Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > bakers cyste
Auteur Onderwerp: bakers cyste
naim
BerichtGeplaatst: 19-05-2006 9:45 Reageer met quote

Hallo,
Mijn zoontje van vijf heeft een bult in zijn knieholte, zacht als hij zijn been buigt en hard bij strekken. De huisarts denkt aan een bakers cyste.
Hij heeft er geen last van dus de huisarts doet liever niets zolang hij er geen last van heeft en zolang het niet groeit.
Is het verstandig om het maar gewoon te laten, of er op aandringen dat er meer gedaan moet worden(hij heeft alleen even gekeken en even geduwd er op)?
Komt dit vaak voor bij kinderen op die leeftijd, en als ze het behandelen, op welke wijze gebeurt dat meestal? En zal hij er dan veel last van hebben, Gaat dat met oplosbare hechtingen of echt met van die nietjes?
Ik maak me best wel zorgen hierover, het is zo'n grote bult op zo'n klein knietje,ongeveer anderhalve centimeter. En is het wel echt zo dat die bulten na een poos gewoon verdwijnen als je het laat zitten? Hij heeft m nu ongeveer 4,5 maand.(tenminste voor ik m opmerkte want ik weet natuurlijk niet of ie er al voor die tijd zit, hij is niet meer verder gegroeid ).
Nou, ik hoop op een antwoord, alvast bedankt.
Nadia
elsgiss
BerichtGeplaatst: 19-05-2006 15:47 Reageer met quote

naim schreef:
Hallo,
Mijn zoontje van vijf heeft een bult in zijn knieholte, zacht als hij zijn been buigt en hard bij strekken. De huisarts denkt aan een bakers cyste.
Hoi Nadia, mijn dochter (van destijds ongeveer dezelfde leeftijd) heeft het ook gehad! Mijn huisarts had ongeveer hetzelfde verhaal. Hij zei dat mijn dochter nog te jong was voor een operatie en ik meen me te herinneren dat hij zei dat de cyste ook vanzelf weg kon gaan. Hij noemde de naam van de cyste niet. Dan heb jij nog geluk (ik erger me er aan dat een (huis)arts vaak de naam van de kwaal niet noemt)
Ik was een beetje angstig. Ik wist er weinig van, de huisarts had geen naam genoemd, en alleen maar gevoeld en gedrukt. Ik wilde eigenlijk graag weten waaruit de bobbel bestond en hoe hij kan ontstaan. Als ik dat begrepen had was het voor mij een stuk duidelijker geweest. Er was trouwens niemand anders die het opmerkte. Ik had minstens van de gymnastiekjuf verwacht dat ze het zou zien.
Maar o wonder, de cyste verdween vanzelf! Wat was ik blij dat ik toch op de huisarts had vertrouwd met zijn beoordeling dat er geen haast was om de cyste weg te halen. Mijn huisarts had trouwens gezegd dat de cyste ook vanzelf kan weggaan, maar dat hij dat nog nooit had meegemaakt.
naim
BerichtGeplaatst: 19-05-2006 18:24 Reageer met quote

Hhoi,

Wat fijn dat je zo snel antwoord.
En dan ook nog zo'n fijn antwoord...
Hoe lang heeft dat bij jouw dochtertje geduurd?
En trouwens, mijn huisarts was daar ook niet zelf mee gekomen hoor, ik had van tevoren gegoogled op : bult in knieholte en kwam daar dus op. Toen ik het zelf noemde toen dacht hij dat dus ook.
Inderdaad niet echt prettig nee...
Nou, hoop dat hij bij hem ook vanzelf weg gaat. Maar ik vind toch best lang al maar hoe lang was dat bij jouw dochtertje?

Groetjes Nadia
elsgiss
BerichtGeplaatst: 19-05-2006 21:10 Reageer met quote

naim schreef:
.....Hoe lang heeft dat bij jouw dochtertje geduurd?.......
En trouwens, mijn huisarts was daar ook niet zelf mee gekomen hoor, ik had van tevoren gegoogled op : bult in knieholte en kwam daar dus op. Toen ik het zelf noemde toen dacht hij dat dus ook........
Hoi Nadia,
ik moet je zeggen dat ik helaas niet meer weet hoe lang het geduurd heeft. Ik schat ca. 4 maanden. Mijn dochter is nu namelijk al bijna 12 jaar, dus het is een poos geleden. Ik heb ook nooit iemand ontmoet met dezelfde klacht.

Weet jij via internet hoe het zit met die bult? Hoe het wordt veroorzaakt?

Ik wil je nog een suggestie doen: verschillende verzekeraars hebben een "Gezondheidslijn" voor medische vragen. Elders op dit forum heb ik er verschillende genoemd. Daar kun je ook eens informeren. Dat geeft toch een prettiger gevoel. De Agis en de FBTO-lijn wordt bemand door artsen. De Delta Lloyd lijn wordt niet bemand door een arts maar door een verpleegkundige die erg veel weet en die op de achtergrond een arts kan raadplegen.
naim
BerichtGeplaatst: 20-05-2006 20:00 Reageer met quote

Ja das dan inderdaad al wel een poos geleden ja.
Ja, ik hadhet via internet gevonden ja op : www.sgcvisser.nl/Kniecyste.htm
En dat is een goede tip van die hulplijn, daar ga ik eens naar op zoek ja.
Dank je.
elsgiss
BerichtGeplaatst: 28-05-2006 17:10 Reageer met quote

Beste Naim,

Dank je voor de link. Als ik dat lees concludeer ik dat zo'n cyste eigenlijk een signaal is voor een onderliggend probleem.

Mijn dochter heeft ook problemen aan beide knieen. Beide knieen gaan geregeld op slot en doen pijn (begon in 2004). Ze kan de knieen zelf terug drukken door een specifieke beweging te maken. Misschien hoort dit onderwerp meer thuis bij het onderwerp "pezen en gewrichten en fysiotherapie"? Door onze huisarts is destijds niet aan ons gezegd dat de cyste een voorbode kon zijn van meer problemen. Wellicht geldt dit niet bij kinderen met zo'n cyste. Mijn dochter is door de hh verwezen naar een fysiotherapeut. Ik hoop dat we daar wat meer horen, want er zijn meer problemen met het bewegingsapparaat. Ze is bijvoorbeeld erg stijf als ze opstaat uit een stoel. Ze loopt dan als een oud vrouwtje.

Natuurlijk hoeft jouw zoontje geen problemen te krijgen, maar je moet misschien wel meer opletten.

Groeten.
laura1
GastBerichtGeplaatst: 14-06-2006 1:00 Reageer met quote

Mijn dochter van 5 heeft haar been gebroken op school, in het ziekenhuis bleek een enorme cyste in haar been te zitten .Ik maak mij momenteel vreselijk ongerust omdat via MRI nog vastgesteld moet worden of het kwaadaardig is of niet.
naim
BerichtGeplaatst: 15-06-2006 12:00 Reageer met quote

hoi Laura,
hoe gaan ze dan kijken of het kwaadaardig is?
Met foto's of met een operatie?
En zagen ze dan cyste zitten toen ze foto's van de breuk maakten?
En zit de cyste ook in de knieholte?
Noemden zij het ook bakers cyste?
Zou je hier misschien iets over willen vragen?
Ja, misschien vind je dat wel raar..
Mijn huisarts weigert er verder iets mee, zelfs foto's laten maken vind hij absoluut niet nodig, maar noemt het gewoon Bakers Cyste terwijlk hij even kijtk er even op drukt en verder niets!
Ik maak me ook gek van zorgen hierover, wat als het wel iets is!!!??
Ik denk in ieder geval aan je, zelfs alleen haar been breken is al heel erg veel voor zo'n kleintje en dan ook nog op school.. echt niet leuk zeg.
Liefs Nadia
Carlijn
GastBerichtGeplaatst: 19-06-2006 16:27 Reageer met quote

Hoi.
Mijn zoontje heeft ook zoiets meegemaakt.
Beenbreuk met een solitaire cyste en dat betekende zeven weken gips.

Na het gips is hij direct geopereerd om de cyste weg te halen,want als hij weer zou gaan lopen zou zijn been zo weer breken.
Daarna kreeg hij nog een behandeling met een injectie om de eventuele resten weg te halen.
Al met al een heel gedoe voor je kind.

Wat ontzettend sneu
Ondanks krukken is het behelpen hoor je kan wekenlang geen kant op,helemaal met dat mooie weer erg vervelend dat gips,maar ja je kind staat voor alles niet dan!!!
Sterkte ermee Laura
Nanc
GastBerichtGeplaatst: 21-06-2006 9:33 Reageer met quote

Mijn zoon heeft ook een cyste gehad, dat is een hole ruimte in het bot, deze is spontaan ontstaan we kwamen er achter nadat onze zoon ergens vanaf sprong en toen zijn been brak en er een gigantische cyste in zijn been bleek te zitten. De cyste is in het ziekenhuis tijdens een operatie leeggeschraapt en al het weefsel wat er nog bleef zitten is bevroren . Daarna volgde zes weken in het gips, hij moest daarna nog 6 weken met 2 krukken open en mocht zijn been met ongeveer 10 kilo belasten. na deze 6 weken daarna nog 6 weken met 1 kruk. En mocht daarna weer gewoon zijn been belasten. dus in totaal is hij hier 5 maanden zoet mee geweest.(En ik ook dus)

Groetjes Nancy
Carlijn
GastBerichtGeplaatst: 23-06-2006 18:44 Reageer met quote

Hallo Laura,weet je al wat meer over je dochter?
Geen bericht is meestal goed bericht dus daar hopen we maar op!!!
ANGEL2006
GastBerichtGeplaatst: 26-07-2006 17:37 Reageer met quote

ik ging naar de huisarts omdat ik een bultje op me arm had,
heb in het verleden al 5 tumoren gehad.
nu kom ik nett erug uit het ziekenhuis, ze hebben de cyste/tumor weg gehaald, en ze gaan het nu opsturen en op kweek zetten.
ik ben best bang, want hij zat heel diep, en ze zeiden dat ik er rekening mee moest hoduen dat het kwaardaardig is....
5 aug gaan de hechtingen eruit en over 2 weken hoor ik de uitlslag
manoensk
GastBerichtGeplaatst: 29-09-2006 14:54 Reageer met quote

ik las de berichtjes hier boven
ik ben op momement 19 jaar en ben inmiddels 3 keer geopereerd aan mijn bakers cyste in mijn knieholte, ik raat mensen aan er echt niet te lan mee rond te lopen want het is bij mij gaan verkleven aan de spieren en ik kom er nooit meer van af het blijft gewoon terug komen dus operatie is ook niet echt een optie weet iemand een andere manier???
manoensk
GastBerichtGeplaatst: 29-09-2006 15:02 Reageer met quote

beste carlijn
wat voor injecties hebben ze joun zoontje gegeven ??
ik ben bij de huisards geweest en heb hem naar deze mogelijkheid gevraagt(ik ben namelijk alleen maar geopereerd en verder niks) en hij vroeg me om aan jou te vragen (jah jah het is wat de huisartsen van tegenwoordig) wat voor injecties dat waren ik zit weer omhoog met mijn pootje maar in tegen stellining tot vele van jullie heb ik er erg veel pijn aan ik kan mijn knie niet buigen ik hoop echt iets te horen
elsgiss
BerichtGeplaatst: 01-10-2006 23:57 Reageer met quote

manoensk schreef:
beste carlijn
wat voor injecties hebben ze joun zoontje gegeven ??
ik ben bij de huisards geweest en heb hem naar deze mogelijkheid gevraagt(ik ben namelijk alleen maar geopereerd en verder niks) en hij vroeg me om aan jou te vragen (jah jah het is wat de huisartsen van tegenwoordig) wat voor injecties dat waren ik zit weer omhoog met mijn pootje maar in tegen stellining tot vele van jullie heb ik er erg veel pijn aan ik kan mijn knie niet buigen ik hoop echt iets te horen
Ik las bij de reactie van Carlijn:"beenbreuk met solitaire cyste". Ik vermoed dat dit een heel ander geval dan een baker-cyste is, dus dat haar reactie eigenlijk niet bij dit onderwerp thuishoort.
Hieke
GastBerichtGeplaatst: 17-11-2006 22:51 Reageer met quote

Dag allemaal
Mijn dochter heeft ook dezelfde cyste. Twee verschillende huisartsten verzekerden mij dat het niets was en vanzelf wegging. Ik vertrouwde het toch niet en heb doorgedrukt dat ik verwezen werd naar een kinderarts. Deze vertelde mij dat het bij kinderen eigenlijk niet voorkwam dat ze een cyste kregen. Ik verbaasde me dus enorm om deze reacties! Ook een opluchting trouwens. Nu heeft het tenminste een naam Smile.
De cyste is weggeweest maar ik grotere vorm inmiddels weer teruggekomen. Verbazingwekkend is dat mijn dochter ook vijf is!! Sterke overeenkomsten allemaal dus.
De kinderarts adviseerd nu om de cyste operatief te verwijderen, we wachten nu op een doorverwijzing naar een orthopedisch chirurg.
Ik zal nadere ontwikkelingen posten.
groeten
elsgiss
BerichtGeplaatst: 21-11-2006 1:09 Reageer met quote

Beste Hieke, zou je niet nog eens met de kinderarts overleggen of het toch een optie is om af te wachten? Je kunt toch vertellen dat je op internet gelezen hebt dat het bij andere kinderen soms ook verdwijnt? Ik denk dat je dit ook zeker moet overleggen met de orthopedisch chirurg. Heeft jouw dochter er (veel) last van? Mijn dochter had er eigenlijk geen last van.
heidi_zon
BerichtGeplaatst: 29-11-2006 12:04 Reageer met quote

Mijn zoon heeft ook een bult in de knieholte en navraag bij de huisarts leverde ook weinig op. Volgens hem was het een opeenhoping van vocht in een peesschacht. Ik zag het vorig jaar (toen was hij ook 5!) Ik heb het idee dat het wel iets is gegroeid, maar hij heeft er weinig last van. Hij heeft wel erg veel last van zgn groeipijnen in zijn knieen. Dat heb ik vroeger ook gehad, dus daar maak ik me niet echt veel zorgen over.
claudia 33
GastBerichtGeplaatst: 11-12-2006 0:47 Reageer met quote

hallo mijn zoontje van 5 jaar is in maart geopereerd aan een cyste aan zijn enkel
Een paar maanden geleden hebben ze weer een gevonden maar dan in zijn knieholte rechts,
tot onze schrik heeft hij nu dus ook aan zijn linkerknieholte nog een.Hij word nu doorverwezen naar nijmegen voor verder onderzoek.
We zijn heel ongerust en vragen ons af of er meer mensen zijn met dit soort problemen. Sad Question
Kimberley 15
GastBerichtGeplaatst: 27-12-2006 14:20 Reageer met quote

Hallo ik ben kimberley en ben 15 jaar ik ben voor een kort tijdje geleden naar de dokter geweest voor mijn enkel want het was een soort bultje wat er op groeide. Mijn dokter heeft gezegt het een cyste was. En ik wist zelf niet eens wat dat was dus ik ging vene zoeken op internet. Mijn dokter heeft mij er ook bij verteld dat als hij na 6 weken groter zou worden weer terug moest komen. Nou in die tussentijd is het alleen maar kleiner geworden en no zit ik al over de 6 weken en groeit erg hard en heb al een afspraak voor morgen en het word waarschijnelijk weg geopereerd. Want ik kan zelfs neit meer mee doen met gym want het is gewoon te pijnlijk. Dus hopen dat ik er geopereerd mag worden.
Index > Kinderziekten > bakers cyste
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring