Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > kaak(holte)ontsteking?
Auteur Onderwerp: kaak(holte)ontsteking?
Lucaatje
GastBerichtGeplaatst: 24-05-2006 17:53 Reageer met quote

Sinds vorige week maandag ben ik verkouden. Vanaf afgelopen vrijdag heb ik daarbij hoofdpijn en een gevoelige kaak (links). Ik weet dat ik wat ontstoken tandvlees heb, maar het aanraken van het tandvlees of kies is niet pijnlijk. De pijn zit meer "inwendig". Een continue druk in mijn kaak, richting mijn oor en onder mijn jukbeen. Het lijkt erop alsof die kant van mijn gezicht ook wat warmer aanvoelt en wat rood is. Ook branden mijn ogen. Aangezien ik nooit koorts heb, vind ik het moeilijk de "ernst" ervan in te schatten. Iemand enig idee wat het kan zijn en wat ik nu moet doen? Oh ja, ik gebruik al Ibuprofen tegen de pijn.
sjefke
GastBerichtGeplaatst: 11-08-2006 15:14 Reageer met quote

heey

ik heb daar dus ook last van! bij mij is het altijd de linkerkant net of het helemaal dik is en voelt heel irritand aan, mijn oor zit dan ook vaak dicht en de dokter weet ook niet wat het is zegt hij.
geeft het bij jouw ook een raar gevoel als je op die spier drukt bij je kaak?

groetjes roland
clau0803
GastBerichtGeplaatst: 21-02-2007 15:39 Reageer met quote

ik heb dat ook nu op dit moment ik kan het niet echt pijn noemen maar meer een opgezwollen gevoel er irritant en zeurend ook wel gaat ook naar mijn oor en mijn jukbeen maar geen pijn aan mijn kiezen of tanden het zit links'

wel geiriteerd tandvlees en hoofdpijn en warme wang heel appart

weet iemand wat dit kan zijn ?

ben een beetje bang (eigenlijk heel erg)

groetjes clauedia
tkv
GastBerichtGeplaatst: 20-03-2007 21:48 Reageer met quote

Ik heb ook al jaren pijn/last van mijn kaak. Ik heb enige weken geleden een kies laten trekken er vanuit gaande dat deze de boosdoener was. Welnu de pijn is er nog steeds. De wang is opgezet en de kaak is gevoelig/pijnlijk. Bovendien zeer gevoelig voor weersinvloeden en dik, gevoeilig en warme wang.
Marielle3006
BerichtGeplaatst: 06-04-2007 19:59 Reageer met quote

Vaak duiden warme plekken, pijn etc op een ontsteking. Even naar de tandarts of dokter om een kuur te halen is vaak de beste oplossing. Loop je hier te lang mee rond, dan gaat de boel nog verder ontsteken. Ik heb zelf op het moment ook alles weer ontstoken en zelfs tijdens het lopen trekt het door mijn kaken heen. Erg pijnlijk!

Na het trekken van een verstandskies is het mogelijk dat er bacteriën zitten, dus zou ik ook naar de tandarts teruggaan. Toen ik een gezwel uit mijn kaak moest laten verwijderen, heb ik ook een heftige kuur gehad om verder leed te voorkomen.

Sterkte allemaal,
groeten van Marielle.
Jack Beukering
BerichtGeplaatst: 18-10-2007 17:27 Reageer met quote

Ik heb nu sinds een week iets soortgelijks. Het lijk een beetje verkouden, maar alleen mijn linkerneusgat zit een beetje dicht. De linkerkant van mijn gezicht doet pijn (vooral bij mijn jukbeen) en mijn tandvlees aan de linkerbovenkant doet pijn. Ook krijg ik in de loop van de dag koppijn.
Wat heb ik nu? Heeft dat nu te maken met een verkoudheid of heb ik last van een kaakontsteking? Moet ik naar de huisarts of gaat het vanzelf weg? Vooral de tandvleespijn is erg vervelend.

Jack
wilmie
BerichtGeplaatst: 18-10-2007 19:53 Reageer met quote

Ik ben tandartsassistente en hoor regelmatig dit soort klachten aan de telefoon.(of in de stoel) Met verkoudheid kan het heel goed zijn dat je kaakholte (onder je oog) vol zit en dus druk geeft. Dit geeft dan een pijnlijk gevoel, waarbij je meestal niet kan aangeven of het vanuit de mond komt, of dat het meer de kaakholte zelf is. Een kaakontsteking is dus het evt. gevolg van een verkoudheid.
Je kan ook een ontsteking aan een kies hebben, aan de wortelpunt, in de kaak (wat je waarschijnlijk bedoelde)en om dat uit te sluiten is de enige oplossing een foto bij je tandarts laten maken. Alleen aangezien je pijn bij je jukbeen hebt, lijkt me dat meer iets van de holte dan van je gebit. Maargoed, ben geen tandarts, en zie geen foto's, maar dat is wat ik denk! Advies; ga eens heel goed stomen (met iets met eucalyptus)!Als het dan niet beter gaat, even langs de tandarts!
Suc6, ik hoor graag hoe het verloopt!
erikjan
BerichtGeplaatst: 29-06-2009 12:02 Reageer met quote

Ik loop al een jaar met een bacteriele kaakholte ontsteking. Ik heb er geen last van want het ontstekingsafval vindt een weg naar buiten. Door op de plek boven mijn tand te drukken komt dit te voorschijn.( stinkt vreselijk). Op een rontgenfoto is tot mijn verbazing( en die van de tandarts) niets te zien. De tandarts ziet maar éé'n oplossing: tand trekken. De kaakchirurg, die de wortel van binnen en van buiten bekeek ziet geen oorzaak , ( bijvoorbeeld haarscheurtjes) maar wil wel opereren. Ziet als nadeel: fors terugtrekken van tandvlees. Ik wil de tand liever niet kwijt maar mijn vraag is: waar ga je opereren als je niet weet waar de ontsteking zit? Zijn er foto's te maken die de ontsteking wel zichtbaar maken zodat er gericht geopereerd kan worden?
keetje67
BerichtGeplaatst: 21-01-2010 18:08 Reageer met quote

hallo,

Als het een bijholte (neusholte) onsteking zou zijn dan kun je dat op een paar manieren onderzoeken.
Als je voor over bukt dan voel je een druk opkomen in je gezichtt en dat doet pijn. of op een stoel gaan zitten en een 2e persoon druk zacht op de wang vlak naast de neus als dat ook pijn doet dan kun je er van uit gaan dat het ontstoken is. Ga naar de huisarts voor een antib. en ga stomen wat wilmie al aangegeven had al het vuil moet er uit. verder wens ik je succes
keetje67
BerichtGeplaatst: 21-01-2010 18:10 Reageer met quote

Aangezichtspijn is een zeer hinderlijke, chronische kwaal met steeds terugkerende klachten rond een gelaatshelft. Pijnstillers helpen over het algemeen maar matig, vaak moet er in overleg met een arts andere medicatie geprobeerd worden (bijvoorbeeld amitriptiline, evt in combinatie met clonazepam).

Ik denk dat je toch verder moet met een dokter, je huisarts of een neuroloog. Jullie zullen dan samen op zoek moeten naar het medicijn wat bij jou het beste helpt. Ook kan soms een anaestesist behulpzaam zijn bij het bestrijden van de klachten, hij kan de zenuw gevoelloos maken met bepaalde technieken,
Joonize
BerichtGeplaatst: 30-01-2010 19:35 Reageer met quote

Ik heb ook zoiets alleen zit die pijn echt in mijn kaak! Deze stekende pijn trekt naar boven richting mijn oor.. Jukbeenderen heb ik alleen last van als ik er op druk..Ben bij de tandarts geweest en die zegt dat het littekenweefsel (ben in mei 2009 bij de kaakchirug geweest) is en ik moet nog 2 weken afwachten om te kijken of die pijn dan weg trekt.

Momenteel is de pijn niet uit te houden!!!
Pijnstillers werken niet meer.. zijn er nog mensen met advies????
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 31-01-2010 23:56 Reageer met quote

Hai, Jonize,
Heb je nog steeds zo'n pijn? Weet je dat je altijd PARACETAMOL mag combineren met een NSAID (Ibuprofen of Aleve)?! Confused
Sterkte hoor. Groetjes, Musje.
firmin
BerichtGeplaatst: 20-09-2011 13:51 Reageer met quote

hey

ik zat met het zelfde probleem en ben gisteren naar spoed moeten gaan na een bezoek van de dokter van wacht omdat de pijn niet meer te houden was. ze hebben platen en onderzoek gedaan en wat blijkt nu dat de pijn afkomstig is van een zenuw in mijn aangezicht. nadeel hier van is dat het moeilijk te behandelen is en dat het normaal gezien regelmatig gaat terug komen. voordeel is nu wel dat er medicatie voor is om dit en de pijn onder controle te houden ik neem nu zware pijnstiller voor overdag en andere voor s'nachts omdat deze je slaaperig maken maar ik moet zeggen na de eerste dag is de pijn veel minder en houdbaar dus hopen dat het volledig weg gaat en effe weg blijft Smile
Alex20
BerichtGeplaatst: 22-10-2011 3:30 Reageer met quote

Beste firmin, hoe is het nu ondertussen met je kaak?

Ik sukkel ook al een aantal maanden met kaakgewrichtsproblemen, bij mij werd er TMD vastgesteld; Temporomandibulair Dysfunctie

Mag ik vragen welk medicatie je gebruikt als pijnstiller en eventueel ontstekingremmer?
elveha
BerichtGeplaatst: 19-02-2012 9:44 Reageer met quote

Hoi,
Ik heb ook al jarenlang last van pijn in mijn kaakholte. Altijd aan de linkerkant. Heb al 2 kiezen laten trekken maar dat hielp niet.
Heb nu pas ontdekt dat massage van de kaakspier de pijn laat verdwijnen! Een halve minuut massage is genoeg, bij mij tenminste. In http://www.triggerpointboek.nl/examples.htm staat uitgelegd hoe dat moet.
Pliintje
BerichtGeplaatst: 24-08-2012 23:16 Reageer met quote

Sinds zondag heb ik last van mijn kaak aan de rechterkant. Ik heb het idee dat die kant ook opgezwollen is. Het wordt niet erger, maar ook niet minder. Heb ook alle symptomen van een kaakholte ontsteking. Nu las ik dat stomen wel zou kunnen helpen, maar mijn verkoudheid is net weer over. De rest van die symptomen heb ik nog wel. Bloed in mijn slijm, drukkende/bonkende pijn in/bij de wang, hoofdpijn, koorts. Iemand nog een ander middel dat zou kunnen helpen? Ik ga het in elk geval even aangeven bij de tandarts maandag.
kaar4600
BerichtGeplaatst: 24-09-2012 12:56 Reageer met quote

sinds vakantie eind aug. in Tunesie, verkouden terug. Weet het aan de airco in hotel, bus en vliegtuig.
Daarna een bijholte (kaakholte) ontsteking, dacht ik. Dus op advies van huisarts, neusspray, niet snuiten maar neus ophalen, en een antibioticakuur.
Hielp niet.
Op goed moment kreeg ik rechts mijn kiezen niet op elkaar, dat deed heel erg pijn. Veel ibuprofen in combinatie met paracetamol. Na meerdere bezoeken tandarts, foto's etc gemaakt, niks te vinden, geen gaatjes, geen ontstekingen helemaal niks, weer terug naar huisarts.
Afgelopen donderdag mondhygieniste, tandarts kwam er ook bij, een pocket naast mijn achterste kies boven.
Ik heb een pijn gehad toen ze daar aankwamen, weer foto gemaakt, kies getrokken. Kies bleek in de kaak gespleten te zijn en een ontsteking te hebben tussen de wortels en bij de pocket.
Ik opgelucht en na een dag heel veel pijn, leek het beter te gaan.
Toch vrijdag naar huisarts, moet doorgaan met neusspray (flixonase) en ibuprofen.
Kaak is nu toch wel heel gevoelig, kies naast getrokken kies is erg gevoelig voor koude vloeistoffen.
bijholte nog steeds vol, hoofdpijn rechts en last van mijn oor rechts.
Al met al niet echt fijn, wie heeft er nog een oplossing.
Er zijn proefjes gedaan, er is op dit moment geen opening tussen kaak en kaakholte.
Erwin Douwes
BerichtGeplaatst: 02-09-2017 20:23 Reageer met quote

Hallo Kaar,
Het is al even geleden, maar toch nog even een reactie. De adviezen van de huisarts helpen kennelijk niet. Als je nog steeds last hebt van de kaakholte is het aan te raden om een verwijzing naar de KNO-arts te vragen. De KNO-arts kan verder onderzoek doen en eventueel behandelen met een kaakspoeling. Tegenwoordig gaat dat via een zogenaamde 'endoscopische sinusoperatie', zie: https://www.simpto.nl/diagnose/kaakholteontsteking/
Bij een dergelijke ingreep wordt de opening van de kaakholte naar de neusholte wijder gemaakt zodat pus - die de ontsteking in stand houdt - makkelijker kan afvloeien.
Succes!
Index > Tandheelkunde > kaak(holte)ontsteking?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring