Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschap > Zwanger worden na miskraam
Auteur Onderwerp: Zwanger worden na miskraam
shertje1
BerichtGeplaatst: 22-04-2006 15:39 Reageer met quote

Hallo,

Ben nieuw en een beetje terughoudend in eerste instantie.. Ik ben op internet op zoek geweest naar info betreffende zwanger worden na een miskraam.
Volgens mijn arts en de weekendarts ben ik in de maand na de miskraam max. vruchtbaar. Jammer dat ze dat gelijk zeggen; er heerst nu toch wel enige druk op HET zwanger worden maar we willen er toch voor gaan.. Na 2 jaar proberen (historie:prikpil) worden we nu erg ongeduldig en verdrietig.
Ik weet niet hoe ik moet rekenen... Heb een miskraam gehad op 16 april 2006 (na 6,5/7 weken). Is dit nu ook de dag van het begin van mijn cyclus? Wie kan ons helpen??
bvd
GastBerichtGeplaatst: 22-04-2006 21:00 Reageer met quote

Als je wilt weten wanneer je je eisprong krijgt kan niemand je daar zo antwoord op geven, helaas. Ik zit met het zelfde probleem. Lastig hé? Het is dus maar afwachten. Verlies je nog bloed? Zo niet zou ik zeggen klussen om de dag en hopen dat het raak is. Succes.
groetjes
suus29
BerichtGeplaatst: 23-04-2006 0:27 Reageer met quote

Hallo,
ik heb onlangs ook een miskraam gehad en mij is verteld dat je na de miskraam mogelijk nog een week bloed verliest, dan 4-6 weken daarna je je eerste mestruatie weer krijgt en het verstandig is dat je pas na die 1e menstruatie weer kunt gaan 'proberen' zwanger te worden. De zwangerschapshormonen blijven nog wel een tijd in je bloed, dus denk ik dat je mogelijk daardoor wat 'makkelijker' opnieuw zwanger wordt. Maar dit is van horen zeggen... ik ben zelf ook zoekende.
Maar, joh, heb je het al een beetje kunnen verwerken, de miskraam is zo kort geleden. Heel veel sterkte, ik hoop dat jullie wens om een kindje snel vervuld wordt!
Groetjes Suus
bvd
GastBerichtGeplaatst: 23-04-2006 9:27 Reageer met quote

Hoi,
Ik lees ergens anders dat je misschien een tweede curretage moet ondergaan? Jeetje dat is ook geen prettig vooruitzicht.
Ik heb het al heel goed kunnen verwerken. Het was ook al mijn 2e miskraam. En jij, kun jij het een beetje verwerken?
Ik heb van mijn gyn (die de curretage heeft gedaan) te horen gekregen dat het niks uitmaakt wanneer je weer begint met proberen zwanger te raken. Het is de vraag aan je zelf of je daar emotioneel aan toe bent. Nou ik kan je vertellen, ik wel. Maar van andere verloskundige, dokters en mensen die ook een miskraam hebben gehad heb ik ook te horen gekregen dat het helemaal niks uit maakt en dat je weer gewoon aan de slag mag.
Ik wens jou ook veel sterkte en hopelijk ben je ook snel een toekomstige moeder.
groetjes
shertje1
BerichtGeplaatst: 23-04-2006 12:10 Reageer met quote

Goh meiden, wat een boel reacties. Het is goed te weten dat je niet de enige bent... Ik wens jullie allemaal veel sterkte toe en meerdere reacties zijn altijd welkom!
bvd
GastBerichtGeplaatst: 24-04-2006 9:09 Reageer met quote

He Marieke en lydia hebben jullie me al weer gevonden? Hoe is het er mee?
groetjes
kiki
BerichtGeplaatst: 25-04-2006 16:31 Reageer met quote

bvd schreef:
He Marieke en lydia hebben jullie me al weer gevonden? Hoe is het er mee?
groetjes


bvd schreef:
He Marieke en lydia hebben jullie me al weer gevonden? Hoe is het er mee?
groetjes


Hé Bianca en Marieke en natuurlijk de andere meiden op deze site,

Ik ben er weer. Met mij gaat het weer goed. Mijn bloeding schijnt vermoedelijk een ovulatiebloeding te zijn geweest. En ik maar denken: "Het wonder is geschied" even rust pffff... Maar nee, we hadden het volgens mij diezelfde dag gelijk moeten doen. Tja k.., maar we geven het niet op. Vrijdag dus ongesteld geworden en zaterdag weer een geboortekaartje in de bus van één van onze kennissen, leuk voor hun, maar je wordt wel weer met de neus op de feiten gedrukt. We moeten ze nodig even bellen, en gaan we ook z.s.m. doen. Het leven gaat door en onze tijd komt binnenkort wel. Ik denk dat ik maar es ga beginnen met temperaturen, want anders blijf je bezig en wordt het zwangerworden een doel op zich.
Even over zwanger worden na een miskraam. Mijn gynaecoloog heeft gezegd dat er geen reden is om te wachten na een miskraam met zwanger worden. Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen, maar wordt pas weer zwanger als het eraan toe is.
Ter info: ovulatiesetjes kun je ook kopen bij de Etos ed.. Zo'n testpakket bevat 7 staafjes die je elke ochtend in wat urine plaatst ommenabij de tijd dat je denkt te kunnen ovuleren. Wanneer het staafje uitschiet, kun je 'klussen' en dan is de kans erg groot dat er een bevruchting plaatsvindt. 't Is wel megaduur, maar ja....
Na mijn miskraam ben ik de eerste keer na 3 weken ongesteld geworden, de tweede maand na 5 weken, en nu zit ik alweer voor de tweede keer precies op 28 dagen.

Sterkte en
Groetjes en liefs Lydia
bvd
GastBerichtGeplaatst: 25-04-2006 19:23 Reageer met quote

Balen! Weer een maand wachten. Maar het is een goed idee om te temperaturen. Dat hield mij ook "scherp". En weet je ongeveer wanneer je eisprong is.
Morgen ga ik even terug naar de dokter want ik blijf buikpijn en bloedverlies houden. En mijn nek en hoofdpijn blijft ook sterk aanwezig. Even kijken wat ze zegt.
Het is zeker niet leuk als er weer zo'n leuk geboorte kaartje op de mat valt. Oké het leven gaat door maar het raakt je wel. Dat is heel gezond. Het doet mij ook zeer als ik weer iemand zie die zo zwanger zijn geworden. Ze hoefde er maar naar te wijze, bij wijze van spreken, en ja hoor zwanger. Niet eerlijk maar ja, we moeten verder. En idd onze tijd komt ook nog wel.
groetjes x
bvd
GastBerichtGeplaatst: 26-04-2006 8:58 Reageer met quote

Hoi meiden,
Ik ga even langst de ha. Heb veel bloed verloren. Het is bruin maar er zitten ook slijmpropjes bij. Ik denk dat de curretgae niet goed is uitgevoerd en er nog wat zit. Moet ik straks weer terug naar het ziekenhuis. Balen!
Spreek jullie later.
x
kiki
BerichtGeplaatst: 26-04-2006 9:47 Reageer met quote

Hoi Bvd,

Vervelend die klachten en dat 'geslenter'. Het mag nu wel eens allemaal over zijn voor je. Kunnen we weer met een schone lei beginnen zeg maar. Sterkte!

Kiki
teleurgesteld
GastBerichtGeplaatst: 26-04-2006 10:03 Reageer met quote

Hi wijffie heb jullie weer gevonden , hoi hoi hoi. Ik had echt geen zin in dat gemiep van die andere site met een zwangerschapsstreepje en lage rugpijn. Maar goed dat we hier zitten. Kunnen we straks allemaal doorschuiven naar zwanger!!!Leuk jullie weer te spreken. Merk dat ik het echt nodig heb om dagelijks even mijn verhaaltje te schrijven of dat van jullie te lezen. We zitten nu eenmaal in hetzelfde schuitje en dat voelt vertrouwd. met mij gaat het een stuk beter. Haast geen bloedverlies meer. Weten jullie hoe snel je weer mag vrijen na een curetage, 5 dagen toch??Mijn vriend geloofd me niet. Hoe is het met jullie. Ik ga eens een andere naam kiezen ipv teleurgesteld. Nou wijffies tot snel. groetjes
happygirl
GastBerichtGeplaatst: 26-04-2006 10:08 Reageer met quote

leuk he, ipv teleurgesteld. Bvd lees je verhaal net pas. Als ik je zo hoor dan denk ik ook dat er nog wat in zit. Ook omdat je al zei dat je buik zo gevoelig was. Ik hoop dat het allemaal goed komt het is er vervelend om er zo lang mee rond te lopen. En kiki hoe is het met jou? Alweer van de eerste teleurstelling bekomen. Klote is dat he, dat je lichaam zoveel verwarrende signalen afgeeft. Ik wil nog niet echt aan het temperaturen en zo. Ik laat nog even gewoon de natuur zijn werk doen. bedankt voor de tip over het zwanger worden, dat klinkt erg logisch. Nou lieve meisjes ik hoor het weer. liefs
kiki
BerichtGeplaatst: 26-04-2006 12:32 Reageer met quote

Hé happygirl,

Leuk dat je terugbent. Goeie naam! Onderschat zwangerschapsstriemen niet hoor....... Wink Het is het einde van de wereld.
Je hebt gelijk, het is goed dat we nu hier kletsen. Ik ga wel temperaturen, want ik wil eigenlijk z.s.m. zwanger worden, dus help ik de natuur indirect maar een beetje. Mijn leeftijd begint namelijk ook een beetje mee te spelen, heb mijn vriend nogal laat ontmoet, en ik wil de risico's die het ouder worden met zich meebrengt t.a.v. het ongeboren kind zo ook verkleinen. Als je lichamelijk en geestelijk weer denkt eraan toe te zijn na 5 dagen, kun je volgens mij gewoon weer met je vriend naar bed. Jij voelt het wel en je lichaam geeft het wel aan.
BVD, we horen van je, ben benieuwd hoe ie is.

Groetjes Kiki
bvd
GastBerichtGeplaatst: 26-04-2006 13:30 Reageer met quote

Hallo meiden,
daar ben ik dan weer. Naar van hot naar her gestuurd te zijn geweest ben ik bij de goede gyn terecht gekomen. Bij de triage kamer zat mijn eigen gyn maar die werd weg geroepen voor een spoed geval. Kreeg ik weer een andere gyn. Dit was mijn 5e al! Maar ja, wel een lieve man. Ik heb een echo'tje gehad (de zwangerschapstest bij de ha was vet positief!). Mijn baarmoeder was nu helemaal schoon. De bloeding en slijmpropjes van vanmorgen zijn waarschijnlijk de laatste restjes geweest die nog achter gebleven waren in de baarmoeder. Het was dus niet goed schoon na de curretage. Als het over een week niet beter gaat en ik nog steeds bloedverlies heb moet ik direct contact op nemen bij mijn eigen gyn.
Happygirl is toch wel wat leuker hoor. Ik zal ook eens gaan na denken over een nieuwe.
Hoe gaat het verder bij jullie? Oh, je mag weer gewoon met je partner vrijen als je geen bloedverlies meer hebt. Dan maakt het niks meer uit. Dat is ivm infecties.
groetjes bianca
happygirl
GastBerichtGeplaatst: 28-04-2006 0:25 Reageer met quote

Hi meissies, Hoe is het?? Ja bvd die propjes kunnen een hoop teweeg brengen. Ik ben vandaag ook f bij de gyn geweest. Zei helemaal verbolgen dat ik na een curretage nog durf te komen voor een echo maar ja ik heb gewoon dommetje gespeeld. uiteindelijk toch die echo gekregen. Zag er allemaal mooi uit en ze bevestigde inderdaad t verhaal dat je gewoon weer zwanger mag gaan worden. Ze raden het alleen aan om 1 maand te wachten zodat je bij een volgende zwangerschap weet hoever je bent. Wat een stomme reden!!Alsof ik het daarom zou laten. Er zat nog een beetje vocht in mijn baarmoeder maar ze wist niet precies wat. En zie daar, na een drukke middag toch nog een golfje bloedverlies. Geheel verklaarbaar dus. Het leuke van de echo was dat ze mijn eierstokken in beeld nam. Ze zei, kijk je hebt eitjes genoeg dus dat wordt geen probleem. Gelukkig!!Toch nog goed nieuws. Voel me erg goed en we gaan er weer voor. Maar niet meer zo gestresst als de eerste keer. Nu vertrouw ik op mijn lichaam. Komt wel goed denk ik maar. dat zit bij jullie ook zo. leuk als we alledrie ongeveer tegelijk zwanger raken. Dan ga ik jullie echt een geboortekaartje sturen. De klaagmuurtjes. Nou meiden ik ga lekker liggen. heb namelijk de hele avond staan strijken om op koninginnendag te gaan staan!!!Erg leuk. Ik wens jullie dan ook een top weekend en drink lekker een drankje op jezelf. Veel liefs en tot mails gr marieke
bvd
GastBerichtGeplaatst: 28-04-2006 10:20 Reageer met quote

Hee Marieke,
Ik herken me zelf in jou verhaal. Bij mij zat er ook nog vocht in mijn baarmoeder. Ik had gisteren ook een best drukke dag en ja hoor ook bij mij weer wat bloedverlies. Nu is alles weer schoon. Hopelijk blijft het zo. Wat raar dat ze eerst begon te zeuren over die echo. Bij mij deden ze helemaal niet moeilijk. Ik heb nog wel wat buikpijn. Als ik buikpijn en/of bloedverlies blijf houden moet ik wel terug komen. hebben ze dat bij jou niet gezegd?
Ik vind het ook een stomme reden dat je zou moeten wavhten met zwanger worden omdat ze dan beter weten wanneer je uitgerekend bent. Doen ze toch een echotje. Dat is beter ook. Krijg je in ieders geval duidelijkheid of het dan wel goed zit. (fijn zo'n voorkeursbehandeling, ha ha ha).
He meiden alles komt goed en ik neem er zeker een drankje op (met of zonder alcohol).
x bianca
kiki
BerichtGeplaatst: 28-04-2006 14:10 Reageer met quote

Hoi Marieke en Bianca,

De laatste lootjes zullen dit zijn en dan gaan we er weer tegenaan. Vorige week mega-ongesteld geweest, opschonen denk ik, dus positief. Ben vanmorgen begonnen met temperaturen. We shall see..
Heel veel plezier op koninginnedag en ik neem een drankje 'met' alcohol op ons.

Groetjes Lydia
Fam Munneke
BerichtGeplaatst: 28-04-2006 15:27 Reageer met quote

mij is verteld na mijn miskraam dat ik weer sex mocht hebben nadat ik weer voor het eerst ongesteld was geworden, vanaf dat moment mag je ook weer richting kinderwens gaan. tis heel erg vervelend een miskraam maar geef de moet niet op, ik ben nu 6,5 weken zwanger en natuurlijk hoop ik dat t nu goed gaat na ( 3x miskraam) en als je een pijntje hebt denk ik ook wels van hoord dit er echt bij?? maar dit is mij dus verteld in het ziekenhuis. dus... suc6 ermee!!
bvd
GastBerichtGeplaatst: 28-04-2006 16:19 Reageer met quote

hoi,
Dat je pas na de eerste keer menstrueren gemeenschap mag hebben schijnt echt een fabeltje te zijn. Het maakt dus niet uit of dat je er mee wacht of niet. groetjes

Hallo Lydia,
Gisteren na wat inspanning nog wat bloedverlies gehad. Maar nu nog helemaal niks. Ik hoop zo dat ik er nu echt van af ben.
Hoe was je temp? Weer naar normale waarde?
Mijn moeder is morgen jarig dus hebben we een verjaardag maar ook dat is leuk. Jij ook een hele gezellige koninginnedag.
groetjes bianca
Fam Munneke
BerichtGeplaatst: 28-04-2006 16:48 Reageer met quote

mijn gynacaloog heeft het zelf gezegd dat je daar enorm mee moet uitkijken na curretage, dat is echt geen fabeltje!!(je moet eerst herstellen)


bvd schreef:
hoi,
Dat je pas na de eerste keer menstrueren gemeenschap mag hebben schijnt echt een fabeltje te zijn. Het maakt dus niet uit of dat je er mee wacht of niet. groetjes

Hallo Lydia,
Gisteren na wat inspanning nog wat bloedverlies gehad. Maar nu nog helemaal niks. Ik hoop zo dat ik er nu echt van af ben.
Hoe was je temp? Weer naar normale waarde?
Mijn moeder is morgen jarig dus hebben we een verjaardag maar ook dat is leuk. Jij ook een hele gezellige koninginnedag.
groetjes bianca
Index > Zwangerschap > Zwanger worden na miskraam
Pagina 1 van 99  

1, 2, 3 ... 97, 98, 99  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring