Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Ganglion gerelateerde klacht/pijn???
Auteur Onderwerp: Ganglion gerelateerde klacht/pijn???
Rian
GastBerichtGeplaatst: 28-05-2006 21:37 Reageer met quote

Ik heb sinds zo'n twee jaar een ganglion op mijn linkerhand/pols. Af en toe leidt dit tot veel pijn waardoor ik zware dingen niet op kan pakken met mijn linkerhand, en het opendraaien van de kraan, aankleden e.d. is pijnlijk. Ik kan dan niet of nauwelijks op die pols leunen. De ganglion is nu 5 keer gedrained (in 4 maanden tijd) en elke keer teruggekomen. De laatste keer deed echt pijn, de pijn schoot door mijn knokkel in mijn middelvinder en in mijn arm (alsof een zenuw of pees is geraakt met de naald???). Sinds die laatste keer is de ganglion door een ongelukje met een flesopener (ik schoot uit waardoor mijn pols iets omklapte) gedeeltelijk verdwenen. Hij groeit langzaam weer maar nu zit ik dus weer met pijn in mijn pols. Ik kan er net aan nog op leunen maar het oppakken van een zware pan moest ik opgeven. Ik weet dat deze pijn niet veel langer dan een week zal duren, maar het komt al regelmatiger. Tussen de eerste twee keren pijn zat een jaar, nu slechts zo'n 1 a 2 maanden.

Is die pijn gerelateerd aan mijn ganglion? En is het een idee om de ganglion operatief te laten verwijderen? Ik vind het enigszins verontrustigend dat nu die ganglion ongeveer 3 a 4 keer zo klein is als normaal de pijn er niet minder op is....

Alvast bedankt!
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 29-05-2006 7:33 Reageer met quote

Ik weet niet of jij met mijn antwoord geholpen bent.

Ik had twee ganglions, één aan iedere hand. Die deden géén pijn. Op aandringen van de huisarts ('dat hoort daar niet') heb ik ze laten verwijderen.

Eén van de twee kwam terug en die deed toen wél pijn.
Die is een paar keer als volgt behandeld: één dikke naald aan één kant erin en aan de andere een injectie met prednison. (is dat draineren?)
Het bleef echter ellende en toen heb ik 'm dus een tweede keer laten verwijderen. Sindsdien geen last meer.

Maar ik denk dat jij meer verhalen nodig hebt om een verstandige beslissing te kunnen nemen want de ene mens is de andere niet.
bianca1983
GastBerichtGeplaatst: 13-06-2006 13:33 Reageer met quote

k kwam er achter dat ik een ganglion had in maart 2006
toen is die leeg gezogen en 16 mei 2006 is hij operatief verwijdert nu kan ik 14 juni weer naar het ziekenhuis om hem weg te laten halen ik ben 23 jaar en moeder van een kleintje bij mij is hij gekomen door overbelasting ben 2 jaar lang postbode geweest
ik vraag me af hoe groot de kans is dat ik volgende maand week in het ziekenhuis zit om hem weg te halen
de eerste was iets groter den een erwt en de twede was ten grote van een erwt en nu is ie ver drievoudigtd
Lautje
GastBerichtGeplaatst: 14-07-2006 17:37 Reageer met quote

OOk ik heb een Ganglion gehad die flink wat pijn deed, heb hem operatief laten verwijderen een jaar geleden. De operatie viel me vrij tegen..en heb nog weken last gehad maar hij is niet meer terug gekomen.
marlous
GastBerichtGeplaatst: 26-07-2006 17:29 Reageer met quote

ik heb in mijn linker pols ook een ganglion,, ofja 1,, het zijn er iets van 5 bij elkaar.. 3 cm lang,, 2 cm breed, ongeveer 1 cm hoog.. en ik ben dus echt doodsbang voor naalden, spuiten en operaties. ik moet hem van pap en mam weg late hale, maar ik sta echt doodsangsten uit.. ik durf het gewoon echt niet.. ben ook heel gevoelig voor pijn,, maakt t nog enger. ik heb er op dit moment al heel lang geen pijn meer aan ofzo, dus voor mij is er ook geen rede om hem weg te late hale, maar pap en mam vinde dus dat het moet.. help
sl80ffer
GastBerichtGeplaatst: 16-08-2006 18:04 Reageer met quote

ik heb ook 'n ganglion op mijn linkerpols (kleintje), gekregen door de controller van een nintendo-gamecube. (teveel herhaalde en snelle bewegingen tijdens het spelen van FIFA'05 (voetbalspel). Ik laat hem operatief verwijderen, gewoon doen..niet nadenken over naalden en andere enge gedachten. het is (waarschijnlijk) het beste.
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 16-08-2006 18:11 Reageer met quote

Marlous, hoe oud ben jij?

Volgens mij (en ik ben ook moeder) is het namelijk JOUW lijf!

Mijn dochter heeft een moedervlek met haartjes, die ik, als het mijn moedervlek was, had laten weghalen. Zij kiest ervoor om hem te houden, PRIMA TOCH?

En tav die ganglion: Idem dito!
willy1958
BerichtGeplaatst: 17-08-2006 16:58 Reageer met quote

Mijn dochter en ik zijn allebei 2x geopereerd aan ganglion.Ik had het aan mijn pols en mijn dochter op de rug van haar hand.Bij ons kwam het vrij snel na de 1e operatie terug dus allebei weer geopereerd.Daarna is het niet meer terug gekomen.Vondt de operatie opzich niet eng gebeurde onder plaatselijke verdoving en duurde hooguit een kwartiertje.Daarna wel een paar dagen pijn gehad.Bij mijn dochter vondt de operatie onder al gehele narcose plaats omdat zij het eng vondt om het bewust mee te maken (was toen 14).
marlous
GastBerichtGeplaatst: 19-08-2006 16:06 Reageer met quote

ik ben 15, maar mam is bang dat het verdere schade kan aanbrengen of onherstelbare schade ofzoiets... maar ik heb er nu dus totaal geen last van, en misschien wel als ik het heb laten weghalen als ik de reacties van andere mensen lees. en ik speel heel fanatiek gitaar zegmaar, dat is echt mijn leven, en dan kan ik het waarschijnlijk een hele tijd niet, want toen ik er wel nog last van had kon ik ook niet echt gitaarspelen.
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 19-08-2006 16:29 Reageer met quote

Verdere schade, nee, dat kan niet!

De schade IS er al, je polsband heeft een scheurtje en de binnenband floept daardoor (de slijmbeurs die pezen tegen botten beschermd en v.v.) Die wordt door de operatie wel dichtgenaaid maar dat is lood om oud ijzer, want ipv dat scheurtje krijg je daar dus nou een lidteken.

Als IK er opnieuw voorstond, bleven ze ER AF, maar bij mij deden ze dus geen pijn, dat kwam pas toen ze - na de operatie - terugkwamen.

Laat je moeder dit forum maar lezen, misschien dat je dan je eigen keuze mag maken.
En vertel haar maar dat ik haar niet begrijp.
Ik heb ook kinderen en bij dit soort 'schoonheidsfoutjes' heb ik juist gewacht tot zij 18 waren en zij ZELF op een verantwoorde wijze een keuze konden maken. (als het dan niet goed ging, was 't tenminste niet mijn fout....)

Marlous, ik ga jou niet vertellen of je het wel of niet moet laten doen, maar ik vind gewoon dat het JOUW keuze moet zijn, het is JOUW lijf, dat moet nog jaaaaaren mee als jouw ouders allang dood en begraven zijn, en als ik jou was, zou ik voor dat recht VECHTEN!

Jij laat zien dat je slimmer bent dan je moeder, JIJ gaat op info uit en uit wat ik lees, weet jouw moeder HELEMAAL niet waar het over gaat.....

(normaal ben ik loyaal met moeders, nou niet)

Als je alle post leest, heeft iedereen een andere ervaring met die ganglions. De een is opgeknapt na de operatie en de andere niet, dat moet 'de uitval goedmaken'. Wijzer wordt je hier niet dus. Het blijft een moeilijke keus. Vraag dus je moeder of zij die verantwoordelijkheid aandurft om te beslissen over JOUW lichaam......

En jou wens ik veel wijsheid bij het maken van die keus. Bedenk: er hangt weinig van af, weghalen kan je altijd nog. Als ie pijn gaat doen, bijvoorbeeld.
.
GastBerichtGeplaatst: 17-09-2006 16:03 Reageer met quote

....
Mieksie
BerichtGeplaatst: 29-10-2006 18:47 Reageer met quote

Ik heb ook een ganglion, maar als ik alle informatie lees, laat ik het maar ff zo. Heb er best wel last van (linkerhand), maar als ie steeds terugkomt is het zonde van de moeite. Gelukkig ben ik rechts.

Jannie, ik lees de reacties van je (zijn al van een tijdje terug). Vreemd dat je, zelf moeder, een kind zo tegen haar ouders opjut. Wat jij doet moet jij weten (uitstellen tot ze 18 zijn, dan heb jij geen verantwoordelijkheid meer). Die ouders doen wat hun het beste lijkt voor hun kind.
rene b
GastBerichtGeplaatst: 13-11-2006 22:44 Reageer met quote

hoi ik heb 14 augustus 2006 een ganglion in mn linkerpols laten verweideren
nu (13 november 2006) ben ik voor controle geweest en heb nog veel last en kan niet veel
nu kreeg ik te horen dat ik maar met de pijn moet leren leven en dat ik nu naar een revalidatiearts heen moet
maar het ziekenhuis is nog niet klaar want ik kan mn werk niet meer doen en zal de arts aansprakelijk worden gesteld want dit heeft de arts niet gezegd dat dit kon gebeuren
suc allemaal en denk er over na voor je het operatief laat verweideren
groeten rene uit baarlo
marlous
GastBerichtGeplaatst: 17-11-2006 18:54 Reageer met quote

eej rene woon kei dicht bij jou;) panningen:) maar ik heb ze altijd nog niet weg late halen.. ik heb er nu geen last van en om dalijk juist wel last ervan te hebben alleen omdat ik het niet mooi vind uitzien heb ik er niet voor over..
Ilooon
GastBerichtGeplaatst: 21-12-2006 21:20 Reageer met quote

Ik heb ook een ganglion in mijn linkerpols. Al bijna 4 jaar lang. De pijnwas eerst om de zoveel maanden. nu lijkt bijna wel chronisch. Mijn dokter zei dat ik hem gewoon te veel gebruikte.. maar op mijn aandringen is er wat onderzoek gedaan. Nu moet ik morgen naar de plastisch chirurg.. geen idee wat die wilt doen.. maar ik wil hier echt vanaf!!
m-ar-ij-e
BerichtGeplaatst: 02-01-2007 23:21 Reageer met quote

Eindelijk heb ik mensen gevonden die ook last hebben van cystes. Ik begon al te denken dat ik de enige was. Ik ben 24 en sinds december 2005 heb ik een cyste net onder mijn knie, op de buitenkant van mijn been (een heel vreemde plek). Waarschijnlijk komt het door het voetballen, dat heb ik nu dus ook al een jaar niet meer gedaan omdat ik zo een last heb. Hij is al operatief verwijderd maar daarna weer teruggekomen. Sindsdien alweer twee keer leeggezogen, maar dan vult hij zich binnen een paar uur weer met vocht. Ik ben nu op de alternatieve tour. Ik slik druppels om mijn afvalstoffen snel te verwijderen. IK ben nog maar net begonnen en ik weet nog niet of het helpt. Heeft iemand hier ervaringen mee? Of heeft iemand ervaringen met een bepaald dieet, ik heb namelijk ook gelezen dat melkproducten niet goed zijn als je cystes hebt. Ik hoop snel een reactie te horen, alvast bedankt! Groeten Marije
m-ar-ij-e
BerichtGeplaatst: 02-01-2007 23:26 Reageer met quote

Trouwens goed Marlous, dat je er niets aan laat doen. Dat is denk ik het verstandigst als je er verder geen last van hebt. Ik zou het wel is de gaten houden. Ik wou dat ik er geen last van had....lijkt me echt relaxt!
Deidre
BerichtGeplaatst: 17-01-2007 17:05 Reageer met quote

Ik weet niet of ik nu goed reageer, maar ik weet niet hoe het anders moet:P

maar ik had een vraag, zo te lezen hebben jullie met een gang lion ook al laten opereren. Ik heb hem 1 keer leeg laten zuigen, maar als ik het laat opereren weet iemand dan ofdat die pijn nog terug komt ofniet?

alvast bedankt! Smile
m-ar-ij-e
BerichtGeplaatst: 17-01-2007 18:10 Reageer met quote

Er is een heel grote kans dat de pijn terugkomt ja. Bij mij is de cyste teruggekomen en zelfs groter geworden. Dus ik zou hem voorlopig niet laten opereren. En van het leegzuigen word ik ook niet wijzer, bij mij is ie dan na een paar uur weer gevuld. Ik heb vandaag een nieuwe tip binnengekregen: als je pijn hebt leg er dan 20 minuten (niet langer) een ice-pack op. Direct uit de vriezer maar wel met een doek ertussen. Herhaal dit elke dag tot de pijn minder is. Bij de vrouw die het vertelde hielp het dus ik ga het ook proberen. Ik loop nu ook bij een alternatieve therapeut en moet nu veel water drinken (1,5 liter per dag) om mijn lichaam te reinigen, zo heb je minder kans dat er ergens vocht op gaat hopen, en volgens mij helpt dit ook wel. Ik ben nu ook bezig daar met litteken ontstoring, dus laat het voorlopig niet opereren want dan krijg je misschien nog last van het litteken ook. Succes ermee. Als jij nog andere tips heb hoor ik ze graag!
Groetjes Marije
Gast
BerichtGeplaatst: 20-01-2007 0:59 Reageer met quote

hoi

ik heb op mijn linkerhand een ganglion, die al 3x geopereerd is en steeds terug komt. nu zuigen ze hem af en toe leeg en draag ik af en toe een brache.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Ganglion gerelateerde klacht/pijn???
Pagina 1 van 6  

1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring