Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > NuvaRing ervaringen?
Auteur Onderwerp: NuvaRing ervaringen?
johndoe
BerichtGeplaatst: 21-03-2006 13:59 Reageer met quote

Ik zit er aan te denken om de nuvaring te gaan gebruiken ipv de pil. (pilmoe)
De informatie op internet is erg duidelijk, maar ik mis de gebruiksters ervaringen!
Vooral op het gebied van geslachtsgemeenschap. Op de plaatjes lijkt het alsof de ring vrij vooraan in de vagina zit. Dit moet je partner volgens mij voelen. Of valt dat mee? En kan hij door sex verschuiven -> verder de vagina in waardoor je hem er niet meer zelf uitkrijgt?
Misschien een beetje aparte vragen, maar ik kan de antwoorden niet op internet terugvinden helaas.
sasco
GastBerichtGeplaatst: 21-03-2006 20:08 Reageer met quote

Hey Johndoe! Ik gebruik de nuvaring nu meer dan een jaar en ben er heel tevreden over. Toen ik een vriendje kreeg twijfelde ik wel ff hoe ik het moest vertellen, want wist ook niet of hij het zou voelen. Maar dat valt heel erg mee, hij heeft hem alleen heel in het begin 1x gevoeld, en natuurlijk als hij met z'n vingers in me komt. Ik denk dat hij in theorie tijdens de sex wel kan verschuiven, maar hij kan nooit zo diep dat je er niet meer bijkunt (pak maar eens een anatomieboek erbij, het kán gewoon niet...). Ik ben verder echt superblij ermee, van de pil ging m'n libido erg omlaag en werd ik chagerijnig (behalve in m'n stopweek, lekker handig) en daar heb ik echt helemaal geen last meer van! Dus ik kan hem je zeker aanraden!!!
sasco
GastBerichtGeplaatst: 21-03-2006 20:11 Reageer met quote

Oja, er is wel 1 minpuntje aan: je kunt hem maar voor 3 maanden meekrijgen bij de apotheek ivm houdbaarheid. Dus vaker langs de apotheek dan bij de pil.
gebruikster
GastBerichtGeplaatst: 27-03-2006 9:31 Reageer met quote

Hallo!
Ik heb ook nuvaring gebruikt!!ideaal!!! je doet hem er in als je (normaal) begint met de pil en als je hem er na drie weken uit haalt wordt je ongesteld(stopweek) en zo gaat dat door dus je hoeft er maar 2 keer per maand aan te denken , tijdens het vrijen voelt je man hem niet zitten..zelf heb je er ook geen last van als hij vast zit zit ie vast.., je moet hem alleen zelf betalen bij de apotheek dat is wel jammer maar ik vind het echt ideaal! heel veel succes er mee! groetjes gebruikster nuvaring
Belisa
BerichtGeplaatst: 27-03-2006 18:59 Reageer met quote

Hey hoi, ik heb zelf de Nuvaring ongeveer anderhalf jaar gebruikt. Ik had door de pil nml veel last van migraine en dat is met de ring helemaal over, ideaal!!

Het is gewoon een ideaal middel. Via de website kun je instellen dat je iedere maand een sms krijgt als je de ring weer moet verwijderen en weer moet plaatsen, kan overigens ook per e-mail!

Ik ben nu gestopt omdat we graag een kindje willen, maar als ik weer anticonceptie wil gaan gebruiken dan zal ik de nuvaring zeker weer nemen.

Ik kan hem je zeker aanbevelen, ik vond het in het begin ook een beetje eng omdat er nog niet zoveel over bekend was. Maar ik ben er g blij dat ik het wel gedaan heb.

Met vrijen voelde mijn vriend de ring nooit, zelf voelde ik het af en toe wel omdat hij iets dieper in je vagina komt maar dat was zeker geen vervelend gevoel.

De ring gaat daarna overigens weer terug op zijn plek en heb je er geen omkijken meer naar.

Hopelijk heb ik je zo een beetje op weg geholpen Smile

Groetjes Belisa
naira
GastBerichtGeplaatst: 29-03-2006 16:46 Reageer met quote

Hallo dames, na 1,5 week gestart te zijn met de ring ben ik op zoek naar ervagingen van anderen. Tot nu toe vind ik het praktisch OK, al heb ik wel het idee dat ik langer ongesteld ben. MAAR ik heb wel het idee dat ik er een beetje depri van word. EN of dat nu is omdat ik voor het eerst in 4 jaar weer hormonale anticonceptie gebruik of omdat het de nuvaring is..dat weet ik niet.

Hebben jullie het idee dat het gebruik van de ring effect heeft op jullie gemoedstoestand?

Ben van nature helemaal niet depri..dus als dit een bijwerking vind ik dat erg jammer!

Groetjes, naira
Belisa
BerichtGeplaatst: 29-03-2006 21:03 Reageer met quote

Nee daar heb ik helemaal geen last van gehad, ik voelde me erder beter bij dan slechter zeker gezien mijn migraine. Toen ik nog aan de pil was moest ik nog regelmatig iedere maand 1 of 2 keer medicijnen daarvoo gebruiken maar nu in 1 jaar maar 1 x nodig geweest!!

Misschien komt het toch omdat je nu voor het eerst in 4 jaar weer iets gebruikt en moet je lichaam er nog even aan wennen!!
dieuwertje
BerichtGeplaatst: 30-03-2006 10:29 Reageer met quote

hm, ik was er niet erg tevreden over, peetje depri, pukkelig, slappe borsten etc. maar heb 'm ook niet erg lang gebruikt. M'n vriend, die met en zonder kon vergelijken heeft de ring maar een keertje gevoeld, verder helemaal niet meer.
kwijtraken kan idd niet, in je baarmoeder kan ie niet terechtkomen en in je vagina kan je met je vingers in principe overal bij.
naira
GastBerichtGeplaatst: 31-03-2006 13:42 Reageer met quote

M'n depri bui is over..en al ben ik er nog niet uit of dat nou dat uurtje ingehaalde slaap was tussen de middag eergisteren (met 2 kids mis je wel eens wat slaap Wink) Of dat het na weken ring over is..

Ik ben benieud bij de 2e ring..

Met vrijen geen problemen gehad..hihi wel ff anders zo weer zonder condoom.

Van hubbie ook geen klachten gehad..

Lijkt erop dat voorlopig klant blijf!
naira
GastBerichtGeplaatst: 31-03-2006 13:45 Reageer met quote

Sorry, ik typ een beetje slordig....maar dat komt door mijn wiebelende mannetje op schoot... Wink

2 weken ring & ik blijf klant.
Marieke
GastBerichtGeplaatst: 06-04-2006 11:56 Reageer met quote

Hallokes gebruiksters,
Ik ben net deze week gestart met de nuvaring. Maar heb er toch wel enkele vragen bij. Ik heb het gevoel dat de ring toch niet zo ver in de vagina zit, maar ik voel hem wel niet zitten. Misschien doe ik iets verkeerd ofzo.
Verder heb ik ook gemerkt dat het bij het vrijen niet voelbaar is maar het was wel lachen toen de ring na het vrijen nog bij mn vriendje was achtergebleven. Hoe kan ik dit vermijden, miss zit de ring niet dipe genoeg?
Wie kan me raad geven...
sasco
GastBerichtGeplaatst: 06-04-2006 13:40 Reageer met quote

Hoi Marieke, op zich hoeft de ring ook niet zo diep, voor de werking maakt dat niet uit, dus als je hem niet voelt zitten is het goed. Maar als hij bij je vriendje achterblijft is dat misschien niet zo handig. Bij mij zit de ring trouwens niet zo dat m'n vriendje er 'doorheen' steekt, maar juist 'rechtop' en dan dus een beetje platgevouwen (zoals je hem inbrengt). Misschien helpt dat?
Belisa
BerichtGeplaatst: 06-04-2006 13:52 Reageer met quote

Idd, misschien doe je hem verkeerd in je moet hem samenvouwen en dan zit ie in principe verticaal in je vagina en zou je vriend hem er niet uit moet kunnen 'vissen' Smile

De ring zit vaak op verschillende plekken de ene keer wat dieper dan de andere keer, maar over het algemeen zit ie vrij laag... dus wat jij beschrijft is prima!
hd
GastBerichtGeplaatst: 11-04-2006 20:40 Reageer met quote

Hallo,
ik heb vandaag de nuvaring opgehaald bij de apotheek. Het was wel een heel gesprek om hem te krijgen. Mijn arts gelooft er geen biet van dat hij betrouwbaar is. Hij heeft me erg aan het twijfelen gebracht. Is er iemand die wat langere tijd "ringervaring" heeft?
Belisa
BerichtGeplaatst: 12-04-2006 9:43 Reageer met quote

Ik denk dat bovenstaande verhalen je toch al wel heel veel info moet geven en anders eens even goed kijken op de speciale website van de nuvaring!

Hij is net zo betrouwbaar als de pil, en ook hiervoor geldt gebruik hem goed.
sasco
GastBerichtGeplaatst: 12-04-2006 12:21 Reageer met quote

Hoi hd,
ik gebruik de ring al langer dan een jaar, en niet zwanger geworden Wink Zegt natuurlijk helemaal niks. In theorie is de ring net zo veilig als de pil, in de praktijk zelfs veiliger omdat de kans op vergeten kleiner is en ook maken braken en diarree de ring niet minder veilig (even opletten: antibiotica verminderen de betrouwbaarheid WEL, net als bij de pil). Maar zoals met alle 'nieuwe' medicijnen, er is natuurlijk niet al tientallen jaren ervaring mee, dus veel artsen staan er nog wat huiverig tegenover. TIP: geef je op de website van de nuvaring op voor de herinnerings-smsjes en bestel daar ook het gratis klokje. Omdat je aan de pil elke dag moet denken zit dat in je ritme, maar na drie weken je ring verwijderen kun je nog wel eens vergeten. Maar zo krijg je dus een smsje dat je hem moet verwijderen, en de week erop weer dat je een nieuwe moet inbrengen. Je kunt ook op de website doorgeven wanneer je wil 'doorringen' (en dus een ongesteldheid overslaan), dan passen de smsjes zich daar op aan. Erg handig!
hd
GastBerichtGeplaatst: 13-04-2006 10:31 Reageer met quote

hallo
bedankt voor de info. Ik ben wel een beetje gerustgesteld. De arts vroeg trouwens ook nog hoe lang ik niet zwanger wil worden. NOUJA ZEG Ik zei:ik heb drie kinderen, lijkt me voorlopig wel even genoeg.
gebruikster
GastBerichtGeplaatst: 13-04-2006 21:40 Reageer met quote

hallo hd...
ik ben ook gebruikster van nuvaring en heb hem totaal 2 jaar gebruikt...en echt waar hij is net zo veilig als de pil! en is jou dokter mischien van de oude stempel??? mijn dokter toendertijd was hem een soort aan t promoten! en ben er erg blij mee geweest ben nu gestopt omdatwij graag kindjes willen....maar het is echt een aanrader!
marieke..ik denk dat als de nuvaring bij jou vriendej achter blijft hij niet achter je "botje"zit...als je m inbrengt moet je alshet ware even het bochtje om..en idd even dubbel vouwen! nou allemaal heel veel succes gebruikster
Bianca van P
GastBerichtGeplaatst: 14-04-2006 11:36 Reageer met quote

ik ga hem volgende week voor de eerste keer gebruiken, wel spannend, moet eerst nog even overleggen in het zh of het zeker mag. Mijn huisarts was dolenthousiast hierover iig.
Liza
GastBerichtGeplaatst: 23-04-2006 13:26 Reageer met quote

Hallo dames,
Ik vroeg me af of er misschien ook ervaringen van vrouwen zijn die overgestapt zijn van de Mirena op de NuvaRing? Ik ga mijn Mirena na 5 maanden van veel tranen, buikpijn, stemmingswisselingen, bloedverlies en ergernis laten verwijderen en zoek nu naar een alternatief.
Groetjes van Liza
Index > Gynaecologie > NuvaRing ervaringen?
Pagina 1 van 18  

1, 2, 3 ... 16, 17, 18  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring