Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > galstenen en operatie.wie weet wat er gaat gebeuren
Auteur Onderwerp: galstenen en operatie.wie weet wat er gaat gebeuren
dinyaf
BerichtGeplaatst: 23-06-2006 19:09 Reageer met quote

hoi ik ben erachter dat ik galstenen heb.ik heb twee drie weken geleden een aan val gehad en toen dacht ik dat ik verkeerd had gegeten.maar nu afgelopen weekend weer een aanval gehad.heel veel pijn.dokter geweest op zaterdag.pijnstillers gehad.urine onderzocht.niks aan de hand met urine.nu naar eigen huisarts geweest onderzocht ook mijn bloed.en ja daar kwam uit dat ik dus waarschijnlijk galstenen heb.naar de eerste hulp gestuurd een paar uur daar gezeten.had ik ook een blaasontsteking die ik dus die zaterdag daarvoor niet had.heel vreemd.maar ik ben nu doorgestuurd naar een chirurg want ze hebben op de echo stenen gevonden.ik loop nu in de ziektewet want ik ben bang dat ik weer een aanval krijg.en ik ben heel erg moe.zal dat er bij horen? weet ook niet precies wat ik nu wel enniet moet eten.heb vaak een drukkend gevoel in mijn zij en een zeurende pijn in mijn onderrug.kan iemand me mischien vertellen wat me te wachten staat b ij de chirurg.en bij de operatie die ik toch waarschijnlijk ga krijgen.want op de eerst hulp zeiden ze al dat de stenen er uit moesten.alvast bedankt
Anita`1937
GastBerichtGeplaatst: 23-06-2006 20:22 Reageer met quote

Beste Dinyaf,

Kijk eens bij vetvertering na een galblaasoperatie, of typ even gal in bij het zoeken. Er is een hele grote topic hiervan.
dinyaf
BerichtGeplaatst: 24-06-2006 11:44 Reageer met quote

oke dank je wel.ik ga zeker kijiken.ik had al gezocht.maar mishcien is dit beter
Gast
BerichtGeplaatst: 24-06-2006 13:27 Reageer met quote

Ik kreeg altijd extra last van aanvallen als ik vette dingen had gegeten en koolsoorten.
Nu mijn galblaas eruit is kan ik alles weer eten wat ik wil en dat is toch wel heel erg fijn.
Omdat je er zoveel last van hebt zal ik er maar wel vanuit gaan dat je galblaas verwijdert moet worden, bij de meeste mensen wordt dit gedaan met een kijkoperatie en ik hoefde maar een nachtje in het ziekenhuis te blijven. Eigenlijk mocht ik in de ochtend al weg maar omdat ik nog steeds erg misselijk was werd dat in de namiddag.
Wanneer moet je bij de chirurg komen ?
vpk
GastBerichtGeplaatst: 24-06-2006 13:40 Reageer met quote

Hi!

Ik werk op de afdeling chirurgie. Meestal noemen ze deze ingreep een lap chol (laparascopische galblaas verwijderen). Dit betekend dat er 3 sneetje in je buik gemaakt worden en ze via die drie sneetjes je galblaas verwijderen. Een soort van kijkoperatie dus. Patienten mogen dan meestal de volgende dag naar huis. Mits het eten goed gaat, ze niet misselijk meer zijn enz.
Soms lukt de operatie op deze manier niet, omdat de galblaas verkleefd zit, of ze kunnen er op die manier niet bij, dan heet de ingreep; een cholecystectomie. Dan maken ze een grotere snee in de buik en halen ze de galblaas er op die manier uit. Dan moeten patienten langer in het ziekenhuis blijven, hebben ze soms een neus/maagsonde en een wonddrain. Patienten moeten dan rustig aan doen met eten, eerst vloeibaar, dan gemalen en zo wordt dat opgebouwd. Meestal duurt het verblijf dan een paar dagen langer.

Hopelijk gaat het bij jou allemaal goed. Succes bij de chirurg en schrijf je vragen maar vast op. Als het goed is hebben ze in het ziekenhuis ook wel info folders over deze ingreep. Veel sterkte!

Groeten Selma
dinyaf
BerichtGeplaatst: 24-06-2006 19:44 Reageer met quote

nou bedankt voor jullie reacties.ben ik erg blij mee.ik moet dus aanstaande maandag komen bij de chirurg.volgens mij heeft de ontalsting ook met dit alles te maken he.het is ook een andere kleur dan normaal en ik heb ook buikpijn.nou ja alleen nog m orgen afwachten en dan mag ik maandag om 09.00 uur lekker vroeg
Sim
BerichtGeplaatst: 25-06-2006 2:41 Reageer met quote

Hoi Selma,

Ik heb een vraagje, je had het over dat de galblaas ook verkleefd kan zijn.. bedoel je daar mee dat deze extreem aan de lever vast zit?

Bij mij hebben ze mijn galblaas via de lever los moeten maken. Ze hebben dus een lap chol gedaan terwijl ik 10 weken van mijn behandelend chirurg te horen kreeg dat ik een cholecystectomie zou krijgen.
Ik ben geopereerd door een andere chirurg en heeft dus die lap chol uitgevoerd en toen is mijn galblaas dus geknapt. Gebeurd dit vaker? Of heb ik gewoon pech gehad?

Groetjes, Simone
dinyaf
BerichtGeplaatst: 25-06-2006 10:04 Reageer met quote

wat ik weet is dat je gal aan je lever en aan je darmen zitten.maar voor de rest ben ik ook niet zo op de hoogte.weet alleen als je last van die stenen hebt je je niet prettig voelt.ik heb ook gelezen dat de meeste stenen cholestrerol stenen zijn.betekend dit dat dan ook dat je cholestrerol te hoog is.ik heb het nog na laten kijken verlede jaar.vind het wel raar
fcu
BerichtGeplaatst: 25-06-2006 12:44 Reageer met quote

dinyaf

Wat gaat er eigenlijk gebeuren bij de chirurg.
Vertel je morgen hoe het is gegaan.
Ik moet dinsdagmorgen naar de chirurg.
dinyaf
BerichtGeplaatst: 25-06-2006 16:32 Reageer met quote

hoi fcu ja ik zal morgen ook weer reageren als ik ben geweest.mag ik vragen wat jij hebt voor klachten.?ik ben wel erg nerveus.meer voor het onbekende he
fcu
BerichtGeplaatst: 25-06-2006 18:57 Reageer met quote

Hoi dinyaf
Ik heb het topic geopend (maagontsteking, maagzweer, reflux of galstenen)
Het is voor mij ook niet goed om alles hier te lezen, de nervositeit neemt daarmee alleen maar toe, en nerveus was ik toch al.
succes morgen.
dinyaf
BerichtGeplaatst: 26-06-2006 15:40 Reageer met quote

nou ik ben vandaag bij de chirurg geweest.fijne man.moest wel lachen ook nog m et mijn ellende.ik moet volgende week dinsdag al geopereerd worden.dat is al snel he. binnen een week.dat komt omdat ik toch me niet lekker voel.en dat ik ook toen bij de eerst hulp heb gezeten.maar ik krijg in ieder geval zo'n kijkoperatie en dan zien ze of het goed zit of niet en anders moet ik dus langer blijven want dan wordt het een gewone operatie.nou laat ik hopen of die kijkoperatie genoeg is .weer bloed afgenomen.en donderdag naar de anesthisist.want die gaat kijken of ik verder gezond ben.dan gaan ze kijken of mijn hart en longen in orde zijn.maar goed ik blij dat ik al zo snel mag.ben wel een beetje bang.zij ik ook tegen de arts ik vind het eng.toen zij hij van ja ik ook hahah.grappen maker.nou ja ik moet wel in ieder geva l 1 dag blijven slapen.want je moet je goed voelen om naar huis te mogen.dus laten we duimen dat het verder goed zit van binnen dat ik niet wakker wordt met allemaal drains want dan is het wat minder.nou fcu ik hoop dat het met jouw ook goed komt morgen veel succes.en de rest horen jullie wel als ik geweest ben volgende week.hopende dat ik niet een grote aanval nog krijg van de week
fcu
BerichtGeplaatst: 26-06-2006 20:15 Reageer met quote

Is er vandaag bloed bij je afgenomen.
Moet je daar nuchter voor zijn. Embarassed
Rinny
BerichtGeplaatst: 26-06-2006 20:19 Reageer met quote

Hoi,

Gisteren is mijn echtgenoot van zijn galblaas en bijbehorende stenen verlost via een kijkoperatie.
Na de ingreep had hij erg veel pijn, maar vandaag bleek dat dit kwam doordat hij niet genoeg pijnstillers kreeg gisteren. Hij werd opgenomen wegens eerdere en veel ergere problemen op de afdeling hartbewaking, acute coronaire, omdat ze hem wegens eerdere hartproblemen voor het zekere wilde kunnen opvolgen. Hoe zou zijn hart reageren op de pijn enz....
Maar daar hebben ze niet de ervaring van heelkunde waar ze om de 4 à 6 u automatisch een nieuw flesje pijnstiller aankoppelen. Vandaag heeft de chirurg dit rechtgezet en hij voelde zich meteen al veel beter. Hij heeft deze avond ook voor het eerst terug wat mogen eten, sinds vrijdag had hij niks meer gegeten, 2 beschuiten met smeerkaas en thee. Om een lang verhaal korter te maken valt het eigenlijk allemaal best mee tot nu toe. Waarschijnlijk mag hij overmorgen naar huis.

groetjes,

Rinny
dinyaf
BerichtGeplaatst: 27-06-2006 9:34 Reageer met quote

nou dat klinkt positief.ja je moet toch dus.en ik geloof best dat er pijn bij aan te pas komt.want ze halen toch iets uit je buik wat er eigenlijk in hoort te zitten he.maar even over nuchter voor het bloed?dat zeggen ze je van te voren.maar gisteren hoefde ik niet nuchter.was alleen heel druk bij het lab.de dagen gaan langzaam voorbij.eng vind ik het wel hoor.
renchris
GastBerichtGeplaatst: 30-07-2006 17:36 Reageer met quote

weet iemand hoelang je niet kunt werken na het verwijderen van je gal via een kijkoperatie.
Sim
BerichtGeplaatst: 30-07-2006 22:25 Reageer met quote

Hoi Renchris,

Dat is een vraag waar alleen jouw lichaam een antwoord op kan geven. Je kan denk ik wel rekenen op 2 a 3 weekjes. Maar dat licht aan je lichaam.. de ene hersteld eerder dan de ander. Er zijn mensen die na 1 week al weer te werk zijn gegaan. Vraag dat aan je internist of chirurg. En luister vooral naar je lichaam.

Groetjes, Simone
lisette tilb
GastBerichtGeplaatst: 02-08-2006 19:54 Reageer met quote

ik ben vaak misselijk en heb een grote galsteen. maar de pijn die ik heb zit recht in mijn zij en onderrug. nu zegt de internist dat de pijn niet van de steen kan zijn want dan moet je hoger vlak onder je borst pijn hebben. ik krijg nu een maagslang om verder te kijken en als dat niets opleverd wordt er met de chirurg overlegd of toch de galblaas er uit moet. wie heeft hier ook ervaringen mee.
Anjer
BerichtGeplaatst: 03-08-2006 11:29 Reageer met quote

Ik ben ook vaak misselijk. Mijn pijn zit aan de rechterkant aan de binnenkant van mijn ribben zeg maar.
Voor, zij en achter kant. Maar wel hoog, ter hoogte van mijn schouderblad.
Ik verwacht binnen nu en een paar dagen een oproep voor het verwijderen van mijn galblaas. Ik krijg nl steeds meer last. Ondanks 100 mg Diclofenac blijf ik een blauwe plek gevoel houden.
Het voelt gewoon niet goed.
lisette tilb
GastBerichtGeplaatst: 03-08-2006 16:37 Reageer met quote

ik wens je heel veel succes als ze je galblaas gaan verwijderen. ik ben benieuwd hoe je je na de operatie voelt. en of de operatie is mee gevallen.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > galstenen en operatie.wie weet wat er gaat gebeuren
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring