Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Iets tegen eczeem?
Auteur Onderwerp: Iets tegen eczeem?
kaaskopp
GastBerichtGeplaatst: 28-11-2006 16:34 Reageer met quote

Hallo allemaal, ik volg al een tijdje de discussie en denk, nu moet ik toch een keer reageren. Want ons dochtertje had eczeem vanaf de geboorte, we hebben alle smeersels en dingen geprobeerd die op die leeftijd mogen maar niets hielp op den duur. Echt waardeloos, wij waren blij om ieder uurtje slaap en zo zielig voor dat kind! Viavia kwamen wij toch bij een homeopaat terecht en ik moet zeggen, wij hadden dit veel eerder moeten doen. Wij zijn nu een jaar verder en onze dochter is er helemaal vanaf, het ging als vanzelf en door ons zijn er meer kinderen naartoe gegaan en iedereen kwam met succesverhalen bij ons. En daar waren nog zwaardere gevallen bij die al voor het eerste jaar aan de pufjes zaten. Ik moet zeggen, wij hebben heel wat kaarsen voor die mevrouw opgestoken en de andere mensen trouwens ook. Jongens, Erik Groen zegt dan wel dat eczeem niet te genezen is, geloof mij, hij mag bijleren! Als iemand meer wil weten geef ik graag het nummer van die mevrouw door, het ga jullie allen goed , groet
Hannah
sam2
GastBerichtGeplaatst: 09-04-2007 18:59 Reageer met quote

Ik hab zelf al mijn hele leven eczeem ( 36 jaar)
In sommige periodes is het minder.
Ik weet inmiddels wel dat stress veel invloed op mijn eczeem heeft. net als onvoldoende rust.
Ik smeer ook met hormoon zalf afhankelijk van hoe erg de eczeem is kan de zalf sterk of minder stek zijn.
De zonnebank heeft bij mij ook een gunstige invloed maar de zon ( zweten)juist weer niet.
Mee leren leven is bij mij zeker van toepassing.
maar soms is en blijft het lastig.
Soezie
GastBerichtGeplaatst: 14-04-2007 13:25 Reageer met quote

Ik heb zelf sinds ik 2 jaar ben al last van eczeem en geen enkele zalf hielp, zelfs de zwaarste hormoonzalf niet meer..Nu ben ik sinds een jaar in therapie, is op alternatieve geneeswijze. Ik stond zelf erg sceptisch hier tegenover maar d8 van baadt het niet, dan schaadt het niet en geloof het of niet...ik heb nergens meer last van...geen enkel plekje meer! Very Happy Kijk es op ***, hier vind je veel info op...En je kunt het niet meer als proberen,toch?

mereltjesixty
BerichtGeplaatst: 17-04-2007 23:22 Reageer met quote

persoonlijk heb ik geen last van exceem, maar mijn oma gebruikte vroeger stijfsel uit pakjes om daar in te bade.Ik ben het stijfsel ook al tegengekomen in de badkamer bij mensen waar ik vroeger ging poetsen; zij gebruikten het ook voor hun kinderen hun exceem... Het zou de jeuk verlichten?
hoeveel er juist in het badwater moet, weet ik niet, maar het zou dus toch wel helpen blijkbaar. misschien weet iemand hier meer over?
Willemien
BerichtGeplaatst: 10-05-2007 10:32 Reageer met quote

Hoi allemaal,

weet iemand iets over ouderdomseczeem: mijn pa(85) heeft eczeem en wratten is bij de dermatoloog geweest; hij heeft te lang gewacht want hij is nl. supereigenwijs en jaagt iedereen daarmee over de kling zodat de familie weer drie tandjes moet bijschakelen om hem te helpen en hij dus met spoed bij de dermatoloog zat. Flinke hormoonzalf gekregen: heb je ook meer kans op huidkanker met de combi van eczeem en wratten(die hij ook moet laten behandelen) en kun eczeem het b.v. krijgen van oude kranten (mijn pa is een verzamelaar en leest nog kranten uit 1992 die stinken en vallen zowat uit elkaar...)

Wie weet hier iets van??
Lanoniem
BerichtGeplaatst: 10-05-2007 12:05 Reageer met quote

Hej, zoals al veel op deze site hebben gezegt zoek het is in de alternatieve geneeswijze. Ik ben ook van mijn eczeem af en mijn broer die astma had heeft ook nooit meer een aanval. We hebben hier al 15 jaar geen last meer van sinds we ermee zijn begonnen. Volgens regulieren artsen kan je hier niet van genezen, zo zie maar weer!
Juniek
GastBerichtGeplaatst: 04-06-2007 21:16 Reageer met quote

Hallo

Ik heb gehoord dat de nieuwste laser ook tegen eczeem gebruikt kan worden met uitstekende resultaten. Iemand meer over lasertherapie gehoord?
EstherWinters
BerichtGeplaatst: 27-04-2008 1:11 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb sinds mijn geboorte eczeem en ben nu 28 jaar.
Als kind was het enorm erg maar in mijn puberteit is het verzwakt tot zelfs verdwenen voor 7 jaar.
Maar sinds de zwangerschappen en geboortes van mijn 2 kinderen heb ik weer enorme last ...
Al een dozijn aan zalfjes en lotions geprobeerd zelfs pillen van de dokter maar niets
Nu begint het stilaan zomer te worden en ik moet er niet aan denken om een rokje of kniebroek te dragen
Heel mijn benen staan vol ...
Naar het schijnt helpt Puva !?
Heeft iemand van jullie hier al van gehoord ? !
En helpt het inderdaad ! ?
Alvast bedankt Smile
joppe
BerichtGeplaatst: 16-06-2008 16:17 Reageer met quote

ik heb eczeem opgelopen in de jaren 80 in het zwembad
toen ondstond er een zwemmerseczeem in nederlandse zwembaden en het virus is nu meegegroeid in m,n systeem de dokter weet het ook niet meer velletjes op de handen en voeten droge plekken op de huid overal kalknageltje erbij wat ik wel weet en dit is een goeie tip voor iedereen met huidproblemen op het hele lichaam PAS OP MET DE CHAMPOO,S TEGENWOORDIG ze zijn achressief en veroorzaken huidproblemen als je ze al niet had ze ondvetten je huid wat niet goed is ZWITSAL is oke roos in het haar is in vele gevallen het niet goed uitgewassen shampoo wat irritatie op de hoofdhuid geeft MENSEN WEES GEWAARSCHUWD VOOR 2
EstherWinters
BerichtGeplaatst: 17-06-2008 14:46 Reageer met quote

Hallo,

Een tijdje terug vertelde ik dat mijn pa en ik hevige eczeem hebben die zelfs zo erg was dat we s nachts soms moeilijk konden slapen van de jeuk ...
Nu zijn we sinds 3 weken met puva bezig ... Elke maandag woensdag en vrijdag moeten we een 10 minuten onder lampen staan bij de huidsspecialist
En EINDELIJK helpt er iets .... onze jeuk is verdwenen en onze eczeem is voor 60 % beter.

IK RAAD IEDEREEN AAN OM PUVA OF UVB THERAPTIE TE GAAN VOLGEN

Na meer dan 25 jaar alles geprobeerd te hebben van oude brouwsels tot keukenmiddeltjes van zalfjes tot zware zalfjes is er eindelijk iets dat ECHT werkt.


Iedereen naar Dokter Vandevenne in Bree Limburg Belgie
Hij is echt de beste !
Erik71
BerichtGeplaatst: 08-08-2008 14:27 Reageer met quote

Ik lees op dit forum goede berichten over het gebruik van alternatieve geneeswijzen tegen exceem.
Ik heb zelf ook geregeld last van exceem in gezicht en op hoofdhuid en zou graag eens een afspraak maken met een alternatieve genezer. Kent iemand toevallig een goede in de buurt van Rotterdam?

Alvast bedankt.
allesopzenkop
BerichtGeplaatst: 11-08-2008 16:03 Reageer met quote

Is eczeem altijd aangeboren?
Ik heb sinds een paar maand en rode jeukende vlek op de binnekant van mijn pols..jeukt enorm,brand soms ook.
Branden deed het vooral toen ik het voor het eerst kreeg..het is droog soms vochtig.
Ben ermee langs de dokter geweest die gaf mij een zalf 'Elocom' deze zalf helpt wel maar na een week komt het terug,soms duurt het wat langer maar het komt altijd terug.. door die zalf droogt het ook uit en schilfert het een beetje wat ik nogal ongemakkelijk vind.
Als het een tijdje weg is en het komt terug blijft het dezelfde vlek zijn die steeds terugkomt..de vlek verplaatst of verandert bijna niet(tot nu toe).
sinds gisteren is het sinds een vrij lange tijd terug gekomen en krijg ik het ook op mijn andere pols Sad
greta60
BerichtGeplaatst: 11-08-2008 17:31 Reageer met quote

http://www.voedselallergie.nl/eczeem
sieratje
BerichtGeplaatst: 18-09-2008 19:06 Reageer met quote

Hallo mensen,

Ik heb zelf ook eczeem en ik heb het op mijn benen en handen en onderarmen. Ik zalf gehad via de Homeopaat. En ik ben er gek op geen last van die hormonen troep. En is ook veel meer op je eigen lichaam aan gepast en minder schadelijk als ik dan na dat ik op mijn werk mijn handen in smeer met die zalf ( werk namelijk in de zorg) dan heb ik ook geen last dat het zo verschrikkelijk brand. En als ik veel jeuk doe ik mijn handen onder de koude kraan koelt af en is het even weg. Ow en mijn eczeem brak uit rond mijn 1 levens jaar.

liefs ils
S van Dijk
BerichtGeplaatst: 17-12-2008 12:15 Reageer met quote

ik (volwassen vrouw) heb al bijna 2 jaar ! last van hoofdluis.
Ik heb alle reguliere en ook heel veel althernatieve middelen geprobeerd, maar niets is echt afdoende.
Daarnaast kam ik me suf met een goede kam en ben erg precies met wassen, schoonmaken e.d.
Kleding gaat na het dragen(één dag ) eerst in de diepvries en wordt daarna gewassen, beddegoed e.d. was ik op 95 graden.
Ik ben ten einde raad! Wie heeft een advies betreffende bovenstaande dat echt afdoende is?
boekie
BerichtGeplaatst: 24-03-2009 15:02 Reageer met quote

Ik lees nu een heleboel reacties van mensen die heel veel baat hebben bij die en die homeopaat, maar ik zie geen één adres of weblink.
Kan iemand me daar aan helpen? Heb al 15 jaar lang zeer ernstig eczeem aan mijn handen en kan zo langzamerhand niets meer vasthouden. Graag hulp.
bedankt
greta60
BerichtGeplaatst: 24-03-2009 18:12 Reageer met quote

in welk gedeelte van het land woon je??
boekie
BerichtGeplaatst: 24-03-2009 20:44 Reageer met quote

In Utrecht/Utrecht Wink
sabine-ik
BerichtGeplaatst: 13-04-2009 15:22 Reageer met quote

Hallo, ik kwam hier toevallig terecht en ik ben dus duidelijk niet de enige met zoveel last. Ik heb sinds een jaar geleden heel erg gekregen nu nog altijd. Zo opeens verschijnt dat, eerst had ik dat in men plooien van benen en armen toen ik klein was maar nu begint dat over heel men benen en armen en gezicht zelfs ook te komen. Heel erg pijnlijk!!! Pff en ik weet er bijna ook geen blijf meer mee. Ik kan mij niet tegen houden van te krabben zo veel jeuk tot bloedens toe. Zoveel zalfjes en testen laten doen maar niet echt iets speciaals. Heeft iemand raad wat ik moet doen tegen die jeuk???!!! grr
help mij ! groetjes sabine ik Sad
Blij dat ik toch niet de enige ben niemand begrijpt mij alleen de gene die het zelf hebben Smile
greta60
BerichtGeplaatst: 13-04-2009 16:16 Reageer met quote

ik raad je aan naar een natuurarts te gaan die werkt met electroacupunctuur..met deze test kan worden opgespoord waar je eventueel overgevoelig voor bent
zelf ben ik onder behandeling bij Kees Rhee in Appeltern (in de Betuwe, even googlen) wel voor iets heel anders hoor!!

Boekie: sorry dat ik niet meer geregaeerd heb , ik was dit onderwerp al weer helemaal vergeten...is Appeltern te ver voor jou? ik kom zelf ook uit de buurt van Utrecht maar wllde graag naar deze natuurarts omdat ik veel vertrouwen in hem heb, hij is in het verleden gynaecoloog in het ziekenhuis in Zeist geweest en heeft mn zwangerschappen en bevallingen begeleid.
grappig om hem in een heel andere setting weer tegen te komen
Index > Huidaandoeningen > Iets tegen eczeem?
Pagina 2 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring