Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > lisexcisie
Auteur Onderwerp: lisexcisie
Chantal72
BerichtGeplaatst: 02-09-2013 21:58 Reageer met quote

Vandaag weer gewerkt, maar heb nu enorme pijn in de bovenbenen en een vage pijn in de onderbuik, wat ik ook altijd heb tijdens de hevige menstruaties of toen ik weeën had... wat is dit nu weer?
Ik vloei overigens nu lichtroze/vocht, en normaal/weinig, dus gelukkig niet gepaard met bloedverlies.

Herkent iemand dit?
twijfelaar78
BerichtGeplaatst: 04-09-2013 13:50 Reageer met quote

Hoi, hier ben ik weer. Ik had half augustus Pap 3 A, Cin II en HPV. Ik vroeg me toen ook af of iemand wist hoeveel lisexcisies je kan krijgen. Ik hoop dat ik het een beetje begrijpelijk kan opschrijven, ben nog steeds verrast hoe mijn afspraak is gelopen en mijn hoofd loopt een beetje over.

Ik zou een lisexcisie krijgen, mijn tweede. Maar na mijn afspraak is dat even een paar maanden doorgeschoven.

Doordat ik op de dag van de procedure ongesteld was geworden (net gestopt met pil, dus onduidelijk wanneer ik zou menstrueren) verschoof de afspraak een week. En toen kreeg ik een andere gynaecoloog, een vrouw.

Ze wilde mijn voorgeschiedenis weten en uitslagen bekijken en vervolgens stelde ze me de vraag of ik nog een kinderwens had. En die heb ik. En toen zei ze dat ze me dan liever geen tweede lisexcisie gaf. Ik wist niet hoe ik het had! Mijn vorige gyncaecoloog heeft me ook gevraagd naar mijn kinderwens en ik heb toen hetzelfde antwoord gegeven. Maar volgens hem (en later heb ik ook nog gebeld en gecheckt met verpleging) was er geen reden of probleem om zwanger te raken/blijven. Dus waarom raadt deze vrouwelijke gynaecoloog me aan om nog even te wachten?

Ze vond me gezien mijn leeftijd (35) te jong. (als ik 43 was geweest met al 2 kinderen had ze het zo gedaan, maar aangezien ik er 0 heb...) Hoe meer lisexcisies je krijgt hoe kleiner je baarmoedermond wordt. Mocht je zwanger raken dan heb je bv kans om prematuur te bevallen. Ook vond ze gezien mijn uitslag dat ik nog wel even tijd had om te kunnen wachten met een lisexcisie. Bij Cin I is het bijna standaard niets doen, bij Cin III standaard wel ingrijpen. Bij II heb je nog wat ruimte. En die ruimte heb ik aangegrepen om dus nog maar even te wachten met de lisexcisie.

Ik heb overigens wel een recept gekregen voor 3 injecties tegen HPV. Het zal me niet helpen om mijn huidige HPV weg te krijgen. Maar ik heb al zo lang HPV, mijn lichaam zorgt er blijkbaar niet voor dat het vanzelf weggaat. Maar mocht het ooit weggaan, dan ben ik met deze injecties verzekerd om die andere HPV-virussen iig niet meer te krijgen, wat misschien ook beter is voor mijn toekomstige gezondheid. wel jammer dat die injecties (á 92 euro per spuit) niet worden vergoed. Maar goed, het gaat om mijn gezondheid.

Ik moet nu over 3 maanden weer terug komen voor een uitstrijkje en evt meteen weer een biopsie. Maar tegen die tijd hebben mijn vriend en ik hopelijk een besluit genomen wat betreft kinderen. Ik dacht dat ik genoeg tijd zou hebben, maar dit is wel een wake up call. Als ik straks wel CIN III blijk te hebben dan moet ik zeker de lisexcisie krijgen en dan zal het allemaal net even wat moeilijker worden om een kind te krijgen. Ik weet ook, ik ben niet mer de jongste dus de kans is al klein(er).

Het is weer een heel verhaal geworden, dank voor het lezen alvast, maar ik wil alleen maar tegen alle dames zeggen dat ze zich dus goed laten informeren mbt een tweede (of nog meerdere) lisexcisies als je zwanger wil worden. Er zitten dus WEL consequenties aan vast.
Chantal72
BerichtGeplaatst: 04-09-2013 16:35 Reageer met quote

Jeetje Twijfelaar, dat is nogal wat! De beslissing om wel of geen kinderen te wensen is al heel wat, laat staan als er ineens een druk op wordt gezet.

Wat ik heb gelezen, ergensinhetrondstruinenvaninternet, is dat ze na een lisexcisie of colonisatie die dus meer wegneemt, ook een bandje kunnen plaatsen.

Tijdens mijn zwangerschappen bestond de mogelijkheid (om andere redenen; de DES en daaraan hangende afwijkende BMM) dat mijn BMM spontaan kon gaan openstaan, als dat het geval was, zouden ze ook een bandje plaatsen.

Ik zou dit soort zaken toch nog een x goed bespreken met je gyn; welke mogelijkheden er zijn, voor mocht je wel voor de lisexcisie gaan, maar nog geen kinderwens wilt proberen te laten vervullen.

Lastig die keuze.
Afwijkend van het onderwerp; ik heb jaren terug de andere keuze gehad; ik was verteld géén kinderen te kunnen krijgen, en daar had ik me al jaren en dus ons leven op ingesteld, totdat ik ineens van mijn nieuwe gyn de mededeling kreeg dat dat zo achterhaald was en echt wel kon...dat was heel gek, ineens stonden wij voor de keus; willen we dat wel...? Die ommezwaai heeft echt nog 1 jaar geduurd, tja en vervolgens lieten die schatten ook op zich wachten; na 4 jaar was ik eindelijk zwanger van de 1e en 3 miskramen en 3 jaar later kwam de 2e. Rijk bezit dat wel !! Maar zo'n keuze is niet niks en idd dan moet het allemaal ook maar lukken..
twijfelaar78
BerichtGeplaatst: 04-09-2013 16:52 Reageer met quote

Ow, dat wist ik inderdaad ook nog niet! Ik word zo in een paar dagen wel weer heel wat wijzer. Dank voor je reactie!

En wat een - uiteindelijk - mooi verhaal met betrekking tot je kinderen! Geeft wel hoop. Ik ga er maar eens goed met mijn vriend over praten. Het is niet niks. En ik wil ook niet dat de uitslagen van toekomstige uitstrijkjes/biopsies slechter worden. Dus lang wachten is, voor mijn gevoel althans, niet mogelijk.
@@pje
BerichtGeplaatst: 22-09-2013 22:04 Reageer met quote

Hi meiden,
Blijkbaar ben ik niet de enige die in dit vervelende schuitje zit. Maar door het lezen van jullie verhalen en ervaringen begrijp ik wel beter hoe ik me voel. Ik heb het zwaar onderschat.
Begin dit jaar werd ik 30 en deed ik voor het eerst mee aan het bevolkingsonderzoek. Ik schrok enorm toen de ha mij 2 wkn later belde dat de uitslag pap3a was. Ik werd doorverwezen naar de gyno, die dmv een biopt vaststelde dat het om CINII ging. Omdat het gebied vrij klein was en gezien mijn leeftijd, was er kans dat mijn lichaam dit zelf zou opruimen.
Afgelopen dinsdag moest ik terugkomen, maar helaas het zat er nog steeds. De gyn ging het direct weghalen met een lis, omdat dit voor mij uit de lucht kwam vallen had ik geen tijd om te stressen. De behandeling zelf viel erg mee, ik had helemaal geen pijn. Maar nu, 5 dagen later, bloed ik nog steeds behoorlijk. Ik heb een zeurend gevoel in mijn buik en lage rugpijn. En gisteren heb ik een soort van rode stukjes verloren(wat is dit?) Ik ben direct na de behandeling meteen weer gaan werken, want ik voel me niet ziek. Ik ben echt geen pieperd maar de simpelste dingen als boodschappen doen, lang staan en fietsen het gaat gewoon niet.
Volgende week krijg ik de uitslag, ik hoop dat alles goed weg is.
Iedereen die hetzelfde doormaakt; veel sterkte!
Dees1986
BerichtGeplaatst: 24-09-2013 10:06 Reageer met quote

hoe lang hebben jullie na een lis-sectie vochtverlis gehad?

Het is bij mij nu 3 weken geleden.
leeuwen777
BerichtGeplaatst: 25-09-2013 16:50 Reageer met quote

Hoi Dames...

Nou, voor mij was het vorige week donderdag ook flink schrikken. De HA belde mij op om te vertellen dat ik uitslag pap3b heb. Ze hebben gelijk een afspraak gemaakt met de gyneacoloog. Daar kon ik gister terecht. Ik moest iemand meenemen omdat ik gelijk behandeld zou worden en niet meer mocht rijden.

Daar aangekomen vertelde ik de arts dat bij het uitstrijke de assistente 15 min bezig was geweest om mijn baarmoederhals goed zichtbaar te krijgen. Hij was namelijk naar voren gekanteld.

Zijn antwoord was; dan kan ze geen uitstrijkjes goed afnemen.

Vervolgens ging hij aan de slag...zijn eerste opmerking was; dit wordt een uitdaging. Mijn baarmoeder is idd dus gekanteld en ook hij kon met geen man of macht de baarmoederhals goed zien.

Conclusie: terug komen en onder algehele narcose behandeld worden.

Nu ben ik dus benieuwd hoe lang jullie niet hebben gewerkt? Hebben jullie er veel last van gehad? Hoe lang hebben jullie geen sex gehad? Hoe lang gebloed?

Hij zei trouwens wel dat van wat hij wel kon zien het er goed uitzag zonder afwijking... daar maar aan vasthouden he!
Bangerik83
BerichtGeplaatst: 08-10-2013 18:48 Reageer met quote

hoi,

ik heb in maart mn eerst uitstrijkje laten doen toen ik 29 was,kreeg utislag pap3a, moest in juni nog een uitstrijkje laten doen ook dit was pap3a, doorgestuurd gyn,zijn eerst vakantie geweest,aug eerste gesprek gyn gehad,moest een colposcopie krijgen,die heb ik begin sept gehad,daarna ging hij op vakantie en vandaag de uitslag gekregen dat het CinIII is . Moet een lis-excisie krijgen , krijg wel algehele narcose.
Ook is mij verteld dat je 3 tot 4 weken bloed/wond vocht verlies kan hebben en 4 weken geen tampons mag dragen,niet mag zwemmen/bad nemen of gemeenschap mag hebben. Dus ben zeker goed voorgelicht.
Hoe hebben jullie de napijn ervaren,heb namelijk 2 kleine kinderen en mijn vriend zit nog tot begin dec in het buitenland voor werk.( defensie )
Nuage
BerichtGeplaatst: 11-10-2013 2:18 Reageer met quote

Hoi allemaal, ik heb in de afgelopen weken alle 37 blz gelezen en ben erg dankbaar voor alle informatie.

Ik ben 31 en kreeg dit jaar het eerste uitstrijkje via het BVO omdat ik vorig jaar zwanger was. De uitslag was pap3b en mijn huisarts vond mij duidelijk een beetje een aansteller. De gyn was ook vrij laconiek en deed een colposcopie waarbij ik mocht meekijken. Er verkleurde duidelijk een stuk weefsel onder mijn bmm. Daar heeft hij een biopt genomen uit het overgangsgedeelte. Ik las hier veel enge verhalen over het biopt en de colposcopie maar ik heb echt niet gevoeld. Even hoesten moest ik en het biopt was al genomen.

De uitslag bleek helaas CIN3. Dus een lisexcisie. Die heb ik vandaag gehad onder algehele narcose. Tot nu toe valt het onwijs mee. Licht bloedverlies en geen pijn. Heb Naproxen gehad maar niet genomen. Wel paracetamol. Ben benieuwd hoe het morgen is.

Ik heb wel een vraag. Wat is er zo spannend aan de uitslag van de lis? Ik heb het aan mijn gyn gevraagd en volgens hem kan er onmogelijk uitkomen dat het al kanker zou zijn. Het zal CIN3 zijn, maar dat wist ik al. Dus eigenlijk gaat het alleen om die snijranden dan? Ik ben er dus niet zo nerveus over eigenlijk. Of zegt mijn gyn weer iets wat erg laconiek is?
Xara
BerichtGeplaatst: 14-10-2013 9:21 Reageer met quote

Goedemorgen

Ik ben xara en mag me bij jullie aansluiten helaas. Heb een paar pittige weken achter de rug die geestelijk moeilijk waren. En kwam bij toeval hier terecht en heb alle pagina's doorgelezen, niet dat dat me gerust stelde maar ik ben niet alleen merk ik
Ik ben 40 jaar en had al een paar keer een oproep gehad en het was altijd pap 1. Bij mijn laatste zwangerschappen heb ik veel bloedingen gehad waardoor ik toen ook een uitstrijkje kreeg wat ook goed was. De laatste was 4 jaar geleden.

5 weken geleden deed ik bij de assistent huisarts een uitstrijkje, 2 weken erna eerd ik gebeld, niet schrikken maar het is pap 3b... Oh nou ok, ik werd doorgestuurd en kon 2 weken later voor een colposcopie terecht. Die eerste dagen ging er van alles door mijn hoofd tot ik de colpo ging doen. Het azijnzuur kleurde wit en ze nam 4 stukjes weg. Op mijn vraag of het ook mee kon vallen gaf ze aan dat ze verwachte een lis te moeten doen waarschijnlijk. Maar we moesten eerst de uitslag afwachten
Een week later belde ze, er waren geen kankercellen gevonden en er was maar een heel lichte afwijking te zien en nu niet nodig om een lis te doen
In december wil ze nog een uitstrijkje laten maken plus testen op hpv en in januari staat al een afspraak voor een colpo of mocht het nodig zijn een lis gepland

Afgelopen vrijdag was het dat ik gebeld werd en heb nog gevraagd of het geen kwaad kon te wachten en het stukje niet nu al weg gehaald kon worden, maar dat vond ze niet nodig oo dit moment

Ik was eerst blij maar nu toch nog wel wat onzeker en weer wachten dus... Maar dat hoort erbij denk ik maar
Xara
BerichtGeplaatst: 14-10-2013 9:41 Reageer met quote

@nuage ik denk dat je gewoon je gyn moet vertrouwen en voor nu geduld en ook niet nerveus worden, heb je ook niets aan. Ik vind dat eigenlijk wel het ergste, dat wachten en in onzekerheid zitten en mijn gedachten die een eigen leven lijken te leiden
Corina50
BerichtGeplaatst: 14-10-2013 11:06 Reageer met quote

Hoi ik ben Corina,
Ik ben 50 jaar
Bij mij is 19 september J.L mijn gehele BBM verwijderd omdat
hij te grote was van een baksteen en woog ruim 2 1/2 kilo en 2 grote vleesbomen van bijna 7 cm en een heel knolleveld aan kleinere vleesboompjes.
Bij mij is het goed gegaan nergens last van het gaat heel goed zelfs.
Geen na bloedingen het is operatie geweest via de buikwand verticaal
het litteken is ongeveer 10 tot 15 cm.
Heb alleen een beetje last van binnen is het erg gevoelig kan nog geen spijkerbroek aan.
Maar voel me best goed alleen valt het erg tegen om niks te kunnen en mogen doen de komende tijd vanaf de operatie 6 tot 7 weken.
Xara
BerichtGeplaatst: 14-10-2013 11:51 Reageer met quote

Goh corina dat is niet niks. En wat vervelend dat je je alleen voelt, is er niemand met wie je praten kan erover?
Ik herken het enigzins wel, wil het niet aan iedereen vertellen en heb boor mezelf het gevoel dat ook al leven ze mee dat het toch iets is wat ik alleen doe
Corina50
BerichtGeplaatst: 14-10-2013 12:52 Reageer met quote

Hoi Xara,
Wat leuk een reactie van iemand
Ik dacht meld me ook aan opmde site.
Ik was bij de huisarts geweest omdat ik zo vreselijk vloeide was een drama 1 maal daar geweest is het balletje gaan rollen 2 dagen later bij de gynacaloog dat Was afgelopen Juli.
Had ook erg last van mijn rug toen ik
Terug kwam van vakantie 8 sept
12 sept moest ik weer naar de gynaecoloog voor controle
Ik kon niet meer zo'n last van mijn rug had ik.
Toen binnen 1 week ben ik geholpen had ook geen keus.
Mijn BBM zat tegen een ruggengraat geduwd vandaar die
Rugklachten.
Mijn man moet werken.
ik voel me best redelijk hoor het is alleen
dat je echt niks mag doen een beetje proberen
met koken. En dat is alles je mag geen huishoudelijk werk doen.
En dat valt me erg tegen.
En werken al helemaal niet de komende tijd mag geen auto rijden daar
moet ik nog 3 weken mee wachten.
Ik heb gelukkig wel buren die af en toe langs komen hoor.
Maar het valt toch altijd tegen zo'n operatie.
Corina50
BerichtGeplaatst: 14-10-2013 12:53 Reageer met quote

Hoi Xara,
Wat leuk een reactie van iemand
Ik dacht meld me ook aan opmde site.
Ik was bij de huisarts geweest omdat ik zo vreselijk vloeide was een drama 1 maal daar geweest is het balletje gaan rollen 2 dagen later bij de gynacaloog dat Was afgelopen Juli.
Had ook erg last van mijn rug toen ik
Terug kwam van vakantie 8 sept
12 sept moest ik weer naar de gynaecoloog voor controle
Ik kon niet meer zo'n last van mijn rug had ik.
Toen binnen 1 week ben ik geholpen had ook geen keus.
Mijn BBM zat tegen een ruggengraat geduwd vandaar die
Rugklachten.
Mijn man moet werken.
ik voel me best redelijk hoor het is alleen
dat je echt niks mag doen een beetje proberen
met koken. En dat is alles je mag geen huishoudelijk werk doen.
En dat valt me erg tegen.
En werken al helemaal niet de komende tijd mag geen auto rijden daar
moet ik nog 3 weken mee wachten.
Ik heb gelukkig wel buren die af en toe langs komen hoor.
Maar het valt toch altijd tegen zo'n operatie.
Xara
BerichtGeplaatst: 14-10-2013 13:07 Reageer met quote

Jeetje, ik kan me voorstellen dat dat moeilijk is. Maar goed, iedere dag is weer een stukje dichter naar herstel en alles weer mogen
Corina50
BerichtGeplaatst: 14-10-2013 13:18 Reageer met quote

Maar hoe gaat het met jou nu?
Ben je alweer een beetje over het nieuws heen?
Ik vind het afwachten nooit zo leuk
Ik wens sterkte.
Xara
BerichtGeplaatst: 14-10-2013 14:51 Reageer met quote

Sommige momenten kan het me nog wel "pakken" hoor, over het algemeen merk ik dat het gezegde het leven gaat door wel klopt en ja dat de uitslag meeviel is ook een goed teken maar af en toe gaat er van alles door mijn hoofd. Wat als ze niet goed hebben gekeken? Of andere onzekerheden.
Hopelijk heb ik over 3 maanden goed nieuws
silka34
BerichtGeplaatst: 26-10-2013 0:24 Reageer met quote

Hoi Allemaal,

Ik zal even kort mijn verhaal vertellen. Een half jaar geleden een uitstrijkje gehad met de uitslag pap3 b cin 2. Hierna heb ik een lis gehad. Na ruim 4.5 maand opnieuw een uitstrijkje met pap3 a cin2. Ik heb weer een afspraak voor een lis staan. Mijn gezondheid is het afgelopen half jaar niet heel goed geweest (nu nog niet) veel maag-darm problemen. Nu was ik benieuwd of ik er zelf misschien iets aan kan doen, om mijn lichaam wat 'te helpen'. Dit had ik namelijk ergens gelezen, maar weet helaas niet meer waar. Ik slik de pil, nu hoor ik af en toe dat dat ook invloed heeft. En graag nog wat advies. Ik heb over 2 weken mijn 2e lis gepland staan. Ik heb niet direct een kinderwens, maar heb het er al wel met mijn vriend over gehad. Moet ik dit nu uitstellen of een second opinion aanvragen? Al met al een hoop vragen. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
Xara
BerichtGeplaatst: 04-11-2013 14:08 Reageer met quote

Hoi silka, mijn advies is met deze vragen naar je arts gaan. Ze kent jou situatie en heeft de kennis. Ik had zelf ook veel vragen en kreeg een telefonisch consult waar ik heel veel aan had en nu een stuk rustiger ben
Succes
Index > Gynaecologie > lisexcisie
Pagina 37 van 38  

Vorige  1, 2, 3 ... , 36, 37, 38  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring