Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > mislukte galblaas operatie
Auteur Onderwerp: mislukte galblaas operatie
el69
GastBerichtGeplaatst: 22-01-2007 11:58 Reageer met quote

hoe is die ercp je bevallen?
ladytwister
BerichtGeplaatst: 22-01-2007 12:10 Reageer met quote

hoi El69,

vij goed al zeg ik het zelf op het prikken van het infuus na
daar deden ze wel 4 keer over (au au) maar van de behandeling zelf heb ik niet veel gemerkt alleen die vieze drankjes die je moet drinken en de keel spray dat was wel erg vies hoor maar voor de rest heb ik niets gemerkt en werd
weer wakker op de uitslaapzaal
alleen heb ik 2 dagen nodig gehad om echt weer
een beetje mezelf te zijn had erg veel last
van buikpijn en misselijk en overgeven
maar ik vond het op zich wel meevallen
heb jij hier ook ervaringen mee (ERCP)????

groetjes wendy
el69
GastBerichtGeplaatst: 24-01-2007 21:49 Reageer met quote

ja ik heb een paar x een ercp gehad en dat ging meestal goed. Ben wel eens benieuwd naar hoe mensen het ervaren hebben. Ik heb in november een reconstructie van mijn galwegen gehad en er is een kansje op weer een vernauwing in mijn galwegen. Dan zullen ze dat gaan oprekken dmv een ercp. Je leest eigenlijk alleen maar horrorverhalen op deze site en dat is logisch, maar ik word er niet vrolijk van.
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 24-01-2007 22:47 Reageer met quote

Hoi El69,

Wat bedoel je precies met horrorverhalen, bedoel je daarmee de ervaringen met een ERCP?
el69
GastBerichtGeplaatst: 25-01-2007 11:01 Reageer met quote

ik bedoel eigenlijk: gaat het nog wel eens goed? verstandelijk weet ik dat wel, maar als je alle verhalen leest zou je er moedeloos van worden! Zoals die ercp, die is bij mij een keer ontzettend naar geweest en dan ben je eigenlijk op zoek naar bemoediging dmv positieve ervaringen, snap je? Maar mensen die louter en alleen goede ervaringen hebben, zullen niet snel naar deze site gaan, want die hoeven geen lotgenoten te ontmoeten. Ik heb er gewoon vaak echt verdriet van, hoe het allemaal gelopen is en zou graag mijn negatieve beeld bijgesteld zien. Ik hoop dat ik een beetje overkom op de manier zoals ik het bedoel.
ladytwister
BerichtGeplaatst: 25-01-2007 13:55 Reageer met quote

hoi El69,

ik begrijp wat je bedoelt hoor door mijn ervaringen
heb ik ook een negatief beeld gekregen van artsen
maar gelukkig hoor ik hier ook verhalen die me dan weer
een beetje opbeuren daarom zit ik ook dagelijks op de site
aangezien ik ook nog niet klaar ben met mijn medische
toestand om toch een beetje hoop te krijgen op goede
berichten van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt
zadat ik ook een beetje met goede hoop naar mijn artsen
kan gaan vandaag is het dus weer zo ver ik moet om
half 4 bij de professor zijn om te kijken of mijn stents
die ze door middel van de ERCP hebben geplaatst
zijn werk wel doen ik heb een beetje hoop van wel
want anders zit er niets anders op dan een buikwandoperatie en zoals je kunt begrijpen zit ik daar niet
op te wachten maarja ik zie het wel we hopen maar
weer op het goede he
als ik vanavond thuyis kom zal ik zeker weer ff een
berichtje plaatsen over hoe het is gegaan vandaag

groetjes wendy
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 25-01-2007 14:35 Reageer met quote

el69 schreef:
ik bedoel eigenlijk: gaat het nog wel eens goed? verstandelijk weet ik dat wel, maar als je alle verhalen leest zou je er moedeloos van worden! Zoals die ercp, die is bij mij een keer ontzettend naar geweest en dan ben je eigenlijk op zoek naar bemoediging dmv positieve ervaringen, snap je? Maar mensen die louter en alleen goede ervaringen hebben, zullen niet snel naar deze site gaan, want die hoeven geen lotgenoten te ontmoeten. Ik heb er gewoon vaak echt verdriet van, hoe het allemaal gelopen is en zou graag mijn negatieve beeld bijgesteld zien. Ik hoop dat ik een beetje overkom op de manier zoals ik het bedoel.


Hoi El,

Ja hoor ik denk dat ik wel begrijp wat je bedoeld. Maar ik heb dus WEL een positieve ervaring. Had totaal nergens geen last van, moest wel nachtje overblijven maar dat kwam door het roesje. Meer niet. En heel klein beetje last van mijn keel.

Maar ik moest op mijn buik gaan liggen, met hoofd naar rechts, dan krijg je van alles aan je gekoppeld, en vervolgens het roesje, dacht ongeveer 2 a 3 prikken/toevoegingen in infuus en weg was ik. Heb heel licht iets meegekregen, dat ik mijn hoofd omhoog wilde doen, maar meer niet.

Hoop dat dit misschien kan bijdragen aan een beetje rust en/of stukje verwerking bij je.

Maar merk aan veel verhalen, dat het veelal echte pechverhalen zijn hoor. En dat concentreert zich natuurlijk op zo'n site als deze. Maar ik heb dus GEEN slechte ervaring met een ERCP. En terwijl ik er als de dood voor was.

Veel sterkte El.

Grt,
Anita
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 25-01-2007 14:37 Reageer met quote

Hoi Wendy,

Ik hoop met je mee meid! Toitoitoi!
Grt,
Anita
ladytwister
BerichtGeplaatst: 28-01-2007 11:30 Reageer met quote

Hoi Anita,

sorry voor de late reactie maar alles is goed gegaan
volgens mijn arts doen de stents hun werk prima
alleen moet ik wel om de 3 maanden terug komen voor
nieuwe stents omdat ze nu dunne stents hebben gebruikt
gaan ze om de 3 maanden steeds een dikkere plaatsen
zodat mijn galwegen steeds breder worden ik moet nog 4 keer terug komen en dan moet het goed zijn hoopt hij
omdat het er perfect uit ziet op het moment
hopelijk blijft het hier bij he

groetjes wendy
seadem
BerichtGeplaatst: 15-02-2007 9:51 Reageer met quote

Hallo kort maar krachtig mijn vrouw is 30 januari 2007 geopereerd aan de galblaas maar een week later weer in ziekenhuis beland van wege gal lekkage na 4 dagen gelegen te hebben een spoed operatie aan de dunnedarm want die was geraakt en tien cm afgestorven nu lig ze al 3 dagen op intensive en gaat elke dag een operatie om al het gal en beschadegingen te herstelen dit alles kan ruim 14 dagen gaan duren situatie was heel erg kritiek en moest in mijn achter hoofd houden dat ze zou kunnen overleiden ik ben kapot hierdoor werk niet meer inkomsten verlies van ruim 900 euro in de maand en ook nog eens opgezadeld door stress in de financieele wereld ik heb/ben een aanklacht aan het indienen tegen het ziekenhuis.
ons manneke
GastBerichtGeplaatst: 15-02-2007 10:53 Reageer met quote

Hoi seadem,

Man wat een verhaal weer.
Op een ander forum (overleden na galblaasoperatie) staat het verhaal van mijn man. Ook bij hem is er van alles mis gegaan en heeft hij 13 dagen op de intensive care gelegen waarvan 1 week slapend. Ook tegen mij werd dagelijks verteld dat hij het misschien niet zou overleven. Ik was er kapot van en viel kilo's af. At niet sliep niet en werkte ook niet meer. Maar bij ons is alles toch nog goed gekomen. Je moet hoop blijven houden en je vrouw moed inspreken. Ze hoort je echt al zal ze het zich misschien later niet meer herrinneren. Mijn man gaf tekenene dat hij me hoorde en op het moment dat hij net wakker was wist hij wat ik tegen hem gezegd heb maar nu weet hij dat niet meer. Wat mij heel erg heeft geholpen is een dagboek bij te houden van deze moeilijke tijd en mijn man zal dit zeker nog eens lezen al is het daar nu te vroeg voor. Ook heb ik alles bijgehouden op een lijst per dag wat er is gebeurt en wat er is gezegd want later is het zo moeilijk om dit te herinneren.

Weet je zeker dat je het aankan om een aanklacht tegen het ziekenhuis in te dienen? Het brengt heel veel zorgen met zich mee en ik denk dat je die nu al genoeg hebt. Steek eerst al je energie in je vrouw en zorg dat zij er weer bovenop komt dan kun je later altijd nog stappen ondernemen.
Ik weet dat het makkelijk te zeggen is voor mij maar ook ik heb dezelfde zorgen als jij gehad en gelukkig is mijn man nu sinds 3 weken weer thuis maar moet hij morgen nog wel weer naar het ziekenhuis om weer en ERCP te laten doen om de stent te verwijderen want die moet na 6 weken verwisseld worden. Ik heb deze periode die jij nu heb meegemaakt vanaf de kerst tot na het nieuwe jaar.
Ik wens je veel sterkte toe in deze moeilijke tijd en hoop weer van je te horen hoe het met jou en je vrouw gaat.

Groetjes Jeanette
seadem/frank
GastBerichtGeplaatst: 15-02-2007 18:21 Reageer met quote

Ik ben vandaag weer op ic geweest zoals elke andere dag en tot mijn verbazing gaat ze opeens met sprongen voor uit nu nog even de operatie van morgen afwachten werd me verteld en als alles goed gaat gaanze haar dan morgen wakker maken pffff een hele omslag opeens die aanklacht wordt niet door mij geregeld daar is de maatschappelijkwerk mee bezig.
Alvast hartelijk dank voor de reactie en ik praat continu met haar om te vertelen hoe het met de kids gaat 9 en 6 jaar oud verders gaat het goed met ons we hebben foto`s van haar genomen zodat we evenetueel als ze er ook behoefte aanheeft met haar het hele proces door kunnen lopen.

ik hoop dat het met jullie ook heel erg goed mag gaan en ik blijf uiteraard hopen op een hele goede afloop bedankt.

Groetjes Frank
Sidney
GastBerichtGeplaatst: 15-02-2007 20:54 Reageer met quote

Hoi Seadem/Frank,,

Ik heb zelf 4 maanden in het ziekenhuis gelegen waarvan 3 weken op de IC,,en het is goed dat je foto's heb gemaakt,van mij zjin er ook foto's gemaakt en toen ik eenmaal weer aan de betere hand was,,heb ik de foto's bekeken en dat was wel confronterend maar aan de andere kant ook weer goed,,want je bent echt een stukje kwijt.

Sterkte en Groetjes Sidney
ons manneke
GastBerichtGeplaatst: 17-02-2007 15:19 Reageer met quote

Hoi Seadem/Frank,

Goed om te horen dat het wat beter gaat met je vrouw.
Ik hoop voor jullie dat ook zij er goed bovenop komt.

Dat je foto's hebt gemaakt is heel goed dat heb ik bij mijn man ook gedaan en die vind het nog erg moeilijk om naar te kijken dus heb ik ze nog even weggelegd. Ook de dagboeken die ik heb bijgehouden in deze tijd liggen nog te wachten dat hij de behoeft krijgt om het te lezen. Maar daar is het nu nog te vroeg voor want mijn man is nu pas 3 weken thuis uit het ziekenhuis en gisteren is hij weer voor een nachtje weggeweest om de stent te verwijderen. Heb hem gelukkig vanmorgen weer op kunnen halen want ik vond er niets meer aan om hem weer weg te brengen.

Hoop van je te horen hoe het verder met jullie gaat en denk ook aan jezelf en de kinderen he.

Veel sterkte Jeanette
seadem/frank
GastBerichtGeplaatst: 19-02-2007 22:21 Reageer met quote

Hallo,

Mijn vrouw heeft vandaag de vierde operatie gehad en heb te horen gekregen dat alles goed is en dat ze nu de ademhaling gaan stoppen (machinaal) en dat ze op eigen kracht weer beter kan gaan worden dit zijn hele andere berichten dan een week geleden we zijn er nog niet zullen nog wel een paar weken over heen gaan maar we hebbenhet ergste achter de rug val heel veel druk/last van mijn schouders thuis gaat het ook fantastisch de kids helpen lekker mee en leven ook mee met de hele situatie al merken ze daar zelf heel erg weing van kan bijde goed gescheiden houden .

Ziekenhuis is daar thuis is hier krijg ook van vele kanten te horen en complimenten dat ik het zo goed draaiende hou al wordt het wel erg zwaar heb moeilijke nachten slaap slecht maar dat is niks te vergelijken met wat de vrouw meemaakt.

Dus bij deze ook namens mijn vrouw bedankt voor de goede zorgen en berictjes maar ziet er na uit dat het allemaal goed komt.

Bedankt.
ons manneke
GastBerichtGeplaatst: 20-02-2007 12:48 Reageer met quote

Hoi Seadem,

Ben erg blij voor jullie dat het beter gaat.
Nu gaan werken naar herstel en dat kan inderdaad nog wel even duren maar het ergste is nu achter de rug.
Zal voor je vrouw wel moeilijk worden want alle spierkracht is uit je lijf en nu moet ze wel weer aan gaan sterken.
Wens jullie heel veel sterkte deze komende tijd en ik hoop dat je vrouw zich snel weer beter voelt.

Groetjes Jeanette
Wij
GastBerichtGeplaatst: 04-04-2007 23:28 Reageer met quote

Ik lees jullie vehalen net....
Even in het kort:
Mijn vrouw heeft in maart 2003 een galblaas(kijk)operatie gehad en na 2 weken bleek de chirurg de galbuis te hebben weggesneden. De buik stond vol met gal. Vervolgens heeft 2e chirurg een 'gewone' galblaasoperatie uitgevoerd en de dag nadien naar Erasmus in R'dam. 'Toevallig' lagen daar nog 2 van dergelijke slachtoffers en dat terwijl de 1e chirurg zei nooit zoiets te hebben gehad en de 2e chirurg ook niet!!. In Erasmus zijn wat drains ingebracht, ze moest de gal ook nog wat weken zelf teruggeven aan het lichaam. Eind juni 2003 hersteloperatie in Erasmus waarbij de dunne darm aan de lever is vastgemaakt om de gal af te voeren. Chirurg heeft schuld erkend, nu ongeveer 5000 euro materiele schade ontvangen, 2000 smartegeld. Belachelijk laag voor alle geleden vooral emotionele schade.
Nu 4 jaar later heeft ze nog steeds last/pijn. Volgens chirurg is het niet het litteken maar een gaatje in het buikvlies. Operatie volgt binnenkort. Kortom een hoop ellende en nog niet ten einde. Ik vind nu op internet hier en daar dat pakweg 0,7 % van alle galblaasoperaties leidt tot gallekkage. Ik vraag me af welk deel hiervan een compleet weggesneden galbuis betreft?
el69
GastBerichtGeplaatst: 05-04-2007 17:19 Reageer met quote

Hoi, in mijn geval is het zo, dat ik bij de 3% van de bevolking hoor, die een anatomisch "anders" galwegstelsel heeft. Er dus per abuis een galweg doorgeknipt, toen mijn galblaas eraf geknipt werd. Dat werd pas na lange tijd bekend, toen ik eenmaal buikvliesontsteking had van alle gal die in mijn buik stond. Het was zo dicht bij de lever afgeknipt, dat er eerst sprake van was, dat een hersteloperatie misschien niet zou kunnen en dat ze het rechterdeel van mijn lever zouden verwijderen
Ik was na de hersteloperatie nogal teleurgesteld, omdat ik nu weer kans loop, dat er op de plaats waar de darm aan de lever is gezet een vernauwing ontstaat. Moet nu nog 5 jaar onder controle blijven.
Gast
BerichtGeplaatst: 11-04-2007 22:08 Reageer met quote

Vandaag de operatie aan het buikvlies geweest. Goed verlopen. Slechts 3 kwartier geduurd. Nu maar hopen dat het gevoel 'dat er een baksteen in de buik zit' weg is. De chirurg kon niet aangeven of het gaatje in het buikvlies ontstaan is bij de operatie in 2003. Achteraf niet goed geweest dat de chirurg van de hersteloperatie in Dijkzigt geen nazorg verleent heeft. Bij klachten kon de huisarts geraadplegd worden maar deze heeft nimmer aangegeven dat er mogelijk een hernia epigastrica zou kunnen zitten terwijl dit toch bij de basiskennis van en huisarts zit.
Wij wensen allen die ook slachtoffer zijn van een mislukte galblaasoperatie veel sterkte.
wij
GastBerichtGeplaatst: 11-04-2007 22:13 Reageer met quote

Dit 'onder controle' bestond bij mijn vrouw uit controle van het bloed. Leverfunctie kon hierdoor gemeten worden d.w.z. of er sprake was van vernauwing. gelukkig tot op heden niet het geval. Bij mijn vrouw zat er overigens ook nog slechts een restant van de galbuis aan de lever om de darm aan te bevestigen. Sterkte gewenst.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > mislukte galblaas operatie
Pagina 3 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring