Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Koortslip hoe lang?
Auteur Onderwerp: Koortslip hoe lang?
Gast
BerichtGeplaatst: 21-03-2006 17:34 Reageer met quote

Heb gisterenavond een klein blaasje geconstateerd en toen meteen zovirax op gedaan. Het lijkt er nu op dat er al een klein korstje komt maar lip is nog wel een beetje dik opde plek. Hoe lang gaat het duren (las in bijsluiter zovirax 10 dagen maar weet niet vanaf welk stadium dat is) en vanaf welk moment is het niet meer besmettelijk???
Gast
BerichtGeplaatst: 27-03-2006 1:18 Reageer met quote

Is het mogelijk jezelf te besmetten via een eerder gebruikte Labello of andere zalfjes???
auktje
BerichtGeplaatst: 01-04-2006 10:28 Reageer met quote

je kunt jezelf weer besmetten! teminste dat heb ik eens gehoord.
als ik een koortslip heb ,dan duurd het zeker ruim een week voordat hij helemaal weg is inclusief de korst ,maar kan ook langer duren,ik denk zodra er een korst op zit dat het niet meer besmettelijk is,zit nu ook met een koortslip,heb nog een klein plekje er zitten zit er nu al anderhalf week,maar kan ook zo wel weer een nieuwe op komen zetten ,bij mij dan he ! ik weet niet hoe dat bij een ander is,ik weet wel dat het erg pijnlijk kan zijn en dat je er behoorlijk ziek van kan zijn !
NG
GastBerichtGeplaatst: 10-04-2006 17:04 Reageer met quote

Koortslip is echt niet leuk, ik kan erover meespreken.
Als je voelt dat je lip begint te kriebelen en te branden doe je er best zo snel mogelijk Zovirax of Herpolips op.
Als er al een blaasje staat heeft het geen nut meer van nog zalf te smeren, dan is het reeds te laat. Sad

Als je er tijdig bij bent verdwijnt het wel snel,
maar eens je een blaasje hebt duurt het wel een tijdje voor het volledig verdwenen is.

Zolang er vocht uitkomt is het besmettelijk en moet je wel uitkijken wat je doet!
Als je het aangeraakt hebt met je handen, was ze dan eerst voor je een ander lichaamsdeel aanraakt Exclamation
tipgever
GastBerichtGeplaatst: 10-04-2006 19:01 Reageer met quote

alles over de koortslip:

http://www.gezondheidsnet.nl/index.php?cms%5BcategoryID%5D=156&cms%5Bcm10%5D%5BcontentID%5D=1679
Gast
BerichtGeplaatst: 27-06-2006 21:12 Reageer met quote

Ik kan mij niet meer herinneren dat ik het herpes virus niet in mijn lichaam had.
Vroeger had je alleen Nestosil dat een beetje hielp, en dan moest je er alsnog rekening mee houden dat je 1 a 2 weken rondliep met een koortslip.
Toen Zovirax kwam toen ging er een wereld voor me open. Vaak was ik al binnen 3 dagen van mijn koortslip af. ( Dat wil zeggen: blaasjes opgedroogt en vaak al eraf gevallen).
Helaas na een aantal jaren van gebruik werd de werking van Zovirax bij mij minder. Ik ben toen overgestapt naar Vectavir en dat gebruik ik nu al zeker 4 jaar.
Als het goed is voel je een koortslip aankomen. Het begint met je huid die wat gevoeliger wordt en als je eroverheen vrijft voel je prikkeltjes. Begin dan al met smeren.
Mijn ervaring wijst uit dat je een koortslip niet kunt voorkomen, maar door tijdig te beginnen met smeren kun je wel de duur van een koortslip verkorten.
Succes!!
Gast
BerichtGeplaatst: 02-08-2006 15:10 Reageer met quote

Anonymous schreef:
Is het mogelijk jezelf te besmetten via een eerder gebruikte Labello of andere zalfjes???
frannie
GastBerichtGeplaatst: 02-08-2006 17:56 Reageer met quote

ja zeer zeker! het is erg besmettelijk!!!

frannie
Deborah
GastBerichtGeplaatst: 04-09-2006 14:06 Reageer met quote

Ik heb sinds mijn jeugd al last van een koortslip. Een tijdje geleden las ik op een forum iemand die L-lysine gebruikt. Ik heb dit ook gekocht en ik moet zeggen het helpt verschrikkelijk goed! Sinds ik L-lysine gebruik heb ik nog geen koortslip gehad. Ik gebruik dit nu ongeveer 3 maanden. Zeker tijdens de zomer, als ik met iemand zoen dan verscheen er altijd wel zo'n vervelende koortslip.
L-lysine is te koop bij de apotheek en bij sommige drogisterijen (bv merk SOLGAR). L-lysine zijn soort capsules en te koop zonder recept. Mocht je door het vergeten van de capusles toch een koortslip krijgen, dan wordt je koortslip door het weer slikken van de capsules niet zo groot en "klapt" niet!!! Het is het proberen waard!!!!!!!!!!!!!!!
Gast
BerichtGeplaatst: 04-09-2006 14:25 Reageer met quote

3maanden dagelijks gebruiken? Is dat niet overdreven of is zo'n capsule om koortslip te voorkomen? Als je eenmaal in aanraking komt met het virus dan blijft het in je zitten voor de rest van je leven. En als je een lage weerstand hebt over het algemeen zul je vaker ervan last krijgen ook. Als je het hebt, even geen kleine kinderen een kusje geven, vooral baby's, zij kunnen erg ziek van worden.
Tasje
GastBerichtGeplaatst: 19-09-2006 22:04 Reageer met quote

Is die L-lysine er ook in poedervorm of iets dergelijks? Ik heb nu van die capsules en ik krijg ze echt totaal niet door mn keel, zo groot zijn ze.... Ook als ik ze in stukken snijdt werkt het niet.
Door
GastBerichtGeplaatst: 19-09-2006 22:30 Reageer met quote

Zelf heb ik heel vaak last van een koortslip, maar ik heb nu een supermiddel ontdekt nl. Compeed Cold Sore Patch/ Lipblaasjes Patch. Wel duur (9,95), maar het werkt echt en als ik er op tijd bij ben, voorkomt het zelfs een koortslip. L-lysine werkte redelijk bij mij, Cat's Claw werkt beter (en niet teveel suiker!!).
nicosalaets
BerichtGeplaatst: 20-09-2006 20:39 Reageer met quote

hoi, ook ik ben de trotse bezitter van het herpes virus en heb ong 5 à 6 per jaar een koortslip. soms is het op mijn lip zelf, soms op de onderkant vd lip en deel van de kin. ik heb al vanalles geprobeerd: zovirax, tandpasta (droogt uit), pilletjes genaamd "doc aclico" en ga zo maar verder. ik vrees ook dat het bij mij "psychologisch" is, maar bij verjaardagen, feesten, huwelijken, oud op nieuw heb ik telkens prijs ! vree vervelend, gezien een deel van je lip uit mekaar hangt en het genezingsproces 14 dagen in beslag neemt voor je lip terug normaal is. bij mij is het ook pijnllijk, gezien open vlees van lip, een korst die trekt en die geregeld openbarst (bij het lachen bv) waardoor ik dan ook nog eens bloed. verschrikkelijk !!! ik ben het eigenlijk beu, heb liever ganse week diarree dan een koortsblaas ! hebben jullie tips, helpt die compeed wel, want gaan werken me nen pleister op je lip is ook nie alles he.
Door
GastBerichtGeplaatst: 21-09-2006 12:55 Reageer met quote

Zo'n 'pleister' is een doorzichtig rondje met bepaalde werkzame stoffen (vraag me niet welke, dat weet ik zo niet, maar het werkt). Je ziet er dus bijna niets van en altijd beter dan zo'n nare koortslip, toch? Wel direct erop plakken als je nog maar een klein bultje of zelfs alleen tinteling/jeuk hebt. Bij mij voorkomt het echt een uitgebreide koortsuitslag en, geloof me, ik heb al vanalles geprobeerd, maar dit geeft tot nu toe het allerbeste resultaat. Ik herken me wel in de schrijver direct boven mij, dat het ook 'psychologisch' kan zijn, dus ik zorg ervoor dat ik zo veel mogelijk in balans ben.
RT
GastBerichtGeplaatst: 21-09-2006 12:59 Reageer met quote

HOI DOOR : dt supermiddel is dat een zalf of een pleister????? ik heb ook vaker last van koortslip
Door
GastBerichtGeplaatst: 23-09-2006 11:05 Reageer met quote

Zie hierboven RT bij m'n ander opmerking!
Gast
BerichtGeplaatst: 04-10-2006 0:46 Reageer met quote

Ik zit nu er nu ook helemaal onder; het gebied v/d koortslip is in eens behoorlijk uitgebreid en groter dan ooit tevoren, behoorlijk schrikken. Het "beperkte" zich eerst alleen tot m'n lippen of net op de rand met de huid, maar dit heeft zich ook op dit gebied ook uitgebreid (in de loop der jaren geleidelijk). Maar daarnaast nu zit ook in eens een plek een cm of wat hoger (op de plek waar Madonna haar moedervlek heeft zeg maar). Aaaaargh!

Ik vind het maar een eng virusje (vanaf dat ik een kleuter was) en heb er vaak last van (bijna maandelijks of iedere 2 maanden). Ziet er ook zo smerig uit. De meeste mensen voelen het opkomen, branderig/prikkend etc.. Ik niet, ik voel die verschijnselen pas als het al opgekomen is.
Bij mij helpt Zovirax, Previum e.d. (daarom) ook niet en gebruik dit al jaaaren niet meer (verder gebruik ik niets, soms alcohol om blaasjes te drogen, maar een middel ter voorkoming v. doorbreken niet).

Sterker nog, ik heb zelfs het idee dat bij mij de genoemde smeerseltjes, toen ik het gebruikte, ervoor zorgde dat het virus op een gegeven moment uitbreidde. In de tijd dat ik Zovirax etc. gebruikte, was het dat de blaasjes steeds redelijk op dezelfde plek kwamen. Maar ik ontdekte dat de blaasjes op een gegeven moment op plaatsen kwam net naast het gesmeerde gebied en dat het virus zo de stoffen in zalfje probeerde te "ontduiken".
En op allerlei sites wordt ook steeds gezegd dat het geen littekens achterlaat. Ik weet niet hoe ze daar nou bij komen want ik hou er altijd littekens aan over.

Het is een lang verhaal, maar ik moest het even kwijt. Alvast bedankt!
Americana
BerichtGeplaatst: 04-10-2006 4:43 Reageer met quote

Ik heb zelf al jarenlang last van koortslippen. Helaas kom je er nooit meer van af, want het virus sluimert in de uiteinden van je zenuwen.Er zijn verschillende oorzaken waardoor er weer eens een virus uitbraak kan ontstaan. In mijn geval kan het van alles zijn: te koud, te veel zon, stress, verminderde weerstand. Het is een besmettelijk virus dat je makkelijk kan overdragen, je kunt het op andere gebieden van je lichaam overdragen als je de blaasjes hebt aangeraakt en je handen niet hebt gewassen. Het is zeer zeker sexueel overdraagbaar, dus oppassen geblazen.

Bij kleine baby's moet je helemaal uitkijken, want dit virus is voor hen zeer gevaarlijk. In sommige gevallen zelfs dodelijk. Dus helaas als je vaak uitbraken hebt van koortslip moet je eigenlijk geen baby's knuffelen of kussen. Ook al heb je geen blaasjes moet je nog uitkijen.
Hoe lang duurt een uitbraak, normaal gesproken zou het met een dag of tien zonder behandeling overmoeten zijn. Indien je meteen bij het voelen van een tinteling van een virusremmende creme gebruik maakt, zoals Zovirax, kun je het misschien onderdrukken. Alle cremes bevatten Aciclovir of Penciclovir, dit moet een aantal keer per dag, gedurende 4 a 5 dagen worden aangebracht.
buitenlander
GastBerichtGeplaatst: 10-10-2006 23:13 Reageer met quote

ik heb hier in een Frans blad gelezen dat het helpt om direct een ijsblokje op de aankomende koortslip te doen. Ik heb dit geprobeerd, en waarempel, de zwelling is verdwenen...Toeval of niet. Kost niks om het te proberen. Salut!
Iloon
GastBerichtGeplaatst: 20-10-2006 12:48 Reageer met quote

Ik heb zo'n hekel aan die krengen! bij mij helpt vasiline nog het beste! de rest helpt voor geen ene meter!!
Index > Huidaandoeningen > Koortslip hoe lang?
Pagina 1 van 6  

1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring