Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > bang om in mijn broek te poepen
Auteur Onderwerp: bang om in mijn broek te poepen
ingrid1
BerichtGeplaatst: 01-03-2006 10:17 Reageer met quote

Een raar onderwerp, maar anders kan ik het niet omschrijven. Al jaren loop ik met dit probleem. Alleen al het idee dat ik ergens naartoe moet waar ik niet gelijk naar de wc kan doet me het zweet uitbreken. Met de jaren (ben nu 42) kan ik er wel wat beter mee omgaan, maar nog steeds word ik hier dagelijks mee geconfronteerd. Voordat ik 's morgens de deur uit kan moet ik eerst minstens drie keer naar de wc om te poepen. Dat is vaak niet al te stevig en soms zelfs diaree. Is het zo erg, dat ik echt de deur niet uit durf, dan neem ik 1 Diacure tabletje en dan gaat het. Ben ik eenmaal onderweg (voor mijn werk rij ik het hele land door) dan gebeurd het regelmatig dat ik een noodstop moet maken bij een benzinestation. Loop ik in de stad gezellig te winkelen, dan kan ineens zo'n angstaanval op komen zetten en moet ik of naar huis of ergens naar de wc. Ben ik ergens waar ik weet dat ik rustig naar de wc kan, dan is er niets aan de hand. Een vervelend probleem waar volgens mij meer mensen mee lopen, maar ik ben er nog nooit eentje tegengekomen. Herken je jezelf hierin, laat eens een berichtje achter. Hoe ga jij ermee om? Of weet je iets wat helpt, laat het weten.
M.
GastBerichtGeplaatst: 02-03-2006 16:13 Reageer met quote

Ik heb al jaren dezelfde probleem en ik adviseer je hiermee zeker naar je huisarts te gaan om je ontlasting te laten onderzoeken.
Het kan zijn dat je een virus of dergelijks hebt.
Loop er niet te lang mee rond maar laat het onderzoeken, desnoods een grondige bloedonderzoek.
Heb je te maken met veel stress? als je er te lang mee door loopt, kan het omslaan als een obsessie en dat is geen gezonde gedachtens.
Laat ons ff weten wat de uitslag is.
trudy
BerichtGeplaatst: 02-03-2006 17:22 Reageer met quote

Hoi ingrid, ook jaren heb ik met dit probleem gelopen.
Ik kon de deur helemaal niet meer uit.
Ik ben getest op koemelk produkten en hier bleek bij mij de oorzaak te liggen.
Het kan dus zijn dat je een voedingsallergie hebt.
Advies:
Ga er mee naar de huisarts en overleg met hem.
Groetjes Trudy
elsgiss
BerichtGeplaatst: 06-03-2006 22:33 Reageer met quote

Kan het zijn dat de aandrang tot ontlasten veroorzaakt wordt door zenuwen/stress? Dan herken ik mezelf daarin wel. Maar ik heb het thuis ook. Bijvoorbeeld als ik sta te koken. Ook als ik het koud krijg, krijg ik aandrang en kan de ontlasting plotseling diaree-achtig worden. In noodgevallen druk ik met mijn hand tegen mijn anus.
Heleen
BerichtGeplaatst: 11-03-2006 13:53 Reageer met quote

Er zijn zeker wel meer mensen die met dit probleem rondlopen! Ik heb ook iemand gekend die moeilijk de deur uitkwam hierdoor. Zolang ze thuis was, was er niets aan de hand, maar zodra ze bijvoorbeeld met de auto weg ging, kreeg ze last van diarree en moesten er heel regelmatig stops gemaakt worden zodat zij een toilet op kon zoeken. Ik zou aanraden om in ieder geval met de huisarts te praten over deze problemen. Die heeft vast wel idee├źn, en kan je indien nodg doorverwijzen.
Melanie26
GastBerichtGeplaatst: 08-04-2006 18:33 Reageer met quote

Hoi, ik herken dit helemaal. Ik had altijd al snel diarree bij spanning en stress, maar dit kwam zelden voor. Tijdens mijn afstuderen zat ik in een stressvolle periode en heb toen een keer op weg naar een afspraak in mijn broek gepoept, geheel onverwachts. Vanaf die tijd was ik zo bang dat het weer zou gebeuren, dat ik elke ochtend naar de WC ging en er voor zorgde dat alles eruit was. Door de stress had ik elke keer diarree. Wanneer ik ergens naar toe moest, was ik bang dat het weer zou gebeuren. Het is ook daadwerkelijk nog een keer vaker gebeurt. Hoewel het nu veel beter gaat, blijf je toch de angst houden dat het nog een keer voorkomt. Zeker als je samen met een ander ergens naar toe moet rijden of als je ergens bent waar geen toiletten zijn, maar wel veel mensen. Dan kan ik me heel opgelaten voelen. Ik heb echter nooit iets niet gedaan vanwege deze angst en dat is denk ik maar goed ook. Ik ken niemand die dit ook heeft meegemaakt, maar het is natuurlijk ook niet iets wat je graag aan anderen vertelt. Na verloop van tijd is het stukken minder geworden, maar een lichte angst blijf je toch houden. Succes!
kristel b
GastBerichtGeplaatst: 28-04-2006 22:14 Reageer met quote

ja ja ik herken uit duizenden.
ik dacht altijd dat ik de enige was met dit probleem.
eigenlijk vind ik het geweldig om te horen dat ik nniet de enige ben met dit verschijnsel.
het heeft me gebroken ik durfde het met niemand te delen.
het ergste wat ik ooit had was tijdens de sex dat ik een aanval kreeg, ik voelde het aankomen omdat ik bovenop zat en ik wist niet wat te doen hij heeft me dus gedumpt en dat doet pijn.
heel erg veel pijn.
ik zit nu ook bij een psychiater en dat helpt me wel!

veel sterkte.
aanoniem
GastBerichtGeplaatst: 02-05-2006 12:38 Reageer met quote

Hoe vaak per dag en om de hoeveel uurtjes ongeveer overkomt jullie dit? Ik heb nl. ook vaak de drang om naar de wc te gaan. Om de 4, 5 uurtjes ongeveer.
Meestal is het niet zo erg dat ik het niet kan inhouden, maar haalt me wel uit m'n concentratie.
Als ik naar de wc ga moet ik dan vrij lang zitten. Eerst komen er potloodvormige stukjes (met veel lucht)uit en daarna wordt het steeds zachter en uiteindelijk soms diarree. Ik heb vaker onderzoek laten doen maar men kon niets vinden. Dus zeiden de artsen dat ik spastische darmen heb.
Sim
BerichtGeplaatst: 03-05-2006 1:25 Reageer met quote

Het vervelende is.. als je last van je darmen hebt, kan het voorkomen dat je zomaar uit het niets ineens naar de wc moet. En dan nog rennen ook he. Ik heb ook last van een spastische darm en weet ook nooit vantevoren of ik nou wel of niet moet. Sta je in een winkel boodschappen te doen kan het ineens opkomen. Ik moet dan echt bij iemand langs om te poepen. Of vraag het gewoon in de winkel ofzo. Ik heb helaas ook hetzelfde met plassen. Al van kleins af aan het ik een zwakke blaas. Vroeger was het erger dan nu. Toen kon ik nieteens ergens logeren of ik plaste al in mijn bed. Maar ook nu moet ik overdag goed opletten dat ik eerst ga plassen voordat ik weg ga. Heb meerdere malen gehad dat ik in mijn broek geplast had.
Maar ik denk dat als je erg vaak last heb van diaree of die enorme drang denk ik dat je dat wel met je huisarts moet bespreken. Er is vast iets om te verhelpen.

Succes ermee
Stefan888
GastBerichtGeplaatst: 14-05-2006 17:03 Reageer met quote

Ik heb hetzelfde en ben nog maar 16 maar als ik ergens heen moet waar ik me niet thuis voel of stress heb komt het op.Ik ben bang om naar de wc te moeten. Gelukkig heb ik het nog nooit in mijn broek gedaan maar over een week heb ik examen en ik weet niet hoe ik daar door moet komen. Hebben jullie nog tips ik moet s'morgens wel 3 ker naar de WC en dan op school ook nog 2 keer ofzo. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. In het weekend heb ik er nooit last van.
chiara98
GastBerichtGeplaatst: 14-05-2006 18:29 Reageer met quote

Hallo Sim, ik weet precies wat je bedoelt en ik zit er ook erg mee. Een ontspannen trein,vlieg of autoreis vergeet het maar. Het feit dat ik deze zomer eerst 5 uurtjes in de auto moet en dan nog 3 uurtjes moet vliegen verschrikkelijk. Door de angst voor wat er kan gebeuren krijg ik ook nog eens hyperventilatie of paniekaanval. Het zweet breekt me dan letterlijk uit.Slik weleens diacure maar daar wordt je soms heel suf van. Mijn vader had er volgens mij bij tijd en wijle ook last van maar daar werd nooit over gepraat. Mijn vader is inmiddels overleden maar hij was net als ik ook erg gevoelig voor emoties en stress en dat is volgens mij de grootste boosdoener. Groetjes Anita
ilse31
BerichtGeplaatst: 14-05-2006 23:38 Reageer met quote

Ik heb het alleen met plassen, altijd bang om in mijn broek te plassen.
Als ik thuis of op het werk ben is er niets aan de hand, maar bij bioscoop, theater, concertbezoek of een congres is er altijd die paniek en het gevoel dat ik nodig moet plassen en het niet op kan houden. Door de zenuwen wordt dit gevoel erger en moet ik echt knijpen en ik durf ook niet midden in film op te staan om even naar het toilet te gaan. Ik kijk altijd waar de toiletten zijn, altijd eerst naar het toilet gaan, niets drinken enz.enz. Het beheerst dan de hele dag, zelfs de dag van tevoren ben ik er al mee bezig, erg vervelend, want vaak verpest dat het hele uitje. Om even op Stefan terug te komen, het zou kunnen helpen om een dun luierbroekje aan te doen. Dit doe ik tegenwoordig ook wel eens, dat geeft mij al zoveel rust, dat mocht ik het niet kunnen houden niemand iets ziet. Het is met name de schaamte dat het voor mij zo erg maakt. Ik voel me met luier in ieder geval een stuk ontspannener en prettiger en heb 'm overigens nog niet echt nodig gehad. Ik snap dat het met poep een stuk moeilijker is, maar je hebt bij een ongelukje in ieder geval niet je hele ondergoed en broek vies.
Ik herken de problemen in ieder geval volledig en wens iedereen dan ook sterkte.
Groetjes Ilse
Stefan888
GastBerichtGeplaatst: 23-05-2006 12:18 Reageer met quote

Norrid helpt tijdens mijn examen heb ik nergens last van. verkrijgbaar bij de drogist dat gewoon hou tskool help
t
RobX
GastBerichtGeplaatst: 06-06-2006 17:14 Reageer met quote

Ik ken het probleem. Als ik weet dat ik om 16:00 uur de deur uit moet om ergens op tijd te zijn, dan moet ik 15:59 uur ineens naar de WC. Dat het in mijn geval stress gerelateerd is, is wel zeker want bij voldoende afleiding hoef ik helemaal niet meer.
Hedrikje
GastBerichtGeplaatst: 09-06-2006 22:09 Reageer met quote

Het bovenstaande komt mij heel bekend voor. Altijd als ik naar de stad ga krijg ik aandrang en moet ik accuut naar de WC. Ik kom dan ook vaak met een volle broek thuis. Een luier dragen heb ik geprobeerd maar dat gaat alleen met een lange jas want je ziet het wel. Mijn oplossing is een paar vellen keukenrol in mijn broek te doen. Het ergste wat mij ooit is overkomen dat ik op een tafeltjes avond op de school van mijn dochter in eens nodig moest.
Ik ben snel weggelopen en bij het toilet aangekomen was deze bezet. Op dat moment was de nood te hoog en poepte ik in mijn broek. Ik durfde niet met een volle broek thuis te komen. Heb toen op straat tussen de auto's mn broek uit gedaan en met papieren zakdoekjes mn billen schoon geveegd. Nu heb ik altijd een paar vellen keukenrol en een extra schone broek in mn tasje zitten.
De dokter spreekt bij mij over stress aandrang...het zit tussen de oren zegt ze. Voor mij een verschrikkelijk gevoel want ik voel me een volwassen vrouw die nog onzindelijk is. Mijn dochter wil niet meer met mij de stad in...uit angst dat mamma het in haar broek doet.
testtest
GastBerichtGeplaatst: 18-06-2006 0:03 Reageer met quote

Ook ik heb hier erg last van gehad/heb er nog last van (alleen niet met poepen, maar met plassen). Als ik een belangrijke afspraak had, of in een lange file kwam te staan, ging ik mezelf afvragen of ik naar het toilet moest, en dat werkt dan door op je lichaam.

Na twee jaar ben ik hiermee naar mijn huisarts gegaan, omdat ook mijn werk hierdoor beinvloed werd. Mijn huisarts adviseerde me naar een eerstelijns psycholoog te gaan (bij mij was het puur een psychische zaak). Tot nu toe heeft dit me erg geholpen. Behandeling was/is door middel van exposure: in kleine stappen probeer je je angst te overwinnen. Je begint met te doen wat je denkt dat je nog wel aankunt, en gaat steeds een stapje verder. Bij mij is het vooral een probleem van je teveel van anderen aantrekken. Dus file, bioscoop, begrafenis: allemaal een probleem. Uiteindelijk weten mijn vriendin, mijn broer (en zijn vriendin), mijn beste vriend (vrouwelijk) en haar vriend, mijn ouders en mijn tandarts (voor de behandeling erg last van angst: ik heb het hem dus verteld) van het probleem. Je verwachting is: iedereen vind het raar/vreemd, maar eigenlijk vinden ze het alleen maar heel erg voor je.

Voor iedereen is het proces waarschijnlijk anders, dus ik zou echt aanraden om naar je huisarts, en indien het psychisch is naar een psycholoog te gaan. Ze helpen je echt verder, en vinden je probleem echt niet raar/vreemd!
anoniem88
GastBerichtGeplaatst: 28-06-2006 15:16 Reageer met quote

Hoi allemaal,

ik herken dit echt heel goed! ik ben 18jaar en heb er al een paar jaar last van, allemaal sinds ik het een keer in mijn broek deed in het winkelcentrum, zomaar ineens. ik ben nog steeds elke dag bang dat het weer gebeurt, dat ik diaree krijg of gassig word zegmaar. gelukkig zitten mijn examens er net op en het ging goed, ben geslaagd! maar nu begint er weer een nieuwe opleiding, waar ik nu al van wakker lig.
ik ben elke dag zo bang voor deze angst dat ik probeer te vermijden, examen feestjes sla ik over.
het is voor mij heel moeilijk, ik zit ook werkelijk met tranen in mijn ogen als ik jullie verhalen hoor, omdat ik altijd dacht dat ik de enige was. over een paar dagen heb ik mijn diploma uitreiking en ik ben er zo nerveus voor! ik denk dat ik een diacure ga slikken, maar ben bang dat ik eraan verslaafd raak omdat ik het in 2maanden al 4x heb gebruikt, elke keer als ik iets te eng vind dan moet ik een pilletje nemen zegmaar.. maar toch denk ik dat ik moeilijk zonder kan.

ik vind het fijn dat ik er zo over kan praten!

Groetjes.
Rietie
GastBerichtGeplaatst: 01-07-2006 21:29 Reageer met quote

Ook ik herken dit, ineens als uit het niets een druk-aanval en je bent te laat , het is net of je op slag diaree krijgt.Het gebeurt bij mij niet specifiek in stressperiode maar relaxend op de markt etc.
Ik heb een dikkle daromonderzoek gehad. Alles prima in orde. Alleen de spiercontrole over mijn anus is slap.

Er blijken speciale fysiotherapueten te zijn die je leren hier wat beter mee om te gaan.
louisa
GastBerichtGeplaatst: 04-07-2006 16:08 Reageer met quote

Ik heb zelf ook last van een slap darmgestel en ook ik moet vaak op de meest hinderlijke momenten naar de wc,waardoor ik al een paar jaar vaak (1 tot 2 keer per week )in mijn broek druk.
Als het thuis gebeurd is het niet zo erg maar op school of als ik met mijn moeder of vriendinnen aan het winkelen ben vindt ik het wel vervelend.
Mijn vriendinnen merken het wel,maar gelukkig doen er niet moeilijk over,of ze maken er een grapje van.
Wel sinds ik meer op mijn voeding ben gaan letten (niet te vet,melkprodukten,niet te gekruid eten gaat het beter.
Ik ben nu 18,maar laat mijn leven niet verpesten hierdoor.
Ook ben ik lid van een sportcentrum waar ik aan body-balance doe.
Als ik strakke kleding draag doe ik wel een gewoon slipje aan zodat ik mezelf zekerder voel(een string is moeilijker),maar een legging of mooie strakke jeans ben ik toch blijven dragen.
Ook heb ik gemerkt dat als et fout gaat ,zoals een keer op de sportschool mensen er op zich niet stom op reageren maar juist begripvol.
Volhouden dus!

gr louisa ps ik wil graag in contact komen met lotgenoten.
anoniem88
GastBerichtGeplaatst: 04-07-2006 20:15 Reageer met quote

ik heb al eerder een berichtje geplaatst.
mijn diploma uitreiking ging erg goed, gelukkig, had er wel een diacure voor nodig.

ik zou ook graag in contact willen komen met lotgenoten, ik zelf ben 18 jaar.
Index > Psyche > bang om in mijn broek te poepen
Pagina 1 van 11  

1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring