Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Aambeien?
Auteur Onderwerp: Aambeien?
uniekenaam
Gast



BerichtGeplaatst: 13-03-2006 20:08 Reageer met quote

Tot mijn grote schrik ontdekte ik laatst een uitstulping aan de rand van m'n anus. Ik nam gelijk aan dat het aambeien waren maar toen ik er wat informatie over opzocht bleek dat aambeien vaak gepaard gaan met bloedingen. Dit is bij mij niet het geval. Het ziet er ook niet uit alsof het veel bloed bevat, het heeft een gewone huidskleur. Ik heb echter sindsdien nog niet mijn darmen geleegd dus het zou dan nog kunnen bloeden. (ik durf alleen niet meer zo goed naar de wc te gaan uit vrees dat ik de rest van mijn ingewanden eruit pers, ik heb me vandaag in ieder geval volgestopt met bruin brood, muesli en 'digestive'koekjes, met een beetje geluk valt mijn ontlasting zonder veel persen er vanzelf uit Cool )
Het begon met een jeukerig plekje en daarna begon het wat te steken, maar na een dag was de 'pijn' verdwenen.
Mijn dieet is over het algemeen niet zo slecht en ik krijg denk ik genoeg lichaamsbeweging. Mijn stoelgang is desondanks altijd al lastig geweest dus ik heb de neiging om (te) hard te persen. Wat weer zou kunnen wijzen op aambeien.
Weet iemand wat het anders zou kunnen zijn?
gast...
Gast



BerichtGeplaatst: 23-04-2006 22:13 Reageer met quote

heb juist getzelfde voor. het is een bolletje, doorsnege 5mm ofzo.. help ons aub
ysman
Gast



BerichtGeplaatst: 25-09-2006 9:51 Reageer met quote

Het is volgens mij een getromboseerde aambei.
heb ik ook last van en er is niet veel aan te doen.
je kan er spertie op smeren dat verzacht en koeld.
als je naar de huisarts gaat gan deze het opensnijden om de pijn te verlichten maar dan heb je wel een risico dat het gaat ontsteken.
en het komt soms wel terug.
als je een zachte ontasting hebt gaat het na plus minus een week of anderhalf langzaam weg en word de pijn minder maar het blijft een zwakke plek
Gast




BerichtGeplaatst: 27-04-2007 9:11 Reageer met quote

Wat belachelijk om dit een getromboseerde aambei te noemen. Bij een getromboseerde aambei sta je op de kop van de pijn en wil je niets liever als dat ze gelijk gaan snijden! Je kan niet meer zitten en liggen. Ik heb 48 uur met een getromboseerde aambei rond gelopen, werkelijk gelopen....Je kan niets anders en dan noem je wat omschreven wordt een getromboseerde aambei? Ga toch gauw en doe niet zo interresant...
vrouw2
Gast



BerichtGeplaatst: 14-06-2007 7:26 Reageer met quote

Wat is er uiteindelijk met die getromboseerde aambei gebeurd? Opengesneden? Vanzelf weggegaan? Vraag me nl af of ik er een "sneetje" door de huisarts in moet laten maken, maar de pijn is vreselijk. IDD: niet liggen, zitten maar alleen lopen..pfff duurt nu al 3 dagen
The GAME




BerichtGeplaatst: 11-03-2009 19:35 Reageer met quote

Hoi

Ik heb toevallig ook een knobbel bij mijn anus.. maar dan wel een grote.. een cm of 3 lang en 1/2 dik. De weekendarts dacht ook aan een getroboseerde aambei en wou me laten (opereren) helpen in het UMCG. Maar daar waren ze bezig met een operatie dus moest hij het zelf doen.... nou mensen de pijn die ik v/d aambei had was erg.. maar dat snijden doen ze dus zonder verdoving.. en ze drukken hem ook nog uit.. heb het hele wilhelmus bij elkaar gevloekt van de pijn.. en nu een dag later verga ik nog vd pijn door de openwond. Door het lopen gaat het schuren dus alles is vuurrood en zit in de ziektewet omdat ik niet best kan lopen. Ik heb gehoord dat het ook een obstinatie vd darmen of endeldarm kanker kan zijn.. Morgen moet ik naar me eigen huisarts en kijken wat hij zegt. Ben trouwens ook misselijk na het eten?! Iemand hier nog last van?
sandra8974




BerichtGeplaatst: 30-06-2009 8:11 Reageer met quote

Ik ben een vrouw van 34 jaar en heb al sinds mijn 15 last van aanbeien/ kloven.
Mijn dokter vertelde mij jaren geleden dat het kloven waren ( weer veranderd en dan gaat de huid scheuren) meeste mensen hebben het bij de nagelriemen. 3 jaar geleden besloot ik maar nog eens te gaan en toen bleek dat er ook aanbeien zaten. Ik heb elastiekjes gehad en 2 keer botox. Maar ik wil nu dat het operatief verwijderd word. Ik denk zelf dat het de kloven zijn aangezien het weer steeds omslaat... Dus mocht je losse velletjes voelen kunnen dat wel eens kloven zijn.
it's me




BerichtGeplaatst: 05-07-2009 18:02 Reageer met quote

Ik heb nu sinds maart erge problemen met mijn stoelgang. De ene keer echt hard en de andere x diaree. Dit gaat gepaard met hevige buikpijnen. Nu is het sinds dien ook zo dat ik hevige pijn heb als "het" eruit moet. Ik bijt en knijp echt in een handdoek van de pijn. Ook daarna blijft er hevige pijn aan/in en rond mijn anus. Ik kan voelen dat er verdikkingen zijn en ga er dus van uit dat dit aambeien zijn. Heb ook een colonscopie pas gehad waar kleine aambeien zichtbaar waren. Nu ziet het er wel zo uit dat er nu een snee in een aambei zit en dit doet super pijn. Dokters hebben me al tig zalfjes gegeven en vezels en ook drink ik veel. Na het wc bezoek zet ik meteen in een bad met zeezout en dat geeft een beetje verlichting maar ook dat zorgt dat de pijn niet weggaat en lig dan ook de rest van de dag op bed met pijn.
Heeft iemand dit ook gehad.. en hoe is dit weggegaan?
sandra8974




BerichtGeplaatst: 07-07-2009 12:16 Reageer met quote

Ik heb hier wel wat tips voor je...
Gebruik vochtige doekjes om schoon te maken. eerst even deppen met wc papier. Ik zorg er ook voor dat ik altijd mn zalf meeneem en doekjes als ik wegga.
Ik ken het gevoel maar al te goed. Mocht je er nu extra last van hebben met weersveranderingen ( van koud naar warm) dan kunnen het ook kloofjes zijn. Ik wil nu ook de operatie om ze echt weg te laten halen... succes ermee
it's me




BerichtGeplaatst: 07-07-2009 14:54 Reageer met quote

dank je voor je antwoord. Maar heb jij dan ook zo een problemen met naar het toilet gaan? En wat doe je eraan zodat het minder pijnlijk is als het eruit komt?? Ik gebruik al vochtige doekjes en allerlei zalfjes.. Ik ben als de dood voor dokters dus gezwijge operaties. Dus wil dit het liefste niet! Maar zo wil ik ook niet verder.. wordt er gek van!! Mad
Yzoltan




BerichtGeplaatst: 31-07-2009 12:18 Reageer met quote

Ik baal hier ook verschrikkelijk van!
Ga 1 week op vakantie in Frankrijk en precíes die week begint op de eerste dag de eerste aambei te komen!
Frans zalfje erop; hielp geen steek.
Aambeien gingen zelfs bloeden; de hele dag door lichtrood.
Terug in Holland reageert de huisarts laconiek met"het kan 2 weken duren..." Hij kéék niet eens! Wel een zalfje gekregen dat ook weer niets hielp!
Na 2 weken wéér bij de huisarts, omdat het niet overging en wederom het antwoord dat het ook wel langer kan duren. Vooral letten op stoelgang, dat je niet perst (doe ik ook niet) Plus veel fruit en vocht.
Het wordt nu geen milimetertje kleiner allemaal, en heb bij de drogist maar Sperti-zalf gekocht, vanwege goede berichten hier.
Het bloeden is in ieder geval gestopt nu! Daar ben ik al heel blij mee.
Maar hoe lang moet ik nog wachten????
Iemand ervaring? Het zijn bij mij twee bobbeltjes dus, naast elkaar.
Wie o wie kan mij hoop geven dat het "vanzelf over gaat"? Crying or Very sad
Julop




BerichtGeplaatst: 31-07-2009 15:32 Reageer met quote

Het hebben van een aambei is op zich geen probleem.

Indien je een aambei hebt en er verder geen last van hebt: laat het zo!

Een aambei operatief laten verwijderen is zeer pijnlijk: je gaat na de operatie 3 weken lang naar het toilet met verschrikkelijk veel pijn!

En zelfs dan: aambeien komen vaak terug...


Ikzelf heb al jaren een aambei en hier heb ik eigenlijk bitter weinig last van.

1 keer per 15 dagen ofzo heb ik er last van in de zin van: beetje pijn, zeurderig gevoel en echt een "hard" opgeblazen gevoel van de aambei.
Dit is niet prettig, maar het duurt meestal maar een paar uurtjes of zelfs nog minder lang. Je kan eigenlijk die pijn en druk zelf wegdoen door zachtjes de aambei een beetje te masseren of weg te duwen.

Ook kan er soms wat bloed aan het toiletpapier hangen, maar dit is op zich ook geen probleem.


Daarnaast heb ik ongeveer 2 keer per jaar een periode dat de aambei "open" ligt en dat er echt bloed uitkomt. Dit bloed spuit er echt uit, dus uit het adertje (aambeien zijn aders, spataders eigenlijk).
Ik verlies dan een aantal dagen wel wat bloed (soms zelfs 2 weken), maar dit stopt vanzelf en zeker als je een goed zalfje tegen ambeien gebruikt.


Waarom laat ik mijn aambei nu zitten?
Wel heel simpel: de eerste keer dat ik het had, vond ik het ook raar en ben naar een dokter gegaan.
Die heeft gezegd van even te wachten, totdat het misschien vanzelf wegging.
Maar dit gebeurde niet, dus heeft de dokter het met een elastiekje afgebonden en weg was de aambei.
Ik heb er ongeveer 5 maanden geen gehad... tot de aambei plots terug was...
Sindsdien laat ik de aambei daat gewoon omdat het me niet stoort op die paar dagen per jaar na dat ik er pijn aan heb.
En die 3à4 weken dat er bloed uitkomt, wel daar leer je mee leven.
Dat bloed op zich is niet erg. Je verliest niet zoveel bloed en wanneer het bloedt, dan ligt de aambei ook open en dan heb je automatisch geen druk op de aambei en voel je eigenlijk totaal geen pijn.

Een ander alternatief wat mogelijk is, is de aambei via laser weg te laten doen. Dit zou ik eventueel kunnen doen.
Dit kan je bv elke 2 jaar ofzo laten doen en zo aambei vrij te blijven, maar omdat ik eigenlijk bitter weinig last heb van mijn aambei laat ik het zo. Hoe minder men aan je lichaam prult hoe beter.

Een echte operatie houdt in dat ze onder volledige verdoving de aambei (het stukje spatader) weghalen. Daarna wordt dit gehecht. Eens dit gebeurd is, ga je tot 3 weken met enorm veel pijn naar het toilet.
En het kan goed zijn dat die aambei na een aantal maanden, jaren terugkomt.

Vandaar dat ik van mening ben dat de aambei beter blijft zitten.
Van een aambei je niet dood dus als je er weinig of geen last van hebt, laat ze zitten!
Het kan misschien genant lijken, maar beter iets genants waar je weinig last van hebt dan je laten operen en grotere risicos lopen.
Yzoltan




BerichtGeplaatst: 31-07-2009 17:39 Reageer met quote

Beste Julop,

Bedankt voor je zeer uitvoerig antwoord!
Geeft mij een andere kijk op deze krengen.
Tevens ben ik nu een gewaarschuwd mens v.w.b. het laten opereren aan aambeien.
Momenteel heb ik er ook weinig last meer van (of is het gewenning?) en ik leer er al aardig mee leven.
Ik ben al reuze blij dat het bloeden gestopt is na bijna 3 weken!
Het enige waar ik me nog wel ongerust over maak is de geïrriteerde huid rondom: het is een precieze cirkel rode huid daar met doorsnee van wel 10 cm.!
Komt je dat bekend voor? Is dat irritatie van de zalf of inlegkruisjes (waar ik nu mee gestopt ben i.v.m. geen bloed)
Ik hoop nog steeds dat ze zullen schrompelen.....
Rolling Eyes
Julop




BerichtGeplaatst: 06-08-2009 15:23 Reageer met quote

Het kan deels gewenning zijn, maar het zal vooral gewoon zo zijn dat je er weinig last van hebt.

Je kan perfect aambeien hebben zonder er echt last van te hebben.

Als je op een gegeven moment merkt dat je bloedverlies hebt dan kan je best gewoon een paar dagen het zo laten.
Heb je nog bloed na een week (bijvoorbeeld) kan je een zalfje gebruiken zoals trianal.
Ik weet dat er op de bijsluiter staat dat je het niet mag gebruiken als je aambeien bloeden, maar je mag het bv wel savonds voor het slapen gaan op de aambei smeren.
Eerst gewoon wassen (zachtjes) en dan voor het slapen gaan de zalf erop doen.
Dit helpt doorgaans om het bloed te stoppen.

Een aambei bloedt doorgaans ook niet vanzelf.
Deze zal vooral bloeden wanneer je naar het toilet gaat en dus moet persen.
Dus wanneer je het er savonds voor het slapen gaan opdoet dan geeft dit niet doordat er doorgaans geen al te grote wonde is aan de aambei zelf.

Voor die geirriteerde huid kan je bv ook trianal gebruiken! werkt daar zeer goed voor.



En alles hangt ook een beetje af van welke soort aambei je hebt en waar.


Ook: mensen hebben doorgaans de neiging om net omdat ze een aambei hebben daar te fel met wcpapier op te gaan wrijven.
Dat kan ook die irritatie veroorzaken.


Nu persoonlijk ben ik dus echt geen voorstander van opereren.


Wat ik doe in het slechtse geval is wanneer ik 3 weken al bloed heb, is naar de dokter gaan en die schrijft dan een middeltje voor dat je anaal moet gebruiken. Dat is een zetpil die ervoor zorgt dat wondjes dichtgroeien.

Doorgaans gebruik ik dat dan in combinatie met de trianal.

Maar ik heb dat nog maar 1 keer voorgehad dat het echt zolang duurde dat het niet stopte.

Vergeet ook niet: je bloedt doorgaans niet meteen dood met een aambei. Dat lijkt veel bloed, maar op zich is dat niet zo.

Nu langer dan 3 weken moet je nu ook wel niet wachten.
Yzoltan




BerichtGeplaatst: 06-08-2009 15:34 Reageer met quote

Hoi weer!
Bloeden is al lang gestopt weer, hoor!
Wrijven doe ik nooit, zéker niet nu ik die 2 krengen heb! Laughing
Ik moet zeggen: het went al aardig en ik ben al reuze blij dat ik er geen jeuk of schrijnend gevoel meer bij heb!
Maak altijd zorgvuldig schoon na "gebruik" met nat w.c. papier en washandjes. Ook iedere keer Sperti erop na ontlasting.
Kortom; schoonhouden maar en niet te veel van aantrekken.
Zou fietsen nou verkeerd zijn?
Ik woon op 20 min. van mijn werk en ga straks weer beginnen en ik wilde gaan fietsen iedere dag.
ERvaring mee?
Ik denk dat ik er maar mee leer leven.... Rolling Eyes
Julop




BerichtGeplaatst: 08-08-2009 20:09 Reageer met quote

Sperti ken ik niet, maar ik raad je aan om niet altijd dingen eraan te vegen.

Je zou moeten proberen om gewoon er niks aan te smeren en dan zien wat dat als resultaat geeft.

En fietsen: lang fietsen is niet goed, maar naar en van je werk fietsen elke dag is juist wel goed!
Als je sport heb je minder last van aambeien. Vooral joggen, lopen helpt hierbij.
Maar ook fietsen (zolang je geen uren aan een stuk op de fiets zit).


Ikzelf fiets elke dag 30 minuten heen en weer...

En als ik dat niet doe of als ik periodes ken met minder activiteit dan merk ik dat ik terug meer last krijg.
(niet toevallig heb ik altijd het meeste last (bloed) wanneer ik periodes heb dat ik bijna nooit sport of weinig beweeg)


Zoals ik al zei:

Ikzelf doe er niks aan!
Ook als er gewoon wat bloed aan het wcpapier hangt, doe ik er NIETS aan.
Wanneer ik merk dat het bloed er echt uitdruppelt of uitspuit: doe ik ook nog altijd NIETS.
Pas wanneer het uitspuiten van het bloed langer dan 7 dagen duurt (ongeveer 7 dagen) dan pas smeer ik er trianal op.

En ik heb af en toe (1 keer per 15-20 dagen) eens een dag dat de aambei echt "opgezwollen" voelt en irritant aanvoelt. Maar dit is doorgaans maar een korte tijd (uurtje ofzo) en doorgaans verminder ik die last door de aambei zachtjes te "masseren".
Of met een warm net wasnhandje erop de deppen.

Ik ben niet zo een voorstander van al te rap opereren of medicijnen gebruiken.

Aambeien zijn doorgaans totaal onschuldig en met een beetje geduld en doorzettingsvermogen kan je daar heel simpel mee leren leven.

Nu je kan wel pech hebben om een lastige aambei te hebben of ze op een slechte plaats te hebben... maar doorgaans leert mijn ervaring mij dat in 90% van de gevallen de mensen te snel panikeren en te kleinzerig zijn.
(een klein beetje jeuk of het besef van een aambei alleen al is voor sommige al genoeg om onder het mes te willen...)
Yzoltan




BerichtGeplaatst: 09-08-2009 10:30 Reageer met quote

Hallo Julop,
Ik doe er nu ook even een tijdje niets aan; gewoon kijken of het dan minder wordt.
Het blijft dan ook 'rustiger' lijkt wel, minder jeuk. Al die zalf gaat ook op den duur jeuken, irriteren. Naar mijn idee slinkt het wel.
Na fietsen heb ik ook niet meer last dan anders, dus dat kan wel goed gaan.
Ik leer er maar mee leven en volgens mij gaat het vanzelf weg (soms z i j n ze ineens weg, na ontlasting, en dan ben ik al blij met die ene minuut, want ze komen gelijk weer terugspringen als het ware! Lastige jongens zijn het, haha!)
tonzwart




BerichtGeplaatst: 11-08-2009 21:03 Reageer met quote

Tijdens intensief sporten kreeg ik in 1969 acuut last van aambeien. Een aantal malen door de sportarts opengemaakt, maar de volgende dag waren ze er weer. Het werd zo erg dat ik naar het ziekenhuis moest en opname volgde.
Het werd een complete operatie. Dat zou me nog lang heugen, tot op de dag van vandaag, 40 jaar later. De operatie zelf merk je uiteraard niet, vanwege de narcose. Maar daarna!! Er was een poseleinen pijp in m'n anus gestopt tijdens de operatie om de zaak open te houden. Na een week moest die verwijderd worden. Zonder verdoving. Het was een gruwelijke pijn; ik wist niet waar ik het zoeken moest. Als je dan denkt het ergste gehad te hebben, mooi niet.De eerste keer nml dat je naar de WC moest, is de pijn nog veel erger en je schreeuwt alles bij elkaar. En dat gaat nog een hele tijd door. Pas na een dag of 14 gaat het iets beter. De operatie was vreselijk, maar heeft wel geholpen uiteindelijk, omdat de aanbeien niet meer terug geweest zijn. Wel jeuken de littekens vaak, ook nu nog na 40 jaar. Daar gebruik ik hamameliszalf voor wat prima helpt.
Al met al kan ik niemand aanbevelen zo'n operatie te laten doen. Probeer elk ander middel, want het is echt vreselijk.
Yzoltan




BerichtGeplaatst: 12-08-2009 9:51 Reageer met quote

Mijn hemel, wat een verhaal, Ton!
Het stimuleert mij om gewoon door te blijven lopen maar met mijn nu kleinere, verschrompelde aambeien. Ik merk ze al niet meer en smeer er Sperti op elke dag 1 keer.
Is mee te leven gewoon.
Gelukkig bloedt het ook niet meer (dat deed het alleen tijdens mijn week vakantie in het buitenland....ja, ze kozen een prima tijd uit hiervoor;-
)
tonzwart




BerichtGeplaatst: 12-08-2009 19:48 Reageer met quote

Houwen zo Yzoltan!!! Blijf 'm smeren....
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Aambeien?
Pagina 1 van 5  

1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring