Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > chlamydia
Auteur Onderwerp: chlamydia
Orion83
BerichtGeplaatst: 21-01-2010 9:22 Reageer met quote

Goedenmorgen,
Ik heb zaterdag 2 pillen genomen.
En heb vandaag donderdag morgen is het nog steeds pijnlijk bij het plassen.
Kost het genezen van de plasbuis veel tijd?
Anne16
BerichtGeplaatst: 24-01-2010 16:03 Reageer met quote

Hallo ik ben een meisje van 16, vorige zomervakantie heeft een jongen mij gebeft en gevingerd en ik heb hem gepijpt en afgetrokken. Als hij chlamydia zou hebben, zou het kunnen dat ik dat nu ook heb? Ik heb namelijk wel last van slijmerige afscheiding, of is dat normaal? Verder heb ik nergens last van.
Ik hoop dat iemand mij hier wat meer over kan vertellen.
Johny16
BerichtGeplaatst: 30-01-2010 17:27 Reageer met quote

Hallo Anne, ik ben het Johny! Very Happy Ik was degene die jou gebeft heeft en jij mij zo heerlijk gepijpt! Ja sorry ik heb chlamydia en misschien nog andere geslachts ziektes. Sorry we hadden het veilig moeten doen. Ik zei dat jij mijn eerste was, maar ik heb elke week een ander en doe het altijd onveilig! Ga maar snel naar de dokter....... Crying or Very sad
Shanghai
BerichtGeplaatst: 05-05-2010 5:31 Reageer met quote

mijn man heeft zich in China door een masseuse oraal laten bevredigen, nou heeft hij last van jeuk. Hij heeft inmiddels 3 onderzoeken gehad en daaruit blijkt dat het een pisbuisinfectie is, dan moet je toch pijn hebben met plassen jeuk zo je toch eerder denken aan chlamydia. Wel heeft hij medicijnen gehad.
Roos*
BerichtGeplaatst: 19-06-2010 9:51 Reageer met quote

Een maand geleden heb ik een blaas ontsteking gehad.
Hiervoor heb ik een antibiotica kuur geslikt van 3 dagen.
Nou is mijn vraag als ik toen al chlamydia had zou dat toch ook over moeten gaan met de kuur voor een blaas ontsteking of niet?

Hopenlijk kan iemand mij hier antwoord op geven.
Voque
BerichtGeplaatst: 07-08-2011 12:33 Reageer met quote

Lotgenoten!

Ik heb een klein vraagje:

2 dagen nadat ik mn chlamydia kuur (antibiotica) heb ingenomen, heb ik seks gehad met mijn partner. Omdat ik weet dat het 'virus' nog actief is, hebben we het met een condoom gedaan. Helaas (het gebeurd me nooit) scheurde het condoom, het was n fractie van 10 secondes dat we het in de gaten hadden. Daarna gelijk gestopt. Hij had 2 weken geleden al een kuur genomen, ik dus net 2 dagen. Mijn vraag is: HOE GROOT IS DE KANS DAT WE ELKAAR WEER HEBBEN BESMET?
Kunnen jullie mij hier alsjeblieft antwoord op geven?!
jong moeder
BerichtGeplaatst: 31-12-2011 10:04 Reageer met quote

hallo heb spiraal en ging na de dokter dacht dat die niet goed zat na vele vloeien dokter soa test gedaan en bleek dat ik chlamydia te hebben nu heb ik 2 dagen geleden een antibotica kuur gehad van 1 dag 2 pillen dat ik in 1 keer moest slikken maar nu last in me onderbuik. of duurt het even voor dat het weg is?
Anoniem1997
BerichtGeplaatst: 21-03-2012 19:38 Reageer met quote

Ik ben 14 jaar, ik heb nog nooit sex gehad maar toch denk ik dat ik een soa heb, zou dat kunnen. Ik heb pijn bij het plassen en ik heb ook afscheiding.
boyke90
BerichtGeplaatst: 05-04-2012 18:42 Reageer met quote

Is de kuur voor mannen en vrouwen hetzelfde?

En klopt het dat de kuur 2 pillen zijn?
samantha81017
BerichtGeplaatst: 04-07-2012 16:12 Reageer met quote

hallo, ik heb juist een buitebaarmoedeijke zwangerschap gehad ben van vandaag thuis ik heb gehoord daar voor het eerste keer gehoord da ik chlamydia heb en daarom da eitje is blijve zitte .. de dokter zei da ik da al lange tijd heb maar nooit iets van gemerkt heb en mijn eileider helemaal aan enander gekleeft is daardoor meer heeft hij mij eigelijk ni gezegt en meer kon ik op da moment na mijn op ook ni vrage maar nu wil ik wete als ik pille darvoor genome heb ga mijn eileider dan gewoon weer helemaal ok worde ??
MamaLau
BerichtGeplaatst: 04-09-2012 17:42 Reageer met quote

Hallo iedereen,
Ik wil eens vragen of iemand weet hoe lang het duurt voordat je onvruchtbaar word van chlamydia.. ik heb al jaren veel problemen met mn baarmoeder etc, heb al 8 jaar HPV en blijk nu ook al ruim anderhalf jaar met chlamydia te lopen.. heb in deze tijd 4 keer een kuur gehad, 2 keer de normale kuur van 2 pillen, en 2 keer een lange kuur van een week, en ben momenteel dus weer bezig, dit keer met een kuur van 2 weken.. in het begin, tijdens de eerste kuur, is er ook een spiraal bij mij beplaatst, de gynaefix (als ik het zo goed schrijf).. ik ben erg bang dat hierdoor de chlamydia naar binnen is geschoten en daardoor niet weg gaat.. kan iemand ajb reageren, want ik ben echt bang!
SwingMermaid
BerichtGeplaatst: 02-05-2014 14:06 Reageer met quote

Ok deze topic is zeer oud en jullie zouden allemaal niet meer last hebben van jullie kwaaltjes. Wink
Maar men die googled, komt hier op en leest deze antwoorden. Laat ik dan even duidelijk maken dat niet alles klopt wat hier gezegd word en laat ik dan gelijk wat juiste informatie geven.

Chlamydia is een sluip soa. (Zoals iemand dat leuk aangaf). En waarom heet het zo? Omdat je er jaren mee kan lopen zonder dat je het merkt.
Het verbaasd mij dus dat er zoveel mensen zijn die dan ietsjes anders merken aan zichzelf en er dan jaren mee blijven lopen. Rolling Eyes Bel gewoon de dokter meteen als er ook maar iets anders is aan te merken.

Ja tuurlijk kun je er jaren mee lopen zonder het te weten. Er word ook voor niets aangeraden om elke jaar te testen. Heb je een vaste partner en ben je monogaam met diegene? Zorg dan op z'n minst voor dat je in begin van relatie allebei getest zijn, simpel zat! Anders loop je er inderdaad jaren mee zonder te weten. Ben je niet monogaam (zoals ik) is het meer dan logisch dat er verwacht word 2 a 3 x per jaar een test te gaan doen. Zo blijf je altijd up to date.

En ja, je kan gewoon seks met je eigen partner blijven hebben tijdens chlamydia kuur. Iniedergeval werd ons dat niet ontzegd. En anders doe je het alleen met condoom voor zekerheid. Wink
Alleen geen seks hebben met onbekenden natuurlijk.

De kuur is inderdaad een paar pilletjes voor 2 dagen.
Chlamydia stelt niet veel voor als je er snel bij bent tenminste.
In totaal ben je met 10 dagen er wel vanaf.

Onvruchtbaar ervan worden kan zeker, vooral als je er jaren mee heb gelopen. nogmaals: LAAT JE REGELMATIG TESTEN!

Waarom typ ik dit zo?
Nou, ik en mijn partner zijn swingers.
(men die sexueel actief zijn met anderen)
De stel waar wij een spannende weekend mee hebben beleefd belden ons net op dat ze dit hebben, dat betekend dat wij hoogswaarschijnlijk besmet zijn.
Nemen we hun niet kwalijk, is een risico van onze hobby en je kan ook niet echt iemand op schuld geven.

Samenvatting:
- Je kan er jaren mee lopen zonder te weten.
Kenmerken komen nooit of pas veel later.
- Laat je testen bij elke nieuwe relatie of na sexuele ervaring met een vreemde.
- Je kan er onvruchtbaar van raken mits je er geruime tijd mee loopt. (dit verschild p.p dus je kan niet gaan vragen HOEVEEL JAREN het kan duren!)
- Kuur duurt 2 dagen, met indicatietijd van een week, dus zeker 10 dagen gedeisd houden. Wink
- Ben je niet monogaam, test je 2 x per jaar!
medicaat
BerichtGeplaatst: 22-05-2018 16:29 Reageer met quote

beste mensen...ik wil als huisarts graag reageren op de manieren waarop je (ik heb het hier over chlamidia ) kunt oplopen .

vele collegas spreken over een sexueel overdraagbare aandoening betreft chlamydia ...vaak is dit ook het geval...maar in enkele gevallen is dit niet persee zeker. met name in de zuidelijke landen kan chlamydia over gedragen worden door sauna badhuis of zelfs toilet bezoek. meestal gaat het hier om de vrouwelijke slachtoffers die vatbaar zijn omdat ze met hun vagina vlakken aanraken die besmet zijn.

het kan dus zijn dat je via eerder genoemde zaken besmet raakt met deze nare maar makkelijk behandelbare aandoening te maken krijgt.

laat je tijdig testen.
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > chlamydia
Pagina 7 van 7  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring