen en therapieën. Voor de een lijkt gluten de boosdoener, voor de ander zuivel en bij een ander komt het weer familiair voor.

Zijn er nieuwe verbanden te vinden in de zaken die wel zijn aangetoond tot nu toe? Gaat het hier om een lichaam uit balans door verstoord metabolisme, een genetisch defect, dieet, stress, leefgewoonten, leefomgeving etc?

Ik zal mij dus niet alleen richten op Dercum maar ook op diagnoses zoals Lipomatosis, Benign Symmetric Lipomatosis, Familiaire multiple lipomatosis.

Ik weet dat sommigen van u al jaren mee bezig zijn om duidelijk te scheppen rondom deze ziektes. Voor zover ik het terug kan vinden zal ik contact met deze personen zoeken zodat wij elkaar kunnen helpen en uiteindelijk weer een stapje zetten voor alle mensen die problemen ondervinden door (pijnlijke) lipomen.

Van uw reacties krijg ik een melding, dus graag reacties!
Groet, JochemWat een geweldige bijdrage. Dank hiervoor. Nogmaals op een ander medium(het meest bekende) heb ik een groep aangemaakt waar we in contact kunnen komen met elkaar. Ik zal ook gaan zoeken op wetenschappelijke artikelen en deze daar verzamelen. Dus FB en dan lipomen.
jeanet5
BerichtGeplaatst: 24-06-2017 20:06 Reageer met quote

Dennis189 schreef:
Hallo allemaal,

Ik ben 26 jaar en heb al een lange tijd last van lipomen. Het begon met 1 kleine lipoom op de onderbuik. Nu zijn het er echt zoveel dat ik ze niet meer kan tellen. Ik heb ook last van de lipomen die in mijn zij zitten. Ze geven een soort prikkelend gevoel. Ik heb wel het geluk dat ze nog niet echt zichtbaar zijn(veel kleine lipomen). Maar als ik er al op druk dan voelt het op zijn zachts gezegd niet prettig.

Ik ben nu een aantal keer naar de huisarts gegaan en die doet er heel makkelijk over en komt bijna geïrriteerd over. Ik weet me er geen raad mee en elke keer als er weer een bult bij komt en pijn veroorzaakt denk ik aan het ergste.

Ik lees over mensen die een bepaald dieet volgen en dat zou dan de pijn kunnen verminderen. Ik denk dat ik vanaf nu bepaalde dingen laat staan waaronder alcohol en bepaalde zuivelproducten.

Ik hoop dat er ooit een oplossing voor komt want het weg snijden heeft gewoon geen zin.


Ik hoop dat je oproep gelezen wordt.
rudiVV
BerichtGeplaatst: 26-06-2017 14:51 Reageer met quote

Dag Jeanet, Jochen, Dennis

Jeanet ik heb het resultaat van mijn bezoek bij professor Ongenae van de universiteit van Gent d.d. 25/11/16 nog niet gepost, bij deze dus haar uitleg :
Aan het krijgen van lipomen kan je preventief niets doen. Volgens haar en haar team heeft het helemaal niets te maken met bepaalde eet/drinkgewoonten, of met teveel sporten of zo. Volgens de professor zou het krijgen van lipomen een afwijking in het DNA zijn.
In mijn geval is het geen erfelijke vorm. Bij een erfelijke vorm heb je vooral lipomen in de schouders, de hals, soms het gezicht.
Voor mij kunnen ze verder niets doen.
Het enige wat je kan doen als de lipomen storend of pijnlijk worden is ze (operatief) laten verwijderen.

Mochten mijn kinderen (nu 25 j. en 16 j.) het in de toekomst ook krijgen kunnen ook zij preventief niks meer doen maar kan er wel, na akkoord van de medische raad(overkoepelende instelling voor België), onderzoek naar hun gen gebeuren. Vermits dit enorm duur is moet de medische raad beslissen of dit onderzoek mag gebeuren.
Dit onderzoek naar het gen gaat via IVF. Men gaat dan proberen om het slechte gen of de slechten genen uit het lichaam te weren.

Hoop zo toch weer iets te hebben bijgedragen.

Zou het niet interessant zijn om een samenkomst met 'lipoomlijders' te organiseren ??

mvg

Rudi
Thomas3
BerichtGeplaatst: 26-06-2017 16:53 Reageer met quote

Vocht en sputum probleem.
Hetzelfde als ABCES, geen operatie, laat het rijp worden. Een recept kruidenthee Erchen eventueel met acupunctuur kan het spontaan genezen.
Suzuki
BerichtGeplaatst: 26-06-2017 20:42 Reageer met quote

Thomas, Thomas, Thomas,
wat klets je toch weer uit je nek. Een lipoom net als een abces laten rijpen????
jeanet5
BerichtGeplaatst: 26-06-2017 21:09 Reageer met quote

Inderdaad. Rare opmerking Thomas. Een lipoom kan niet rijpen en is geen abses. Foei!
jeanet5
BerichtGeplaatst: 26-06-2017 21:10 Reageer met quote

rudiVV schreef:
Dag Jeanet, Jochen, Dennis

Jeanet ik heb het resultaat van mijn bezoek bij professor Ongenae van de universiteit van Gent d.d. 25/11/16 nog niet gepost, bij deze dus haar uitleg :
Aan het krijgen van lipomen kan je preventief niets doen. Volgens haar en haar team heeft het helemaal niets te maken met bepaalde eet/drinkgewoonten, of met teveel sporten of zo. Volgens de professor zou het krijgen van lipomen een afwijking in het DNA zijn.
In mijn geval is het geen erfelijke vorm. Bij een erfelijke vorm heb je vooral lipomen in de schouders, de hals, soms het gezicht.
Voor mij kunnen ze verder niets doen.
Het enige wat je kan doen als de lipomen storend of pijnlijk worden is ze (operatief) laten verwijderen.

Mochten mijn kinderen (nu 25 j. en 16 j.) het in de toekomst ook krijgen kunnen ook zij preventief niks meer doen maar kan er wel, na akkoord van de medische raad(overkoepelende instelling voor België), onderzoek naar hun gen gebeuren. Vermits dit enorm duur is moet de medische raad beslissen of dit onderzoek mag gebeuren.
Dit onderzoek naar het gen gaat via IVF. Men gaat dan proberen om het slechte gen of de slechten genen uit het lichaam te weren.

Hoop zo toch weer iets te hebben bijgedragen.

Zou het niet interessant zijn om een samenkomst met 'lipoomlijders' te organiseren ??

mvg

RudiThanks Very Happy
Thomas3
BerichtGeplaatst: 28-06-2017 18:53 Reageer met quote

jeanet5 schreef:
momenteel ben ik de wanhoop nabij. Ik heb me suf gezocht naar een mogelijke oorzaak van lipomen.

had al op jonge leeftijd 1 lipoompje, maar nu poppen ze op als paddestoelen. Mijn hele lichaam zit onder de bulten en ze groeien uit tot grote walnoten. Heb er ongeveer 10 weglaten snijden, maar door de littekens wordt het er ook niet mooier op.

Gisteren 1 uit mijn elleboog, want die drukte tegen een bloedvat..

alleen eronder zit nog een kleintje en zo zitten ze overal in rijtjes van 3..

ik zoek naar een oplossing, want dit is niet meer te doen.. snijden heeft geen zin, want ze komen net zo leuk weer terug en laten zitten kan ook niet, want dan gaan mensen vragen of je een ernstig gezwel hebt..

hoe dan ook je wordt er altijd mee geconfronteerd...

zou het iets met hormonen kunnen zijn?
zou het aan mijn voeding kunnen liggen?
zou het met de leeftijd nu te maken hebben?
kom ik een vitamine tekort?

help ik weet het nu niet meer, mocht er iemand een advies hebben.. graag...


Zijn de vragen in dezer 11 jaar al beantwoord en opgelost?

Er zijn 2 soorten vocht in het lichaam.
1) zichtbare vocht
2) onzichtbare vocht

Als deze vocht in het gewricht en spier komt dan heb je met Reuma mee te maken

Als deze vocht in de vetweefselcellen dan heb je met Lipomen mee te maken.

Er ontstaan 2 mogelijkheden
1) in de vetweefselcellen
2) in de vetweefselcellen en in de lymfeklieren. Hier voel je rond, hard en beweeglijk.

De meeste vragen van jullie
Hoe is het Lipomen ontstaan?

Wanneer het eten en drank in de maag naar de dunnedarm verwerkt. Het wordt omgezet in bloed en energie naar hele lichaam.

Welke orgaan is de hoofd verantwoording voor deze taak?
Wat gebeurt als dit orgaan verzwakt door allerlei omstandigheden?
Suzuki
BerichtGeplaatst: 28-06-2017 19:01 Reageer met quote

'dr Thomas HOUSE,

je vergeet de mazelen..... Rolling Eyes
Thomas3
BerichtGeplaatst: 29-06-2017 14:57 Reageer met quote

Ach, Suzuki,
U heeft gelijk, ik was mazelen vergeten. Misschien volgende keer.

Vanaf begin verspreidt het `vocht` in een route. Een ipoom ontstaan heeft 2 betekenissen.
1) De "vocht" in een route trekt op een bepaalde plek, hier is ook een sprake van een zwakke plek. Hier kan je ook waarschuwing noemen met voordeel en nadeel.
2) De "vocht" in een route trekt op een bepaalde plek met de lymfeklier-stelsel. Hier kan je dit ipoom een "rijpe ipoom" noemen. De lymfeklieren met witte bloedcellen probeert de ipoom te verwerken met een ingekapselde systeem.

Quote: had al op jonge leeftijd 1 lipoompje, maar nu poppen ze op als paddestoelen.
Quote: Ben eigenlijk blij dat er meer mensen zijn met veel lipomen. Heb lang gedacht dat ik een van de weinigen was. Ken wel mensen die er een paar hebben, maar ik heb in de loop der jaren ruim 200 lipomen uit mijn onderarmen laten verwijderen. Veel kleintjes, maar ook met een diameter van 5 cm

Als de oorzaak niet bestrijden, integendeel de ipomen operatief verwijderen. Dan zaait dit "vocht "uit naar andere plaats. Zo zie je veel patiënt begon met 1 ipoom, na het behandeling meerdere ipomen teruggekomen naar andere plaatsen.

Voor ABCES, de pus gevulde zwelling altijd eerst laten rijpen net als ACNE, daarna kan je de kop van de pus heel makkelijk laten verwijderen, daarna herstel zich spontaan.

Voor Ipomen is wel makkelijker, de lymfeklier kan het gezwel spontaan laten verwerken met een goede medicatie.
Suzuki
BerichtGeplaatst: 29-06-2017 18:07 Reageer met quote

Weet je, dr House,

Ik ken veel -oompjes.... Ipomen zijn mij niet bekend....
Hoe vermoeiend is het knip- en plakwerk, de quotes vertaald door Google translate, de 'ik-vorm' die je maakt van ergens op het Internet gevonden berichtjes....
Is er nou niemand die jou een halt kan toeroepen???

Confused
jeanet5
BerichtGeplaatst: 02-07-2017 19:47 Reageer met quote

Beste Thomas.

Als je iets zinnigs te melden hebt, vermeld dan ook je bron erbij.
Een lipoom is nog altijd een vetbultje en geen waterbultje. Ik wil deze discussie ook niet laten verzanden in niets, want er is onderzoek nodig om mensen die juist veel lipomen hebben te helpen.
Ook zijn sommige lipomen pijnlijk. De ziekte van Dercum geeft veel informatie over lipomen

Ik heb hier wel wat artikelen over gevonden. Ik weet niet of ik deze hier kan plaatsen.

Een andere benaming voor een vetbult is een lipoom. Lipoom is een goedaardige gezwel bestaande uit vetweefselcellen en bevindt zich in het subcutane weefsel (het deel onder de lederhuid). http://www.beautyjournaal.nl/2016/10/26/dermatoloog-francis-wu-over-vetbulten-of-lipomen/

Laatst aangepast door jeanet5 op 02-07-2017 20:07, in totaal 2 keer bewerkt
Suzuki
BerichtGeplaatst: 02-07-2017 20:05 Reageer met quote

Beste Jeanet5,
ik heb ook al meerdere lipomen laten verwijderen. Sommigen zaten verweven met spierweefsel, erg pijnlijk. Er lijkt bij mij een onderliggende oorzaak te zijn. Ik heb verschillende soorten goedaardige tumoren waarbij bind- en vetweefsel een sleutelrol lijken te spelen. De genetica heeft zich hier al vaker over gebogen maar er is tot op heden niets uitgekomen. Er zijn raakvlakken me verschillende syndromen maar het ziekmakende gen werd niet aangetroffen.
Ik ben heel benieuwd naar de artikelen die jij gevonden hebt.
Groet, Suzuki.
jeanet5
BerichtGeplaatst: 02-07-2017 20:09 Reageer met quote

Suzuki schreef:
Beste Jeanet5,
ik heb ook al meerdere lipomen laten verwijderen. Sommigen zaten verweven met spierweefsel, erg pijnlijk. Er lijkt bij mij een onderliggende oorzaak te zijn. Ik heb verschillende soorten goedaardige tumoren waarbij bind- en vetweefsel een sleutelrol lijken te spelen. De genetica heeft zich hier al vaker over gebogen maar er is tot op heden niets uitgekomen. Er zijn raakvlakken me verschillende syndromen maar het ziekmakende gen werd niet aangetroffen.
Ik ben heel benieuwd naar de artikelen die jij gevonden hebt.
Groet, Suzuki.


Hallo Suzuki. Ik heb een FB groep aangemaakt en daar plaats ik de artikelen die ik vind. Je kan het vinden onder de naam , ja je raad het al "lipomen"
Suzuki
BerichtGeplaatst: 02-07-2017 20:13 Reageer met quote

Dank je, Jeanet5.
marialapet
BerichtGeplaatst: 03-07-2017 13:47 Reageer met quote

Hoge kwaliteit Nembutal beschikbaar voor verkoop.


Beste van Nembutal (Pentobarbital Sodium), mis geen speciale aanbiedingen, bestelling
Nembutal (Pentobarbital Sodium) online en krijg kortingen en geweldig
prijzen! Veilig online kopen Nembutal (Pentobarbital Sodium).

Neem contact met ons op voor meer informatie en info op ......... serenasandra10@gmail.com

Ons kwaliteitsproduct is het beste dat u kunt vinden en we verkopen in kleine / grote hoeveelheden met gegarandeerde discrete levering. Al onze producten zijn leverbaar in pure kristal en poedervorm en zijn van de hoogste zuiverheid beschikbaar. Wij leveren andere producten op aanvraag. Van de klant en we verkopen tegen matige prijzen

Voordelen: Pentobarbitalnatrium (nembutale) is een voorgeschreven medicatie die soms gebruikt wordt voor de korte behandeling van slapeloosheid. Het kan ook worden gebruikt als pre-anesthetic, of voor de noodbehandeling van aanvallen. Nembutal is een barbituraat dat verslavend kan worden met langdurig of zwaar gebruik.

Neem contact met ons op voor meer informatie en info op ......... serenasandra10@gmail.com


Contacteer mij via email voor meer informatie en info op (serenasandra10@gmail.com)
jeugdpuistjes
BerichtGeplaatst: 04-09-2017 11:48 Reageer met quote

kijk maar eens op http://www.acneacademie.nl/jeugdpuistjes of op http://www.meeeterverwijderen.nl en eventueel kun je ook kijken op http://www.steenpuisten.com/steenpuist
Index > Huidaandoeningen > heel veel lipomen
Pagina 6 van 7  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring