Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in heup/bil?
Auteur Onderwerp: pijn in heup/bil?
joy34
GastBerichtGeplaatst: 30-03-2006 15:34 Reageer met quote

Ik zit met het volgende ongeveer 6 maanden geleden kreeg ik ontzettende pijn in mijn rug waardoor ik niet eens meer recht op kon staan, dan liep ik eerst eeb kwartier krom door de kamer en dan kon ik mijn rug weer strekken bij de HA geweest en ontstekeningsremmers gehad dat ging weg en nu kwam het volgende pijn in mijn heup/bil bij het zitten en vooral s'nachts wordt ik wakker van de pijn in mijn heup, (alleen maar de rechter, links niets aan de hand)dan weet ik even niet meer hoe ik moet liggen en het gaat ook niet weg dan ja met een paracetamol maar je dat is ook niet de oplossing. Ben in het ziekenhuis geweest voor foto's maar niets te zien.

Heeft iemand dit ook dat je s'nachts wakker wordt van de pijn.

Of tips?

groetjes joy34
anoniem82
GastBerichtGeplaatst: 30-03-2006 15:40 Reageer met quote

Heb je ook last van tintelingen? Moeite met plassen/ontlasting? Of door de benen zakken of minder kracht in je benen? Want dan moet je even terug langs je huisarts. Anders zou je eens kunnen proberen om op je rug te slapen met een kussen onder je knieen. Of op je zij liggen en je benen iets optrekken. Succes!
Beja
BerichtGeplaatst: 30-03-2006 19:30 Reageer met quote

hoi Joy,

Ik heb dat probleem ook met name snachts dan word ik ook wakker van de pijn in de bil/heup dat uitstraalt via de zijkant van mijn buitenbeen naar de enkel toe .
Als ik eenmaal weer goed in de benen ben zakt het weer af soms wil een andere houding aan nemen wel eens helpen maar bij mij is het vaak zo dat ik toch weer in mijn slaap op de rechter kant draai en vervolgens weer pijn krijg .
ik ga met regelmaat naar de fysio wat even weer verlichting geeft due zegt dat de oorzaak ligt in een te strakke spier wat op de ischias spier drukt .

Gr Beja
Gast
BerichtGeplaatst: 04-04-2006 13:20 Reageer met quote

Hoi Beja

Ik heb precies het zelfde als jij.
Hoe is het nu met jou?
Bij mij wordt het steeds erger, moet van de week langs de fysio. Heb jij er nog meer aangedaan dan alleen maar fysio?

Gr Wil
Gast
BerichtGeplaatst: 04-04-2006 22:12 Reageer met quote

hoi wil,

Ik heb er eigenlijk verder niks aan gedaan met fysio zakt het wel af en vervolgens na een paar weken komt het probleem weer terug.
Ik ga in mei naar de internist ik weet niet of daar wat duidelijkheid uit komt .
ik zit nu inmiddels met een slijmbeurs onsteking in mijn rechter heup .Maar of dit wat met mijn klachten te maken heeft weten ze niet .

Gr Bea
Beja
BerichtGeplaatst: 05-04-2006 10:53 Reageer met quote

Anonymous schreef:
hoi wil,

Ik heb er eigenlijk verder niks aan gedaan met fysio zakt het wel af en vervolgens na een paar weken komt het probleem weer terug.
Ik ga in mei naar de internist ik weet niet of daar wat duidelijkheid uit komt .
ik zit nu inmiddels met een slijmbeurs onsteking in mijn rechter heup .Maar of dit wat met mijn klachten te maken heeft weten ze niet .

Gr Bea


Sorry was vergeten in te loggen dus die gast is Beja . groetjes
bea
GastBerichtGeplaatst: 17-04-2006 20:53 Reageer met quote

hallo ik ben bea

ik heb ook die pijn in de heup bij het liggen.
fotos genomen niks aan de hand.
maar toch wakker worden van de pijn.
kan iemand mij helpen
Gast
BerichtGeplaatst: 24-04-2006 13:48 Reageer met quote

Ik heb ook al bijna 3 jaar veel pijn in mijn heupen, vooral links, die pijn straalt heel erg door naar het bil. Bij mij is deze pijn begonnen tijdens de zwangerschap en is daarna (wel in mindere mate) gebleven. De pijn wordt heviger als de "hormoonhuishouding" veranderd, dus vlakvoor de menstruatie krijg ik heel veel pijn. Heeft het bij jullie ook te maken met de hormoonhuishouding?
Pammetje
GastBerichtGeplaatst: 05-05-2006 21:57 Reageer met quote

ik heb pijn in mijn linker heup bil. Ik ben naar een podoposturaal therapuet gegaan en die constateerde een been lengte verschil. Nu zooltjes in mijn schoenen. Ik ben benieuwd of het over gaat. Wink
eduard
GastBerichtGeplaatst: 22-05-2006 12:46 Reageer met quote

Ook ik heb last van hetzelfde, Tweede helft van de nacht begint de pijn in de heup (linker in mijn geval) en ik kan alleen op de rechterzij nog verder slapen , als ik me dus om moet draaien, na een paar minuten neemt de pijn dan af.
's Morgens bij het opstaan is de pijn binnen 5 minuten weg en heb ik er nauwelijks last van , gedurende de dag.
Af en toe wel pijn in hetzelfde bovenbeen, vooral bij het optillen van het been , moet ik het met mijn handen oplichten, anders is de pijn heel erg.
Ben 40 jaar oud.
Na een dokter ga ik maar niet want die weten toch niets, en sturen je verder, met al die wachtlijsten en frustrerende oplossingen op deze site , vraag ik me af of we er ooit niog achter komen wat zoiets ECHT is.
Marian4
GastBerichtGeplaatst: 23-05-2006 23:50 Reageer met quote

Ik kwam dit forum tegen en moest reageren!

Sinds de geboorte van mijn jongeste dochter (nu 11 mnd) heb ik elke menstruatie een ondraaglijke pijn in mijn rechterbil. Ik word er echt helemaal gek van! Het voelt alsof er een zenuw bekneld zit, en het geeft een ontzettende stekende en krampachtige pijn!
De eerste 2 maanden heb ik geen actie ondernomen, maar ben de laatste 5 maanden 5x naar een ostheopaat geweest. Het heeft helaas niet geholpen. Nu mag ik eindelijk aankomende maandag van een onderzoek naar de huisarts.
Maar ik menstrueer dus op dit moment en de pijn is weer niet te harden. Ibuprofen, 8x paracetamol..... niks helpt!
Wie herkent dit of weet wat het is.
milou
GastBerichtGeplaatst: 24-05-2006 18:48 Reageer met quote

Hallo Marian4

Ik heb precies hetzelfde als jou! Ik heb ook sinds mijn zwangerschap vreselijke pijn in mijn bil vooral rond de menstruatie. De pijn is inderdaad niet uit te staan! Ik heb het zelf nu 2 jaar. Had jij het ook al tijdens de zwangerschap? Ik heb het er een keer met mijn fysiotherapeut over gehad en ik heb toen wel oefeningen gekregen om bepaalde spieren weer op te rekken, dit heeft wel wat geholpen, maar helaas is het nooit helemaal verdwenen.
Laat je ff weten wat de huisarts zei??
Marian4
GastBerichtGeplaatst: 25-05-2006 6:13 Reageer met quote

Hallo Milou,

Ik ben erg blij om te horen dat ik niet de enige ben met de rare klachten, maar schrik ook omdat je het al 2 jaar hebt!
Tijdens mijn zwangerschap had ik geen last, al moet ik wel zeggen dat ik in het begin zwangerschapischias had.
Ik laat je zeker even weten wat mijn huisarts zal zeggen, maar ik heb zelf ook nog iets opgezocht op internet: endometriose. Zou dit het kunnen zijn?
win
GastBerichtGeplaatst: 25-05-2006 6:52 Reageer met quote

Hallo Lieve mensen,

Neem dit onderstaande eens door.
Ik heb van vrouwen om me heen vernomen dat dit een uitstekend produkt is, het is geen geneesmiddel, en er wordt ook niet geclaimed dat al je klachten over gaan,maar dames zijn er wel enthousiast over. Aangezien ik man ben, gebruik ik dit uiteraard niet, dus ervaring met het produkt heb ik zelf niet.
Dit is niet te koop in de winkel, maar je kunt het wel vinden op o.a. e-bay, speurders of ander internetverkoopsites.

De onprettige bijwerkingen van de menstruele cyclus voorkomen en je op natuurlijke wijze beter voelen. Maar ook bij het overgaan naar een andere levensfase minder last willen hebben van ongewenste effecten als onregelmatig bloeden, transpireren, opvliegers en neerslagtigheid.
Heeft een samenstelling die speciaal erop gericht is om het steeds veranderende lichaam van de vrouw te ondersteunen. Specifieke aspecten als rugpijn, hoofdpijn, kramp, depressieve neigingen of lichtgeraaktheid kunnen hiermee aangepakt worden. Het stimuleert de hormoonhuishouding. Daarom ook heel prettig voor vrouwen in de overgang.

Productinformatie
Alle vrouwen willen een betere huid hebben, een steviger figuur en de onprettige bijwerkingen van de menstruele cyclus voorkomen. Er zijn vrouwen die maandelijks geen problemen hebben, terwijl anderen dit wel hebben als zij door de verandering van het leven gaan en zij hebben veel ongewenste effecten zoals onregelmatig bloeden, zweten, opvliegers en neerslachtigheid.
Feminine® is speciaal geformuleerd met belangrijke voedzame elementen waarvan lang gedacht is dat ze van belang zijn voor alle vrouwen die zich op een natuurlijke wijze beter willen voelen en er beter willen uitzien.
De StePHan Feminine® -formule bevat de volgende bestanddelen:
? Ribonucleïnezuur (RNA): De belangrijkste bouwer van eiwitten van de cel die gebruikt wordt om de gezondheid van de individuele cellen positief te beïnvloeden.
? Adenosine trifosfaat (ATP): Het biologische energie molecuul dat helpt om de energie van de lichaamscellen te verhogen.
? Vitamine: E.
? Mineralen: magnesium, seleen en boor.
? Aminozuren: isoleucine, fenylalanine, leucine, threonine, lysine, methionine, valine, alanine, glycine, histidine, arginine, proline, asparaginezuur, serine, cysteine, tyrosine en glutaminezuur.

Gebruik:
Neem één capsule per dag.
Wordt geleverd met 60 capsules per pot.
milou
GastBerichtGeplaatst: 25-05-2006 23:13 Reageer met quote

Hallo Marian4, Ik ben heel erg benieuwd wat jou huisarts er van zegt! Volgens mijn fysiotherapeut komt het door de spieren die tijdens de zwangerschap slapper geworden zijn en niet weer zijn aangesterkt. Ik heb soms ook het gevoel dat mijn heup bijna uit de kom "schiet", heb jij dat ook?
milou
GastBerichtGeplaatst: 01-06-2006 19:17 Reageer met quote

Marian4 weet je al iets meer?
elsgiss
BerichtGeplaatst: 01-06-2006 22:02 Reageer met quote

Marian4 schreef:
Ik kwam dit forum tegen en moest reageren!

Sinds de geboorte van mijn jongeste dochter (nu 11 mnd) heb ik elke menstruatie een ondraaglijke pijn in mijn rechterbil. Ik word er echt helemaal gek van! Het voelt alsof er een zenuw bekneld zit, en het geeft een ontzettende stekende en krampachtige pijn!
De eerste 2 maanden heb ik geen actie ondernomen, maar ben de laatste 5 maanden 5x naar een ostheopaat geweest. Het heeft helaas niet geholpen. Nu mag ik eindelijk aankomende maandag van een onderzoek naar de huisarts.
Maar ik menstrueer dus op dit moment en de pijn is weer niet te harden. Ibuprofen, 8x paracetamol..... niks helpt!
Wie herkent dit of weet wat het is.
Ik herken het niet maar is dit misschien iets voor de gynaecoloog via de huisarts?
Linda23
GastBerichtGeplaatst: 03-06-2006 21:13 Reageer met quote

Hallo Marjan4, Bij mij begon de pijn op mijn 32ste. Ik ben nu 37. Ik zal mijn verhaal kort houden. De pijn kreeg ik een paar dagen NA de menstruatie en duurde wel 14 dagen (14 dagen, 24 uur per dag kruipen, vloeken, op een kruik zitten en veel in bad). Ben toen van het ene ziekenhuis naar het andere gegaan. Uiteindelijk een kijkoperatie in de buik. Verklevingen (endometriose) was de oorzaak. Een en ander los gesneden / weggebrand, gecureteerd. Hormonen pillen gehad etc. Vervolgens gelukkig zwanger en een pracht zoon. Pijn zou nu minder of weg moeten zijn. Is niet zo, heb nu plus minus 3 dagen na de menstruatie pijn (duur 5 dagen). Een kruik helpt echter ik heb al zoveel pijnstillers de laatste jaren geslikt dat ik nu niet elke maand ongeveer 40 paracetamol meer wil slikken. In deze periode moet ik wel werken maar niemand die het weet. De gynaecoloog zegt dat ik in de buikholte (ook in de holte van douglas) geen endometriose meer heb. Hij kan mij niet meer helpen. De huisarts weet het ook niet. Denkt eventueel aan neuropatische pijn (??). IK hoop zo zeer dat ik verder kom. Het enige wat mij nog pijnvrij kan maken is continu de pil doorslikken zodat ik niet meer ongesteld word en dus ook geen pijn meer heb (pijn rechts onderrug met uitstraling naar bil/anus en boven- onderbeen net of deze afgekneld wordt. Ik heb ALLES geprobeert om er van af te komen. Gebruik nu chinese kruiden. Wie herkent zich in dit verhaal?
Groeten Linda
zwaan
GastBerichtGeplaatst: 20-06-2006 10:51 Reageer met quote

Ik heb al jarenlang pijn in de heupen 's nachts (gelukkig niet elke nacht), vroeger meestal rechts, nu vooral links. Ik geloof niet dat het met hormonen te maken heeft (ik ben al 60). Ik vermoed dat in dergelijke gevallen een zenuw vanuit het ruggenmerg beklemd zit. Dat kan natuurlijk te maken hebben met een andere houding tijdens de zwangerschap.
Misschien kan een orhtomanueel therapeut helpen. Dat ga ik over een tijdje maar eens proberen.
Gast
BerichtGeplaatst: 21-06-2006 9:07 Reageer met quote

Jullie klachten herken ik.
Ik loop ook al een tijdje met pijn in de bil/heup wat uitschiet door heel mijn been tot in de voet toe.
Ben ook al naar de fysio geweest, maar die kon niets voor mij doen. Bij mij was het zo, dat ik menstrueerde, de pijn minder was of zelfs helemaal weg. Omdat ik pas aan mijn baarmoeder geopereerd ben, dacht ik er van af te wezen.
7 weken geen pijn gehad en niets gevoeld. Ik dacht dat het aan de baarmoeder had gelegen. Mooi niet dus!!
Ik ben weer voorzichtig aan het werk en de klachten komen weer terug. Morgen ga ik naar de huisarts.
Ik hoop dat ze er wat aan kunnen doen.
Gr. Wil
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn in heup/bil?
Pagina 1 van 11  

1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring