Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in heup/bil?
Auteur Onderwerp: pijn in heup/bil?
Sofie...
BerichtGeplaatst: 05-01-2010 11:36 Reageer met quote

Ben ik het niet helemaal mee eens Trudy. Op zich van een scoliose heb je idd misschien geen directe klachten maar wat wel weer is dat je rug toch verkeerd belast word en bepaalde gewrichten veel sneller klachten kunnen geven. Heb ook al jaren een scoliose en er op zich geen klachten van gehad maar nu toch wel flinke slijtage op de onderste 2 tussenwervelschijven. De druk is toch anders dan zonder een scoliose dus het kan op den duur wel klachten gaan geven.

Jij heb dan een dubbele S en er geen klachten van gehad maar nu wel flinke slijtage in de nek en onderrug nu.

Diana ik zou echt als ik jou was toch idd kijken of je ander werk zou kunnen doen. Ik heb ook in de zorg gewerkt en op zich ging dat jaren prima maar nu is het toch echt slecht onderin de rug. Dat komt niet alleen daardoor natuurlijk want aanleg speelt ook een hele grote rol maar de combinatie van aanleg en zwaar werk is niet goed voor mijn rug geweest. Misschien was het zonder het werk ook wel ontstaan maar dan misschien jaren later pas. Dat weet je nooit maar als je nu al weet dat je rug slecht is dan zou ik kiezen voor omscholen.

Succes en beterschap!!

Groetjes,

Sofie
trudy
BerichtGeplaatst: 05-01-2010 13:45 Reageer met quote

Sofie ik schrijf je hoeft er geen last van te hebben maar uitzonderingen bevestigen de regel.
Mijn nekklachten zijn ontstaan na een ongeval meer dan 25 jaar geleden en zolang loop ik al met klachten.
Eerst werd er een whiplash geconstateerd en daarna de versnelde slijtage.
Dus niet door de scoliose die ik voor zover ik weet mijn hele leven al heb.
Als je scoliose progressief is dan ik me er nog wel iets bij voorstellen dat je daar klachten van zou kunnen ondervinden.
Mijn onderrug,ik denk dat heel veel mensen van mijn leeftijd dit soort klachten hebben.Je wordt ouder en je tussenwervelschijven drogen uit etc etc,dat hoort allemaal bij de slijtage van je lichaam als je ouder wordt en er zijn er zat die ondanks dat ze een versleten rug hebben (zoals mijn man bv van 61) die daar totaal geen last van hebben.
Ik ben 55
Janny49
BerichtGeplaatst: 06-01-2010 16:49 Reageer met quote

Ook ik loop al een tijdje met pijn in mijn onderrug (bijna 10 jaar)
Dieverse keren therapie gehad maar dat gaf maar even verlichting. De pijn wordt steeds erger met uitstraling naar mijn rechterbil, heup.en knie. Ben naar de ha geweest en had een slijmbeursontsteking in mijn heup zei hij dus injectie gehad maar die hielp maar even. Ben toen door verwezen naar een revalidatiearts en ze zei "ik zal je door verwijzen naar een arts in Leiden die kan goed prikken" maar dat wil ik niet, ben terug gegaan naar de ha en heb gevraagt voor de pijnpoli en nou maar afwachten wanneer ik terecht kan want ik verga van de pijn. Baarmoeder heb ik al niet meer maar toen al had ik al veel last van mijn rug liep gewoon krom van de pijn.

Groetjes

Janny
François
BerichtGeplaatst: 15-01-2010 12:55 Reageer met quote

Go bij het lezen van deze forum word ik moedeloos,

Ik ondervind en herken de pijn en het ongemak nu zelf ook.
Verledenweek kreeg ik stilletjes aan ook last van mijn onderrug. Deze klacht nam de volgende dag enorm toe. Ik kon haast niet uit bed en had veel pijn. Spieren waren in kramp. Dat veroorzaakte bijna een motorische uitval.
Heel het weekend heb ik het rustig aan gedaan.

Maandagmiddag had ik een afspraak bij een huisarts. Die schreef me een pijnstiller voor en een weekje vrij. Dus rusten. Dat weekje is nu bjina om. De pijn in me rug is helemaal weg en pijnstiller neem ik niet meer.

Maar nu zit ik dus met die stekende pijn in mijn linker bil. Deze pijn heb iik altijd maar wordt erger als ik een bepaalde beweging doe, Zitten, been opheffen of kruisen ook mijn bekken opheffen is ook heel erg lastig.

Nu maandag moet ik weer naar de dokter toe. Pfff hoop dat de pijn snel weer weg is, dit is enorm vervelend.

Ik persoonlijk denk dat ik het probleem heb opgelopen tijdens het lopen een paar dagen voor de klachten begonnen. Ik had toen een 10 km gelopen en na het lopen een dag daarna had ik last van de onderkant van mijn voet. Net of je een doortrapte voet had. Dit vooral aan mijn buitenkant en onderaan mijn voet. Maar ja dat is mijn persoonlijke mening.

Ik ben echt benieuwd wat het verdere verloop is van mijn herstel of eventuele behandeling. Zie het niet positief in.
kaartenmop
BerichtGeplaatst: 17-01-2010 21:41 Reageer met quote

Ik heb sinds 2 weken ook vreselijk pijn in mijn heup en bil.

De reumatoloog dacht eerst aan een hernia, maar volgens de cesar thearpeut en de huisarts blijkt dit neit zo te zijn.

Ik heb wel herniaachtige kalchten.

Ik heb ook een behoorlijk slijmbeursontsteking in mijn heup, en eb dara een spuit in gehad.
dit helpt wel want een paar uur later werd de pijn minder en kon ik mijn voet weer optillen.

Nu gaat het een heelstuk beter, maar heb tochnnog veel pijn in mijn bil en onderbeer.
ook de knie is pijnlijk.
heb een vermoeiend gevoel in mijn spieren boven en direct onder de knie.

gelukkig is het dove gevoel weg en ik kan mijn been pijn vrij gestrekt omhoog tillen.

Wel had ik vanmiddag toen ik de trap op wou lopen het gevoel dat ik door mijn been heen zou zakken (knie) maar dit was niet zo.

Kunnen deze klachten met de slijmbeursontsteking te maken hebben.
De huisarts wil evne ene paar weken afwachten voordat we verder onderzoek gaan doen, omdat ik zo snel opknapte.

Sieneke
skef
BerichtGeplaatst: 31-01-2010 23:17 Reageer met quote

Nare herkenbare problemen allemaal!

Mijn tips:

* Chiropraktor of manueel therapeut! (aanrader,bij evt. vast zittende werfels)


* Piriformis - syndroom
(de piriformis is een bil spier die voor veel pijn/stijfheid kan zorgen, gevolg van die complicaties kan leiden tot ichias problemen waardoor je veel nare pijnlijke rugklachten kan krijgen.
google het maar eens Smile op youtube zijn veel rekoefeningen te vinden die de bilspier klachten kunnen verminderen!


* Veel sporten mits je klachten dat toelaten.Ik ben op het moment redelijk pijn vrij. tot hoelang dat mag duren Smile
hoop dat jullie er wat aanhebben

mvgr. Mathijs
kaatje1404
BerichtGeplaatst: 13-02-2010 18:14 Reageer met quote

Kan wel janken!! Wat een `feest`van herkenning!
Ik, 32 jaar, heb al jaren last van mijn onderrug, in ieder geval scoliose en vlgs.de manueel therapeut zit er geen `smering`meer tussen mijn laatste ruggewervels.Sinds ongeveer 1 1/2 jaar wordt ik regelmatig wakker van de pijn in mijn heup waar ik op dat moment op lig. Vervolgens draai ik om en word ik even later wakker van de pijn in die andere heup.
Het lijkt dan alsof iemand me bont en blauw heeft getrapt. Het trekt door naar mijn onderrug en bil en soms `zak ik door 1 been.Dit is alleen met periodes! En gaat bij mij gepaart met enorm heftig zweten en het wordt steeds erger en pijnlijker.

Ik denk zelf dat mijn menstruatie er mee te maken kan hebben, zegt mijn gevoel tenminste...maar helemaal zeker weten doe ik dat niet, het klopt (na het te hebben bijgehouden) niet helemaal.
Na het plaatsen van mijn 2e mirena spiraal heb ik echter ook 14 dagen lang heftige buikpijn maar ook deze rugklachten gehad en heftig nachtelijk zweten.

Donderdag naar mijn nieuwe huisarts, hoewel hij niet denkt dat het met mijn menstruatie te maken heeft, gaat hij mijn rug helemaal nakijken en gaan we het bespreken...ik hoop zo dat hij me serieus neemt...ik ben 32 en voel me al jaren een bejaarde vrouw...

Mocht iemand toevallig websites gevonden hebben met dit soortgelijke klachten dan hoor ik dat graag, kan ik dat meenemen....
alexs
BerichtGeplaatst: 13-03-2010 13:13 Reageer met quote

Gegroet lotgenoten,

Hier exact het zelfde probleem, 3 jaar geleden begonnen op me 19e begonnen..

Ik word wakker met acute pijn aan mijn linker heup/bil. Lopen was onmogelijk, aankleden onmogelijk. Afijn, ziekhuis bezoek, fotos, doktersbezoek, fysio later.. Heb ik er net als de rest nog steeds erg last van...
Gek genoeg is het soms helemaal weg, en de andere dag ben ik de mankenelis..

Rolling Eyes
nordi
BerichtGeplaatst: 05-05-2010 22:44 Reageer met quote

Hoi. Rolling Eyes Ongelooflijk, zoveel mensen als er met deze pijnen rondlopen. Maar wat mij helemaal verbaast is dat van de meeste klachten zo moeilijk te achterhalen is waardoor het veroorzaakt wordt.
Zelf heb ik achteraf gezien al heel lang last in mijn linkerheup (noem ik het maar), maar de klachten bevinden zich eigenlijk aan de linkerkant en of het nou in de heup, bil of onderrug zit, is voor mij moeilijk aan te geven. Het begon een jaar geleden ongeveer met plotselinge zeer hevige pijnscheuten in mijn linkerheupgebied. Zo erg dat ik een kreet van pijn slaakte en zelfs door mijn been zakte. Dit deed zich eens in de zoveel dagen (weken) en soms maanden voor. Soms weer weken weg. Inmiddels is de pijn veranderd. Ik dacht op een gegeven moment dat ik er vanaf was. Maar inmiddels is het weer terug. Het lijkt soms erger te worden bij beweging (niet op het moment zelf) maar daarna. Maar als ik heel rustig in bed lig zonder te bewegen schiet het ook ploseling er doorheen. Er is geen pijl op te trekken. Inmiddels bij huisarts geweest en rontgenfoto's laten maken van heupen en onderrug. Hier was niets bijzonders te zien. Ben nu zover om weer verder te laten onderzoeken maar ik weet niet wat. De huisarts vindt het zo vaag dat ik er niet veel heil in zie. Rolling Eyes Rolling Eyes
Shockr
BerichtGeplaatst: 16-05-2010 18:59 Reageer met quote

hoi allemaal

ik zit nu 10 maanden met mijn blessure
en hoe ik eraan kom dat weet ik nog steeds niet.
ben bijna overal al geweest en iedereen denkt wat anders
vooral mentaal of dat mijn spieren zwakker zijn links dan rechts.
maarja,eigenlijk zit mijn onderrug vast en heb ik daar een zenuwklem.
waardoor ik steken krijg in mijn linkerbil met uitsraling langs mij been naar mijn enkel.
de ene week kan ik 5 km hardlopen zonder pijn, de andere week of 2 weken kan ik amper lopen.
wie herkent dit probleem en weet de oplossing?
zou er heel blij mee zijn.
mail me of reageer aub.
groetjes rick
Debske
BerichtGeplaatst: 17-06-2010 17:55 Reageer met quote

hallo
ik heb al meer als 8maanden last van mijn onderrug en heupen, soms trekt het helemaal door tot in mijn benen.
ik loop al een hele tijd bij de fysio en de pijn gaat niet weg.
ik ben 24 en ik kan nog geen uur staan....
lijkt zodra ik meer doe dat het dan alleen maar erger wordt.
en op de foto's zagen ze niks...
heeft iemand hier wat tips voor mij?

gr deb
Amanda3
BerichtGeplaatst: 13-07-2010 14:33 Reageer met quote

Hallo Debske,
ik denk dat ik alleen op jou stukje kan reageren, de andere verhalen heb ik niet allemaal gelezen.
Ikzelf kamp nu zo'n 3 jaar met rug en voetklachten. Ik ben nu 21, dus het begon op mijn 18e.
Nooit heb ik eraan getwijfeld of mijn lichaam niet perfect zou zijn. Ik vond mijn voeten en rug altijd mooi, het zag er niet raar uit en vond ze ook stevig.
Nu 3 jaar verder heb ik gemerkt dat niet alles is zoals het lijkt. Vele soorten therapieen en onderzoeken verder wordt alles me steeds duidelijker.
Ik heb dezelfde klachten als jij en raad je aan een goede fysiotherapeut te zoeken. Ik heb ook een lange tijd bij eenzelfde fysiotherapeut gelopen. Maar ik heb gemerkt dat iedere fysio weer een andere kijk op klachten kan hebben. Je loopt nu een hele tijd bij een fysio, maar je komt niet verder... dus is het tijd om wat nieuws te proberen.
Massage van de fysio verlichtte tijdelijk de pijn, maar het probleem bleef. Bij mijn nieuwe fysio toen begon ik met het trainen van mijn lichaam, omdat bleek dat ik een instabiel bekken heb. Ik heb daar veel baad bij gehad.
Daarnaast raad ik je aan om een goede podotherapeut te bezoeken. 1 die ook kijkt naar de stand van je bekken en niet alleen naar de stand van je voeten. Het is mogelijk dat net de stand van je voeten en/of bekken/rug niet goed is. Een kleine correctie maakt vaak al een groot verschil.

Ik herken wat je zegt over de pijn, dat je nog geen uur kan staan, dat heb ik ook (gehad). Vele onderzoeken (MRI scan voet, orthopeed, neuroloog) wezen niets uit. Ik denk dat je met bovenstaande een heel eind komt.
Je moet jezelf tijd geven om een nieuwe therapie uit te proberen, helaas heb ik ook veel verschillende therapieen gevolgd en ben ik er nog steeds niet 100% uit wat echt goed voor me is. Maar stapje bij stapje kom ik ook verder.

Geef het niet op!
Groetjes,
Amanda
Debske
BerichtGeplaatst: 13-07-2010 14:55 Reageer met quote

hallo amanda

ik dacht dat ik al jong was maar jij nog jonger...
ik sta er echt van te kijken dat zoveel jonge mensen daarmee lopen!
maar helpt het nu bij jou wel dat je langer kunt staan en dat je wat langer kunt lopen?
ik wordt er gek van want tegen mij hebben ze ook gezegd i.v.m instabielle bekken en heb daar ook op getraint met mijn fysio en de pijn werd alleen maar erger en mijn spieren waren nog strakker dan anders de fysio kreeg het amper los en helpt helaas dan maar voor 1uurtje ofzo...
ik wil heel graag een scan een keer laten maken van mijn rug zit nu bijna meer als een jaar thuis en komt gewoon geen vooruit gang in...

als ik mag vragen hoe ga jij ermee om in het dagelijkse leven? pas je je maar aan en de volgende dag maar een beetje rustig doen?
en ga je nog naar school of werk jij? ik werkte in de zorg dus ik moest stoppen met werken...

maar opgeven kan ik niet, wil veel te graag weer een beetje kunnen doen zonder te denken aan mijn rug....

hoop nog wat van je te horen!
dankjewel nog voor de tip! Smile

Groetjes deborah
Davido
BerichtGeplaatst: 14-07-2010 2:14 Reageer met quote

Hoi,

Ben er vrij zeker van dat 95% van de klachten die op dit topic beschreven werden komen van discopathie/degenerative disc disease/versleten tussenwervelschijven die de zenuwen irriteren/indrukken.De facetgewrichten en artrose ten gevolge van de versleten discussen zal ook wel een grote rol spelen in de rugpijn/beenpijn.

Bij mij begonnen de klachten in 2006, eerst maanden rugpijn, niet kunnen zitten van de pijn, daarna plots pijn in heup na wandelen, en tijdje daarna pijn in de kuit tot in de voet.

Alle onderzoeken gehad, nooit iets op een EMG gevonden, maar wel een versleten tussenwervelschijf en beginnende discopathie op L4-L5.

Veel mensen die ik ken hebben geluk gehad en worden geholpen met een discusprothese/ lumbale fusie, maar in mijn geval heeft het voorlopig niet geholpen. Ik had op 2 niveaus problemen, en bijgevolg als ik naar 10 chirurgen ging, kreeg ik ook 10 volledig verschillende operaties voorgesteld.

Uiteindelijk discusprohtese gehad op L5/S1, maar bleek teveel last te hebben van de artrose, dit werd nog erger door de prothese en daarna een fusie gehad, waar ik nu nog van aan het revalideren ben.

Zittend werk zal er voor mij niet meer inzitten vrees ik, dit verergert alles zowel rug als beenklachten. Staand beroep zal al moeilijk genoeg zijn, maar is de enige optie dat ik nog heb.

Ben zelf ook nog maar 29 dus weet dat het absoluut niet leuk is om dit mee te maken.

De pijn is bij mij nooit echt weggegaan. Gabapentine lijkt wat te helpen, ik ben momenteel lyrica aan het proberen. Heb de pijnkliniek al eens doorlopen, al gerust 50 spuiten gehad daar. Een denervatie (wegbranden zenuwen van de facetgewrichten) kan ook tijdelijk helpen tegen de rugpijn. Voor de beenpijn is het enige dat nog EVENTUEEL kan helpen een neurostimulator, maar dat zou weer een operatie zijn, en de kans dat het helpt is 50%.

Heb al alles geprobeerd, osteopaten/chiropractors, manueel therapeuten, heeft allemaal ne hoop geld gekost en niks opgeleverd.

Langzaamaan realiseer ik mij dat deze pijn nooit meer zal weggaan, is nu al bijna 4 jaar aanwezig....

Veel sterkte iedereen. Neem ook eens een kijkje op

http://www.chirogeek.com/000_Sciatica_General_Infor.htm

Op deze site vind je veel dingen ivm ruglijden. Is wel in het engels.
Debske
BerichtGeplaatst: 14-07-2010 9:51 Reageer met quote

hoi
ik las net jou verhaal maar dat is wel even schrikken!
ik heb er nog nooit van gehoord, maar uit het verhaal begreep ik niet hoe ze er achter zijn gekomen?
ze hebben bloed afgenomen en gekeken voor ontstekingen en daar kwam niks uit, of heeft het echt alleen maar temaken met je zenuwen? ik kan wel een beetje engels lezen maar die tekst was wel erg lastig!
dus eigenlijk ermee leren leven is de enige optie....

heel erg bedankt voor de tip en ga het met mijn fysio over hebben en mijn revalidatie arts en eens kijken wat hun daarover zeggen!
belangrijkste voor mij is nu dat er een scan gemaakt wordt ben dit beu!....

groetjes deborah
Davido
BerichtGeplaatst: 14-07-2010 14:58 Reageer met quote

Het hoeft natuurlijk niet bij iedereen zo te gaan, zoals ik dus zei, de één komt er heel goed uit, de ander minder, en nog andere slechter. Maar bij mij is de beenpijn dus niet meer weggegaan. Ik heb vooral rechts last, en met vlagen ook links.

Voor de laatste operatie kreeg ik te horen dat de klachten pseudoradiculair zouden zijn, terwijl die normaal bij mijn weten niet tot in de voet gaan, maar soit. Het gewricht staat nu vast, maar heb de klachten natuurlijk nog steeds. Achja, chirurgen, heb het er wel mee gehad ondertussen, zeggen toch allemaal wat anders.

De heuppijn is wel weggetrokken bij mij, maar de beenpijn dus niet, heuppijn is wel soms teruggekomen.

Als ik terugkijk sinds de miserie begonnen is, en als ik kon kiezen, dan koos ik toch voor de rugpijn ipv de beenpijn.

Ik ben vooral op zoek naar mensen die dit al hebben sinds hun 20ste of rond die leeftijd, en die nu rond de 50 zijn om te zien hoe zij er mee om zijn gegaan en hoe zij er mee leven, want dit is toch wel een beetje een hel.
Amanda3
BerichtGeplaatst: 14-07-2010 16:42 Reageer met quote

Hey Debske,
ja I know.. ik sta er soms ook van te kijken dat het zolang al speelt bij mij.
3 jaar geleden was het heviger dan nu. Toen kon ik echt niet meer normaal zitten en staan. Nu ook niet al te lang, maar ik heb door de jaren heen zeker vooruitgang geboekt.

Helaas heb ik vorig jaar een heel heftig jaar gehad, waarbij uiteindelijk mijn vader is overleden. Dit heeft een ontzettend negatief gevolg voor mijn lichaam, dus op dit moment zijn de klachten niet stabiel. Maar goed, dat nu even terzijde.

Om terug te komen op jou verhaal. Helaas kom je niet meteen bij de juiste therpeut of therapie terecht. Er zijn zoveel verschillende therapieeen en hulpmiddelen dat je op een gegeven moment door de bomen ook het bos niet meer ziet. Ik ben ook nog steeds zoekende, maar als ik merk dat ik geen stap vooruit kom (geef daar wel een lange periode voor), dan ga ik verder. Maar de mensen die mij wel goed helpen, daar probeer ik dan wel regelmatig te komen. Ik kom eens in de zoveel tijd bij de fysio, maar heb ook periodes gehad dat ik 2x in de week fysio had. Daarnaast loop ik bij een podotherapeut die me helpt met steunzolen etc. En ik heb een psychosomatische fysiotherapeut die me helpt met sporten. Hij helpt me als het ware met de angst om te bewegen, om dingen te ondernemen.

Bij mij komt het erop neer dat ik een instabiel bekken heb en slechte voeten (doorgezakt en hypermobiel, dus ook instabiel). Hier kwam ik pas na 2 jaar achter!!! Ik ben zelfs bij de orthopeed geweest in het ziekenhuis en die zag dat toen niet. Zo belachelijk!
Ik heb geen MRI scan van mijn rug gehad, maar wel net als jij een hele tijd mee in mijn hoofd gezeten. Waarom niet? Omdat ik heb gemerkt door de jaren heen dat klachten, hoe pijnlijk dan ook, niet altijd gelijk betekenen dat je kanker of weet ik veel wat heb. Ik kan niet voor jou praten, maar op dit moment heb ik me neergelegd bij hoe het nu is en probeer ik niet steeds het ergste te denken. Dit komt denk vooral omdat ik ook goede periodes heb. Ik denk dat als je eenmaal uitvalsverschijnselen krijgt, dikke gewrichten of 24/7 helse pijnen, dat het dan weer een ander verhaal is. Hoe jij het beschrijft heb jij ook 'gewoon' rug/bekken/been pijn. Helaas zijn er zoveel mensen die dat ook hebben en waar geen duidelijke oorzaak voor te vinden is, maar wat wel je hele leven beinvloed.

Als het jou geruststeld om dingen uit te sluiten dan moet je dat doen. Ik ben bij de Reumatoloog geweest en laatst ook bij de Neuroloog. Het idee van MS spookte namelijk bij mij door m'n hoofd. Alle onderzoeken wijzen niets uit en dan kan je dat ook voor jezelf weer afsluiten. Als jij een MRI wil vraag dat dan aan, ookal ziet de huisarts daar geen reden voor.

Maar je hebt gelijk... het beperkt het leven ontzettend. Ik werk toevallig ook in de zorg, maar zeker niet fulltime. Ik werk 24 uur verspreid over 3 dagen. 1 dag werken, 1 dag vrij, enz. Zo doe ik mijn uiterste best om de dag door te komen, om de dag daarna weer rustig aan te doen.
's ochtends begint de voorbereiding al door oefeningen en massage. Daarnaast altijd pijnstillers en smeersels (perskindol, spirofloor, enz.) bij me. Het lost niets op, maar op momenten dat ik niet wil opgeven verlicht dat wel een beetje de pijn. Tussendoor doe ik snel ook wat oefeningen (op de wc enz. haha) en als ik thuis kom ga ik altijd even liggen. Ik probeer zwaar tillen zoveel mogelijk te vermijden, ga op tijd naar bed en eet zo gezond mogelijk. Bewegen is heel belangrijk, maar lukt ook niet altijd vanzelfsprekend.

Iedere dag is weer aankijken hoe het gaat, soms gaat het vanzelf, maar soms zeker niet. Toen ik mijn rug/bekken ging trainen had ik ook heeeeel veel pijn, maar toen ik daar door heen ging heb ik er achteraf veel baadt bij gehad. Dit geld ook voor de steunzolen. Iemand zei ooit tegen me 'no pain, no gain'. Zonder pijn geen vooruitgang.

Nou een heel verhaal weer. Ookal gun ik dit niemand, het is fijn om je verhaal te kunnen doen en dat mensen je ook daadwerkelijk begrijpen.

Groetjes,
Amanda
Amanda3
BerichtGeplaatst: 14-07-2010 16:48 Reageer met quote

Hey Davido,
nog even voor jou...
Jeetje wat een verhaal zeg. Helaas moet ik zeggen dat ik de helft niet begrijp van al die termen enz. Discopathie?
Ik heb zelf meerdere rontgenfoto's gehad, maar daarop bleek niets mis te zijn met de tussenwervelschijven. Hoe is dit bij jou vastgesteld?

Daarnaast, hoe voelt de pijn in jou been precies?
Ik neem aan dat ook jij meerdere malen fysiotherapie etc hebt gehad? Ook bij de podotherapeut geweest? Waarschijnlijk denk je nu na al die chirurgen en onderzoeken dat het niet zo makkelijk is als waar ik het nu over heb.

Ikzelf heb ook een verwijzing voor de revalidatiearts... maar durf zelf de stap nog niet te nemen.

Groetjes,
Amanda
Davido
BerichtGeplaatst: 14-07-2010 20:43 Reageer met quote

Hoi

Discopathie is gewoon discuslijtage door de jaren heen. Bij sommigen op jonge leeftijd, bij sommigen pas op oudere leeftijd, maar iedereen krijgt er last van. De meeste mensen voelen er ook niet veel van buiten stijfheid op latere leeftijd. Andere dan weer wel.

Ja, bij een podoloog ben ik ook geweest, heb ook steunzolen gehad die ik nog steeds draag, maar heeft ook niets geholpen.

Ja, sommige klachten lijken veel om mekaar, ik ben ook volledig op MS getest in der tijd.

Ja, bij kinesisten(of pysio gelijk ze het in nederland noemenen) ben ik ook al heeel veel geweest. Het helpt wel tegen de rugpijn en instabiliteit, maar probleem is als je zittend werk hebt, dat je het telkens terug overbelast en zo kan je doen wat je wil.

Als er absoluut niets met je tussenwervelschijven scheelt, zal het bij jouw wel van iets anders komen, de heup, bekken, si gewricht, ligt allemaal in de buurt van die zenuwen, heb je het resultaat van die fotos ook zelf bekeken? Want sommige dokters vinden slijtage 'normaal', tewijl het wel degelijk de oorzaak kan zijn.

Groetjes
Debske
BerichtGeplaatst: 15-07-2010 12:50 Reageer met quote

hey amanda

jeetje is allemaal wat...
wel erg vervelend voor je maar ik las in je verhaal naar davido en je zei dat je een verwijzing hebt voor de revalidatie arts en ik ben pas voor het eerst geweest en het is echt wel fijn...
ze hebben met mij alles besproken en zijn heel begripvol en helpen je ook met de pijn omgaan daar krijg je een speciaal programma voor!

maar hoe hou jij het vol om in de zorg te werken? ik kon nog geen kousen meer aandoen!

ik ben nu aan het leren voor receptioniste en ben blij dat ik straks werk kan doen waar ik van weet dat ik geen pijn heb!

is inderdaad erg fijn dat je met mensen kan praten die begrijpen wat je voelt!!

Groetjes deborah
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in heup/bil?
Pagina 8 van 11  

Vorige  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring