Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Blaasontsteking
Auteur Onderwerp: Blaasontsteking
sheanne
BerichtGeplaatst: 04-08-2010 16:43 Reageer met quote

Kom net bij de uroloog vandaan,heb een chronische blaasontsteking,gelukkig,was bang voor ergere dingen.Heb wel wat bijgeleerd:vit. C heeft vlg de uroloog geen positieve invloed op de zuurgraad van de urine(onderzoek)
Granberry heeft wel een positief effectop de blaas, legt een laagje ter bescherming in de blaas.
Te veel drinken kan ook: tijdens een kuur( ben nu binnen 6 weken aan mijn 4de kuur bezig,misschien wel door te veel drinken)niet te veel drinken,want dan spoel je te snel door en werkt het medicijn niet goed.
Ik dronk zo 3/4 liter per dag ;drink 2 liter en met een kuur 1,5 p.d.
Door mijn zenuwen ,om weer een ontsteking te krijgen dronk ik veel te veel en berijkte het tegenovergestelde,
dit wilde ik even kwijt,misschien heeft iemand er iets aan
miss_mii
BerichtGeplaatst: 22-08-2010 13:09 Reageer met quote

gastin schreef:
miss miii die d-mannose is een voedingssupplement.. net zoals cranberry tabletten maar dan veel sterker.. het is een natuurlijke suiker.
heb het ook gekregen van m'n natuurarts en het hielp wel.
verder drink ik elke avond vers uitgeperste grapefruit voor vitamine c.
ik had met m'n ex ook altijd blaasontsteking na de seks.. heb toen veel antibiotica geslikt en uiteindelijk bleek dat we allebei een schimmelinfectie hadden.. toen hebben we met condoom gevrijdt en daarna nergens meer last van.
het kan ook zijn dat je door seks het hpv virus overdraagt. ik ga dus ook een uitstrijkje vragen bij mn nieuwe huisarts voor de zekrheid omdat mijn vorige huisarts vond dat ik daar te jong voor was (20) maar ik heb al vaker gehoord van vrouwen die constant blaasontsteking en schimmels hadden en die uiteindelijk stukjes uit de baarmoeder moesten verwijderen... ga me ook laten testen op soa want heb nu alweer klachten!


Met condoom heb ik nu, een aantal jaren later, met dezelfde partner, nogsteeds last. Ik ben getest op 't HPV virus, dit blijk ik te hebben. M'n uitstrijkjes hadden een aantal keer afwijkende cellen maar nooit ernstig, moest na 'n jaar herhaald worden.. schimmelinfectie heb ik ook al langer last van, hier heb ik meerdere malen wat tegen gehad. Nu is 't wel onder controle, last alleen 't blaasontsteking probleem niet op. Heb onderhoudskuur antibiotica maar om dat de rest van mn leven te gebruiken?
Ik heb geen SOA's , ben daar meerdere malen op getest...
miss_mii
BerichtGeplaatst: 22-08-2010 13:14 Reageer met quote

Frotje schreef:
8 Jaar geleden begon bij mij het gezeur, ik kreeg last van blaasontstekingen. Van alles geprobeerd, maar niks hielp. In korte tijd ben ik door 3 verschillende urologen binnenstebuiten gekeerd, maar ook zij konden niks vinden. Ik kreeg doodleuk het advies: leer er maar mee leven. Das leuk gezegd als je 83 bent, maar ik was 18jr op dat moment. Maar goed wat moet je dan...
Nog een aantal jaren verstreken. Ik maar cranberrysap drinken, vitamine C tabletten gebruiken, plassen na de seks, etc etc..... Niks hielp.
Het was voortaan zo erg dat ik 1 a 2 blaasontsekingen in de maand had. M'n antibioticakuur was nog maar net klaar en daar was de volgende blaasontsteking alweer. Niet om uit te houden.... Dus ten einde raad ging ik maar weer terug naar een uroloog (weer een andere uiteraard).
Ook hij heeft mij binnenstebuiten gekeerd maar kreeg niks afwijkends gevonden. Maar toen kwam de vraag: gebruik je lactacyd (of iets dergelijks van vaginaledouches??) Dat gebruik ik inderdaad, al sinds 8 jr op advies van mijn huisarts toen dit gezeur begon. Nu blijkt dit wel zo slecht te zijn vertelde hij omdat lactacyd ook de goede bacterien wegwast en je die juist zo hard nodig hebt om de rest buiten te houden!! Ik heb meteen bij thuiskomst m'n flesje weggegooid en heb sindsdien nergens meer last van gehad!!! Dus mijn tip voor iedereen: GEBRUIK GEEN LACTACYD!!!!!!


Ik gebruik dit niet, ben ook door de uroloog onderzocht en was niks afwijkends te vinden. Toch elke keer blaasontsteking, kom niet van de antibiotica af heb ik het idee. Balen!
Elliebellie_hoi
BerichtGeplaatst: 28-10-2010 17:45 Reageer met quote

Hoi iedereen!

Ik heb zelf ongelovelijk veel ervaring met blaasontstekingen. Het ontstond ongeveer 3 jaar geleden en heb er tot een aantal maanden geleden last van gehad. Naar mijn weten was de oorzaak het sperma van mijn vriend. Als je zo vaak blaasontstekingen hebt gehad weet wat de oorzaak ongeveer is. De dokter vertelde dat bij vrouwen de urinebuis aanzienlijk veel korter is als bij mannen. Tijdens het vrijen kunnen er sneller bacterieen bij de vrouw naar binnen dringen.
Bij mij kwamen de blaasontstekingen achter elkaar. Dit kwam doordat mijn lichaam iedere keer niet goed hersteld was van de vorige blaasontsteking waardoor ik vatbaarder was voor een blaasontsteking. Zodra je een blaasontsteking hebt gehad moet je tijdelijk met condoom vrijen zodat je lichaam de zuurgraad kan herstellen. Een gezond lichaam kan opboksen tegen de zuurgraad van sperma. Als je lichaam uit balans is kan dit niet waardoor de kans groot is dat je vaak blaasontstekingen krijgt.
Ik ben naar een speciale kliniek geweest die mij heeft verteld een half jaar met condoom te vrijen en dat ik cranberry pillen moet slikken zodat mn blaas helemaal kan herstellen.
Ik heb helemaal geen last meer van blaasontstekingen gehad en ik ga ervan uit dat zometeen na het half jaar ook niet meer te hebben. Ik krijg na het half jaar een aantal antibiotica pillen mee die ik moet innemen na de sex. Als dat goed gaat hoef ik geen antibiotica meer in te nemen.
Ik heb het er wel voor over om een half jaar met condoom te vrijen. Het is vervelender om iedere keer aan de antibiotica te gaan. Het vernietigt niet alleen de slechte maar ook goede bacterien, waardoor je weerstand etc ook weer slechter van word.

Misschien dat iemand iets aan dit verhaal heeft! Smile
elpe
BerichtGeplaatst: 04-11-2010 23:50 Reageer met quote

Hoikes,
De laatste jaren heb ik regelmatig last gehad van blaasontstekingen. Gelukkig was het goed te verhelpen met medicijnen. Tot dit jaar mei, ik kreeg een niercrisis, 2 dagen later weer 1, week later weer 1. D'r zijn toen fotos gemaakt met contrastvloeistof en is men erachtergekomen dat de urineleider een vernauwing heeft. Ben dan bij een uroloog terechtgekomen die me een JJ geplaatst heeft. Bijna 3 maanden heb ik dat ding gehad en 3 weken nadat het verwijderd was, kreeg ik hoge koorts : nierbekkenontsteking. Ik had helemaal niks gemerkt van blaasontsteking, alleen maar een pijn in de flank. Daarna nog blaasontsteking gekregen en ab-kuur van 20 dagen. Tijdens de ab-kuur heb ik nog koorts gehad. Als mijn plas nagekeken wordt, is het gewoonweg zuiver. Alles oke, maar blijvende klachten. Nu heb ik urfadyn, een middel om de blaas te spoelen, maar het prikkend gevoel gaat niet weg. Kheb daarna nog uropyrine gekregen, nou, voor mij is dat een 'wondermiddel'. Het prikkend gevoel is helemaal weg. Het is wel even schrikken als je gaat plassen, je plas is zo fel oranje dat het bijna licht geeft. Misschien heeft iemand anders hier iets aan...? (Hopelijk mocht ik de namen hier schrijven van de medicijnen.)
Maandag moet ik weer op controle bij de uroloog.
Jessjje
BerichtGeplaatst: 11-07-2011 20:01 Reageer met quote

Hallo iedereen,

Ik heb net bijna alle berichten van iedereen gelezen die problemen hebben met hun blaas. Ik ben ook iemand met al 4 jaar last van me blaas, alleen is het bij mij geen blaasontsteking, want ik heb wel de drang maar niet de pijn tijdens het plassen! Ik ben al vaak bij de dokter geweest en ook bij de uroloog waar ik een blaasonderzoek heb gehad, geloof me is geen pretje! Hieruit kwam niets en ze zeiden dat ik er maar mee moest leren levenik heb egt al van alles geprobeerd cranberrytabletten vit c ook in combinatie heb ook al tig antibiotica kuren gehad en dat helpt zolang de kuur duurt, d8 eerst dat het door de seks kwam maar dat heb ik ook getest met en zonder condoom, ga altijd na de seks plassen! Maar ik heb het eig ook nooit na de seks!dus ik ben ten einde raad, wie heeft er nog een tip voor mij????

Groetjes Jessica
Hanna11
BerichtGeplaatst: 18-07-2011 21:40 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben nu aan mijn vierde antibiotica kuur bezig. Slik nu Ciprofloxacine 500 mg, 2x daags.

Ik heb niet gemerkt dat ik een blaasontsteking had. Kreeg één keer hele hoge koorts met koude rillingen en klappertande.
Na zoeken werd er een blaas/nierbekkenontsteking gevonden. Heb ook al twee keer een echo gehad, en drie keer een kweek van urine. De E coli bacterie kwam daar uit.
Kreeg ook wat bloed in mijn ontlasting. Daar heb ik nu een maagbeschermer voor gekregen.

Ik heb nu erge rugpijn, krampen ook in mijn spieren en kuiten, alsof ik weer zwanger ben.[kan niet ben 62 jaar].

Nog steeds heb ik geen extra aandrang om te plassen.

Begin nu een beetje hopeloos te worden. Morgen ga ik naar de huisarts om verder te kijken.

Kan een blaasontsteking zo hardnekkig zijn, en dan ook nog dat je het niet merkt?

De e coli bacterie is dat een bacterie die direkt aanwijzingen geeft dat er een blaasontsteking is, of zijn er dan nog andere oorzaken?
Ren_z
BerichtGeplaatst: 19-07-2011 14:00 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik heb alle berichten gelezen en ik heb er zelf ook last van al ongeveer 3 jaar. In het begin van mijn relatie had ik na de sex geen blaasontsteking. Maar dit gebeurde pas na een jaar. Ik ga na de sex altijd meteen plassen en alles wassen maar niets helpt.. Zou dit dan alsnog aan mij liggen of kan het ook aan mijn vriend liggen?
Ik slik al vit C, cranberry pillen en drink me een ongeluk.
Nou las ik dat D-mannose moet helpen, maar mijn huisarts wil liever niet dat ik dat neem. Geen idee waarom trouwens. Verder moet ik nog een blaasonderzoek krijgen, ben ook al doorverwezen. Mijn huisarts verdenkt mij namelijk van poliepen. Dit houd in dat je uitstulpingen hebt in je blaaswand en waar de urine makkelijk in kan blijven liggen waardoor je sneller blaasontsteking krijgt. Het kan ook zijn dat deze net voor de plasbuis ligt waardoor je meer druk geeft om te kunnen plassen zonder dat je dit in de gaten hebt.
Dit krijg ik na mijn vakantie en heb wel een kuur meegekregen voor op vakantie.
Iemand nog andere ideeën?

Groetjes een wanhopig persoon
RiRa
BerichtGeplaatst: 05-08-2011 17:31 Reageer met quote

Hallo meiden,

Het is in ieder geval duidelijk dat vele vrouwen hetzelfde probleem hebben dat we na de sex vaak blaasontsteking krijgen. Ik heb bijna alle berichtjes hier gelezen op het forum over blaasontsteking. Ik vind het ook heel erg om te lezen hoeveel problemen dit kan geven in je relatie.

Ik ben nu echt op zoek naar een oplossing zoals iedereen hier (of zou er geen oplossing zijn?), ik heb dan ook alles al geprobeerd wat vele hier als advies gaven. Bij de een helpt het wel en bij de ander niet. Ik krijg ook blaasontsteking na de sex als we met condoom vrijen. E.Coli bacterie is er steeds uitgekomen tot nu toe, ondanks dat we heel hygienisch bezig zijn (zelfs onder de douche).

Ik denk dat de mensen die wat minder weerstand hebben sneller blaasproblemen hebben dan andere. De bacterie kruipt erin en het is weer raak. Wat kunnen we doen om dit te voorkomen?? Ik denk dat dit niet te voorkomen is of je moet stoppen met sex en dat is natuurlijk geen optie, zeker niet als je zwanger wilt worden. Ik moet nu voor de sex 2x antibioticapillen slikken en 3x na de sex (wel erg veel pillen?) Zou er een oplossing zijn? Was het maar waar!

Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte toe!
JustMe!
BerichtGeplaatst: 18-08-2011 11:41 Reageer met quote

Dit is nu tweede keer dat ik blaasontsteking hebt. Ik gebruik altijd condoom bij seks..
Jessjje
BerichtGeplaatst: 05-09-2011 19:46 Reageer met quote

Hallo elpe,

Ik heb net je verhaal gelezen en ik las dat je urophyrine heb gekregen en dat het voor jou een wondermiddel is.
Ik wilde vragen van wie je dat heb gekregen, de huisarts of uroloog? En wat is het precies een soort antibiotica of wat?

Alvast bedankt voor je reactie!

Groetjes jessica
JustMe!
BerichtGeplaatst: 11-09-2011 14:00 Reageer met quote

Nadat ik bij dokter ben geweest.
Heb ik Nitrofurantoine 50 mg gekregen. (20 capsules).
Het helpt heel erg goed.
Je moet dan 4x per dag nemen en na wat voedsel innemen. Na 3 dagen kuur heb ik geen last meer van gehad. Meest nadeel is heel erg veel diaree. Confused
kietsie
BerichtGeplaatst: 10-02-2012 14:46 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Wat zou nou de oorzaak zijn dat een deel van de bevolking geen blaasontstekking krijgt van het e-coli bacterie (neem aan dat elke vrouw die sex heeft de bacterie binnen krijgt), en het andere deel gewoon chronische blaasontstekkingen!!!

Ben zelf ook al jarennnnn zoet met dit probleem.
Heb alleen geen last tijdens zwangerschappen.

Ik ben paar maanden geleden geopereerd aan mn blaas.
Na een onderzoek bij de uroloog zag hij dat ik een vernauwde urinebuis had en allemaal poliepen bij mn blaaswand, verder waren er duidelijk tekenen van chronische blaasontstekkingen. Ze hebben mn urinebuis geholpen en mn blaas van binnen "schoongebrand". Het viel me erg mee en het herstel ging snel. Ik dacht echt dat het eindelijk achter de rug zou zijn..............maar nee hoor, al weer 2 blaasontstekkingen erop zitten.

Echt heel frustrerend, er is maar 1 oplossing.............geen sex meer!!!

Dat is echt een heel verdrietig idee.
swaters
BerichtGeplaatst: 26-02-2012 0:33 Reageer met quote

Ik weet dat Krachtige cranberry capsules met vitamine C een blaasontsteking kunnen voorkomen. Heeft een van jullie hier ervaring mee?
Esther111
BerichtGeplaatst: 10-03-2012 13:42 Reageer met quote

Hoi iedereen,

Ik heb t zelfde probleem, al is dit pas sinds ik een andere vriend heb! Met hem is t echt 1x sex en gelijk 2 dagen later blaasontsteking!? Snap er niets van want bij m'n vorige vriend had ik dat nooit. Heb me bij de huisarts laten onderzoeken, uitstrijkje maar er is niks mis en m'n huisarts begrijpt ook niet waarom ik t bij mijn vorige vriend nooit had en bij m'n nieuwe vriend standaard altijd!? Ligt t dan toch misschien aan de man? Het is echt zo vervelend, bloed plassen en veel pijn en dan weer aan de antibiotica. Heb nu net als vele hier ook 1 pilletje antibiotica preventief na de sex maar echt gezond is anders lijkt me! Hoe zit dat bij jullie, ook alleen bij 1 bepaalde man blaasontsteking na de sex of is t bij iedere man hetzelfde?

Liefs me.
ChaCxx
BerichtGeplaatst: 12-03-2012 16:24 Reageer met quote

hallo iedereen!

ik weet niet of iemand dit nog leest, maar ik heb egt ONTZETTEND vaak last van blaasontsteking, en als ik het heb dan is het voor mij zowat niet uit te houden omdat ik CONSTANT na de wc moet en het plassen doet heel erg pijn Crying or Very sad gelukkig heb ik nu weer een kuurtje gekregen, moet 1 pil voor het slapengaan innemen, de antibiotica die voor de meeste vrouwen word voorgeschreven mag ik helaas niet hebben omdat ik daar heftig allergisch voor ben Crying or Very sad, maar nu komt het.... ik weet dat je na de seks moet plassen om het te voorkomen, dit doe ik ook ALTIJD, maar tog is het iedere keer weer raak, ik vind dit heel erg lastig want ik kan eigenlijk geen seks meer hebben omdat ik altijd een blaasontsteking krijg... ik weet egt niet wat ik moet doen Sad
ilona_spekman
BerichtGeplaatst: 29-03-2012 15:12 Reageer met quote

ik zou sowieso een blaast test kopen. dan kun je altijd thuis controleren of je een blaasontsteking heb. maar dit is natuurlijk niet de oplossing ik zou als ik je vriendin was naar een huisarts gaan en zo'n test halen ik heb zo test gehaald bij http://www.thuistestspecialist.nl/blaas-en-urineweginfectie-zelftest-thuistest
OpWCmetLaptop
BerichtGeplaatst: 30-04-2012 13:21 Reageer met quote

Hallo,

Sinds 2 jaar heb ik ook erg vaak last van blaasontsteking, ik heb het al zo een 15 x gehad, de ene keer wel een AB kuur de ander keer niet..
Toevallig dat ik dan ook sinds 2 jaar seksueel actief ben ??

WAT IK HEB OPGEMERKT IS:

- heel vaak blaasontsteking gekregen NA SEX, dit keer ook zaterdag sex,, maandag blaasontsteking..

- Als ik het koud heb, mijn voeten, rug of handen.. als ik het al paar min, of 5 min gewoon koude plekken heb.. voel ik de blaasontsteking OPKOMEN.. Ik krijg geen griep door de kou maar mijn MINST STERKE LICHAAMSDEEL, nl. mn blaas die wordt direct aangetast door de kou.. HIERUIT te concluderen dat ik eigenlijk mijn AFWEERSYSTEEM sterk moet houden, dat houdt dus ook in dat ik dagelijks een a-z vitaminepreparaat moet innemen.

- Als ik mijn blaas ofwel mijn vagina WARM hou, voelt dat erg goed aan, en ebt de pijn beetje weg.. dan voelt t alsof ik beter wordt, maar hoe realistisch dit is weet ik niet?

- door de blaasontsteking wordt ik erg geïrriteerd door alles.. en ben ik erg chagrijnig op iedereen

- ik gebruik de pil niet, ook geen condoom, hij komt alleen niet in me klaar,
plassen na sex doe ik ook, en vooral wassen erna..
maar wat WIJ moeten doen is UITKIJKEN MET SPONTANE SEX, waardoor het niet-zo-erg-sexy is om te zeggen, kom laten we ff snel goed ons geslachtsdelen wassen .. MAAR dat dienen wij wel te doen.. hij ook en jij ook.. als je niet erger ziek wil worden.. en de sex kan daarna altijd verder..

dus kort gezegd:
-VOOOOOOOR SEXEN ALLEBEI JE GESLACHTSDELEN FF GOED WASSEN, EN ERNA FF GOED PLASSEN EN DAN OOK WEER GOED WASSEN.. ik denk dat het wassen VOOR sex veel verschil zal uitmaken bij velen.. moet toch even vertellen:
tenslotte man/vrouw gaat iedere dag x aantal keren naar de wc, plast en poept,en veegt met wc papier af, heel stom voorbeeld maar als de man/vrouw zich 2 dagen niet heeft gewassen en je hebt sex is de risico groot dat je weer een blaasontsteking oploopt! dat poep-bacterie die in je darmen zit, dus de E-COLI bacterie van hem/haar, die kan jou dan weer besmetten. Het beste zou zijn dat na het poepen ipv wcpapier WATER wordt gebruikt om je bips goed schoon te houden, zodat de e-coli je blaas niet bereikt

-NEEM IEDERE DAG EEN GOEDE VITAMINECOMPLEX IN ZODAT JE JE WEERSTAND VERSTERKT, EN NIET HEEL SNEL WEER EEN BLAASONTSTEKING OPLOOPT

-JE KAN BEST ALTERNATIEVE GENEESMIDDELEN gebruiiken ZOALS DE 1000MG C-VIT OF CRANBERRY PILLEN OF D-MANNROSE PROBEREN...

-VOORTDUREND ANTI BI0TOTICA SLIKKEN IS ERG SLECHT VOOR JE NIEREN, op lange duur zal het ergere complicatie met zich meebrengen.. ga dan maar zeuren bij je huisarts en of uroloog voor verder onderzoek..

enne nog iets... als je baarmoeder wat is gezakt, kan je ook erg veel last krijgen van blaasontsteking..
ook goed om bekkenbodemspieren te trainen ter voorkoming..

momenteel zit ik dus op de wc met een laptop op me schoot, omdat ik om de minuut naar de wc moet gaan..

Ik vroeg mij ook al of de helicobacter in je maag, iets met de blaasontsteking te maken kan hebben? weet iemand hier antwoord op???
OpWCmetLaptop
BerichtGeplaatst: 30-04-2012 13:28 Reageer met quote

Dus je voeten en rug WARM houden dagelijks!

Ga niet met blote voeten thuis lopen, trek je pantoffels of slippers maar aan..

Tijdens het slapen je lichaam goed dekken, zodat je de kou niet aanvoelt..

Ik nam een douche in de avond en heb ff snel me haren met een handdoek afgedrogen, maar niet erg goed afgedrogen, maar mn haren waren dus gewoon eigenlijk wat nat.. nou de volgende ochtend had ik ook al weer een blaasontsteking

dus ga ook niet met natte haren slapen of vorge in de ochtend naar buiten.. ff snel goed droog fohnen!!
smesje
BerichtGeplaatst: 30-04-2012 13:33 Reageer met quote

wat een onzin.. blaasontsteking word niet veroorzaakt door een koudje, maar door een bacterie.....
Index > Urologie > Blaasontsteking
Pagina 5 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring