Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Blaasontsteking
Auteur Onderwerp: Blaasontsteking
OpWCmetLaptop
BerichtGeplaatst: 30-04-2012 13:40 Reageer met quote

misschien voor jou een onzin,
maar niet voor mij hoor,

en er staat ook in mijn stuk dat het komt door de E-coli bacterie !

en de reden dat het bij koudheid terug komt weet ik niet, maar het is zo, en als je googled kom je dat ook goed tegen!

de enige reden dat ik kan verklaren is dat de bacterie niet HELEMAAL weg is uit de blaas, waardoor hij bij een ie-wat slechte weerstand weer te voorschijn komt !
OpWCmetLaptop
BerichtGeplaatst: 30-04-2012 14:18 Reageer met quote

via google over koudheid en blaasontsteking gevonden onderwerpen,

*Voorkom bij blaasontsteking onnodige urinelozingen door prikkels van buitenaf (bijvoorbeeld het drinken van koude dranken en het hebben van koude voeten). Het toch al geïrriteerde weefsel zou nog meer geprikkeld worden.

*DEZE VRIEND GELOOFT HET NIET

Mijn vriendin heeft in het verleden relgematig gehad van een blaasonsteking. Ondertussen al een aantal jaar niet meer. Nu beweert ze een aantal dingen, en doet ze een aantal dingen.. in mijn ogen zijn sommige overtrokken, onwaar en overdreven, en andere minder. Jullie mening?

- ELKE keer nadat ze heeft gezwommen MOET ze perse een droge bikini aan. Anders wordt ze volgens haar ziek. De kou kan het niet zijn, 36 graden in Spanje. Vies water? Ach, een zwembad met chloor. Een meer is wat viezer, maar dat is ook relatief. Ik bedoel, dan zou je toch ook je poes moeten wassen als je het voor de hygiene doet?

- Ze beweert dat ze van koude voeten, of zitten op een koude steen ook ziek kan worden. Nu kun je simpelweg van elementen niet zieken worden. Je wordt niet ziek van regen, wind of sneeuw. Hoogstens gaat je weerstand wat omlaag omdat je meer energie moet leveren aan het opwarmen van je lichaam, maar dat is volgens mij nihil. Net als het fabeltje van ziek worden van op de tocht zitten. Koude spieren, wat stijf, okay, maar ziek worden? Lijkt me niet. Ziek wordt je van een virus, van een bacterie, of van een schimmel (etc.). Oftewel; bullshit imho.

- Anale sex. Oftewel; piemel in anus, daarna in poes. Tja. Daar kan ik dan wel weer inkomen. Maar hoe groot is die kans?

Graag jullie reactie:
Triggers kunnen o.a. zijn :
- Het zaakje op de tocht zetten. Dus als ze overgevoelig is, kan zelfs een natte bikini na het zwemmen inderdaad al dat effect hebben. Kaalscheren kan helpen, omdat er dan minder water wordt vastgehouden dat moet verdampen, opletten op het materiaal van de bikini ook (iets wat weinig water vasthoudt). Maakt niet echt uit hoe warm het is. Koude voeten en zitten op koude stenen, ja, dat kan dus ook het effect veroorzaken.
- De slijmvliezen zijn gevoeliger voor infecties wanneer ze koud zijn. (Het precieze mechanisme is mij niet bekend)
- Het immuunsysteem kan bij koude moeilijker infecties opruimen. Ondanks dat je lichaamstemperatuur ongeveer stabiel blijft ongeacht het -10 is of +30, kan een iets verminderde lichaamstemperatuur (door lang onbeschermd in de kou staan) in combinatie met bovenstaande factoren een doorbrekende infectie triggeren.

*Blaasontsteking kan o.a. ontstaan door de EPF-Koude die via koude voeten de blaas bereikt. Deze blaasontsteking resulteert net in donkere urine (geel of bruin) maar in bleke wolkige urine.

*Heb je soms ineens last van je blaas (als je koude voeten hebt bijvoorbeeld) en dan de volgende dag niet meer? Het klinkt mij in de oren alsof je blaas erg snel geirriteerd is door een eerdere blaasontsteking

*Veel ontstekingen in het lichaam zijn een reactie op een of andere vorm van kou. Heel veel blaasontstekingen ontstaan door te koude voeten of een te koud onderlichaam. Ontsteking en koorts zijn dus een genezende reactie van het lichaam op kou.
!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.de-lemniscaat.nl/preventievankanker.html

*Afkoeling schijnt één van de veroorzakers van blaasontstekingen te zijn (koude en of natte voeten).

*Ik heb vroeger ook veel last gehad van blaasontsteking.
Ik kreeg het alleen, als ik op blote voeten op een koude vloer had gelopen. Ik hoefde maar één stap op een tegelvloer te zetten of ik had een blaasontsteking. Antibiotica hielp wel heel goed.
Omdat ik heel erg ziek werd als ik het had, wilde ik ervan af komen.
Dus ik zorg ervoor, dat ik nooit op bloten voeten loop.
Wij dragen binnen geen schoenen, dus ik heb pantoffels heel de dag aan en als het, zoals nu, wat kouder wordt, ook sokken .
Dus bij mij is het echt koude voeten. (veel mensen geloven dit niet).
Ik krijg een blaasontsteking alleen als ik op een koude vloer loop, dus zonder sokken of pantoffels.
Sinds ik nooit meer op blote voeten loop, heb ik het niet meer.

Ik heb het lang niet meer gekregen en daar ben ik heel erg blij om, want ik werd er echt ziek van kreeg zelfs koorts en kon soms niet lopen van de pijn.


*
OpWCmetLaptop
BerichtGeplaatst: 30-04-2012 14:22 Reageer met quote

Dit zijn de teksten die op google vond over blaasontsteking ivm koudheid!
smesje
BerichtGeplaatst: 30-04-2012 20:21 Reageer met quote

Zo te zien een aantal bij elkaar geraapte teksten vab verschillende fora.. Dus niet op feiten gebasseerd.

Maar vooral geloven en doen wat voor jou werkt.
OpWCmetLaptop
BerichtGeplaatst: 02-05-2012 15:06 Reageer met quote

ik vermeld toch ook dat ik het via google heb?

http://www.avogel.nl/Indicaties/Blaasontsteking-symptomen.php
avogel verkopen ze ook in de apotheken, ik neem dat zij toch wel wetenschappelijk te werk gaan? Die zeggen ook koude voeten vermijden.

Als zoveel mensen erover hebben en als ik mijn eigen ervaring toevoeg, hoef ik niet te weten hoe het wetenschappelijk zit. Dan weet ik het wel zeker.

Alternatief geneeskunde is ook niet altijd wetenschappelijk bewezen, maar wordt toch ook gelooft door mensen en toegepast.

Dit is ook zoiets. Ik weet dat er een verband is met koudheid en terugkerende blaasontsteking bij mij.
soepkip2012
BerichtGeplaatst: 03-05-2012 19:31 Reageer met quote

Ik heb al zes jaar last van blaasontstekingen ik ben nu 19 jaar. Het begon met eens in het half jaar, verder gegroeit naar elke 3 maanden, en nu heb ik het elke maand en vaak zelfs 2 keer per maand.

Loop sinds kort bij de uroloog, uit de echo's kwam niks en uit het inwendige onderzoek ook niet. Alles zag er prima en schoon uit. Ze kunnen dus niks doen. In augustus ga ik er weer heen, maar dat is om te kijken hoe het deze maanden gegaan is volgens mij.

Dat je van kou en koude bankjes etc. een ontsteking krijgt is een fabeltje zei de uroloog, zo zei hij nog iets frapants: thee is ook niet goed. Het maakt bepaalde stoffen los die blaasonstekingen aanwakkeren. Koud drinken is niet goed want dan krijgt je blaas als het ware een ''klap'' en als je al gevoelig bent is dat dus niet goed, frisdranken zijn ook niet goed, en drinken waar koolzuur in zit. LIGHT PRODUCTEN ZIJN AL HELEMAAL NIET GOED (!!!). Ik las laatst ook dat zuivel producten niet goed zijn dus ik begin nu met een paar weken geen kaas op brood. Verdorie, het enige wat ik echt lekker vind.

Verder kunnen strakke broeken de oorzaak vormen, en voor de rest alles wat al genoemd is, en ook bij mij helpt niks. Het komt niet alleen door de seks. Ik heb het een tijd met condoom gedaan, ik kreeg ontstekingen, we hebben het een tijdje niet gedaan en ja hoor nog steeds ontstekingen. Gister heb ik Monuril 3000MG gekregen dat is eenmalig een poeder oplossen in water en innemen. Ik ben benieuwd het is iets minder vandaag, maar nog niet over.

Ik hoop dat er ooit een wondermiddel voor komt waardoor we in 1 keer van al dat gezeur af zijn, want er zijn zoveel vrouwen die dit hebben. Als de uroloog met niks komt ga ik naar een homeopaat en als laatste optie ga ik kijken of er in het buitenland wel iets tegen te doen is.

Sterkte allemaal met deze vreselijke kwaal!
soepkip2012
BerichtGeplaatst: 03-05-2012 19:34 Reageer met quote

en natuurlijk kan je wel eens lekker een glas cola drinken, maar gewoon niet te veel!

Bier is ook goed elke avond 1 biertje, dat komt voornamelijk door het lekkere vele plassen erna denk ik. Ik heb dit via dit soort sites gelezen, en zelf uitgetest. Daarentegen zijn gewone alcoholische drankjes zoals malibu enz. dan weer niet goed als je al een gevoelige blaas hebt. *zucht*
u925457
BerichtGeplaatst: 28-05-2012 12:11 Reageer met quote

Hallo ,ik ben 49jaar en kreeg onlangs last van een blaasonsteking,maar de problemen stoppen niet,de constante aandrang om te plassen verdwijnt maar niet,ook voel ik regelmatig mijn blaas samentrekken en dan komt de drang om naar het toilet te gaan,maar ontspant de blaas zichdan is het weer over,soms sta ik voor de wc en denk wat sta ik hier te doen ik moet helemaal niet plassen?,Op aanraden van de dokter heb ik een echo van de prostaat laten doen ,maar deze was normaal,enkel wat verkalking rond de blaashals,ik neem nu een week tamusoline maar merk geen verbetering,soms is bij mijn urine war slijm, maar weet niet wat dit betekent,ik maak mij ernstig zorgen.Heeft iemand zulke klachten ook gehad?
Raya1
BerichtGeplaatst: 15-06-2012 7:30 Reageer met quote

Ik heb na de sex met mijn vorige vriend een blaasontsteking gekregen. Naar de huisarts en ik kreeg een antibiotice kuur mee. Dit leek te helpen. Daarna was een tijd niks aan de hand. Nu heb ik een nieuwe vriend en telkens als ik met hem naar bed ga heb ik weer het blaasontstekings gevoel. Ik slik nu voordurend cranberry pillen en drink veel. Helpt voor geen ene meter. Ik heb nu al 2 keer een antibiotica kuur gehad en die helpt tijdelijk want na de seks begint alles weer opnieuw. Met condoom zonder condoom niks helpt. Ik las dat BlaseCare helpt die kan je kopen voor 13 euro bij het kruidvat, etos etc. Wat ook helpt is direct na de seks gaan plassen. Nu doe ik dit altijd al maar voor mijn gevoel helpt het niet tot weinig. Ik hoop echt dat iemand hier de goude tip heeft voor mij zodat ik er van af ben en hopelijk ook de goude tip is voor andere want het is echt een naar gevoel de hele tijd zo'n blaasontsteking. Na de 3e antibiotica kuur ga ik stoppen met antibiotica te slikken. Het helpt toch maar tijdelijk. En te veel antibiotica wordt ongezond. Wat ook wel helpt naar mijn mening is je vagina goed schoon houden en direct na de seks douchen ookal is dit niet het eerste wat je wilt doen na de seks. Geloof me het helpt.
emmy 44
BerichtGeplaatst: 15-06-2012 12:03 Reageer met quote

hallo allemaal,jullie verhalen zijn zo herkenbaar,ik heb vanaf 2003 al blaasproblemen,toen had ik het 30 keer,en kreeg de ene kuur na de andere kuur,ik heb geen vriend dus je krijgt het niet altijd van de sex,ik ben al 7 jaar alleen ,maar na allerlei onderzoeken zijn ze erachter dat me urinebuis te smal is en daar kunnen ze je aan opereren maar je krijgt littekenweefsel maar de uroloog raade het wel aan,ik heb het ff uitgesteldmaar bleef klachten houden,neem tabletten van de roter met een hoge dosering,vitamine c en cranberry en drink elke dag een glas,en het blijft raak,pasgeleden was het weer zo ver in december en was het een nierbekonsteking bah en in mei was het weer zo ver,een onsteking en ik kreeg een kuur dieniet hielp en ik werd zieker,hup weer een kuur en wat denkje?geven ze dezelfde kuur en ik had het gezegd en die helpt ook niet,nu las ik gisteren een verhaal over blasecare en aangezien ik weer tegen een onsteking aan zit,wilde ikhet graag proberen ,dus naar het kruidvat en gisteren begonne,nou ik voel me al stukken beter,wat een topspul!!ik moet nog niet te vroeg juichen maar als ik hiermee een kuur kan voorkomen is het prima,ik neem er ook eentje voor het slapen gaan in en mensen vitamine c mag je 1000 mg van hebben per dag,en een teveel plas je gewoon weer uit,de tabletten van de roter zijn ook heel goed maar die laat ik maar ff liggen en probeer dit,ik las zulke goeie berichten.....en ik heb nog meer onderzoeken gehad ivm me blaas en de tweede uroloog raade een operatie af,gaat met scheermesjes enz en je moet 5 dg het ziekenhuis in,das nog een redmiddel maar ik probeer het eerst met blasecare,de capsules zijn een beetje moeilijk door te slikken maar lukt wel en mijn uroloog zei.......met een volle blaas sex hebben en daarna plassen!!en veel drinken ik drink wel 2 tot 2.5 liter per dag,ook moet je na een kuur probotica nemen en oppassen met een candida ,want je kan van een candida ook weer een blaasonsteking krijgen,ik vind blasecare een goed middel en hoop dat ik me blaasonsteking kan verhelpen en voorkomen,heel erg bedankt voor jullie advies!!het is trouwens vaak in de aanbieding voor 10 euro voor 50 capsules!
WEL klopt het dat je na saunsa of bubbelbad meer risico loopt ik heb meteen de volgende dag een onsteking,ook heb ik het als ik op blote voeten loop en kan me voorstellen dat je midden in de winter met een rok gaat lopen een onsteking krijgt mijn uroloog bevestigde dit,ook is er gebleken dat een onsteking besmettelijk is en overdraagbaar via wc enz enz dit stond op internet
lucialucia
BerichtGeplaatst: 08-08-2012 22:47 Reageer met quote

mijn huisarts geeft me altijd monuril dat is geen antibiotica maar antimycoticum, schaadt dus veel minder en volgens mij is daar ook geen resistentie mee gemoeid (niet zeker!!!), volgens haar werkt het niet bij IEDEREEN maar als het niet werkt kan je nog steeds overschakelen op de antibiotica . en bij mij helpt het mega-mega-snel, op een paar uur ben ik er steeds vanaf! monurol is een variant die ook in andere landen te koop is zoals spanje (ik ben belgische en weet niet of in nederland monuril beschikbaar is) en nu moet ik op zoek gaan naar een latijns amerikaanse variant want ik woon tegenwoordig in mexico Wink
het is idd E.coli, in de darmen heel nuttig maar eenmaal in de blaas niet meer jonges!!
sterkte allemaal!!!
lucialucia
BerichtGeplaatst: 09-08-2012 18:18 Reageer met quote

oeeee-hoei sorry!!! de mexicaanse dokters hebben me getoond dat monuril wél een antibioticum is, getverdekke!
oprechte excuses
yvopositivo
BerichtGeplaatst: 29-08-2012 15:18 Reageer met quote

Blaasontsteking is echt naar! Ik heb nu ongeveer 2jaar last van. Ik ben twee jaar terug overgegaan naar een andere anticonceptiepil en begon er toen last van te krijgen. Elke keer als ik gemeenschap heb met mn vriend kan ik er nu vanuit gaan dat ik geheid blaasontsteking krijg. Gelukkig niet elke keer. Uitplassen helpt bij mij wel, maar mijn plasbuis voelt dan alsnog gekneusd aan.

Op dit moment zit ik ook met een blaasonsteking (uitplassen heeft dus niet geholpen) sinds zondag. Vanwege omstandigheden had ik geen tijd om naar de dokter te gaan en heb dus prednisolon geslikt (zondag en maandag 1 tablet). Maar op maandagavond had ik zo'n pijn ik liep helemaal krom! Jankte het uit. Ben dus naar de huisartsenpost gegaan en heb daar nitrofurantoine 50mg gekregen. Ik weet niet of het werkt, want ik begin nu ook mijn nierbekken te vernemen.

Bij mij is het zo dat ik goed moet denken om warme voeten en om warme handen. Ik ben blijkbaar heel gevoelig voor een klein beetje kou. Het is zo stom, zeker als je zomers maar in een lange broek loopt om er maar zeker van te zijn dat je niets krijgt.

Ik heb een keer blaasontsteking gehad doordat ik 's winters op een koud toilet zat!

Blaasontsteking is ook niet echt goed voor de relatie!

Ik las een stukje over een drankje:
Hallo medeschepselen,
De bacterie die de ontsteking veroorzaakt is meestal de E-Coli bacterie. Deze leeft van eiwitten en suikers. Zetmeel wordt omgezet in suiker, dus dat even een paar dagen niet eten. Koop een sapcentrifuge en maak één liter sap van Bieten, wortels, komkommer en voor alle zekerheid , een grote ui.
Neem over twee dagen regelmatig slokken daarvan en zo mn mogelijk eiwit en zetmeel. I know, tís even geen pretje maar het sap valt reuze mee!! Je kunt het ook langer doen afhankelijk van de ernst van je onsteking.
Succes .
Liza

Weet iemand of dit helpt?

Ik zat ook es meer te denken aan een preventieve oplossing, maar dan kom ik er al gauw op uit om dagelijks extra vitamine C, cranberry sap enzo in te nemen/drinken. Want het onstaat bij de plasbuis, maar trekt door naar de blaas en de nieren.. Zou een nierdialyse dan ook helpen?
yvopositivo
BerichtGeplaatst: 29-08-2012 15:22 Reageer met quote

Wat ik nog wou melden, tja ik weet niet of het wat uitmaakt, maar ik heb ook last van overgewicht. Niet veel, maar toch! Zou dit ook een rol spelen?
yvopositivo
BerichtGeplaatst: 29-08-2012 15:28 Reageer met quote

O ik zie net dat nierdialyse niet een oplossing is. Nier dialyse is voor het zuiveren van het bloed. Ik was even verward. Ik dacht namelijk dat het voor het zuiveren van de nieren is.
WietskeJ
BerichtGeplaatst: 18-07-2015 0:57 Reageer met quote

Lieve dames en heren,

Ik wil mijn verhaal ook even delen. Sinds vorig jaar februari steeds last van blaasontstekingen, en inmiddels zijn we al weer 17 kuren verder. Ik raad iedereen ten zeerste aan om een uroloog te raadplegen. Mijn huisarts stuurde me door naar het ziekenhuis voor een echo, en daar bleek mijn nier erg groot te zijn. Uit een röntgenfoto en een andere test bleek de urineleider vernauwd te zijn, waardoor de urine niet goed kon afstormen naar mijn blaas. Hier door raakte m'n nier vergroot en kreeg ik een waterzaknier. Dit is een nier waarbij er extra veel vocht wordt vastgehouden. Na een operatie vorig jaar juli leek het eerst beter te gaan. Maar na een tijdje (en inderdaad zoals bij velen ook na de seks) weer last van blaasontstekingen. Inmiddels zit ik bij een andere uroloog die me een onderhoudsdosering heeft gegeven, maar wie weet wat er gebeurt als straks die kuur is afgelopen. Mijn tip is in ieder geval: laat je echt goed onderzoeken. Misschien is er dan toch een oplossing. En laten we hopen op een medicijn tegen deze ellende! Sad
WietskeJ
BerichtGeplaatst: 18-07-2015 1:06 Reageer met quote

En nog even een aanvulling op wat ik net allemaal lees:
- Door bepaalde voedingsstoffen kunnen nier- en blaasproblemen worden aangewakkerd. In je nieren zit oxalaat, en in combinatie met bepaalde voedingsstoffen kunnen stenen ontstaan. Dingen die je dus NIET moet eten zijn tomaten, rabarber, frambozen, aardbeien, thee, koffie, spinazie.
- Mijn huisarts is huiverig om Monuril voor te schrijven omdat je er juist heel snel resistent voor wordt. Ze noemde het zelfs een 'laatste redmiddel'.
Index > Urologie > Blaasontsteking
Pagina 6 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring