Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > pigmentvlekken gezicht
Auteur Onderwerp: pigmentvlekken gezicht
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 18-04-2016 16:30 Reageer met quote

Ik heb ook een hele tijd een foundation van Chanel gebruikt. Toen ik daar mee stopte kwam er ook meteen een einde aan mijn acne tijdperk. Ik bedoel maar voor rommel er in dat soort producten zit. Voor een heleboel vrouwen zal het misschien wel werken maar voor mij in ieder geval niet! Ik kijk nu echt heel kritisch naar ingredienten.

Ik vond de exfoliant ook niet super. Maar goed die gebruikte ik dan wel weer in dezelfde periode als de Chanel foundation waardoor het misschien leek of ie niks voor me deed. Want ik had zoals gezegd heel erg last van acne. Maar dus veroorzaakt door die foundation. MIsschien dat ik het nog een kans zou moeten geven...
Maar ik ben heel blij met het scrubben. Ik gebruik de 'Glow good exfoliant powder' van Blissoma. Ik kende dit echt totaal niet maar ik ben dit dus op aanraden van Dany Diop gaan gebruiken. Heer-lijk! Ik meng dit poeder met wat kokosolie en water en mijn gezicht wordt hier zooo zacht van! Ik doe dit ongeveer 2 keer per week.

De spray SPF zal inderdaad qua bescherming niet genoeg zijn. Maar ik vind dit toch wel een goede optie voor als ik op een feestje nog een beetje leuk voor de dag wil komen. Nu zou ik me dan dus niet genoeg insmeren omdat ik anders weer over mijn make-up moet smeren maar als ik in plaats daarvan kan sprayen is dat in ieder geval beter dan helemaal geen bescherming! Ik zou mijn gewone SPF nooit hiervoor inruilen maar het lijkt me wel reuze handig!

Bij mijn laatste bezoek aan Dany heeft hij ook een hele milde peeling gedaan. (I'm so fabulous - gorgeous peel) en mijn huid straalt!! Ook ben ik begonnen met het smeren met retinol. Al denk ik eigenlijk dat alleen echt vitamine A zuur werkt maar ok. Ik heb me toch weer een beetje laten verleiden geloof ik Embarassed
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 18-04-2016 16:31 Reageer met quote

Sorry hierboven ging iets niet helemaal goed geloof ik..!!
Ka2007
BerichtGeplaatst: 21-04-2016 20:49 Reageer met quote

Hoi Cath, van harte gefeliciteerd met jullie dochter! En wat goed om te lezen dat de vlekken niet erger zijn geworden. Dankjewel (ook Mex) voor het delen hiervan!
Ik heb ook nog steeds vlekken en ben ook erg bang dat ze nog erger worden tijdens een evt. zwangerschap.
Mijn vlekken worden sinds een tijdje weer erger. In de winterperiode, echt iets van binnenuit dus Sad Maar dat wisten we volgens mij hier al..
Misschien is mijn huid 'moe' van alle dagen spf. Blijf het wel doen hoor maar misschien een keer een andere? Ik gebruik nu Eucerin Matterende Fluid 50. Ik zag dat ze ook een nieuwe gelcreme hebben en ook Biodermal heeft nu een matterende voor gezicht.
Welke gebruiken jullie ook alweer? Ik heb een acnegevoelige huid en uiteraard zonder parfum. Thx alvast!
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 22-04-2016 21:58 Reageer met quote

Tnx Ka!

Ja ik vind het heel belangrijk om te delen dat mijn zwangerschap geen invloed heeft gehad op mijn vlekken. Ik heb daar best wel mee geworsteld en op internet kon ik daar heel weinig over vinden. Dus laat het je kinderwens niet in de weg staan! Volgens mij is het zo als je eenmaal vlekken hebt heb je ze en worden ze niet perse erger. Maar natuurlijk wel goed insmeren en uitkijken met de zon. En het fijne is; dat begrijpt iedereen als je zwanger bent dus je hoeft (voor de verandering) niks uit te leggen Very Happy

Ik gebruik nog steeds een tinted SPF 30 van 302 skincare. Niet heel bekend maar ik vind m nog steeds super fijn. Ik heb laatst die van Uncover nog eens uit de kast gehaald maar nee ik vind het gewoon niks. Ook omdat ie transparant is. Ik wil gewoon graag een beetje kleur/dekking. Maar de geur vind ik niks en de structuur, bah. Hij plakt en rult. Nee ik vind er niks aan. Terwijl ik de andere producten van Uncover zo fijn vind.
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 25-04-2016 10:27 Reageer met quote

Hier een review van de spray over SPF van Bioderma; http://www.misslipgloss.nl/bioderma-hydrabio-moisturising-anti-uv-mist/
mexicanG
BerichtGeplaatst: 28-04-2016 14:10 Reageer met quote

Ka, ik gebruik eigenlijk alleen producten die Jetske Ultee aanbeveelt, dat maakt voor mij de zoektocht al een heel stuk makkelijker.

Mijn man is gestopt met werken en daarom hier een heel stuk minder inkomen, voorlopig. Dan is het fijn dat er naast de Uncover ook alternatieven zijn, die goed zijn. Zo heb ik nu de Olaz 7 in 1 total effects parfumvrij weer aangeschaft. Die was nu 12 euro en dat scheelt nogal aangezien de moisturizer van Uncover 50,= is.
Ik kan dus 4 van die Olaz kopen voor die prijs!

Zo hebben we nu ook even een andere reiniger, mijn man gebruikt het ook ivm zijn extreem droge atopische huid: ook gevonden via het blog van Jetske: Estee Lauder, Verite. Die is echt heerlijk!

Ik merk bij mijzelf dat als ik soms wat anders probeer, mijn huid daar dan echt beter van gaat uitzien. Nu dus ook, wellicht dat mijn huid ook 'moe' werd van altijd maar hetzelfde en dat je dan geen effect meer ziet ofzo?

Ik wil alleen nog even op zoek naar een andere exfoliant en anders ga ik de scrum gebruiken die Cathelijne heeft, die ziet er uit om eens te gaan proberen.

Wat spf betreft blijf ik wel bij Uncover en Suncover, ik vind vooral de Suncover erg lekker, goed betaalbaar en goed uit te smeren. Deze rult geloof ik wel iets als je er nog wat overheen wilt doen, maar dat doe ik eigenlijk nooit dus dan is dit geen probleem voor mij.

En inderdaad, laat je niet tegenhouden in je kinderwens! Misschien is het bij ons juist wel zo dat wij dan juist minder pigment aanmaken ivm hormonen??
Echt hoor, ik heb het hier eerder gezegd, een kind is als het je gegeven is, het allermooiste wat je kan overkomen, zo'n pure en onvoorwaardelijke liefde! En jou kind vind jou de allermooiste en allerliefste. Mijn dochter laat mij vaak genoeg inzien dan er maar weinig belangrijk is, en voor mij is zij echt het allerbelangrijkste, daarbij valt de rest in het niet.
extarius
BerichtGeplaatst: 29-04-2016 22:20 Reageer met quote

moederliefde in deze tijd een mooi gegeven en het is helend in meer dan wij ooit zullen geloven.
Jantina2
BerichtGeplaatst: 01-05-2016 19:35 Reageer met quote

Haai allemaal. Fijn dat het forum weer een beetje actief is. Hoe gaat het tot nu toen met jullie huid? Mijn vlekken zijn tot nu toe nog niet toegenomen. Heb tot nu toe alleen de zon vermijd tussen 12 en 15 uur. Verder doe ik gewoon mijn ding. Ben superblij dat het tot nu toe zo goed gaat. Wel spannend hoe het straks gaat als het echt zomer wordt.

Ik vind de moisturiser van jetske ook erg duur. Heb op aanraden van iemand op dit forum de crème van decubal besteld. Daar zit ook niacinamine in. Deze kost ongeveer 10 euro en bevalt mij erg goed!!
Jojoy
BerichtGeplaatst: 22-05-2016 21:15 Reageer met quote

Hallo allemaal, voor mij ook weer lang geleden dat ik iets gepost heb. Cathelijne proficiat met je dochtertje! Geweldig is het hè, de mijne is nu bijna 7 maanden en het is volop genieten!
Ik heb ook niet het idee dat mijn vlekken door de zwangerschap erger zijn geworden. Ik zie ze zo en zo uitbreiden, het lijkt wel of ieder jaar een andere vlek zich uitbreidt. De laatste maanden zie ik de plek rechtsboven op mijn voorhoofd groter en groter worden. Ik heb het idee dat over een paar jaar mijn hele gezicht bedekt is......echt zeer frustrerend en om verdrietig van te worden. Ik gebruik dagelijks de foundation van Lancôme idole teint ultra, dekt erg goed al krijg ik de vlekken echt niet volledig weggewerkt. Ik zie ze zelf in ieder geval nog wel en ben dus bang dat anderen ze ook zien. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed, besef me dat ik me er maar bij neer moet leggen. Ik begrijp dat sommigen van jullie geen foundation gebruiken, dat kan ik me niet voorstellen dat ik ooit nog zonder foundation kan. Als ik alleen thuis ben zonder foundation en de deurbel gaat dan doe ik de deur echt niet open! Zit er dus heel erg mee maar probeer echt wel van het leven te genieten. Mijn dochtertje geeft erg veel kracht om te genieten, in sept 3 weken naar Griekenland, smeren, foundation en een grote hoed op maar thuisblijven gaat me te ver. Gelukkig heb ik geen last van acne of een geïrriteerde huid, al bedenk ik me weleens wat het met je huid doet op lange termijn als je standaard van 7 uur smorgens tot 11 uur s'avonds in de foundation zit, kan toch ook niet goed zijn voor je huid..... Ik hoop nog steeds op DE oplossing, dat die er een keer gaat komen.....🍀🍀🍀
Girl.87
BerichtGeplaatst: 01-06-2016 20:53 Reageer met quote

Hallo iedereen,

Ik ben net nieuw hier. Een tijdje las ik jullie verhalen hier en herken zoveel.!! Ook ik heb sinds 4 jaar last van Melasma. Het begon echt met een heel klein plekje op m'n voorhoofd maar het is nu helemaal uitgebreid over m'n hele gezicht. Dagelijks gebruik ik double wear van estee lauder wat een totale dekking geeft. Veel mensen zeggen dan ook aah stel je niet zo aan ik zie helemaal niks.!! Nee klopt met een plamuur laagje op niet. Ook ik heb al zoveel geprobeerd qua crèmes ook vind ik factor 50 van welk product dan ook niet helpen en ik lig echt nooit meer in de zon:(. Ook ik wacht echt op een wonder middel of wonder behandeling. Ik ben wel nog steeds bereid om meer te proberen. Ik leef met jullie allemaal mee want weet precies hoe jullie je voelen.!

Liefs girl.87
Jantina2
BerichtGeplaatst: 07-06-2016 19:07 Reageer met quote

Dames, gebruiken jullie hormonen?
Niemand kan garanderen dat het helpt om te stoppen maar de kans is er wel degelijk! Na het stoppen van de pil aug 2015 merkte ik gelijk verbetering. Het breidde zich gelijk niet meer uit en al snel daarna zag ik vermindering van de vlekken. Nu is het al een tijdje stabiel, ondanks dat het zonnig weer is. Ben met zeer zware tegenzin gestopt met hormonale anticonceptie maar het heeft me absoluut veel opgeleverd.
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 15-06-2016 14:37 Reageer met quote

ik gebruik al 8 jaar geen hormonen meer en mijn vlekken zijn alleen maar erger geworden.

Heeft iemand de foundation van Jetske Ultee al geprobeerd?
Ka2007
BerichtGeplaatst: 17-06-2016 20:06 Reageer met quote

Ik ben ook al zo'n 8 jaar gestopt met de pil en de vlekken zijn ook alleen maar erger geworden, en nog steeds Sad
Maar fijn dat het bij jou wel helpt Jantina!
habr
BerichtGeplaatst: 17-06-2016 22:16 Reageer met quote

Op de Internationale melasma facebook groep is dr Kruse gesprek van de dag. Gaat over terig naar basis, zowel met eten als met alle andere hedendaagse dingen zoals foundation en zonnebrand creme.... dus geen foundation meer en geen zonnebrand creme gebruiken. Minimaal een uur per dag met je gezicht in de ochtendzon zonder iets op. Op heetst vd dag (sterke uv) pet of physical sunscreen.Bij velen heeft het al geholpen.... ik ddurf nognniet. Misschien komende winter mee beginnen. Hoe het exact uitgelegd is weet ik niet.... geen tikd voor om uit te zoeken met 2 van die kleintjes thuis.

Ik heb sinds vandaag foundation van jetske in huis. Fijn... beetje olie achtig.niet auper dekkend hoor... maar wel fijn
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 19-06-2016 22:09 Reageer met quote

Terug naar de basis. Het klinkt altijd zo logisch maar ik weet het niet hoor. Geen foundation snap ik nog wel maar geen zonnebrand..? Ik vind dat altijd een beetje eng. Het lijkt me genoeg bewezen dat dat toch wel echt heel belangrijk is voor een mooie huid. Ik zou echt nooit experimenteren hiermee. Ik kan me ook bijna niet voorstellen dat dit (op lange termijn) werkt hoor.

Wel denk ik dat een beetje zon ook voor mensen met melasma geen kwaad kan, mits je er verstandig mee omgaat. Mijn vlekken vallen gek genoeg veel minder op. Of ze trekken langzaam weg of mijn andere huid is wat donkerder door de zon en mijn vlekken zijn niet meegekleurd waardoor ze minder opvallen. Ik ben altijd heel angstig geweest voor de zon maar ik ben tegenwoordig veel buiten te vinden. Vooral op de tennisbaan. Nou daar heb je echt nul schaduw dus ik ben over mijn hele lichaam lekker verkleurd. Maar ook mijn gezicht ziet er beter uit. Ik ben wel altijd goed ingesmeerd maar met wedstrijden kun je niet zelf de tijd bepalen wanneer je de baan opgaat. Ik heb al genoeg wedstrijden op het heetst van de dag gespeeld. Vroeger vond ik dat doodeng maar nu ben ik er nauwelijks meer mee bezig. Want mijn vlekken worden gewoon niet erger. Minder lijkt het dus wel! Maar ik zal me ALTIJD goed insmeren.
Mimizan
BerichtGeplaatst: 27-06-2016 20:22 Reageer met quote

Interessant, die theorie van dr. krüse. Kan ik dat ook bekijken als ik geen facebook heb? Zal er eens op googlen. De huid elke dag een kwartiertje onbeschermd in de zon is gezond, dat is bekend, ook vanwege de vitamine D aanmaak. Maar de zon triggert de vorming van pigment en bij melasma zit dat pigment als het ware samengeklonterd op bepaalde plekken en die worden dan alleen maar donkerder. Je ziet dat zelf als je kijkt naar het verschil in zomer en winter. Zonder zon worden de vlekken stukken lichter. Ik weet wel dat chemische zonnefilters niet zo goed zijn, die kunnen de hormoonbalans in je lichaam verstoren en laten hormonen nou net de oorzaak zijn van de vlekken. Maar dan de fysische filters: daarmee zie je eruit als een spook, zo wit. En is dat niet het geval dan zit er nano technologie in en dat is ook weer niet gezond want nanodeeltjes kunnen in je lichaam en organen doordringen en men weet nog niet wat dat voor effect heeft, eng dus.
Tja, wat moet je dan nog? Het is om gek van te worden. Foundation zou ik ook liever niet gebruiken, maar ik zie er zonder echt niet uit dus ik moet wel. Anders durf ik niet de straat op. Ik wil me ook mooi voelen. Maar dat het slecht is geloof ik meteen, elke dag de huid dichtsmeren. Ik heb een punt bereikt nu dat ik het geaccepteerd heb denk ik. Dit is hoe ik eruit zie zonder make up, ik ben verder heel tevreden met hoe ii eruit zie en ben gelukkig gezond dus wat heb ik te klagen? Maar het blijft wel af en toe steken dat ik nooit onbezorgd meer met een "bloot" hoofd ergens naartoe kan/durf en me onzeker voel als ik op de foto moet enzo. Anderen hebben op mijn leeftijd dan misschien weer veel meer rimpels of andere dingen, ik heb dit. Ik heb al vanalles geprobeerd en leef gezond. Het mocht allemaal niet baten helaas. Ik blijf gezond leven, genoeg slapen en mijn vitaminen innemen. Misschien dat het ooit nog weggaat. Het is weliswaar geen gevaarlijke aandoening maar het heeft wel ontzettende impact op je gevoel van eigenwaarde en onzekerheid merk ik. Zeker de eerste jaren heb ik het er heel moeilijk mee gehad. Nu gaat het beter, en krijg ik vaal complimenten hoe goed ik eruit zie. Dankzij mijn foundation....dat dan weer wel..
Jantina2
BerichtGeplaatst: 18-07-2016 15:15 Reageer met quote

Hai meiden.

Hoe gaat het met jullie? Tot nu toen hadden we erg mazzel met het weer vind ik. Veel bewolking en regen gehad. Nu een zomerse dag, hoop dat jullie er toch van kunnen genieten.
Ik kwam een leuke make up tip tegen op Facebook en dacht doe ga ik met jullie delen. Melasma vlekken kunnen minder opvallen als je sproeten hebt. Ik heb zelf ook sproeten en ben sinds ik melasma heb voor het eerst blij ermee. Anders zouden mijn vlekken veel meer opvallen. Maar als je dus geen sproeten hebt, kan je ze makkelijk maken. Ik teken ze zelf ook wel eens bij met een bruin wenkbrauwpotloodje. In het filmpje doen ze dat met behulp van bruin wenkbrauwpoeder. Klein kwastje erin dopen en op je gezicht stippen. Ziet er zeer realistisch uit. Misschien denken jullie wat een rare tip, dat ga ik echt niet doen. Maar ach, wie weet is er toch iemand blij mee.
Benieuwd naar het filmpje? Zoek op YouTube naar foundation routine for summer no. make up and fake freckles.
Ceepee
BerichtGeplaatst: 21-07-2016 10:02 Reageer met quote

Hallo,
Ik breek even in. Jullie kennen me niet maar ik lees regelmatig mee. Ik wil even reageren op het bericht van mimizan over witte waas bij fysische filters. Ik heb zelf goede ervaringen met biosolis, zonder nano deeltjes. Veel minder witte waas en smeert lekker uit. Misschien hebben jullie er wat aan

Groetjes ceepee
Ceepee
BerichtGeplaatst: 21-07-2016 10:03 Reageer met quote

Hallo,
Ik breek even in. Jullie kennen me niet maar ik lees regelmatig mee. Ik wil even reageren op het bericht van mimizan over witte waas bij fysische filters. Ik heb zelf goede ervaringen met biosolis, zonder nano deeltjes. Veel minder witte waas en smeert lekker uit. Misschien hebben jullie er wat aan

Groetjes ceepee
CathelijneT
BerichtGeplaatst: 22-07-2016 13:06 Reageer met quote

Fake freckles 🤔 Hmm ik weet het niet. Ik heb zelf veel sproetjes en misschien is dat wel een reden dat het minder opvalt ja. Nooit zo over nagedacht. Maar sproetjes namaken en zorgen dat ze blijven zitten zonder vegen etc lijkt me best een gedoe!

Ik kan gelukkig weer echt genieten van deze mooie dagen, heerlijk die warmte! Over 2 weken vertrek ik naar de Cote d'Azur en daar heb ik zoooooon zin in!! Na jaren ellende op de camping in de regen en kou nu een heerlijk luxe villa in de Franse zon. Vlekken m'n reet, ik ga genieten! Hoop dat jullie ook allemaal een mooie (zorgeloze) zomer hebben!

X
Index > Huidaandoeningen > pigmentvlekken gezicht
Pagina 233 van 236  

Vorige  1, 2, 3 ... 232, 233, 234, 235, 236  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring