Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > te nauwe vagina: operatie
Auteur Onderwerp: te nauwe vagina: operatie
Bliss1991
BerichtGeplaatst: 12-03-2013 22:55 Reageer met quote

cityandcolour schreef:
Bliss1991 schreef:
Ik ben geopereerd in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam door mijn eigen gynaecoloog. Ben erg tevreden over hoe de dagopname is verlopen. Alles is goed gegaan en heb niks te klagen gehad Smile


In de hoop dat je nog zult reageren. Mag ik vragen hoe het nu gaat met alles?


Lichamelijk gezien gaat het super! Het probleem is echter dat ik na al die jaren vol pijn mijn vriend ben gaan linken aan de pijn en de sex met hem dus nog steeds niet gaat.. Bekkenbodemtherapie al gehad dus dat is geen optie. Lang verhaal kort is dat we inmiddels een open relatie hebben waardoor ik dus heb mogen ervaren dat het bij een ander absoluut geen pijn doet.

Voor mij heel positief dus. Ik ben heel erg blij dat ik het gedaan heb. Het is mooi genezen, je zou het niet eens zien als je het niet wist (en zelfs ik zie er niks raars aan) en af en toe voel ik mijn litteken wel maar dat neem ik graag voor lief.
michèle
BerichtGeplaatst: 24-02-2014 14:36 Reageer met quote

Hallo, ik ben michèle, 20 jaar

Het is nu 3 dagen geleden dat ik de operatie vocale plastiek ondergaan heb.
Ik moet zeggen dankzij het lezen van al deze ervaringen heb ik een zeer grote schrik gekregen voor alles die me te wachten stond.
Sommige reacties hier neem ik dan ook niet meer serieus, na de operatie nu te hebben ondergaan, weet ik nudat het hier soms wat opgeblazen wordt...
Ik heb er heel erg tengenop gezien, waardoor ik van een week voordien al, niets anders deed dan piekeren.
Eens de dag aangebroken was, veel stress natuurlijk. ik en mijn vriend moesten van West-Vlaanderen naar Tienen rijden en dat is een serieus eind.
Ik moest tot 14u 's middags nuchter blijven want ik had voor een volledige narcose gekozen.
Eens daar aangekomen wat problemen aan de balie, doordat ze al vergeten waren dat ik voor volledige narcose ging.. nu dan moest ik naar mijn kamer en dan kreeg ik een kalmeringspilletje waar ik uiteindelijk van in slaap viel. Ze kwamen me dan halen, en dan kreeg ik een verdovende zalf omdat ik zo'n schrik heb van prikken. Maar nog was ik niet te kalmeren uiteindelijk heb ik dan via mijn masker verdoving gekregen en was alles achter de rug.

ik kwam aan op mijn kamer en voelde idd pijn maar niet dat ik niet meer kon bewegen, noch lachen, noch hoesten...
ik had een drukkend gevoel aan mijn buik, waar ik een coolpack voor gekregen had. Dit is ook normaal na deze operatie. voor de rest was het moeilijk om uit bed te komen, deed wat pijn.
wandelen lukte, als ik het rustig aan deed.
Plassen ging ook, zonder pijn bij mij.

En dan mocht ik eten en eigenlijk bijna alweer naar huis. Voor mij ging er dan nog een lange reis aan te pas komen, dus dat was minder prettig. Zitten in de auto was moeilijk maar ja als je 2u en een half moet rijden zonder files. maar ik heb ook niet moeten wenen van de pijn, dus dat viel allemaal wel mee.

Ik wil dus maar zeggen, die operatie valt zeker mee..en ben blij dat ik nu na 5 jaar een oplossing heb. veel succes aan degenen die nog moeten de operatie ondergaan.

ps: het zijn nu reeds verteerbare draadjes dus dat moet je niet meer laten uithalen
groetjes
michèle
BerichtGeplaatst: 24-02-2014 14:43 Reageer met quote

kat7 schreef:
heehee, ik ben nu 19 jaar en ik loop al met het probleem sinds mijn 14de. Ik kan dus geen sex hebben. ik kan geen tampon inbrengen zonder dat het zeer doet, en het deed nog zeerder als ik hem er uitmoest halen. daarom gebruik ik ook maandverband omdat het zo zeer doet. Ik ben al bij meerdere gyneacologen geweest. en die hadden we ook doorgestuurd naar de bekkenfysiotherapie. dat heeft niet geholpen. daardoor ben ik er wel achtergekomen dat ik onbewust alles aanspan daar beneden. maar dat is niet het enigste probleem. het stukje huid onderaan de vagina, (ze noemen het het verbindings-stukje van de schaamlippen) scheurt altijd als ik iets probeer. 1 vinger kan er heel voorzichtig in, als dat niet gebeurt scheurt dat stukje huid direct. 2 vingens is onmogelijk. de verschillende gyneacologen zeiden dat ik een operatie niet moet doen omdat het alleen een vervelend litteken krijg. maar ik weet dus helemaal niet wat ik nu verder moet doen. ik kreeg de hele tijd te horen dat ze niet weten wat ze verder kunnen doen. ik durf geen relatie met iemand aan te gaan omdat ik weet dat ik iets niet kan geven.
kan iemand mij helpen? soms kan ik er gewoon niet meer tegen dat ik niks kan en al mn vriendinnen wel.


bekkenbodemspieren hebben geen zin, heb dit ook moeten doen bij een kinesiste.
Jij bent nog altijd patiënt, jij bent de baas en hebt de keuze. Wil je voor de rest van je leven pijn hebben bij seks of overweeg je om een operatie te ondergaan? Je kan alleen maar vooruitgaan;) ik heb hier voor gekozen, maar kan alleen nog niet meedelen of het geholpen heeft, heb het nog maar net ondergaan;)
Anne33
BerichtGeplaatst: 07-07-2014 19:41 Reageer met quote

Een goeie dag allemaal, ik ben ook heel erg blij met al jullie ervaringen, die jullie met ons delen, ik heb een vraagje die ik nog niet ben tegengekomen, ik ben zelf op bijna 33 jarige leeftijd nog steeds te nauw, ondanks dat ik al meer als 5jaar n vaste partner heb, is het een tijd goed gegaan, maar de laatste paar maanden niet meer. Ik heb weleens gehoord over soort inbrenghulsjes van verschillende grote, die je overdag draagt om te wennen. Weet iemand waar ik dat kan vinden, laat staan hoe het heet. Alvast bedankt...xxx
Bliss1991
BerichtGeplaatst: 08-07-2014 16:00 Reageer met quote

Deze kun je volgens mij bij een gynaecoloog krijgen en de precieze naam hiervan weet ik ook even niet. Het lijkt me sowieso een goed idee om hier eens naar te laten kijken.
Anne33
BerichtGeplaatst: 08-07-2014 17:31 Reageer met quote

Dank je wel voor je andwoord bliss1991, ik denk dat ik idd maar het beste naar een gynocoloog kan gaan, een vriendin van mij kijkt in rotterdam ook of daar iets halen is...dus ff afwachten.
Tessax94
BerichtGeplaatst: 18-01-2015 20:41 Reageer met quote

Liptastic schreef:
Hoi Iedereen,

Ik ben echt ontzettend blij dat ik dit forum gevonden heb. Ik ben 18 en heb namelijk ook last van een (te) nauwe vagina. En dat is echt behoorlijk frustrerend... Seks is nooit volledig pijnloos en na de seks is de ingang van mijn vagina echt pijnlijk en geïrriteerd. Op mijn perineum (stukje huid tussen vagina en anus) heb ik ook altijd kleine scheurtjes, die gaan na een tijdje 'rust' wel weer weg, maar ze zijn er keer op keer! Ook is er een strak velletje aan de onderkant van de ingang, wat echt enorm pijn doet. De penis schuurt er de hele tijd tegen en dat zorgt voor heel veel pijn.. Ik vind het echt erg want mijn seksleven lijdt er wel onder.. Een operatie is ook al zoiets waar ik nu nog liever niet te stap toe zet. Ik ben al naar de gynae geweest en die zei idd dat ik zeer nauw was, hij heeft het echter niet gehad over operaties ofzo. Maar hij zag de kloofjes en scheurtjes toen wel goed en ik heb toen ontsmettingsmiddel voor vaginaal gebruik gekregen. 6 Weken geen seks en laten helen. Na die 6 weken moet ik wel zeggen dat het beter ging, maar nu is het weer gewoon hetzelfde liedje hoor..
Het enige rare is, is dat ik het eerste halfjaar dat ik seksueel actief was, helemaal geen problemen had :s heeft nog iemand dit gehad? Toen ging het namelijk heel goed..
Ben in ieder geval blij dat ik het verhaal even van me heb kunnen afschrijven, want soms kan ik er zo droevig om worden..
Groetjes x


-------------------------------
Hoi,

ik ben 20 jaar en heb hier al bijna 2 jaar last van, in het begin heb ik er net als jij ook geen last van gehad. Het is waarschijnlijk gekomen doordat ik meerdere malen een candida infectie heb gekregen nadat ik een spiraaltje had laten plaatsen, ik ben helaas niet goed behandeld door mijn huisarts waardoor de infectie zeker wel 10 keer terug kwam.(als het ondertussen niet meer is) Ik ben al naar de gynaecoloog en bekkenbodemfysio geweest op verwijzing van de huisarts, tot nu toe heeft nog niks geholpen. Ik sta al vanaf juni op de wachtlijst voor een sexoloog maar dat duurt blijkbaar wel even. Ondertussen proberen we het gewoon te doen door rustig aan eerst naar binnen te brengen met pijn en laten zitten, daarna met minder pijn en zo door totdat het geen pijn meer doet, daarna gaan we het proberen met beweging. Het lijkt op het eerste gezicht te werken maar dat moeten we nog maar eens zien. Ik hoop je hiermee iets te kunnen helpen, ik begrijp wat je bedoelt met frustraties en droevig worden, je bent niet de enige. Het is verschrikkelijk, ik wil zo graag, maar het gaat niet!!!

Groetjes.
Tessax94
BerichtGeplaatst: 18-01-2015 20:47 Reageer met quote

Fleur schreef:
Op dit forum lees ik regelmatig berichten over meiden die (denken?) een te nauwe vagina te hebben. Helaas lees ik nergens over een operatie daaraan.
Want het bestaat wel degelijk; een te nauwe vagina!
Ik heb net namelijk zelf en word binnenkort hieraan geopereerd.

Mijn vaginaopening is dus te klein. Een vinger past erin, een tampon dus ook . (tampon eruit is wat lastiger) Een penis past niet...
Ik ben nu al 7 jaar samen met mijn man (ik ben nu 28 ) en we hebben vanalles geprobeerd, ook sexueloog en fysiotherapie (gespecialiseerd in bekkenbodem) maar zij konden me niet helpen. Ook het oprekken met pilottes heeft niets geholpen.
Het inklieven van het te stugge maagdenvlies enkele jaren geleden heeft er wel voor gezorgd dat ik kleine tampons kan gebruiken.

Onze sex is goed, we kunnen heerlijk vrijen, maar 'dat ene' lukt dus niet. Daar had ik me bij neergelegd, er zijn ergere dingen in het leven, maar nu willen we heel graag kinderen. En ik wil dat die op de 'gewone' manier verwekt worden, en dat onderzoeken gewoon kunnen plaatsvinden, tijdens mijn zwangerschap. Wachten tot na de bevalling, wil ik niet, want ook mijn gyn is bang dat het dan de verkeerde kant op uitscheurt en dan ben ik verder van huis...

Dus na overleg met mijn gyn word ik nu geopereerd. (over enkele weken) Ook wordt een chronische ontsteking (ik spreek eigenlijk liever van een enstige irritatie) aan de rand van de opening wordt verwijderd.

Heeft iemand hier ervaring mee, wat staat me te wachten? Mij is verteld dat ik een weekje uit de running zal zijn.
Heeft iemand tips?

Hartelijk dank!

groeten,
Fleur.


Hoi,

ik ben 20 jaar en heb hier al bijna 2 jaar last van, in het begin heb ik geen last van gehad. Het is waarschijnlijk gekomen doordat ik meerdere malen een candida infectie heb gekregen nadat ik een spiraaltje had laten plaatsen, ik ben helaas niet goed behandeld door mijn huisarts waardoor de infectie zeker wel 10 keer terug kwam.(als het ondertussen niet meer is) Ik ben al naar de gynaecoloog en bekkenbodemfysio geweest op verwijzing van de huisarts, tot nu toe heeft nog niks geholpen. Ik sta al vanaf juni op de wachtlijst voor een sexoloog maar dat duurt blijkbaar wel even. Ondertussen proberen we het gewoon te doen door rustig aan eerst naar binnen te brengen met pijn en laten zitten, daarna met minder pijn en zo door totdat het geen pijn meer doet, daarna gaan we het proberen met beweging. Het lijkt op het eerste gezicht te werken maar dat moeten we nog maar eens zien.
Doordat ik hier last van heb ben ik heel erg veel gaan zoeken naar oplossingen en oorzaken. Ik ben nu bezig om mijn 'darm flora' in balans te krijgen(Dat schijnt goed te zijn) door middel van goede bateriën en probiotica zoals cranberrysap, activia en yackult. Het lijkt allemaal wat rustiger te voelen. Maar wat ik ook heb gelezen is dat de resultaten van verwijdings operaties slecht zijn. De bron is eenboek van ruim bijna 600 pagina's over sexologie die afkomstig is van een universiteit.
Ik hoop je hiermee iets geholpen te hebben.

Groetjes
manouTJE
BerichtGeplaatst: 23-06-2015 23:20 Reageer met quote

Fleur schreef:
Op dit forum lees ik regelmatig berichten over meiden die (denken?) een te nauwe vagina te hebben. Helaas lees ik nergens over een operatie daaraan.
Want het bestaat wel degelijk; een te nauwe vagina!
Ik heb net namelijk zelf en word binnenkort hieraan geopereerd.

Mijn vaginaopening is dus te klein. Een vinger past erin, een tampon dus ook . (tampon eruit is wat lastiger) Een penis past niet...
Ik ben nu al 7 jaar samen met mijn man (ik ben nu 28 ) en we hebben vanalles geprobeerd, ook sexueloog en fysiotherapie (gespecialiseerd in bekkenbodem) maar zij konden me niet helpen. Ook het oprekken met pilottes heeft niets geholpen.
Het inklieven van het te stugge maagdenvlies enkele jaren geleden heeft er wel voor gezorgd dat ik kleine tampons kan gebruiken.

Onze sex is goed, we kunnen heerlijk vrijen, maar 'dat ene' lukt dus niet. Daar had ik me bij neergelegd, er zijn ergere dingen in het leven, maar nu willen we heel graag kinderen. En ik wil dat die op de 'gewone' manier verwekt worden, en dat onderzoeken gewoon kunnen plaatsvinden, tijdens mijn zwangerschap. Wachten tot na de bevalling, wil ik niet, want ook mijn gyn is bang dat het dan de verkeerde kant op uitscheurt en dan ben ik verder van huis...

Dus na overleg met mijn gyn word ik nu geopereerd. (over enkele weken) Ook wordt een chronische ontsteking (ik spreek eigenlijk liever van een enstige irritatie) aan de rand van de opening wordt verwijderd.

Heeft iemand hier ervaring mee, wat staat me te wachten? Mij is verteld dat ik een weekje uit de running zal zijn.
Heeft iemand tips?

Hartelijk dank!

groeten,
Fleur.
manouTJE
BerichtGeplaatst: 23-06-2015 23:20 Reageer met quote

Fleur schreef:
Op dit forum lees ik regelmatig berichten over meiden die (denken?) een te nauwe vagina te hebben. Helaas lees ik nergens over een operatie daaraan.
Want het bestaat wel degelijk; een te nauwe vagina!
Ik heb net namelijk zelf en word binnenkort hieraan geopereerd.

Mijn vaginaopening is dus te klein. Een vinger past erin, een tampon dus ook . (tampon eruit is wat lastiger) Een penis past niet...
Ik ben nu al 7 jaar samen met mijn man (ik ben nu 28 ) en we hebben vanalles geprobeerd, ook sexueloog en fysiotherapie (gespecialiseerd in bekkenbodem) maar zij konden me niet helpen. Ook het oprekken met pilottes heeft niets geholpen.
Het inklieven van het te stugge maagdenvlies enkele jaren geleden heeft er wel voor gezorgd dat ik kleine tampons kan gebruiken.

Onze sex is goed, we kunnen heerlijk vrijen, maar 'dat ene' lukt dus niet. Daar had ik me bij neergelegd, er zijn ergere dingen in het leven, maar nu willen we heel graag kinderen. En ik wil dat die op de 'gewone' manier verwekt worden, en dat onderzoeken gewoon kunnen plaatsvinden, tijdens mijn zwangerschap. Wachten tot na de bevalling, wil ik niet, want ook mijn gyn is bang dat het dan de verkeerde kant op uitscheurt en dan ben ik verder van huis...

Dus na overleg met mijn gyn word ik nu geopereerd. (over enkele weken) Ook wordt een chronische ontsteking (ik spreek eigenlijk liever van een enstige irritatie) aan de rand van de opening wordt verwijderd.

Heeft iemand hier ervaring mee, wat staat me te wachten? Mij is verteld dat ik een weekje uit de running zal zijn.
Heeft iemand tips?

Hartelijk dank!

groeten,
Fleur.
manouTJE
BerichtGeplaatst: 23-06-2015 23:25 Reageer met quote

Fleur schreef:
Op dit forum lees ik regelmatig berichten over meiden die (denken?) een te nauwe vagina te hebben. Helaas lees ik nergens over een operatie daaraan.
Want het bestaat wel degelijk; een te nauwe vagina!
Ik heb net namelijk zelf en word binnenkort hieraan geopereerd.

Mijn vaginaopening is dus te klein. Een vinger past erin, een tampon dus ook . (tampon eruit is wat lastiger) Een penis past niet...
Ik ben nu al 7 jaar samen met mijn man (ik ben nu 28 ) en we hebben vanalles geprobeerd, ook sexueloog en fysiotherapie (gespecialiseerd in bekkenbodem) maar zij konden me niet helpen. Ook het oprekken met pilottes heeft niets geholpen.
Het inklieven van het te stugge maagdenvlies enkele jaren geleden heeft er wel voor gezorgd dat ik kleine tampons kan gebruiken.

Onze sex is goed, we kunnen heerlijk vrijen, maar 'dat ene' lukt dus niet. Daar had ik me bij neergelegd, er zijn ergere dingen in het leven, maar nu willen we heel graag kinderen. En ik wil dat die op de 'gewone' manier verwekt worden, en dat onderzoeken gewoon kunnen plaatsvinden, tijdens mijn zwangerschap. Wachten tot na de bevalling, wil ik niet, want ook mijn gyn is bang dat het dan de verkeerde kant op uitscheurt en dan ben ik verder van huis...

Dus na overleg met mijn gyn word ik nu geopereerd. (over enkele weken) Ook wordt een chronische ontsteking (ik spreek eigenlijk liever van een enstige irritatie) aan de rand van de opening wordt verwijderd.

Heeft iemand hier ervaring mee, wat staat me te wachten? Mij is verteld dat ik een weekje uit de running zal zijn.
Heeft iemand tips?

Hartelijk dank!

groeten,
Fleur.


hallo, dames

ik las dit en voelde me niet meer zo alleen!
ik heb namelijk een te nauwe vagina en heel veel pijn. ik ga vrijdag naar de dokter om te kijken wat er aan te doen valt ik heb al in mijnverleden ontspannings- therapie gehad wat niet geholpen heeft!! hopelijk kan het met een operatie verholpen worden zodat die spier niet meer strak staat. en ik me daaromn niet meer hoef bezig te houden met pijn en ontspanning van de vagina.

als iemand tips heeft hoor ik het graag,

groetjes manou
Jufvrouwtje
BerichtGeplaatst: 07-07-2016 0:33 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben ontzettend blij met dit forum! Ik voelde met altijd alsof ik een raar persoon was.
Ik heb zelf vier maanden geleden een verwijdingsplastiek gehad. Ik was toen 19 jaar, inmiddels 20. Het begon bij mij ook met klachten zoals bloeden na geslachtsgemeenschap en kleine wondjes. Nou ben ik toen ik acht was ongelukkig gevallen op de rand van een zwembad en dat moest gehecht worden. Dit is alleen te netjes gedaan en dat littekenweefsel is niet meegegroeid. Uiteindelijk naar de gynaecoloog die me doorstuurde naar een seksuoloog, want het was psychologisch. Ik heb gelijk gevraagd om een second opinion in een ander ziekenhuis. Deze gynaecoloog zei gelijk dat er met een kleine ingreep het kon worden opgelost. Dus ik naar de degbehandeling, operatie liep goed en mocht in de middag weer naar huis. Helaas, heb ik nu vier maanden later er nog steeds last van. Niet door een fout van de gynae maar door dikke pech. Mijn onderhuid is door mijn opperhuid heengegroeid. Na verschillende keren aanstippen moet ik toch echt eraan geloven en opnieuw een ingreep laten doen. Nogmaals dikke vette pech. De ingreep zelf, de verwijdingsplastiek, is niet heel erg. Ik wens iedereen die problemen heeft met dit onderweg sterkte en ik Hoop dat jullie iets hebben aan m'n verhaal. Exclamation
Jufvrouwtje
BerichtGeplaatst: 07-07-2016 0:33 Reageer met quote

Sorry, hij was twee keer geplaatst... Embarassed
Dilara98
BerichtGeplaatst: 03-09-2017 23:25 Reageer met quote

Ik weet niet of hier nog op gereageerd gaat worden maaar :

Ik ben nu net 19 en heb altijd al last gehad met het inbrengen van tampons. Het lukte niet verder dan het topje, had zelfs de ultra mini geprobeerd.

Nu ben ik hier vorige week eindelijke mee naar de huisarts geweest, die zei dat ik bijna geen opening heb en mijn vagina niet toegangbaar is. Ze vroeg zich ook af of ik wel bloedde tijdens minn menstruatie en of wel al het bloed er dan uit kon, gezien ik ook altijd erge buikpijn heb. Nu bloed ik altijd vrij hevig dus ik denk dat dit wel goed zit.

Wel ben ik doorverwezen naar de gynaecoloog en wacht ik momenteel op een afspraak. Wat kan ik ongeveer verwachten tijdens die afspraak? Ik ben namelijk best wel nerveus hiervoor
Index > Gynaecologie > te nauwe vagina: operatie
Pagina 15 van 15  

Vorige  1, 2, 3 ... 13, 14, 15

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring