Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > lisexcisie
Auteur Onderwerp: lisexcisie
swiet1974
BerichtGeplaatst: 06-12-2013 16:19 Reageer met quote

Hallo allemaal.

Ik vertel ook mijn verhaal.

Ik kreeg een uitstrijkje voor mijn stellerisatie. Hieruit kwam iets van pap2a uit. Niet hoog dacht ik. Na een half jaar wéér zelfde uitslag en na biopt, die mij meeviel
cin 2. Afgelopen maandag een lisectie gehad en ik zeg, nóóit meer met alleen de verdovingen. Ik had al de pech dat het jodium brandde, allergische reactie. En de verdovingen hielpen niet echt. Maar ja, het ging allemaal wel snel en het bloedden stopte ook snel. Na paar dagen toch zelf gebeld voor eventueel al de uitslag. Vandaag dus. Ik kreeg nu te horen dat toch cin 3 was weg gehagehaald ipv cin 2. Ik schrok er best van. Nu moet ik over een half jaar opnieuw een uitstrijkje laten doen en kijken of alles echt schoon is gebleven. Prima, logisch allemaal, maar het HPV virus heb ik óók nog en is nog niet weg gegaan. Ik hoop dat het hierbij blijft en ik me niet nog meer zorgen moet maken. Ik wacht af en word dan pas over een half jaar maar wéér nerveus, want het doet allemaal wel veel met je vind ik!!!

Daar ik in de kinderopvang werk blijf ik twee weken thuis. Heb wat buikkrampen maar verder geen vochtverlies of wat dan ook. Ik wacht af en hou me heel rustig. Wel wennen, ik hou van een dag knallen met de kids
Succes allemaal.
Miryana
BerichtGeplaatst: 24-06-2014 12:04 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Omdat ik zelf ook op zoek was naar reacties op een lisexcie nu ook even mijn verhaal.

Het begon met een ineens veranderende menstruatie voor mij in combinatie met tussentijdse bloedingen en pijn. Mijn huisarts heeft direct een heel soa pakket en uitstrijkje gemaakt om dingen uit te sluiten. Soa pakket kwam niets uit maar uitstrijkje was pap2. Doorgestuurd naar gyn ivm de pijn en bloedingen en daar zat een cyste op mijn eierstok. Toen deze weg was verdween inderdaad de pijn maar contactbloeding bleef.

Een half jaar later moest ik weer een uitstrijkje laten maken en weer pap2 met hpv hoog risico. Dus weer naar de gynaecoloog. Er werd een aantal biopten genomen en dit vond ik vervelend maar het is niet echt pijn. Meer een korte steek en de gynaecoloog vraagt je als het goed is om te hoesten. De uitslag was cin 2 en mijn gynaecoloog besloot om een lisexcie toch uit te voeren in plaats van weer te wachten.

De lisexcie heb ik dus net vandaag gehad. Ik moet zeggen ben heel blij dat ik zo'n lieve gynaecoloog heb. Ik werd opgehaald en heb de assistente en haar direct gemeld dat ik super nerveus was voor de verdoving. Dit heeft ze ook echt begrepen want ze bleef me er doorheen praten. Eerst een eendenbek die wat groter is als normaal. Dit voelt een beetje vervelend zeker omdat mijn baarmoeder iets gekanteld ligt. Daarna de jodium die een beetje branderig gevoel geeft. Toen de spuiten en daarbij vroeg ze me te hoesten. Dan voel je het maar heel ligt. Toen ze begon gaf ik direct aan dat het wat heet begon te worden...Ze stopte direct en heeft me in totaal nog 2x bij verdoofd. Na sommige andere verhalen wilde ik dit toch ook even melden omdat er zeker ook gynaecologen zijn die wel degelijk rekening houden met jou gevoeligheid.

Na die tijd was ik een half uur lang mega duizelig. Dit kwam volgens de assistente omdat de bloedvaten even open gaan staan en de 1 heeft daar een reactie op een ander misschien totaal niet.

Nu over 2 weken bellen voor de uitslag en over een half jaar weer een uitstrijkje om te kijken of het goed is.

Ik hoop dat iemand wat aan mijn verhaal heeft..mijn baarmoeder, menstruatie en eisprong zijn altijd heel pijnlijk geweest en tuurlijk voel ik me nu beurs en heb ik wat wondvocht en bloeding het was zeker dragelijk.

Groetjes Mirjam
angelajansen12
BerichtGeplaatst: 15-03-2015 12:10 Reageer met quote

Nathalie1d571 schreef:
Ze zeggen dat het allemaal meevalt om een lisexcisie te ondergaan. Je krijgt plaatselijke verdoving en dan voel je het allemaal niet meer...ik heb een coloscopie gehad, die vervelend is want ze bewegen het speculum heen en weer, ze wroeten van binnen met dat ding...dat is heel gevoelig..maar dragelijk...de biopt is gewoon ronduit pijnlijk en ik snap niet dat ze dat gewoon zo doen ! Barbaars...ik heb het uitgegild van pijn...Toen kwam de lisexcisie, die heb ik afgelopen maandag gehad. Ik heb alle injecties gevoeld, ben niet gevraagd te hoesten, heb het branden van A tot Z gevoeld en er kwam geen eind aan. Mijn vriendin is flauwgevallen van de geur van verbrand vlees ! Ik lag te kreperen en er werd gereageerd alsof ik mij aanstelde ! De geur is misselijk makend, het is zo pijnlijk dat ik niet snap dat je geen narcose krijgt ! Nadat ze eindelijk klaar waren, werd het speculum verwijderd, ik barste nogmaals uit in huilen een combinatie van opluchting en angst die eruit kwam en omdat ik zoveel pijn had...de enige reactie die ik kreeg was, kun je alweer staan ? Dan mag je je aankleden. Het gesprek dat daarop volgende was erg hard. De arts was al het dossier van de volgende patient aan het inkijken en het gesprek duurde nog niet eens 2 minuten: 3 weken geen sex, geen tampons, geen bad nemen en niet zwemmen. U moet een belafspraak maken voor over 3 weken voor de uitslag...tot ziens..!!! Hoe ongevoelig !! Ik kon bijna niet lopen van de pijn...
Ik voelde mij echt een auto waar ff een onderdelen uit waren gesloopt....volgende auto...Ik was een nummer ! Dit was in het VU...ik ben zo teleurgesteld...

Ik heb van de week gehoord via via, dat in het ziekenhuis in Hoorn je wel een lichte narcose krijgt, want het is zo'n pijnlijke ingreep en de geur is zo sterk en vervelend...Het doet mij heel goed om te lezen dat ik niet de enige ben die zo veel pijn heeft moeten doorstaan bij dezelfde ingreep. Nu weet ik dat ik mij niet heb aangesteld !
Op internet staat aangegeven over de lisexcisie dat deze naar keuze wordt gedaan met plaatselijke verdoving, narcose of ruggeprik...waarom heb ik die keuze nooit gehad ? Waarom moet alles altijd zo barbaars hier in nederland ??? In amerika wordt er vooral rekening gehouden met je pijngrens...behalve hier in nederland...niet zo zeuren in de instelling! Belachelijk...
Het is nu zondag, ik heb nog pijn maar het wordt gelukkig iedere dag minder...ik ga niet meer terug naar het VU !

ik vind jou bericht echt belachelijk!!!
natuurlijk is het geen pretje! maar hoe jij het beschrijft is het een horror verhaal en maakt hierdoor heel veel vrouwen bang! tuurlijk is het bij de ene meer gevoelig als bij de ander ik heb namelijk helemaal niks gevoeld van de behandeling maar de ene kan dat wel hebben maar hoe jij het beschrijft dat je alles heb gevoelt van a tot z wat kan jij overdrijven zeg! en lekker positief van je om het zo te beschijven voor andere vrouwen die nog moeten gaan!
ik heb de cijfers van het ziekenhuis gevraagd deze behandeling word minimaal 230 x per jaar uitgevoerd in het ziekenhuis waar ik kom en maar 5 vrouwen gaan onder narcose omdat ze gewoon heel bang zijn en vooral van berichten zoals jij plaatst !!!!!!
angelajansen12
BerichtGeplaatst: 15-03-2015 12:18 Reageer met quote

hoi ik zal ook even mijn verhaal plaatsten

ik ben 22 jaar oud en 4 maanden geleden bevallen van een dochter. ik wou graag een spiraal plaatsen wat kon na 3 maanden na de bevalling.
de dokter maakte een uitstrijke van te voren wat zei altijd doen voor een spiraal en hier kwam een pap3a uit.
ik ben door gestuurd naar het zieken huis en zij hebben een boipt afgenomen wat ik totaal niet voelde door het hoesten.

hier kwam de uitslag 2 weken later van en dat bleek een syn3 te zijn ik ben toen een week later naar het ziekenhuis gegaan en kreeg ik een lisexy door alle verhalen op internet was ik onwijs bang maar dit hoort niet in je lichaam en moest er dus uit.

ik stond nog geen 20 minuten later weer buiten ik had aangegeven dat ik het onwijs eng vond en hier hielden ze rekening mee ze hebben mij verdoofd wat even vervelend voelde het leek voor mij een scherpe steek van ondere zo voelde het voor mij ongeveer.
van de behandeling zelf heb ik verder niks gevoelt het was ook zo voor mij mijn ziekenhuis had wel een afzuig kap en heb dus ook eigelijk niks geroken van die geur.
het is nu een paar dagen geleden en heb heel licht wat afscheiding maar alles valt op zich wel mee door de verhalen van internet heb ik me helemaal gek zitten maken en kon alleen maar 4 weken lang huilen.

maar eigelijk stelt het heel weinig voor en is het zo voor bij! over 2 weken hoor ik de uitslag van het stuk wat ze hebben weg gehaald en over 6 weken controlle!

ik wens alle dames veel succses die nog moeten gaan! en laat je niet gek maken door het internet

als je mij iets prive wilt vragen kunnen julie altijd mailen:
angelajansen123@hotmail.com

omdat ik weet hoe je je kunt voelen en het fijn is iemand anders evaring soms toch wel te horen
Marika
BerichtGeplaatst: 24-05-2015 12:36 Reageer met quote

Klopt ik ben ook bang geworden toen ik ging googlen en hier terecht kwam.

Ik heb pap4 er zijn kwaadaardige cellen gevonden. Nu krijg ik een lis excisie maar ben er eigenlijk ook al op voorbereid dat misschien de baarmoeder verwijderd moet worden. Is dit een normale gang van zaken om dat meteen te vertellen?

Ik zie er erg tegen op.
DanielleP69
BerichtGeplaatst: 03-06-2015 9:53 Reageer met quote

Nathalie1d571 schreef:
Ze zeggen dat het allemaal meevalt om een lisexcisie te ondergaan. Je krijgt plaatselijke verdoving en dan voel je het allemaal niet meer...ik heb een coloscopie gehad, die vervelend is want ze bewegen het speculum heen en weer, ze wroeten van binnen met dat ding...dat is heel gevoelig..maar dragelijk...de biopt is gewoon ronduit pijnlijk en ik snap niet dat ze dat gewoon zo doen ! Barbaars...ik heb het uitgegild van pijn...Toen kwam de lisexcisie, die heb ik afgelopen maandag gehad. Ik heb alle injecties gevoeld, ben niet gevraagd te hoesten, heb het branden van A tot Z gevoeld en er kwam geen eind aan. Mijn vriendin is flauwgevallen van de geur van verbrand vlees ! Ik lag te kreperen en er werd gereageerd alsof ik mij aanstelde ! De geur is misselijk makend, het is zo pijnlijk dat ik niet snap dat je geen narcose krijgt ! Nadat ze eindelijk klaar waren, werd het speculum verwijderd, ik barste nogmaals uit in huilen een combinatie van opluchting en angst die eruit kwam en omdat ik zoveel pijn had...de enige reactie die ik kreeg was, kun je alweer staan ? Dan mag je je aankleden. Het gesprek dat daarop volgende was erg hard. De arts was al het dossier van de volgende patient aan het inkijken en het gesprek duurde nog niet eens 2 minuten: 3 weken geen sex, geen tampons, geen bad nemen en niet zwemmen. U moet een belafspraak maken voor over 3 weken voor de uitslag...tot ziens..!!! Hoe ongevoelig !! Ik kon bijna niet lopen van de pijn...
Ik voelde mij echt een auto waar ff een onderdelen uit waren gesloopt....volgende auto...Ik was een nummer ! Dit was in het VU...ik ben zo teleurgesteld...

Ik heb van de week gehoord via via, dat in het ziekenhuis in Hoorn je wel een lichte narcose krijgt, want het is zo'n pijnlijke ingreep en de geur is zo sterk en vervelend...Het doet mij heel goed om te lezen dat ik niet de enige ben die zo veel pijn heeft moeten doorstaan bij dezelfde ingreep. Nu weet ik dat ik mij niet heb aangesteld !
Op internet staat aangegeven over de lisexcisie dat deze naar keuze wordt gedaan met plaatselijke verdoving, narcose of ruggeprik...waarom heb ik die keuze nooit gehad ? Waarom moet alles altijd zo barbaars hier in nederland ??? In amerika wordt er vooral rekening gehouden met je pijngrens...behalve hier in nederland...niet zo zeuren in de instelling! Belachelijk...
Het is nu zondag, ik heb nog pijn maar het wordt gelukkig iedere dag minder...ik ga niet meer terug naar het VU !


Wat een angstaanjagend verhaal gelukkig is het niet zo erg als jij hierboven beschrijft!Integendeel de ingreep op zichzelf stelt helemaal niks voor. De ingreep zal ik even heel nuchter beschrijven:
Geef van te voren aan als je angstig bent en vraag of ze je willen laten hoesten bij de prikjes, dan voel je ze namelijk niet!
Je gaat in de stoel liggen, ze plakken een geleider op je bovenbeen
Speculem word ingebracht en er worden waarschijnlijk eerst nog biopten afgenomen, ook hier vraag om te hoesten!
Het verwijderen van het weefsel voel je niet, wel kan het een beetje warm aanvoelen binnen in je,je word heel goed van binnen beschermd dus wees niet bang, vraag gewoon alles wat je wilt en wat er in je opkomt!
De litz waarmee ze de stukjes weghalen (in mijn geval moest bijna mijn hele baarmoedermond worden gedaan) brand je ook dicht!
Na de behandeling ging ik gewoon met de trein naar huis voor de zekerheid had ik een vriendin mee, omdat je misschien niet lekker kon worden. Het enige waar ik last van had waren wat wee achtig voelende krampjes, stelt niks voor! Ook zo goed als geen bloedverlies gehad dankzij het kundige dichtbranden.Na de behandeling heb ik nog even moeten bijkomen in een aparte relaxruimte omdat ik best wat bloed had verloren, het behandelde gebied was ook best groot.
De behandeling was op vrijdag 22 mei 2015, de dinsdag daarop de 26ste kreeg ik nabloedingen een soort van fikse menstruatie niet echt veel pijn dankzij de los verkrijgbare pijnstillers, wel was het helemaal tot in mijn liezen te voelen. Echt waar het is te doen. Vanaf 1 juni heb ik alleen nog last van wondvocht en tja dat ruikt nu eenmaal niet lekker, maar gewoon bij ieder toilet bezoek een litertje water om uitwendig te spoelen scheelt al heel wat! (net als na een bevalling) Ik ben nog wel heel erg moe, maar ook dat komt wel weer goed. Rust is gewoon nodig dus ga pas werken wanneer jouw lichaam eraan toe is!!!!
De behandeling vond plaats in de Bergmankliniek bij het AMC

Voor vragen mogen jullie me gerust een bericht sturen.
greetz Danielle
Marika
BerichtGeplaatst: 23-06-2015 20:09 Reageer met quote

Ik was echt bang voor de lis excisie en het is mij 100 procent meegevallen! Even een klein prikje gevoeld en van de rest helemaal niks. Ok, die eendebek is wat vervelend maar niet pijnlijk.

Hij is 20 minuten bezig geweest en een vrij groot stuk van de baarmoedermond is verwijderd in verband met pap 4.

Maar voor de dames die nog moeten, het is echt wel te doen en ik ben een mieperd en liep er lachend weg Smile
Lalau
BerichtGeplaatst: 23-07-2015 9:46 Reageer met quote

Lieve allemaal! Graag wil ik ook mijn ervaring delen aangezien ik zelf net zo bang gemaakt werd door google. Ik heb in juni een soa test en een uitstrijkje laten afnemen, gewoon omdat ik een nieuwe partner heb. Ik heb wel af en toe last gehad van contact bloedingen na de seks maar weet dit aan het feit dat mijn partner redelijk geschapen is. Ik heb dit voorheen namelijk nooit gehad. Nou ik heb zelf de huisarts gebeld over de uitslag en die bleek goed. Een dikke maand later (afgelopen vrijdag) belde ik de huisarts voor iets totaal anders en kreeg ik ineens de vraag of iemand mij gebeld had over de uitslag van mijn uitstrijkje. Die bleek dus ineens niet goed te zijn, pap3A. Nou ik zat op mijn werk en wist niet wat me overkwam. Heb het hele weekend me ontzettend rot gevoeld (mede dankzij google) en mn verjaardag afgelopen maandag was echt de stomste ooit. Ik werd 30 en kon er totaal niet van genieten, werd dinsdag namelijk al bij de gyn ingepland voor onderzoek. Na slapelopze nachten, buikpijn en stress was het dan zo ver. De hele behandeling viel me achteraf ontzettend mee, ik ben echt kleinzierig en meteen bang en in paniek zodra er iets mis is met mn lichaam dus ik had nooit gedacht dat ik dit goed zou doorstaan. Achteraf kan ik er zelf om lachen maar goed, ik snap ieders angst dus echt heel goed. Ik heb gewoon drie prikjes gekregen en toen de lisectie. Ze zag bij het onderzoek dat er een klein stukje afwijkend was, verwachting was CIN1 of 2 en heeft het dus uit voorzorg maar meteen verwijderd. Gister de uitslag gekregen (hier werken ze met een verkort traject gelukkig dus geen 2 weken afwachten) en het bleek CIN2. Uiteraard stemt me dit niet gerust ook al wordt me steeds op het hart gedrukt om me niet druk te maken. Ik moet in januari terug voor een nieuw uitstrijkje en hoop van harte dat ik dan weer Pap1 heb. Zie er tegenop om dit riedeltje de rest van mn leven te doorstaan, niet vanwege de pijn maar vanwege de continue angst dat het misschien wel mis kan zijn. Ik heb overigens amper bloed verlies dus ik weet niet of dat nog komt na twee weken of dat ik geluk heb en snel herstel? Wel die ongesteldheidachtige krampen. Ik doe zelf aan reiki (alternatieve geneeswijze) en heb het idee dat dat wel enigszins het herstel proces kan versnellen.
Al met al wil ik iedereen meegeven dat deze ingreep dus wel mee valt. Probeer rustig te blijven en niet te zeer te stressen. Ik vind het wel fijn dat we dit met elkaar kunnen delen, mijn omgeving reageert wel lief maar echt snappen doen ze het toch niet voor mijn gevoel. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik vind het een eng idee dat dat HPV virus voor altijd in je lichaam blijft, dan blijf je toch steeds in het cirkeltje van herbesmetting? Aangezien condooms gebruiken niet echt dit virus kan tegenhouden.. mijn gyn zei dat ik me hier niet te druk om moet maken, het virus is heel 'normaal' alleen moet je goed in de gaten gehouden worden. Het is mij nog niet duidelijk of ze dit virus daadwerkelijk in mn lichaam gevonden hebben of dat ik alleen het 'restant' heb (afwijkingen) en het al opgeruimd is dus ik moet maar gewoon afwachten en hopen op het beste denk ik? Smile lastig.. Wink
Framboosje86
BerichtGeplaatst: 25-07-2015 11:03 Reageer met quote

Hallo dames,

Aangezien ik pas in november mag terug gaan voor verdere onderzoeken en me toch wel een beetje zorgen maak, wil ik ook even mijn verhaal hier neerzetten.

Op mijn 23e en 26e ben ik altijd netjes naar de huisarts geweest voor mijn uitstrijkje, alles in orde. Omdat mijn partner en ik een kinderwens hebben, besloot ik dit jaar toch maar eens naar een gynaecoloog te gaan. Ik bloedde nogal fel aan mijn baarmoedermond door het onderzoek volgens de gynaecoloog en dat vond hij niet echt normaal dus kreeg een kuurtje antibiotica voorgeschreven. Ik heb wel vaker bloedverlies na seks, maar dacht eigenlijk dat iedereen dat wel eens had (werd ook zo verteld door de huisarts toen ik daar eens vragen over had)

Na 10 dagen kreeg ik telefoon dat het uitstrijkje niet oké was en ik terug moest gaan voor een colposcopie en kleurentest. Dit onderzoek vond ik wel erg vervelend (inderdaad het bewegen van de eendenbek) maar draaglijk. Na dit onderzoek vertelde de gynaecoloog mij dat hij dacht dat ik CIN 3 had. De dagen erna heb ik wel krampen en bloedverlies gehad en 2 dagen mogen thuis blijven van mijn huisarts (aangezien ik met kankerpatiënten werk en mijn hoofd er ook niet volledig bij kon houden)

Op 10/07 onderging ik een lisexcisie onder plaatselijke verdoving (ik ben nogal een angstig type dus had een Alprozolam gevraagd, maar uiteindelijk viel dit ook mee) Vooral het wachten in mijn eentje in een operatiehemdje was vervelend want de gynaecoloog was opgeroepen voor een keizersnede.

Mijn huisarts had me aangeraden om te bevragen of HPV-vaccinatie zinvol was en de gynaecoloog vond dit een goed idee (150 euro, niet terugbetaald, maar dat is het me natuurlijk wel waard)

Een paar dagen later kreeg ik telefoon van de gynaecoloog met goed en slecht nieuws. Het goede nieuws was dat er geen dysplasie was gevonden in het weefsel dat was weggenomen bij de lisexcisie (dus toch geen CIN 3??) maar ik moest wel laten vaccineren (dit vond ik wat tegenstrijdig). Het slechte nieuws was dat hij niet wist waarom mijn uitstrijkje dan zo fors reageerde. Ik mag nu pas weer in november een uitstrijkje en colposcopie met kleurentest laten doen. Als ik dan afwijkend blijf reageren, word ik doorgestuurd naar een andere specialist (??). Ik vind het erg lang wachten maar eerder heeft blijkbaar geen zin, heb ook vage klachten in onderbuik en veel smurrie-verlies maar de lis is natuurlijk ook pas 2 weken geleden.


Heeft iemand hier ervaring mee?

We zouden graag volgende zomer zwanger worden...
lis2
BerichtGeplaatst: 18-08-2015 18:08 Reageer met quote

Hallo dames..ik ben 26..ik heb aardig wat gelezen maar kan niet zo snel antwoord vinden,
Ik heb een vraagje, ze hebben bij mij voor de tweede keer een lis..gedaan vanwege pap3b..de eerste keer ben ik na de behandeling gestopt met de pil en dus gaan menstrueren..deze keer heb ik de pil door geslikt maar heb nu 10 dagen na de behandeling erg veel last van (wond vocht zoals het hier beschreven word) afscheiding wat niet goed ruikt en lichte buikkrampen ik heb de eerste dagen een beetje gebloed maar dat stopte snel.. Is dit normaal moet ik de gyn bellen of gewoon even afwachten?
(Ik vind het heel onprettig)
Framboosje86
BerichtGeplaatst: 18-08-2015 18:34 Reageer met quote

Ik heb meer dan 3 weken na mijn (eerste) lis last gehad van lichte krampen en slechtruikend wondvocht. Blijkt volkomen normaal te zijn zolang je geen hoge koorts gaat krijgen. Ik gebruikte maandverband (yuk met die hitte...) en had de mogelijkheid om me tijdens mijn middagpauze thuis op te frissen...
lis2
BerichtGeplaatst: 18-08-2015 18:38 Reageer met quote

Dankjewel framboosje86 dan word het gewoon maar geduld hebben en afwachten
Miryana
BerichtGeplaatst: 12-04-2016 14:42 Reageer met quote

Miryana schreef:
Hallo allemaal,

Omdat ik zelf ook op zoek was naar reacties op een lisexcie nu ook even mijn verhaal.

Het begon met een ineens veranderende menstruatie voor mij in combinatie met tussentijdse bloedingen en pijn. Mijn huisarts heeft direct een heel soa pakket en uitstrijkje gemaakt om dingen uit te sluiten. Soa pakket kwam niets uit maar uitstrijkje was pap2. Doorgestuurd naar gyn ivm de pijn en bloedingen en daar zat een cyste op mijn eierstok. Toen deze weg was verdween inderdaad de pijn maar contactbloeding bleef.

Een half jaar later moest ik weer een uitstrijkje laten maken en weer pap2 met hpv hoog risico. Dus weer naar de gynaecoloog. Er werd een aantal biopten genomen en dit vond ik vervelend maar het is niet echt pijn. Meer een korte steek en de gynaecoloog vraagt je als het goed is om te hoesten. De uitslag was cin 2 en mijn gynaecoloog besloot om een lisexcie toch uit te voeren in plaats van weer te wachten.

De lisexcie heb ik dus net vandaag gehad. Ik moet zeggen ben heel blij dat ik zo'n lieve gynaecoloog heb. Ik werd opgehaald en heb de assistente en haar direct gemeld dat ik super nerveus was voor de verdoving. Dit heeft ze ook echt begrepen want ze bleef me er doorheen praten. Eerst een eendenbek die wat groter is als normaal. Dit voelt een beetje vervelend zeker omdat mijn baarmoeder iets gekanteld ligt. Daarna de jodium die een beetje branderig gevoel geeft. Toen de spuiten en daarbij vroeg ze me te hoesten. Dan voel je het maar heel ligt. Toen ze begon gaf ik direct aan dat het wat heet begon te worden...Ze stopte direct en heeft me in totaal nog 2x bij verdoofd. Na sommige andere verhalen wilde ik dit toch ook even melden omdat er zeker ook gynaecologen zijn die wel degelijk rekening houden met jou gevoeligheid.

Na die tijd was ik een half uur lang mega duizelig. Dit kwam volgens de assistente omdat de bloedvaten even open gaan staan en de 1 heeft daar een reactie op een ander misschien totaal niet.

Nu over 2 weken bellen voor de uitslag en over een half jaar weer een uitstrijkje om te kijken of het goed is.

Ik hoop dat iemand wat aan mijn verhaal heeft..mijn baarmoeder, menstruatie en eisprong zijn altijd heel pijnlijk geweest en tuurlijk voel ik me nu beurs en heb ik wat wondvocht en bloeding het was zeker dragelijk.

Groetjes Mirjam


Pff nou Daar ben ik weer helaas....
Na de lis van mijn vorige verhaal is het een poos goed gegaan, uitslag van de snijranden goed, vervolg uitstrijkjes goed...en nu ineens begonnen sinds paar maanden weer problemen...telkens erg pijnlijk en lange menstruatie, tussentijdse bloedingen, veel vage buikpijnklachten dus toch maar weer naar huisarts. Weer doorgestuurd voor extra controle Gyn.

2 weken geleden geweest en was echt andere ervaring als hierboven. Ik kan niet zeggen dat een eendebek normaal prettig is ofzo..maar dit keer was het voor mij zelfs erg erg pijnlijk. De Gyn gaf ook meteen aan dat mijn baarmoedermond er erg geirriteerd uit zag en zelfs bij het gewoon afnemen van een uitstrijkje begon het te bloeden. Uitslag vandaag gekregen en weer Pap2. Omdat ik vorige keer ook HPV erbij had zitten hebben ze daar ook op getest maar dat is helaas nog niet binnen. Kreeg net wel te horen dat wanneer ik volgende week bel ik de Gyn zelf aan de lijn krijg omdat ze erg graag met me wil overleggen wat we gaan doen.

Ben nog niet meteen super ongerust, maar wel meteen emotioneel vind het zooo vreemd dat je binnen half jaar van goed ineens weer naar toch niet goed kan gaan en allemaal vage klachten hebt.

Verder nog een wel erg intieme vraag en hoop dat iemand een antwoord zou willen geven. Heeft iemand van jullie ook ervaring met klachten bij klaarkomen? Wanneer ik nu sex heb met mijn partner is het zowiezo al niet erg prettig als er soms contactbloedingen zijn. Maar ik heb nu sinds paar weken ook nog dat wanneer ik klaarkom (maakt niet uit op wat voor manier) het echt erg pijnlijk is. Net alsof er door het samentrekken van de baarmoeder een naald even in word gestoken. Ik heb dit ook erg ongemakkelijk gemeld bij mijn Gyn die er eigenlijk niet veel op antwoordde.


Groet,

Mirjam
zenuwpees30
BerichtGeplaatst: 17-06-2016 20:48 Reageer met quote

hoi, ik hoop zo dat ik op dit forum wat lotgenootjes tref. even kort mijn verhaal. in feb. dit jaar pap3a2 na bevolkingsonderzoek, omdat ik 30 werd. na colposcopie uitslag cin 3 een mega bloeding gehad. lisexcisie gehad en snijranden waren schoon. nu 4 en halve maand later weer pap 3 a. ik ben een wrak op het moment. komt het ooit nog goed. wat is er mis met mij. breekt er weer een periode van wachten aan. zit er zo doorheen. zijn er vrouwen out there die mijn verhaal herkennen?
Index > Gynaecologie > lisexcisie
Pagina 38 van 38  

Vorige  1, 2, 3 ... 36, 37, 38

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring