Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Hertsel na laparoscopische galblaas verwijdering
Auteur Onderwerp: Hertsel na laparoscopische galblaas verwijdering
Anjer
BerichtGeplaatst: 29-04-2006 16:17 Reageer met quote

Kan iemand hierover iets zeggen. Ik meen het al wel ergens in een draadje gelezen te hebben maak kan het niet meer vinden.
Is 3 weken voor de zomer vakantie te doen. Wij willen graag lopen in de bergen. Dag wel en dag niet. Zo ongeveer. Nu wil ik natuurlijk best wel wat minder lopen en wat meer bij de caravan zitten maar dat lopen geeft toch altijd wel heel veel plezier.
Is er iemand die hier wat over kan zeggen.
Ik moet woensdag naar de chirurg en de wacht tijd voor galblaasverwijdering is 4 weken.
Ik ga er gewoon even van uit dat alles normaal verloopt zonder complicaties.


gr Anjer
misage
BerichtGeplaatst: 29-04-2006 20:11 Reageer met quote

hoi anjer

een herstel duurd meestal toch wel een week of 6. als het met een kijkoperatie gaat. de wonden genezen wel nog sneller. ik ben zelf 10 apil geopereerd. dus dat is 3 weken geleden.ik merk toch als ik te veel doe een soort koliek krijg of steken waar de galblaas heeft gezeten. maar goed dat kan de 1 voor de ander zijn.maar ik merk dus wel dat ik van binnen uit nog moet genezen.
en hou je het wel vol om nog 4 weken te wachten tot de operatie? ik moest eerst ook lang wachten voordat ik aan de beurt was maar omdat ik veel aanvallentussendoor kreeg mocht ik eerder aan de beurt daar heeft de huisarts voor gezorgt. dus trek tijdig aan de bel als je te veel aanvallen krijgt.

groetjes Sandra
Anjer
BerichtGeplaatst: 29-04-2006 22:41 Reageer met quote

Dank voor je antwoord.
Ja ik hou het nog wel vol. Zeker wel. Zo vaak heb ik die aanvallen gelukkig niet. Ik wil die steen er alleen uit hebben omdat mijn moeder net is overleden aan leverchirose en niet door alcohol. Dit dronk ze nooit. Galstenen komen wel in de fam voor en ik ben bang dat als ik mijn hoofd in het zand blijf steken ik in dezelfde situatie ga belanden en daar heb ik echt geen zin in. Dus nu maar aan de bel getrokken.
Ik moet wel direct naar de EHBO als ik koorts krijg.
Dus maar een termometer aangeschaft. Smile

Gr Anjer
misage
BerichtGeplaatst: 30-04-2006 17:29 Reageer met quote

hoi anjer!

let maar niet op koorts dat kreeg ik ook niet. wat ik wel kreeg en hou dat maar in de gaten is hoge bloeddruk. en op je urine letten dat die niet te donker word. zo kwam ik er achter dat er een steen naar mijn levergang was ingelopen. ik had dan best wel veel aanvallen omdat ik ook veel steentjes in de galblaas had zitten. toen die eruit werd gehaald vertelde ze me dat die flink ontstoken was. maar ik had wel geen koorts.

nog gecondoleerd met je moeder.
mijn moeder is ook pas overleden 23 februari.een dag voor haar crematie werd ik met spoed opgenomen omdat er een steen weer naar de lever was ingelopen en ik geel werd. ik mocht gelukkig wel nog naar de crematie van mijn moeder toe.maar moest daarna meteen weer terug naar het ziekenhuis aan het infuus liggen en heb er toen 10 dagen in gelegen. omdat ze te lang wachte met de operatie kreeg ik 3 weken weer een soort leveraanval dar er weer een steen of 2 in de lever zitten. daarom hebben ze daarna maar eens vaart gemaakt om een week later de galblaas te verwijderen.mits het bloed goed was. en dat was zo. nu ben ik er van af en heb soms nog wat steken maar niet meer zo erg als galsteen steken. daarbij heb ik nu ook nog eens de griep en doet me alles pijn Confused

groetjes Sandra
ps let dus op je bloeddruk vooral de onderdruk
Pascalle
BerichtGeplaatst: 01-05-2006 8:13 Reageer met quote

Hallo,

Of 3 weken voor de zomervakantie te doen is dat verschilt per persoon. Zelf ben ik 26 november 2004 geopereerd en een week later stond ik alweer op het schoolplein om mijn zoon op te halen. Sinterklaas hebben we toen gewoon gevierd (ook alles gegeten). 17 december ben ik weer gaan werken en met Kerst en Oud en Nieuw kon ik ook alles doen en dat terwijl ik op 3 september 2004 met een ernstige pancreatitis ben opgenomen. Ik stond op de wachtlijst voor een galblaasverwijdering toen zijn we nog op vakantie gegaan naar Portugal. Op maandag kwamen we terug en op vrijdag lag ik in het ziekenhuis met pancreatitis dus ik wil iedereen met galstenen op het hart drukken liever niet ver weg te gaan voordat je geopereerd bent. Ik moet er niet aan denken dat ik hte in Portugal had gekregen zeg!!!
Anjer
BerichtGeplaatst: 01-05-2006 16:33 Reageer met quote

Daarom wil ik het ook voor de vakantie laten doen. Ik wil in Italie liever niet opgenomen worden.

Gr Anjer
Pascalle
BerichtGeplaatst: 01-05-2006 21:15 Reageer met quote

Hallo Anjer,

Nee heel verstandig van je. Ik denk zelf dat als alles zonder complicaties verloopt het inderdaad te doen is 3 weken voor je vakantie maar de een is de ander niet en het verloop is voor iedereen anders.

Ik wilde je mijn verhaal even vertellen omtrent mijn vakantie maar gelukkig dacht je er zelf ook zover. Tenslotte wordt een galblaas niet voor niets verwijderd en rondlopen met galstenen kan tot de nodige complicaties leiden.
misage
BerichtGeplaatst: 04-05-2006 11:48 Reageer met quote

ja zoals bij mij liepen ze de levergang in en werd ik zo geel als een kanarie. Wink
en moesten ze 2 steentjes eruit halen via de keel. met een roesje dan wel. maar toch.
ik was de dag naardat ik uit het ziekenhuis kwam naar de galblaas verwijdeing mijn zoontje alweer uit school halen. want niemand kon op dat moment dus moest ik wel. als je het maar rustig aandoet en niet te zwaar gaat tillen zoals bv de koffers. laat dat dan maar mooi aan iemand anders over Cool

groetjes Sandra
Anjer
BerichtGeplaatst: 04-05-2006 12:42 Reageer met quote

Ik ben gisteren naar de chirurg geweest. Moet 18 mei nog even voor een echo en dan als die steen er nog zit, (weet het wel zeker) dan gaat hij de operatie plannen.
Wachttijd ongeveer 2 tot 4 weken. Ik red het dus niet meer voor mijn vakantie.
Mwwah. Ik zie wel.
Ik heb mijn leverwaarden moeten laten bepalen en de ld was wat verhoogd. Niet ernstig maar ik schrok toch wel even.
Mijn alat of asat is ook een keer verhoogd geweest.
Hij gaat de operatie scopisch doen maar het risico voor een authentieke ok zit er in omdat ik al twee maar een scopische ingreep heb gehad.
Ik hoop maar dat het bij een scopie blijft.

Gr Anjer
misage
BerichtGeplaatst: 04-05-2006 13:55 Reageer met quote

hoi Anjer

konden ze dan niks regelen voor je vakantie? heb je niet gevraagt? als het niet uit te houden is gewoon je huisarts erachter aan zetten heb ik ook gedaan. anders was ik nu nog niet geholpen geweest.scopische is dat kijkoperatie? Shocked niet met zo,n moeilijke woorden gooien. bij mij zeiden ze ook voor de operatie houd maar rekening met een grote snee. ik zei ik zie het wel als ik wakker word. was toh met kijk gebeurd wel een groter snee in de navel van 5 nietjes. dat zijn er normaal geloof ik ook 2.
maar ga je dan toch op vakantie of niet?

groetjes Sandra
Anjer
BerichtGeplaatst: 04-05-2006 16:09 Reageer met quote

ja ik ga wel gewoon op vakantie met genoeg diclofenac bij me.
Als het wel een grote snee wordt dan zit ik hier niet echt voor de vakantie op te wachten. Mijn vakantie is toch echt wel belangrijk. Ik loop nu toch al een paar jaar met af en toe die pijn en dan kunnen er toch ook nog wel een paar weken extra bij. Als het 4 weken voor de vakantie is doe ik het want dan kan een grote operatie ook nog wel redelijk genoeg helen.
Wij gaan de laatste jaren steeds bergwandelen. Niet met touwen maar wel over niet echt gebaande paden.
Niet super zwaar maar wel zwaarder dan gewoon wandelen in Nederland.
Anders maar lekker bij de caravan met een boek. (ook wel een optie)
Ik wacht eerst de echo wel af.
Misschien dat als het weekend niet druk is dat ik door een verloskundige eens laat kijken. Ik werk zelf nl op de verloskamers.

Gr Anjer
Sim
BerichtGeplaatst: 04-05-2006 19:15 Reageer met quote

Een ding weet ik wel.. je kan beter een echo voor zwangerschap hebben, als een echo voor de bovenbuik.
Ze zeggen op de echo afdeling.. het doet geen pijn hoor. Maar als je een flinke onsteking heb. Gil je het echt wel uit van de pijn hoor. Ze drukken zo hard erop, anders kunnen ze het niet zien. Tenminste ik ben iets steviger en dan moet dat wel.

Hopelijk kunnen je collega's je even helpen, het is wel makkelijker hahaha..

Succes.

Groetjes, Simone
misage
BerichtGeplaatst: 04-05-2006 20:17 Reageer met quote

hoi

ja de echo vond ik ook best een beetje gevoelig.
vooral als ze op e rib liggen te porren. daarna voelt de rib zich blauw aan. het enige verschil met een echo van een zwangerschap is dat je om de zoveel tijd de lucht even moet inhouden en dat een paar keeer en soms zo lang dat je er blauw van word Wink

groetjes Sandra
Sonja H
GastBerichtGeplaatst: 07-06-2006 10:39 Reageer met quote

hoi,
Ook ik ben geholpen aan mijn galblaas , gelukkig via een kijkoperatie.Ik had al jaren last, maar de dokter hield het op mijn darmen. Tot er na ^jaar eindelijk een echo van de bovenbuik is gemaakt. En tot grote verbasing een grote galsteen.Ik kon woensdag 2 november bij de chirug terecht, die vertelde mij dat hij die galblaas eruit wilde halen.Ik vroeg hoe. Dat kunnen ze niet zeggen dat zien ze pas als ze bezig zijn.Ik vertelde dat wij op vacantie wilde.Hij vroeg wel waar naar toe. Wij willen een cruisse gaan maken in de caribean, Nou dan maak ik er spoed van. Dus op 8 november werd ik al geholpen.Je ziet dat het dus wel kan als je er maar duidelijk over bent. Wij zijn op 1 december vertrokken naar Miami, daar van daan gingen wij varen. En ik heb nergens geen last van gehad. Ik heb alles gedaan wat de andere mensen ook deden.
Het is nu 7 juni dus als je de dokter er achter zet ben je er mooi vanaf als je weg gaat.
\Gr. Sonja
Anjer
BerichtGeplaatst: 08-06-2006 17:25 Reageer met quote

Nou ik ga toch maar begin augustus. Gaat goed lukken.
Ik heb geen ernstige klachten dus ik red het wel.

Gr Anjer
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 16:08 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Hertsel na laparoscopische galblaas verwijdering
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring