Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > opgezette klieren????
Auteur Onderwerp: opgezette klieren????
Gast
BerichtGeplaatst: 30-04-2006 13:37 Reageer met quote

Mijn zoontje van 2 jaar heeft heel vaak ontzettend dik opgezette klieren in zijn nek en lies. Het voelt dan net of er een "knikker" onder zn huid zit. Zijn er meer mensen die hier ervaring mee hebben en weten of het kwaad kan? Ik heb de verpleegkundige van het peuterburo er wel naar gevraagd, maar die reageerde er niet echt op. Wie kan mij helpen?
elsgiss
BerichtGeplaatst: 06-05-2006 13:05 Reageer met quote

Bij opgezette klieren zijn de lymfklieren opgezet. Lymfklieren zitten op meer plaatsen in het lichaam, o.a in hals en lies. Door de lymfklieren worden stoffen aangemaakt die dienen om een infectie te bestrijden. Als deze lymfeklieren hard moeten werken, zijn ze opgezet.
Opgezette lymfeklieren zijn een indicatie voor een infectie/ziekte ergens in het lichaam. Ik dacht dat de lymfeklieren die het dichtst bij de infectiehaard zitten, het meest opgezet zijn.

Dat ze je hierover op het peuterbureau niet duidelijker voorlichten vind ik niet goed.
Gast
BerichtGeplaatst: 06-05-2006 13:26 Reageer met quote

Ik weet idd dat de klieren gaan opzetten als je ziek wordt, maar mijn zoontje heeft wel heel erg vaak opgezette klieren terwijl hij eigenlijk nooit ziek is. Maar het kan niets ergs zijn??
Het peuterbureau is bij ons idd echt slecht....ik ga er ook niet graag naar toe...
elsgiss
BerichtGeplaatst: 06-05-2006 15:39 Reageer met quote

Anonymous schreef:
Ik weet idd dat de klieren gaan opzetten als je ziek wordt, maar mijn zoontje heeft wel heel erg vaak opgezette klieren terwijl hij eigenlijk nooit ziek is. Maar het kan niets ergs zijn?? Het peuterbureau is bij ons idd echt slecht....ik ga er ook niet graag naar toe...
Het is mogelijk dat je zoontje wel besmet wordt door een virus of bacterie, maar juist doordat zijn afweer (dus o.a. zijn lymfeklieren) zo goed werkt, merk je dat misschien niet. Ik vind dat je het nog een keer aan de arts van het peuterbureau moet vragen. Vertel erbij dat je je ongerust maakt. (ik denk overigens dat je je niet ongerust hoeft te maken)
Erik Groen
BerichtGeplaatst: 12-05-2006 2:13 Reageer met quote

Kinderen zijn eigenlijk de eerste levensjaren vrijwel constant ziek. Gelukkig voelen ze zich niet constant ziek. Ze komen de hele dag (zeker op de peuterspeelzaal) constant in aanraking met nieuwe bacteriƫn en virussen. Daar zijn ze nog niet immuun voor. Daarvoor moeten ze eerst een keer in aanraking geweest zijn met de specifieke ziekteverwekker. Die immuniteit (weerstand) bouwen ze op bij elk contact met een nieuwe ziekteverwekker. Kliertjes zijn een onderdeel van dat immuunsysteem en zwellen op als ze aan het werk moeten. U begrijpt dat die dan ook vaak gezwollen zullen zijn bij jonge kinderen. Vertrouwt u het niet, dan gaat u toch gewoon eens naar de huisarts om het nog eens te bespreken.

Met vriendelijke groet,

Erik Groen.
anita25
GastBerichtGeplaatst: 18-08-2006 23:58 Reageer met quote

Hallo,

Mijn dochtertje heeft al vanaf haar eerste levensjaar ontzettend vaak last van opgezette klieren, in haar hals, op haar achterhoofd enz. Ben al heel vaak bij de dokter geweest en schijnt vaker voor te komen bij kinderen en naarmate ze ouder worden, zal het minder worden. Ik vind het ook elke keer weer erg eng. Ze heeft net de waterpokken gehad en had net twee bulten onder haar kaak, tergroote van een knikker die elke keer wegspringt. en nu zijn ze al veel kleiner. Ik denk dus maar dat het erbij hoort, en maar vertrouw op het geen wat ze zeggen, anders wordt je gek van de ideeen. succes ermee
Lucaatje
GastBerichtGeplaatst: 22-08-2006 21:05 Reageer met quote

Ja, het zal er de eerste jaren wel bij horen, mijn zoontje had/heeft ze ook heel snel opgezet. Toch ga ik morgen wel met hem naar de huisarts. Hij is inmiddels 5,5 jaar en heeft sinds zo'n 5 maanden een opgezette klier, knobbeltje. Huisarts zei destijds (toen ik daar voor iets anders was) dat dat door de verkoudheid kwam, maar ja, hij is al maaaanden niet meer verkouden of ziek geweest. Toen ik maandagavond nog een paar kleinere bultjes in zn nek voelde, was de maat vol en heb ik een afspraak gemaakt. Overbezorgd??
anita25
GastBerichtGeplaatst: 28-08-2006 20:07 Reageer met quote

Hoi Lucaatje,

En nog wat uitgekomen bij de huisarts, ben toch wel benieuwd wat jullie dokter er over zegt.

groetjes anita
Lucaatje
GastBerichtGeplaatst: 29-08-2006 12:50 Reageer met quote

Nou, volgens de dokter gaan het geen kwaad en hebben kinderen dat vaker. Tja, ik ben nog niet helemaal gerustgesteld en zodra ik me er teveel zorgen om ga maken, wil ik toch bloed laten prikken, al is dat natuurlijk ook geen pretje voor een kind. Lastig, hoor, hij wordt straks 6 jaar en ik vraag me af of het dan nog wel zo "normaal" is.
kittje
GastBerichtGeplaatst: 01-09-2006 21:54 Reageer met quote

als het een kinder ziekte is???
ik ben namelijk al zestien net hersteld van een ingeklapte long.
een ik heb ook opgezete klierren in me lichaam een ze voelen raar aan ik hoop zelf dat ze weer weg gaan zoals het hoord een dat ik weer verder ken gaan want leg nu in me bed met me laptop maar het voeld wel raar kennen jullie vertellen of die rot dingen wel weer weg gaan een zo ja hoeveel maanden ken daar over heen gaan

gr remy vd helm
kitt
BerichtGeplaatst: 02-09-2006 10:36 Reageer met quote

Lucaatje schreef:
Nou, volgens de dokter gaan het geen kwaad en hebben kinderen dat vaker. Tja, ik ben nog niet helemaal gerustgesteld en zodra ik me er teveel zorgen om ga maken, wil ik toch bloed laten prikken, al is dat natuurlijk ook geen pretje voor een kind. Lastig, hoor, hij wordt straks 6 jaar en ik vraag me af of het dan nog wel zo "normaal" is.


ik heb hier een link heb ik zelf gekeken het lijkt me wel een goede teken om daar te gaan kijken
eddepetje
GastBerichtGeplaatst: 30-12-2006 18:52 Reageer met quote

ik heb dus ook opgezette liesklieren en ontzettende brandende pijn op me benen. Weet bijgod niet wat er aan de hand is.
Gast
BerichtGeplaatst: 26-01-2007 16:53 Reageer met quote

Mijn zoontje van 18 maand heeft sinds kort ook een knobbeltje in zijn hals.Je schrikt eerst wel even wanneer je dit voelt. Maar nu ik lees dat dit bij kleine kinderen wel vaker schijnt voor te komen ben ik toch ietwat gerust gesteld. Ik hou het echter nog wel even in de gaten.

Daphne
dnc
GastBerichtGeplaatst: 06-03-2007 18:20 Reageer met quote

Misschien heel stom, maar ik heb vrijdag een tongpiercing laten schieten en heb sindsdien ook last van opgezette klieren in mijn hals.
Ik was gelijk bang want ik voelde een bobbel en niemand houdt van bobbels op hun lijf die er niet horen. Maar als het langer als een maand gaat duren ga ik me denk ik ook wel zorgen maken.
Ik vind het erg voor die kleine kindertjes want het doet echt wel zeer. Sterkte ermee.
LINDAAAAAAA
GastBerichtGeplaatst: 12-03-2007 19:58 Reageer met quote

Ik ben 12 en ik heb onder mijn kaak inderdaad een soort knikker. Het doet zo'n pijn. Ik dacht dat het een ontsteking onder mijn kies was. En in mijn keel heb ik ook een knikker. Moet de dokter nu in mij gaan snijden om het weg te halen?
MarijkeS
GastBerichtGeplaatst: 04-04-2007 22:00 Reageer met quote

Wat ben ik blij dat ik 'al googelend' dit forum tegenkwamt. Mijn zoontje heeft ook 2 bulten in de nek en ik had natuurlijk net een naar verhaal gelezen over lymfeklierkanker. Jullie verhalen stellen me gerust!!
absnel
BerichtGeplaatst: 04-10-2007 19:58 Reageer met quote

Anonymous schreef:
Mijn zoontje van 2 jaar heeft heel vaak ontzettend dik opgezette klieren in zijn nek en lies. Het voelt dan net of er een "knikker" onder zn huid zit. Zijn er meer mensen die hier ervaring mee hebben en weten of het kwaad kan? Ik heb de verpleegkundige van het peuterburo er wel naar gevraagd, maar die reageerde er niet echt op. Wie kan mij helpen?

Hallo Gast,

Opgezette klieren kunnen heel gevaarlijk zijn. Mijn vrouw heeft hier lymfklierkanker aan over gehouden. Dat heet ook hodgkin lymfoom. Het begon met een opzwelling in de hals, en ook in de lichaam, deed geen pijn, maar bleek heel ernstig te zijn.
Sad Laat foto's maken en dit goed onderzoeken.
candice1982
BerichtGeplaatst: 30-12-2012 0:41 Reageer met quote

hallo,

Ik heb sinds een paar weken last van een opgezette klier in mijn linker lies hij is ongeveer net zo groot als een bonk nu krijg ik ook een opgezette klier in mijn rechter lies en achter mijn rechter oor mijn dokter zegt dat het van de adenoomcyste komt die ik al acht jaar heb ahummmm en de chirurg zegt dat het van een adenoomcyste niet kan komen. Ik weet niet wie ik kan vertrouwen weet hier iemand raad
Index > Kinderziekten > opgezette klieren????
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring