Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > chlamydia
Auteur Onderwerp: chlamydia
Corsair
BerichtGeplaatst: 10-08-2007 14:13 Reageer met quote

stefan1986 schreef:
maar dit is mijn verhaal vandaag met mij werk verhuizen dus is 1 bureau stoel een bureaublad langs/op me lul gekomen nu kom ik thuis...ik naar de wc ontdek ik rode plekjes niet eerder opgevallen en als ik erover ga is t gevoellig en brand het....dus vlak erna belt me ex met t bericht dat ze een soa heeft en de dokter van haar zegt dat ik me moet testen op glamedia weet iemand wat ?


een rood vlekje is in ieder geval geen symptoom van chlamydia...
Lady Fairy
BerichtGeplaatst: 11-09-2007 8:35 Reageer met quote

Ik heb me vorige week op advies van mijn moeder laten testen op alle soorten soa's... Heb nog geen uitslag..

Ik verlies nu ongeveer 3 maanden lang een soort donkerrode/poepbruine (ruikt naar ijzer) afscheiding uit mijn vagina.. Maar het is niet regelmatig..
Nu ben ik naar de dokter geweest en die denk ook dat het chlamydia is..

Maar ik heb nog geen uitslag gekregen.. Ik heb bloed laten priken en een uitstrijkje laten maken (of een kweekje zoals mijn dokter dat noemde)

Maar ik ben nu 2 jaar lang met mijn vriend samen..
Ik ben niet vreemd gegaan.. hij zegt dat hij dat ook niet heeft gedaan...
Ik heb hiervoor geen sexuele contacten gehad.. Mijn vriend 1, maar daar heeft hij nooit sex mee gehad.. Alleen maar orale (teminste..hij befte haar wel, maar zij pijpte hem niet, lang verhaal.) en verder met de handen...

Mijn vriend heeft nergens last van.. En we gebruiken geen condoom tijdens de sex..
Is het mogelijk dat je chlamydia kunt krijgen als geen van beide partners is vreemd gegaan, en als de exen ook niets hebben?
Dus dat de bacterie er gewoon zit, en dat die ineens actief word?

Ik voel me zo ontzettend onzeker hierover... En onwijs kut... Ik ben als de dood dat ik iets heb.. Vooral omdat mijn vriend heeft gezegd (dat als ik iets heb, en het is overgebracht op hem) dat hij zichzelf opknoopt.. en niet aan de medicijnen wil gaan.. ondanks dat het meeste te genezen is..

Kan iemand me helpen?
Lady Fairy
BerichtGeplaatst: 21-09-2007 7:21 Reageer met quote

Ik heb gisteren de dokter gebeld voor de uitslag..


Helemaal niets Very Happy Alles is negatief Very Happy
Nu hebben mijn vriend en ik alleen nog te beslissen wat we met onze relatie gaan doen na dit gedoe...
Dianna
BerichtGeplaatst: 15-10-2007 21:43 Reageer met quote

Anderhalf jaar geleden heb ik onveilige sex gehad met een man.
Een paar weken erna kreeg ik last van een opgezette onderbuik en een plopgevoel aan de rechterkant van mn onderbuik. Dit werden later kleine steekjes.
Ik kreeg alle mogelijke symptomen van Chlamydia maar durfde het niet voor ogen te zien en liep ermee door.
Een jaar geleden kreeg ik een vriend (met wie ik nog steeds ben). Toen hij uiteindelijk klachten begon te krijgen werd ik pas wakkergeschud. Na onderzoek bleek dat ik Chlamydia had. Ik had hem, de jongen op wie ik zo verliefd ben, deze soa gegeven... Verschrikkelijk voelde ik me en hij was erg boos. We hebben er allebei een kuur voor gekregen en konden er gelukkig goed over praten.
Je zou zeggen dat de soa na zo'n kuur uit je lichaam is. Toch bleef ik last van klachten houden die alleen maar erger werden. Jeuk bij mn schaamstreek, jeuk op mn hoofd, pukkeltjes bij mn billen en tussen mn borsten. Overigens heeft mijn vriend ook vaak erge jeuk op zijn hoofd en hoewel hij nooit pukkels had heeft hij ze nu erg regelmatig op zijn gezicht. En ja, nog steeds steken in mn onderbuik en deze was nog erg opgeblazen (24 uur per dag). Ik wordt soms ineens 2 maand niet ongesteld achter elkaar maar zwanger was ik niet. Wat ik nog niet genoemd heb, is dat toen ik de soa kreeg, achter elkaar last had van blaasontstekingen. Heb 7 kuren met tussenpozen van 1 maand geslikt en nog heb ik er aan de lopende band last van. Al die kuren maken zoveel kapot, dat wil ik niet meer.
De huisarts zegt, juist omdat er bij de echo, bloedonderzoek en het uitstrijkje geen bijzonderheden gevonden waren, dat het wellicht tussen mijn oren zit. Nou, ik geef hem gelijk in dat ik hieraan onderdoor ga. Ik kan me hier heel erg boos over maken en voel me machteloos...
Is dit nou allemaal toeval? Ik snap het allemaal niet meer.
ikkedus
BerichtGeplaatst: 09-11-2007 16:18 Reageer met quote

hallo

ik heb me vorig jaar samen met mijn ex laten testen en we hadden toen allebij helemaal niks.

toen is het uitgegaan en heb ik een andere vriend gekregen waar ik onveilige sex mee heb gehad.

dat is ook weer uit en nu heb ik weer wat met me eerste ex die is vorige week naar de huisarts gegaan omdat hij iets niet vertrouwde en bleek dat hij chlamydia heeft. hij zweert dat hij in de tussen tijd met niemand anders sex heeft gehad.

dus hij kan het alleen van mij hebben en ik alleen van die ene ex.

nu heb ik eigenlijk sinds deze week pas last van jeuk en sinds 2 weken pas last van bloedverlies na het vrijen en dat zijn symptomen van chlamydia.

ik ga me maandag laten testen kan je dan ook zien hoelang je het al hebt?

want begin nu wel te twijfelen omdat ik nu pas de symptomen heb of ik het niet van me vriend heb ipv van me ex en dat me vriend dus tegen me liegt.

of kan het ook zijn dat ik die symptomen nu naar een maand of 3 of 4 pas krijg terwijl ik het toch al langer heb?
Anonympje9
BerichtGeplaatst: 18-11-2007 23:11 Reageer met quote

Ik heb heel soms (ongeveer 1 a 2 x in het jaar) jeuk aan mijn eikel en dan komt er geel vocht uit. En als ik het heb heb ik er dan maar een paar dagen last van. Wat houd dat in? Is het erg?
anoniem91
BerichtGeplaatst: 21-11-2007 17:00 Reageer met quote

Hallo,
Ik heb een vraagje:
Bloedverlies tussen 2 menstruaties door is 1 van de symptomen van chlamydia..
Kan iemand mij vertellen hoelang dat bloedverlies ongeveer duurt (kan het net zolang zijn als een gewone menstruatie?)

Alvast bedankt
petor
BerichtGeplaatst: 30-11-2007 16:30 Reageer met quote

Kan er iemand wat meer vertellen over de kuur opzich?

- Wat neem je in en hoevaak?

- Hoe lang duurt dit?

- Weet je zeker dat je er daarna vanaf bent?

- Kan je deze antibiotica ook gewoon ergens halen zonder recept?

Alvast bedankt!
Lanoniem
BerichtGeplaatst: 21-12-2007 22:42 Reageer met quote

Hallo,

Mijn ex van 2,5 maand geleden heeft opgebeld dat hij chlamydia heeft. Voordat we iets kregen zei hij dat hij zich had getest en niets had. Maar nu hoor ik dat in het soms drie maanden duurt voordat chlamydia uit de testresultaten komt of wie weet is hij niet te vertrouwen. Hij beld natuurlijk niet voor niets! Hij zegt dat ik me geen zorgen hoef te maken, dat het minstens een jaar duurt voordat je onvruchtbaar wordt. Maar ik maak me natuurlijk wel zorgen, vooral omdat ik nadat we het zonder condoom hadden gedaan, ik blaasontsteking had gekregen en ik lees dat de onsteking waardoor je onvruchtbaar wordt lijkt op blaasontsteking! Kan je al snel onvruchtbaar worden of duurt het altijd een tijd en hoelang?

Alvast bedankt voor de info!
(Ik heb al afspraak gemaakt voor test)
Lanoniem
BerichtGeplaatst: 22-12-2007 19:17 Reageer met quote

Jammer dat niemand reageert, maar misschien weet ook niemand het antwoord. De mensen die ik ken zeggen dat ik me geen zorgen moet maken, dat als ik het heb heel optijd bij ben. Zo'n weekend duurt zolang,kan me nergens op concentreren Sad wouw ik nu al getest was of dat ik de medicijnen al had. Ik ben altijd al bang geweest voor soa's en vooral voor deze, vanwege dat je er onvruchtbaar door kan worden en ik wil toch graag een keer kinderen. En weet dat veel mensen denken was dan maar voorzichtig geweest. Maar dat ben ik ook, mijn exvriend had zich laten testen en hij had niets, maar waarschijnlijk dus te vroeg of hij is toch vreemd gegaan Confused. We slikten beide anticonceptie dus ja... We hebben het maar 1 keer zonder gedaan, maar op internet staat dat het zeer besmettelijk is 70%kans dus grote kans. Ik heb nu ook zo'n gevoel dat ik toch niet kan vertrouwen op mannen, hij had niets en nu ineens wel?! Ik voel me boos hoe kan dat nou! Aan mij kan het niet liggen ik heb hiervoor maar 1 jongen gehad we waren beide maagd en ik heb tijdens en voor de nieuwe relatie me voor de zekerheid nog laten testen. Bijna iedereen met een vaste relatie heeft het toch weleens gedaan zonder condoom, natuurlijk nadat beide zich hebben laten testen? Of ben ik nou super dom? Maar ja ik moet natuurlijk blij zijn dat die gelijk gebeld heeft. Is er iemand die ook zoiets heeft meegemaakt of iemand die mij kan geruststellen?

Groetjes Lanoniem
bloemie
BerichtGeplaatst: 22-12-2007 21:23 Reageer met quote

sorry maar gaan vrouwen niet vreemd dan ,is het altijd de man die vreemd gaat.

ik denk dat er een flink stuk frustratie is het spel is.

ook ik heb een relatie gehad waarbij ik als man rare klachten kreeg en eindelijk na 3 maanden eens getest werdt op op soa,

en vreemd gegaan was ik toch echt niet.

trouwens wie weet heb jij het zelf al een tijdje bij je ,ik kreeg toen te horen dat het wel 2 jaar kan duren voordat je er achter komt.
Lanoniem
BerichtGeplaatst: 22-12-2007 22:03 Reageer met quote

Nee ik zeg niet dat mannen alleen maar vreemd gaan, maar snap je niet dat ik best wel overstuur ben? Mijn vorige vriend was 5 jaar terug dus lijkt me wel erg lang en dan was ik dus allang onvruchbaar. Al die tijd nooit uit testresultaten gekomen dat ik wat had dus lijkt me vreemd. Maar volgens mij hoort het na drie maanden sowieso wel uit de testresultaten te komen toch, teminste dat lees ik overal?! Lees wel dat je er lang rond mee kan lopen zonder dat je het ergens last van hebt. Maar misschien is hij ook niet vreemd gegaan heb ook nergens geschreven dat zo is ik zei of te vroeg gestest of toch vreemd gegaan. Maar dat hij er zo makkelijk over doet en ik snap dat wel voor mannen is het meestal ook niet erg, vrouwen worden er onvruchtbaar van! Lijkt jou dat niet ook erg dat je kans hebt dat je onvruchtbaar bent/ wordt?
bloemie
BerichtGeplaatst: 22-12-2007 22:42 Reageer met quote

okee je ben overstuurt boos gefrustreert en bang
.

maar wat bereik je daar nu mee ,geheel niets je ex zit er niet mee maar jij vreet je helemaal op dus heb je je zelf er mee.

je kan het niet meer veranderen wat gebeurt is dus probeer er het beste van te maken en wacht de uitslag af.

en zorg dat je zelf wat rust in acht neemt .
Lanoniem
BerichtGeplaatst: 22-12-2007 22:46 Reageer met quote

Nee echt chlamydia staat aangegeven dat het na twee weken uit de test moet komen en hiv na 3 maanden, dus kan echt niet twee jaar!! Ze bedoelden toch echt twee jaar rondlopen zonder dat je klachten hebt. Dat heb je dus zelf in handen of je test of 2 jaar wacht tot er klachten komen!!
bloemie
BerichtGeplaatst: 22-12-2007 22:48 Reageer met quote

-rustig afwachten op de uitslag en je kan nu boos op ieder zijn maar je kan het niet meer veranderen dus steek je energie in dingen die je wel kan veranderen
Lanoniem
BerichtGeplaatst: 22-12-2007 22:49 Reageer met quote

Ja dat is ook zo, misschien is gefrustreert overdreven, maar voel me wel verrot ja. Maar idd heb ik niets aan
bloemie
BerichtGeplaatst: 23-12-2007 9:24 Reageer met quote

ook daar heb ik begrip voor ,maar energie steken in iets wat niet terug gedraait kan worden kost zo veel energie.

kijk verder wat wil ik met mijn huidige partner ,huisje boompje beestje 8 kinderen grote auto goed huis goed pensioen enz.
Lanoniem
BerichtGeplaatst: 23-12-2007 11:39 Reageer met quote

Haha bloemie, je hebt wel een heel verkeert beeld van me Wink . Ik ben nog niet zo heel oud hoor. Ben nog aan het studeren, steek daar vooral mijn tijd in. En hoop daarna toch iets van cariere te maken. De wie weet verre toekomst dat ik mss een man lief, mooi huisje en kinderen heb hou ik me niet bezig. Ik zie mezelf liever aantal jaartjes reizen. Iemand hoeft niet perse een huisje boompje beestje persoon te zijn om het erg te vinden om geen kinderen te kunnen krijgen. Heb overgens geen studie in een richting met kinderen, maar ik vind kinderen gewoon super leuk en doe ook veel in mijn vrije tijd met kinderen.
bloemie
BerichtGeplaatst: 23-12-2007 11:41 Reageer met quote

nou dat bedoel ik gewoon erergie steken in dingen die je wel kan veranderen ,je wil reizen lekker doen ,studie heel belangrijk.
Lanoniem
BerichtGeplaatst: 23-12-2007 11:54 Reageer met quote

Dat doe ik sowieso, veranderen hoef ik dat ook gelukkig niet, ben goed op weg 3e jaar, maar zet idd door. Ik heb verder ook niets om over te klagen.
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > chlamydia
Pagina 5 van 7  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring