Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in heup/bil?
Auteur Onderwerp: pijn in heup/bil?
Jumbolove
BerichtGeplaatst: 06-05-2013 13:47 Reageer met quote

Voor mij is dit helaas sinds 2005 al de dagelijkse gang van zaken.

Eind 2004 heb ik op mijn werk mijn rug geblesseerd door te zwaar te tillen. Het schoot in mijn rug. Op aanraden van de HA ben ik door blijven gaan met werken. Diagnose spit.

In 2005 een MRI gehad waarop een mediane hernia te zien was maar niet specifiek genoeg om te opereren. Mensendieck en fysio gehad en een jaar later ook pijnrevalidatie. Leren omgaan met je klachten.

Voor alsnog is de diagnose 'aspecifieke rugpijn' terwijl de pijn voor mij heel specifiek en beperkend is.

Inmiddels heb ik een dochtertje van 7 maanden die tegen de 10 kilo aan zit en nu eist de pijn echt zijn tol.

Mijn spierkracht is enorm verbeterd maar de pijn is ook toegenomen.

Inmiddels weer rugonderzoeken bij Dorsano in Amsterdam. Termen gehoord als spondyliosis en ischias, eerder nog nooit eerder over gehoord.

Ik moet mijn oude MRI scans en röntgenfoto's laten zien en hopelijk krijg ik een nieuwe MRI van mijn volledige wervel.

Ik zal vast nooit van de pijn afkomen maar het frustreerd enorm dat er geen diagnose te stellen valt.
Behalve ME/CVS en Fibromyalgie

Symptomen:

-Nauwelijks trappen kunnen lopen, veel pijn in de knieën, voelt alsof ze vast geroest zijn
- Beenpijn, vaak vanuit de bil/heup maar ook vanaf het dijbeen
- beurs gevoel op 2 punten in mijn rug, pijnplek rond mijn stuitje is het meest overheersend.
- veel pijn na inspanning
- korte verlichting na een warm bad of fysio/manueel behandeling
- niet zwaar kunnen tillen
- niet lang kunnen lopen
- een tas op de heup dragen doet pijn
- niet ver voorover kunnen buigen, niet achterover kunnen buigen
- elke houding doet pijn, zitten, liggen, staan, lopen.
Bij langer dan 5 min staan al enorm veel pijn
- veel pijn bij het opstaan, vaak ebt een deel daarvan wel weg
Pekela
BerichtGeplaatst: 14-06-2013 22:32 Reageer met quote

Wat een herkenning! Het verbaast me gewoon. Ik loop inmiddels al ongeveer 10 jaar met onderrug klachten. Ik kan niet lang staan, zitten, liggen...niets dat te lang duurt of ik krijg last. Een jaar geleden kreeg ik een stekende pijn onderin mijn lies, ter hoogte van vagina. Ik dacht aan een liesbreuk, maar dat bleek het niet te zijn. Inmiddels heb ik verschillende trajecten afgelopen via de huisarts en revalidatiearts. Ik heb meerdere fysiotherpeuten gezien, een bekkentherapeut, een shiatsutherapeut en zelfs een psycholoog. Allemaal zeggen ze eigenlijk iets anders. Ik ben er nog niet uit wat dé oorzaak (of oorzaken) is/zijn en het eist z'n tol wel moet ik zeggen. Ik voel me zeer vermoeid en lig vaak na een werkdag op de bank te slapen, zó moe!
Ik probeer zo dicht mogelijk bij mijn gevoel te blijven, die geeft wel aan of een 'specialist' in de goede richting zit of niet. Daarnaast heb ik heel veel zelf onderzocht.
Inmiddels zijn de meest overheersende klachten: Stekende pijnen in bil/zitbotje/staartbeen/lies die eigenlijk alleen overgaan als ik lig. Inmiddels geloof ik sterk dat er in mijn hormoonhuishouding iets niet goed zit (Oestrogeen dominantie..wellicht voor meer mensen herkenbaar?) of dat bepaalde organen niet goed werken of er andere voedingsstoffen zijn die mijn lichaam te weinig krijgt. Dit heeft mogelijk meerdere gevolgen (zoals verzwakking van de bekkenbodemspieren met een darmverzakking tot gevolg) Ik heb a.s. dinsdag een afspraak bij de bioresonantietherapeut die mijn lichaam doormeet op orgaanwerking en voedingsstoffen. Ook zal ik dan hopelijk horen of er iets mis is in mijn hormoonbalans (ik heb namelijk de minste last als ik ongesteld ben..gek genoeg). Daarnaast heb ik een afspraak staan bij de gyneacoloog om te zien of ik cystes in mijn eierstokken oid heb die wellicht iets beknellen of veroorzaken. (Mijn röntgenfoto was overigens prima..mri-scan heb ik nog niet gehad).

Ik geloof niet in: Mijn klachten zullen wel nooit over gaan. Dit is denk ik wel een veelgebruikt antwoord als je in de 'reguliere' gezondheidszorg blijft zoeken. De alternatieve wereld is duizenden jaren oud, onze huidge medische wereld kijkt heel anders en is lang niet zo oud en wijs. Ik voel me veeeeel beter begrepen in de alternatieve hoeken (shiatsu, bioresonantie e.d.) en hoor ook steeds meer om me heen dat er dan vaak wél een oplossing wordt gevonden voor klachten. Echt het proberen waard! (maar wel even goed doorzoeken..)

Als ik meer leer laat ik het hier weten. Ik geef niet op..ik hoop jullie ook niet.
zottemus
BerichtGeplaatst: 08-08-2013 8:26 Reageer met quote

al eens gehoord van triggerpoints? dat zijn verkrampte bolletjes in de spieren die eens ze goed gemasseerd worden de pijn wegnemen. De massage doet enorm pijn maar het ebt wel de pijn weg.
Ik gebruik hiervoor een bal en een rumble roller.
Doordat ik al zoveel jaren pijn heb heb ik enorm veel van die "bolletjes" om te masseren.
Het helpt goed maar je moet het wel dagelijks doen.

Heb een website gevonden waar alle pijnpunten opstaan die je kan masseren. De rode en gearceerde zones zijn de pijnzones en de kruisjes zijn de punten waar je voor die pijnen moet masseren. Die plaatsen liggen soms ver af van de plaatsen waar de pijn zit dus het is heel handig om te weten waar je juist de massage moet doen.

http://www.triggerpoints.net/triggerpoints/ql.htm
chaootje
BerichtGeplaatst: 28-06-2014 7:19 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Jeetje , net alles gelezen, maar ik zie al dat ik de enige niet ben met die vreselijke pijn.
Al sinds mijn geboorte heb ik een scoliose die op zich weinig problemen geeft. Wel regelmatig wat rugklachten gehad, maar mede volgens de artsen omdat ik te dik ben.
Maar goed, het was allemaal te doen. Totdat ik vreselijke pijnen in mijn heup kreeg zo'n 5 maanden geleden.
Na een aantal keren prikken te hebben gehad , omdat ze dachten dat het een ontsteking in de heup was dacht ik, dat het iets beter ging. Tot twee weken geleden...de pijn kwam zo heftig terug, maar nu met uitstraling in mijn bil , achterkant van mijn been, kuit en voet. Daarbij tussendoor vreselijke spierkrampen.
De eerste dagen kon ik amper alleen lopen, en dan met hulp niet eens rechtop kunnen staan, ik kon echt niks en de pijn was hels!
Naar de dokter geweest, diazepam en tramadol gekregen in de hoop dat dat zou helpen.
Niet echt dus...van de dokter verleden week de dosis medicatie moeten verhogen naar 6 keer per dag tramadol en 3 keer per dag 4 mg diazepam omdat mijn spieren helemaal verkrampen steeds.
Overdag gaat het nu ietsjes beter en kan ik wat rondschuifelen. Rechtop zitten lukt niet helemaal, want dan krijg ik van die heftige pijnscheuten.
Er zijn wel foto's gemaakt waarop niet echt duidelijk een oorzaak zoals bv een fikse hernia te zien zijn.
Inmiddels slaap ik s nachts gelukkig nu een uur of 4 achter elkaar door, ik kan dan alleen op de goede zij liggen, en doe een kussen tussen mijn knieen , dat verlicht de pijn iets.
s morgens vroeg moet ik er ECHT uit, want dan kan ik niet meer liggen, meestal zo rond 5 uur.
Het opstaan is dan echt hels! Alles zit dan zo "vast" lijkt het, dat ik eerst een kwartier op de rand van mijn bed moet zitten. Dan langszaam overeind komen, en schuifelen naar een stoel waar ik een beetje op hang en voorzichtig op overeind probeer te komen. Mijn voet gaat dan vreselijk tintelen en de spieren krijgen een soort spasmes.
Als ik het gevoel na een half uur ofzo krijg dat ik naar het volgende punt kan lopen waarop ik me vast kan houden, schuifel ik snel daarheen, waar ik dan weer een tijd blijf staan.
Al met al ben ik zo'n drie kwartier verder voor ik beneden ben.
Ik zorg al voor regelmatige massages, probeer echt voldoende te bewegen voor zover het kan. ( helaas kan ik niet naar fysio..zit al aan de maximale behandelingen Rolling Eyes )
volgende week moet ik mijn medicatie gaan halveren, en ik vind t doodeng, want nu red ik het " redelijk"...maar dan?
Wel word ik handiger in t vinden van oplossingen...koken de ik bv zoveel mogelijk zittend op een stoel omdat ik niet te lang kan staan.

Maar ja...wat nu nog meer te doen? Net weer met vreselijke pijn uit bed gekomen na een paar uurtjes slaap, ik begin inmiddels een beetje op te raken.
Iemand nog tips??
Sorry voor mijn lange verhaal, maar het lucht zo op om het even van je af te schrijven naar mensen die t begrijpen. Groetjes van Chaootje
rvegt
BerichtGeplaatst: 25-08-2014 14:39 Reageer met quote

Hallo forum lezers en posters,

Hier in het kort mijn verhaal. (Man 41 jaar)

Ook voor mij een bron van herkenning wat ik hier allemaal lees, eigenlijk precies zoals velen van jullie dit ervaren.
Bij mij is het in 2012 begonnen in mijn linker heup, bil, lies etc etc, en hield zo’n 2 maand aan, daarna was het helemaal weg. HEERLIJK
Echter in september 2013 kwam het weer terug, en loop er nu nog steeds mee. (met Diclofenac is het uit te houden)

Echter… na lang aandringen (huisarts, ziekenhuis) is de boosdoener, de oorzaak en de oplossing gevonden.

De boosdoener: Een niet tot slecht doorbloede heupkop.

De oorzaak: Hoge dosis Prednison na oor operatie.

De oplossing: Een kunstheup.


In 2012 ben ik geopereerd aan mijn oor, en heb na de operatie een flinke stootkuur Prednison gekregen, binnen 3 weken vanaf het gebruik van Prednison kreeg ik deze klachten.
Na 2 maand was het spontaan over, en heb ik er geen aandacht mee aan besteed.

In 2013 ben ik wederom geopereerd aan mijn oor, en heb weer een flinke stootkuur aan prednison gekregen, en wederom binnen 3 weken deze klachten, alleen dit keer bleven ze.

Nu ben ik wel op onderzoek uitgegaan, en wat ik vond, deed mij schrikken.. en dat is dat idd prednison voor deze klachten zorgt
Ik heb mijn bevindingen aan de huisarts voorgelegd als ook aan de orthopeed, en beide bevestigen mijn bevindingen.
Het is natuurlijk ook zo, dat het blijkbaar al een zwakke plek is/was maar door de Prednison word dit getriggerd.

Bron: http://www.ganzosteotomie.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=37

Hierop heb ik een MRI scan ondergaan, en hierop was ook zeer goed te zien dat de heupkop zeer slecht doorbloed is.

Begin 2015 krijg ik dus een nieuwe heup aan de linkerkant.

Misschien hebben jullie iets aan mijn verhaal, of is het herkenbaar?
SlaapFysio
BerichtGeplaatst: 14-01-2016 16:15 Reageer met quote

In veel reacties lees ik dat de nacht en vooral het opstaan zeer vervelend is. Wellicht is dan het nieuwe platform SlaapFysio iets voor u. Hierin kunnen wij onderzoeken of de slaapsituatie de klachten verergeren.

Mocht er hiervoor interesse zijn kunt u een mail sturen naar info@slaapfysio.nl
PiaDeBoer
BerichtGeplaatst: 02-05-2016 14:17 Reageer met quote

Pijn in linkerbil doorstralend achter mijn been langs naar beneden. Bleek Ischialgie te zijn. Op foto´s niets te zien, echter op MRI onderrug, bleek er artrose te zitten in de L4 en L5, zoals dat heet. Tja, weinig aan te doen. Wel slik ik nu Glucosamine, die ik koop bij de apotheek. Dit geeft wel verlichting, maar je moet het minimaal 3 maanden slikken voor je het merkt. Sterkte ermee.
Klaasje 2016
BerichtGeplaatst: 09-05-2016 16:44 Reageer met quote

Jumbolove,

Ik ben heel benieuwd hoe het nu met je gaat en of er een oplossing is/was. Ik heb veel klachten die u heeft namelijk ook.
Alvast bedankt voor de reactie.

Groet Klaasje
jakevdwiel
BerichtGeplaatst: 17-05-2016 11:55 Reageer met quote

Hoi allemaal!

Sinds ik heb de rescue remedy heb ontdekt wil ik het graag met iedereen delen. Wat we allemaal vergeten is dat spieren opwarmen erg belangrijk is, maar dat is het niet alleen maar vlak voor het sporten. Wat mijn fysiotherapeut, http://www.topfysiotherapie.nl/praktijken/rugcentrum-uden/servicegebied/veghel/, me heeft duidelijk gemaakt is dat het zelfs nog belangrijker is te rekken en strekken als je wakker wordt. Dan zijn je spieren al wat warmer en hoef je niet eens zoveel meer te rekken voordat je gaat sporten! Dit heeft mij zoveel geholpen en ik het iedereen aanraden. Als je dit elke dag doet voor en na het slapen, zullen heel veel klachten een stuk minder worden, waar dan ook in het lichaam! Het heeft mij in ieder geval erg geholpen.

Groetjes, Dereck Very Happy Very Happy
Annemarij
BerichtGeplaatst: 07-06-2017 18:10 Reageer met quote

Helemaal mee eens en oefeningen werken echt! Ik doe de oefenmethode via https://www.audiofysio.nl/ischias-info

Dit heeft mij al na 2 dagen verlichting geboden en probeer het nu elke dag even te doen. Het oefenen werkt heel gemakkelijk en je kunt het gewoon thuis doen. Ik had nooit verwacht dat ik er zo enthousiast van kon worden!
Apple84
BerichtGeplaatst: 22-11-2017 23:11 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Helaas herken ik me in veel van de eerder genoemde klachten. Ik heb rug/bekken/bilpijn met uitstraling in mijn linkerbeen. Sta al een tijdje onder behandeling van een fysio en chiropractor, helaas tot nu toe met weinig resultaat. Ben net gestart bij een bekkenfysiotherapeut en ben verwezen naar een neuroloog. Ik heb de laatste tijd zelf veel op internet gezocht over mogelijke oorzaken/oplossingen. Ik trof ook infornatie aan waaruit blijkt dat een kopertekort/koperdysregulatie een rol zou kunnen spelen. Ik deel dit hier omdat ik in veel van jullie verhalen lees over een link met hormonen. Het interessante is dat er een link bestaat tussen koper en oestrogeen in het lichaam! Bron: https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-1-4613-0537-8_13 Uit wetenschappelijke artikelen is bekend dat een kopertekort vergelijkbare neurologische klachten kan veroorzaken als een vit b12 tekort: http://www.ajnr.org/content/27/10/2112.short Wellicht iets om voor te leggen aan de behandelend arts.
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 17:03 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in heup/bil?
Pagina 11 van 11  

Vorige  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring