Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Schaamlipverkleining
Auteur Onderwerp: Schaamlipverkleining
Ladymlj
BerichtGeplaatst: 09-03-2018 22:30 Reageer met quote

Hey hallo wat leuk om te horen dat we door dezelfde zijn geopereerd..
Leuke vrouw He.. bah wat vervelend voor je zeg dat is wel jammer.. ja ik snap dat je er tegen op ziet maar er zijn nu vast niet zoveel spuiten nodig als de vorige keer..hopen dat je herstel nu sneller en beter gaat.. ik heb echt geluk volgens mij ben vorige week woensdag geopereerd en maandag weer aan het werk gegaan ik kan in principe alles weer wel wat pijn soms maar valt echt zo mee..heb jij alleen een schaamlipcorrectie gehad of ook een clithood. Vind het resultaat nu ook al erg mooi maar krijg helaas nooit een dichte vagina zoals op de plaatjes Haha er hangt niks meer uit gelukkig alleen zie je bovenin bij mij wel de clithood nog..
Ladymlj
BerichtGeplaatst: 09-03-2018 22:33 Reageer met quote

Hoe gaat het met jou Bo80
2q2b
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 10:10 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb afgelopen donderdagmiddag ook een schaamlipcorrectie ondergaan omdat ik al sinds mijn puberteit last heb van mijn te grote binnenste schaamlippen. Ik moest ze altijd dubbel vouwen tussen mijn grote schaamlippen en die er dan een beetje omheen trekken zodat ze nog een beetje beschermd waren en niet zouden gaan irriteren.
Tegen de operatie zelf zag ik niet echt op, ik heb het onder plaatselijke verdoving laten doen. Na de operatie liep ik zonder enige hinder de kliniek weer uit. Ik ben ook zelf naar huis gereden, ik weet dat dat niet mag maar mijn chauffeur had op het laatste moment afgezegd dus ik heb het er maar opgewaagd en ook dat verliep gelukkig probleemloos ( 2 uur rijden). Thuis aangekomen ben ik meteen gaan koelen. De eerste keer was dat een beetje gevoelig maar zeker niet pijnlijk. Ik kon ook meteen normaal zitten, zelfs ook met mijn benen over elkaar geslagen. Tegen een uur of 9 kreeg ik een wat brandend/ drukkend gevoel en heb ik een ibuprofen ingenomen en ben ik in bed wat tv gaan kijken en in slaap gevallen. Toen ik de volgende ochtend wakker werd had ik verwacht dat ik veel pijn zou hebben, maar ik had totaal geen last. Ik heb verder dus ook geen pijnstillers meer ingenomen. Wel ben ik ieder uur blijven koelen om zwelling tegen te gaan. Ik ben een kort rondje gaan lopen met de hond, wederom geen enkel probleem dus ik ben voorzichtig aan wat gaan stofzuigen en heb boodschappen gedaan, alles ging probleemloos, ik heb ook bijna geen zwelling, wel ietsje bloed/ wondvocht maar dat is echt minimaal en te verwaarlozen. Waar ik eerder een dikke prop opgevouwen schaamlip zat aan 2 kanten zitten nu 2 keurig genaaide kleine schaamlipjes. Natuurlijk ziet het er nog een beetje vreemd uit met die hechtingen er in en is het iets donkerder en bobbelig maar zeker niet zo erg als ik verwacht had. Sinds gisteren heb ik wel een beetje jeuk maar dat lijkt me een teken dat het al aan het genezen is. Ook heb ik het idee dat mijn linkerschaamlip aan de buitenste schaamlip is vastgehecht en daar trekt het af en toe een beetje. Ik had op veel meer drama gerekend, heb pakken met maandverband en steriele gaasjes in huis gehaald, maar heb voldoende aan een inlegkruisje. Ook kan ik gewoon onderbroeken dragen (boxershorts) met een aansluitende broek er overheen. Fietsen en sporten zal ik nog wel even achterwege laten tot alles goed dicht is, maar ik ga vandaag gewoon weer aan het werk. Als ik dit had geweten had ik het 20 jaar eerder laten doen...

Laatst aangepast door 2q2b op 12-03-2018 10:44, in totaal 1 keer bewerkt
Ladymlj
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 10:26 Reageer met quote

Wat fijn dat alles zo goed gaat met je.. waar ben je geopereerd dan? En door wie..
2q2b
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 10:45 Reageer met quote

bij faceland in eindhoven
Bo80
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 17:32 Reageer met quote

Ladymlj schreef:
Hoe gaat het met jou Bo80

@ladymy, het gaat wel redelijk, aan de linkerkant van mijn lip zit nog een bol Shocked en ene dag is het groter dan de andere dag... ik weet niet of het ontstoken is. en ene dag zit het er wel goed uit daar benenden en als ik een dag later weer kijk is het wat gezwollen en ( klein open stuk in mijn lip)..dus mijn onzekerheid is er nog.
Hoe gaat het bij jou ? zijn jou hechtingen al uit? en ben je al af van dat viezen geur? ( ik nog niet Sad) ..ik gebruik trouwens betadine voor het desinfecteren van de wond, mischien heb je er wat aan:)

@2q2b, wat toevallig ik ben ook bij faceland geopereerd! (ook door Whitney?) wel fijn dat jij niet veel bloedverlies hebt, ik bloedde me zo wat dood de eerste week ;o en kon eerste 2 weken echt niets doen!
Bo80
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 17:44 Reageer met quote

@Mdwgb , ik zit bijna op 4 weken..aan de linkerkant van mijn schaamlip is het nog dik en gevoelig, hoelang duurde het bij jou tot de zwelling weg was?

en vanaf hoeveel weken kon jij weer alles zoals sporten en fietsen?

en hoelang had jij trouwens last van dat vieze geur?

Ik moet over ongeveer 2,5 week op controle. pff die prikjes moet er niet aan denken!
2q2b
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 17:46 Reageer met quote

@Bo80 Ja ook bij Whitney. Ik denk dat er een bloedvaatje is open gegaan bij jou als je zo erg gebloed hebt. Wel vervelend dat je nu na zo'n lange tijd nog steeds last hebt van stank. Het zal bij mij ook nog wel gaan stinken denk ik, ik zit nu natuurlijk pas op dag 4. Ik spuit het na het spoelen in met leucelin spray, dat is eigenlijk voor zoogdieren en reptielen enz. Maarja een mens is toch ook een zoogdier en tsja, die rups daaronder heeft ook wel wat weg van een reptiel toch Wink Dat versnelt het herstel van wondjes met 60% en is ook veilig om op gevoelige plekken te gebruiken, het doodt bacterien, schimmels en virussen. Hoe vond jij de behandeling op zich bij faceland?
Bo80
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 18:08 Reageer met quote

@2q2b, ohhh Shocked hoop dat die bloedvaatje niet weer open gaat dan.
60% ?? wooo das veel . Is de spray je aanbevolen of gewoon zelf opgezocht en aangeschaft? ik gebruik 2 keer per dag betadine. waar heb jij het gekocht ?

haha ja inderdaad, het zag er bij mij ook uit als 2 rupsen.. moet wel toegeven ik was de eerste 3 weken wel heel emotioneel Crying or Very sad

Was de operatie bij jou oo in het baulandkliniek uitgevoerd in Mill?

ik vond de behandeling opzich wel goed gaan, de operatie kamer zag er ook echt proffesioneel uit.
wel vind ik dat ik achteraf niet voldoende geinformeerd ben geweest over het herstelperiode. ( want ik heb eens zitten zoeken bij verschillende klinieken, en daar staat alles toch echt veel uitgebreider, en las ook wel een dingen die mij niet verteld waren) ook vind ik het raar dat je pas na 6 weken op controle moet, i.p.v 2 of 3 weken( zoals bij de meeste klinieken).
Ladymlj
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 19:06 Reageer met quote

Ja ik moest eigenlijk woensdag weer voor controle om de hechtingen eruit te halen maar dat mag ik bij de dokter doen omdat ik twee uur moet rijden..zit nu op dag 12 maar kon echt op dag 8 alles wel weer draag ook gewoon strakke broeken en strings ook ik heb alleen een inlegkruisje heb alleen nog maar een klein beetje wondvocht..
Mdwgb
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 22:43 Reageer met quote

@lady ja zeker een aardige vrouw. Ze stelt je ook wel gerust. Ik vermoed dat ik de meeste pijn had omdat het helemaal paars blauw en opgezwollen was! Zelfs joke schrok er een beetje van bij de na controle.

Zit alleen te dubben wat ik straks moet doen....de donderdag en vrijdag na de correctie moet ik gewoon werken...zou dat wel kunnen? Na de operatie kon ik drie weken niet werken en moest ik mij ziek melden....vond de operatie echt wel een heftig iets brrrr

@bo80 zou je die betadine nu wel doen? Had er wisselende verhalen over gelezen. Ik zou alleen spoelen met water. Volgens de arts welke mij geopereerd had was het de laatste controle nog steeds een beetje gezwollen en toen zat ik op 8 weken! Zij zei dat je zoiets 12 weken de tijd moet geven om helemaal te herstellen. Ik sport niet maar na 4 weken ben ik drie keer per week een lang stuk gaan wandelen. Merk als ik ga wandelen ik er minder last van heb, waarschijnlijk door de doorbloeding?

Na 6 weken pas sex gehad en de dag erna was het echt een heel schraal gevoel en dat heb ik nog steeds. Hopelijk gaat dat wel wat minder worden....
Mdwgb
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 22:45 Reageer met quote

@2q2b wat fijn dat je herstel zo goed gaat! Ben ik wel jaloers op Smile
Ladymlj
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 22:48 Reageer met quote

Als ik jou was effe paar dagen extra rust.. omdat je de vorige keer ook zo n last had.. ja vooral veel lopen is heel goed juist voor de doorbloeding..
Deed het ook pijn de sex? En voelde het ook anders voor jullie allebei?
Mdwgb
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 22:53 Reageer met quote

Tja maar heb bijna geen dagen meer...en dan zou ik mij dus ziek moeten melden...en wil niet zeggen waardoor...vind dit erg Lastig! Kan wel zeggen dat ik blaasontsteking heb..

Sex was wel heel anders, maar vond het ook spannend. Meer omdat mn littekens nog beetje hard aanvoelen en ik het niet prettig vind dat de linkerkant ietsje uitsteekt. Mn vriend vond het fijn, maar wat wil je als je zolang niks mag doen haha
Ladymlj
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 23:07 Reageer met quote

Nee snap ik zou me dan ziek melden inderdaad en dan nierbekontsteking ofzo.. Hahaha ja wel lang He Pff niks aan Haha..ben heel benieuwd of het iok anders voelt😬
Bo80
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 23:25 Reageer met quote

@ mdwgb volgens mij spreek ik je ook op t andere forum ? :p
Oeeh, heb je zittend werk ?
Ik dacht dat betadine juist desinfecterend was Surprised want voor de operatie ontsmette ze het gebied ook daarmee .
12 weken ?? Maar het word toch gezegd dat je na 6 weken al genezen bent en alles kunt doen . Ik probeer ook dagelijks ( soms om de dag)20- 30 minuten te lopen . En inderdaad ook heb ik het gevoel dat na het lopen de wond beter uit ziet, denk inderdaad door de doorbloeding . Want bijvoorbeeld als ik in de ochtend sta en een foto maak ziet het er toch dikker uit dan nadat ik gelopen heb.
Heb je verder ook geen littekenzalf gebruikt ? Heb gelezen dat het helpt tegen dat schrale gevoel en maakt de littekens zachter . Ik hoop het ook voor je dat het minder gaat worden.
Ik zit echt de dagen hier te tellen om te kunnen sporten Shocked Haha

Was je trouwens niet bang dat tijdens de sex de wond naad weer open zou gaan? ( ben ik wel bang voor )
Hahah denk dat mijn vriend het ook Strx fijn gaat vinden na al dat wachten 😂
Ladymlj
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 23:30 Reageer met quote

Het is het beste om niks te gebruiken qua littekenzalf omdat het slijmvliezen zijn..
Bo80
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 23:32 Reageer met quote

@Ladymlj oke ! En Vaseline dan ? Op het formulier dat Ik mee heb gekregen staat dat het wel kan .
Ladymlj
BerichtGeplaatst: 12-03-2018 23:33 Reageer met quote

Ja vaseline is vooral om op je maandverband te doen zodat het niet aan je wond blijft plakken.. maar Joke zei het beste is om er niks op te doen
2q2b
BerichtGeplaatst: 13-03-2018 17:37 Reageer met quote

Bo80 schreef:
@2q2b, ohhh Shocked hoop dat die bloedvaatje niet weer open gaat dan.
60% ?? wooo das veel . Is de spray je aanbevolen of gewoon zelf opgezocht en aangeschaft? ik gebruik 2 keer per dag betadine. waar heb jij het gekocht ?

haha ja inderdaad, het zag er bij mij ook uit als 2 rupsen.. moet wel toegeven ik was de eerste 3 weken wel heel emotioneel Crying or Very sad

Was de operatie bij jou oo in het baulandkliniek uitgevoerd in Mill?

ik vond de behandeling opzich wel goed gaan, de operatie kamer zag er ook echt proffesioneel uit.
wel vind ik dat ik achteraf niet voldoende geinformeerd ben geweest over het herstelperiode. ( want ik heb eens zitten zoeken bij verschillende klinieken, en daar staat alles toch echt veel uitgebreider, en las ook wel een dingen die mij niet verteld waren) ook vind ik het raar dat je pas na 6 weken op controle moet, i.p.v 2 of 3 weken( zoals bij de meeste klinieken).Ik ben in de nieuwe kliniek in eindhoven geholpen. Er is mij geadviseerd om er niks op te doen om alleen te spoelen maar ik had die spray al in huis en goede ervaringen met andere wondjes. Je kan het bij de internetdrogist of bij medpets bijvoorbeeld bestellen. Het is echt superspul het is geen zalfje maar een waterige spray.

De info die je bij fl krijgt is idd wat beknopt maar ik had vooraf al heel veel op internet gelezen.

Verder mag ik nog steeds niet klagen over het herstel, nog steeds geen pijn, bloedingen of stank..alleen heb ik nog steeds het idee dat mijn ene binnenste schaamlip aan de achterkant aan de buitenste is genaaid, en de andere lijkt aan de voorkant aan mijn clitoriskapje genaaid te zijn. Ik vraag me af of dat dan aan elkaar vastgroeit of dat dat weer losgaat als de hechtingen er uit gaan, weet iemand dat misschien?

En ik lees hier veel dat mensen het aan de lucht laten drogen, maar bij mij vallen mijn buitenste schaamlippen er echt helemaal om heen dus er komt echt geen lucht bij als ik zonder onderbroek ga lopen...
Index > Gynaecologie > Schaamlipverkleining
Pagina 126 van 128  

Vorige  1, 2, 3 ... 125, 126, 127, 128  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring