Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Schaamlipverkleining
Auteur Onderwerp: Schaamlipverkleining
Nadia_
BerichtGeplaatst: 29-04-2006 14:35 Reageer met quote

In juli word ik in het ziekenhuis in Rotterdam door een plastisch chirurg geholpen aan een schaamlipverkleining. De methode die toegepast wordt is de zogenaamde zigzagmethode. Dit betekent dat over de gehele lengte van de lippen zigzaggend wordt geknipt. Ik zou graag horen van vrouwen die hieraan geholpen zijn, watvoor methode er is toegepast, of ze tevreden zijn met deze ingreep, waar ze zijn geholpen, tips...enz..

Ik hoop snel wat te horen

Groetjes van Nadia
flipflap
BerichtGeplaatst: 29-04-2006 22:35 Reageer met quote

hoi, als je wilt kun je op dit forum onder Gynaecologie kijken bij het kopje "te grote schaamlippen". daar zijn een aantal vrouwen en meisjes die hun schaamlippen hebben laten verkleinen en die over hun ervaringen vertellen.
ik weet zo uit het hoofd dat sandra 11 en wendy u geopereerd zijn. zij staan dus op dat forum.
Gast
BerichtGeplaatst: 01-05-2006 1:42 Reageer met quote

Hoi flipflap, dat topic heb ik helemaal gelezen, veel berichten maar niemand die over de methodes praat en daar ben ik nou juist zo nieuwsgierig naar. Het topic is trouwens helaas gesloten vandaar maar een nieuwe gestart. Misschien dat Sandra en Wendy zich hier melden en we verder kunnen kletsen.

Bedankt voor je berichtje.
Nadia_
BerichtGeplaatst: 01-05-2006 1:46 Reageer met quote

Flipflap, ik (Nadia) was de gast hiervoor hoor, weet niet hoe ik ipv gast mijn naam voor de berichten krijg.
flipflap
BerichtGeplaatst: 01-05-2006 22:16 Reageer met quote

eh...dat is je toch nu gelukt?
oh, dan was ik wat voorbarig met mijn tip de andere topic. sorry.
op internet is de informatie inderdaad verder sumier. ik hoop dat iemand anders je verder kan helpen.
succes
K
GastBerichtGeplaatst: 02-05-2006 12:36 Reageer met quote

Ik heb ongeveer 7 jaar geleden een schaamlipverkleining laten doen. Ik kwam bij de gynaecoloog terecht omdat ik jarenlang last had van overmatige afscheiding. Bij de gyneacologg vertelde ik ook van mijn grote schaamlippen, dat ik me ervoor schaamde en dat ik er soms last van had. Hij vertelde dat hij in dezelfde operatie (branden baarmoedermond ivm afscheiding) ook mijn schaamlippen kon verkleinen. Dit is inderdaad gebeurd. De eerste weken deed het heel zeer, waren ze opgezet en liep ik met enorme verbanden in mijn broek. Maar ik ben gewoon gaan werken en fietsen lukte na een paar dagen toch ook wel. (steeds een beetje verzitten). Ik ben enorm tevreden. Ik heb er nooit meer last van gehad en het is netjes genezen. Ze zien eruit alsof ze nooit anders zijn geweest. Maar ik heb weleens in een tijdschrift een artikel gelezen over iemand bij wie ze te klein waren "afgeknipt", diegene kwam nooit meer van de pijn af.
Ik ben er in elk geval heel tevreden mee.
rianne.....
GastBerichtGeplaatst: 02-05-2006 19:55 Reageer met quote

hallo !
ik ben bijna 2 jaar terug geholpen aan mij schaamlippen,dit is gewoon in een ziekenhuis gebeurd en mijn gyneacoloog zei dat ze t als het ware zou afbranden""dit is gebeurd met een hele fijne naald en die sijdt dus in je schaamlip, en brand deze gelijk dicht waardoor de bloedingen worden vermindert...ik heb er absoluut geen spijt van en ben zelfs erg blij met het resultaat,de lipjes hangen er nog altijd iets buiten maar niet zo heel erg meer...op t werk heb ik een smoes verzonnen dat ik iets anders moest laten weg halen in die omgeving....ik ben op vrijdag geoppereerd en ben op dinsdag langzaam aan t werk gegaan (ik heb staant werk) wel een wijde broek aan gedaan en had mischein toch nog even een paar dagen moeten wachten ..liep nog steeds een beetje wijdbeens! Laughing ...maar de pijn viel mee ..dezelfde dag kon ik al gewoon zitten en lopen..t was wel gevoelig..maar ja dat is logies!!! heel veel succes en laat je horen hoe t bij jou gegaan is??????? groetjes rianne
zomersg
GastBerichtGeplaatst: 09-05-2006 18:40 Reageer met quote

Zes dagen geleden heb ik een schaamlipcorrectie van beide kleine schaamlippen ondergaan (labia minore). Het is gedaan door de gynaecoloog onder algehele verdoving. Op zich heb ik veel minder pijn dan gedacht. Het hele gebied is echter nog net zo gezwollen als de dag na de operatie. Ik merk helemaal geen verbetering en als ik er op dep met een wc-papiertje zie ik nu zelfs kleine vocht- en bloedplekjes. Dit was de eerste dagen helemaal niet het geval.

De hechtingen zijn nog steeds zichtbaar en voelbaar.
Ik spoel twee keer per dag met lauw water en gebruik geen zeep in dat gebied. Ik slaap zonder onderbroek, want het is veel te gevoelig allemaal. Verder zit ik op zo'n nekkussen zodat er geen druk op het gebied zit.

Graag wil ik weten of ik juist meer moet desinfecteren of juist minder. Wanneer moet zo'n zwelling gaan slinken? Op dit moment heb ik net twee gezwollen rupsen tussen mijn benen zitten, haha Laughing . Maar omdat nu ineens vocht uit de plekken komt begin ik mij een beetje zorgen te maken Sad . Wie heeft er tips en wanneer moet de boel er weer een beetje normaal uitzien Question ?
rianne
BerichtGeplaatst: 09-05-2006 19:57 Reageer met quote

hallo zomersg
je kan het beste nar elke keer dat je naar de wc bent geweest een kannetje met lauw water over je lipjes heen laten lopen..zo houd je het goed schoon...mocht je twijfelen ofdat het aan het ontsteken is maak dan gelijk een afspraak met de gyneacoloog....en zeg dat je vorige week bent opgenomen en denkt dat het aan ontseken is..zo zal je vast de zelfde dag nog mogen komen..ik dacht toen ook dat het bij mij ontstoken was omdat het nog erg opgezwolen was en ik "iets"wits zag...dit was uiteidelijk de hechting en het zag er heel goed uit..je kan maar beter voor de zekerheid gaan ...en als je een grote bak hebt moet je die effe vullen met water en er in gaan zitten...zo kun je het lekker laten weken is ook erg goed...verder kun je ibuprofen in nemen is pijn stillent en vooral ontstekings remment!
ik hoop dat je hier wat aan hebt...liefs rianne
zomersg
GastBerichtGeplaatst: 09-05-2006 20:13 Reageer met quote

Hi Rianne,

Dank voor je antwoord. Jij spoelde dus na elke toiletbeurt. Ik deed dat de afgelopen dagen alleen in de ochtend en voor het slapen gaan een keer. Ga het nu ook maar vaker doen. Helaas moet ik vanaf maandag weer werken dus dan gaat spoelen niet Confused .

Wanneer werd bij jou de zwelling minder? Het is bij mij nog zo dik. En is weken wel goed? Tegen mij hebben ze gezegd dat ik juist niet in bad mocht omdat dan de hechtingen loslaten.
rianne//
GastBerichtGeplaatst: 09-05-2006 20:22 Reageer met quote

oke...niet in bad maar je zxal waarschijnlijk wel even mogen weken in een bak met water het moet toch schoon??? en als je doucht even heel zachtjes met koud/lauw water sproeien..en ja idd ik deed het na elk toilet bezoek..en op me werk..ik ging al na 4 dagen werken (zat een weekend tussen en was eigenlijk iets te kort) deed ik als het kon stikem een glas meenemen..en toch spoelen als het kon...een beetje snikie maar ja je kan moelijk zeggen dat je effe daar onder geopereerd ben toch!
en de zwelling ging eigenlijk heel langzaam weg wat ik me kan herinneren is dat t eigenlijk pas na een maand goed ging...in ieder geval had ik na ongeveer drie en een halve week weer voorzichtig sex..was wel een beetje gevoelig...en na 6 weken reed ik weer paard (ik deed t niet zo veel en nu helemaal niet meer hihihi druk druk) dat was wel wat gevoelig maar ja t ging wel goed...en douche anders even twee keer per dag .....in ieder geval even de sproeier er op...en een inleg kruisje die niet heel erg plakken..zijn vaak die hele dikke...(met een wijde broek zie je er niks van!) als je nog meer wil vragen vraag maar raak!!hihihi liefs rianne
zomersg
GastBerichtGeplaatst: 10-05-2006 9:00 Reageer met quote

Ik las op het vorige forum dat iemand al na 4 dagen ging fietsen Shocked . Nou, hier niet hoor! Zitten gaat wel al doe ik dat het liefst op zo'n nekkussen met een gat erin. Aan fietsen moet ik echt nog niet denken ook al is het vandaag een week geleden!

Die hechtingen zijn nu heel hard geworden en als ik daar op druk dan prikt die hechting terug in het 'vlees' Sad . Dat is hetgeen wat zo gevoelig is, de rest is wel prima. Daarom is het zo lastig om een broek aan te doen. Ik heb nu een lange rok aan en daar heb ik gewoon niets onder aan. Lekker in al mijn naaktheid naar buiten, haha Very Happy .

Ik heb echt geen idee of ik nu oplosbare hechtingen heb of niet. Dat heeft de gynaecoloog helemaal niet gezegd. Mijn afspraak is op 15 juni, dus bijna 6 weken na de operatie. Maar als ik oplosbare hechtingen heb, na hoeveel tijd moet ik ze dan niet meer voelen?

Bij het douchen (doe ik sinds de operatie twee keer per dag) sproei ik ook met lauw water.Gisteren heb ik Dettol gekocht en daar heb ik sterk verdund even mee gespoeld. En volgens mij helpt dat wel!

Maar een lip is dus veel dikker dan de ander. Ben nogal bang dat ze daar te weinig hebben weggehaald. Straks loop ik met twee a-symetrische lippen! Was bij jou de een ook dikker en trekt dat bij?

Thanks alvast!
rianne
BerichtGeplaatst: 10-05-2006 18:54 Reageer met quote

hoi hoi...
ik had witte hechtingen en dit waren oplosbare...
ik kon na een paar dagen zien dat de hechtingen wat los gingen laten......daar kun je t aan zien maar vooral niet trekken!!
ook had ik idd wel opgezwollen lippen maar dat trekt vanzelf weg ik dacht idd dat ze ook wat ongelijk waren en idd dat de een iets minder dan de ander was maar dat trekt allemaal bij!!en.....dat hebben ze bij mij wel gezegd dat je lipjes wel wat ongelijk kunnen worden...maar ja de natuur is ook echt niet symetrich!!! ik weet ook niet of dat dettol goed is......ik zou gewooon even de dokter bellen voor de zekerheid..die heeft vast beter spul ervoor!!!
nou succes en ik hoor je wel weer!!! liefs rianne
flipflap
BerichtGeplaatst: 10-05-2006 21:50 Reageer met quote

hoi allemaal. ik heb erg veel gereageerd op het gesloten topic "te grote schaamlippen" en ik vind het zeer spijtig dat deze is gesloten.
jullie bespreken hier de operatie. ik heb geen operatie gehad en die overweeg ik ook niet. maar ik schaam me wel erg voor mijn te grote schaamlippen. die invalshoek zou ik hier graag nog eens willen bespreken omdat het voor mij zeg maar therapeutisch werkt.
als jullie willen, zouden jullie dan willen vertellen waarom jullie een schaamlipverkleining wilden. of dat vanwege pijn was of schaamte, zoals bij K? en hebben jullie ook ervaring met medici die jullie schaamlippen hebben gezien om wat voor reden dan ook en hoe die reageerden? die van mij steken ongeveer 2 tot 2 1/2 cm uit. ik ben zwanger en zal over zo'n 7 weken moeten bevallen. ik schaam me zo verschrikkelijk voor mijn lichaam dat ik daar erg tegen op kijk omdat ik met de benen wijd moet.
ik hoor het wel.
zomersg
GastBerichtGeplaatst: 11-05-2006 10:30 Reageer met quote

Goedemorgen iedereen,

Mijn hechtingen zien er nu bijna zwart uit maar dat zal wel komen omdat er bloed op zit. Er is wel een stukje hechting 'afgevallen' dus ik neem aan dat ik oplosbare heb.

Ik ga niet aan die hechtingen trekken hoor! Au, veel te gevoelig. Ik ga trouwens wel voor de symetrische lippen, als er toch aan gesleuteld is mag het wel een beetje gelijk zijn.
Volgens mij werkt dat Dettol echt! Een schaamlip is nu zichtbaar minder gezwollen. Die andere werkt echter nog niet mee, het is net een balletje.

Voor Flipflap: ik heb de operatie niet echt gedaan omdat ik me schaamde. Heb zelf een aantal inwendige onderzoeken gehad en nogal wat mannen gehad en ik heb me daar eigenlijk nooit echt ongemakkelijk over gevoeld. Heb ook nooit opmerkingen gehad, behalve positieve dan. O ja, wel een rare opmerking: een ex zei wel dat hij er aan moest wennen...

Pas toen ik er meer over ging lezen begon ik ineens te denken dat mannen er misschien op zouden letten. Maar als ik dan even realistisch nadenk: hoeveel piemels zien er ook niet even gelijk uit. Recht, krom, dun, dik, behaard, niet behaard etc. etc. En mannen zijn daar ook heel onzeker over.

Nu sport ik nogal veel en ik doe alles op de fiets. Dan kunnen ze wel eens in de weg zitten. Verder had ik ook heel veel schimmelinfecties en ik heb het idee dat ik die heb gekregen doordat de schaamlippen in de weg zaten met sex. Dus als het iets droger werd, dan gingen ze mee naar binnen. Dan kreeg ik kleine scheurtjes erop en dan kon ik ook direct rekenen op een schimmelinfectie. Datzelfde had ik ook met lang fietsen. Dan had ik vaak ook een schimmelinfectie. Dus misschien dat deze operatie helpt daartegen, ik merk het vanzelf!

Echt pijn had ik er niet van maar heel gemakkelijk vond ik het ook niet. Ik had ook geen operatie kunnen doen want glijmiddel geeft al veel verbetering net als goed ondergoed aantrekken.
Maar ik ben nu eenmaal niet zo moeilijk met operaties als je er toch ongemak van ondervindt......

Volgens mij is 2 cm niet ongewoon. Maar schaamte is natuurlijk heel persoonlijk. Jij zit er mee en dan maakt de hoeveelheid centimeters niet uit. Dus ik kan een hoop zeggen maar het moet vanuit jezelf komen.

Die medici gaan ook echt niets zeggen, het is hun werk. Die zien schaamlippen genoeg, haha. Groot, klein, dun, dik; die mensen zien alles voorbij komen en twee centimeter (die ik ook had) is niet raar.

Misschien nog wel een voordeel dat je zo met je schaamlippen bezig bent: dat haalt je gedachte af van de hele (pijnlijke) bevalling. Maar alsjeblieft, geniet van je hele zwangerschap. Het is ontzettend zonde dat je je zo bezig houdt met de bevalling en dan alleen om wat eventuele medici van je zouden denken! Die medici gaan zich alleen bezighouden met jouw gezondheid en de gezondheid van je kindje. Als je heel realistisch en objectief nadenkt weet je dat ook wel.

Maar even, als je je echt zo ontzettend schaamt dat het je dus belemmert in bepaalde dingen, dan laat je er toch wat aan doen? Nu kan het niet omdat je zwanger bent, maar later. Misschien dat ik nu heel veel mensen over me heen krijg, maar als het acceptatieproces voor jou niet lukt, is dit misschien wel een oplossing. Je moet alleen oppassen dat het na het fixen van je schaamlippen niet het wegzuigen van je linkerzadeltas wordt, en vervolgens toch maar een neuscorrectie en het opvullen van je kuiten. Dus wat ik daarmee wil zeggen: dat het niet alleen om je schaamlip gaat maar om een algeheel gevoel van te weinig zelfvertrouwen dat je probeert te weg te verbouwen.

Kus!
anoniempjess
GastBerichtGeplaatst: 11-05-2006 12:07 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben zo blij deze site gevonden te hebben. Ik ben afgelopen maandag geopereerd en ik heb nog veel pijn, moet nog steeds pijnstillers slikken. Mijn grotere probleem is dat mijn clitoris erg gezwollen en gevoelig is, hebben jullie dit ook? Ik kan de sproeier van de douchekop er niet opzetten, dat doet gewoon pijn. Er lopen ook hechtingen langs, (of zitten ze erin?) dus ik weet niet precies wat ze nu gedaan hebben. Ik heb al gebeld, ze zeggen niks, ik mag maandag pas naar het ziekenhuis om te laten kijken.
Ik ben best bang en hoop dat mijn clitoris weer wordt zoals vanouds. Ik had trouwens flinke schaamlippen,, zeker 4/5 cm lang. En mijn operatie wordt niet vergoed.
Zomersg
GastBerichtGeplaatst: 11-05-2006 13:28 Reageer met quote

Bij mij deed mijn clitoris geen pijn maar in het gebied daaromheen hebben ze bij mij niets weggehaald. Bij mij hing er in het midden een flap, haha.

Misschien dat het weghalen van lip in dat gebied bij jou wel is gebeurd en is daarom je clitoris zo gevoelig. Misschien heeft je clitoris altijd verborgen gezeten onder een hoop schaamlip en er zit nu bijvoorbeeld een stukje hechting er tegenaan. Ik roep ook maar wat hoor. Heb trouwens wel ergens anders gelezen over een vrouw die na het verkleinen last had van haar clitoris en dat het wel even duurde voordat ze aan het nieuwe gevoel gewend was omdat hij meer 'bloot' lag.

Maar ik was ook in paniek 4 dagen na de operatie omdat de hele boel nog gezwollen is. Het is bij mij nu 8 dagen geleden en nu zie ik pas lichte verbetering optreden en wordt de gevoeligheid echt minder. Misschien is het gewoon een kwestie van afwachten?

Bij het douchen zet ik de kraan altijd een stuk zachter. Er komen dan een paar zachte lauwe straaltjes uit en daar ga ik heel snel mee heen en weer over het gebied. De eerste dagen heb ik trouwens voor het douchen ook eerst een uurtje van tevoren een pijnstiller geslikt!

Ik weet nog niet of mijn operatie wordt vergoed. Ik denk het niet. Ben doorverwezen naar de gynaecoloog en die heeft mij gewoon geopereerd. Ik zal vanzelf wel een rekening thuis gestuurd krijgen. Dan ga ik uiteraard wel even in bezwaar!
anoniempjess
GastBerichtGeplaatst: 11-05-2006 14:51 Reageer met quote

O, zomerg, ben blij dat je geantwoord hebt, je zit er toch maar alleen thuis mee he, met al die vragen.
Ik had ook in het midden de langste flappen maar die liepen natuurlijk door tot naast de clitoris. Ik denk, zoals jij ook al opmerkt, dat de clitoris lang goed beschermd heeft gezeten onder al dat vlees (ik kon hem trouwens goed vinden hoor) en dat die nu wat meer blootligt. Ook zag ik dat ze aan die huid van de clitoris de resten van de oude schaamlippen hebben vastgenaaid. Morgen komt de huisarts kijken als het goed is, hopelijk kan die mij geruststellen.
Eerst kon ik geen strakke broek aan door die schaamlippen, straks misschien niet door een gevoelige clitoris! Dat zou wat zijn.
Maar tis zoals je zegt, ik ben een beetje in paniek als ik hoor dat jouw zwelling pas na 8 dagen afneemt, dan moet ik gewoon ook nog wat geduld hebben.
Ik drink ook heel weinig, ik vind plassen echt lastig. Spoel jij ook steeds? Mij hebben ze daar trouwens niks over gezegd. Ik heb het idee dat die urine de hechtingen snel oplost. Maar ik ben al blij een lotgenoot in jou te hebben gevonden! Tis echt iets heel geheims volgens mij bij iedereen. Weet jij hoeveel vrouwen dit ondergaan? En of het wel eens misgaat? O nee, vertel me dat laatste maar niet hahah.
zomersg
GastBerichtGeplaatst: 11-05-2006 19:32 Reageer met quote

Hi Anoniempjess,

Jij hebt dan denk ik bij het gebied rond je clitoris last omdat ze daar ook hebben weggehaald. Bij mij zag het daar al in eerste instantie 'keurig' uit. Alleen in het midden kreeg ik ineens een erorme uitstulping. Omdat nu je clitoris minder bescherming heeft zal het wat pijnlijk zijn. Ik heb wel een vriend die op latere leeftijd zijn voorhuid heeft laten weghalen. Bij hem deed die eikel daarna ook een tijd zeer. Nu heeft hij er geen last meer van. Misschien dat je dan toch een soort van 'eeltlaagje' Very Happy erop gaat creeeren nu en dat kost tijd.

Ik kan trouwens nog steeds geen broek aan. Een lip vind ik wel akelig dik. Daar zie ik geen verbetering in en daar komt ook vocht uit. Die ander ziet er netjes uit. Ik kijk het nog een paar dagen aan en dan ga ik ook maar een afspraak maken.

Ik spoel trouwens nog steeds twee keer per dag. Zolang de boel nog niet helemaal genezen is hou ik dat ook maar even vol.

Je moet wel blijven drinken hoor! Straks krijg je nog blaasontsteking. Bij mij deed plassen niet echt veel pijn. Sowieso vind ik pijn een groot woord bij deze ingreep. Gevoelig is een beter woord. Heb het trouwens ook tegen niemand gezegd. Ik ga een beetje vertellen dat ik een stuk van mijn vagina heb laten choppen. Wilde zelfs na de ingreep alleen naar huis gaan. Gelukkig lag ik met een vrouw op de kamer die hetzelfde had ondergaan en haar partner heeft mij naar huis gebracht. Heel lief.

Heb trouwens geen idee hoeveel vrouwen dit ondergaan maar die gynaecoloog van mij deed er heel luchtig over. Volgens mij zijn het er meer dan je denkt! Of je dan de hele ingreep ook maar met iedereen moet gaan delen is een tweede natuurlijk.

In Amerika gaan ze al voor de designer vagina,haha. Wij lopen op de trend vooruit in Nederland.

Tja, wat kan er misgaan: je hebt natuurlijk narcose, er wordt in je gesneden etc. Er kan daarbij altijd wat misgaan. Heb nog geen horrorverhalen gehoord in ieder geval, niet zoals bij liposuctie. Ik ben nu alleen voor mezelf bang dat een lip ontstoken is.

Nou, laat me weten als de zwelling minder wordt! Heb jij ook van die rupsen eronder zitten?
anoniempjess
GastBerichtGeplaatst: 11-05-2006 19:49 Reageer met quote

Nou, hele lange rupsen! Ik ga ervan uit die niet rupsig blijven maar dat die een soort regelmatig worden. Misschien dat een lip ontstoken is bij je? Maar dat gaat wel over, na antibiotica? Bij mij zijn ze beide even dik.

Ja, ik hoop ook dat ik een soort eelt kan kweken, die dikke lippen, die een natuurlijke beschermingslaag vormden zijn weg dus dat zal het wel zijn. Maar dat kunnen ze me vantevoren toch dan zeggen! Als de dokter mij zegt dat ik me niet druk moet maken en dat mijn clitoris went aan het `blootliggen` binnen een bepaalde termijn vind ik het goed. Ik vind het wel al mooier uitzien voor de spiegel, van enig gemak kan ik natuurlijk nog niet spreken. Misschien dat ik over 2 maanden laaiend enthousiast ben, nu nog even niet.

Mijn vriend moet zijn voorhuid eigenlijk ook laten `knippen` maar hij durft dit niet. Helemaal niet nu hij mij zo ziet.
Ik vind die lipverkleining trouwens wel erg pijn doen, zelfs met pijnstiller. Maar misschien zijn mijn rupsen wel langer ofzo. Jij bent weer aan het werk he, ik moet er niet aan denken. Ik lig wat met de bips omhoog. En het voelt allemaal zo strak.
Ik zal straks eens lekker wat drinken. Maar iedere keer dat deppen op die gevoelige clitoris is een geen pretje na het plassen.

Succes met je herstel!
Index > Gynaecologie > Schaamlipverkleining
Pagina 1 van 128  

1, 2, 3 ... 126, 127, 128  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring