Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Schaamlipverkleining
Auteur Onderwerp: Schaamlipverkleining
2q2b
BerichtGeplaatst: 13-03-2018 17:51 Reageer met quote

oja het lijkt nu trouwens meer op een gevlochten brood dan op een rups Laughing
2q2b
BerichtGeplaatst: 13-03-2018 17:55 Reageer met quote

oja het lijkt nu trouwens meer op een gevlochten brood dan op een rups Laughing
Bo80
BerichtGeplaatst: 13-03-2018 23:28 Reageer met quote

@2q2b wat fijn dat je tot nu toen geen klachten hebt . Op hoeveel dagen zit je nu ? Heb je goed gekeken of het echt aan de buitenkant is genaaid ? Anders zou je de kliniek kunnen bellen en een foto sturen , dan kunnen ze het beoordelen . Wat betreft het vastnaaien aan de clitoriskap is het bij mij ook zo , aan de zijkanten dan , het zit een aan vast maar ik zie nog steeds wat afstand ertussen ..dus echt aan vast zit het (nog) niet .
Denk dat het niet veel uitmaakt of er lucht bij komt of niet , heb wisselende verhalen over gelezen of het echt het genezingsproces versneld .
Haha bij mij leek/lijkt het inderdaad ook op een gevlochten brood , vooral aan de voorkant. Zo lelijk 😂😂😂
2q2b
BerichtGeplaatst: 14-03-2018 9:09 Reageer met quote

@Bo80 ja het zit er echt aan vast genaaid, maar heb ergens op het forum gelezen dat dat bij iemand anders ook zo was en dat die gynaecoloog had gezegd dat dat normaal was, dus ik maak me er maar niet druk om. Als ik er over nadenk lijkt het me ook niet dat 2 delen die niet aan elkaar vast horen te zitten wel aan elkaar vast gaan groeien, want bv. bij mensen waarbij ze de kaken aan elkaar naaien groeit dat ook niet aan elkaar vast, en wat jij zegt, daar aan de voorkant zit het ook nog los van elkaar. Gister wel een beetje fanatiek gekeken hoe vast het aan elkaar zit en dan is het daarna wel erg gevoelig. Zowiezo voel ik natuurlijk we dat er wat gedaan is maar ik kan niet zeggen dat ik veel pijn heb. Met de dag van de operatie meegerekend zit ik nu op dag 7. Ik kan nu merken dat de lipjes al wat minder hard worden. Ik heb eigenlijk helemaal geen korstjes ofzo gehad, waarschijnlijk omdat mijn buitenste schaamlippen alles goed afsluiten. Wel af en toe een jeukaanval! Hebben ze jou eigenlijk van te voren laten zien hoeveel ze hebben afgetekend en na de operatie een spiegeltje gegeven om te kijken? Bij mij niet dus het was een verrassing wat er af was gegaan. Ik schrok wel een beetje toen ik keek want het lijkt wel of er meer af is dan ik had verwacht maarja dat kan je natuurlijk pas echt beoordelen als het helemaal genezen is. Ik ben in elk geval bij dat ik het gedaan heb, het gaat mij toch niet om hoe mooi het wordt het gaat mij er om dat ik geen last meer heb en ik merk nu zelfs al de verbetering!
Bo80
BerichtGeplaatst: 14-03-2018 12:50 Reageer met quote

@2q2b Ah oké ! Dan hoop ik dat het goed komt . Jeuk betekent genenzing waarschijnlijk , ik had de jeukaanvallen pas na 2,5 week 😐 . Ik had vanochtend trouwens de kliniek nog even gebeld , want merkte dat mijn linker lip steeds dikker begon te worden en roder . Moest fotos sturen , en Whitney heeft het beoordeeld en zei dat het goed uit zag maar wel beetje dik, maar ik moest het tijd geven .. vind 4 weken wel heel wat tijd nu Haha ( mijn vraag was meer waarom het dikker is gaan worden ; Maarja denk dat ik maar weer ga afwachten )
Nee ! Ze hebben mij nix laten zien en erna ook niet . Wat ik eigenlijk wel had verwacht . Na de operatie vroeg ik wel of ik mocht zien wat er weggehaald was, toen liet ze de flapjes zien . Ik had het liever wel gezien , want dan weet je ook wat er echt gaat gebeuren en hoeveel eraf gaat en lig je wat meer ontspannen daar . Bij mij lijkt het alsof bij de linkerkant minder weg is dan de rechter kant . Maar er steekt nix meer uit als ik sta dus wat dat betreft ben ik wel tevreden. Ja mij ging het ook niet om de mooiheid .
2q2b
BerichtGeplaatst: 14-03-2018 14:27 Reageer met quote

@Bo80 dat klinkt niet goed dat het steeds dikker wordt, ik hoop voor je dat het snel wegtrekt! 4 weken is lang ja maar zeker geen uitzondering als ik het hier zo lees. Ziet het er verder wel al mooier uit dan na 1 of 2 weken?
Bo80
BerichtGeplaatst: 14-03-2018 14:34 Reageer met quote

@2q2b , Jaa echt balen had verwacht dat het met 4 weken toch wel weg zou gaan . Ja in vergelijking met 2 weken geleden zit het er beter uit , mooier zou ik het nog niet noemen 😐
Ladymlj
BerichtGeplaatst: 14-03-2018 14:48 Reageer met quote

Balen zeg dat het weer roder en dikker wordt.. misschien nog paar keer per dag gaan koelen?hopen dat het helpt.. ik krijg om 15.45 de hechtingen eruit ben benieuwd..
Bo80
BerichtGeplaatst: 14-03-2018 15:19 Reageer met quote

Ja mischien moet ik dat weer proberen , of meer gaan lopen voor de doorbloeding , zit nou wel vaak thuis . Gister wel half uur op tempo gelopen en erna zag het er goed uit.
Ah succes !
2q2b
BerichtGeplaatst: 14-03-2018 22:10 Reageer met quote

@Ladymij is het meegevallen om de hechtingen te verwijderen? Waren het geen oplosbare? En voel en zie je nu veel verschil nu ze er uit zijn?
Ladymlj
BerichtGeplaatst: 14-03-2018 23:34 Reageer met quote

Hallo nou het deed best pijn was best strak gehecht en dikke knoopjes aar heb het overleefd.. ja waren ook oplosbare hechtingen maar een paar moesten er zo uit.. nu nergens last meer van
Amsterdam1986
BerichtGeplaatst: 17-03-2018 19:00 Reageer met quote

Dag meiden, bij deze mijn verhaal over de schaamlipverkleining.

7 maart 2018 ben ik in V-Klinieken in Leiden door Joke Haartsen behandeld. Deze kliniek is gespecialiseerd in schaamlip verkleiningen. De kliniek is heel verzorgd en professioneel (en makkelijk bereikbaar met OV!). Ik vond de communicatie met Joke/assistente niet heel persoonlijk, ik voelde dat het een beetje lopende-band werk was. Op de dag van mijn operatie had ze nog 6 andere schaamlipcorrecties! Maar goed, ik was daar niet omdat ik een nieuwe coach/psycholoog nodig had die heel uitgebreid naar me lusiterd, maar omdat ik iemand zocht die mijn schaamlippen kon fixen! Hiervoor was ik aan het juiste adres. Wat ik verder wel erg belangrijk vond is dat de arts een vrouw was.

De operatie zelf verliep super vlot. De verdoving deed heel veel pijn, maar daarna voelde ik niets. Na de operatie had ik gevraagd of ik het verwijderde weefsel mocht zien. Ik wilde dit gewoon omdat ik wilde zien wat mij al die jaren zo dwars zat en wat nu weg was. Ook wilde ik zien wat er weg was gehaald: was het symmetries, was het erg weinig, of juist te veel? Ik was blij dat ik het zag. Het was precies hoe ik me altijd al had voorgesteld wat er 'teveel' was bij mij. Dit gaf me veel geruststelling. Ik wist dat de komende weken mijn vagina er enorm opgezwollen en eng uit ging zien, dus ik was in ieder geval blij om te zien dat wat er weg was gehaald, dat dat goed was.

Direct na de operatie moest ik een kwartier in een andere ruimte gaan liggen met ijs op de wond. Ik voelde helemaal geen pijn, behalve enorme spanning van wat ik zojuist heb gedaan! Degene die mij zou komen ophalen in Leiden en naar huis zou brengen (Amsterdam) kon pas 3 uur laten komen, en Joke zei dat ik dan maar beter gelijk naar huis kan gaan met OV nu de verdoving toch nog werkt. Tot mijn verbazing ging dit helemaal prima. Lopen ging goed, zitten ging goed.

Bij deze wat tips voor het herstel:
- Ieder uur 10 minuten koelen met ijs. Ik had 3 zakken doperwten in een boterhamzak gedaan. Ik had het zakje zodanig geknoopt dat het de vorm had van een dikke lange worst. Op deze manier kan je het makkelijk op je wond zetten en met je benen dichtknijpen.
- Ik had bij de etos baby doekjes gekocht. Zorg ervoor dat je er eentje kiest zonder parfum of chemicaliën. Ik had doekjes gevonden die 99% water bevatten, en 1% citrus. Ik rolde het doperwten zakje in zo'n doekje, en deed dat op de wond. Na 10 minuten gooide ik het doekje weg en deed ik de zak met doperwten weer in de vriezer.
- Koop van die bed-onderleggers, van die incontinentie matjes (wat je op je bed kan leggen voor urineverlies). Joke had in de kliniek ook zo'n doek opgerold en vast geplakt voor mij. Het was net zo breed als een wc-rol maar wat dikker. Ze zei dat ik het met een steriel gaasje eromheen op de wond in mijn ondergoed moest plaatsen omdat het belangrijk was dat er goed druk op de wond zit. Dit is tegen de zwelling. Met zo'n rol in mijn onderbroek ben ik met OV naar huis gegaan. Het voelde prima, en met een losse broek aan ziet niemand het. Thuis heb ik die zelfde rol meerdere keren gebruikt. Ik had geen steriele gaasjes, dus eerst een onderbroek met maandverband, en daarna de rol tussen mijn benen, en daar weer een nieuwe onderbroek overheen. Zo blijft de rol schoon. Zo kan je goed druk op je wond zetten gedurende een langere periode, zonder dat het echt in de weg zit.
- Ik had echt niet tot nauwelijks pijn aan de wond. Ik was verbaasd. Ik heb daarom ook nauwelijks paracetamol/ibuprofen gebruikt.
- De dag van de operatie verloor ik best veel bloed, maar tegen de avond was het al een stuk minder. Slapen ging helemaal prima. Ik sliep aan een stuk door en had helemaal geen pijn of last. Ik heb een hond dus die heb ik 2x per dag gelopen. Lopen ging eerst wat wijdbeens en langzaam. Maar dat was vooral omdat ik heel voorzichtig was, en niet omdat het anders pijn deed. Zitten ging ook prima. Ik heb de hele 1e week dat ik thuis bleef vanuit thuis gewerkt (achter de computer). Ik had een klein flesje water bij de wc liggen. Iedere keer na het plassen heb ik water laten lopen over de wond en het voorzichtig droog gemaakt met wc-papier. Na het poepen ging ik in bad met een douchekop alles schoonmaken zodat er geen resten achterbleven.
- de eerste 2-3 dagen heb ik echt bijna iedere uur gekoeld, maar vanaf dag 3-4 deed ik het een stuk minder vaak (misschien 5/6 keer). Vanaf dag 6 was ik er echt mee gestopt.
- Op dag 4 ben ik in de avond naar Schiphol gegaan met OV om mijn zusje uit te zwaaien, en op dag 5 ben ik s'avonds met vrienden uit eten gegaan (was vooral zitten, en ben met uber naar het restaurant gegaan). Dit alles verliep probleemloos. Op dag 6 ben ik voor het eerst weer naar kantoor gegaan. Een losse broek aan, en voorzichtig zitten. Dit ging prima. Vanaf dag 7 was werken bijna als normaal. Vandaag is het dag 10, en ik heb voor het eerst weer gefietst (wel vooral staand, en als ik ging zitten, dan heel kort en heel voorzicht, en vooral op een zij, niet met al mijn gewicht op de wond).
- mijn schaamlippen zien er op zich goed uit. Die flappen zijn weg, en dat was het belangrijkste. De meeste zwelling lijkt ook al weg, behalve helemaal onder, richting anus. Ik heb namelijk vanaf de clit helemaal tot naar onder al het overschot laten weghalen. De wond is denk ik iets van 4-5 cm aan iedere kant. Aan de onderste kant is het nog hard en gezwollen.
- wat ik nu zie is dat wanneer ik mijn benen uit elkaar doe om met een spiegeltje te kijken, dat mijn schaamlippen helemaal open gaan (het maakt zelfs een "plop" geluidje) en ik helemaal naar binnen kan kijken, is dat normaal? Is dat bij andere vrouwen normaal, en heb ik het nooit meegemaakt omdat ik daar altijd een kilo weefsel had hangen?! Of is dit nog steeds zwelling van de operatie waardoor de schaamlippen wat uit elkaar staan, en dus mijn vagina ineens heel open is? Ik hoop dat het een beetje meer 'dicht' gaat. Daarnaast moet ik ook toegeven dat het erg sterk ruikt daar. Ik heb al wat andere berichten op deze forum gelezen over de geur. Ik hoop dat het normaal is en het snel weggaat. Over 3 dagen gaan de knoopjes van mijn hechtingen eruit en zal ik het aan de assistente vragen.

Tot slot: Ik ben nu al erg blij met wat ik heb gedaan, en ik zou het iedereen aanraden! Bij mij viel het herstel enorm mee, dus het was het absoluut waard.
2q2b
BerichtGeplaatst: 18-03-2018 11:02 Reageer met quote

Ik zit inmiddels op dag 11 na de operatie. Het gaat er steeds beter uit zien, als ik nu terugkijk moet ik bekennen dat het toch wat gekleurd en gezwollen was want het ziet er nu al veel beschaafder uit, maar ik had het dus veel erger verwacht en in vergelijking met de dubbelgevouwen prop schaamlip die ik voor de operatie had voelde het na de operatie niet zo vol en opgezet. De meeste van mijn hechtingen zijn al losgekomen, en vanmiddag ga ik eens lekker in bad zitten weken, ik hoop dat er nog een paar loslaten. Ik heb dus amper last gehad van bloedingen en wondvocht, en ik heb helemaal geen last gehad van een vieze geur gelukkig. Misschien door de leucelin spray? Ik ben dus ook vanaf de 4e dag weer fulltime aan het werk en wandel vanaf die dag ook weer een uurtje per dag met mijn hond. Ik draag ook strings en spijkerbroeken. Af en toe voel ik wel wat druk of een steek en ik heb een paar keer jeuk gehad maar het is me echt 100% meegevallen, ik zou het zo weer doen! Mijn schaamlippen zitten nu lekker comfortabel. Mooi is het nog niet, met karteltjes en bobbeltjes, maar ik ga er van uit dat het er in de komende maanden steeds beter uit gaat zien. Succes voor iedereen die nog moet!
Mdwgb
BerichtGeplaatst: 25-03-2018 21:28 Reageer met quote

Hi, leuk om te lezen dat er weer iemand bij Joke is geweest!

Ik zit woensdag alweer op 12 weken! Heb dan ook die na correctie en ben knetter zenuwachtig!!! Zie zo enorm op tegen die vervelende verdoving en voor de na pijn!

Had natuurlijk de eerste paar weken absurd veel last ervan gehad en hoop zo dat het nu eens mee gaat zitten! Heb alleen de dag erna vrij kunnen regelen. Vrijdag moet ik weer werken. Voelt beneden nog steeds beetje gevoelig aan. Had wel gedacht dat dat inmiddels minder zou zijn...
Bo80
BerichtGeplaatst: 27-03-2018 14:53 Reageer met quote

@mdwgb spannend ! Hoop dat het mee valt voor je . Na 12 weken nog steeds gevoelig...?! 😐zit bijna op 6 weken en bij mij is het inderdaad ook nog gevoelig , en links nog steeds dik aan de bovenkant en rechter lip zie ik nog iets van 1a2 mm afstand tussen sommige Wondranden ... had jij dat ook ?( ze zeggen toch dat je na die 6 weken kunt zien hoe het eruit komt te zien , nou die dikke bobbel aan de bovenkant van m n linkerlip is nog net zo als 3 weken geleden ..😪)
Had aantal dagen geleden gebeld om een afspraak te maken voor een na controle , en ze hadden pas over 4 weken pas een gaatje , heb gevraagd of ik via email een foto kon sturen en dat mocht ook . Want anders moet ik zo lang wachten.
2q2b
BerichtGeplaatst: 31-03-2018 1:26 Reageer met quote

@Bo80 en wat zei ze over de foto, zag het er goed uit of moet je nog een keer terug komen?
Ik heb gelukkig helemaal geen pijn of hinder, het is nog wel bobbelig en boven bij mijn clit waren wat hechtingen snel losgelaten daar wijkt het heel erg ben benieuwd of dat nog bijtrekt. Verder zie je ook overal wel het lijntje waar de huid aan elkaar gechecht is lopen met dwarslijntjes van de hechtingen
Bo80
BerichtGeplaatst: 31-03-2018 11:13 Reageer met quote

@2q2b heb het nog niet verstuurd , dacht kijk het nog even paar dagen aan. ( want de vorige keer toen ik fotos stuurde toen zat ik op 4 weken en ze zei dat ik het tijd moest geven ...) Gisteren toen ik keek zag ik wel dat de zwelling iets minder was en ook kon ik de lijntje zien waar de huid aan elkaar gehecht is , aan de andere kant zitten ze nog niet aan elkaar helaas, mischien komt dat nog.
Fijn dat je helemaal geen pijn meer hebt! Bij mij is het nog wel gevoelig . De lijntjes en de bobbeligheid heeft nog tijd nodig om weg te trekken, ik heb dat ook nog .
Ik ben trouwens wel al sinds een paar dagen weer begonnen met sporten! ( wel met lichte gewichten) ben langzaam aan het opbouwen, tot nu toe is het goed gegaan. Fietsen durf ik nog niet aan doordat de ene lip nog uit 2 delen bestaat en ik bang ben dat het weer open gaat en ook heb ik nog wat pijn bij het drukken erop. En ook nog geen gemeenschap gehad ondanks dat ik al op 6 weken en 2 dagen zit.
AnoniemJB
BerichtGeplaatst: 05-04-2018 21:05 Reageer met quote

Hi allemaal, ik lees al een tijdje mee en heb veel aan jullie berichten gehad afgelopen tijd! Ik deel ook graag m’n ervaring in de hoop dat anderen er wat aan hebben. Ik ben 7 dagen geleden geopereerd, er is aan beide kanten een reepje afgesneden. Het is nog flink gezwollen en gevoelig. Zitten gaat nog niet en teveel lopen ook niet. Ik lig dus veel. De operatie zelf was echt peanuts, ik voelde de verdovingsprikken nauwelijks en het voorbereiden, snijden en hechten bij elkaar duurde 30 minuten, ik kon zelf weer terug wandelen naar de andere ruimte. Toen thuis de verdoving was uitgewerkt na ongeveer 3 uur heb ik wel erg veel pijn gehad, zo erg dat ik bijna flauwviel. Gelukkig goed gegaan, het was een combi van pijn en te lage bloedsuikerspiegel. Iets eten hielp en daarna voelde ik me een stuk beter. Kan aanraden om de eerste 24 uur iemand bij je in huis te hebben, just in case! Dag 2 ook nog erg pijnlijk maar had dit ook wel verwacht. Daarna trok de continue pijn weg en was ie er met vlagen, ipv continu. Heb erg goed gelet op gezond en regelmatig eten. En had steeds geen onderbroek aan zodat er steeds zuurstof bij de wond Kon en zodat het er niet te warm was. Warmte vergroot de zwelling. Dagen erna paar sicke jeuk aanvallen en af en toe een flinke steek van de hechtingdraadjes. Ook af en toe een hechtingknoopje gevonden. Schijnt normaal te zijn zei de arts. De zwelling blijft nog aanhouden. Net op controle geweest en de arts zei dat het goed heelt maar dat het bij mij idd meer gezwollen is dan normaal. Heeft iemand daar nog tips voor?
Ze zei dat ik vooral rust moet houden, liggen. Lopen is drukverhogend dus kan ik beter nog niet teveel doen. Ik heb de eerste 11 dagen na de operatie (incl weekends) vrij genomen en dat geeft wel veel rust! Al met al vind ik het tot nu toe prima te doen als je je wel ff instelt op een week/ 2 weken herstel en best wat pijn. Hopen dat het zo doorzet want wel vervelende verhalen hier tussen gelezen, heel veel sterkte.. hoop dat het snel opknapt. En voor de meiden die nog gaan, succes!! Wel alleen doen als je het zeker weet en als het echt nodig is voor jouw gevoel. Spijt wil je niet:-) ik ben er iig heel erg blij mee. Hope this helps en zwelling tips zeer welkom Smile
Bo80
BerichtGeplaatst: 05-04-2018 21:57 Reageer met quote

@AnoniemJB koel je wel regelmatig? Bij mij was het ook enorm gezwollen, aan een kant vooral , tot wel 1 cm breed!
AnoniemJB
BerichtGeplaatst: 06-04-2018 12:17 Reageer met quote

Thanks Bo80 ! het koelen doet juist pijn bij mij dus niet heel veel gedaan, maar ga het wel weer ff proberen, Dankje! Waren bij jou de binnenste of buitenste gezwollen? Mijn buitenste. Ziet er echt zo lomp uit. Waar er gesneden is zie ik verder geen zwelling, het lijkt of de zwelling dus is afgezakt naar de buitenste schaamlippen. In het midden lijkt t alsof er een soort bal in zit. Hoe lang duurde de ergste zwelling bij jou?
Index > Gynaecologie > Schaamlipverkleining
Pagina 127 van 128  

Vorige  1, 2, 3 ... , 126, 127, 128  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring