Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > Heel harde ontlasting
Auteur Onderwerp: Heel harde ontlasting
lida2
BerichtGeplaatst: 20-03-2006 21:04 Reageer met quote

Hallo,

Mijn dochter van 2 en 4 maanden heeft sinds 3 dagen erge harde ontlasting. Het komt er nauwelijks uit. Je voelt gewoon een harde bal in haar anus zitten die vast zit. Gelukkig is zonet alles er wel uitgekomen maar het doet erge pijn. Sinds een paar dagen gebruikt ze ook Bisolvon. Zou het daar mee te maken kunnen hebben? Tot 3 dagen geleden had ze juist zachte ontlasting.
Ze eet wel slecht (geen fruit en groente) maar dat doet ze al tijden dus het lijkt me hier ook niets mee te maken kunnen hebben.
Heeft iemand een tip om haar zachtere ontlasting te laten krijgen? Ik probeer al appelsap. Verder weet ik het eigenlijk niet.

Ik hoop van jullie te horen.

Lida
Jip
BerichtGeplaatst: 21-03-2006 10:41 Reageer met quote

sinaasappelsap. En eventueel iets olie rond anusje smeren.
Ouderwetse manier, stukje zeep een zetpilletje van maken.
lida2
BerichtGeplaatst: 21-03-2006 10:46 Reageer met quote

Dat zijn goede tips. Ik ga ze zeker gebruiken.
Hartelijk bedankt.

Groetjes, Lida
Jip
BerichtGeplaatst: 15-04-2006 20:07 Reageer met quote

werkt het?
bezoeker
GastBerichtGeplaatst: 15-04-2006 22:03 Reageer met quote

Ja, sorry. Ik had eigenlijk even moeten laten weten of het helpt natuurlijk.
ZE heeft een paar dagen erge last gehad en ik heb haar toen zoveel mogelijk sap (sinaasappel en appel) gegeven. Na enkele dagen werd het al weer zachter en nu is het gelukkig weer normaal.
Ik ben er erg blij mee want zo'n kleintje zo'n pijn zien lijden is ook niet leuk.

bedankt voor je belangstelling

Lida
Jip
BerichtGeplaatst: 16-04-2006 10:41 Reageer met quote

Dat is mooi dat het beter gaat, die van mij had het ook toen ze net 2 weken oud was, lactulose gehad. Was echt superhard en gillen als het eruit moest, is inderdaad heel zielig.

graag gedaan!

groetjes
elsgiss
BerichtGeplaatst: 21-04-2006 0:18 Reageer met quote

Mijn kind had in de baby-leeftijd (en ook nog in de peuter/kleurtijd) ook erg harde ontlasting. Toen wij op het consultatiebureau vertelden dat zij keuteltjes als ontlasting had, werd babymelk van het merk Frisolac aangeraden. (dat hielp). Wij wisten toen trouwens niet dat keutels een teken zijn dat de ontlasting te hard is. Later op het potje kwam er een hele grote klomp ontlasting uit. Achteraf denk ik dat de ontlasting toen nog steeds te hard was, maar ik dacht toen dat mijn peuter een grote anus had.
Conclusie: veel onwetendheid. Inmiddels zijn we wijzer. Er is ons nooit duidelijke uitleg gegeven.
Jip
BerichtGeplaatst: 21-04-2006 9:49 Reageer met quote

ik hoor dat ook vaak van mijn moeder, die kijkt en luisterd af en toe met verbazing en ik hoor regelmatig de zin....dat hadden wij vroeger niet. Sommige truukjes van mijn moeder zijn ook veel simpeler als de dingen die ze tegenwoordig hebben of doen en dat is best handig en ook heel leuk.

mijn moeder gebruikte vroeger stukjes zeep daar maakte ze een soort zetpilletje van voor de harde ontlasting! Daar was ikz elf nou nooit op gekomen!
mel
GastBerichtGeplaatst: 27-09-2006 8:45 Reageer met quote

Hallo ik ben een dochter van een vader die al jaren last had van obstipatie en buikklachten. Ik ben zelf verpleegkundige en ik weet dat vezels heel erg belangrijk zijn voor een goede stoelgang. Er is iets nieuws op de markt dit is all bran plus( dit is een ombijtproducht maar je kunt het ook in een koekvorm krijgen om tussendoor te eten).Dit is echt een wondermiddel. Mijn vader heeft na jaren geen last meer van obstipatie en geen buikklachten meer. All bran plus kun je kopen bij super de boer en albert heijn. Ik hoop uw dochter hiermee geholpen te hebben.
Op de verpakking staat de gebruiksaanwijzing van het producht.

Groetjes
Fam Munneke
BerichtGeplaatst: 03-11-2006 10:03 Reageer met quote

klinkt naar verstopping in darmen. daar bij is het belangrijk goede voedsel veel vezels en niet te veel vettigheid en snoep. venkel thee wil ook wel goed helpen
life-with-elias
BerichtGeplaatst: 24-03-2014 13:47 Reageer met quote

Hoi Hoi, Nou wij kennen het probleem hoor. Onze baby (7 maanden oud) heeft ook harde ontlasting gehad...na een lange zoektocht hebben we een oplossing gevonden....zie hier

http://life-with-elias.nl/index.php/baby-blog/baby-gezondheid-en-verzorging

Wij waren zo blij dat hij er van af is!!!!
Index > Kinderziekten > Heel harde ontlasting
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring