Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Blaasontsteking
Auteur Onderwerp: Blaasontsteking
miss_mii
BerichtGeplaatst: 31-10-2008 11:16 Reageer met quote

JustMe35 schreef:
De oplossing; D-mannose
Werkt 50 keer sneller en beter dan alle andere oplossingen zoals cranberries , AB, en dergelijke.
Het is een natuurlijk middel, dus niet schadelijk.
Het kost wat, maar dan heb je ook wat!

Ik had het al gelezen ja,maar vraag het me toch af.want ik lees hier ook dat 't niet werkt en mn huisarts kent het middel niet.Alleen de fabrikant maakt er reclame voor, ik zie het nergens anders staan op internet.Dus ik vraag me ook af of het wel klopt want anders zal je het op meer site's terug moeten kunnen vinden , lijkt me ..
miss_mii
BerichtGeplaatst: 31-10-2008 11:16 Reageer met quote

babetteken schreef:
hey,

ik heb ook nog enkele tips. had vroeger ook altijd last van blaasontstekingen en nu terug. maar bij mijn vorige partner niet.
ier zijn ze: een condoom gebruiken en extra glijmiddel helpt ook. minder suikers eten. cranberry juice,veel drinken, direct gaan plassen na het vrijen en de vrijpartij kort houden.

Ook al geprobeerd condoom met glijmiddel, helpt allemaal niet krijg gewoon ontstekingen.
Jannus
BerichtGeplaatst: 04-11-2008 19:35 Reageer met quote

Ik denk dat sommige mensen er gewoon veel gevoeliger voor zijn dan anderen! bij mij helpt ook helemaal niks! probeer ook alles!!
beetje jammer
dollish
BerichtGeplaatst: 15-04-2009 4:39 Reageer met quote

Ik heb ook heel vaak blaasontsteking na de seks, eerst dacht ik dat het kwam doordat m'n toemalige vriend in me klaarkwam (zonder condoom) maar ik heb nu een paar keer seks gehad met m'n nieuwe vriend, iedere keer met condoom, maar nu heb ik het weer. Ik kan niet slapen door de pijn en er zit ook bloed in m'n urine maar ik zal toch moeten wachten tot 8 uur, totdat de huisartsenpraktijk open is..
gastin
BerichtGeplaatst: 22-04-2009 14:05 Reageer met quote

miss miii die d-mannose is een voedingssupplement.. net zoals cranberry tabletten maar dan veel sterker.. het is een natuurlijke suiker.
heb het ook gekregen van m'n natuurarts en het hielp wel.
verder drink ik elke avond vers uitgeperste grapefruit voor vitamine c.
ik had met m'n ex ook altijd blaasontsteking na de seks.. heb toen veel antibiotica geslikt en uiteindelijk bleek dat we allebei een schimmelinfectie hadden.. toen hebben we met condoom gevrijdt en daarna nergens meer last van.
het kan ook zijn dat je door seks het hpv virus overdraagt. ik ga dus ook een uitstrijkje vragen bij mn nieuwe huisarts voor de zekrheid omdat mijn vorige huisarts vond dat ik daar te jong voor was (20) maar ik heb al vaker gehoord van vrouwen die constant blaasontsteking en schimmels hadden en die uiteindelijk stukjes uit de baarmoeder moesten verwijderen... ga me ook laten testen op soa want heb nu alweer klachten!
Bounty00
BerichtGeplaatst: 04-05-2009 12:55 Reageer met quote

Hoi, Ik heb ook vaak blaasonsteking gehad na de sex. Ik voel het nu nog steeds weleens opkomen 1/2 dagen na de sex, maar ik weet het inmiddels ook weer te verhelpen. Gewoon met een product wat je bij de apotheek kunt kopen: BlaseCare. Dit bestaat uit Cranberry en D-Mannose, hooggeconcentreerd. Je kunt de tabletten ook als korte kuur 2x 3 maal per dag innemen. Ik drink daarbij goed en dan is het na een dag eigenlijk alweer verholpen! De laatste paar keren heb ik zelfs het idee dat het de blaasontsteking voorkomt, ik neem regulier nu 1 tablet per dag, dus niet alleen als ik een blaasontsteking voel opkomen. Hoop dat het voor jullie ook een oplossing is!!!
Chloé
BerichtGeplaatst: 18-06-2009 19:45 Reageer met quote

Ik ben net seksueel actief en ik vrees ervoor dat ik ook een blaasontsteking heb.
Ik heb krampen en moet vaak naar de wc.
Ik heb al 2x seks gehad, 1x zonder en 1x met condoom, sperma is er nooit bij mij binnengekomen, want ik neem de pil niet.
Zal ik nu elke keer na seks een blaasontsteking krijgen of is dit gewoon omdat het de eerste keren waren?
Butterfly1984
BerichtGeplaatst: 30-06-2009 9:54 Reageer met quote

Bij blaasontsteking gaat het om de zuurtegraad, ik heb als advies van een collega gekregen om zodra symptomen van blaasontsteking zich voordoen, een liter karnemelk te drinken. Hierdoor wordt je urine zuur. Blaasontsteking wordt veroorzaakt door een bacterie en bacterien kunnen zich niet ontwikkelen in een te zure omgeving. Ik weet nog niet uit ervaring of het werkt, maar mijn collega is er heilig van overtuigd door ervaring Very Happy
Ik zit nu dus karnemelk te drinken en hoop dat mijn symptomen weg gaan... Mijn beginnende blaasontsteking is ook gevolg van sex volgens mij.. Sad Misschien hebben jullie iets aan de karnemelk tip..
Joyce,,
BerichtGeplaatst: 08-07-2009 17:51 Reageer met quote

Ik denk ook dat ik door de seks blaastontsteking krijg.
Ik heb zelf al een keer een fikse nierbekontsteking erbij gehad. Maar het is dus alleen optelossen door pillen van de dokter, die je na de seks moet innemen?

Nu lees ik ook veel op deze site over granberry's? Helpt dit ook of kan ik dan beter naar de dokter gaan voor een AB kuur?
Butterfly1984
BerichtGeplaatst: 09-07-2009 7:38 Reageer met quote

de karnemelk en cranberries mochten voor mij niet meer baten, de blaasontsteking ging doorzetten dus heb toch via huisarts antibiotica kuur gehaald (5 tabletten van 300 mg) en t is nu over.. nog wel een vreemd na gevoel. ik drink daarom nog steeds elke dag een glaasje pure cranberrysap (bahhh vies! haha). Maar ik denk dat je met cranberrysap wel kunt voorkómen misschien, maar niet kunt genezen..
Groetjes!
Mar10e92
BerichtGeplaatst: 03-08-2009 23:11 Reageer met quote

Hallo, ik heb sinds een maand ofzo seks met mijn vriend.
we hebben t nu 5 keer gedaan..
de laatste keer was donderdagnacht en zaterdag kreeg ik opeens blaasontsteking.. maar nu ik dit allemaal lees.. ben ik bang dat ik het dan straks vaker krijg:|

dit is wel de eerste keer ever dat ik blaasontsteking krijg.
mijn vriend en ik doen t wel altijd double dutch..
alleen ik denk nu misschien komt t doordat, nouja, de penis schiet er wel eens uit, en dan komt ie misschien wel in aanraking met de anus?!

als we daar op zouden letten zou ik dan niet meer blaasontsteking krijgen?
denise1984
BerichtGeplaatst: 04-08-2009 22:43 Reageer met quote

heb nu voor de derde keer achter elkaar blaasontsteking en dus ook voor de derde keer een kuur. moet van de tien tabletten nog 2 innemen en daarna willen ze mijn urine op kweek zetten, weet iemand wat dat precies inhoudt ?

ben wel sexueel actief
susu
BerichtGeplaatst: 15-12-2009 21:42 Reageer met quote

hallo allemaal
ik heb blaasontsteking
ik ben 2december ongesteld geworden ik word altijd 5dagen.
na 2dagen bloed ik weer.
kan het zijn doordat ik blaasontsteking heb?
of kan dat gebeuren dit is me nooit eerde gebeurd
weet iemand iets hierover
Bedankt alvastt groertjes
Sasse-fras
BerichtGeplaatst: 13-06-2010 12:40 Reageer met quote

Hallo allemaal

Jemig, ik heb echt alles gelezen en ik word er alleen maar depressief van.
Mijn eerste vriend waarmee ik gemeenschap mee had gehad, kreeg ik opeens blaasontsteking van (ik wist toen al zeker dat het van de seks kwam) daar heb ik ongeveer 5 maanden elk weekend last van gehad, de ene keer wat meer dan de andere keer. Uiteindelijk verschrikkelijke nieronsteking gekregen (helse pijn is dat zeg!!)
Het ging uit tussen ons. Daarna had ik na een tijdje weer een vriend. En het rare was, ik had er geen last van, geen enkele keer. Ik dacht dat het kwam doordat ik (een tip van een iemand ooit) 3 dagen achter elkaar 1 citroen uitperste en het sap opdronk (want citroen(sap) dat reinigt je lichaam, roeit bacteriën uit). Maar die vriend destijds vertelde dat hij ook besneden was. Naja, ik dacht 'dat maakt natuurlijk niks uit'
Maar wat bleek nou, het maakte wel kennelijk uit. Want het was ook met die jongen uitgegaan. En nu sinds een paar weken heb ik een nieuwe vriend. Net (gisteren) voor het eerst met hem seks gehad... En wat denk je? blaasontsteking... Ik kon wel janken, ik was het alweer helemaal vergeten.. Dus misschien ligt het daar ook aan, want als een jongen besneden is, dan is het reiner zeggen ze.
Maar misschien helpt citroen sap wel? wie weet.. Maar als ik dit zo lees.. is mijn enige conclusie dat ik een blaas vergroting/verwijding zal moeten ondergaan.. Want al die pillen/sap/etc etc helpt voor geen meter. Ik zal nog even een tijdje elke week 1 glas citroen sap drinken en kijken hoe dat gaat, maar veel zin heb ik er nu niet meer in, en ik vind het verschrikkelijk voor m'n vriend om mij zo te zien, want hij voelt zich natuurlijk schuldig, terwijl hij er (waarschijnlijk) niks aan kan doen. 1 op de 3 vrouwen heeft dit kwaal, leuk zeg..

Sterkte verder iedereen, want ikzelf ben er echt gewoon zat van en word al moe op het vooruitzicht dat dit misschien elk weekend zal zijn..
ladylis
BerichtGeplaatst: 29-06-2010 22:56 Reageer met quote

Ik herken het allemaal. Heb het zelf ook en wordt er gek van. heb een vriend en kreeg 2 jaar geleden ook steeds blaasontsteking na de seks. Na allerlei onderzoeken in het ziekenhuis werd ik weg gestuurd met als antwoord: het is chronisch, niets aan te doen. Steeds weer die antibiotica is niet goed en dus ging ik na een osteopaat. Hij vertelde mij in het kort het volgende: Onder in je buik is iets (weet niet meer wat) wat naar beneden is gezakt.Dit wordt steeds geraakt bij de seks. Hij heeft op een half uur mijn buik gemaseerd en geduwd. Daarna ben ik een half jaar ervan af geweest!! helaas kwam het wel weer terug, maar wie weet werkt het bij een ander nog beter.
Frotje
BerichtGeplaatst: 07-07-2010 12:12 Reageer met quote

8 Jaar geleden begon bij mij het gezeur, ik kreeg last van blaasontstekingen. Van alles geprobeerd, maar niks hielp. In korte tijd ben ik door 3 verschillende urologen binnenstebuiten gekeerd, maar ook zij konden niks vinden. Ik kreeg doodleuk het advies: leer er maar mee leven. Das leuk gezegd als je 83 bent, maar ik was 18jr op dat moment. Maar goed wat moet je dan...
Nog een aantal jaren verstreken. Ik maar cranberrysap drinken, vitamine C tabletten gebruiken, plassen na de seks, etc etc..... Niks hielp.
Het was voortaan zo erg dat ik 1 a 2 blaasontsekingen in de maand had. M'n antibioticakuur was nog maar net klaar en daar was de volgende blaasontsteking alweer. Niet om uit te houden.... Dus ten einde raad ging ik maar weer terug naar een uroloog (weer een andere uiteraard).
Ook hij heeft mij binnenstebuiten gekeerd maar kreeg niks afwijkends gevonden. Maar toen kwam de vraag: gebruik je lactacyd (of iets dergelijks van vaginaledouches??) Dat gebruik ik inderdaad, al sinds 8 jr op advies van mijn huisarts toen dit gezeur begon. Nu blijkt dit wel zo slecht te zijn vertelde hij omdat lactacyd ook de goede bacterien wegwast en je die juist zo hard nodig hebt om de rest buiten te houden!! Ik heb meteen bij thuiskomst m'n flesje weggegooid en heb sindsdien nergens meer last van gehad!!! Dus mijn tip voor iedereen: GEBRUIK GEEN LACTACYD!!!!!!
Evy001
BerichtGeplaatst: 22-07-2010 10:01 Reageer met quote

Hallo,

vraagje,
ik heb een gevoel dat ik enkele dagen al een blaasontsteking heb, maar dit wil ik proberen om zonder a.b. weg te drinken.
nu is het alleen dat ik wel de pil nog slik, en ook nog seks heb gehad de laatste week. vanmorgen moest ik plassen, en zag ik dat er wat bloed op de toilet papier zat. dit kan van mijn vagina af. ik ben ook vorige week do weer met de pil begonnen.

moet ik toch maar naar de h.a. gaan? het is toch niet dat ik zo ook meer kans heb om zwanger te zijn he??
Evy001
BerichtGeplaatst: 22-07-2010 10:06 Reageer met quote

denise1984 schreef:
heb nu voor de derde keer achter elkaar blaasontsteking en dus ook voor de derde keer een kuur. moet van de tien tabletten nog 2 innemen en daarna willen ze mijn urine op kweek zetten, weet iemand wat dat precies inhoudt ?

ben wel sexueel actiefHoi Denise,
door een kweek van de urine in te zetten, kunnen aanwezige bacteriën zichtbaar worden en kan een infectie als oorzaak aannemelijk worden gemaakt.

ik heb ooit een keer Monuril 3000 gehad, dat is voor het slapen gaan eerst goed uitplassen en dan die poeder in water oplossen opdrinken.. en 2 dgn later ben je er hopelijk van af! let op je bent wel nog fragile qua seks betreft.
Micca
BerichtGeplaatst: 27-07-2010 13:40 Reageer met quote

Bij mij heeft de D-mannose tot nu toe steeds geholpen! Ik had ook altijd blaasonstekingen, en bij testen kon men niets raars vinden. Ik slikte wel cranberry pillen, maar een paar blaasonstekingen terug vond ik iets over D-Mannose en besloot het te proberen (het kost idd wel wat, maar dat kon me toen echt niet meer schelen). De volgende keer dat ik weer klachten had heb ik dit geslikt, en de blaasonsteking verdween! Zonder AB! (want dat is toch echt neit meer gezond als je X kuren per jaar krijgt..)
Afgelopen weekend weer, weer direct geslikt, en nu is de blaasonsteking weer op z'n retour. Ook de hele vakantie uit voorzorg iedere dag geslikt, en helemaal niets. (Dat ga ik dan nu aar een tijdje blijven doen, want ik was er weer mee gestopt en boem-raak).

Dus als je D-mannose nog niet geprobeerd hebt zou ik het zeker doen. D-Mannose zit ook in cranberry maar niet heel erg veel, deze tabletten zijn puur D-mannose.

Ik bestel het altijd op schoneblaas.nl, dan heb je het de volgende dag in huis. hier staat ook uitgelegd hoe het precies werkt, de bacterien (hetzij neit alle, maar de meest voorkomende bij blaasonsteking) hehten zch aan de D-Mannose ipv aan je blaaswand en zo plas je ze uit.
Lolly23
BerichtGeplaatst: 27-07-2010 14:18 Reageer met quote

Hallo,
Ik heb hier al veel dingen gelezen maar nog niet alles van hetgeen wat ik te weten ben gekomen! Ik ben verpleegkundige in een ziekenhuis en weet het een en andere over blaasontsteking doordat oudere vrouwen hier ook veel/snel last van hebben! Mijn verhaal...

Ik ben een jonge vrouw van 23 en ik heb ook het probleem dat ik na het vrijen blaasontsteking krijg! Meestal gaat het goed als ik direct na het vrijen naar de wc ga om te plassen...maar soms kan ik gewoon niet plassen of maar een heel klein beetje! Ik probeer hier wel rekening mee te houden door veel te drinken maar dat je spontaan seks hebt is toch wel het leukst! Ook als ik vrij vlak nadat ik ongesteld ben geweest ben, heb ik ook een hele grote kans dat ik blaasontsteking krijg! (ook al plas ik natijd) Ik heb het nu al heel wat keren gehad...eerst ging ik naar de huisarts voor een kuur maar ik ben zelf verpleegkundige en ik weet dat je gewoon het beste niet te veel antibiotica kunt slikken...als je echt vaak blaasontsteking hebt moet je op een gegeven moment steeds een zwaardere kuur omdat de bacterien resistent raken voor de antibiotica! En sowieso is voorkomen beter dan genezen...elke keer als je blaasontsteking hebt gehad worden er kleine littekentjes in je blaaswand achtergelaten, dus elke keer als je blaasontsteking hebt komen er steeds meer bij en als je dus heel erg vaak blaasontsteking hebt kan dit op den duur lijden tot andere problemen...dat je bijvoorbeeld niet goed meer kan uitplassen...of dat je juist spontaan wat urine verliest! Dit moeten we dus niet hebben! Wat ik doe is het volgende; na de seks direct plassen (ook al is het niet leuk direct op te staan, het is voor je eigen bestwil!) daarna met de douchekop goed je vagina + uitgang van je urinebuis afsproeien! Bij mij gaat het dan eigenlijk altijd goed...maar zoals ik al zei kan ik niet altijd zo goed plassen en komt er bijvoorbeeld maar een heeel klein beetje of gewoon niets....dan spoel ik mijn vagina + uitgang urinebuis altijd goed af onder de douche en neem ik capsules in van BlaseCare (pharmafood); deze kun je kopen bij kruidvat, etos enz. Dit is een potje van 50 capsules en is ongeveer 12 of 13 euro. Deze capsules bevatten o.a.: hooggeconcentreerd cranberryextract (1 tabl. is 7 glazen cranberrysap), D-mannose en Vitamine C, de capsules zijn 'natuurlijk' en niet slecht voor je! Ik neem dan altijd 2 capsules in na het vrijen en herhaal dit verdeeld over de dag nog 2 keer...als ik weet dat ik seks heb neem ik deze capsules al voor tijd in, naast deze capsules drink ik veel water! De volgende dag neem ik nog 2 in en soms de dag er na ook nog en dan gaat het meestal goed! (deze capsules kunnen als onderhoudsdosering gebruikt worden dus inprincipe kun je ze ook altijd gebruiken! dan moet je 1x daags 2 capsules slikken.) Merk ik toch dat het niet helemaal pluis is en er toch een blaasontsteking op komt (vaak bij verminderde weerstand) dan gebruik ik deze capsules als intensieve kuur: 3x 2 capsules per dag...(zie gebruiksaanwijzing) daarnaast gebruik ik dan nog als extra een vitamine C-1000 tablet en drink ik cranberry thee en veel water! Ook neem ik 4x 1 gram paracetamol of 4x 500 mg ibropufen in voor de eventuele pijn en dit is ontstekingsremmend! Vermijd als je blaasontsteking hebt zoveel mogelijk zoetigheden en koolhydraten...dat vinden de bacterien bij wijze van 'lekker'! Ik eet verder wel normaal maar probeer er wel wat op te letten. Plas niet elke keer als je aandrang hebt (want dit is heel erg vaak bij blaasontsteking), probeer 'normaal' naar de wc te gaan...net zo vaak als anders! De stoffen kunnen dan hun werk doen (de bacterien inpakken) en bovendien ga je 'knijpen' als je zo vaak naar de wc gaat....hier bedoel ik mee dat je gaat 'persen' en dit kan ook weer beschadigingen van je blaas veroorzaken! Als je een 'harde' straal hebt plas je weer meer bacterien uit!
Ik heb hier ook gelezen dat mensen een overdosis aan vitamine C innemen maar dit is zeer slecht voor je nierfuncties! (vit. c verzuurt urine waardoor bacterien dood gaan) Ook kan je dan nierstenen krijgen! Ik gebruik altijd 'time released' tabletten...hier neem je 's ochtends 1 van en deze geeft de hele dag regulerend een beetje vit. C af...in de capsules van blasecare zit ook al vit. C dus gebruik echt niet meer dan dit! Wat ik wel eens doe is een extra BlaseCare capsule innemen voor de nacht. 's nachts blijft je urine namelijk de hele nacht in je blaas en juist dan ontwikkelen zich de meeste bacterien! Dit kan geen kwaad omdat deze capsules 'natuurlijke stoffen' bevatten, maar ga niet grote hoeveelheden van deze capsules innemen want dat is natuurlijk ook weer niet goed! Op deze manier heb ik bijna nooit meer blaasontsteking...ik ben erg tevreden over BlaseCare...voor ik dit ontdekte dronk ik altijd zoveel mogelijk pure cranberrysap totdat ik er vreselijk beroerd van werd...en dan ook nog water en paracetamol maar dan moest ik alsnog wel eens een kuur! Dus BlaseCare is een echte aanrader dames!! En trouwens...de blaasontsteking komt door de E-coli bacterie die in je darmen/ontlasting zit...het komt niet van sperma, voorvocht of vaginaal vocht! Als je vrijt maak je gewoon allerlei bewegingen waardoor de E-coli bacterie vrij komt en in je urinebuis terechtkomt...bovendien is de afstand van je plasbuis tot je anus maar heel kort waardoor die bacterie heel snel op de verkeerde plaats terecht komt...je moet niet voor niets je bips afvegen van voor naar achteren;) Succes allemaal! (excuses voor het lange verhaal maar ik hoop echt dat dit bij jullie ook helpt!)
Index > Urologie > Blaasontsteking
Pagina 4 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring