Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in heup/bil?
Auteur Onderwerp: pijn in heup/bil?
zottemus
BerichtGeplaatst: 02-11-2011 8:39 Reageer met quote

Ik lees hier al ettelijke pagina's met reacties van iedereen die OOK die pijn heeft maar daar zijn we geen meter mee vooruit. Ik hoop hier eigenlijk eens iets te lezen van mogelijke oorzaken,onderzoeken en behandelingen die de pijn verklaren en wegnemen want het is toch een groot vraagteken bij iedereen.

Dus mensen,aub,post je positieve ervaringen met behandelingen,dan komen we allemaal dichter bij een oplossing want die pijn is echt niet te harden,toch?

Ik heb het ook al 3 jaar en het doet dag en nacht pijn,de meeste pijn is zitten en ook al rechtstaand bv iets van de salontafel nemen.
woudstra
BerichtGeplaatst: 14-11-2011 15:03 Reageer met quote

Voor al die mensen met heuppijn. Probeer het volgende eens: slapen met een kussen tussen je kniee√ęn. Vooral mensen die veel op hun zij slapen krijgen last van de bovenliggende heup. Dit omdat je been als het ware 'afhangt' in zijligging. Zorg dat je been horizontaal ligt, of liefst de knie iets hoger dan de heup. Na meer dan 10 jaar ernstige en voortdurende pijn, dokters, foto's en therapie, ben ik dankzij dit simpele kussentje van mijn heupklachten af.
LM4
BerichtGeplaatst: 27-12-2011 19:18 Reageer met quote

ar schreef:
hallo allemaal,

Heb sinds 2 weken ok ischias volgen ha.
Gekke is: kan lopen, bukken , traplopen en noem maar op. Maar daar komt tie ....... snachts word ik gek. Slaap 2 a 3 uuur,dan wakker van pijn, in rug, lies, been en knie. Dit alles aan linkerkant.Lang zitten gaat overigens ook niet. Eigenlijk is bewegen nog het beste. Wie herkent dit???


dat herken ik. Spontaan veel pijn in heup en uitraling in hele linkerbeen. Als ik een paar uurtjes zit is het helemaal niet meer uit te houden. Was geen hernia, foto's en ct-scan en mri scan kwam ook niets uit. 19 januari naar de neuroloog. Waar ik tot nu toe redelijk baat bij heb is elke 2 maand een behandeling bij een artrokinesioloog.
marjan27
BerichtGeplaatst: 28-12-2011 1:01 Reageer met quote

Ik weet niet of jullie wat aan mijn reactie hebben,maar post het toch maar even.

Het begon bij mijn met pijn in de bil,wat een uitstralling gaf naar mijn been,rug,heup,knie,enkel,een dove voet en tintellingen.
daar ben ik mee naar de H.a geweest en die vertellede dat ik een ischias heb,nu al {5 weken} ik kreeg fysio en diclofenac,het is nog niet over maar wel verbetering,maar ik kreeg na 2 weken erge pijn in mijn heup,dus weer terug naar de H.a er bleek een slijmbeursontsteking in te zitten,ik heb er een spuit in gehad en krijg nog steeds diclofenac,beter word het nu wel maar over is het nog niet over..
Kan niet volledig werken,kan er niet op liggen en traplopen doet zeer,

misschien heeft iemand wat aan mijn verhaal,groetjes,
*Annette*
BerichtGeplaatst: 01-01-2012 0:09 Reageer met quote

Klinkt mij ook een beetje in de oren als ischias.

Idd in beweging blijven anders word de pijn alleen maar erger. Bijna 2,5 jaar geleden dachten ze ook dat ik ischias had, bleek een hernia te zijn. Al heb ik nog steeds veel last van me bil en idd lang zitten is uit de bozen. Me rug is nog steeds niet goed en 18 januari kan ik éindelijk weer terecht in het ziekenhuis. Hopelijk komt er dan duidelijkheid en een juiste behandeling.

Sterkte allemaal verder! En een gezond 2012 gewenst!
simple Medic
BerichtGeplaatst: 31-01-2012 14:36 Reageer met quote

hoi

Veel mensen met de zelfde klachten alleen weinig oplossingen. Wat mij opvalt is dat niet alle klachten het zelfde zijn. De pijn is wel vaak in de zelfde regio maar de manieren hoe de pijn ontstaat is vaak anders. De manier van hoe de pijn ontstaat is een belangrijke indicator van waar het probleem zich mogelijk kan bevinden.

Mijn vriendin had dezelfde klachten als veel van jullie. Pijn in de onderrug (onder de linker ribben) met uitstraling naar de linker bil en linker bovenbeen. naar maten de tijd werd de kracht van haar linker been ook minder (alleen als ze ligt en ze haar linker been recht omhoog wil doen). Tevens werden de steken in haar onder rug ook erger waardoor echte activiteiten doen niet mogelijk was. Eerst voldeed een diclo. maar al snel ging ze over naar diclo met para. zonder deze wonder pillen kon ze ook niet slapen. extern was een kleine verdikking aan de linker kant te zien + voelde het daar warmer. Normaal zijn dit duidelijke aanwijzingen voor een ontsteking. Ze heeft van een spoed arts augmentin gekregen tegen de ontsteking echter hielp dit tijdelijk.

Na dat ze een EGO heeft laten maken is er uit gekomen dat ze een gezwel (cyste) in haar eierleider heeft zitten. Dit gezwel zorgde voor irritatie/ontsteking/infectie aan de zenuw van haar heup/been en haar pezen.

Zei is nu van de pijn af en huppelt weer vrolijk rond.
Mijn tip naar de mensen die hier ook last van hebben, laat je onderzoeken met een ego op de regio waar je last hebt. Ook zijn de plekken van pijn en bijwerkingen belangrijke indicatoren van waar het zich afspeelt. Over de dokters en deskundigen die mogelijke antwoorden hebben op jouw probleem ben ik ook niet te spreken. Veel word op het zelfde bootje gegooid omdat het makkelijk is. Dankzij alle technieken die we nu hebben (mri, ct-scan, ect.) is het voor een dokter makkelijker om je door te sturen en af te schuiven dan goed in de boeken te neuzen naar een mogelijk probleem. hoe vaak hoor je wel niet dat aparte afwijkingen veel te laat worden gevonden. Laat het dus niet bij een mogelijk antwoord zitten en vraag om een goed antwoord. probeer ook zo duidelijk mogelijk jouw symptomen aan de dokter te verworden.

Succes er mee en ik sta open voor vragen.
Coni
BerichtGeplaatst: 09-03-2012 12:36 Reageer met quote

Hallo, in september 2007 is mijn slijmbeurs uit mijn rechterheup verwijderd na 3 jaar lang chronische pijn te hebben gehad. Ik ben ruim 4 jaar zonder pijn geweest maar nu begint de ellende opnieuw in mijn linkerheup en mijn rechterheup begint ook weer op te spelen ... links kan het mijn slijmbeurs wel zijn maar rechts niet want daar is ie uit dus ik denk dat ik daar artrose heb doordat de slijmbeurs weg is en ik daar nu bot op bot heb ... ook heb ik verschrikkelijk veel pijn in mijn onderrug en benen en 's nachts is de pijn soms ondragelijk vooral omdraaien is echt een ramp ... ik heb Cesar therapie gehad ik heb Fysio gehad ik heb diclofinac gehad nu slaap ik met Tramadol maar ook dat helpt niet meer .... wordt toch weer een tijd voor een bezoekje aan de HA en dan moet zij mij maar weer doorverwijzen voordat het nog erger wordt!!

gr. Nicole
Sofietje..
BerichtGeplaatst: 10-03-2012 10:27 Reageer met quote

Een slijmbeurs groeit weer aan dus het kan best je slijmbeurs weer zijn!
firemeta
BerichtGeplaatst: 19-12-2012 23:35 Reageer met quote

Ook ik heb al 3 jaar last van mn heup/onderrug. Door de dag niet maar op bed is t hopeloos. Het zit rechts maar ik kan niet lang op mn linkerkant liggen en maar heel kort op de rechterkant. Is eindelijk een MRI gemaakt, zit een cyste tussen wervel S1 en S2. Dus onderin de rug. Volgens arts in rugkliniek kan de pijn daar niet van komen..........dus ik weet t nu ook niet meer............. iemand ideeen??
nonstop
BerichtGeplaatst: 23-12-2012 23:47 Reageer met quote

Ik herken alles wat jullie schrijven en ben benieuwd hoe het met jullie is verlopen. Hebben jullie nog klachten , wat was/is de oorzaak?
Ik heb dit sinds mijn 15de jaar en ben nu inmiddels bijna 33. Ik heb zo een beetje alle therapien gezien. Manueel, mensendick, physio. Niets heeft geholpen.
Ik ben vrijdag naar de revalidatiearts geweest.
Heel misschien zou het de ziekte van Bechterew kunnen zijn. Donderdag word ik geprikt en krijg de uitslag 15 januari.
Ik hoop wat van jullie te horen.

En als ik het weet laat ik het jullie ook weten.
Pientje74
BerichtGeplaatst: 22-01-2013 9:11 Reageer met quote

Zo herkenbaar!
Word 's nachts ook vaakzowat gillend van de pijn wakker.
Zonder pijnstillers slapen is echt onmogelijk
Moet dan echt mijn bed uit, om de soort van kramp uit mijn heup te schudden
's ochtends kan ik niet verder tot het einde van de straat lopen met de honden.
Moet dan letterlijk krom gaan staan, om de pijn uit mijn rug te laten trekken.
HA doet er niets aan, kreeg 2 kuurtjes dyclofenac, en het advies om naar de fysio te gaan.
Even voor de duidelijkheid, ik ben nu 38, en deze klachten heb ik al vanaf mijn 12e, met tussenpozen wel en niet erg.
Nu op dit moment is de pijn weer niet te harden, echt om wanhopig van te worden.
Met slapen al van alles geprobeerd: kussen tussen knieen, enz.
Enige wat wat verlichting geeft is zowat zittend slapen met een aantal kussens onder knieen, maar daar wordt je niet echt uitgerust van wakker!


Wie helpt mij met tips???
Pientje74
BerichtGeplaatst: 22-01-2013 9:14 Reageer met quote

Heel misschien zou het de ziekte van Bechterew kunnen zijn. Donderdag word ik geprikt en krijg de uitslag 15 januari.
Ik hoop wat van jullie te horen.

En als ik het weet laat ik het jullie ook weten.[/quote]

EN???
Heb je de uitslag al?
Ben erg benieuwd!
Groetjes Pientje
peteroom
BerichtGeplaatst: 24-01-2013 11:42 Reageer met quote

Hallo allen,

De klachten die de meeste van jullie aangeven lijken op ischialgie, een irritatie van de n.ischiadicus. Dit is de zenuw die de achterzijde van bil been 'bedient'. Dit hoeft nog niet meteen een hernia te zijn. In ieder geval moeten deze aandoeningen worden uitgesloten door een arts. Wanneer dat is gebeurd en de klachten blijven aanhouden, dan is er mogelijk sprake van een irritatie van de m.biceps femoris, caput longus. Ik geef deze moeilijke woorden zo volledig weer omdat deze aandoening nogal eens over het hoofd worden gezien. Deze kan zowel eenzijdig als bdz optreden. Deze spier loopt vanaf het zitbeentje in de bil naar de achterzijde van het bovenbeen, in de buurt van de ischias zenuw. Het vrouwelijk bekken wordt tegen de bevalling maar ook tegen de menstruatie hormonaal in de gewrichten verweekt. Dit is een natuurlijk proces. Hierdoor wordt het bekken tijdelijk 'minder stabiel' en is een kleine scheefstand, beenlengteverschil of een te hoog gewicht al voldoende om tot klachten te leiden.

Hoe te behandelen? Vraag arts of fysiotherapeut of zij dit probleem kennen en/of google naar NVFB (fysiotherapeuten die zich speciaal met bekkeninstabiliteit bezighouden). Mogelijk (Pammetje) dat podoposturale therapie meer balans kan geven.
Ik wens jullie sterkte.
Groet, Peter
peteroom
BerichtGeplaatst: 24-01-2013 12:04 Reageer met quote

Ter aanvulling op mijn voorgaande reactie, hieronder een reactie die ik in 1998 publiceerde:

WAT IS NU PRECIES BEKKENINSTABILITEIT?

Een veel gestelde vraag! De laatste jaren hoor je steeds meer over bekkeninstabiliteit. Wat is dit nu precies? In het hoofdstuk lage rugklachten onder de knop ‚??dr.body legt uit‚?? wordt al gerefereerd aan het baanbrekende onderzoek van Dr.A.Vleeming en de zijnen van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. In het kort komt dit onderzoek er op neer dat de bekkengewrichten bij de vrouw ‚??beweeglijker‚?? zijn dan bij de man. Op zich niet zo vreemd als we bedenken welke zware taken aan de vrouw zijn toebedeeld: zwangerschap en geboorte. Het is voor haar dan wel makkelijk als het bekken geen stugge ring blijft maar enigszins meegeeft. Ik leg wel eens aan mijn pati√ęnten uit dat wat haar voordeel is, een beweeglijk bekken tijdens de zwangerschap, eveneens haar nadeel is: een minder stabiel bekken tijdens de rest van haar leven.
Het bekken bestaat uit de twee heupbeenderen die aan de voorzijde het schaamgewricht (symphysis) vormen en aan de achterzijde met het ertussen gelegen heiligbeen de z.g. sacro-iliacaal gewrichten (s.i.) vormend. Op het heiligbeen steunt de wervelkolom. In de verbinding tussen romp en benen behoort het bekken een stevige schakel te zijn. Als dit niet of minder het geval is wordt het skelet als geheel minder stabiel.
De beweeglijkheid bestaat er nu uit dat alle drie de gewrichten met kraakbeen bekleed zijn. Bij de vrouw wordt dit kraakbeen hormonaal ‚??verweekt‚?? tegen de bevalling zodat er meer doorgang ontstaat. Daar het bekken voor de stabiliteit toch bijeen gehouden moet worden betekent dit een extra belasting voor de spieren en banden die deze gewrichten overspannen, o.a. de bil- en heupspieren (de abductoren) en de spieren die vanaf de knie aan de binnenzijde van het bovenbeen naar de lies lopen (de adductoren). Stevige druk op deze plaatsen wordt vaak als pijn ervaren. Veel z.g. heupklachten bij nog niet bejaarde vrouwen zijn mijns inziens eveneens op dit fenomeen terug te voeren.
Vaak doe ik de volgende test: als een vrouw met gestrekte benen op haar rug op de onderzoeksbank ligt laat ik haar een voor een de benen langzaam languit omhoog brengen. Vervolgens laat ik deze test herhalen terwijl ik de beide heuphelften handmatig stevig tegen elkaar druk: bijna altijd merkt zij dat het been heffen lichter is of minder moeite kost. Zittend kan zij het bovendien zelf testen:
Ga op een rechte stoel zitten met de rug tegen de leuning. Kruis de armen voor de borst en breng de bovenbenen een voor een rustig omhoog met de knie gebogen. Voel hoe zwaar of licht dit gaat en let op het verschil dat soms tussen links en rechts bestaat. Herhaal deze oefening nu stevig zittend op het ‚??puntje‚?? van een (stevige) stoel met de onderrug enigszins ontspannen. Bijna altijd gaat dit makkelijker of lichter. In deze zithouding is het bekken gestabiliseerd. Feitelijk mag je stellen dat er twee soorten bekkeninstabiliteit bestaan:

- de peripartum instabiliteit. Deze klacht kan soms zeer ernstige vormen aannemen. Vrouwen kunnen hierbij zelfs (tijdelijk) (gedeeltelijk) invalide geraken en veel pijn lijden, zowel in de rug als in de liezen en ter hoogte van de symphysis (het schaamgewricht)
- de fysiologische ‚??natuurlijke‚?? instabiliteit die iedere vrouw heeft vanaf het moment dat zij begint te menstrueren. De mate waarin is per individu verschillend.

Bij de peripartum instabiliteit is altijd hulp van een arts noodzakelijk. Deze kan vervolgens weer doorverwijzen naar een gespecialiseerd therapeut of naar een trainingcentrum zoals bij voorbeeld het Spine & Joint Centrum in Rotterdam of een van de O C A‚??s.
Een e-mail naar http://nvfb.fysionet.nl kan ook tot de gewenste informatie leiden.

De fysiologische bekkeninstabiliteit kom ik in mijn praktijk veel tegen. Deze vrouwen komen met klachten als rugpijn, pijn ter hoogte van de heupbeenderen, de buitenzijde van het bovenbeen en het aan de achterzijde gelegen heiligbeen, knieklachten, buikklachten en klachten aan de binnenzijde van het bovenbeen.
Deze klachten zijn vaak goed te verhelpen door enerzijds het maken van een paar houdingscorrigerende, podoposturale therapiezolen en anderzijds een aangepast oefenprogramma m.b.t. de schuine buikspieren, de dwarse buikspier, de blaas sluitspieren en de vaginale kringspieren.
Bovendien heb ik het ‚??stabiliserend‚?? denken ge√Įntroduceerd: hoe te gaan zitten, hoe op te staan, hoe in en uit de auto te stappen, hoe te bukken en tillen. Dit laatste leer ik anders dan dat dit ‚??normaal‚?? gedaan wordt.

Waarom hoor je er nu meer over? Vroeger waren vrouwen fysiek zwaarder belast; zwaar huishoudelijk werk bij vaak grote gezinnen, (mee)werken op het land. Lage rugklachten ten tijde van de menstruatie werden toen nog niet zo genoemd. Ook het gebruik van de anti conceptiepil bestond toen nog niet.
Wat mij tot slot in het bijzonder is opgevallen is dat de fysiologische of ‚??normale‚?? instabiliteit OOK voorkomt bij vrouwen in de overgang. Blijkbaar heeft ook die wijziging in de hormoonhuishouding consequenties m.b.t. de stabiliteit van het bekken.

Doorn, 1998
Peter W.B.Oomens.
http://www.drbody.nl
MVE
BerichtGeplaatst: 24-01-2013 13:17 Reageer met quote

Ik heb ook een vraag voor jou peteroom.

Kan naar jouw mening een Rectopexie ervoor zorgen dat de houding van het bekken zo verandert dat het bekken een andere houding zoekt ?
Ik had een darmverzakking, die werd opgehangen met een kunststof net en vastgemaakt aan het heiligbeen ( of het weefsel daarrond)
Sindsdien heb ik pijn in mijn onderrug ( stuit) heup, lies tot achteraan in mijn knieholte. Bij darminhoud heb ik een verkrampt gevoel in mijn onderbuik, het gevoel dat er langs onder vanalles uitgetrokken wordt.
Na die ingreep was ik tot 5 weken toe geconstipeerd en een half jaar later werd mijn dikke darm volledig weggehaald.
Grote werkzaamheden in mijn bekkenbodem dus.
Zie jij verband ?
peteroom
BerichtGeplaatst: 24-01-2013 21:44 Reageer met quote

Hallo MVE,
Een lastige vraag, waarop ik zo het antwoord niet weet. De ervaring leert dat bij drastische ingrepen er 'uitstralingsreacties' kunnen optreden. Het opsporen hiervan ligt vaak op het terrein van de alternatieve geneeswijzen. Een door artsen toegepaste diagnose techniek en behandelmethode is de neuraaltherapie. Google http://www.nvnr.nl/ en vraag informatie op. Misschien kan men je verder helpen.
Succes, groet, Peter
Lis84
BerichtGeplaatst: 11-02-2013 16:26 Reageer met quote

Tonneke schreef:
De pijn in mijn rug/bil is niet te harden en elke maand heb ik er 2 weken last van. Begint tijdens mijn menstruatie en verdwijnt zo rond het moment dat ik mijn eisprong heb. Veel in bad, kruiken, pijnstillers en toch nog niet volledig kunnen functioneren. Het put me uit .


Ik heb echt exact hetzelfde! Ik hoop dat je nog actief bent op dit forum en me wil laten weten wat er uiteindelijk bij jou uit is gekomen.

Ben blij te lezen dat ik niet de enige ben met deze vage klacht. Ik heb hier inmiddels alweer anderhalf jaar last van. Ben meerdere malen bij de huisarts geweest, onderzoeken bij de gynaecoloog, fysiotherapie... heeft allemaal niks geholpen. De huisarts heeft me nu de pil voorgeschreven maar ook dit helpt niet. Tenzij ik hem constant door zou slikken en dus niet ongesteld word.

De pijn lijkt te komen uit hoog in m'n rechter bil (si gewricht?) en straalt door naar m'n onderrug en tot halverwege m'n bovenbeen (onder m'n bil)
avdm
BerichtGeplaatst: 08-04-2013 15:19 Reageer met quote

Wat hebben toch veel mensen hetzelfde probleem, ook ik word er wanhopig van. Na eerst 8 maanden met hielspoor te hebben gelopen, die uiteindelijk met steunzolen via een Podoloog na al die maanden over is gegaan, heb ik zinsdien (nu 4 mnd)last van enorme pijn in mijn linkerbil met uitstraling naar de onderrug. Al 10 behandelingen bij een manueel therapeut gehad en gestopt, hij kwam geen meter verder met zijn behandelijng, foto's gemaakt van mijn heup, hierop is niets te zien. Pinstillers Dyfonilac en Paracetamol niets helpt. Waarschijnlijk volgt nog een MRI scann. MAAR HOE KOMEN WE VANAF??
anja999
BerichtGeplaatst: 08-04-2013 17:59 Reageer met quote

Hallo,

Ook ik ken dit probleem, op de röntgenfoto niets te zien maar op een later gemaakte MRI kwam er wel degelijk een versleten heup uit.

Dus ga voor de MRI !!

Groetjes en sterkte
Anja
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 09-04-2013 0:29 Reageer met quote

@ avdm,
Als ik jou was, zou ik teruggaan naar de podoloog, want door de steunzooltjes kan er ook e.e.a. in de stand van je bekken veranderen en kan er dus een relatie bestaan tussen het dragen van de zooltjes en je bil- en rugpijn.
Heb je trouwens al eens geprobeerd of deze pijnklachten verdwijnen als je de zooltjes uit doet, nu je hielspoor geen klachten meer geeft?
Groet, Musje.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in heup/bil?
Pagina 10 van 11  

Vorige  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring