Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Blaasontsteking?Maag?Milt?
Auteur Onderwerp: Blaasontsteking?Maag?Milt?
Sabbie
GastBerichtGeplaatst: 04-07-2006 17:18 Reageer met quote

ben er nog hoor en met dezelfde klachten nog steeds. nu wisselend pijn onder mn rechter ribbenboog/zij en dan weer links. lijkt nu ook zelfs met bukken te voelen. en soms heb ik geen last. heel vreemd. de uroloog dacht aan nierstenen, vandaar dat ik vandaag een ct scan heb laten maken. uitslag zal nog wel voor mn vakantie (15e) komen. en vrijdag moet ik een blaasecho laten doen waarmee ze kijken of ik mijn blaas wel goed leeg plas (denk dat ik daar niet veel mee opschiet). denk zelf ook echt dat het nierstenen zijn, alles duidt erop. maar nou heb ik ook gehoord dat ze soms zo klein zijn dat ze met n ct scan niet waarneembaar zijn, dus misschien moet dit traject langer duren dan verwacht. maar ik ben het met je eens Sassie, eens was er geen vuiltje aan de lucht en daar wil ik ook weer heen. Word er soms zo stil van en dat is ook niet leuk voor mijn vriend. Pijn is no fun!!
heb overigens een heel geschikte uroloog. die had ook zoiets van waarom was je doorverwezen naar de internist als je constant last heb v blaasontstekingen en pijn in je buik. hij was ook niet blij met het feit dat ik al 8 antibioticakuren had gehad voordat ik doorverwezen werd naar hem.

kortom: je weet zelf het beste wat er aan de hand is, dus sta er op dat je gehoord wordt!!!!
JANS
BerichtGeplaatst: 09-07-2006 22:11 Reageer met quote

In het alternatieve circuit is een goed middel te koop.
Ik mag geen reclame maken, maar het is een poeder wat van de veenbes wordt gemaakt. Zoek het maar even op.
Het helpt echt beter dan antibio en verpest je lichaam niet.
chantal436
BerichtGeplaatst: 09-07-2006 23:12 Reageer met quote

hallo,

Ook in heb regelmatig last van blaasontstekingen tot nierbekontsteking toe.
Is ontzettend vervelend en weet zelf vaak niet meer eens of het blaasontsteking is en wacht dus helaas vaak te lang met urine te laten controleren.
Uiteindelijk doorgestuurd naar uroloog daar onderzoeken gekregen zoals echo en onderzoek in blaas (niet prettig).
Maar er is niks uitgekomen en dan zeggen ze ja je hebt last van chronische blaasontstekingen en daar kunnen we niets aan doen.
Maar inderdaad sta erop dat je geholpen word !
Sabbie
GastBerichtGeplaatst: 11-07-2006 23:24 Reageer met quote

Hi, even een update. ben klaar bij de uroloog tenminste hij is klaar met mij. heb ct scan ehad en daaruit bleek niets. ik ben er nog steeds heilig v overtuigd dat ik nierstenen heb, alles duidt erop. ik heb ook weleens een klein steentje uitgeplast. en heb gelezen dat als steentjes te klein zijn ze niet te zien zijn op n ct scan, maar wel op een rontgen. maar de uroloog wil dit niet doen, want als het nierstenen zou zijn dan zou je het ook in mijn bloed moeten zien. nou weet ik uit mijn omgeving dat bij andere mensen ook niet alles in het bloed kon worden gezien, maar klaar is klaar he. ik probeer na mijn vakantie misschien een second opinion. aan de andere kant valt er aan kleine nierstenen toch weinig te doen, je moet ze uitplassen. ik heb nu kumus koejhing thee en dat zou ook vergruizend moeten werken en binnen 3 maanden moet je dan gruis uitplassen. ik krijg voor de vakantie een onderhouds kuur (nitroferotoine ofzo) mee zodat ik de komende 3 maanden en de vakantie geen blaasontstekingen zal krijgen. ik ga zaterdag weg, tot over 3,5 week zou ik zeggen en iedereen succes gewenst.
AJ
GastBerichtGeplaatst: 14-07-2006 18:57 Reageer met quote

Prettige vakantie alvast!

Hier nogsteeds zelfde ziektebeeld, maar nog niet naar de dokter geweest ervoor. Kan niet heel goed aangeven waar het precies zit ook, links bovenin maar ook tegen het einde van de dag als mn arm op mn buik rust of ik in een slechte zithouding zit.

Heb wel als ik op de wc zit soms enorme lange windjes meer dan vroeger volgens mij. Drink me wel scheel aan de vifit en lijkt soms wel iets te verbeteren maar kan ook de hoop zijn van mij dat ik het graag minder wil voelen.

Toevallig heb ik van de tandarts een antibiotica kuur gekregen voor een kaakonsteking na onstoken wortel/zenuw van een kies en toevallig ls ik dat het ook helpt tegen bacterien doden bij allerlei darm klachten. Dus wieweet gaat dit als bijwerking wel hebben dat de pijn in linkerzij ook minder wordt.. zou leuk zijn,

Hier half augustus op vakantie en zou toch wel erg fijn zijn als dat zonder of in ieder geval met een stuk minder pijn zou kunnen want maakt je toch wel soort vna onzeker
Tessma
GastBerichtGeplaatst: 15-07-2006 0:36 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb jullie verhalen met interesse gelezen. Ik ben al sinds begin mei op halve kracht aan het werk omdat ik pijn ter hoogte van mijn rechter nier heb, en ook erg moe ben. Eerst heb ik van mijn huisarts een antibioticakuur gekregen omdat ik nierbekkenontsteking zou hebben. Uit de kweek bleek echter geen infectie en de antibiotica sloeg ook niet aan. Na vier dagen moest ik toe de kuur afbreken. Ik ben doorverwezen naar de uroloog, die dacht aan nierstenen.
Ik heb een echo, rontgenfoto en inmiddels ook al een CT-scan gehad. Alles zag er goed uit. Geen niersteen te zien. De uroloog heeft me nu nog maar een antibioticakuur gegeven voor het geval het toch nierbekkenontsteking is. Mijn kuur heb ik afgemaakt, maar de pijn blijft.

Woensdag heb ik een afspraak met de uroloog, die me dan gaat doorverwijzen naar een internist. Ik denk alleen dat ik toch een niersteen heb, die waarschijnlijk te klein is voor de CT-scan.
Op een site las ik dat IVP een betere methode is om nierstenen te zien. Ik ga het woensdag vragen.

Ik baal inmiddels verschrikkelijk omdat ik mijn werk niet naar behoren kan doen en nu al heel lang 'rustig aan' moet doen, wat me inmiddels erg verveelt. Als het inderdaad nierstenen zijn gaat die internist natuurlijk ook niets vinden en gaat het allemaal nog erg lang duren, zeker met mijn vakantie van een maand er nog tussen. Ben heel benieuwd hoe ik dat ga trekken!
Ik wens jullie veel beterschap en hoop dat ze gauw iets vinden.

Groetjes, Tess
Sabbie
GastBerichtGeplaatst: 11-08-2006 12:13 Reageer met quote

En Tessma weet je al iets meer?
Ik heb een hele toffe vakantie gehad. Een paar keer pijn gehad maar niet zo erg meer, maar ik drink nu ook thee die nierstenen zou moeten vergruizen en ik heb al n keer iets in mn urine gezien. Het warme weer heeft denk ook wel bijgedragen aan pijnreductie, dat werkte als n soort kruik. Het valt mij op dat ik voornamelijk pijn heb als ik geplast heb en dan vooral als ik smorgens heel veel geplast heb. en als ik een rare houding ofzo aanneem waardoor mn buik n btje klem komt te zitten. Het concentreert zich wel meer in de rechterzij en is nu enigszins gedaalt van middenbuik naar onderbuik. Ik blijf die thee nog wel drinken voor 3 maanden. Als het weer ondragelijk word ga ik terug naar de huisarts voor een second opinion voor bij de uroloog.
Sassie, hoest met jou?
Hey Sassie hoest met jou?
Gast
BerichtGeplaatst: 18-08-2006 19:42 Reageer met quote

hallo sussie

klinkt als dezelfde klachten die ik heb.
kwil je niet ontmoedigen maar ik heb er al sinds feberuari last van. het kwam inene opzetten. veel pijn links onder de ribbenkast en rug
bji mij komt er op de pijnplek ook een buld opzetten die niemand kan verklaren. er zijn albloed en ontlasting onderzoeken gedaan. er is ook al in m'n maag gekeken. ego's gemaakt, en foto van boven en onderbuik. allemaal zonder uitslag. nu heeft het ziekenhuis me naar huis gestuurd omdat ze het nie konden vinden. maar daar ga ik natuurlijk nie akkoord mee. ik hoop dat het snel wat beter gaat. en laat het weten, als het ziekenhuis wat weet.

vraagje:
ging het bij jou beter toen je antibiotica kreeg
en heb je wel eens last van je linkerarm

groetjes alexander
Sqssie
GastBerichtGeplaatst: 20-08-2006 11:12 Reageer met quote

Ben ik weer.... heb inmiddels rare dingen gehad in de afgelopen maanden. Pijn onder de linkerribbenboog blijft overigens maar is niet altijd in heftige mate aanwezig. Soms zeurend, soms echt pijnlijk zoals nu. Heb geen stress nu dus daar kan het niet aan liggen. Volgende week een CT scan voor de blaas maar ik ben ervan overtuigd dat het niets meer met de blaas te maken heeft. Lijken mij toch achteraf de darmen of maag. Lijkt wel of er iets in zit. Ik moet ook iedere keer dan hard drukken of vanuit onder de ribbenboog deze omhoog drukken en dan doet het minder zeer. Ga dus maar na de CT scan weer terug naar de internist om te kijken of we verder kunnen zoeken. Heb de afgelopen maanden ook veel last gehad van schimmelinfectie; weken gezocht waarom ik toch vaginaal bloedverlies had (rood en bruin). Bleek achteraf bij de gynocoloog een zeer zware schimmelinfectie te zijn. En ik maar hopen dat nu het probleem van de linker ribbenboog opgelost zou zijn maar het een had volgens de dokter weer niets met het ander te maken. Zoals Gast aangaf, ook ik heb last van rugpijn op de momenten van de pijn. Kunnen natuurlijk ook darmen zijn
Sabbie
GastBerichtGeplaatst: 01-09-2006 15:59 Reageer met quote

hey sassie,
nou ik heb dus ook de laatste tijd steeds schimmelinfectie en had ik vroeger nooit! en zelfde bloedverlies. dacht dat t kwam omdat ik zo vaak antibiotica gehad heb,.. misschien ook maar laten doorverwijzen naar gynacoloog dan....
en inderdaad ik heb ook last v mn rug. als ik zit is het met name mn zij maar als ik loop is het in mn rug...

wel bijzonder dat wij exact zelfde klachten hebben zeg. ik ben eigenlijk niet meer naar de huisarts geweest voor second opinion omdat de pijn wel mee te leven valt. maar ja, t hoort natuurlijk niet.
cor36
GastBerichtGeplaatst: 18-09-2006 0:54 Reageer met quote

Ik informeer voor mijn moeder en zie veel klachten van haar hier terug. Pijn onder haar ribben (rechts) en uitstralend naar haar rug (druk) pijn bij zitten en ook als ze op die plek ligt. In de ochtend valt het mee en tegen de avond steeds erger. Alle onderzoeken naar darmen en nieren en bloedonderzoek oke, niet misselijk dus wordt door de dokter steeds naar huis gestuurd en afgedaan als stress terwijl ze die niet heeft! Ze willen niet eens naar haar maag kijken terwijl dat onderzoek al 8 jaar geleden voor het laatst is gedaan (voor andere klachten) Het wordt steeds slechter en ze voelt zich ook erg beroerd ervan en vaak ook duizelig. Het ''vreet'' ontzettend veel energie en ze kan steeds minder doen, snel uitgeput en ze is pas 62 maar lijkt wel hoogbejaard op deze manier! Ze is wanhopig en hoopt hier misschien een antwoord te vinden.
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 18-09-2006 8:04 Reageer met quote

Hoi Cor,

Ik zou even laten controleren op galstenen, dmv een echo....

Ben benieuwd
cor36
GastBerichtGeplaatst: 19-09-2006 21:47 Reageer met quote

Hoi Anita, bedankt voor de tip maar galblaas is er uitgehaald bij haar, ik hoorde wel dat de galblaas soms niet voor 100% wordt weggehaald, dus misschien heeft het daar mee te maken, toch weer even iets om na te gaan, bedankt
CeeBee
GastBerichtGeplaatst: 23-10-2006 17:10 Reageer met quote

Hallo allemaal,
jullie verhalen komen mij enigzins bekend voor. Ik loop nu een half jaar met regelmatig pijn bij het uitplassen. Het voelt als een soort verkramping van de blaas bij het laatste beetje urine dat uitgeplast wordt. Voornamelijk sochtends maar verder ik kan niet echt regelmaat ontdekken. De dokters assistente had wat bloed in mijn urine gevonden. Ben tegenwoordig ook erg moe (en ik ben pas 20).
De dokter dacht aan urethritis maar ik kon me daar niet in vinden dus een verwijzing naar de uroloog gekregen. Herkent iemand mijn verhaal??
groetjes, en sterkte allemaal
tineke55
GastBerichtGeplaatst: 30-10-2006 15:41 Reageer met quote

hallo, ik wil even reageren op Cor..
mijn moeder heeft een maand terug na soortgelijke klachten als jouw moeder in het ziekenhuis gelegen..ze lag op het randje, gaven haar geen kans meer, maar ze is er weer bovenop gekomen...zij is 80
het bleek dat haar galwegen verstopt waren en daardoor kon zij ook haar afvalstoffen niet meer kwijt, dit is gaan ontsteken en uiteindelijk kwamen de bacterieen in haar bloed terecht (omdat de lever dan ook niet goed meer kan werken)
zij heeft ook geen galblaas meer, maar galwegen heb je nog wel...een simpel bloedtestje op nier en leverfunctie zegt al een heleboel..ik zou daar op aandringen bij de huisarts.
Vrouw45
GastBerichtGeplaatst: 08-11-2006 21:26 Reageer met quote

2 jaar geleden is mijn galblaas verwijderd (achteraf bleken er geen stenen in te zitten maar op het moment van de echo wel.) Sinds begin oktober heb ik behoorlijke kolieken rechts achter de ribben en als er geen kolieken zijn dan wel zeurige pijn. Af en toe denk ik dat het (weer) galstenen zijn maar de eerste keer bij het huisartsenbezoek zat er bloed in mijn urine. Dus dacht men aan nierstenen. Ik kreeg een injectie tegen de pijn en 3 pillen die gebruikt worden bij mannen om de prostaat te verwijden. Dit zou dan de urinewegen verwijden, zodat eventuele steentjes of gruis er makkelijker uit zouden kunnen. Ik moest die avond gelijk 1 pil innemen. De andere dag had ik 2 hele kleine gruisjes in mijn urine. Omdat de zeurige pijn aanhield, ben ik opnieuw naar de huisarts gegaan en toen was mijn urine schoon. Toch een verwijzing naar de uroloog en van de week zijn er een foto en een echo gemaakt. Volgende week nog een 'flow-metri' onderzoek en hopelijk de uitslagen. Soms denk ik zelf aan galstenen maar dan zit er geen bloed in de urine. Ook heb ik zelf het idee dat de rechterkant van mijn buik wat verdikt is, en dan heb ik weer het idee dat het misschien wel een darm kan zijn. Ook heb ik behoorlijke pijn in mijn rug maar aangezien daar ook een hernia zit, twijfel ik of het niet daarvan is. Ook ben ik erg moe en daardoor werk ik weer wat minder. De 'molen' van het ziekenhuis gaat tegenwoordig best wel snel maar soms zou ik nog sneller willen, al was het alleen maar om te weten wat het zou zijn zodat er gerichte medicatie op toegepast kan worden. Het valt mij op dat heel veel mensen met dezelfde klachten ook twijfelen of het nu gal-of nierstenen zijn en dat ook niet altijd de echo's of foto's of bloed-of urineonderzoeken dit aantonen. Maar goed dat er tegenwoordig veel onderzoeken mogelijk zijn om vast te stellen wat de werkelijke oorzaak is.
Ik wens iedereen veel sterkte en beterschap!!
anonie
GastBerichtGeplaatst: 10-11-2006 21:45 Reageer met quote

hey Vrouw45,
je hebt het over pijn en een verdikking achter je ribben, hebben ze ook naar je lever gekeken? want die zit daar tenslotte....
sterkte
Vrouw45
GastBerichtGeplaatst: 11-11-2006 18:29 Reageer met quote

Maar van je lever verlies je geen gruis, toch??

Bij de echo van 2 jaar geleden is idd naar de lever gekeken en ik neem aan dat ook bij deze echo de lever is bekeken maar daar heb ik nog geen uitslag van.
Dus nog heel even afwachten tot de uitslag bekend is.
Maar bedankt voor je reactie!
anonie
GastBerichtGeplaatst: 14-11-2006 16:47 Reageer met quote

nee dat klopt, maar het zou wel kunnen verklaren waar de pijn vandaan komt.
Inderdaad, eerst maar de uitslag afwachten. Eerder kun je toch nog niks beginnen. Je zou thet tijdens het gesprek over de uitslag natuurlijk altijd even op kunnen noemen, jou arts kan je er alles over uitleggen en hij/zij kan je geruststellen.

sterkte
Vrouw45
GastBerichtGeplaatst: 14-11-2006 20:19 Reageer met quote

Vandaag geweest en alles goed maar vermoedelijk toch een steen (of stenen) maar niet goed te zien op de foto dus krijg ik een foto'sessie': een aantal foto's dus met contrast. Frapant is nu dat ik nu ook aan de andere kant pijn heb.....dus misschien allebei de kanten nierstenen? Verder onderzoek zal het dus uitwijzen....weer afwachten! Bedankt voor je reacties, anonie.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Blaasontsteking?Maag?Milt?
Pagina 3 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring