Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > lisexcisie
Auteur Onderwerp: lisexcisie
Marjorie30
BerichtGeplaatst: 09-01-2013 13:40 Reageer met quote

De uitslag van de eerste uitstrijk voor de dertigste verjaardag was pap2. Na een hakf jaar was dat nog steeds zo en dan is de procedure dat je wordt doorverwezen naar de gyn.
Die heeft met een camera gekeken. Hij zei dat het er netjes uitzag, maar nam toch drie hapjes. Dit was pijnlijk, maar zo weer achter de rug.Het heeft wel een dag of drie gebloed.Niet erg storend. slechts onfris.
Ondanks dat het er netjes uit leek te zien was de uitslag van de hapjes: CIN111 en dit houdt in: zeer onrustig celbeeld. Er werd meteen een afspraak gemaakt voor een lisexisie. Er werd heel luchtig over gedaan. Het wordt gedaan onder algehele narcose, dmv een ruggenprik of een plaatselijke verdoving. De keuze werd niet bij mij gelegd en ik vertrouwde op de keuze van de arts.
De behandeling was op deze manier niet voor hh vatbaar. De verdoving moest het ergst zijn. de prikken waren idd best pijnlijk, maar de behandeling, het wegschaven en dichtbranden deed ontzettend pijn. de arts wilde bijverdoven, maar ik wilde dat het snel klaar was en dat hij zsm afmaakte zonder bij te verdoven. Nadien helemaal geen bloed verloren, klein beetje wondvocht, maar inlegkruisje was meer dan voldoende. Na twee dagen begin ik me heel erg zorgen te maken over de uitslag, die ik al na een week krijg. Mede door de verhalen die ik hier lees. Ik dacht dat de behandeling de manier was om van de verkeerde cellen af te komen. Ik lees hier en daar dat het wel iets anders kan liggen. Ik word er allemaal wel onrustig van! Zijn het vooral de minder mooie verhalen die hier staan of valt het gewoon vaak tegen?
Anitaatje26
BerichtGeplaatst: 09-01-2013 13:53 Reageer met quote

Hallo Marjorie,

Ben je getest op HPV virus, was deze uitslag positief, en heeft de arts je vervolgens duidelijk vertelt wat dit virus doet?

Dit virus is namelijk doorgaans de veroorzaker van je onrustige cellen. Je lichaam is, normaal gesproken, zelf goed in staat om het virus op te ruimen, waardoor je na verloop van tijd (en na behandeling d.m.v. lis-excisie) een uitstrijkje met uitslag PAP1 of 2 krijgt. Nu zijn er vrouwen (zoals ik) waarbij het afweersysteem niet zelf in staat is om dit virus op te ruimen, waardoor je cellen dus steeds weer opnieuw geïnfecteerd raken, waardoor het hele proces dus inderdaad vervelend lang kan duren en onzeker kan zijn.
Vraag je arts hier naar als je meer wilt weten, uit eigen ervaring weet ik dat je altijd kunt bellen als je vragen hebt.


Groet, Anita
Marjorie30
BerichtGeplaatst: 09-01-2013 13:57 Reageer met quote

Hi,
ik heb net op een ander forum op jou gereageerd m.b.t. het virus en het afweersysteem. Bij jou is de conclusie getrokken dat jouw afweer het niet opruimt. Is het dan zo dat je algemeen genomen een verminderde afweer hebt. Ik bedoel, ben je dan bijvoorbeeld vaker ziek dan gemiddeld?
Anitaatje26
BerichtGeplaatst: 09-01-2013 14:07 Reageer met quote

Hai Majorie,

Ik weet nog niet al te veel details over het vaccineren, maar nee ik ben nooit ziek.
Mijn gynaecoloog omschrijft het als 'pure pech' dat mijn lichaam het virus niet zelf opruimt.

Ik snap dat je je zorgen maak over de uitslag na je lis-excisie, maar in de meeste gevallen is het zo dat het dan ook echt klaar is, dat je schoon bent, en na een half jaar weer een uitstrijkje laat maken ter controle.
Marjorie30
BerichtGeplaatst: 09-01-2013 16:17 Reageer met quote

Trouwens, ik lees overal dat je de eerste week of weken rustig aan moet doen. nu heb ik de arts en los daarvan de verpleegkundige gevraagd hoe dat zit emt sporten. Zij vertelde me allebei dat ik gewoon mag sporten, paardrijden, hardlopen....Ik vind dit nogal tegenstrijdig..Het is nu twee dagen geleden en wil eigenlijk wel weer een loopje wagen.
Simone001
BerichtGeplaatst: 07-04-2013 9:20 Reageer met quote

Hallo allemaal ,
Ik lees al een tijdje mee en wil mij even voorstellen .
Ik ben Simone moeder van de kids 7 en bijna 4 en heb na mijn eerste uitstrijkje bij 30 jaar dus een pap3a gekregen .
Ik schrok me rot toen de huisarts belde ,met het advies toch ff het ziekenhuis te bellen voor een afspraak.
11feb kon ik terecht voor een colposcopie en daar kwam uit dat het afwijkende weefsel weg gehaald zou gaan worden met een lisbiopsie onder plaatselijke verdoving (werd aan geraden)
Deze heeft 19 maart plaats gevonden en er zijn drie best wel grote stukken weg gehaald.
3 april kreeg ik de uitslag van het weg gehaalde weefsel en bleek cin III te zijn maar alle
randen waren schoon .
Al met al best snel gegaan , dein greep viel me wel vies tegen en ik ben toch echt geen piepertje zeg maar .
Maar nu mijn vraag na drie dagen was en geen spoor van bloed meer te vinden maar daar voor in de plaats kwam een licht gele afscheiding/ wondvocht lijkt het eerder en zeker na een nacht slapen loop ik echt even leeg .
Overdag is het er ook maar met inlegkruisje op te vangen dit is dus al bijna drie weken zo
Zijn hier mensen die dit herkennen ?
Ik hoop op een reactie ik maak me toch een beetje zorgen

Alvast erg bedankt
Liz74
BerichtGeplaatst: 07-04-2013 11:07 Reageer met quote

@Simone
Ik heb toen jaar geleden hetzelfde gehad (pap3a, lisexcisie, CIN III), maar herken niet waar jij over schrijft (flinke afscheiding).

Wellicht morgen de gynaecoloog bellen? Het heeft te maken met het herstel na de ingreep, dus hij/zij is beter op de hoogte dan je huisarts lijkt me.
Anitaatje26
BerichtGeplaatst: 08-04-2013 15:07 Reageer met quote

Hai Simone,

Ik zou het in ieder geval melden bij je gynaecoloog. Ik heb zelf zeker 3 weken daarna last gehad van bloedverlies en dat was normaal zeiden ze, bij de één duurt het langer dan bij de ander. Wellicht geldt dit ook voor andere vormen van afscheiding.
Pimmetje
BerichtGeplaatst: 11-04-2013 20:20 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik lees al een tijdje mee op het forum en ik heb ontzettend veel gehad aan al jullie ervaringen!

Een paar maanden terug kreeg ik vanuit mijn eerste bevolkingsonderzoek de uitslag pap3a. Na een colposcopie was de uitslag cinII. Ik heb vandaag de lisbehandeling gehad. Ik was erg nerveus en bang dat het pijn zou doen, maar het is me reuze meegevallen! Alleen het wegbranden was wat onprettig, maar gelukkig duurde dit maar 10 seconden.

Ik ben alleen wel erg geschrokken van het volgende. Toen de gyn met de jodium de aangetaste plekjes ging opsporen, kwam ze in de vaginawand ook onrustige plekjes tegen. Ze vond het vreemd dat dit tijdens het eerste onderzoek over het hoofd is gezien. Van de vaginawand in nu een biopt genomen, waarvan ik 3 mei a.s. de uitslag krijg. Ik ben er niet gerust op en vroeg me af of hier mensen zijn die dit ook hebben of hebben gehad. Ik kan me namelijk niet herinneren dit eerder op het forum gelezen te hebben.

Alvast bedankt voor jullie reactie.
Anitaatje26
BerichtGeplaatst: 11-04-2013 22:19 Reageer met quote

Beste pimmetje,

Ik snap dat je je zorgen maakt, omdat het weer zo'n onzeker gevoel veroorzaakt. Dit is mijn ervaring hiermee; gynaecologen 'bestrijden' in eerste instantie de plek waar de infectie zich geconcentreerd heeft, en dat wordt dan weg gesneden, hierbij kunnen andere plekken onontdekt blijven. Ik ben na een lis excisie weer (na een half jaar) met pap 3a bij de gynaecoloog gekomen, de infectie zat nu op een andere plek. Maar voor hetzelfde geldt zat deze infectie er al langer en is deze toen over het hoofd gezien. Daar was de gynaecoloog heel eerlijk over. HPV kan vervelende ontstekingen in je vagina veroorzaken, maar hoeft zeker niet ernstig te zijn. Bij mij zaten (of zitten) er diverse plekjes die helemaal geen CIN zijn, maar 'gewoon' ontstoken. Zo gemeen is dat virus, maar dit gaat uiteindelijk vanzelf weg.

Voor jou even afwachten op de biopsie hiervan dus, veel sterkte hiermee! En wel fijn dat de lis mee viel voor je, ik had hetzelfde gevoel, maar de zenuwen en onzekerheden zijn helaas net zo vervelend...
Snoeki
BerichtGeplaatst: 04-05-2013 16:19 Reageer met quote

Ik wil graag mijn ervaring met een lis excisie behandeling met jullie delen. Ik lees toch best wat negatieve ervaringen en in het kader van "je hoort alleen de negatieve verhalen" wil ik nu mijn positieve vertellen. Ik kreeg te horen dat ik pab 3b had. Ik zat binnen een week bij de gynaecoloog en die heeft 2 biopts genomen. Ik was erg zenuwachtig, maar ik moest goed persen toen hij die biopts nam en dat heeft enorm geholpen, ik heb zelfs niets gevoeld! Daarna ook geen last, wel wat bloedverlies maar dat was het. Erg jammer dat ik daar een nacht van het wakker gelegen ??. . Helaas kreeg ik te horen dat de biopts van de "gezondere" stukken weefsel waren genomen, maw ik eist nog niets. Ik kreeg een lis excisie behandeling. Nadat de gynaecoloog de woorden "wegbranden " en " Bbq lucht" in de mond nam was ik ook hier heel zenuwachtig voor. Wederom 2 nachten wakker gelegen ??.. Deze behandeling heeft gisteren 3 mei, plaatsgevonden. Ik was zo gespannen dat ik moest huilen.. Ik moest deze Keer kuchen tijdens de spuitjes, dit deed ik weliswaar met volle overtuiging (heel overdreven dus..) maar ook hier heb ik niets gevoeld.. Ik heb van het branden ook niets gevoeld. Ik was zo opgelucht daarna. Het viel allemaal reuze mee! Ik hoop dat ik iemand heb kunnen geruststellen met mijn ervaring. Succes !!
SDK
BerichtGeplaatst: 23-05-2013 14:00 Reageer met quote

Ook ik wil mijn mening delen hier over een lisexcisie. Ik ben 23 jaar en heb al meerdere malen een colposcopie gehad +biopsie afgenomen. Elke keer was het PAP3a cin2. Veel onzekerheid de afgelopen twee jaren. Altijd bang dat ik nooit kinderen kon krijgen maar dit heb ik gelijk nagevraagd bij mijn gyneacoloog. Zij zei dat het geen kwaad kon en alleen bij een consinatie de kans iets groter is om een vroeggeboorte te krijgen. Ik had ook heel de tijd in m'n hoofd dat ik kanker in m'n lichaam had maar dat is het absoluut nog niet. Het kan het uiteindelijk worden als je er niks mee doet. Ze stelde mij erg gerust. Na alle biopsies wilde ze uiteindelijk toch een lisexcisie doen. Ik was heel heel heel zenuwachtig voor deze ingreep. Zeker 3 nachten heel slecht geslapen en ook mijn ouders hadden te kampen met m'n niet zo goede humeur! Vandaag toch de lisexcisie gehad. Ik moest op de bekende stoel gaan zitten/liggen. M'n benen in de beugels en ze bracht de bekende eendebek in en de assistent deed een plakkertje op me been(voor de lis) hier voel je ook echt niks van, gewoon alsof je een pleister op je been hebt. Ze ging eerst met een soort watje m'n baarmoeder met een jodium/azijn insmeren, zo kon ze zien wat er weggehaald moest worden. Gelukkig was dit bij mij 1 plekje.Ze vroeg of ik even hard wilde hoesten, dit deed ik heel overdreven, ag wat kan mij het schelen! Razz Daarna nog 3 keer gehoest, en ik voelde er niks van. Alleen mijn benen begonnen de beven door het stofje wat ze inspuiten. Daarna vertelde ze netjes dat ze het weg ging halen. Ik moest samen met haar en de assistent die erbij was tot 10 tellen, dit deed ik ook heel hardop ahah! Je voelt dat wel een beetje, alsof je menstruatiekrampen hebt. Het trekt een beetje. Daarna brandde ze het dicht, dit voel je niet! En toen was het klaar en mocht ik even uitrusten op een bed, want ja het vergt veel inspanning en als je dat loslaat na zo ingreep kan je je nogal emotioneel voelen. Verder had ik anderhalf uur van te voren een oxazepam ingenomen. Dus alle vrouwen die nog moeten veel succes en je bent een sterke vrouw! Dit kan je echt wel!!! Nu ga ik een weekje niks doen(op advies van de gyneacoloog) en laat ik me lekker verwennen..
Jolanda15011966
BerichtGeplaatst: 06-07-2013 8:23 Reageer met quote

Ik ben nu 47 jaar. Op mijn 30e heb ik borstkanker gehad en toen ik 40 was zijn beide borsten verwijderd omdat ik steeds knobbeltjes terugkreeg (je denk; wat heeft dat er nu mee te maken..). Maar tijdens dit proces toen ik 38 was kreeg ik de eerste "foute" uitslag van mijn uitstrijke Pap3a. Dus ik ben de molen ingegaan en inmiddels is er al vier of vijf keer een colposcopie gemaakt, dan gaat het weer even goed maar het blijft fout gaan.

Nu heb ik ook dat HPV virus, dus dat zal de boosdoener wel zijn. Begin dit jaar mijn laatste colposcopie "zo" laten doen, ik heb inmiddels zoveel pijnklachten bij dit onderzoek dat de gyn het niet meer verantwoord vind om dit zonder verdoving te doen. Daarbij komt nog bij dat hij tijdens de colposcopie helemaal niets kon vinden. Dus na een half jaar een controle-uitstrijk en drie weken geleden kreeg ik de uitslag. Het was nu een Pap2, beter dus maar hij wilde zekerheid dus toch weer een colposcopie.

Gisteren dus onder narcose (ik heb heerlijk geslapen) uitgevoerd. In de uitslaapzaal heeft de gyn mij verteld dat hij een lisexcisie heeft gedaan. Nou wist ik hier niets van maar mijn gyn weet hoe ik erover denk (van mij mogen ze alles weghalen maar ik snap tegelijktijd wel dat ze dat niet "zomaar" doen).

Na de ingreep inderdaad wat buikkramp EN... ik ben voor het eerst in een jaartje of zeven weer ongesteld. Ik kreeg uit het ziekenhuis de melding mee, vier weken niet sporten, niet fietsen en niet zwaar tillen. Maar ik kan maandag toch gewoon gaan werken zeker??? Zie alleen een beetje tegen dat bloedverlies op als ik hier lees wat er nog voorbij kan komen...

Over twee weken krijg ik de uitslag waar ik natuurlijk heel benieuwd naar ben (zorgen maken doe ik allang niet meer) maar ik ben er wel heel erg klaar mee zo langzamerhand... Very Happy
Lola81
BerichtGeplaatst: 09-08-2013 14:15 Reageer met quote

Hallo ladies,

Fijn dat ik dit forum gevonden heb!

Ik ben zojuist gebeld door de huisarts dat ik wederom Pap 3a heb en dat ik wordt doorverwezen naar de gynaecoloog voor een colposcopie.

Na een afspraak te hebben gemaakt met de gynaecoloog zei de assistente dat zij mij een folder zou toesturen over wat de procedure inhoudt.

Ik moet zeggen: ik ben behoorlijk in paniek! Gaan ze eerst kijken en als ze wat vinden een nieuwe afspraak maken? Of wordt er direct gesneden/een hapje genomen? De assistente was niet heel duidelijk.. Een verdovingsprik die even pijn doet? Kan dit niet met een roesje?? HELP! :s
Jolanda15011966
BerichtGeplaatst: 09-08-2013 19:24 Reageer met quote

Hoi Lola,

Maak je ajb geen zorgen over de colposcopie!! Echt, ik heb deze zelfs zonder verdoving doorstaan. Laat je niet gek maken, tuurlijk ik heb ook verteld dat ik nu veel pijnklachten heb...maar die zijn ontstaan door een keer of vier de colposcopie te hebben ondergaan. Eerste keer, echt geen vuiltje aan de lucht. Ook de eventuele verdoving voel je echt niets van.

Maak je geen zorgen, echt! Gaat helemaal goed komen.
twijfelaar78
BerichtGeplaatst: 14-08-2013 14:13 Reageer met quote

Hoi, iets meer dan drie jaar geleden schreef ik mijn eerste ervaring met een lisexcisie hier op. En nu ben ik weer aan de beurt, helaas.

Had sinds begin dit jaar meer buikkrampen en licht bloedverlies voordat ik ongesteld werd en ook daarna nog. Omdat ik in juni toch weer bij de gynaecoloog langs moest voor mijn jaarlijkse uitstrijkje heb ik die klachten gemeld toen ik het uitstrijkje kreeg. Hij vond het raadzaam dat ik stopte met de pil. Omdat ik deze al jaren slik kon het best zo eens zijn dat ik er doorheen breek. In november zou ik pas weer terug moeten komen om te kijken hoe dat beviel en dan zouden we gaan kijken of het spiraaltje niet iets voor mij was.

De uitslag van mijn uitstrijkje doorkruiste deze plannen. Pap3A met HPV. (vorig jaar nog Pap1) Dus een biopsie. Dat deed deze keer meer pijn dan de eerste keer, maar goed. Heb nu al anderhalve week zeurende (onder)buikpijn. Het kan ook zijn omdat ik ben gestopt met de pil.(Dat was een van de redenen waarom ik ooit de pil ben gaan slikken, had er minder buikpijn en rugpijn door.) Ik heb de uitslag gisteren gehoord. Pap3A, CinII en HPV.

Dus ik krijg weer een lisexcisie. En daar maak ik me wel een beetje zorgen om. Niet om de pijn, (nu ja, klein beetje dan) had vorige keer ook nergens last van. Maar, heeft iemand enig idee hoe vaak je een lisexcisie kan krijgen? Vraag me namelijk af of er nog wel iets overblijft als ik elke drie jaar die lisexcisie heb. (ik weet het, zo ver is het nog niet, maar ik vraag het me toch af) Ze halen toch iets weg en hoewel het geneest zal het niet meer helemaal zijn zoals het was.

Heb wel gevraagd hoe het zit met een evt zwangerschap (heb een kinderwens) en als je zwanger bent na een lisexcisie kom je wel vaker onder controle te staan, omdat er veel druk op je baarmoedermond komt te staan. De baarmoedermond moet het gewicht van je kind dragen. De vraag hoeveel lisexcisies je kan krijgen ga ik ook nog stellen aan mijn gynaecoloog, maar ik dacht, als iemand hier toevallig het antwoord weet....

T
Chantal72
BerichtGeplaatst: 29-08-2013 18:07 Reageer met quote

Toch fijn om even hier mijn verhaal te vertellen, heb eea gelezen en wens iedereen ook veel sterkte, beterschap en gezondheid toe!
Ik ben 40 jaar, heb 2 kinderen.
Ik ben een Desdochter (mijn moeder heeft tijdens haar zwangerschap van mij medicijnen geslikt, die achteraf niet zo goed waren voor de baby) en ken de klappen van de zweep bij de gynaecoloog.

Al vanaf mijn 14e stond ik halfjaarlijks onder controle vanwege "onrustige cellen" en had ook adenosis. Dat laatste gaat, als het niet omzet naar BMHK tussen je 25e en 30e vanzelf weer weg, en zo gelukkig ook bij mij, alleen heb ik nog littekenweefsel in mijn baarmoederhals. Na de bevalling van de 2e ben ik nog 2x bij de gyn geweest en vervolgens mocht ik mee in het 5 jaarlijks onderzoek. De vlag hing uit!

Vorig jaar kreeg ik ineens onregelmatige bloedingen, veel, lang en met stolsels. Volgens de toendienstdoende gyn was er "aan de binnekant niets aan de hand". Een week later moest hij roodschamend bekennen dat ik zeer ernstige endometriose had. Goed advies; de pil slikken en deze door blijven slikken. Bij de ha uitstrijkje; niet goed... HPV.

In maart kreeg ik een andere pil en hier deed ik het goed op (ik had bij die andere tussendoor bloedingen en evengoed weer 10 dagen menstuatie). In april voor herhaling uitstrijkje en wederom pap2 dus door naar de gyn. Omdat ik inmiddels bij 3 verschillende gynaecologen liep (had second opinion in VU gevraagd ivm endometriose) vroeg ik of ik niet gewoon weer naar mijn oude vertrouwde gyn kon; gelukkig wel.
Biopten genomen en helaas; CIN 2.

Dus het werd een lisexcisie.
Uitgerekend de donderdag voor de lis (ik moest maandags heen) krijg ik een doorbraakbloeding. Maar volgens de assistent maakte dat niet uit.
Ik zag er erg tegenop, maar de gyn en verpleegkundige waren erg lief en hebben me erdoorheen gesleept. Ik voelde wel wat van het inspuiten zelf en reageerde enorm op de adrealine (wat in de injectie zit) waarschijnlijk toch vanwege de zenuwen. Dus trillende benen en volgens de verpleegkundige trok al het bloed uit mijn lippen. Maar goed; op het moment dat ik daarvan bijkwam, was de gyn al klaar, dus dat heb ik echt niet gevoeld. Het viel me dus mee.

De dag erna vond ik wel dat ik veel bloedde, en naarmate de dag vorderde werd het erger, het sijpelde aardig eruit en moest me elk kwartier verschonen... ik kreeg de zenuwen, moest ik nu wel of niet bellen.
Uiteindelijk toch gedaan en 's avonds lag ik weer bij de gyn. het was maar goed dat ik was gekomen. Waarschijnlijk een combi van extreme menstruatie en een kleine opening van de wond, dacht ze, want ze kon het niet zien, op het moment dat ze me droog had gedept met een gaasje, stroomde het er alweer uit.
Ze heeft "op de gok" het wondje dichtgebrand en medicijnen voorgeschreven om de menstruatiebloeding te stoppen.

Nu is het inderdaad veel beter ik vloei haast niet/lichte menstruatie en wondvocht.

Over 1,5 week de uitslag.. ben best nerveus.

Heb in anderhalf jaar tijd nogal wat achter de rug; blindedarmonsteking, rib uit de kom, maar daar kwamen ze pas na half jaar door de medische molen gehaald te zijn achter, een zenuwbeknelling, endometriose, diverse blaasontstekingen (behoorlijke, terwijl ik daar nooit last van heb normaal)... ben beetje klaar met mijn lijf en het vertrouwen erin kwijt...

Dus ik zie erg op tegen de uitslag. Normaal ben ik er niet zo nerveus voor, terwijl ik toch 20 jaar lang halfjaarlijks onderzoek kreeg en de mogelijkheid er toen ook inzat dat ik BMHK had. Nu weet ik dat Cin2 op zich geen kanker met zich meebrengt... maar.. het knaagt...
Zo héhé.. dat is eruit. Ben geen flapuit, in mijn omgeving weten niet veel mensen wat er speelt, hier even anoniem uitrazen is fijn Smile
Ilse Bakker
BerichtGeplaatst: 01-09-2013 11:40 Reageer met quote

Ik heb afgelopen woensdag 28 augustus een colposcopie en een lisexisie gehad. Totaal onverwacht lag ik dezelfde dag van de uitslag nog bij de gynaecoloog in de stoel.

Vorig jaar had ik een poliep en een pap2 en na verwijdering is de poliep onderzocht en was er niets aan de hand. Ik moest een half jaar later weer een uitstrijkje laten doen. Dat halve jaar werd een jaar (kids, ongesteld, vergeten etc.).

Vorige week woensdag kreeg ik dus de uitslag: pap 3b. Zo dat was even een tegenvaller. De huisarts had een afspraak gemaakt voor 11 september voor een colposcopie. Later was ik even aan het rekenen en kwam ik er achter dat ik dan ongesteld zou zijn. Ik heb de gynaecoloog gebeld en ze hadden ook nog een afspraak voor diezelfde middag. Nou beter!!
Ik keek er niet naar uit, maar ben inmiddels door 9 knieoperaties, 2 vruchtwaterpuncties, een bevalling van 40 uur een keizersnee niet heel erg pieperig meer Smile.

Maar goed, de colposcopie gaf CIN III aan en de gynaecoloog stelde voor om gelijk tot behandeling over te gaan. Oke, doe maar dan. Even hoesten tijdens het verdoven (viel erg mee, heb het niet als 'prikken' ervaren). Lisexisie niets van gevoeld en van het dichtbranden ook niet. De hele tijd die eendenbek en nog zo'n ding erin vond ik vervelender (staat de hele tijd strak). 2 stukken zijn er weg gesneden ter grootte van een plak van een aardbei (ca. euro grootte). Ik vond het best veel, maar heb geen idee hoe groot je baarmoedermond eigenlijk is. De stukken zijn opgestuurd naar de patholoog en a.s. woensdag 4 september krijg ik hiervan uitslag. De gynaecoloog denkt dat het hiermee 'klaar' is en dat alles weg is. De patholoog kan echter als enige zien of er wel of geen kankercellen in het weefsel aanwezig zijn. Vooralsnog ga ik er maar vanuit dat dat niet zo is.

Ik kreeg als advies om dezelfde dag een beetje rustig aan te doen en verder niets!!?? Ja zolang ik vloeide geen seks en geen tampons. Nu heb ik alleen de dag zelf een beetje roze afscheiding gehad, maar geen bloed. Wel heb ik last van vocht wat er zo uitloopt alsof je in je broek plast alleen dit kun je niet ophouden. Nog anderen hier ervaring mee? Erg vervelend voelt dat. Verder geen pijn, steken, zwaar gevoel of wat dan ook. Verbaas me erover dat ik zo weinig last heb omdat het best grote stukken waren (wel blij natuurlijk).

Nu nog even wachten op de uitslag! Suc6 iedereen die in hetzelfde schuitje zit...
Chantal72
BerichtGeplaatst: 01-09-2013 21:46 Reageer met quote

Hoi Ilse; Jeetje, dat ze zo snel de uitslag hadden en meteen de ingreep deden; dat kwam vast rauw op je dak!. Ja dat is dus heel normaal, dat is wondvocht, alleen wanneer dat pusserig eruit gaat zien; even bellen met de gyn want dan kan het duiden op een ontsteking.

Als advies heb ik ook meegekregen om niet te zwaar te tillen; door de kracht kan het korstje te vroeg loslaten en kun je weer gaan bloeden. Ook niet joggen of andere schokkende dingen doen komende week/weken.
Het klopt dat je het niet voelt; in principe is de baarmoedermond zelf gevoelloos (zeggen ze) ik voel er ook niks van.

Ik vloei bruinig en vocht en af en toe zwarte strepen, ik denk van het branden of wellicht van het aanstippen, of gewoon de korstjes. Gelukkig geen helderrood bloed meer Very Happy

Nu dus wachten op de uitslag, net als ik, ik hoop idd dat de gyn alles weggehaald heeft en dat het klaar is dan Smile
Ilse Bakker
BerichtGeplaatst: 01-09-2013 21:59 Reageer met quote

Mmm... gisteren alweer aan het feesten/dansen geweest. Hopelijk krijg ik daar geen spijt van Shocked. Maar dan had ik dat vandaag waarschijnlijk al wel gemerkt denk ik.

Jij ook succes met wachten en hopen dat het allemaal meevalt.

Groetjes
Ilse
Index > Gynaecologie > lisexcisie
Pagina 36 van 38  

Vorige  1, 2, 3 ... 35, 36, 37, 38  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring