Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Allergie voor tampons?
Auteur Onderwerp: Allergie voor tampons?
Ezzy
BerichtGeplaatst: 27-05-2006 0:59 Reageer met quote

Toen een aantal jaren terug voor het eerst ongesteld werd begon ik met maandverband.
Hier kon ik totaal niet tegen. 2 weken naderhand jeukte alles nog, en toen het ondragelijk werd ben ik overgestapt op tampons. Dit ging een paar jaar goed, toen ik opnieuw tijdens en na iedere menstruatie vreselijk en ondragelijke jeuk kreeg. Over en weer naar de huisarts en van alles gekregen tegen schimmelinfectie toen uit onderzoek bleek dat er niets was gevonden; geen schimmel, geen pahogene bacteriën, geen SOA, NIETS! Bij mijn volgende menstruatie had ik "beppie's" gebruikt (sponsjes) en had totaal nergens last van. Nu valt het me op dat als ik veel moet afvegen met WC papier de jeuk lichtelijk terugkomt. De huisarts heeft nog nooit gehoord van een allergie voor dergelijke dingen, maar ik begin nu echt vermoedens te krijgen. Het viel echt heel erg op dat ik met het gebruik van de "beppie's" nergens last van had. Zodra ik een keer een tampon indeed dan kwam de jeuk bijna meteen, ook al gebruikte ik er glijmiddel bij tegen droogte.

Heeft iemand wel eens van een allergie tegen maandverband/tampons/WCpapier gehoord? Of misschien zelf iets dergelijks meegemaakt?
Sarah232
GastBerichtGeplaatst: 01-06-2006 20:55 Reageer met quote

hoi,
ik was aan het zoeken omdat ik ook, na 3 dagen menstrueren, jeuk krijg.
Dit begon toen ik een keer kotex tampons had gebruikt.
Daarna kreeg ik ook van andere tampons jeuk en nu dus ook van maandverband. Datgene wat jeukt is mijn schede.
Ondragelijk, want op zo'n tere plek kan je niet krabben.
nettie
BerichtGeplaatst: 01-06-2006 22:05 Reageer met quote

hoi hoi heb ik ook gehad hoor...heb er nu niet meer zo´n last van ..maar heb erg veel last van jeuk gehad bij gebruik van maandverband ...tampons wat minder maar ik wissel daarom ook ..overdag tampon snachts maandverband dat helpt wel...heb er nu af en toe nog last van...
Ezzy
BerichtGeplaatst: 04-06-2006 21:28 Reageer met quote

Ja ik heb ook geprobeerd af te wisselen,
maar het leek alleen maar erger te worden met maandverband. Ik heb nu gelukkig Beppie's, maar dit is wel een erg dure oplossing. Ook slik ik de pil door (3 strips en dan een stopweek) dus ben ik niet zo vaak ongeteld. (Dit heb ik uiteraard wel eerst met de huisarts besproken). Maar dan nog zit ik met deze vragen want de huisarts wil niets weten van een allergie en denkt dat het schimmel is terwijl er niets gevonden is... Confused
danzll
GastBerichtGeplaatst: 29-06-2006 11:26 Reageer met quote

oefff, ben blij dat er nog meer mensen zijn die het vermoeden hebben dat ze allergies zijn voor maandverband. OOk ik wordt al een tijdje helemaal gek van de jeuk als ik ongesteld ben.... gelukkig (nog) niet met tampons maar wel met maandverband. Alles is opgezet en jeuk heel erg ook heb ik last van allemaal rode bultjes.... alle "medische" zaken lijken uitgesloten. Weet nu dat ik niet alleen ben met dit probleem en kan er nu iets mee gaan doen.
Aletteke
BerichtGeplaatst: 08-08-2008 19:32 Reageer met quote

Wat ben ik blij dat ik deze forum gevonden heb joh. Ik heb al een jaar dat ik telkens bij elke menstruatie verrek van de jeuk en de pijn. De huisarts geloofd me niet dat als ik zeg dat het aan de maandverband en aan de tampons ligt. Tampons ben ik al vanaf het moment dat ik ongesteld ben allergisch voor. Maar nu tallen maanden bij elke ongesteldheid krijg ik onzettend veel jeuk en begint op een gegeven moment veel pijn te doen. Heb onderzoeken gehad en de arts snapt niet waar het door komt, maar ik weet zelf gewoon dat het daardoor komt.
Maar ik zal ook een beppie proberen, waar zou ik het kunnen halen???? Laat het me even weten.

Groetjes
Aletteke
BerichtGeplaatst: 08-08-2008 19:38 Reageer met quote

Wat ben ik blij dat ik deze forum gevonden heb joh. Ik heb al een jaar dat ik telkens bij elke menstruatie verrek van de jeuk en de pijn. De huisarts geloofd me niet dat als ik zeg dat het aan de maandverband en aan de tampons ligt. Tampons ben ik al vanaf het moment dat ik ongesteld ben allergisch voor. Maar nu tallen maanden bij elke ongesteldheid krijg ik onzettend veel jeuk en begint op een gegeven moment veel pijn te doen. Heb onderzoeken gehad en de arts snapt niet waar het door komt, maar ik weet zelf gewoon dat het daardoor komt.
Maar ik zal ook een beppie proberen, waar zou ik het kunnen halen???? Laat het me even weten.

Groetjes
greta60
BerichtGeplaatst: 08-08-2008 22:19 Reageer met quote

mijn kinderen waren vroeger allergisch/overgevoelig voor bepaalde merken luiers, direct rode, kapotte billen... ander merk geprobeerd...over!
blondine
BerichtGeplaatst: 21-08-2008 18:55 Reageer met quote

Ik had altijd jeuk en irritatie als ik ongesteld was en geweest.
Ik kreeg een nieuwe dokter die liet een allergietest doen in het ziekenhuis.
Ik moet mijn tampons ed meenemen en nog een hoop.
Dat werd op mijn rug geplakt voordat ik uit t ziekenhuis was
begon mijn rug al erg te jeuken.
Ja ik heb dus een allergie voor tampons ed dat spul wordt eerst ergens in gewassen en daar ben je dan allergisch voor.
Ik zit dus met wc papier en het moet dat harde zijn te hannesen.
Deze dokter zei dat ik de pil 9 maanden kon doorslikken, omdat ik anders iedere maand 5 dagen thuis zit met wc papier.
Nu dat is dus helemaal niet goed als ik sex had bloedde ik 3 weken lang ineens dat is nog erger.
Nu wordt ik eens per 2 -3 maanden ongesteld.
Dus doe een test in het ziekenhuis neem je spulletjes mee en je wet het binnen 1 week.
Enne laat de dokters die het allemaal niet geloven deze site is bekijken.

Ik heb de uitslag zwart op wit, allergisch voor vrouwelijke hygiene!
Ik dacht echt dat ik de enige was dus niet. Crying or Very sad
blondine
BerichtGeplaatst: 21-08-2008 18:59 Reageer met quote

Ik vergat nog iets mijn vorig dokter dacht ook dat het schimmel was en ik slikt al jaren dus op de 3e dag menstruatie een kuur van 10 dagen tegen schimmel.
Al die rotzooi jarenlang voor niks geslikt, gewoon allergie.
Vergeet niet allergie is erfeljk he.

Ook wc papier wordt gewassen ik kan alleen het harde gebruiken en zit dan ook 5-6 dagen binnen. Crying or Very sad
Sarahtjx
BerichtGeplaatst: 03-09-2008 15:42 Reageer met quote

Wel mensen , ik heb denk ik het ergste meegemaakt met tampons en maandverbanden.Ik ben nu nog maar 17 en had mijn eerste menstruatie op mijn 13de . Ik kon absoluut niet tegen maandverbanden,en zag er echt vanaf.Door die jeuk (die ook na mijn menstruatie en dus na het gebruik van maandverbanden bleef) had ik geen gewoon leven meer bij wijze van spreken.Met iemand weggaan of kermis doen ging na een jaar ofzo,gewoon NIET meer.Ik kon amper stappen van de pijn en de jeuk.De dokter wou mij inderdaad ook niet geloven dat het van de maandverbanden kwam en dus schreef hij mij ook iets voor tegen schimmel. Toen ben ik tampons gaan proberen,dit was een hele verluchting voor mij..maar toen begonnen de echte problemen pas... Hier bleek ik dus ook zeer gevoelig voor te zijn.Weer hetzelfde,kon niet lopen en gaan en het leek alsof die jeuk verder en verder ging.Toen schreef de dokter mij dan al de pil door,omdat hij dacht dat dit dan ging helpen (geen idee hoe hij erop kwam) maar door 2 maanden de pil te nemen .Dit hielp niet.Hop Rolling Eyes , naar de kliniek.En die zeiden me inderdaad ook dat ik WEL een allergie had!! (waardoor wij van dokter zijn verandert;) ) en zeiden er niet veel aan te kunnen doen,en schreven mij een SOORT pil voor. dat was nog even voor mijn 15de.Door 2 weken die pil te nemen,zijn mijn maandstonden al 2,5 jaar gestopt.Dit is voor mij zeer pijnlijk want de diagnose bleek dat ik nu al mijn menopauze heb...Ik wordt telkens geconfronteerd ,elke dag met mensen die over hun menstruatie bezg zijn..terwijl ik (17) al in mijn menopauze zit,en dus nooit geen kinderen kan krijgen op een natuurlijke manier.Die diagnose kwam voor mij hard aan.Ik wens het niemand toe,en zeggen dat dit alles door tampons en maandverbanden kwam.. Laten ze maar snel iets 'uitvinden' TEGEN menopauze..zou mijn leven zeer sterk verbeteren.Terwijl iedereen van hun regels afwilt..wil ik ze DOODGRAAG hebben . Bedankt om dit alles te lezen,en het is voor mij al beetje opluchting dat ik hier heel mijn verhaal kon doen.Dit wens ik niemand (mezelf ook niet eigenlijk..maar te laat) toe ! Veel succes met het oplossen van jullie probleem.Als het ziekenhuis je pilletjes voorschrijft niet paniekeren,ik schijn al geboren te zijn met een onvruchtbaarheidsprobleem. Danku Sad
wilmadonna
BerichtGeplaatst: 18-09-2008 9:14 Reageer met quote

Hallo!
Ik heb een hele tijd geen menstruatie meer gehad.... en sinds 2005 weer teruggekregen, na een periode van 10 jaar geen menstruatie te hebben gehad.
Ook ik heb sinds die periode (2005) dat ik elke maand jeuk heb en het doet ook erg pijn met vrijen ivm de droogte.
Zalf en tabletkuren gehad omdat ze dachten dat het schimmel was of eczeem... maar als ik die zalf smeer, wordt het alleen maar erger.
Het begint net een week voordat ik ongesteld moet worden en na de menstruatie jeukt het nog.
Het is net alsof het net aan de binnenkant begint met jeuk.

Heb gemerkt dat alle maandverband de laatste jaren verandert zijn, veel plastic overal..
ik probeer dus het meest simpele maandverband te gebruiken, maar dat is niet makkelijk te vinden.
Tampons gaat al helemaal niet omdat het zo droog is van binnen.

Binnenkort moet ik weer naar de huidspecialist, maar ik geloof niet dat het eczeem is. Maar dat het met de zuurtegraad heeft te maken.
Dit probleem had ik immers niet toen ik niet ongesteld werd....
Het is echt begonnen toen ik mijn menstruatie weer kreeg...

Iemand meer deze ervaring???
maratjuhhh
BerichtGeplaatst: 23-10-2008 17:47 Reageer met quote

Wat zijn bebbie's iemand zei dat je dat kon gebruiken bij ongesteldheid, maar ik kan niks vinden over wat het is. Als iemand het weet wil je dan aub zeggen wat het is, want ik wil het wel weten.

Groetjes Mara Very Happy
tessa22
BerichtGeplaatst: 09-11-2008 11:34 Reageer met quote

Hey,
Ik heb nu sinds ongeveer 1jaar de klachten die hierboven beschreven staan..zeer vervelende jeuk. Daarom ben ik ook al enige tijd niet meer ongesteld geworden en heb de pil doorgeslikt. Omdat het mij toch gezonder leek om gewoon ongesteld te worden,, ben ik dit weer gaan doen. helaas was de jeuk er nog steeds!! ik kan soms gewoon niet eens op mn fiets zitten omdat het zo jeukt!
Ook ik ben naar de dokter geweest en zoals jullie kreeg ik ook een schimmelzalfje mee, wat blijkt: geen schimmel! maar de eerstvolgende keer dat in ongesteld werd, had ik nergens last van!! ik blij en dacht dat het verholpen was...
Nu ben ik weer ongesteld en na drie dagen moest ik een tampon er ff snel in doen en sindsdien jeukt het weer! Ik gebruik mijn leven lang al tampons en heb dit pas sinds vorig jaar zomer..Ik heb nu ook een beetje het idee dat de jeuk van verkeerd inbrengen komt? hebben jullie daar enig idee van, want vorige keer had ik nergens last van....
Ben wel erg blij dat ik deze site gezien heb!!! weet nu al een heel stuk meer over wat het zou kunnen zijn!

gr tesa
tessa22
BerichtGeplaatst: 09-11-2008 11:45 Reageer met quote

ik vergeet nog iets te zeggen:
ik moet namelijk ook veel meer naar de wc om te plassen. Normaal gesproken ga ik hooguit drie of 4 keer naar de wc om te plassen. Nu loop ik minstens 5 of 6 keer..
en er komt gewoon bijna niets uit..
herkennen jullie dit ook?
gr tessa
deborah25
BerichtGeplaatst: 26-03-2009 14:01 Reageer met quote

@ Tessa; ik adviseer je de test te doen op soatest.nl

Ikzelf heb een paar dagen in het buitenland gezeten. Daar werd ik ongesteld en heb daar tampons gekocht. Gelijk de eerste dag had ik al jeuk maar nog niet zo erg. Pas nadat ik niet meer ongesteld was begint het nog erger te jeuken en is mijn vagina helemaal rood en opgezet. Normaal gebruik ik OB (omdat daar zo'n laagje omheen zit) maar nu had ik gewoon van die goedkope. Heeft iemand anders ook ervaring hiermee?

x
blondine
BerichtGeplaatst: 12-04-2009 16:53 Reageer met quote

Het heeft niets met inbrengen te maken, als je er jeuk van krijgt!
Het spul wordt eerst gewassen en daar zit het hem in.
Mad
Selena
BerichtGeplaatst: 09-07-2009 14:15 Reageer met quote

Ik heb ook sinds een half jaar last van enorme jeuk als ik menstrueer. En het gaat zelfs stuk en zet helemaal op. Ik snap er niets van. Ik dacht misschien heb ik last van allergie, maar als ik dit zo lees is dat niet eens een hele rare gedachten, ik probeerde al te wisselen van tampons en maandverband maar dat maakt ook niet veel uit. heeft iemand een goed tip voor me?? Het is toch erg dat je al de maandelijkse ding hebt en dan wordt het nog vervelender door deze allergie. Ik zie graag jullie reactie tegemoet.

Groetjes
blondine
BerichtGeplaatst: 10-07-2009 10:07 Reageer met quote

Ik heb een afspraak met de dokter gemaakt. Ik slik de pil door 4-5 maanden dan wordt ik pas ongesteld als ik mijn pauzeweek neem.
Ik ben dan 5 dagen thuis met wc papier dat ik dan ipv tampons en maandverband gebruik.
Een mens moet toch iets. Dit is mijn oplossing. Sad
Naturalwoman
BerichtGeplaatst: 02-11-2009 12:41 Reageer met quote

Hier nog iemand met jeuk....
Ik ervaar het als volgt:
De jeuk begint pas aan het einde van mijn menstuatie en houd soms nog dagen aan als het over is. Ik ben ongeveer 5 dagen ongesteld, sinds mijn 17de jaard. De jeuk heb ik ongeveer 1 a 2 jaar denk ik. De jeuk is alleen van binnen, je ziet er niets van, maar voelt het als je naar het toilet gaat en soms zit. De jeuk kan heel heftig zijn. Met gemeenschap voelt het gevoelig en soms pijnlijk aan.

Ik ben nog niet naar de huisarts geweest, een assistente liet alleen eens vallen dat het hormonen kunnen zijn. De jeuk verschilt per maand. Ik slik geen pil, nooit gedaan, het gaat op de natuurlijke manier en ik gebruik alleen maandverband. Wat zou het kunnen zijn??
Index > Gynaecologie > Allergie voor tampons?
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring