Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Klachten na borstvergroting
Auteur Onderwerp: Klachten na borstvergroting
Dolfijntje
GastBerichtGeplaatst: 16-05-2006 19:50 Reageer met quote

Bijna 8 jaar geleden heb ik een borstvergroting ondergaan. Toen was ik 16 jaar. Ik had geen borstvorming. Dat wil zeggen dat ik ook geen AA-cup had of enige bolling. Ik had het figuur van een jongen.

Helaas wilde de verzekering het niet vergoeden op grond van een lichamelijke afwijking. Mijn plastisch chirurg heeft hiervoor ook nog een brief geschreven. Uiteindelijk is de helft vergoed op grond van psychische klachten waar we het toen op hebben gegooid.

Uiteraard was en ben ik er ontzettend blij mee. Ik heb nu een A-cup, kan een BH en leuke kleding aan. Het enige dat ik sinds een jaar na de borstvergroting heb zijn ontstekingen.

Vroeger was ik NOOIT ziek, echt nooit. Tegenwoordig voel ik me eigenlijk dagelijks niet fit. Heb keelontsteking na keelontsteking, luchtweginfecties, longontstekingen, blaasontstekingen en nierbekkenontsteking. Niet alleen die lichaamsdelen zijn ontstoken, mijn oorgaatjes ontsteken ook, heb plekjes op mijn mond die regelmatig ontsteken etc.

Ik leef ontzettend gezond tegenwoordig om maar te voorkomen dat ik ziek wordt en ontstekingen krijg. Ik slaap voldoende, eet voldoende fruit en groente, sport, drink matig alcohol, rook niet, slik vitaminepillen, drink probiotica, koop optimel etc. etc.

En nu, 8 jaar na de operatie begin ik wel eens te denken dat het met het plaatsen van die siliconen te maken kan hebben. Het lijkt wel of mijn hele afweersysteem een soort van knauw heeft gekregen. Misschien verbeeld ik het me wel en heb ik gewoon sinds 7 jaar een enorm zwakke weerstand, is het de leeftijd gewoon (ben 24). Inmiddels word ik er zo moe van dat ik me zo vaak gewoon niet goed voel. Dat ik na een dag uitgaan weet dat ik rustig aan moet doen omdat er dan wel weer een ontsteking de kop opsteekt. Ik heb me zelfs op allerlei geslachtszieken (o.a. hiv) laten testen want daar krijg je tenslotte ook een zwakke weerstand van. Maar daar is niets uitgekomen.

Vandaar dat ik me afvroeg of er misschien meer vrouwen zijn die dit soort klachten hebben? En wat zij er aan doen. Wie weet raad.
Sofietje
BerichtGeplaatst: 17-05-2006 13:05 Reageer met quote

Hoi dolfijntje,

Ik heb ook een borstvergroting gedaan 4 jaar geleden (helaas 3 keer opnieuw moeten doen vanwege complicaties). Ik herken geen van deze klachten. Heb wel sinds een poosje wat meer problemen met mijn gewrichten maar de ontstekingen die jij hebt heb ik nooit gehad door de prothesen.

Zo ken ik meer meiden die ook een borstvergroting gedaan hebben en ook zij hebben volgens mij niet deze klachten. En ook een tante van mij die ruim 25 jaar geleden een borstvergroting heeft gedaan heeft niet de klachten die jij ook hebt.

Zou het niet weten of het door de prothesen kan komen (misschien ligt het eraan welke prothesen je hebt en of ze veel silicone doorzweten of niet)

Hoop wel voor je dat het een keer beter zal worden en dat je je snel beter zal voelen!

Groetjes,

Sofietje
lieverAdanB
BerichtGeplaatst: 15-06-2006 13:16 Reageer met quote

Hoi Dolfijntje,

Je klachten zijn zeer zeker bekend. Al jaren lang is een plastisch chiruge in het Radboudziekenhuis bezig met onderzoek. dr. Kappel heet ze. Ze heeft de ervaring dat als de implantaten verwijderd zijn, de klachten kunnen verminderen. Op: www.borstenforum.nl kun je veel informatie terugvinden van allerlei klachten. Ga op de site eerst naar het forum, dan naar complicaties en dan naar siliconen onveilig. Bij mij was een implantaat gescheurd en veel restanten in het bloed aangetroffen, waardoor mijn auto-immuunsysteem, net als bij jou flink van slag is. Verder zijn mijn zenuwen beschadigd en lig ik al 5 jaar in bed met veel pijn. De meeste artsen zijn niet op de hoogte van deze siliconenziekte, maar in Amerika zijn ze al sinds 1992 verboden, omdat men nooit heeft kunnen aantonen dat siliconen véilig zijn. Ook in Frankrijk mag men ze niet meer gebruiken, alleen voor reconstructie. Hopelijk komt hier ook een verbod op siliconen implantaten. Overigens is élk implantaat omhuld met een siliconen envelop.
Als ik jouw was, zou ik contact opnemen met dr. Kappel. Als je niet in de regio Nijmegen woont, kun je daar niet terecht, maar wel in een andere kliniek waar zij werkt. In het Radboud kunnen ze je dan wel het telefoonnummer geven. Ik wens je heel veel sterkte en weet dat je klachten niet tussen je oren zitten. Je klachten zijn helemaal écht!
lieverAdanB
NaNcY1984
BerichtGeplaatst: 22-06-2006 16:05 Reageer met quote

ik heb geen implantaten maar ik heb de borstvergroting met mijn eigen lichaamsvet laten doen waardoor ik dus echt nergens last van heb.
Dima
GastBerichtGeplaatst: 19-07-2006 12:47 Reageer met quote

NaNcY1984 schreef:
ik heb geen implantaten maar ik heb de borstvergroting met mijn eigen lichaamsvet laten doen waardoor ik dus echt nergens last van heb.


Hoe gaat dit in zijn werk, en waar kun je dit verantwoord laten doen?
Gast
BerichtGeplaatst: 21-07-2006 22:32 Reageer met quote

Als je bij google 'Siliconen nemen bezit van het lichaam' schrijft, vind je daar een artikel van Marlou Boots van het Steunpunt voor vrouwen met Siliconenimplantaten.
De SVS is ondertussen opgeheven wegens ernstige ziekte van Marlou.
Mammografie wordt nu afgeraden wegens de grote kans op het scheuren van het implantaat. MRI wordt nu aanbevolen.
Alle informatie van de SVS zal t.z.t. op internet geplaats worden.
mary44
BerichtGeplaatst: 08-10-2006 9:56 Reageer met quote

nancy hoeheb je dit gedaan dan?
marije R.
GastBerichtGeplaatst: 23-01-2007 18:31 Reageer met quote

Hallo Dolfijntje,

Het is inmiddels al ruim een half jaar geleden dat je je oproep plaatste. Ben erg benieuwd hoe het met je gaat. Je klachten zijn zo herkenbaar. Ik zou bijna precies hetzelfde hebben kunnen zeggen. Ik heb 7 jaar geleden implantaten gekregen en afgezien van geleidelijk toenemende vermoeidheid, zijn nu de keelontstekingen, longontsteking, spierpijnaanvallen, allergische aanvallen schering en inslag. En dat in het lijf van iemand met een uiterst gezonde, sportieve constitutie en levensstijl. Je hebt gewoon altijd wat (en ik had altijd zo'n moeite met mensen die altijd "wat" hadden!). Het is aardig deprimerend. Ik overweeg om m'n implantaten te laten verwijderen. Maar ben heel benieuwd hoe het nu met je gaat. Laat even wat horen alsjeblieft.
malika
GastBerichtGeplaatst: 02-04-2007 16:07 Reageer met quote

tjorven
GastBerichtGeplaatst: 09-04-2007 19:37 Reageer met quote

Ik heb 4 april een borstvergroting ondergaan. Nu heb ik last van slapende handen. Heeft iemand dit ook?
milan-kim
BerichtGeplaatst: 09-04-2007 22:11 Reageer met quote

Ik ben 22 jaar en denk na over bostvergroting.
Ik heb nu een a cupje en mijn borsen zijn erg slap.
Hebben jullie erg veel pijn na de operatie gehad?
En weten jullie al of de klachten van de operatie komen?
Hoe lang duurt het genezingsproces?
DT
BerichtGeplaatst: 10-04-2007 0:13 Reageer met quote

Ik ben 18 en denk al enige tijd sterk na over borstvergroting. Het enige wat me nog weerhoudt is het prijskaartje die eraan hangt. Nu vraag ik me af, welke implantaten het beste zijn. Ik moet zeggen dat mijn lichaam nogal wat dingen afstoten zodat ik snel ontstekingen krijg. Ik had gelezen dat mcgahn het beste zijn, weet iemand daar iets van?

milan-kim, weet je al waar je dat zou willen doen en welke maat etc? ben ik erg benieuwd naar.
milan-kim
BerichtGeplaatst: 10-04-2007 18:11 Reageer met quote

nee ik heb nog geen idee... het geld is voor ons geen probleem, ik wil alleen dat het er natuurlijk uit ziet dus niet te groot
DT
BerichtGeplaatst: 10-04-2007 18:48 Reageer met quote

snap ik, dat wil ik ook. ik wil geen pornoborsten als je begrijpt wat ik bedoel.
ik heb op internet al natuurlijke vormen gezien, in een druppel vorm. zag dr mooi uit.
tjorven
GastBerichtGeplaatst: 11-04-2007 10:06 Reageer met quote

Ik ben 4 april geopereerd. De eerste dagen was het wel echt afzien. Mijn prothese is onder de borstspier geplaatst. Dit is pijnlijker dan er boven.
Al je spieren ter hoogte van je borst,doen de eerste dagen pijn. Nu is het al een week geleden. Ik voel nog wat pijn maar het valt wel mee. Het is best dat je de eerste dagen hulp hebt van iemand om je huishouden te doen, want dat gaat echt niet.

groetjes
milan-kim
BerichtGeplaatst: 11-04-2007 20:52 Reageer met quote

en hoe ging de operatie in zijn werking? Hoe lang waren ze bezig en na hou lang mocht je weer naar huis?
tjorven
GastBerichtGeplaatst: 17-04-2007 10:55 Reageer met quote

de operatie duurde een uurtje. Als ik wakker was mocht ik naar huis. volledige verdoving.
groetjes
milan-kim
BerichtGeplaatst: 17-04-2007 18:13 Reageer met quote

en hoe voel je je nu?
tjorven
GastBerichtGeplaatst: 18-04-2007 18:32 Reageer met quote

vandaag is het 2 weken geleden dat ik geopereerd ben. Nu zit er heel veel vocht in mijn borsten. De dokter zegt dat ik mij nog geen zorgen moet maken dat dat weggaat met antibiotica te nemen. ik neem al 2 weken antibiotica en tijdens de operatie heb ik ook een bakster met antibiotica erin gekregen om ontstekingen te voorkomen. Vrijdag ga ik terug naar de chirurg om het te laten onderzoeken. Ik heb terug pijn met dat vocht dat nu in mijn borsten gekomen is.
groetjes tjorven
susel
GastBerichtGeplaatst: 06-05-2007 14:33 Reageer met quote

Hey dolfijntje,

Ik ben zelf nu 17 en heb op mijn 16e alleen mijn linkerborst laten vergroten ook vanwege psychische klachten en het dermate verschil..
mijn verzerkering vergoede het ook niet..
maar jou klachten komen mij wel bekend voor..
Ik ben de laatste tijd ook helemaal neit fit..
super moe... soms val ik zelfs bijna flauw..
en nja ik heb helemaal geen fut meer..
Ik hoop dat je een oplossing weet te vinden!!!
Index > Overige ziekten > Klachten na borstvergroting
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring