Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > bakers cyste
Auteur Onderwerp: bakers cyste
salderina
GastBerichtGeplaatst: 28-12-2006 19:18 Reageer met quote

Hallo,

We hebben een zoontje van bijna 3 jaar en een paar maanden geleden zijn we erachter gekomen dat hij een klein knobbeltje onderhuids heeft. Zijn vandaag met hem naar de huisarts geweest, diagnose, cyste. Hoe komt zo'n kleine ukkie nou aan een cyste, ze zijn nog maar amper op de wereld? Ik maak me echt zorgen.
groetjes salderina
salderina
GastBerichtGeplaatst: 28-12-2006 19:19 Reageer met quote

De cyste zit in zijn hals
elsgiss
BerichtGeplaatst: 28-12-2006 23:33 Reageer met quote

Het is de taak van de huisarts om dit uit te leggen.

Ik kan je wel een goed advies geven: koop de Merck medische encyclopedie. Daar kun je bijna alles zo in opzoeken. Met meer kennis meer macht en geldbesparing: je hoeft meestal niet meer naar een dokter die : 1. toch niets uitlegt 2. jouw medische informatie niet goed beheert 3. jouw medische informatie niet met jou deelt.

P.S. ook op internet is de Merck medische encyclopedie te raadplegen. Maar de papieren versie is handiger. Waarschuwing: koop in geen geval een zogenaamde "medische familie encyclopedie", omdat daarin te weinig medische verschijnselen zijn opgenomen.
salderina
GastBerichtGeplaatst: 30-12-2006 15:52 Reageer met quote

Hallo elsgliss,

Ik heb je gehele tekst nog kunnen lezen zoals je hem zelf had geschreven, voor er het 1 en ander werd verwijderd.
Het is geen joekel van een cyste, ongeveer zo groot als een lieveheersbeestje. We moeten het voorlopig wel even in de gaten houden, maar ik denk niet dat het groter zal worden. We moeten, zo goed als ik het van mijn man heb begrepen, zo rond de voorjaarsvakantie nog even terugkomen om het te laten bekijken, ik heb nadat het woordje cyste viel, de rest van het gesprek bijna niet meer meegekregen. Het enige wat ik nog heb kunnen vragen of het ook verdwijnt, waarschijnlijk niet, kreeg ik toen als antwoord.
groetjes salderina
naim
BerichtGeplaatst: 02-01-2007 19:07 Reageer met quote

hoi
Nou, het is al weer een poosje geleden sinds ik had gekeken op deze site.
Bij mijn zoontje zit ie er nog steeds, helemaal niks veranderd aan grootte of vorm, hij voelt er ook nog steeds niets van.
Is er bij iemand al dat het spontaan verdween?
En degenen waarbij het operatief is weggehaald, heeft je kind er na de operatie veel pijn aan gehad?
En wat heeft de arts tegen jullie gezegd als reden dat het echt weggehaald moet worden?
En zeiden ze ook dat het weg zou blijven?
Groetjes nadia
car..
GastBerichtGeplaatst: 07-01-2007 18:19 Reageer met quote

Hoi,
Ik heb nu voor de tweede keer een cyste in de buurt van m'n lies. Ik was ermee naar de dokter gegaan, en zij drukte er even op en heeft dan meteen een afspraak met een chirurg gemaakt om het te laten verwijderen. In het ziekenhuis hebben ze de cyste (ongeveer 1cm à 1.5cm) eruit gehaald en naar het lab gebracht. Daarna hebben ze het dichtgenaaid, de week die volgde had ik wel wat pijn bij het wandelen. Dus na een week werden de draadjes eruit gehaald en kon het genezen. Jammergenoeg hou ik er wel een lelijk litteken van ongeveer 10cm aan over maarja ik ben al blij ervan verlost te zijn.

En sinds 2maanden heb ik er nu weer een nieuwe cyste bij, maar aan de andere kant. Hij was zo groot als een lieveheersbeesje, dus dacht ik om maar nog even te wachten. Hij bleek even weg te zijn en sinds 3weken is de cyste ontstoken en is ie zo'n 2.5cm groot. Het is zeer hinderlijk en doet tamelijk pijn, dus moet ik nu antibiotica -zalf en -pillen nemen om de ontsteking weg te halen. De dokter zei dat er zelfs kans is dat de cyste helemaal wegteert en dus weg is.
Nu zit ik aan m'n laatste dag antibiotica (eindelijk want ik ben er doodziek van!!) en nu is het afwachten. Aan de ene kant hoop ik dat ie terug weer zo groot als een lieveheersbeesje wordt en ik het er kan laten uithalen, want wie weet is ie anders nu verdwenen en komt ie na een paar jaar opnieuw terug..

Dusja, de operatie is eigelik niks om bang over te zijn. Als ie verwijderd is ben je er direct vanaf en kunnen ze tenminste kijken of ie goed- of slechtaardig is.. en echt veel pijn heb je er niet van..

groetjes...
1naim
GastBerichtGeplaatst: 11-01-2007 9:54 Reageer met quote

Bedankt voor je antwoord, het gekke is dat gisteren mijn zoontje last van zijn knie had. Voor het eerst, dus of het daar dan door komt weet ik niet maar voor de zekerheid hebben we wel weer een afspraak bij de dokter voor volgende week.
Ik zal weer laten weten hoe dat afloopt.
car..
GastBerichtGeplaatst: 16-01-2007 13:45 Reageer met quote

Hoi,
Ik ben dus klaar met de antibioticapillen, moet nu nog even antibiotica zalf nemen en ik moet zeggen dat het resultaat enorm is! De cyste bij mij was ongeveer 2.5 cm en is nu zelf nog zo groot als een lieveheersbeesje als het al niet kleiner is. Door die antibiotica kan de cyste zelfs helemaal opgeteerd zijn na twee weken. Dus ik moet nog even wachten en zien wat het wordt. Ik heb er nu ook totaal geen last meer van dat het daar zit. Anders was het hinderlijk om bepaalde dingen te doen als joggen of fietsen omdat hij ontstoken zat, en dan neem je best antibiotica om de zwelling weg te nemen. Er zijn ook mensen die er geen last van hebben en het gewoon laten zitten, de kans is immer klein dat een cyste kwaadaardig is.. maar toch best even checken bij de arts Smile

Als het helemaal opteerd zou die normaal niet meer kunnen terugkomen..
En je merkt het goed als het ontstoken zit, want dan groeit die plots enorm veel en staat ie gespannen, en doet eraan komen wat pijn, en in de buurt erond ook wat..

Als er iets is vraag je gerust maar...

Veel succes!
tienen
GastBerichtGeplaatst: 12-04-2007 14:51 Reageer met quote

= een holte gevuld met vocht die uit het kniegewricht ontstaat (door te slappe structuren aan de achterzijde van de knie, zijnde spieren; pezen..).

Zo'n Bakercyste is dus een deel van het gewricht. Je moet het zien als een zakje dat soms meer vocht bevat en dan weer minder (vandaar het op en afgaand verloop)..

Afhankelijk van de klachten kan men opteren voor chirurgie, maar dit kan terugkomen (vandaar de moeilijke afweging: wachten (soms gaat het idd vanzelf weg) of ingrijpen).
Meestal treden de eerste symptomen op in de kindertijd.

Dit is volstrekt goedaardig maar kan wel veel last bezorgen.
ellis
GastBerichtGeplaatst: 24-04-2007 11:57 Reageer met quote

Zowel ik als mijn zus , op precies dezelfde leeftijd , hadden een baker cyste in de linkerknie holte en deze zijn operationeel verwijdert. Toendertijd stonden de artsen voor een raadsel , want het was precies hetzelfde , met een verschil van 4 jaar. Bij mij is het nu na 34 jaar teruggekomen , maar met medicijnen terug gedrongen. Helaas kwam ik er twee dagen geleden achter dat ook mijn dochtertje , die nu dezelfde leeftijd heeft als ik toen , ook een flinke knobbel achter haar knie heeft. Het enige wat ik zelf aan de operatie heb overgehouden , was dat ik met zwemmen , nooit de juiste beweging heb kunnen doen na de operatie , met schoolslag en rugslag.
car..
GastBerichtGeplaatst: 06-05-2007 21:34 Reageer met quote

Hoi,
Tijdje geleden alweer. Het zal dan toch operatie worden voor mij. De dokter had me in januari antibiotica pillen en antibiotica zalf gegeven, en ja de cyste was volledig weg. Tot enkele dagen geleden. Plots voelde ik op die plaats weer pijn en tja de cyste is terug! Deze keer geen pillen en zalf meer, nu wil ik ze eruit! Ga deze week nog naar de huisarts om een afspraak te maken voor het ziekenhuis.
De vorige die verwijderd werd met chirurgie is voorlopig nog niet terug, dusja laat ik deze nu toch ook uithalen. Je hebt er wel een weekje last van, van de draadjes en de snee maarja daarna ga ik weer op m'n gemak zijn...
elly22
BerichtGeplaatst: 19-10-2007 13:40 Reageer met quote

ik hen in mijn knie holten 2 bulten er is een echo van gemaar eergister en ze zeiden er zit vocht in en iest bloed waarschijnlijk door stoten maar heb ze nu 6 weken en lop heen sleecht en krijg vreselijke pijnen kan haast niet lopen maar krijg alleen morfine tegen de pijn en dat help niet eens en er werd gezrt ze gaan van zelf weg ? maar wanneer ik loop en nu 8 weken mee en is echt geen pretje ik heb zo rode lamp die warmte geef heb ik net geprobeerd
maar de ene vrouw mer antibioticazalf heeft het daarecht goeg bij geholpen of niet ja want deze pijn verdraag ik niet meer en heb gelijk tijdig met die bulten ook carpaal tunnel syndroom gekregen dus heb echt geen gelukt maar daaar laat ik miet aan opereren
ben gister voor eerst naar zo apparaat geweest voor behandeling 75 % heeft er baad ij dus hoef geen operatie.
maarwil graag weten hoe ik van de bulten af kan komen in knie holte
vast bedankt goetjes elly
elly22
BerichtGeplaatst: 18-11-2007 21:28 Reageer met quote

ik heb al 9 weken 2 van die bulten in mijn knieholte maar ik kan heel slecht lopen en nacht met draaien in bed doet erg pijn ik ben 58 maar weg halen word me afgeraden omdat er vaak problemen met je knie blijven als je de cyste weg laat halen en ik heb er nog bij alle twee mijn polsen carpaal tunnel syndroom te hebben dus dubbel veel pijn en mijn polsen wil ik geen operatie ik ga naar een speciaal aperaat voor de polsen ben nu 5 keer geweest en moet zeggen rechter hand word wat beter dus ik heb dubbele klachten maar de knie maakt mij beetje bang omdat ik al 9 weken binnen zit omdat ik niet goed meer kan lopen en van een hor je rusten en ander zeg meer lopen dus mijn vraag is wat moet ik doen Embarassed
elly22
BerichtGeplaatst: 18-11-2007 21:41 Reageer met quote

ik heb al 9 weken 2 van die bulten in mijn knieholte maar ik kan heel slecht lopen en nacht met draaien in bed doet erg pijn ik ben 58 maar weg halen word me afgeraden omdat er vaak problemen met je knie blijven als je de cyste weg laat halen en ik heb er nog bij alle twee mijn polsen carpaal tunnel syndroom te hebben dus dubbel veel pijn en mijn polsen wil ik geen operatie ik ga naar een speciaal aperaat voor de polsen ben nu 5 keer geweest en moet zeggen rechter hand word wat beter dus ik heb dubbele klachten maar de knie maakt mij beetje bang omdat ik al 9 weken binnen zit omdat ik niet goed meer kan lopen en van een hor je rusten en ander zeg meer lopen dus mijn vraag is wat moet ik doen ik wilde vragen of die antibiotica echt heeft geholpen en hoe vaak daags heb je het erop gedaan.
ik heb die zalf ook gekregen maar lijk mij niet erg te helpen ik wil er erg graag van af hoop op antwoord ok
vast bedankt groetjes elly
elly22
BerichtGeplaatst: 23-01-2008 12:49 Reageer met quote

kan er nu niemand antwoord op mijn vraag geven ik loop nog steeds met die bult in mijn knie en loop heel slecht en het gaat nu na 4 maand pijnlijk te worden ben net 14 dagen geledengeopereerd aan carpaal tunnel syndroom aan linkerhand en ga over paar weken voor rechterhand dus heb alles tegelijk weeet iemand wat te zeggen over die cyste vast bedankt
elly22
BerichtGeplaatst: 23-01-2008 12:52 Reageer met quote

ellis schreef:
Zowel ik als mijn zus , op precies dezelfde leeftijd , hadden een baker cyste in de linkerknie holte en deze zijn operationeel verwijdert. Toendertijd stonden de artsen voor een raadsel , want het was precies hetzelfde , met een verschil van 4 jaar. Bij mij is het nu na 34 jaar teruggekomen , maar met medicijnen terug gedrongen. Helaas kwam ik er twee dagen geleden achter dat ook mijn dochtertje , die nu dezelfde leeftijd heeft als ik toen , ook een flinke knobbel achter haar knie heeft. Het enige wat ik zelf aan de operatie heb overgehouden , was dat ik met zwemmen , nooit de juiste beweging heb kunnen doen na de operatie , met schoolslag en rugslag.


ik heb en vraag over die cyste ik heb er nu al 5 maand een zitten een zeg weg halen ander zeg niet doen maar hij word nu pijnlijk en ik loop vanaf de eerste dag al slecht en hor vaak met weg halen dat het snel terug komt ik ben nu 58 en heb net operatie gehad aan carpaal tunnen syndroom en de rechter hand word ook gedaan dus heb van alles wat ,

groetjes
Isabelle Ellen
BerichtGeplaatst: 24-07-2008 16:38 Reageer met quote

Hallo Naim,
Toevallig ben ik vandaag met onze dochter van 11 mnd naar het zkh geweest en is er een echo gemaakt van haar handje. We hadden een knobbeltje ondekt tussen haar duim en wijsvinger, best hard maar zo ver wij konden zien had ze er geen last van. Toch even laten checken, de huisarts dacht aan een "ganglion"en in het zkh dachten ze aan een cyste. We kregen te horen dat dit niet schadelijk of kwaadaardig was, zij niet geopereerd hoeft te worden o.i.d. en we het gewoon in de gaten moeten houden. Tja, aan de ene kant opgelucht en aan de andere kant.... blijf ik het vreemd vinden, maar wat moet je er verder mee?!
Hoe is het intussen met de knie van je zoontje?
Heb jij ook foto's, rontgen of echo laten maken? Wellicht een idee. Zien ze toch iets meer op dan dat de dokter alleen maar er op drukt en er naar kijkt.
In iedergeval sterkte en laten we the kids maar goed in de gaten houden.
Groetjes Isabelle Ellen


naim schreef:
Hallo,
Mijn zoontje van vijf heeft een bult in zijn knieholte, zacht als hij zijn been buigt en hard bij strekken. De huisarts denkt aan een bakers cyste.
Hij heeft er geen last van dus de huisarts doet liever niets zolang hij er geen last van heeft en zolang het niet groeit.
Is het verstandig om het maar gewoon te laten, of er op aandringen dat er meer gedaan moet worden(hij heeft alleen even gekeken en even geduwd er op)?
Komt dit vaak voor bij kinderen op die leeftijd, en als ze het behandelen, op welke wijze gebeurt dat meestal? En zal hij er dan veel last van hebben, Gaat dat met oplosbare hechtingen of echt met van die nietjes?
Ik maak me best wel zorgen hierover, het is zo'n grote bult op zo'n klein knietje,ongeveer anderhalve centimeter. En is het wel echt zo dat die bulten na een poos gewoon verdwijnen als je het laat zitten? Hij heeft m nu ongeveer 4,5 maand.(tenminste voor ik m opmerkte want ik weet natuurlijk niet of ie er al voor die tijd zit, hij is niet meer verder gegroeid ).
Nou, ik hoop op een antwoord, alvast bedankt.
Nadia
elly22
BerichtGeplaatst: 06-09-2008 17:44 Reageer met quote

ik vind dat de mensen hier snel reageren maar niet heus ik heb 11 maand een cyste in mijn knie holte geghad maar ben hem nu kwijt en loop gelukkig weer zonder pijn wie wil weten hoe ik eraf gekomen ben vraag me maar .........................elly22
RIMO
BerichtGeplaatst: 25-06-2011 8:35 Reageer met quote

Erg stil hier hoor!

Onze dochter heeft ook een bult in haar knie holte. Zij is 5 en blijkt na onderzoek van de arts en een echo ook een Bakers Cyste te hebben.

Bij ons heeft ze geen pijn en wachten we af hoe het zich verder gaat ontwikkelen. We hoeven pas weer terug naar de arts zodra ze er echt last van gaat krijgen.

Het valt mij op dat er hier meerdere mensen zijn geweest waarbij een kind van 5 dit heeft. Het is nogal ongewoon dat een kind dit heeft.

Weet iemand hier iets meer over te vertellen? Of zijn er mensen met kinderen die dit hebben of gehad hebben en kunnen vertellen hoe het nu met de kids is?

Mvg

RIMO
anoniem 11
BerichtGeplaatst: 29-03-2015 11:53 Reageer met quote

Hoi Naim,
Ik ben zelf elf jaar ik heb een Bakers Cyste sinds mijn 5de de orthopeet zei dat het weg zou gaan als ik heel lang niet sport. Ook zei hij dat de oorzaak een gescheurde meniscus kon zijn bij mij was het dat ook maar ook nog een dubbele meniscus.
Ik moet zelf binnenkort geopereerd worden.


Veel succes!!! Cool
Index > Kinderziekten > bakers cyste
Pagina 2 van 2  

Vorige  1, 2

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring