Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Blaasontsteking
Auteur Onderwerp: Blaasontsteking
TomB
GastBerichtGeplaatst: 01-05-2006 11:35 Reageer met quote

Mijn vriendin heeft nu alweer blaasontsteking door de seks. Wat moete we doen om het te vermijden, ze moet het thuis ook telkens weer zeggen en ze heeft er veel last van, ze gaat na de seks altijd wel meteen naar de wc. Ik kom ook altijd in haar klaar, ik weet niet of dat een oorzaak zou kunnen zijn? Hopelijk weten jullie nog andere dingen die het kunnen verhelpen!
Chantallll
GastBerichtGeplaatst: 23-05-2006 3:25 Reageer met quote

Heej TomB,

Ook ik heb sinds 2 jaar heel vaak last van blaasontsteking gehad. Na de sex kon ik altijd met 100% zekerheid zeggen dat ik binnen 1 á 2 dagen weer blaasontsteking zou krijgen. Heb echt alles geprobeerd ertegen, plassen na de sex, veel drinken voor en na, cranberrypillen, cranberrysap, cranberrythee, vitamine C - tabletten, goede hygiene, onderhoudskuur antibiotica van 2 maanden etc. Niets hielp, de kuur natuurlijk wel, maar zo snel ik daarmee stopte (wilde niet mn hele leven antibiotica slikken) had ik het gelijk de volgende keer na het vrijen weer. Ik werd er moedeloos van, het legt ook zo'n druk op je relatie. Toevallig kwam ik erachter dat ik het met condoom niet kreeg! (Omdat ik de pil was vergeten.) Dit nog een paar keer getest en het was echt zo. Misschien moeten jullie dat ook een keer proberen... Bij ons bleek nl dat mijn vriend waarschijnlijk prostatitis had (prostaatontsteking). Na een antibioticakuur voor hem van een maand heb ik NOOIT meer ergens last van gehad! Mijn vriend had dus waarschijnlijk al die tijd een infectie in de urinewegen of prostaat gehad (hij heeft ook een keer blaasontsteking gehad), waar ik iedere keer blaasontsteking van kreeg. De kans is natuurlijk klein dat dit bij jullie ook het geval is, maar je weet het maar nooit... Mijn huisarts had er nog nooit van gehoord.

Sterkte in ieder geval!
dardevil
GastBerichtGeplaatst: 01-07-2006 12:51 Reageer met quote

ik heb zelf ook vaak blaasontekingen mijn huisarts heeft het me goed kunnen uitleggen hoe het komt , ik zal in het kort proberen uit teleggen wat mijn arts me zei :

als je tijdens sex veel vocht verlies zowel van de vrouw als de man is de kans heel groot dat het vocht in de urine buis terecht komt bij de vrouw en als je dan erg vatbaar bent voor efecties is de kans heel groot dat je steeds naar het vrijen een blaasontsteking krijg er is een manier om het tegen te gaan als je naar de sex meteen gaat plassen dan zorg je ervoor dat er geen vocht in de urine buis blijf zitten waardoor je dus geen efectie krijg ik heb het zelf uitgeprobeerd en bij mij helpt het wat wel minder is is dat als je zwanger zou willen raken en dus meteen naar de sex gaat plassen de kans heel groot is dat je de hoeveelheid sperma automatisch mee eruit drukt maar wel geen last meer krijg van blaasontsteking nou dat was het ik hoop dat je er wat aan heb vriendelijke groet sabrina
A
GastBerichtGeplaatst: 10-07-2006 20:26 Reageer met quote

gewoon met condoom vrijen dan, in sperma zitten veel bacterien k heb t ook 2 keer gehad.. en ze moet plassen na de sex alles eruit plassen ..
Gast
BerichtGeplaatst: 11-07-2006 7:47 Reageer met quote

A schreef:
gewoon met condoom vrijen dan, in sperma zitten veel bacterien k heb t ook 2 keer gehad.. en ze moet plassen na de sex alles eruit plassen ..Ik krijg het ook met een condoom Sad

En zelfs uitplassen en wassen met water na de sex is niet voldoende helaas Sad
An234
GastBerichtGeplaatst: 13-08-2006 13:53 Reageer met quote

Ik krijg het net altijd MET condoom. Zonder heb ik er geen last van. Vreemd toch...
.
GastBerichtGeplaatst: 06-09-2006 13:39 Reageer met quote

Hm en ik denken dat ik die blaasontsteking bij toeval 2 dagen na de seks kreeg. Toch wel handig om dit forum te lezen. Ik had zondag seks en maandag nacht was het weer feest...heb nu weer een kuur.
Ang
GastBerichtGeplaatst: 20-09-2006 0:18 Reageer met quote

Ik heb ook al ruim 2 jaar last van blaasontsteking en jawel... iedere keer is het 2 dagen na de seks: seks gehad op zondag, dinsdag was t weer zover, seks gehad op donderdag, zaterdag was het weer zover..... Ook vitamine C, cranberrry, litersss water drinken, plassen na de seks en wassen met water of lactacyd hielp niet. Uiteindelijk kreeg ik van de doc een onderhoudsdosering en daarmee gaat het nu goed. Ook ben k naar de uroloog geweest en die heeft me ook antibiotica gegeven die ik alleen na de seks moet nemen. Als mn onderhoudsdosering op is, moet ik daarmee beginnen.... Over 3 maanden mag k weer terug naar de uro.... hoop dat het zo is opgelost, maar ja... moet k dan nu voor de rest van mn leven na de seks METEEN plassen, METEEN die pil slikken enz..... is ook niet echt leuk Sad Zijn er meer mensen die er zoveel last van hebben (gehad?)
Gast
BerichtGeplaatst: 22-09-2006 16:27 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb er ook last van!
Sinds februari een nieuwe vriend na lang vrijgezel geweest te zijn en geen sex te hebben gehad en nu al vanaf die tijd aan het klungelen met blaasontstekingen! Heb al meerdere kuren gehad en dan was het na de kuur weg en een dag later had ik het weer!
Nu ook dinsdag sex gehad na ongesteld te zijn geweest en meteen donderdag (gisteren dus) weer pijn na het plassen en zo'n klote gevoel in mijn blaas! Ne de sex goed uitgeplast en van onderen gewassen, vit c nu flink ingenomen en aan de cranberry's, heeeeeel veel gedronken en krijg het niet weg Sad

Kijk het nog het weekend aan en anders maar nog een kuur (de zoveelste)!

Moest je perse na een uroloog en kon de huisarts niet zelf een onderhoudsdosering geven? Waar heeft de uroloog naar gekeken?

Zucht................word er zo moe van

Sad
zeing
GastBerichtGeplaatst: 11-10-2006 12:34 Reageer met quote

Ik heb het ook gehad..
Altijd met of zonder condooms was het weer tijd!!
Ik kreeg steeds een kuur.. mja heb nu geen vriend dus gelukkig ef nergens last van. Maar ben us benieuwd als het weer zover is:S
blaasmmuts
GastBerichtGeplaatst: 30-10-2006 15:15 Reageer met quote

Hallo.
Helaas ben ik ondertussen ervaringsdeskundige. Heb 16 jaar last van blaasonstekingen na de sex. vanaf de eerste keer zeg maar. Heb nu 2 urologen en 2 gynaecologen naar laten kijken en die vinden niets abnormaal. een keer sex=blaasonsteking. Met condoom zonder condoom, vit C, granberries, d-mannose, homeopaat, plassen na de sex, spoelen niets helpt liters water drinken...niets helpt.
Heb dus al 16 jaar antibiotica..eerst kuren nu 14 jaar preventief na de sex. Hiermee kan ik het redelijk onder controle houden. soms helpt het niet afdoende en dan neem ik een kort kuurtje. Het nadeel is dat je weerstand verminderd. pro-biotica is daarom een must. Tenslotte gaan ook de goede bacterien dood. Verder heb ik veel sneller last van vaginale schimmelinfecties.Wat ook belangrijk is is een goede relatie met je huisarts. Die van mij gaat regelmatig in overleg met de microbioloog van het ziekenhuis om resistentie te voorkomen. En wisselt na een paar jaar van antibiotica.
Ik heb regelmatig geprobeert te stoppen met de AB maar dat resulteerde altijd weer in 1x sex=blaasonsteking...zelfs na 16 jaar.
Het is een hoop informatie...maar ik wilde dat ik deze informatie 15 jaar gelden had gehad vooral het belang van probiotica.
Heel veel succes.
Ellena
BerichtGeplaatst: 30-10-2006 15:39 Reageer met quote

Hallo Ang,

Net als vele anderen hier ben ik ook een slachtoffer van blaasontsteking na vrijen. Ik heb het een aantal maanden geleden voor het eerst gekregen, toen kreeg ik drie verschillende antibioticakuren waarvan geen een werkte. De ontsteking bleef maar doorgaan totdat deze mijn nierbekken bereikt had en toen zat ik te huilen en te kreuen van de pijn van Nierbekkenontsteking, ik kon niet meer normaal lopen van de pijn aan mijn zijkanten. Uiteindelijk heeft de huisarts mijn urine laten kweken om te zien welke antibiotica het beste bij mij zal werken. Cotrimoxazol was mijn nieuwe kuur...... Het heeft snel gewerkt en na een paar dagen kon ik weer normaal lopen en had minder pijn bij plassen. Na een week was het afgelopen en ik voelde me goed. Toch de lichte pijn en drang om vaker dan normaal naar de wc te gaan, is bij mij niet weggegaan.

Afgelopen weekend was het weer raak! Ik had weer pijn en moest om elke 5 min naar de wc. Ik herkende gelijk de verschijnselen en voelde dat het weer zo erg zal worden als vorige keer. Ik ben gelijk naar de HAP gegaan en sinds gisteren slik ik weer Cotrimoxazol.

Ik weet zeker dat het door gemeenschap komt. Elke keer als gemeenschap heb, is het gelijk raak, dan zit ik heel de dag naar de wc te rennen. En dingen zoals plassen na gemeenschap en wassen enz. helpt bij mij echt niet!

Ben zo duizelig van de antibiotica..... nu even naar de wc rennen Sad Ik ben gewoon radeloos Sad
blaasmmuts
GastBerichtGeplaatst: 30-10-2006 18:12 Reageer met quote

ps. sperma is steriel, daar zitten geen bacterien in.
Tenminste dat ik door mijn gynaecoloog verteld.
blaasmmuts
GastBerichtGeplaatst: 30-10-2006 18:21 Reageer met quote

Heb het met je te doen Ellena!

Hoop dat het gauw gaat beteren en dat de AB aanslaat Laughing

Misschien een goed idee je te laten doorverwijzen naar de uroloog?

Helaas is duizeligheid een van de bijwerkingen, maar ja jouw lichaam vecht ook tegen een onsteking....

veel succes.
violetje
BerichtGeplaatst: 30-10-2006 19:30 Reageer met quote

Het komt ook niet door het sperma, je krijgt het doordat tijdens het vrijen de Escherichia Coli (bacterie in je darmen) je blaas kan bereiken door alle bewegingen. Bij de vrouw liggen de vagina en de anus nu eenmaal dicht bij elkaar.

Ik heb het zelf ook ont-zet-tend vaak. Vooral ten tijde van verminderde weerstand. Ik slik nu preventief cranberrytabletten en drink cranberrysap. Daarnaast drink ik ontzettend veel water, tot ik er naar van word. Maar ik weet hoe vervelend het is.
Ellena
BerichtGeplaatst: 01-11-2006 16:44 Reageer met quote

Ik zit al dagen aan de AB, het gaat wat beter, maar echt over is het niet. Elke druppel die ik drink, moet ik binnen 10 minuten weer uitplassen en nog steeds met pijn. Ik wacht af totdat deze kuur af is en daarna ga ik terug.

blaasmmuts, ik ga zeker naar de uroloog als het zo door blijft gaan, even kijken wat deze AB kuur met me doet. Bedankt voor je advies Smile
Ik ben zo bang dat deze kwaal mijn hele leven gaat verzuren...
CinderElle
GastBerichtGeplaatst: 02-11-2006 20:20 Reageer met quote

Wat is dit allemaal herkenbaar zeg. Zelf heb ik sinds een jaar en acht maanden een relatie. Eerst een tijd met condoom gedaan, een tijdje later zonder en toen begonnen de problemen. Heb twee keer in het ziekenhuis gelegen omdat de blaasontsteking omsloeg in een nierbekkenontsteking. Dat is echt geen pretje: 41 graden koorts en ik wist niet hoe ik moest staan/zitten/liggen van de pijn in m'n rug. Hierna heb ik nog een aantal keren blaasonsteking gekregen, net zoals nu. Heb vandaag een gesprek gehad met de huisarts, maar hij haalt zijn schouders op en zegt: "Ach het komt door de sex en veel vrouwen hebben er last van." Alle dingen zoals na de sex plassen, cranberry's en vitamine C slikken moet ik ook doen van mijn huisarts. Elke keer antibiotica slikken is ook geen pretje. Ik vind het erg frustrerend dat er geen echte manier is om er definitief van af te komen. Tja... misschien weer voor altijd met condoom vrijen. Maar ja, of mijn vriend daar zo blij mee is, ik denk het niet en dat kan ik ook echt wel begrijpen. Ik ben gewoon erg bang dat dit een bepaalde druk gaat leggen op mijn relatie. Mijn vriend vind het allemaal heel vervelend voor me en is heel lief voor me, maar zelf word ik er allemaal chagerijnig van. Elke keer die pijn met plassen en vermoedheid van de antibiotica. Je wordt er echt wanhopig van! Ik schrik er ook van hoeveel vrouwen hier last van hebben. Hopen dat er ooit een wondermiddeltje uitgevonden wordt waardoor dit gedoe eindelijk afgelopen is!!!
e sther
GastBerichtGeplaatst: 08-11-2006 23:01 Reageer met quote

Zelf heb ik al 9 jaar last van blaasontstekingen. Ik ben echt radeloos... Heb van alles geprobeerd. (veel water drinken, cranberry pillen, vitamine-c pillen, antibiotica pil voor na het vrijen, na de sex plassen, met en zonder condoom, homeopaat, accupunctuur, bezoeken uroloog ziekenhuis) maar niets helpt. Word er echt depressief van... Deze kwaal heeft zonder dat ik het in eerste instantie besefte ook nog eens zo'n grote invloed op mijn relatie (geen plezier meer in sex, zo bang voor pijn erna) Ik weet gewoon niet meer wat ik tegen de pijn moet doen en ik wil ook mijn vriend niet kwijtraken... Wil kan mij helpen?!
LizasweetLiz
GastBerichtGeplaatst: 11-11-2006 22:37 Reageer met quote

Hallo medeschepselen,
De bacterie die de ontsteking veroorzaakt is meestal de E-Coli bacterie. Deze leeft van eiwitten en suikers. Zetmeel wordt omgezet in suiker, dus dat even een paar dagen niet eten. Koop een sapcentrifuge en maak één liter sap van Bieten, wortels, komkommer en voor alle zekerheid , een grote ui.
Neem over twee dagen regelmatig slokken daarvan en zo mn mogelijk eiwit en zetmeel. I know, tís even geen pretje maar het sap valt reuze mee!! Je kunt het ook langer doen afhankelijk van de ernst van je onsteking.
Succes .
Liza
Cheyenne
GastBerichtGeplaatst: 13-11-2006 20:12 Reageer met quote

Ik heb al vanaf mijn 5e jaar vaak blaasontsteking,
maar de laatste paar jaren is t alleen maar erger geworden..
ik heb ook alles al geprobeerd..vitamine C cranberry sap enz.
in het weekend heb ik voor t eerst sex gehad met mn vriend..
en nu heb ik dus ook weer heel veel last van mn blaas..
blaasontsteking dus..
als ik dit allemaal zo lees, ben ik nogal bang dat ik dit ook elke keer na de sex krijg..
Index > Urologie > Blaasontsteking
Pagina 1 van 6  

1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring